>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

9. kolejka Ligue 1 [ 19.10.2012 - 21.10 ]

Status
Zamknięty.
qozi 4,8K

qozi

Forum VIP

Za Betclic :

Wracamy na boiska ligowe, a co za tym idzie w piątek już rusza dziewiąta kolejka francuskiej Ligue 1.Tego dnia też chyba najciekawsze spotkanie tego weekendu bo dobrze spisujące się Bordeaux podejmie u siebie Lille będąc faworytem tego spotkania.Podopieczni Gilleta będą walczyć o to aby wspiąć się na fotel vicelidera natomiast LOSC będzie chciało doszlusować do czołówki, a konieczne do tego jest zwycięstwo w tym meczu, zapowiada się interesujący mecz, na zachętę do oglądania mogę dodać, że w poprzednim sezonie te drużyny zrobiły najlepszy mecz w L1 bo wówczas Bordo wygrało na stadionie miejskim w Lille 5:4 z ekipą Garcii.
Liderujące OM i PSG zagrają z beniaminkami, Marsylczycy wybierają się do outsaidera z Troyes, a Paryż podejmie w Parku Książąt Stade Reims.
Równie interesującym meczem jest spotkanie w Bretanii gdzie Rennes zagra z Montpellier, oby dwie ekipy nie zaliczą startu ligi do udanych.

Zapraszam do komentowania, dyskusji i analiz.Allez.​

crossmen 8,1K

crossmen

Użytkownik
Panowie niech ktoś wklei info o tym,ale zawodników Toulouse wyjeżdżało teraz na kadrę albo poda link gdzie można takie info odczytać
Z góry dzięki

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
http://www.tfc.info/news/1151884/internationaux-r%C3%A9sultats-mardi

Prosze.Ladne podsumowanie zrobione przez oficjalna strone tfc,od siebie moge dodac,ze wiekszosc to postawowi gracze Casanovy,tj.Sissoko ktory gral 20 minut z Hiszpania i Capoue,ktory nie gral to wazne ogniwa srodka pola tfc,Ahamada to podstawowy bramkarz natomiast Abdennour to istotny stoper.
Jesli myslisz o grze w strone gosci to doradzalbym sie porzadnie zastanowic bo Evian po zmianie szkoleniowca nabiera wiatru w zagle.

crossmen 8,1K

crossmen

Użytkownik
Dzieki za bardzo cenne info,właśnie skłaniam się ku grze na Toulouse,kusi mnie kurs i wydaję mi się ,że lepiej im wychodzi gra na wyjazdach czyli gra z kontry,bo u siebie zawsze gonią wynik czyli atak pozycyjny średnio im wychodzi,do tego rzadko przegrywają i wysoki kuszący kurs.nawet x2 wyjdzie nieżle + PSG ,i to zagram,chociaż bardzo nie lubię typować kolejek bezpośrednio po przerwach na kadrę,może sypnąć supraisami

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
W większości zgadzam się z Twoją opinią bo Tuluza od kilku lat jest bardzo ustabilizowanym klubem, a co za tym idzie to całkiem dobre wyniki.Nie powiem, że gra jest równie porywająca bo raczej grają solidnie mają sporo młodych rzemieślników w zespole co przekłada się na to, że linie pomocy jak i defensywy mają bardzo dobrze skonsolidowaną.Ponadto są to młodzi zawodnicy i jeśli będzie taka potrzeba to tfc będzie mogło sprzedać Sissoko, Tabanou, Capoue, Akpe Akpro czy Ahamade po przyzwoitych cenach.
Co do samego spotkania to zabraknie po stronie gości właśnie Sissoko co jest sporą stratą natomiast w Evian nie zagra najlepszy strzelec Khlifa, który wypadł na sześc tygodni.Ciężko mi wytypować zwycięzce w tym spotkaniu bo jak wspomniałem wcześniej po objęciu stanowiska trenera przez Dupraza to drużyna gra lepiej natomiast Tuluza to bardzo solidna drużyna, raczej jeśli już coś miałbym grać to under.
Na razie na warsztat wziąłem spotkanie piątkowe na Chaban - Delmas i konkretniej myślę w stronę gości bo w ich zasięgu jest co najmniej remis w tym spotkaniu a i kurs w miarę fajny, przemyślę sprawę i odniosę się jeszcze do tego spotkania.

Otrzymane punkty reputacji: +10
qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Bordeaux - OSC Lille | Lille lub remis - 1,62 (Bwin)✅

Jak już wcześniej wspominałem, dzisiejsze spotkanie w mojej opinii jest najciekawszym meczem nad Sekwaną ( a w zasadzie nad Loarą dziś ) bo spotkają się dwie drużyny o sporych możliwościach i aspiracjach.Na razie lepiej wiedzie się ekipie Gillota, która zgromadziła 14 punktów w ośmiu meczach, w większości remisując.Przede wszystkim co rzuca się w oczy to solidność z jaką gra ta drużyna.Bardzo zdyscyplinowana w defensywie z doświadczonymi zawodnikami jak Carraso, Plasil, Planus co pozwala na unikanie jakiś zbędnych, niespodziewanych sytuacji typu strata kilku bramek w spotkaniu.Na razie idzie to nieźle bo mimo, że w niektórych spotkaniach się ewidentnie męczą jak z Evian, Nicea to i tak potrafią uzyskać korzystny rezultat.Ponadto dzielą grę w L1 z LE i jakoś muszą rozkładać racjonalnie siły.Na uwagę zasługuję wygrana na Gerlande z Lyonem czy bezbramkowy remis w Parku Książąt z PSG.Ma to odzwierciedlenie w tabeli bo Bordo to najlepsze drużyna na wyjazdach, dotąd ponad 60 % swoich punktów zdobyli na boiskach rywali.Gorzej ma się to na Chaban-Delmas gdzie zaliczyli remisy z Nicea i Ajaccio czyli drużynami, z które u siebie trzeba ogrywać.Na razie u siebie są jedną ze słabszych ekip, a na ich niekorzyść działa to, że dziś podejmą jak na razie najlepszą drużynę - przynajmniej na papierze.Na razie na portalach internetowych i kartce to Lille faktycznie wygląda bardzo dobrze a i przed sezonem to oni byli faworytem dla mnie w walce o utrzymanie kroku PSG bo w miarę solidnie zainwestowali pieniądze z Hazarda.Niestety, na razie wygląda to bardzo słabo, tracą aż dziewięć punktów do Marsylii, przegrywają u siebie z Białorusinami w LM, raczej ciężko będzie się załapać do LE także start Garcii w tym sezonie jest bardzo słaby.Dochodzą do tego pewne problemy bo wypadł z gry kapitan Mavuba i na jego pozycji na zagrać Pedretti bądź Balmont tyle, że drużyna z taką siłą nie może mieć takich problemów przy stracie jednego zawodnika bo nadal ta drużyna ma moc - w pomocy zagra dziś Martin, Balmont, Pedretti, a atak to jedna z silniejszych formacji w tej lidze tworzona przez Kalou, Rouxa(De Melo) i Payeta także jako taka ta siła rażenia jest.Niby w defensywie jest równie stabilnie bo grają doświadczeni gracze, ale ciężko mi coś dobrego o nich powiedzieć bo w każdym spotkaniu tracą bramki.Nie mniej dziś uważam, że w ich zasięgu jest remis i warto skorzystać z takiego kursu bo jest to jeden z ostatnich dzwonków aby zacząć gonić czołówkę bo rywale z góry tabeli mają słabszych rywali i zapewne różnica będzie się zwiększać.Można życzyć sobie tego aby podopieczni Garcii zagrali na miarę swoich możliwości co w tym wypadku pozwoli przynajmniej na jeden punkt wywieziony z Bordeaux.Moim zdaniem prawdopodobna opcja więc kieruję swoją uwagę w stronę Lille.

B 0

barth

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Francja Ligue 1
Spotkanie: Paris Saint Germain - Reims

Typ: obie strzelą
Kurs: 2.40
Bukmacher: Betclick
Analiza:
Dzisiaj o godzinie 17:00 odbędzie się bardzo ciekawe spotkanie 9. kolejki Ligue 1 w którym Paris Saint-Germain podejmie Stade de Reims z reprezentantem Polski Grzegorzem Krychowiakiem w składzie. Reims to tegoroczny beniaminek, który bez kompleksów i zaskakująco dobrze rozpoczął sezon. Zdobył 14 punktów w ośmiu meczach. Zajmuje wysokie piąte miejsce w tabeli i 6 kolejnych spotkań w lidze nie przegrali notując 4 zwycięstwa i 2 remisy. Jeżeli PSG wygra (co raczej jest pewne) obejmie przynajmniej na 24 h pozycje numer jeden w ligowej tabeli.
Proponuję typ że OBIE DRUŻYNY STRZELĄ po dobrym kursie 2,40 w betclicku.
Uważam oczywiście że PSG jest faworytem i raczej wygra to spotkanie ale nie będzie to spacerek dla tego zespołu a dodatkowo jest to mecz po przerwie spowodowanej meczami reprezentacji więc zmęczenie zawodników PSG (których kilku brało udział w meczach swoich reprezentacji, mi.in Ibra w szalonym meczu z Niemcami 4-4) może dac o sobie znac...a i Reims nie ma nic do stracenia co jest tylko plusem dla nich bo nikt poza najwierniejszymi kibicami nie liczy że cokolwiek mogą ugrac w Paryżu więc może pokuszą się o strzelenie chociaż jednej bramki w Paryżu a wtedy nic nie wiadomo ????

pawelek78 1,7K

pawelek78

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Francja, Ligue 1
Spotkanie: ES Troyes - Olympique Marsyllia
Handicap (1-0)
Typ: Olympique Marsyllia
Kurs: 2,90
bwin

Przeglądając dzisiejszą ofertę spotkań zdecydowałem się na mecz we francuskiej Ligue 1 pomiędzy Troyes a Olympique Marsyllia. Gospodarze dzisiejszego meczu w ligowej tabeli są na samym końcu z dorobkiem zaledwie dwóch oczek. Punkty te zdobyli w meczach z Lille OSC jeden do jednego i Lorient dwa do dwóch. Reszta spotkań to same porażki. Dla przykładu w ostatnich trzech odnieśli same klęski, stracili w nich aż osiem bramek. Marsylczycy, po wczorajszym zwycięstwie PSG spadli na drugą pozycję i zapewne dzisiaj będą chcieli ją odzyskać. Po znakomitej passie z początkiem sezonu przyszła porażka z Vallenciennes i remis z Paris St. Germain. Dzisiaj nadarza się okazja by wrócić na odpowiednie tory. Czerwona latarnia zagra dzisiaj bez kilku znaczących graczy w defensywie. Zabraknie chociaż by najlepszego obrońcy Fabrice N&#39;Sakala który jest ostoją defensywy, pauzował będzie za kartki. Dodatkowo też nie będzie obrońcy Rincona który podobnie jak Francuz pauzuje za kartki. Jak więc widać linia obrony jest poważnie osłabiona. Co do pozostałych graczy to nie będzie dzisiaj w składzie: pomocnika Thiago Xaviera (kartki), obrońcy Juliena Faussuriera i napastnika Sebastiana Graxa który ma już na koncie jedno trafienie. Jak więc widać osłabienia są duże. Co do &quot;Olimpijczyków&quot; nie znalazłem na stronie żadnej informacji o jakich kolwiek osłabieniach. Można więc zaryzykować i postawić na wysokie zwycięstwo gości co pozwoli wrócić im na fotel lidera.

Otrzymane punkty reputacji: +2
mmatizz 4,9K

mmatizz

Użytkownik
Olympique Lyon - Stade Brestois 29

Podejrzewam, że w tym meczu o 17:00 godzinie widzimy &quot;fałszywą jedynkę&quot;. Gospodarze mają wyraźny spadek formy w lidze kosztem Ligi Europejskiej. Poprzednie 3 ligowe spotkania to 3 wtopy. Najpierw remis na wyjeździe ze słabym Lille, potem dotkliwa porażka z Bordeaux u siebie, a ostatnio kolejny remis na wyjeździe z Lorient. W Lidze Europy idzie im dobrze choć nie za kolorowo, wygrali 2 spotkania z Pragą i Kiryatem, jednak stracili aż 5 goli. Ogromną stratą Lyonu są aż 3 kontuzje ważnych ofensywnych graczy. Gourcuff, Michel Bastos i Grenier nie będą mogli dzisiaj zagrać. Goście mają okazję, żeby urwać kolejny punkcik. Co prawda Brest nie może skorzystać z kontuzjowanych graczy, Alphonse oraz Ayite jednak aż tak duże osłabienie to nie jest w porównaniu z Lyonem. Ładnie zagrali (1:1) w poprzednim meczu z Bordeaux z którym Lyon miał problemy i przegrał. Uważam, że w tym meczu padnie mało goli i drużyny podzielą się punktami. Warto dodać, że trzy poprzednie spotkania ligowe między tymi drużynami kończyły się aż trzema remisami 1:1. (2012 i 2011 rok) Moje propozycje na ten mecz po dobrym kursie to:
Lyon - Brest, X @ 4.60 ⛔
Lyon - Brest, X2 @ 3.20 ⛔
Bwin
blisko ale 1:0​

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Również widzę typ w stronę Marsylii, ale raczej tylko win.Tj.Moim pierwszym pomysłem było to aby pograć o1.5 OM, ale oni pod tym względem są niepewni.Prócz tego, że gospodarze prezentują się bardzo słabo to też wypadło paru graczy - Grax, Faussurier, Nsikala, Rincon i Thiago nie zagrają przez kontuzje i kartki.W Marsylii zupełnie odwrotna sytuacja bo wszyscy są dostępni, niby może też zagrać Diawara, ale chyba Baup nie zaryzykuje, w środku pola jest Barton, Kabore, Cherou a w ataku Gignac z Ayewem.Raczej tutaj nasuwa się tylko jedna opcja i sądzę, że Marsylia wygra, ale czy warto na wyjeździe tykać 1,60 ? Ja nie biorę się za to i na wieczorny mecz taki typ wymyśliłem, dość nietypowy :

Andre Pierre Gignac strzeli - 2,50 (Betsafe)⛔

Może się podobać w tym sezonie Francuz, strzela dość regularnie i pomaga zespołowi, ma już pięć bramek i na ten moment wygląda, że jego pozycja jest bardziej ugruntowana niż Remy&#39;ego.Dziś też może pyknać coś przy tak słabej defensywie gospodarzy.

Lyon - Brest

OL trzy mecze bez zwycięstwa w L1, ponad miesiąc i coś musi ruszyć.Jest kilka problemów bo od dłuższego czasu nie gra Gourcouff, nie ma Bastosa a i uraz uda ma Grenier.Mimo tego druga linia nie wygląda tak źle bo jest Briand, Lacazette, Gonalons, Malbranque czy opcjonalnie Fofana.Wygląda też mało kreatywnie bo środek pola to raczej gracze defensywni, ale za to w ataku jest przyzwoicie bo Lisandro i Gomis awizowani w pierwszej jedenastce więc z ich strony można spodziewać się największego zagrożenia.Tutaj spróbuje typ na Francuza bo jest szansa, że strzeli gola.Jakiś wysoki score mi się dziś widzi więc spróbuje na Bafe bo też strzela dość często więc i dziś może zaskoczy.

Bafetimbi Gomis strzeli - 2,00 (Betsafe)✅

Otrzymane punkty reputacji: +1
nole 6,1K

nole

Forum VIP
ES Troyes - Olympique Marsyllia
Typ: Olympique Marsyllia - 1,5 gola
Kurs: 2,65
W zasadzie podpisuje sie pod typem pawelka78.
Uwazam, ze Marsylia w silnym skladzie powinna dzis spokojnie poradzic sobie z outsiderem ligii i zwyciezyc minimum dwiema bramkami.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom