>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

9. kolejka Ligue 1 [ 03.10 - 05.10.2014 ]

Status
Zamknięty.
matcyp 3,2K

matcyp

Użytkownik

Rozkład jazdy oraz kursy na 9 kolejką Ligue1 ! (Bet365):

Kolejkę numer 9 (piątek) rozpoczną gracze w Reims , gdzie na fali drużyna Bordeaux będzie znów walczyć o lidera. W sobotę obecny lider Marsylia wybiera się do Caen , które od pięciu spotkań nie potrafi wygrać , a natomiast po drugiej stronie ekipa , która od sześciu spotkań dopisywała na swoje konto trzy punkty. W niedzielę o 21:00 na zakończenie serii spotkań hit ligi mistrz kontra vice mistrz , czyli PSG - As Monaco!

Zapraszam typerów do wyrażania opinii na temat powyższych meczy. Piszcie swoje analizy , przemyślenia tylko pamiętajcie , że posty nic nie wnoszące będą usuwane!

matcyp 3,2K

matcyp

Użytkownik
Moje przemyślenia(03.10)
Reims - Bordeaux

Czas na dziewiątą kolejkę Ligue 1. Rozpoczynamy w Reims , gdzie przedostatnia drużyna gospodarzy podejmuje drugie w tabeli Bordeaux. W dzisiejszym opisie meczu nie będę dużo się rozpisywał tylko polecam już grać na zespół podopiecznych Sagnola. Przejdżmy do rzeczy co u ekip , a zacznijmy dziś nie typowo od gości , którzy gonią lidera i tracą zaledwie dwa oczka i choć w ostatnim meczu drużyna zaczęła grać dopiero w drugiej połowie i dopiero na sam koniec w doliczonym czasie gry zapewniła sobie zwycięstwo nad Rennes 2:1 to tak zrobiła dobre wrażenie. Drużyna z meczu na mecz nabiera pewności siebie co daje kolejne sukcesy na zwycięstwa i sam trener to zapowiada. W zespole gości zabraknie na pewno Jussiê, Pellenard, Saivet, Sane, Contento z powodu mniejszych lub większych urazów oraz trener dał odpocząć Poko , a reszta składu póki co zwycięskiego bez zmian także możemy się znów spodziewać twardej walki ze strony Bordeaux. Dobra czas na gospodarzy Reims , a tam już nie zbyt kolorowo , gdyż ostatnio podopieczni Jeana-Luca Vasseura odebrali jednak srogą lekcję, przegrywając 0:5 z Marsylią i 0:3 z beniaminkiem FC Metz. Na piątkowe spotkanie znów nie widać iskierka nadziei , a nawet tragicznie to wygląda , bo wypada ze składu aż ośmiu zawodników: Chris Mavinga i Mads Albaek – pauzują za czerwone kartki oraz urazy/kontuzje Johny Placide, Anthony Weber, Alexis Peuget, Yann Benedick, David N’Gog, Sacha Bastien. Ze względu na problemy zdrowotne pod znakiem zapytania stoi także występ Kossiego Agassy i Valentina Roberge’a. Największy problem będzie kto stanie w bramce , bo trzech bramkarzy leczy urazy i jutro wielce prawdopodobne , że żaden z nich nie zdąży się wykurować i zobaczymy w bramce juniora 18-letniego Cyriak Garel. Podsumowując drużynie gości w ostatnich spotkaniach z ekipą Reims nie idzie (1 zwycięstwo , 3 remisy , 1 porażka) ale tego wieczoru wszystko przemawia na spokojne zwycięstwo i kolejne dopisanie trzech punktów na swoje konto, a inny rezultat dostrzegałbym w kategoriach ogromnej sensacji.
Przewidywane składy:
Reims: Garel – Signorino, Conte, Tacalfred, Mandi – Diego, Bourillon, Devaux, Fortes – Charbonier, Moukandjo
Bordeaux: Carrasso – Poundje, Ilori, Pallois, Mariano – Sertić, Plasil, Khazri – Maurice-Belay, Diabate, Rolan
Moje propozycje:
Bordeaux @ 2.15
Over 2.5 @ 2.15

Bordeaux strzeli w obydwu połowach @ 3.5

Bet365​

Otrzymane punkty reputacji: +2
daniel-7 888

daniel-7

Użytkownik
Reims - Bordeaux

W większości pozwolę sobie się zgodzić z Matcypem. Faworytem tego meczu jest Bordeaux i wiele wskazuje na to że przyjezdni dzisiaj zwyciężą w mieście francuskich królów. Osobiście jednak pozostałbym bardziej ostrożny, i zaproponował typ znacznie pewniejszy, ale o niższym kursie, mianowicie 2 DNB. ~@1,50.
Argumenty za gośćmi przedstawił przedmówca, wobec tego opiszę, dlaczego postąpiłbym ostrożniej. Przede wszystkim Bordeaux gra nieco słabiej niż na początku sezonu, gdy liderowali w tabeli. Nie mówię że gra źle, Broń Boże, po prostu zeszli ze swojego najwyższego pułapu. W ostatnim meczu z Rennes dopisało im sporo szczęścia. Gospodarze przeważali na boisku, mieli mnóstwo sytuacji strzeleckich, i tylko nieskuteczności rywali ekipa z Akwitanii zawdzięcza możliwość zdobycia zwycięskiej bramki w doliczonym czasie gry. Po prawdzie, Rennes powinno już wcześniej prowadzić. Wcześniej Żyrondystom też przytrafiały się wpadki, począwszy od porażki z Guingamp, czy remis na wyjeździe z AS Saint-Etienne. Czemu spadła forma? Szczerze mówiąc nie wiem, ale wiem że nie da się grać na najwyższych obrotach przez 38 kolejek.
Reims z kolei jest bardzo nierówną drużyną. Zdarzają im się naprawdę dobre mecze, w których zdobywają punkty: 2:2 z PSG, 2:0 z Tuluzą, 1:0 z Lorient (choć Lorient w tym sezonie wygląda marnie), lecz zdarzają się też koszmarne klęski: 0:5 z Marsylią, czy zeszłotygodniowe 3:0 z Metz, choć tam swoje zrobiły czerwone kartki.
Biorąc pod uwagę tę sinusoidę, wygląda jakby dziś wypadał dobry dzień dla Reims. Obawiam się że Bordeaux zlekceważy rywala, tak jak zlekceważyli Guingamp czy Evian. Oczywiście nadal faworytem jest Bordeaux i pewnie zdoła wygrać, ale zabezpieczyłbym się na wypadek remisu.
Stade Reims - Girondins Bordeaux 2 (DNB) ~@1,50

nole 6,1K

nole

Forum VIP
Zwróccie uwage, że Bordeaux w 5 meczach między nimi zdobyli bramkę tylko w 1 !!!
Mnie to trochę martwi. Wiem, ze są w bardzo dobrej formie i gazie, ale chyba Reims nim nie leży.. ja zaryzykowałbym tutaj
BTS - NIE

Otrzymane punkty reputacji: +18
matcyp 3,2K

matcyp

Użytkownik
Zwróccie uwage, że Bordeaux w 5 meczach między nimi zdobyli bramkę tylko w 1 !!!
Mnie to trochę martwi.
Zgadzam się z Tobą i jak już wspomniałem...
Podsumowując drużynie gości w ostatnich spotkaniach z ekipą Reims nie idzie (1 zwycięstwo , 3 remisy , 1 porażka)
Bordo nie z takimi już tracili punkty , ale dziś braki kadrowe u gospodarzy nie naprawiają optymizmem i liczę , że Bordeaux nie zawiedzie ...

janek-bambo 136

janek-bambo

Użytkownik
Caen - Marsylia

Gra OM jest miłym zaskoczeniem dla wielu , a przedwszytkim wyniki osiągane przez drużynę. Zacznę jednak od drużyny gospodarzy - Caen. Wydawać się by mogło , że Caen jako beniaminek powinno punktować głównie na własnym obiekcie ,a tutaj Caen legitymuję się dorobkiem 0 pkt w meczach u siebie. Nie strzelili również w tych meczach bramki , tracąc 4 bramki w 3 spotkaniach.

Caen - PSG 0-2
Caen - Rennes 0 -1
Caen - Lille 0-1

W spotkaniach wyjazdowych wygląda to już lepiej i wszystkie zdobyte 8 pkt stawiają drużynę w czołówce w tym aspekcie.

Marsylia potrafi zdominować drużyny nawet w meczach wyjazdowych i jutro zapewne będzie podobnie. Dobra defensywa OM będzie cieżka do złamania. Widać balans w tej drużynie - z jednej strony bardzo solidna oborna , a z drugiej bardzo ofensywna linia pomocy , która świetnie współpracuje z napastnikami. Razem tworzą bardzo silną drużynę

Plusem gości jest jeszcze fakt , że nie rywalizują w europejskich pucharach tak jak inne ekipy z Francji i kwestia szachowania siłami jest tutaj nieaktualna. Wygrana przed przerwą na reprezentacje jest obowiązkiem OM.

Marsylia handi 3,8

matcyp 3,2K

matcyp

Użytkownik
Moje przemyślenia(04.10)
Caen – Marsylia

Lider tabeli francuskiej Ligue 1 - Olympique Marsylia wybierze się w sobotę na wyjazdowy mecz z Caen. Drużyna ze Stade Velodrome wygrała sześć z dotychczasowych ośmiu meczów w Ligue 1, a jej przewaga nad drugim w tabeli Girondis Bordeaux wynosi dwa oczka , a już w sobotę może wynieść pięć oczek po niespodziewanej porażce Bordo w Reims. OM swój ostatni mecz rozegrał w poprzedni weekend, gdy uporało się na własnym boisku z Saint-Etienne (2:1). Gracze Caen w poprzedniej kolejce zremisowali tylko bezbramkowo po słabym widowisku w Lens (0:0) i od kilku dobrych kolejek nie umieją wygrać i w tym meczu to również nie będzie prosta sprawa dotego dochodzi to , że ostatnio gracze z Caen na własnym obiekcie polegli dwóm innym rywalom. Ostatni raz obie ekipy spotkały się w 2012 roku na stadionie w Marsylii i padł wynik remisowy , a wcześniej w Caen gracze OM pokonali ich 0:3 i w tym pojedynku również widzę przewagę gości , którzy powinni wystąpić w swoim optymalnym składzie.
Moja propozycja:
Marsylia @1.95
Marsylia -1 @ 3.2
Over 2.5 @ 2.07

Bet365
Bastia – Lorient

Mecz sąsiadów z tabeli , którzy zagrają mecz o tak zwane „sześć punktów”.Obydwa zespoły zajmują miejsca obok siebie , Basia 16 i Lorient 17 z tyle samymi zdobyczami punktowymi czyli siedmioma punktami. No nic przejdźmy do zespołu gości , którzy ostatnio grają bardzo żle można nawet napisać tragicznie , bo zztery porażki z rzędu, w tym między innymi z zespołami z samego dna tabeli – Reims i Evian mówią same za siebie. Co więcej, zawodnicy Sylvaina Ripolla stracili w tych spotkaniach łącznie osiem goli i nie strzelili żadnego. Goście w sobotnie popołudnie będą musieli w końcu się wziąść w garść i walczyć o punkty , ale nie będzie to łatwe zwłaszcza , że za kartkę czerwoną pauzować będzie Walid Mesloub , a gracze Julien Quercia, Enzo Reale i Alain Traore nie wsytapią w tym meczu. Do zespołu po drobnych urazach wracają Lamine Kone i Valentin Lavigne , ale nie wiadomo czy są gotowi , by już zagrać. Przejdziemy zatem teraz krótko do gospodarzy. Bastia wygrała jak dotąd tylko raz, notując także cztery remisy i trzy porażki. Seria meczów bez wygranej sięga w ich przypadku już pięciu kolejek. Gospodarze będą musieli poradzić sobie bez kontuzjowanego Djibrila Cisse. Z powodu urazu pod znakiem zapytania stoi występ Drissy Diakite i Christophera Maboulou. Z kolei Brandao i Yannick Cahuzac będą odbywać karę zawieszenia za niesportowe zachowanie. Szkoleniowiec Bastii Claude Makalele publicznie wezwał swoich piłkarzy do wygranej. Po tym meczu jak w Bastii i w Lorient może polecieć głowa trenera i spodziewam się meczu walki z wskazaniem na gospodarzy.
Moja propozycja:
Bastia @ 2.15
Obydwie strzelą @ 1.83

Bet365
Evian TG – Metz

Na Parc des Sport zapowiada się niezwykle emocjonująca konfrontacja , gdzie odbędzie się mecz drużyn , które ostatnie dwa – trzy spotkania wygrały pod rząd. Gospodarze po ostatnich porażkach kilku z rzędu wrócili na tor wygrywając dwa ważne spotkania z Lens i Lorient czyli drużynami na podobnym poziomie od nich, ale jednak nie wystarczyło to , by opuścić strefę spadkową. Wśród gospodarzy zabraknie prawdopodobnie Aldo Angouli , który ma kontuzję i raczej nie wystąpili w tym spotkaniu , reszta składu gotowa. Drużyna beniaminka z Metz jak na razie idzie jak burza i robią małą furorę w lidze wygrywając sześć razy i jednocześnie dwa remisy i dwie porażki. Ostatnie trzy pojedynki ligowe wygrali, kolejno z Bastią 3:1, Guingamp 1:0 i Lorient 3:0. To pozwoliło im awansować na piątą lokatę w tabeli. W kadrze na to spotkanie jest kilka braków , a mianowicie Kwame Nsor, Romain Rocchi, Johann Carrasso i Kevin Lejeune i w tym meczu nie zagrają , a pod znakiem zapytania stoi występ - Romaina Metanire’a. W tym pojedynku ciężko wytypować jaki padnie rezultat ja jednak pójdę w bramki i taką propozycję zaprezentuję w moim typie.
Moja propozycja:
Over 2.5 @ 2.25
Obydwie strzelą @ 1.9

Bet365
Nicea – Montpellier

Jak dla mnie mecz w sobotniej kolejce. Na stadionie Allianz Riviera dojdzie do starcia drużyn znajdujących się w tej samej sytuacji ligowej. Nicea zajmuje ósme miejsce z trzynastoma punktami i z dwoma ostatnimi zwycięstwami z mocnymi rywali 1:0 z Lille oraz w ubiegłej kolejce niespodziewanie 0:1 w Monaco i w tych dwóch ostatnich meczach piłkarze Claude&#39;a Puela nie stracili nawet jednego gola., także morale zespołu wzrosły jak i apetyt na kolejne zwycięstwo. Montpellier to wielka nie wiadoma ciągle w lidze jak zauważyli francuscy experci. Obecnie zespół jest o jedną lokatę wyżej niż Nicea , ale mają taką samą ilość punktów. Po przed ostatniej kolejce przegranej z Monaco zrehabilitowali się wygrywając ostatni mecz z Guingamp 2:1. Ostatnie dwa pojedynki tych drużyn to remis w Montpellier i wygrana Montpellier w styczniu tego roku w Nicea 1:3. Drużyny nie przewidują braków wśród zawodników , a ja przewiduję tu spokojnej i co nie co mówiąc niezbyt ładnej gry dla oka kibica.
Moja propozycja:
Remis @ 3.10
Under 2.5 @ 1.57

Bet365
Rennes – Lens

Tutaj szybko i krótko naprzeciwko stają sąsiaduje obecnie w ligowej tabeli Rennes z polskim zawodnikiem Kamilem Grosickim z RC Lens. Oba zespoły, mające na swoim koncie po osiem punktów. Rennes nie zdobyło bowiem w trzech poprzednich meczach ani jednego punktu. Doskonałą okazją do przełamania wydaje się być najbliższy mecz przeciwko Lens. Beniaminek, podobnie jak Rennes, nie prezentował w ostatnim czasie zbyt wysokiej formy, a swoje ostatnie zwycięstwo odniósł pod koniec sierpnia. Obie drużyny skutecznością nie powalają , bo gospodarze strzelili jak na razie tylko dziewięć bramek natomiast goście z Lens jedynie siedem , więc nie spodziewam się tu gradu bramek jak w ostatnim moim typie , gdzie również grał Lens. Dodać można , że Lens nie wygrał w Rennes od 13 lat …
Moja propozycja:
Under 2.5 @ 1.66
Bet365​

Otrzymane punkty reputacji: +4
nole 6,1K

nole

Forum VIP
Caen - Marsylia
TYP : Marsylia over 0,5 gola ++++++
1,25 Bet365

Wiem, że kurs jest śmieszny, ale z drugiej strony liczyłem na max 1,16.
Ja to pobieram i gram w dublu z czymś z ligii Angielskiej.
Jestem zdania, że za 1,25 warto to zagrać, bo gol dla graczy z Marsylii wydaje się dziś absolutnie pewny. Są w gazie, grają ładną piłkę i mogą uciec po wczorajsze wpadce Bordeaux. Do tego nie grają w tygodniu w pucharach, a więc ogólnie pilkarze raczej zrelaksowani. Ja to zagram jako singiel za więsze lub dublel, bo lubię stosunkowo bezpieczne opcje.

Otrzymane punkty reputacji: +1
ofensywnie 990

ofensywnie

Użytkownik
Rennes - Lens
Rennes zanotowało ostatnio trzy porażki z rzędu i o ile porażka z Marsylią nie może dziwić to w spotkaniu przed tygodniem z Bordo zasłużyli na punkty.Stworzyli sobie sporo dobrych okazji,szczególnie w pierwszej połowie gdzie mieli ze 2-3 setki,które powinny skończyć się bramkami a tak się nie stało.Przegrali pechowo bo bramkę na 2-1 stracili w doliczonym czasie ale z przebiegu spotkania nie byli w cale zespołem gorszym.Lens słaby mecz z Caen w ostatniej kolejce,do tego h2h mówi samo za siebie.Lens ma ogromne problemy z Rennes jeśli chodzi o mecze wyjazdowe.Gospodarze mają niewątpliwie większy potencjał i powinni się dzisiaj przełamać bo mają ku temu dobrą okazję.
Rennes @ 1.83 ✅ 2-0
Pinnacle

matcyp 3,2K

matcyp

Użytkownik
Moje przemyślenia(05.10)
St. Etienne - Toulouse

W pierwszym niedzielnym spotkaniu 9. kolejki Ligue 1 na Stade Geoffroy-Guichard o godzinie 14:00, AS Saint-Etienne zmierzy się przed własną publicznością z Toulouse. Gospodarze w ostatnich dwóch meczach mieli ciężką przeprawę , bo spotykali się z pierwszym i drugim zespołem w tabeli mianowicie najpierw gościli u siebie zespół z Bordeaux i zremisowali 1:1 , a mogli wygrać , gdyż mieli miażdżącą przewagę w każdym elemencie no ale się nie udało. W ubiegłej kolejce jechali do lidera Marsylii i tam ulegli 2:1 po bardzo słabej pierwszej połowie , gdzie nie istnieli dopiero w drugiej połowie zespół zaczął grać , ale wystarczyło tylko zdobyć gola. W czwartek St. Etienne grało w pucharze Europy i bezbramkowo zremisowało u siebie z Dnipro Dniepropietrowskiej i po dwóch kolejkach rywalizacji w Lidze Europy ma swoim koncie tylko dwa punkty.W zespole gospodarzy może zabraknąć Saint Maxima , który narzeka na uraz , ale w jego miejsce pewnie zobaczymy Gradela , a reszta kadry bez zmian. Toulouse plasują się obecnie na jedenastym miejscu w tabeli, ale trzeba podkreślić, że mają tylko trzy punkty straty do St Etienne. Zespół od trzech kolejek nie przegral , dwa razy remisując i raz wygrywając. Podopieczni Alaina Casanovy tylko raz wygrali w obecnym sezonie na wyjeździe na Rennes 0:3 , a reszta razy musieli przełknąć gorycz porażek. Warto dodać iż napastnik St Etienne Mevlut Erding strzelił 7 bramek przeciwko Tuluzie w Ligue 1, więcej niż na jakiejkolwiek drużynie , a natomiast Tuluza jest niepokonana w ostatnich 4 meczach ligowych przeciwko St Etienne.
Przewidywane składy:
St. Etienne: Ruffier - Clerc, Sall, Perrin, Tabanou - Corgnet, Clement, Lemoine - Monnet-Paquet, Van Wolfswinkel, Gradel
Toulouse: Boucher - Veskovac, Grigore, Moubandje - Ninkov, Doumbia, Aguilar, Regattin, Akpa-Akpro - Ben Yedder, Braithwaite
Moja propozycja:
Over 2.5 @ 2.1
Obydwie strzelą @ 1.9
Erding strzeli @ 2.5

Bet365
Guingamp - Nantes

Guingamp ostatni zespół w tabeli z zaledwie sześcioma punktami w tygodniu rozegrał mecz w ramach ligi europejskiej , gdzie niespodziewanie wygrał 2:0 z greckim zespołem PAOK Saloniki i wraca z dobrymi humorami na mecz w lidze , który powinien być priorytetem. Gospodarze mają tylko dwa zwycięstwa , a ostatnie z nich zdobyli 14 września i aż sześć porażek , a skutecznością w zdobywaniu bramek swoich kibiców nie zadowalają , bo zdobyli jedynie cztery gole – najgorszy bilans w lidze. Po drugiej stronie Nantes , który ma o połowę więcej punktów od rywala i zajmuje miejsce w środku tabeli ( 9 miejsce ). W ostatnich trzech meczach Kanarki wypracowały passę trzech spotkań bez porażki - zanotowali dwa remisy (1:1, 0:0) i pokonali Niceę. Drużyna Nantes nie potrafi grać na wyjazdach na ostatnie piętnaście spotkań tylko dwa razy wywozili komplet punktów i to jeszcze w ubiegłym sezonie także czas na przełamanie.

Przewidywane składy:

Guingamp: Loessl - Baca, Kerbrat, Sorbon, Jacobsen, Giresse, Yatabare, Diallo, Beauvue, Schwartz, Marveaux
Nantes: Riou - Cissokho, Djilobodji, Vizcarrondo, Veigneau, Hansen, Veretout, Gakpe, Bedoya, Audel, Bammou
Moja propozycja:
Remis @ 2.9
Nantes strzeli w 1 połowie @ 2.62

Bet365
Lyon – Lille

Jeden ciekawszych pojedynków tej kolejki zostanie rozegrany na Stade Gerland w Lyonie. Kolejny zespół francuski , który grał w czwartek w PE i wywiózł jeden punkt z Niemiec dokładniej z Wolfsburga 1:1. Jak już pisałem w analizie w poprzedniej kolejce Lyon nabiera z meczu na mecz coraz więcej pewności w siebie i to udowadniają z kolejki na kolejkę , gdzie od czterech regularnie punktują i na ich koncie po ośmiu kolejkach 11 punktów. Dwa ostatnie mecze na Stade Gerland wygrał z Monaco i Lorient. Na spotkanie z Lille trener ma do dyspozycji wszystkich zawodników , którzy zapewniają mu cenne wyniki. Drużyna z Lille jest już na podium w lidze , zajmują trzecie miejsce z dorobkiem piętnastu punktów , a przez pewien moment byli nawet liderami w lidze. Lille w ostatnich dwóch sezonach zasłynęło z bardzo solidnej obrony na czele z niemalże bezbłędnym bramkarzem, Enyeamą. Ostatnie konfrontacje między obydwoma ekipami kończyły się bezbramkowym remisem. Teraz Lille także traci bardzo mało bramek , ba można napisać , że stracili tylko dwie i są najlepsi pod tym względem w lidze. W tym meczu różnie może być , ale typ bardziej skłaniam ku remisie jak to miało miejsce w ostatnim czasie …
Przewidywane składy:
Olympique Lyon: Lopes - Bedimo, Umtiti, Kone, Jallet, Tolisso, Gonalons, Ferri, Fekir, N&#39;Jie, Lacazette
Lille: Enyeama - Beria, Rozehnal, Basa, Sidibe, Gueye, Balmont, Corchia, Rodelin, Origi, Frey
Moja propozycja:
Remis @ 3.1
Obydwie strzelą @ 2.1

Bet365

PSG – Monaco

Hit kolejki! Mistrz konta vice mistrz! Paryżanie w środku tygodnia zagrali wielki mecz i pokonali Barcelonę w ramach fazy grupowej Ligi Mistrzów. Monaco zagrało bardzo słaby mecz w LM w Rosji remisując bezbramkowo z Zenitem. Z pięciu ostatnich spotkań aktualni mistrzowie Francji wygrali dwa, a trzy zremisowali. Początki obecnego sezonu są dla PSG wyjątkowo trudne. Drużyna zdaje się dopiero teraz odnajdywać formę.W tabeli ich strata do prowadzącej Marsylii wynosi już kilka punktów , ale gracze Blanca są naładowani , by w końcu nadrabiać straty. Martwią kontuzje graczy takich jak Silva , który już wrócił do treningów lecz nie zagra w tym meczu oraz Ezequiela Lavezziego , ale najbardziej wiadomo , że brak Zlatana Ibrahimovicia. Monaco w tym sezonie będzie mieć ciężko walczyć jak w ubiegłym roku równo z PSG , bo braki wielkich graczy są widoczne. Monaco zajmuje dalekie czternaste miejsce z dorobkiem dziesięciu punktów. W zespole na spotkanie z PSG zabraknie jedynie Jeremy Toulalan, który pauzuje za kartki. Niepewny występ jest również Dimitara Berbatova. Statystyki przemawiają za Monaco, które wygrało 42 razy, odniosło 24 remisy i 19 porażek. (114 goli, 69 straconych) , lecz ostatnie pojedynki przeważnie kończyły się remisowo. Najważniejszą rzeczą , którą trzeba zaznaczyć jest brak Zlatana Ibrahimovicia , który nie zagra w dzisiejszym meczu z powodu swojego bólu w lewej pięcie. Absencję w występie potwierdził Laurent Blanc na konferencji prasowej.
Przewidywane składy:
PSG: Sirigu - Diagne, David Luiz, Marquinhos, van der Wiel, Motta, Verratti, Matuidi, Pastore, Moura, Cavani
Monaco: Subasić - Fabinho, Raggi, Carvalho, Kurzawa, Silva, Kondogbia, Moutinho, Ferreira - Carrasco, Germain Ocampos
Moja propozycja:
PSG @ 1.5
Over 2.5 @ 1.9

Bet365​

gracek1995 462

gracek1995

Użytkownik
Lyon - Lille -2,5 gola 1.55 Fortuna
Na 10 wyjazdowych meczy Lille tylko 1 raz padl +2,5gola ale to w Maju. Na 8 meczy Lille w tych rozgrywkach zawsze padal under. Ich bilans bramkowy to 7:2. Na 10 meczy Lyonu u Siebie tylko 4 razy padl under. Ostatnie 2 mecze pomiedzy tymi druzynami konczyly sie bezbramkowymi remisami. Ja nie wierze zeby ten mecz obfitowal w bramki bynajmniej w duzo. Jesli 1 polowa skonczy sie remisem to w 2 polowie na grad bramek nie ma co liczyc. Najwazniejsza jest 1 polowa co jednak sadze pojdzie dobrze i bez goli.
&quot;Lille w ostatnich dwóch sezonach zasłynęło z bardzo solidnej obrony na czele z niemalże bezbłędnym bramkarzem, Enyeamą. Przekonali się o tym piłkarze Lyonu w poprzednim sezonie gdy obydwie konfrontacje kończyły się bezbramkowym remisem. Teraz Lille także traci bardzo mało bramek, dlatego na kanonadę w niedzielę raczej nie ma co liczyć...&quot;

anzelmo 288,8K

anzelmo

Użytkownik
05 Oct 2014, 17:00 Soccer » France » Ligue 1 » Guingamp - Nantes
typ 1 dnb
1,82
Unibet
Po takim kursie grzechem było by nie spróbować-Guingamp potrzebuje pkt jak ryba wody : 8 meczy 2-0-6- 4:12- bardzo słabo w ataku dzisiaj mecz o 6 pkt. Rywal gra bardzo solidnie 8m 3-3-2 6-6 szalu w ataku tez nie ma ale jest dobra gra w obronie bardzo modra taktycznie.Gram na przełamanie gospodarzy ich serii 3 porażek z rzędu.Podstawy sa wygrali w lidze europy z PAOK-iem po bardzo dobrym meczu ładnych bramkach Marveaux(jak to przełożą dzisiaj nie przegrają tego meczu) ostatnie zwycięstwo w lidze to Bordo u siebie 2-1.

nole 6,1K

nole

Forum VIP
PSG - Monaco
TYP : PSG over 1,5 gola
1,66 Bet365

Na koniec tego niezwykle udanego w $$$ weekendu szlagier Ligue 1.
Chciałem zostawić sobie ten mecz tylko do oglądania, ale jednak przyszła mi do głowy bardzo sensowna w moim odczuciu opcja na typ.
Mianowicie uważam, że PSG strzeli dziś conajmniej dwa gole. Obserwuje od początku sezonu bardzo dokładnie te dwie ekipy. PSG prywatnie bardzo kibicuje, ale to nie ma zadnego związku z dzisiejszym typem. Monaco w środku tygodnia zagrało bardzo przeciętne, żeby nie powiedzieć słabe zawody w Rosji. Po kiepskim meczu 0:0 z Zenitem. PSG pokonało niepokonaną Barce w tym sezonie. Według mnie to bardzo istotne czynniki w głowach piłkarzy. Monaco bardzo nędznie jak na pienądze, które w nich wsadzono poczyna sobie w tym sezonie w lidze.Goście bez Tululana oraz Traore. W PSG to, czy zagra Ibra po meczu z Barca nie martwi mnie tak bardzo. Ostatnio same remisy między tymi ekipami. Myśle, że będzie przełamanie. PSG dziś powinno pokonać Monaco i strzelić dwa gole. Muszą gonić Marsylie. Paryżanie limit wpadek w lidze już wykorzystali.
Jak kogoś nie zadowala kurs to można to połączyć w AKO z gole dla Fiorentiny.
Na over 0,5 Violi jest 1,28 , a to w AKO da razem 2,14.
Mi to pasuje i gram.

bo86bo 18,3K

bo86bo

Użytkownik
Czas najwyższy na kartkę dla Carvalho,dziś będzie miał na kim łapać ;) Opisywać byłego gracza Chelsea nie trzeba, facet jest wiekowy a PSG strasznie szybkie... kurs 3.00 na nie to dobra opcja i po powodzeniach z Chambersem i Manolasem puszczam go w bój.
Carvalho kartka TAK
3.00
Unibet

matcyp 3,2K

matcyp

Użytkownik
Takie małe podsumowanie 9 kolejki:

- w sobotę padło do przerwy 5 bezbramkowych remisów na 5 spotkań
- na 10 spotkań do przerwy odnotowano 6 remisów , każdy (0:0)
- kolejka dla gości (6 drużyn nie przegrało)
- padło 20 bramek (2 na mecz)
- Marsylia już ma 5 punktów przewagi nad 2 zespołem , aż 7 nad 3 drużyną.
- PSG znowu remis 1:1 ...

DZIĘKI wszystkim , którzy udzielili się w tej kolejce. Teraz czas na przerwę dla reprezentacji ... do zobaczenia w 10 kolejce!

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom