>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

9. kolejka 1. Bundesligi (22-24.10.2010r.)

Status
Zamknięty.
akarin 0

akarin

Forum VIP

9 kolejka zapowiada się emocjonująco i to od samego początku, bo już w piątek Nord-Sud Derby, czyli HSV - Bayern. Bayern w końcu wygrał mecz w BL i przełamał złą passę, czy dadzą radę pokonać silny Hamburg, który przerwał passę Mainz?
W niedzielę przekonamy się też czy porażka Mainz zacznie ich spadek w dół tabeli, czy jednak znów wespną się na wyżyny swoich umiejętności i pokonają kolejny klasowy zespół na ich terenie?
Zapraszam do komentarzy i pisania analiz.

vdv 66

vdv

Użytkownik
Borussia Mönchengladbach-Werder Bremen
Mecze pomiędzy tymi drużynami to zwykle mecze z wieloma bramki. Ogółem można powiedzieć, że mecz każdej z tych drużyn przeważnie należy do tych &quot;overowych&quot;. Zarówno Gladbach jak i Werder mają niesamowite siły rażenia z przodu. M&#39;G: Idrissou, de Camargo, Bobadilla. Idrissou po wspaniałym początku sezonu trochę zwolnił tempo, nie strzelił bramki przez 4 spotkania, lecz w poprzedniej kolejce znów trafił do siatki przeciwnika. de Camargo wraca do pierwszej jedenastki po kontuzja, a Bobadilla czeka na powrót formy z tamtego sezonu. Być może już w sobotę się przebudzi i zaliczy trafienie? W przypadku Werderu znany już wszystkim fanom BL duet z przodu: Piarro - Almeida. Pizarro w tym sezonie nie błyszczy, za to jego partner z ataku wręcz przeciwnie. Notuje on serię 3 kolejnych spotkań z bramką na koncie (przeciwko HSV strzelił nawet 2 :?). A więc ataki prezentują się bardzo dobrze. Gorzej z obronami owych drużyn. Wygląda to tragicznie wręcz. Gladbach 23straconych bramek, Werder 17. Spotykają się drużyny z najgorszymi w obronami w lidze! Do tego z dziurawymi jak szwajcarski ser obronami, ponieważ wyleci ich podstawowi obrońcy. M&#39;G: nie zagra pauzujący za kartkę podstawowy środkowy obrońca Brouwers i Dante (co prawda nie gra juz od 4 kolejki). Kontuzjowani są rezerowi obrońcy: Schaaten, Dorda i Jaures. Szansę na pierwszy skład miałby chyba jednak tylko ten pierwszy. W Werderze: chyba jeszcze większy problem niż w Borussi. Kontuzjowany jest pierwszy bramkarz: Wiese. Mało tego, kontuzjowany jest również drugi bramkarz zespołu: Vander. W obronie nie zagra B
önisch (kontuzjowany od dłuższego czasu) i również kontuzjowany, ale już od początku sezonu Naldo. W bramce SVW zagra 21-letni Mielitz!!
Tak wygląda to kadrowo.
Trochę statystyk, które tak bardzo kochamy:
-Werder Brama: śr. 3,75 bramki/mecz
- Gladbach: śr. 4,50
bramki/mecz
- Gladbach nie zaliczyło meczu bez straconej bramki, Werder miał tylko jeden taki mecz
- Typ &#39;obie strzelą&#39; w wchodził w 6 na 8 spotkaniach zarówno jednej jak i drugiej drużyny
- Wyniki poprzednich spotkań w
Mönchengladbach: 4-3, 3-2, 2-2, 2-1, 1-2, 4-1 To tak w skrócie. Na myśl wysuwa się kilka oczywistych typów: - over 2,5 @ 1,47 7/10 ✅
- over 3,5 @ 2,20 5/10 ✅
- obie strzelą @ 1,43 7/10 ✅
- B&#39;
Mönchengladbach over 1,5 @ 2,20 6/10 ⛔
Kurs na over 1,5 B&#39;M przepiękny i to wręcz trzeba zagrać!​

t0mson 639

t0mson

Forum VIP

Gladbach-Werder
typy wyglądają ciekawie nie zagra jeszcze Arango u gospodarzy a to ważna postać :razz: Skusiłbym się na Werder ale Borussia zaczyna wchodzić na odpowiedni tor było to widać w meczu z &quot;Wieśniakami&quot; bynajmniej w pierwszej połowie bo dalej nie mogłem oglądać.Przegrali na własne życzenie grając w 10 stracili bramkę i trzecią w 9 więc nie ma się co dziwić wynikiem tamtego spotkania.... Defensywa bo to było najgorsze zagrała bardzo dobrze bynajmniej do tego czasu co miałem okazję oglądać aż byłem mile zaskoczony. Początek sezonu fatalny jak większość ekip z elity obie ekipy łapią wiatr w żagle mają ofensywnych ASÓW i będzie to z pewnością ciekawe spotkanie.
Mi natomiast wpadły w oko dwa sobotnie spotkania Freiburg - Kaiserslautern i Honnover - Koln co do pierwszego spotkania &quot;Czerwone diabły&quot; jak do tej pory spisują się fatalnie , bezradność strzelecka sięga zenitu, po tym co pokazują to z pewności tutaj zagram na Freiburg, który jak do tej pory poczyna sobie najmniej przyzwoicie i jest przeciwieństwem a niżeli chodzi o poprzedni sezon. Co do drugiego meczu polecam zagrać Koln (0). Hannover zaczął dobrze , teraz żenada, nie zapomnę meczu z Piratami to był chyba najgorszy mecz Bundesligi w wykonaniu gospodarzy gdzie razili swoimi pomysłami na grę i skutecznością , której nie było bo i okazji brakowało. Koln wypadło w ostatnim meczu źle na tle BVB , właśnie na tle BVB choć w końcówce po dobrych zmianach wyglądało to trochę lepiej...

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP

Frankfurt- Schalke
typ:2 Kurs:2.4​

Spotkanie Eintracht Frankfurt z FC Schalke 04 to jedno z ciekawszych spotkań dla tej kolejki Bundesligi dla ludzi zajmujących się obstawianiem wyników piłkarskich. Po jednej stronie drużyna z Frankfurtu - niemiecki średniak, głównie zajmujący niższe pozycje w Bundeslidze, obecnie po trzech z rzędu zwycięstwach i świetnej postawie Gekasa Theofanisa miejsce 8 i od samego początku widzimy u tego zespołu progres wyników (mnij więcej od 5 kolejki drużyna ta notuje awans w tabeli) lecz tym razem na drodze staje drużyna Schalke 04 - pogrążona w kryzysie drużyna Felixa Magatha jest rządna zwycięstw, ostatnie ligowe było 22/09-10 na wyjeździe z Freiburgiem, w tej chwili Schalke ma komfortowa sytuacje dopiero za dwa tygodnie zagra w LM, zremisowali prestiżowe spotkanie z Stuttgartem i po zwycięstwie z Izraelczykami w LM myślę że piłkarze są nastawieni tylko na zwycięstwo, bo 8 kolejek za pasem więc przyszedł czasz na Schalke , czas na zwycięstwa, czas na awans w tabeli. Rywal jak najbardziej do ogrania i myślę że priorytetem jest dla Schalke zwycięstwo.
Jeśli chodzi o inne typy na to spotkanie to ciekawie wygląda:

Frankfurt-Schalke (2.5) typ: over Kurs:1,7
Frankfurt-Schalke (obie druzyny strz.gola) typ:TAK Kurs:1,6​

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Hannover 96 vs Koln ⛔
Zarówno Hannover jak i Koln od 2 spotkań nie zdołali zapisać jakichkolwiek punktów na swoim koncie zapewne obie drużyny wyjdą zdeterminowane na to spotkanie chcąc zapisać komplet punktów na własne konto. Po tym co widziałem w wykonaniu obu ekip w ostatnich spotkaniach śmiem stwierdzić , że Hannover nie jest tutaj zdecydowanym faworytem. Dobre wieści dla H96 to powrót duetu, który jak do tej pory zdobywał najwięcej bramek mowa tutaj oczywiście o Abdellaoue i Ya Konanie. Nie zagrają Emanuel Pogatetz(6meczy) i Mike Hanke(2). Goście zdeterminowani zdobyciem punktów 8 kolejek i 5 pkt na koncie to fatalny wynik. Ich przeciwnicy są w o wiele lepszej sytuacji bo zgromadzili 13 pkt co może zadowolić drużynę , która w tamtym sezonie walczyła do końca o utrzymanie. Spotkanie z pewnością będzie wyrównane , kursy tego nie odzwierciedlają a obecne wyniki Koziołków są po stronie gospodarzy ja tutaj jednak postawie na Koln bo to co widziałem w wykonaniu Hannoveru w ogóle mnie nie przekonuje. Ostatnie domowe spotkanie z Piratami pokazało ich szyt formy z Bayernem zagrali lepiej ale nie dało się nic zdziałać... Mam nadzieję , że Podolski pociągnie gości i uda się zdobyć ważne 3pkt, które pozwolą na wydostanie się z dołu tabeli. U gości nie zagrają Giannoulis , McKenna(2 mecze) , Schorch , Freis (5 meczy), Ishiaku

Przewidywane składy:

H96: Fromlowitz Cherundolo, Avevor, C. Schulz, Djakpa - Schmiedebach, Pinto - Stoppelkamp, Rausch - Ya Konan, Abdellaoue
Köln: Varvodic - Andrezinho, Geromel, Mohamad, Brecko - Petit - Clemens, Lanig, Matuschyk, Jajalo - Podolski
Tak się zastanawiałem tutaj czemu trener nie wystawi wieżowca Novakovica , który z pewnością wygrywałby górne piłki bez problemowo widzieliśmy już to w meczu z BVB a zagrał niedługo choć na stronie oficjalnej znalazłem info , że raczej zagra :cool:
Koln AH(0)
@2.79
Pinnacle
3/10
FT 2:1
-3 :-(

huczek 14

huczek

Użytkownik
Piłka nożna, Bundesliga , godz. 15.30
Spotkanie: Frankfurt - Schalke (hc 1-0)
Typ: 2
Kurs: 5,65
Bukmacher: Unibet
Analiza:
Mamy juz koncowke pazdziernika,a druzyna Schalke ciagle nie moze zlapac wiatru w zagle. Jeden z kilku faworytow do walki o mistrzostwo Niemiec zajmuje dopiero 16 pozycje z dorobkiem zaledwie 5 punktow. Widac,ze po przerwie reprezentacyjnej w druzynie cos zaskoczylo. Calkiem dobre spotkanie rozegrali przed tygodniem ze Stuttgartem zremisowane 2-2 i po wygranej w srode 3-1 nad Tel Avivem sa na najlepszej drodze do awansu do kolejne rundy Ligi Mistrzow. Wydaje sie,ze nadszedl juz czas na zdobycze punktowe w lidze. Wszyscy wiemy jak duzym potencjalem dysponuje ekipa Szalke. Ich sklad jest wyceniany na prawie 150 mln i praktycznie egzekwo z Wolfsburgiem i Hamburgiem sa glowna sila zaraz po Bayernie w Niemczech. Najwieksze nadzieje wiaze sie w tej druzynie z dwoma Hiszpanami. Oczywiscie chodzi tu o nowy nabytek w postaci Raula i mlodego Jurado (13mln E). Nie tylko na nich opiera sie jednak cala 11. Na ta chwile w najlepszej formie wydaje sie byc Huntelaar (14mln E - 5 bramek). Poza tym mozeemy jeszcze wyroznic Farfána (14mln E), Höwedesa(10mln E), Rakitića(9mln E) i znakomitego bramkarza Neuera wycenianego juz na 20mln E. Dzisiaj zmierza sie Eintrachtem,ktory w ostatnich 3 spotkaniach zdobyl komplet punktow. Obiektywnie jednak patrzac na ta druzyne nie dysponuje ona zbyt duzyn potencjalem. POza Gekasem(3 mln E) trudno jest tam wyroznic jakiego zawodnika. Jezeli chodzi o sklady to w ekipe gosci nie zobaczymy tylko Pandera i Hooglanda zas u gospodarzy Bajramovicia. Ogolnie na papierze to goscie wydaja sie byc zdecdowanie silniejsza druzyna. Po tak wysokim kursie warto wiec postawic na ich przelamanie.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Freiburg vs Kaiserslautern ✅

Goście od 4 spotkań nie dość, że nie mogą zdobyć punktów to i ze zdobywaniem bramek jest problem. W ostatnich 4 spotkaniach udało się ukłuć tylko raz choć była okazja ostatnio na przełamanie ale niewykorzystana &quot;11&quot; w meczu przeciwko Eintrachtowi najwyraźniej ich pogrążyła i skończyło się niezłym dramatem bo aż 0:3 dla przyjezdnych z Frankfurtu. Nadszedł czas na potyczkę z Freiburgiem i to w roli gościa, to co gra w tej chwili Freiburg spokojnie powinno starczyć na &quot;Czerwonych diabłów&quot; u których bezradność strzelecka sięga zenitu. Freiburg jak do tej pory radzi sobie przyzwoicie zajmując 9 miejsce , ze zdobywaniem bramek nie ma problemu tym bardziej , że w składzie jest jeden z czołowych strzelców Cisse, który do tej pory zdołał zdobyć 7 goli czyli blisko sumie goli gości od początku sezonu. Jak widać goście bramki tracą - defensywa leży, bramek zdobywać nie potrafią w ostatnim czasie. Gospodarze mocno osłabieni nie zagrają kapitan Heiko Butscher (6) , Jonathan Jager (4), Simon Pouplin(4) Jan Rosenthal (5), bramkarz Simon Pouplin, Mimo to skuszę się na gospodarzy bo rywal w obecnym dołku spokojnie do ogrania nawet przy tych brakach.

Freiburg AH(-0,5)
@2.25
bet365
3/10
FT 2-1
+3,75 :browar565:

vdv 66

vdv

Użytkownik
Hannover 96 vs Koln

Koln AH(0)
@2.79
Pinnacle
3/10
...
Siema ;)
Ja właśnie skłaniałbym się ku grze przeciw Koziołkom. Wreszcie wraca duet Ya Konan - Abdellaoue i myślę, że to oni sprawę załatwią. Tego meczu nie będę ruszał, bo dla mnie zbyt trudny do typowania, wyrażam tylko swoją opinię. Myślę, że to taki typowy mecz na remis. A jeśli miałbym wskazać zwycięzcę to H96.
Freiburg vs Kaiserslautern

...

Freiburg AH(-0,5)
@2.25
bet365
3/10
Tutaj się w pełni zgadzam ;)
Moim zdaniem dobrym typem na ten mecz będzie to, że Cisse strzeli bramkę. Senegalczyk to obecny lider klasyfikacji strzelców i myślę, że dziś może dołożyć kolejne trafienie/a. Początek sezonu dla niego wymarzony. Siedem bramek na 8 spotkań. Pierwsze trzy kolejki - 4 bramki. Nie strzelił nic przeciw Eintrachtowi. Później znów seria 3 kolejek z bramką na koncie. Tydzień temu nie strzelił nic Werderowi. Idąc za tą myślą, Papiss Demba Cisse powinien strzelać znów przez następne 3 kolejki. Dzisiaj to zadanie nie powinno być szczególnie trudne. Przyjeżdża zespół który traci sporo bramek. Średnio 2 na mecz. Do tego typu może skłonić dodatkowo to, że dla Freiburga nie ma kto strzelać. Tylko 3 zawodników w tym sezonie strzelało dla Freiburga, jest to właśnie Cisse, Schuster i nieobecny dziś Rosenthal. Cisse będzie dzisiaj grał na szpicy sam, więc wszystko wskazuje na to, że Papiss Demba Cisse strzeli dziś co najmniej jedną bramkę.
Mój typ:
- Papis Demba Cisse strzeli bramkę @ 2,25 ✅
2/10

- Papis Demba Cisse strzeli dwa lub więcej goli @ 8,00 ⛔
0,4/10

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Siema ;)
Ja właśnie skłaniałbym się ku grze przeciw Koziołkom. Wreszcie wraca duet Ya Konan - Abdellaoue i myślę, że to oni sprawę załatwią. Tego meczu nie będę ruszał, bo dla mnie zbyt trudny do typowania, wyrażam tylko swoją opinię. Myślę, że to taki typowy mecz na remis. A jeśli miałbym wskazać zwycięzcę to H96.
Patrząc na ostatnie dwa spotkania to lepiej wypadają Koziołki , fakt największa siła Hannoveru wraca ale Koln też ma kim straszyć chociażby Petit, no i &quot;Polski&quot; akcent Matuszczyk i Podolski w dodatku w napadzie wieżowiec Novakovic, który pokazał się ostatnio z dobrej strony. Niby duet do H96 wraca ale ja tutaj widzę większe szanse dla Koziołków a opcja (0) po wysokim kursie jak najbardziej do grania :cool:

tbm 642

tbm

Forum VIP
Eintracht Frankfurt - Schalke Gelsenkirchen
Czy to czas na odblokowanie Schalke? Wydaje mi się, że może to dzisiaj być realne. W drużynie gości zabraknie m.in Baumjohanna, ale gotowi do gry są Farfan, Raul, Jurado czy Huntelaar. Magath ma więc i tak szerokie pole manewru.
Schalke w dolnych rejonach tabeli, a Eintracht notuje serię 3 zwycięstw z rzędu stąd duży kurs na ekipę z Veltins Arena.
Magath był bardzo zadowolony po meczu z Hapoelem Tel-Awiw [3:1] i zapowiada, że mecz z Frankfurtem jest bardzo ważny, a jego podopieczni postarają się w nim zwyciężyć.
Tak, wiem... że mówienie &#39;graliśmy, dobrze, ale zabrakło szczęścia&#39; to często puste frazesy, ale w przypadku Schalke w ostatnich spotkaniach... no tak to wyglądało. Czas aby przełamać się w lidzę i zacząc marsz w górę tabeli.
Eintracht wbrew serii 3 zwycięstw i świetnej skuteczności Gekasa jest jak najbardziej do pokonania.
Mój typ: Schalke - 2,50 w Tobet ⛔ 0:0

mfl 439

mfl

Użytkownik
SC Freiburg vs. 1.FC Kaiserslautern
1. FC Kaiserslautern lub remis @ 1.66
1. FC Kaiserslautern DNB @ 2.25
Scenariusz niepopularny. Oczywiście koledzy wyżej mają rację. Kaiserslautern od blamażu w Dortmundzie dużymi krokami zmierza w dół tabeli. Freiburg przeciwnie, ma pomysł na grę i bardzo dobrego snajpera - Cisse. Na pewno wyniki powyżej oczekiwań.
Nie będę ściemniał,dotychczasowa jakość gry, fakty, statystyki przemawiają w tym meczu za Freiburgiem. Mój typ opiera się na przeczuciu i specyfice Bundesligi.
Marco Kurz może w dzisiejszym meczu skorzystać z niemal wszystkich graczy, w przeciwieństwie do trenera Freiburga który musi poradzić sobie bez bramkarza Pouplina, Rosenthala, czy stopera-kapitana - Heiko Butschera. Na pewno bramkarz, stoper, czy środkowy pomocnik to ważne pozycje.
Czerwone diabły w 4 spotkaniach nie zdobyły nawet punktu.. na pewno nie podoba im się to i wyjdą jeszcze bardziej skoncentrowani i zmobilizowani niż zwykle by się przełamać.
Atmosfera w klubie jest dobra, a kapitan Amedick jeszcze ją polepszył deklarując, że podpisze nowy kontrakt, w dobie słabej gry. Jak widać nie kalkuluje tylko chce powalczyć o ligowy byt. Na konferencji zapewniano, że jadą do Freiburga po punkty..
Myślę, że różnica między Freiburgiem a Kaiserslautern nie jest tak duża i czerwone diabły mogą dziś sprawić niespodziankę.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Leverkusen-Mainz ✅
Jutro mecz na szczycie Bayer Leverkusen podejmie rewelacje rozgrywek Mainz, które w ostatnim spotkaniu musiało uznać wyższość Hamburga co uniemożliwiło poprawienia rekordu serii wygranych spotkań. U gospodarzy do listy nieobecnych w jutrzejszym spotkaniu dołączy Sami Hyypia ponadto nie zagrają kontuzjowani od dłuższego czasu Ballack, Kiessling, Castro i Renato Augusto więc jest czym się martwić w dodatku gospodarze w czwartek rozgrywali mecz LE gdzie zdołali tylko zremisować 0:0 z Arisem z pewnością będą odczuwać zmęczenie gdzie zaledwie po 2 dniach przerwy przyjdzie zmierzyć się z graczami z Moguncji, którzy będą w pełni dysponowani i przystąpią do tego spotkania bez osłabień w stałym składzie poza bramkarzem. Mimo , że Mainz gra na wyjeździe postanowiłem im zaufać. Uważam , że ostatnia porażka nie pociągnie ich do dalszych niepowodzeń, najważniejsze jest to, że zagrali dobre spotkanie więc nie ma tutaj mowy o jakimkolwiek spadku formy. Goście bez osłabień zaś u gospodarzy dużo gorzej to wygląda w dodatku spotkanie wyjazdowe w pucharze powinno też dać znać o sobie...Zobaczymy co z tego wyjdzie...
Mainz AH(+0,5)
@2.07
Bet365
3/10
FT 0-1 ???? ????
+3,21
----------
Runda 9 (2,1)
+3,96

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Stuttgart pod wodzą nowego trenera, który był już trochę w tym klubie i z boku widział całą sytuację i na pewno ma pomysł na wyciągnięcie VfB z ostatniego miejsca w Bundeslidze. Od początku sezonu miałem zastrzeżenia do ich defensywy, do bramkarza powoli się przekonuję a i obrońcy widać że się zgrywają. Pauli gra solidnie, teraz mieli łatwiejszych rywali to uzbierali trochę punktów ale trafiają teraz na gospodarzy którzy muszą za wszelką cenę zacząć wygrywać. Kurs 1,65 warty grania , jeśli będą nadal atakować z takim naporem jak w ostatnich meczach to Pauli nie powstrzyma ich.
2-0 ✅

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Po tej kolejce najgorzej sytuacja wygląda w Koln gdzie seria porażek nie została przerwana w dodatku najbliższym ligowym przeciwnikiem będzie Hamburg i nie wygląda to zbyt kolorowo.Władze postanowiły zwolnić obecnego szkoleniowca 5pkt na 9 rund to zdecydowanie za mało... Dziwić może postawa Wolfsburga , który dokonał wzmocnień przed sezonem a nie radzi sobie najlepiej. Warto podkreślić , że tylko jednej drużynie grającej w pucharach udało się wygrać , piłkarze BVB wyraźnie odczuwali zmęczenie, Bayern bezbramkowo zremisował z Hamburgiem jak i Schalke z Eintrachtem jedynie Stuttgart zdołał zainkasować 3 pkt po wygranej z beniaminkiem czyli St. Pauli. Zdaję się, że kolejnymi pechowcami , którzy mogą dołączyć w najbliższym czasie do listy zwolnionych to zdecydowanie trener Borussi Munchengladbach Frontzek , w zespole brakuję pomysłu na grę , wszystko wygląda chaotycznie , piłkarze grają brutalnie przez co trener musi często korzystać z rezerwowych graczy. Kolejnym zespołem, który ciągnie za sobą fatalną serię są Czerwone Diabły , które od dłuższego czasu nie mogą zainkasować punktów. Z pewnością jednym ciekawszych pojedynków najbliższej kolejki będzie właśnie potyczka drużyn o których pisałem wyżej czyli Kaiserslautern vs Gladbach gdzie wynik tego spotkania może przesądzić o losach trenera Borussi bo w Kaiser jak na razie nie zanosi się na taki działa gdyż zespół co dopiero awansował i nikt nie mówił , że będzie łatwo... Najbliższe dni wyjaśnią wszystko...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom