>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

9. Grand Prix Wielkiej Brytanii [4-6.07.2014]

Status
Zamknięty.
abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Grand Prix Wielkiej Brytanii​

4 lipca- (piątek)
1. trening - 11:00
2. trening - 15:00

5 lipca - (sobota)
3. trening - 11:00
kwalifikacje - 14:00

6 lipca - (niedziela)
wyścig - 14:00

Info o torze:
Długość okrążenia: 5.891 km
Liczba okrążeń: 52
Liczba zakrętów: 18
Dystans: 306.198 km

Ostatnie wyniki (sezon 2013):
Pole position: Lewis Hamilton (Mercedes)
Zwycięzca: Nico Rosberg (Mercedes)
Najszybsze okrążenie: Mark Webber (Redbull)
Dokładne wyniki

Po pobycie na szybkich torach takich jak w Kanadzie czy w Austrii, F1 przenosi się na bardziej kręty tor w Silverstone. Jednostka napędowa nie będzie tutaj odrywać znaczącej roli jak w poprzednich GP. Bardziej będzie się liczyć aerodynamika oraz docisk więc zespoły takie jak Redbull oraz Lotus powinny znacznie się poprawić w tabeli z czasami.
Opony: pośrednie oraz twarde.
Walka o PP znów prawdopodobnie rozegra się pomiędzy kierowcami Mercedesa,dla mnie ze wskazaniem na Lewisa, który będzie chciał coś udowodnić po ostatnich porażkach w H2H z Rosbergiem. Nadarza się ku temu doskonała sytuacja,w końcu to dla niego domowy wyścig, tor po którym potrafi świetnie jeździć, udowadniając to w poprzednim sezonie, niesamowitym okrążeniem w kwalifikacjach.

Zapraszam do dzielenia się uwagami i podawanie typów! ????

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
GP Wlk.Brytanii - kwalifikacje sobota 14:00
Fernando Alonso - Felipe Massa
Typ ; Alonso @ 2,03 marathon/Expekt/betsson/betsafe ⛔ale pechowo z Fernando eh :/
Alonso wczoraj jako jedyny zbliżył się do Mercedesów na dystans 0,7-0,8 sek. Reszte stawki dzieliła przepaść w postaci ponad 1 sekundy na okrazeniu ! Williamsy po fenomenalnym weekendzie w Austrii teraz maja problemy. Massa zaliczył błąd w 1 treningu i musieli odbudowywać jego bolid więc stracił mnóstwo czasu. Bottas w 1 treningu oddał bolid kobiecie Suzie Wolff i z powodu kłopotów z ciśnieniem oleju nie pojężdziła takż dużo.
Ferrari powinno powalczyć o 3-4 msc. Williams musi nadrabiać, zobaczymy jak im to wyjdze w 3 treningu. Na pewno mają margines do poprawy, ale wierze w poprawki Ferrari, że tym razem dobre wyniki w treningach pójdą w parze z dobrymi wynikami w kwalifikacjach.
GP Wlk.Brytanii sobota - kwlaifikacje 14:00
Ricciardo - Bottas
Typ : Ricciardo @ 1,65✅
Vergne - Grosjean
Typ : Vergne @ 1,43✅
AKO @ 2,36 marathon
(250 euro limit)
Red Bull na tym torze powinien odzyskać dobre pozycje. Tor szybkich zakrętów więc potrzebna super aerodynamika i docisk, a Red Bull tym akurat dysponuje.
Williamsy wyżej pisałem, że mają problem. Kanada i Austria a więc szybkie tory im pasowały i Williamsy były szybkie, teraz moze być troche inaczej. Ricciardo świetny sezon.
Grosjean wczoraj przez radio mówił &quot; źle, nie da się nim jechać, jest bardzo zły &quot; coś w ten deseń, bolid Lotusa nie spisuje się najlepiej, było widać jak ucieka na zakrętach i brakuje docisku.
Torro Rosso od jakiegoś czasu juz spisuje się świetnie i Kwiat z Vergnem włączają sie do walki o Q3. Tym razem w treningach Vergne lepszy o 0,6-0,7 sek co jest przepaścią wg mnie. Romek raczej miejsca 14-17 dla niego w kwalifikacjach, a Vergne powalczy o Q3 z McLarenem i Force India (które jakos nie spisuje się rewelacyjnie, ale zapewne program pod wyścig robią?)

abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Lewis Hamilton - Nico Rosberg @1,6⛔⛔ Expekt Popełniłem dziś błąd i odpuściłem okrążenie które w zasadzie powinienem skończyć. Kwalifikacje były trudne, panowały dynamiczne warunki. Wszystko szło dobrze aż do ostatniej części. To była moja decyzja, zła decyzja, która przesądziła o wyniku.

Dzisiaj bez szaleństw bo możliwe są opady deszczu w czasie kwalifikacje. Tak jak pisałem we wstępie dla Lewisa to domowy wyścig, miejsce gdzie będzie chciał pokazać swoją szybkość. W FP 2 uzyskał najlepszy czas weekendu wyprzedzając Rosberga o 0,2s. Rok temu Lewis wygrał Q uzyskując w końcówce niesamowity czas. Jeśli będzie dziś deszcz to według mnie jeszcze bardziej faworyzuje Hamiltona, który w deszczowych sesjach w tym roku radził sobie wyśmienicie. Dziś świetna okazja dla Hamiltona aby wyjść z delikatnego cienia Rosbergai wreszcie po dłuższej przerwie pokonać go w Q.

G 72

gwiazda2010

Użytkownik
Pytanie dla znachorów :
Jak wyglądała sytuacja w ostatnich latach na torze gdy padał deszcz ? Chodzi o wyjazd SC niestety takich statystyk nie potrafię znaleźć .

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Pytanie dla znachorów :
Jak wyglądała sytuacja w ostatnich latach na torze gdy padał deszcz ? Chodzi o wyjazd SC niestety takich statystyk nie potrafię znaleźć .
Jeżeli ufać F1racing, które z okazji 50 lecia GP F1 na Silverstone wspomina poszczególne wyścigi to w ostatnich latach mokro było jedynie w 2008r. A tak to bywalo pochmurno lub słonecznie aż cofając się do 2002r kiedy była rzekomo mżawka.. Co do ilości SC w ostatnich latach to : &quot;Number of races with at least one safety-car appearance: Six of the last 14 races&quot;

Po wczorajszych niesamowitych kwalifikacjach dzisiejsze ustawienie na starcie zapowiada super wyścig ! Ferrari i Williamsy atakujące z końca stawki. Hamilton z P6 równiez ma co nadrabiać. Wysokie pozycje McLarenów, pierwsza linia dla Vettela( czy tym razem bez awarii w jego bolidzie się obejdzei ?), Drugi RedBull a więc Ricciardo z P8 więc tez ma trochę do nadrobienia. Dziś podczas Porsche SuperCup pogoda była słoneczna, na wyścig F1 nic nie zapowiada by miało sie zmienić i nagle być mokro.
Co do typów to szału w ofercie nie ma z tego co przeglądam.
W oko wpadło mi takie coś :

GP Wlk.Brytanii niedziela 14:00 wyścig
Wyścig - ukończenie
Danił Kwiat
Typ : TAK @ 1,50 Unibet✅
Ostatnie 3 GP były pechowe dla Kwiata. Z różnych powodów nie dojeżdzał do mety. A podczas każdego weekendu pokazuje się z bardzo dobrej strony. Teraz też w deszczu na Silverstone spisał się dobrze, przed ostatnimi wyjazdami kilku kierowców zajmował P5 nawet, ale potem Vettel, Hulkenberg, Magnussen i Button m.in rzutem na taśme poprawili znacznie swoje czasy i spadl na P9. Wierze że tym razem pech opusci Rosjanina i dojedzie do mety.
W Expekt kurs @ 1,33 tylko...

Otrzymane punkty reputacji: +2
B 2,2K

barichello

Użytkownik
taka ciekawostka, może się komuś przyda jak znajdzie parę

Max Chilton niespodziewanie zajął 13. miejsce, ale ma karę cofnięcia o 5 lokat za wymianę skrzyni biegów podczas trzeciego treningu.
Cofnięto jeszcze Estebana Gutierreza - z 14. na 19.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom