Dyscyplina:
Piłka nożna:
Serie A
Spotkanie:
Juventus Turyn - SSC Napoli
Typ:
Ponad(+3.5) goli
Kurs: 3.10
Bukmacher: Sportingbet
Na początek ósmej serii gier włoskiej
Serie A zobaczymy starcie dwóch najpoważniejszych kandydatów do Scudetto w tym sezonie. Juventus Turyn i SSC Napoli po siedmiu kolejkach mają po 19 punktów i z przewagą czterech oczek nad Lazio i Interem zajmują pierwsze dwa miejsca w lidze. W bezpośrednim starciu w Turynie zapowiada nam się więc znakomite widowisko w którym uważam, że zobaczymy sporo goli, stąd też mój typ na powyżej 3.5 goli w meczu.
Juventus jak wiemy to drużyna grająca otwartą ofensywną piłkę, obecnie potwierdzają to statystyki bowiem jest to ekipa która w lidze strzeliła najwięcej bramek 17, drugie miejsce pod tym względem z dorobkiem 14 goli zajmują ekipy Romy i właśnie Napoli, które również preferuje dość ofensywny styl gry.
Obie drużyny mają znakomitych zawodników jeśli chodzi o formacje ofensywne. W Juventusie jak wiemy jest ta genialna druga linia z takimi zawodnikami jak Claudio Marchisio, Arturo Vidal, Emanuele Giaccherini, Kwadwo Asamoah czy Mauricio Isla, którymi oczywiście znakomicie dyryguje Andrea Pirlo, jeśli natomiast chodzi o linię ataku to tutaj co prawda dzisiaj nie zagra Mirko Vucinic ale są przecież jeszcze tacy piłkarze jak Fabio Quagliarella, Alessandro Matri czy Sebastian Giovinco. Ma więc w kim wybierać Massimo Carrera jeśli chodzi o przednie formację "Starej Damy". Również jednak Walter Mazzarri ma kim postraszyć jeśli chodzi o ofensywę. Jest oczywiście niezawodny Edinson Cavani, który już strzelił w tym sezonie 7 bramek, jest również Goran Pandev czy Marek Hamsik a także jeszcze kilku innych zawodników jak Christian Maggio, Gökhan Inler, Juan Camilo Zuniga czy Valon Behrami, którzy również potrafią zdobywać bramki.
Wspomniałem o tym, że dziś w ekipie Bianconeri nie zobaczymy Mirko Vucinicia, nie jest to jednak jedyne osłabienie gospodarzy. Wydaje się, że jeszcze większym jest brak Gianluigiego Buffona w bramce, który jest jak wiemy niekwestionowanym numerem jeden nie tylko w Juventusie ale również w całej
Serie A i myślę, że Napoli zdecydowanie łatwiej dzisiaj będzie zdobyć gole niż gdyby w bramce stał właśnie Buffon. Oprócz tej dwójki w kadrze nie ma również Paolo De Ceglie i Simone Pepe. W ekipie goście jedynym nieobecnym jest obrońca Miguel Britos.
Jak już więc wspomniałem jest to spotkanie dwóch ekip grających ofensywną piłkę dlatego można chyba spodziewać się bramek w tym starciu. Tym bardziej, że w poprzednich spotkaniach Juventusu z Napoli tych bramek raczej nie brakowało. Wystarczy bowiem przypomnieć mecz o Superpuchar Włoch gdy Juventus wygrał 4-2 (po dogrywce), w poprzednim sezonie natomiast mieliśmy 3-0 dla Juve i remis 3-3, sezon wcześniej 2-2 i 3-0 dla Napoli, jeszcze wcześniej natomiast 3-1 i 3-2 dla Napoli. Liczę, że również dzisiaj zawodnicy obu ekip pokażą się z dobrej strony i przede wszystkim zaimponują skutecznością i przynajmniej cztery bramki w tym meczu padną.