>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

8. kolejka PlusLigi (11-14 listopada)

Status
Zamknięty.
power30 18K

power30

Forum VIP

PlusLiga nie zwalnia tempa i przed nami już 8. kolejka, którą zainauguruje niezwykle ciekawie zapowiadający się mecz Lotosu Gdańsk z Cuprum Lubin. Obie drużyny aspirują awansu do fazy play-off. Kolejnym spotkaniem, które będzie można obejrzeć w tv, jest starcie Bełchatowa z Radomiem. Bełchatowianie będą chcieli się zrehabilitować za ostatnią porażkę, natomiast Radomianie ostatnio przełamali niechlubną serię porażek.
Każde pozostałe spotkanie ma dość wyraźnego faworyta. Przypuszczam, że do niespodzianki może dojść tylko w Gdańsku. W pozostałych meczach ciężko, aby któryś z underdogów wygrał mecz.
Jak widzicie 8. kolejkę PlusLigi?

Zapraszam do merytorycznej dyskusji.

#10 31,9K

Użytkownik
:siata: Trefl Gdańsk - Cuprum

Pierwsza myśl to gra na Cuprum, ich gra w tym sezonie może się podobać. Ograli Resovię, przyjmujący, atakujący Kaczmarek wyglądają solidnie, ale Trefl ròwnież ma swoje atuty. Gdańsk gra u siebie, ostatnio podejmowali zespòł o mniej wiecej podobnym potencjale i pokonali Warszawę za 3 punkty, jutro czeka ich cięższa przeprawa, kurs na Lubin może zachęcać, ale dla mnie lepiej pójść w over punktowy. Podobne możliwości obu zespołów. Do zdrowia w Treflu wrocił Hebda. Grę gdańszczan cały czas napedza Mateusz Mika, Ja tu zdecydowanego faworyta nie widzę.

Over 179,5 punktów @1,67 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +13
loki-3 2,8K

loki-3

Użytkownik
:siata: Trefl Gdańsk - Cuprum

Pierwsza myśl to gra na Cuprum, ich gra w tym sezonie może się podobać. Ograli Resovię, przyjmujący, atakujący Kaczmarek wyglądają solidnie, ale Trefl ròwnież ma swoje atuty. Gdańsk gra u siebie, ostatnio podejmowali zespòł o mniej wiecej podobnym potencjale i pokonali Warszawę za 3 punkty, jutro czeka ich cięższa przeprawa, kurs na Lubin może zachęcać, ale dla mnie lepiej pójść w over punktowy. Podobne możliwości obu zespołów. Do zdrowia w Treflu wrocił Hebda. Grę gdańszczan cały czas napedza Mateusz Mika, Ja tu zdecydowanego faworyta nie widzę.

Over 179,5 punktów @1,67
Ja również faworyta nie widzę, więc granie na Cuprum po kursie 2,8 - 2,9 to czyste value. Niestety kursy już poleciały, chociaż jeszcze rano można było złapać na Unibecie 2,75. Teraz w granicach 2,3 - 2,4 i już trochę &quot;po ptokach&quot;. Over dość prawdopodobny, ale czy za 1,67 wart ryzyka? Dla mnie nie. Ale szczerze życzę powodzenia

power30 18K

power30

Forum VIP
Gdańsk - Lubin
Jak wyżej zostało wspomniane kursy na Lubinian lecą. Gdańsk ma dziurę na przyjęciu, nadal nie ma Hebdy. Pietruczuk może i ma lepsze przyjęcie, ale w ofensywie jest o wiele mniej skuteczny. Zespół z Gdańska musi ciągnąć Mika. Kolejny fakt to, że gospodarze nie mają praktycznie żadnej alternatywy na przyjęciu (jest tylko nieograny Jakubiszak). Nie mam przekonania ani do Romacia, ani do Schulza. Dla mnie to typowi jeźdźcy bez głowy.
Lubinianie mają o wiele większy potencjał, jeśli chodzi o ofensywę, bo jest Taht czy Kaczmarek, którzy potrafią zrobić różnicę. Problem się zrobi, gdy jeden z nich się zatnie. O ile Kaczmarka może zastąpić Malinowski, to za Estończyka nie ma praktycznie solidnej alternatywy. Wielokrotnie to już powtarzałem, że podoba mi się rozegranie Łomacza, który fajnie rozdziela piłki i nieraz gubi blok. Mocnym atutem gości jest bez wątpienia gra blokiem i wy-blokiem. Cuprum niemal na własne życzenie poległ w 3. setach z Bełchatowem. Przed rokiem Lubinianie polegli w Gdańsku dopiero po tie-break&#39;u. Idę konsekwentnie w stronę Lubinian.
Cuprum (+1,5 seta) @ 1,80 William Hill ✅

Otrzymane punkty reputacji: +9
S 32,1K

sobolekk

Użytkownik
Skra Belchatow vs Czarni Radom 2 13,00 SportingBet

No to niezlych ogorkow z Radomian zrobili. W tamtym roku rewelacja sezonu, w tym fatalny poczatek, ale musi nastapic kiedys przelamanie. Skra po ciezkim boju z Jastrzebskim- przegranym boju. Radomianie przelamali sie wreszcie, co prawda ze slabym Szczecinem ale jednak. Nie bede was czarowal ze Radom jest faworytem czy cos w tym stylu, bo na pewno faworytem jest Skra ale wystawilbym tu na Radomian kurs max 7 a mamy 13 wiec widze value.

robson11 3,3K

robson11

Użytkownik
Skra Belchatow vs Czarni Radom 2 13,00 SportingBet

No to niezlych ogorkow z Radomian zrobili. W tamtym roku rewelacja sezonu, w tym fatalny poczatek, ale musi nastapic kiedys przelamanie. Skra po ciezkim boju z Jastrzebskim- przegranym boju. Radomianie przelamali sie wreszcie, co prawda ze slabym Szczecinem ale jednak. Nie bede was czarowal ze Radom jest faworytem czy cos w tym stylu, bo na pewno faworytem jest Skra ale wystawilbym tu na Radomian kurs max 7 a mamy 13 wiec widze value.
Może być gładkie 3:0 dla Skry, jest też jakiś procent na niespodziankę, ale jak dla mnie nie ma co grać w tym meczu, chyba, że za drobne próbować Czarnych, bardziej for fun. Jako dodatkowy argument w kierunku radoman warto dodać, że dla bełchatowian będzie to już trzeci mecz w ciągu tygodnia. Dodając do tego pięć setów z Jastrzębskim zmęczenie w końcu wyjść musi - Czarni mogą powalczyć.

power30 18K

power30

Forum VIP
No właśnie tak jak wspomniałeś przełamanie nastąpiło z Espadonem, który bądź co bądź w sportowej walce nie wygrał meczu w tym sezonie. Personalnie Czarni wyglądają lepiej na środku, bo jest Kohut i Smith. Przyjęcie, jak i rozegranie wygląda słabiej w porównaniu do zeszłego sezonu. Jeśli Radom chce wyrwać jakiś punkt, to Bołądź musiał by mieć dzień konia i do tego musiał by go wesprzeć Żaliński. Może w kursie widzisz value, ale dla mnie Czarni są skazani na porażkę. Oczywiście mogą ugrać jednego seta, ale na nic więcej bym nie liczył.

C 92,1K

cybul100

Forum VIP
Hmmm. Szczerze mówiąc nie chce mi się wierzyć, żeby Skra mogłaby to przegrać. Jak kolega zaznaczył wczeesniej jest to kolejny mecz Skry tak naprawdę na przestrzeni ostatnich dni jednak dzisiaj nie powinni mieć większych problemów z zanootwwniem wygranej. Tym bardziej, że Skra zagra ten mecz na własnej hali. Spodziewam się tutaj pewnej wygranej gospodarzy. w dodatku nie chce mi się wierzyć, żeby Skra mogłaby przegrać dwa mecze pod rząd.
Z ranka upatrzylem sobie taki typ
Zaksa - Bydgoszcz
Typ under 174.5
Kurs 1.30
Zbyt dużo tutaj nie trzeba pisać, ZAKSA przynajmniej o jedną klasę jest lepszą od swoich dzisiejszych rywali i jestem przekonany, że to to udowadnia podczas tego pojedynku, a grają w dodatku na własnej hali, gdzie to o zwycięstwo tym bardziej powinno być łatwiej. Wssystkie atuty przemawiają za gospodarzami i mam nadzieję, że to.potwierdza podczas tego spotkania. Nie chcę mi się wierzyć, żeby przejezdni byliby wstanie ugrać nawet seta.

#10 31,9K

Użytkownik
:siata: Skra - Czarni

Wydaję mnie się, że może być ciężko o inny rezultat niż 3:0 dla Bełchatowa. Przewaga parkietu, zdecydowanie przewaga potencjału po stronie Skry. Mariusz Wlazły w dobrej dyspozycji, gorzej z przyjmującymi, ale z Radomiem powinno być łatwiej niż np. z Jastrzębskim. Środkowi jeśli zagrają lepszy mecz niż ostatnio to o wynik 3:0 dla Skry można być spokojnym. Lisinac nie był zadowolony ze swojego ostatniego meczu, a jest to zawodnik o wielkich możliwościach, dziś powinien się lepiej zaprezentować. Jastrzębianie potrafili kończyć dużo z wysokich piłek przede wszystkim za sprawą Hidalgo, który świetnie się prezentuje, w Radomiu na ten moment nie ma takiego zawodnika. Bołądź na ten moment nie prezentuje nic ponad miarę, podobnie Żaliński.

Under 137,5 punktów @1,49 ✅

:siata: Będzin - Olsztyn

Olsztyn obecnie wysoko w tabeli, ale grali tylko jeden mecz z lepszym rywalem i go przegrali, z Warszawą 1:3 na wyjeździe. Grają fajną siatkówkę, ale chyba trochę za niski kurs na ich wygraną. Pewnie z Będzinem też wygrają, ale set dla gospodarzy jest sprawą bardzo prawdopodobną. Będzin jak do tej pory rozegrał dwa mecze u siebie. Najpierw przegrał z Treflem Gdańsk 2:3, później odprawił 3:1 GKS Katowice. Olsztyn tylko raz wygrał wyjazdowy mecz bez straty seta, z Bielskiem. Z pewnością zdarzy się Olsztynianom jakiś przestój w grze, a Będzin postara się żeby jak najlepiej zaprezentować się przed swoją publicznością.

Będzin +2,5 seta @1.44 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +1
C 92,1K

cybul100

Forum VIP
Nie wiem czy to pewna informacja, ale raczej tak. Wlazly jest przeziębiony i pewnie dzisiaj całego meczu nie rozegra. Być może zabraknie go już od samego początku. Tym bardziej, że Skra ostatnio sporo grała, a przecież przed nami LIGA MOSTRZOW

Otrzymane punkty reputacji: +1
phillips 1,5K

phillips

Użytkownik
Espadon Szczecin (+14,5 pkt) - Jastrzębski @ 1,75 willhill ⛔ (-23, 23, -17, -15) = -18 ????

Nie przewiduję jakiegoś drastycznego oklepu w tym meczu ze strony Jastrzębian. Szczecin gra coraz lepiej, a goście po serii trudnych meczów. Mecze z Będzinem i Kielcami udowodniły, że Jastrzębie ma problemy ze stabilnością swojej gry. Gra opiera się na młodym Muzaju, solidnym Tuzinskim i nieszablonowym Olivie. Ale ten ostatni mocno się eksploatuje w trakcie meczów, co może się odbić na jego postawie w dłuższym terminie. Może i będzie 0-3 (w co wątpię) ale wysokie handi gospodarze powinni spokojnie pokryć.

rangers86 64

rangers86

Użytkownik
Dyscyplina: Siatkówka Polska Plus Liga
Godzina: 19:00
Spotkanie: Espadon Szczecin - Jastrzębski
Typ: Handicap Sety Jastrzębski -2,5
Kurs: 1,83
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Espadon Szczecin na jakże zasłużonym ostatnim miejscu w ligowej tabeli. Do tej pory udało im się w 7 spotkaniach ugrać ledwie dwa sety w Gdańsku i Radomiu. (nie liczę oczywiście 3:0 z Bełchatowem gdzie dostali walkower). Jastrzębie dobrze weszło w rozgrywki z bilansem 6-2 i widać po ostatnich meczach że są na fali wznoszącej. Wygrane z Bełchatowem czy Resovią na pewno mocno podniosły morale zespołu. Jedyne o co powalczą gospodarze to urwanie seta rozpędzonej drużynie gości. Ja jednak przewiduję gładkie 3:0 dla Jastrzębskiego.

C 92,1K

cybul100

Forum VIP
Espadon Szczecin - Jastrzębski
Typ under 175.5
Kurs 1.53
Ta linia daje nawet możliwość czterech setów. Jednak nie chce mi się wierzyć, żeby były rozegrane tutaj cztery partie. Chyba każdy dobrze zna potencjał ekipy gospodarzy, którzy tutaj zbyt dużo do powiedzenia na pewno nie będą mieli. Od JSW są znacznie słabszym zespołem pod każdym względem i jestem przekonany, że budzie to tutaj widoczne. JSW owszem ostatnio grał ze Skra, gdzie wygrali 3-2, a trzeba przyznać, że ten mecz mogli zakończyć w czterech partiach. Tutaj grając chociażby na takim samym poziomie co zr Skra pewnie wygrają 3-0. Bardzo dobrze zresztą od jakiegoś czasu radzi sobie Olivie i z pewnościa nie będzie miał tutaj żadnych problemów, aby zdobywać punkty i być po raz kolejny być jednym z liderów. Szczecin oprócz gry u siebie nie ma tak naprawdę żadnych atutów.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom