>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

8. kolejka Ligue 1 [ 27.09 - 28.09.2014 ]

Status
Zamknięty.
matcyp 3,2K

matcyp

Użytkownik

Zestaw par oraz kursy na 8 kolejkę (Bet365):

Zapraszam do większego zainteresowania w tym dziale ???? Czekamy na Wasze analizy dyskusje na temat ligi francuskiej ????

matcyp 3,2K

matcyp

Użytkownik
Moje przemyślenia na (27.09):
AS Monaco - Nice

Derby de la Côte d&#39;Azur rozpoczną wczesnym sobotnim popołudniem ósmą kolejkę francuskiej Ligue 1. AS Monaco podejmie na własnym boisku zespół OGC Nice. Podopieczni trenera Claude Puel na to spotkanie daleko się nie wybierają , bo zaledwie 20 km od swojej kwatery , ale są bardzo zdeterminowani by odnieść dobry rezultat z swoim rywalem , a trzeba zauważyć , że godnie dwa zespoły ze sobą nie żyją , a powód jest jeden Monaco zawsze chwaliło się większym budżetem, wszak miasto kojarzone jest z luksusem i bogactwem do którego Nicei zawsze daleko było. Wróćmy do spotkania , gdzie aktualnie oba zespoły są sąsiadami w tabeli (Monaco 11 , Nicea 12 z takim samym dorobkiem punktowym -10 jak i w strzelonych bramkach -7). W ostatnich pięciu spotkaniach to gracze gospodarzy okazywali się górą wygrywając trzy razy , raz remisując oraz raz przegrywając. W całej historii oba zespoły spotykały się aż 90 razy 38 razy wygrywało Monaco, a 26 razy Nicea. Kilka spotkań z powodu zamieszek na trybunach było przerywanych jak chociażby w styczniu 2010 roku, gdy Nicea wygrała 3:2 czy 11 marca 2012 roku. W zespole Monaco na dzień dzisiejszy wszyscy są gotowi do meczu mianowicie Berbatov , Moutinho , Siilva czy też filary defensywy Carvalho , Raggi czy też aktualnie wyróżniający się gracz Monaco Layvin Kurzawa , który zapowiedział przed spotkaniem „Pracujemy bardzo ciężko, aby naprawić obecną sytuację w tabeli. Teraz jesteśmy skupieni na najbliższym spotkaniu z OGC Nice. Ten mecz absolutnie musimy wygrać.” Mecz będzie na pewno ciekawy dla oka zwłaszcza dla kibiców , a ostrości w tym meczu nie zabraknie na murawie i nikt nogi nie odstąpi. Derby rządzą swoimi prawami i tak powinno być w wczesne sobotnie popołudnie.
Moje propozycje:
AS Monaco @ 1.5
Obie strzelą @ 2.1
Bet365
Toulouse – PSG

Jeden z ciekawszych meczów w sobotę , gdzie mistrz Francji spotka się na ciężkim terenie w Tuluzie , ale nie takim strasznym dla paryżan. W ostatnim czasie zespołowi Blanca za dobrze nie szło wyniki nie najlepsze praktycznie większość remisów , ale bez żadnej porażki. Można słabszą formę szukać w kontuzjach , bo filar defensywy od sierpnia kontuzjowany mowa tu o Thiago Silva jak i urazów doznawał człowiek demolka , którego każdy zna – Ibra. Zwycięstwo w rozegranej w środku tygodnia kolejce francuskiej Ligue 1 poskutkowało w przypadku PSG awansem do pierwszej trójki tabeli. - Wygrana cieszy nas tym bardziej, że wcześniej w tym sezonie nie wygraliśmy na wyjeździe - przyznał po meczu Laurent Blanc. Trener jak i zawodnicy zapewniają , że ten mecz ligowy przed spotkaniem z Fc Barceloną na pewno nie potraktują taryfą ulgową lecz przeciwnie słowami – „jedziemy po zwycięstwo”. Drużyna ta wygrała w środku tygodnia wyjazdowy mecz ze Stade Rennes, zdobywając w nim trzy gole i nie tracąc ani jednego. Choć gospodarze zajmują dopiero dziesiąte miejsce w tabeli, ich strata do PSG wynosi obecnie tylko trzy punkty. W ostatnich pojedynkach to zawsze ekipa z Paryżu była górą , a ostatnie dwa wyjazdy do Tuluzy kończyły się , że PSG strzelali po cztery gole. W jutrzejszym spotkaniu na pewno nie zagra w zespole PSG – Silva , Lavezzi i występ Ibry nie jest pewny. Po ostatnich remisach, PSG wreszcie przełamuje się i wygrywa spotkanie wyjazdowe i czy idą już tylko w góre tabeli ? przekonamy się występem jutro jak i w kolejnych spotkaniach.
Moje propozycje:
PSG @ 1.66
Over 2.5 gola @ 1.9

Bet365
Montpellier - Guingamp

Na Stade de la Mosson przyjedzie tym razem przedostatnie w ligowej stawce EA Guingamp. W ostatniej kolejce zespół gospodarzy uległ AS Monaco na własnym obiekcie tracąc pechowo bramkę w 93 minucie spotkania, więc czas się zrehabilitować , a okazja jest duża. Co słychać u gośći ? Drużyna, która rywalizuje w tym sezonie w fazie grupowej Europa League, nie radzi sobie w Ligue 1. Dowodem na to jest zaledwie sześć punktów zdobytych w dotychczasowych kolejkach rozgrywek. Guingamp słabo spisuje się zwłaszcza na wyjeździe, gdzie w trzech z czterech ostatnich meczów nie zdobyło nie tylko punktu, ale i gola. Za gości również nie przemawia bilans z zespołem Montpellier w ostatnich pojedynkach , gdzie nie potrafią wywalczyć trzech oczek. W zespole gospodarzy nie umie się przełamać napastnik Barrios i wszystko możliwe , że w lepszej formie fizycznej zawodnik Kamerunu Camara wejdzie jutro w podstawowej jedenastce. Montpellier, które może pochwalić się obecnie nie tylko wyższą formą, ale i większym potencjałem, nie powinno mieć problemów z zainkasowaniem trzech punktów i oczekują zwycięstwa na ich koncie i przybliżenia się do pierwszej „czwórki” ligi.
Moja propozycja:
Montpellier @ 2
Bet365​

Otrzymane punkty reputacji: +25
doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Opisałeś wszystkie najlepsze spotkania ;)
Ja dodam jeszcze
Zlatan Ibrahimovic strzeli gola @@ 1.75
Zlatan w każdym spotkaniu ma multum okazji zespół ewidetnie gra na niego, fakt jest jeden Ibra ostatnio gra dużo słabiej ale liczę na dzisiejsze przełamanie statystyki mówią same za siebie klub z Paryża gra dobrze gdy Ibra strzela także oboje potrzebują siebie nawzajem.
A dla odważnych :
Ibrahimovic strzeli 2 lub więcej @@ 4.35

Otrzymane punkty reputacji: +9
matcyp 3,2K

matcyp

Użytkownik
@ Doberman - wszystko fajnie zgadzam się z Tobą , że Ibra w każdym spotkaniu ma multum sytuacji , ale oficjalna strona podała , że dzisiaj Ibrahimović nie będzie w kadrze meczowej. Powołał trener Blanc tylko dwóch nominalnych napastników - Cavani, Bahebeck.

Otrzymane punkty reputacji: +10
madridista96 11

madridista96

Użytkownik
Zastanawiam się nad meczem Lille - Bastia ???? Kurs na gospodarzy nie jest duży, ale warto pograć. Bastia nie zachwyca, szczególnie na wyjazdach natomiast Lille jeśli chce gonić czołówkę powinno dziś zainkasować 3 pkt ????

Lille @ 1.60 STS

Polecam także bez analizy:
PSG @ 1.72

Otrzymane punkty reputacji: +1
bezcenny 3,1K

bezcenny

Użytkownik
Moja propozycja:
Montpellier @ 2
Bet365​
A ja uważałbym z tym typem, prawdę mówiąc to Guingamp jesli chce się przełamać to jest tutaj najlepsza okazja. Spotykają się 2 najgorsze ataki w lidze, co prawda Guingamp sobie trochę gorzej radzi w defensywie, przez co jest przedostatnie w tabeli. Barrios nie będzie grał w tym meczu trener ma dać szanse od pierwszych minut Camarze. Po 3 dniach odpoczynku myślę że obie drużyny głównie skupią się na obronie, bo w ataku nie powala żadna z nich. Kurs na under 2,5 jest dość niski więc myśle że dobrym betem na ten mecz będzie remis po kursie 3.2⛔⛔
Historia meczy obu drużyn również wyrównana 10-9-7 dla Montpellier, z tym że Guingamp dobrze sobie radzi na terenie rywali, bo przegrali tam 11 lat temu.
Co do meczu Lille - Bastia, kursy przez bukmacherów wystawione znakomicie i nie ma się jak chwycić tego meczu, ja jednak spróbuje Bastia niestrzeli @ 1,80 ✅✅✅. Lille to najlepsza defensywa w lidze i myślę że Bastia nie znajdzie pomysłu na pokonanie Enyeamy.
Ciekawie zapowiada się mecz Metz - Reims, zdecydowanym faworytem wydaje sie być Metz które po świetnym początku sezonu zajmuje 6 miejsce, głównie dzięki świetnie spisującym się Maludzie i Krivetsem którzy świetnie się wkomponowali w zespół. Dziwi mnie trochę dość wysoki kurs na to spotkanie aż 1,95 nie wiem czemu bukmacherzy taki kurs wystawili oba zespoły grały mecz na tygodniu, więc zmęczenie podobne. Ja w takim razię chętnie spróbuje Metz po 1,95 ✅✅✅i liczę na łatwe zwycięstwo w pierwszym meczu między tymi drużynami w najwyższej klasie rozgrywek we Francji.

Otrzymane punkty reputacji: +10
daniel-7 888

daniel-7

Użytkownik
Olympique Marsylia - AS Saint-Etienne 1 @1,80 Bwin ✅ 2:1

W jutrzejszym meczu zamykającym 8. kolejkę francuskiej Ligue 1, polecam typ na zwycięstwo Marsylii. Wydaje mi się że OM zwycięży na własnym boisku drużynę Saint-Etienne.
Drużyna ze Stade Velodrome jest aktualnie w kapitalnej dyspozycji. Po średnim początku, zespół jakby załapał filozofię genialnego trenera Marcelo Bielsy, i skutecznie wprowadza ją w życie. Drużyny prowadzone przez słynnego &quot;El Loco&quot; zawsze imponują świetnym przygotowaniem motorycznym, pressingiem na całym boisku i niesamowicie szybko wyprowadzanymi akcjami. Sukcesów Szaleńca przytaczać nie trzeba, wystarczy wspomnieć zbudowanie świetnej ekipy w Bilbao, czy podłożenie fundamentów pod odrodzenie reprezentacji Chile. Konflikt Bielsy z prezydentem klubu nie przekłada się na drużynę. Bryluje Andre-Pierre Gignac, lider klasyfikacji strzelców z aż 8 golami (!). Świetną robotę w drugiej linii wykonują Andre Ayew i Dimitri Payet, na osobną pochwałę zasługuje też stoper, Nicolas N&#39;Koulou znajdujący się w wybornej formie. Marsylia notuje serię 5 zwycięstw, z jedną straconą bramką, która pozwoliła im objąć prowadzenie w tabeli. Ich gra wygląda efektownie i efektywnie.
Rywalem będzie Saint-Etienne, szósta drużyna w tabeli. Zieloni grają jednak... nieźle. Ostatnie dwie kolejki to zwycięstwa po 1-0 z beniaminkami Lens i Caen, wcześniej klęska w Paryżu (0:5) i remis bezbramkowy z Rennes. Gołym okiem widać problem ze strzelaniem bramek, a moim zdaniem defensywa Marsylii jest jedyną formacją, którą ASSE mogłoby naruszyć. Oddać trzeba solidną obronę z Perrinem i Clerciem na czele, oraz Ruffiera w bramce, ale tam po prostu nie ma kto strzelać. Erding bez formy (3 gole, ale chyba 2 z karnych). Brandao zawieszony za chuligankę. Ponadto ASSE nie lubi grać na wyjazdach, w poprzednim sezonie przegrali aż 7 meczów na obcym terenie. Wydaje mi się że będąca na fali Marsylia zwycięży na Stade Velodrome.

Otrzymane punkty reputacji: +1
matcyp 3,2K

matcyp

Użytkownik
Moje przemyślenia na (28.09):
Bordeaux - Rennes

Jak to w niedziele w lidze francuskiej pierwszy mecz jest wczesnym popołudniem , a tym razem zmierzą się ekipy Bordeaux z Rennes. Bordeaux po siedmiu kolejkach zajmuje bardzo dobrą pozycję w tabeli ze stratą zaledwie dwóch punktów do pierwszego miejsca i mało kto się spodziewał w Francji , że tak drużyna gospodarzy może prezentować dobry poziom. Podopieczni Willy’ego Sagnola zdążyli już w tym sezonie poznać, jak smakuje pozycja lidera , a jutro znów mogą tam zasiąść , a warunek jest prosty ograć rywali i czekać jak Marsylia straci punkty przed własną widownią , ale zajmijmy się tym pojedynkiem. Bordo w ostatnim czasie prezentuje miłą dla oka grę ofensywną , gdzie zajmują pod tym względem w strzelaniu bramek trzecią pozycję jak i defensywa sprawuje się w miarę dobrze, choć statystycznie jedną bramkę na mecz stracą. Gospodarzą dobrze leży rywal Rennes zwłaszcza, że Bordeaux nie przegrało z Rennes sześciu ostatnich konfrontacji, wygrywając cztery z nich. Żyrondyści zaskoczyli swoich kibiców już na starcie nowej edycji Ligue 1 wygrywając trzy mecze z rzędu, a zaledwie jedna porażka z Guingamp została szybko zrehabilitowana remisem na ciężkim terenie w St Etienne 1:1. Do dyspozycji trenera Sagnola będzie na pewno Kameruńczyk Diabate oraz Grek Rolan , którzy w tym sezonie już wiedzą jak trafiać do siatki rywala , lecz zabraknie takich piłkarzy jak Theo Pellenarda, Lamine Sane, Henri Saiveta i Jussiego. Zdecydowanie poniżej oczekiwań spisują się jak na razie gracze Philippe’a Montaniera, którzy po udanym początku sezonu – dwa zwycięstwa, remis i porażka w czterech pierwszych spotkaniach – w poprzednich dwóch meczach przegrali z Marsylią i Toulouse , a to przełożyło się na bardzo niską, bo dopiero piętnastą lokatę w tabeli. Przypomnę , że w drużynie Rennes gra nasz rodak – Kamil Grosicki , ale ostatnio był kontuzjowany i nie wiadomo jeszcze czy zostanie powołany do kadry meczowej. W zespole gości na pewno również nie zobaczymy Cheikha M’Bengue i Christiana Brulsa. Żyrondyści postarają się w niedzielę przed własną publicznością zdobyć trzy punkty i zadomowić się po tej fazie kolejek na czele tabeli.
Przewidywane składy:
Bordeaux: Carrasso – Contento, Ilori, Pallois, Faubert – Kaabouni, Traore, Biyogho-Poko, Khazri, Sala - Toure
Rennes: Costil – Morella, Diagne, Mexer, Danze – Fernandes, Konradsen, Habibou, Prcić, N’Tep – Toivonen
Moje propozycje:
Bordeaux @ 1.72
Obydwie strzelą @ 1.83

Bet365
Rc Lens - Caen

Na przeciwko siebie stają dwóch beniaminków , którzy jak na razie grają bardzo przeciętnie i są sąsiadami w lidze. Zespoły, które ledwo awansowały do piłkarskiej elity w pierwszych siedmiu kolejkach uzbierały po siedem punktów (po 2 zwycięstwa , 1 remisie oraz po 4 porażkach). Dużo pozytywów nie ma co o tych zespołach pisać nawet ciężko coś napisać , lecz można pochwalić zespół gospodarzy , że wywieźli trzy punkty z ciężkiego terenu w Lyonie , a natomiast Caen walczył dzielnie w piątej kolejce w Tuluzie , gdzie o mały włos nie wygrali , lecz wynik zakończył się 3:3. W minionym tygodniu oba zespoły schodziły z boiska w roli pokonanych. Lens przegrało na wyjeździe z ostatnim w tabeli Evian, notując tym samym już trzeci mecz bez zwycięstwa, Caen natomiast bez większej niespodzianki poległo w meczu z PSG. Beniaminkowie mierzyły też swoje siły w potyczce towarzyskiej przed tym sezonem - wówczas Caen wygrało 4:2. Nie ma się w tym meczu co spodziewać fajerwerków i wynik będzie bliski remisowi 0:0 ew 1:1 , a kibice na trybunach nie zobaczą dużo bramek.
Moje propozycje:
Remis @ 3.2
Under 2.5 @ 1.66
Bet365
Nantes - Lyon

W Nantes miejscowa drużyna zmierzy się z Lyonem , który chyba kryzys ma już za sobą i zaczynają nabierać wiarę w siebie i w swoje umiejętności. Piłkarze Fourniera w ostatnich trzech kolejkach zgarnęli siedem oczek i regularnie pną się w górę tabeli pokonując w nich po drodze Monaco 1:2 , Lorient 4:0 i remisując w Paryżu 1:1. Lyon zaczął sezon źle, przegrywał nawet z beniaminkami i zdążył odpaść już Ligi Europy , ale jednak Olympique gra już zdecydowanie lepiej co pokazują wyniki i na tym trener i jego podopieczni nie chcą przestać jak zapowiedzieli na konferencji prasowej przed tym spotkaniem. Po drugiej stronie Nantes, który wyprzedza Lyon o jeden punkt i są bardzo skuteczni na własnym terenie , gdzie piłkarze Michela Der Zakariana z czterech dotychczasowych spotkań na własnym boisku wygrali trzy razy , a więc widać , że nie tak łatwo jest wywiezść punkty z tego terenu. Drużyna Lyonu ma patent na Nantes i lubią z nimi grać , gdzie co spotkanie minimum jedną czy dwie bramki wbijają, Bukmacherzy wystawiający kursy na te spotkanie widzą je remisowo (2.7 / 3.2 / 2.7 – na dzień przed spotkaniem) , a ja myślę jak Lyon na gazie i wywozi ostatnio punkt z Paryżu to również mogą znależść sposób na drużynę własnych „ścian” lecz uważam , że możemy spodziewać się w tym spotkaniu bramek z obydwu stron.
Moje propozycje:
Over 2.5 @ 2.35
Obydwie strzelą @1.9

Bet365​

Otrzymane punkty reputacji: +53
groven 2,2K

groven

Forum VIP
Fc Nantes - Olympique Lyonnais
Typ: 2
Kurs: 2.90

Na Lyon aż 2.90 to budzi podziw. Zastanawiam się czy nie pograć właśnie w ich stronę. Nie można przejść obojętnie obok takiego kursu. Lyon = 3 ostatnie mecze bez porażki, a rywali mieli trudnych.. Monaco, PSG i Lorient. No może oprócz tego ostatniego. Myślę, że Lyon wszedł w swój rytm i wróci na drogę zwycięstw. Osłabień przed tym meczem znaczących nie ma, a więc pograją o 3 punkty. W Nantes nastroje są ostatnio trochę gorsze, chociaż nie można powiedzieć, że jest fatalnie... W ostatnich pięciu meczach Ligue 1 Kanarki dwa razy schodzili z boiska pokonani (z Monaco i Lille), dwa razy zwyciężali (z Montpellier i Niceą), a ostatnio odnotowali bezbramkowy remis z Bastią. W tabeli obecnie zajmują 7. lokatę, czyli jedną wyżej niż rywale, mają też o punkt więcej. MATCYP zaproponował BTS i over 2,5, myślę że BTS ma tu zdecydowanie większe szanse na powodzenie. Warto zaznaczyć, że FC Nantes to jedyny zespół w pierwszej dziesiątce ligi, który nie ma dodatniego bilansu bramkowego, ich bilans to 5:5, a więc mają czwartą najlepszą defensywę w lidze. Dlatego typowanie overa jest wg. mnie nieco ryzykowne. H2H zdecydowanie po stronie gości, ale to akurat chyba nie dziwi. Typ na singla, tylko i wyłącznie!

Osłabienia:

Składy:
Nantes: Riou, Alhadhur, Djilobodji, Vizcarrondo, Cissokho, Hansen, Veretout, Bedoya, Gakpe, N’Koudou, Bammou

Lyon: Lopes, Bedimo, Kone, Umtiti, Jallet, Tolisso, Gonalons, Ferri, Fekir, N’Jie, Lacazette

Otrzymane punkty reputacji: +2
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Marsylia - St Etienne
Typ : Obie strzelą ? TAK @ 1,83 b365
✅2:1

Hit tej kolejki, Marsylia gra ostatnio super, Bielsa odmienił ich grę, Gignac szczytowa forma gol za golem. Ale ofensywa mimo odejścia Valbueny pokazuje się z dobrej strony. Gorzej w defensywie, jak zdominują rywala to i tak momentami potrafią dać się nadziać na kontratak. A St Etienne ma kim pokarać Marsylczyków. Ostatnio pechowo nie wygrali z rezerwowym składem Bordeaux, ogromna przewaga, ale nie chciało wpadąć. Może też to pokłosie że Erding siedział na ławce, ale dzis już zagra, zagra też Cohade w podstawie, wypadli niestety Hamouma, Theophile- Catherine i Perrin. Ciekawe czy dziś też szanse swoją dostanie ten mega zdolny nastolatek Saint-Maximim, ma gaz i drybling jak Aubameyang !
Lubię patrzeć na grę obu zespołów. Oczekuje po dzisiejszym meczu ciekawego starcia i bramkowego. No i oby Marsylia wygrała, bo fajnie widzieć ich walczacych o tytuł, a potknięcia PSG trzeba wykorzystywać bo jak się rozpędzą to może byc już trudno. Allez OM !

Marseille : Mandanda (cap) - B.Djadjédjé, Nkoulou - J.Morel, Ben.Mendy - Romao, Imbula - Thauvin, Payet, A.Ayew - Gignac
Saint-Etienne : Ruffier - Clerc, Bayal, F.Pogba, Tabanou - Lemoine, J.Clément, Cohade - Gradel, Erding, Monnet-Paquet

Otrzymane punkty reputacji: +8
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom