NEC - PSV
Kurs na over 2,5 lepszy niż na zwycięstwo PSV dlatego łapie właśnie tą opcję, ponieważ jeżeli ma PSV ten mecz wygrać, to będzie to pewnie z overem. PSV w tym sezonie to drużyna która wychodzi z założenia: strzelamy ile się da, nasi kibice muszą mieć dobre widowisko. I zazwyczaj PSV strzela sporo bramek, dlatego tak też dziś zagram. Drużyna z Eindhoven zapewne wygra ten mecz, NEC nie jest obecnie w najlepszej formie, ale jakiś jeden przypadkowy gol NEC i może być różnie, dlatego over najciekawszą opcją moim zdaniem.
Zawodnicy PSV mają dobrze zaostrzone celowniki, w szczególności rewelacyjny Mertens. Jeżeli pierwsza bramka spotkania padnie dość szybko (powiedzmy w pierwszych 20-25 min) to śmiało można pomyśleć na
live nad jakimś wyższym over (np. 3,5 czy 4,5). PSV w tym sezonie strzeliło już 23 gole co daje ponad 3 bramki na mecz. W poprzednim sezonie dwukrotnie padał over (2-2 i 3-1), do tego dodajmy, że PSV jest bardzo silne w ofensywie, a NEC nie radzi sobie najlepiej. Over powinien wejść.
- NEC - PSV over 2,5 @ 1.50
FC Groningen - Ajax
Ajax zremisował w poprzedniej kolejce z Twente (gdyby nie głupota sędziów którzy nie uznali dobrze strzelonej bramki na 2-0 i było by pewnie po meczu) i niestety nie dał zarobić. Ajax jednak nie traci zazwyczaj punktów w dwóch spotkaniach pod rząd, więc jestem dobrej myśli jeżeli chodzi o jutrzejsze spotkanie w Groningen.
Groningen gra w kratkę, ich gra jakoś średnio mnie przekonuje. Niby nie jest najgorzej, ale szału również nie ma. Dwa tygodnie temu porażka z Heerenveen we Fryzji, tydzień temu uratowana w samej końcówce wygrana ze słabym De Graafschap... to trochę za mało jak na Ajax moim zdaniem.
Tutaj za bardzo nie będę szukał czemu tak a nie inaczej, myślę, że najważniejszym argumentem jest to, że Ajax zazwyczaj nie traci punktów w 2 spotkaniach ligowych pod rząd. Punkty są potrzebne, ponieważ czołówka gra równo, tak więc w tym roku będzie ciekawa walka o mistrzostwo.
- FC Groningen - Ajax 2 @ 1.70 ![No entry :no_entry: ⛔](https://cdn.jsdelivr.net/gh/joypixels/emoji-assets@5.0/png/64/26d4.png)