>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

8. kolejka Eredivisie/9. Jupiler Pro League (24.9 - 26.9)

Status
Zamknięty.
pirelli 739

pirelli

Forum VIP
Przed nami kolejne kolejki zmagań w Belgii i Holandii.
Gorąco zapraszam do analiz i komentarzy

PS: Proszę któregoś moda o aktualizację tego tematu. Dzięki. Ewentualnie post do skasowania.​

kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
Wiem, wiem ze mój post kompletnie nic nie wniesie, ale @29,50 to ja jeszcze nie widziałem w tej lidze. Nawet jak do Barcelony przybyła Osasuna kurs był mniejszy. Z tego co pamiętam z zeszłego sezonu to nie Excelsior był taką typową najsłabszą ekipą, ale nie mi o tym decydować. Osobiście miło mi ogląda się Eredivisie, lecz do typowania owej ligi są tu lepsi ;)

ajax 2K

ajax

Forum VIP
Vitesse - Heerenveen
Jest to raczej jedyne spotkanie jakie dziś zagram z Eredivisie. 3 dość ciężkie pojedynki, a ten wydaję mi się najbardziej możliwy do trafienia. Vitesse jest obecnie w gazie, a furorę w drużynie robi Wilfried Bony. 22-letni niesamowicie silny oraz inteligentny snajper Vitesse będzie miał po zakończeniu sezonu zapewne wiele ciekawych ofert. Drużyna z Arnhem gra pod wodzą Van der Broma dobry futbol i powoli zaczynają się sprawdzać moje typowania z początku sezonu, że Vitesse sporo namiesza w tym sezonie. Myślę, że walka o europejskie puchary jest bez problemu możliwa. Forma u siebie to: 3-0-0 (13-9).
Po drugiej stornie Fryzowie, którzy mają jeden z najniebezpieczniejszych ataków Eredivisie, lecz trochę kulawą obronę. Po przewidzianym zwycięstwie u siebie z FCG oraz VVV trafił się remis u siebie z Heraclesem i tak naprawdę nie ma czego się wstydzić, bo to porządna i poukładana drużyna. Heerenveen to dla mnie drużyna grająca bardzo w kratkę, dobre spotkania są przeplatane słabszymi meczami. Bilans wyjazdowy Heerenveen: 1-2-1 (7-8)
W tym spotkaniu zagram na zwycięstwo Vitesse. Myślę, że będzie to dość wyrównany pojedynek, ale różnicę sprawi gra na własnym obiekcie ekipy z Arnhem. Fryzowie są jeszcze czasami zbyt rozkojarzeni w obronie, a Bony potrafi takie błędy dokładnie wykorzystać. Reasumując: Vitesse w troszkę lepszej formie, własny obiekt, sensacyjny Bony, częste błędy defensywy Heerenveen - gram na Vitesse.
-Vitesse - Heerenveen 1 @ 1.90 ⛔
- Wilfried Bony strzeli bramkę? TAK @ 2.55 (tutaj oczywiście za mniejsze pieniądze, ale mam przeczucie, że znów coś strzeli) ;) ✅

ajax 2K

ajax

Forum VIP
NEC - PSV
Kurs na over 2,5 lepszy niż na zwycięstwo PSV dlatego łapie właśnie tą opcję, ponieważ jeżeli ma PSV ten mecz wygrać, to będzie to pewnie z overem. PSV w tym sezonie to drużyna która wychodzi z założenia: strzelamy ile się da, nasi kibice muszą mieć dobre widowisko. I zazwyczaj PSV strzela sporo bramek, dlatego tak też dziś zagram. Drużyna z Eindhoven zapewne wygra ten mecz, NEC nie jest obecnie w najlepszej formie, ale jakiś jeden przypadkowy gol NEC i może być różnie, dlatego over najciekawszą opcją moim zdaniem.
Zawodnicy PSV mają dobrze zaostrzone celowniki, w szczególności rewelacyjny Mertens. Jeżeli pierwsza bramka spotkania padnie dość szybko (powiedzmy w pierwszych 20-25 min) to śmiało można pomyśleć na live nad jakimś wyższym over (np. 3,5 czy 4,5). PSV w tym sezonie strzeliło już 23 gole co daje ponad 3 bramki na mecz. W poprzednim sezonie dwukrotnie padał over (2-2 i 3-1), do tego dodajmy, że PSV jest bardzo silne w ofensywie, a NEC nie radzi sobie najlepiej. Over powinien wejść.
- NEC - PSV over 2,5 @ 1.50 ⛔
FC Groningen - Ajax
Ajax zremisował w poprzedniej kolejce z Twente (gdyby nie głupota sędziów którzy nie uznali dobrze strzelonej bramki na 2-0 i było by pewnie po meczu) i niestety nie dał zarobić. Ajax jednak nie traci zazwyczaj punktów w dwóch spotkaniach pod rząd, więc jestem dobrej myśli jeżeli chodzi o jutrzejsze spotkanie w Groningen.
Groningen gra w kratkę, ich gra jakoś średnio mnie przekonuje. Niby nie jest najgorzej, ale szału również nie ma. Dwa tygodnie temu porażka z Heerenveen we Fryzji, tydzień temu uratowana w samej końcówce wygrana ze słabym De Graafschap... to trochę za mało jak na Ajax moim zdaniem.
Tutaj za bardzo nie będę szukał czemu tak a nie inaczej, myślę, że najważniejszym argumentem jest to, że Ajax zazwyczaj nie traci punktów w 2 spotkaniach ligowych pod rząd. Punkty są potrzebne, ponieważ czołówka gra równo, tak więc w tym roku będzie ciekawa walka o mistrzostwo.
- FC Groningen - Ajax 2 @ 1.70 ⛔

duo 303

duo

Użytkownik
⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽

-

Vitesse - Heerenveen

Vitesse na własnym stadionie jest bardzo mocne, przekonały się o tym już kolejno: Venlo (4-0), Utrecht (2-1) i Roda (5-0). Dziś na Gelredome przyjeżdża drużyna Heerenveen, która ostatniego meczu do udanych zaliczyć nie może. Remis z Heracles u siebie to jednak delikatny zawód. Heracles to solidna drużyna aczkolwiek u siebie Fryzowie powinni grać z takimi klubami o pełną pulę. Vitesse w tym roku ma aspiracje na czarnego konia Eredivisie. W poprzedniej kolejce błysnął pozyskany latem ze Sparty Praga iworyjski napastnik Wilfried Bony, który strzelił gola numer 4 i 5 w tym sezonie. Jednakże nie samym Bony&#39;m żyje drużyna gospodarzy, pokazał to mecz z Rodą, gdy Iworyjczyk nie grał Vitesse ograło rywali 5-0 , a gole zdobyło 5 różnych zawodników, tak więc o skuteczność drużyny nie ma się co martwić. Dziś stawiam na zwycięstwo gospodarzy.

TYP: Vitesse⛔⛔⛔???? było tak blisko
KURS: @2.00
STAWKA: 8/10

⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽ ⚽

Otrzymane punkty reputacji: +2
wojcirej 2K

wojcirej

Użytkownik
NEC Nijmegen - PSV Eindhoven 2 @1,40 Bah ✅
Uważam, że warto zagrać ten mecz, bowiem PSV widać, że jest w bardzo dobrej dyspozycji. Wystarczy wziąć choćby ostatni występ przeciw Rapidowi Bukareszt w Lidze Europejskiej, a jeżeli nawet to zwycięstwo was nie przekona, to sądząc po ostatnich meczach w lidze (7:1 z Rodą w Kieszkiem w bramce) czy też Pucharze Holandii (0:8 na wyjeździe), to można powiedzieć, że w każdym meczu grają na poważnie, bez lekceważenia rywala i przede wszystkim -&gt; do końca, co pokazał mecz w LE. Co do Nijmegen, to ostatnie trzy mecze zakończyły się ich porażką, w tym z Bredą u siebie. Można pokusić się też o over 2,5, lecz kurs wyższy tylko o 0,1.
I ładne dwa ciosy na 5 minut przed końcem załatwiły sprawę. ;)

patrol22 1,4K

patrol22

Użytkownik
VVV Venlo - AZ Alkmaar
Over 4.5
4.00

Dzisiaj o 12:30 w pierwszej lidze holenderskiej zostanie rozegrany bardzo interesujący. Zmierzy się ze sobą VVV Venlo i AZ Alkmaar. Jest to mecz w ramach ósmej kolejki spotkań. Gospodarze sezon zaczęli bardzo słabo. Po siedmiu spotkaniach okupują 17 lokatę z dorobkiem trzech punktów. Jeszcze nie wygrali. Trzy razy dzielili się punktami i cztery razy musieli się pogodzić z wyższością rywali. W bramkach mają bilans 6:18. Na 7 meczy aż 4 razy mieli over 3.5 gola. Goście póki co grają rewelacyjnie. Zajmują po siedmiu meczach pierwsze miejsce. Wygrywają mecz za meczem. Na swoim koncie mają 18 punktów czyli sześć razy wygrali i tylko jeden mecz przegrali. Ich bilans bramkowy to 18:5. Na 7 meczy zaliczyli 3 razy over 3.5 gola. Zapowiada się ciekawy mecz. Czy Alkmaar umocni się na pozycji lidera? Moim zdaniem będzie ciężko bo Velno u siebie potrafi stawić czoła najsilniejszym. Stawiam na 2:3 i over 4.5 gola.

corona 49

corona

Użytkownik
⚽ Twente Enschede (-1) - Excelsior Rotterdam - 1.30

Po czwartkowej klęsce Wisły w spotkaniu z Twente, dziś o mniejszy wymiar porażki modlą się zawodnicy Excelsioru. Gospodarze, to główny faworyt do wygrania całej Eridivisie w tym sezonie. Są mega mocni na swoim stadionie, co świadczy liczba tylko trzech porażek od początku 2009 roku. W tym sezonie u siebie wygrali już z: AZ 2:0, Venlo 4:1 oraz Den Haag 5:2. Goście to czerwona latarnia ligi, która przegrywa wszystko co się da, no oprócz jednego remisu u siebie. Liczę na grad bramek i pewną wygraną Twente, wydaje mi się, że pokrycie handi będzie tylko kwestią czasu.

arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Nijmegen - PSV over 3,5 @ 2,32
Na dziś z nudów sobie napiszę analizy, choć nie oznacza to, że typ nie jest przemyślany. Holenderska liga ma to do siebie, że bramki lubią wpadać, a te drużyny, które dzisiaj grają strzelają dużo lub tracą dużo. Zacznijmy od gospodarzy. Na 7 meczy 19 bramek, 12 straconych i grają słabo. Ostatnie 3 mecze przegrane. Natomiast PSV 23:10 w bramkach, więc jak widać drużyna gości zdobywa średnio prawie 5 bramek na mecz, stąd się wziął mój typ. Typ według mnie pewny i można zabawić się ze stawką, nawet do 5/10. PSV zaliczyło też dobry mecz z Rapidem Bukareszt w LE, wygrywając na wyjeździe 3:1, więc znów sporo bramek wpadło, a drużyna z Nijmegen jest słabsza od Bułgarskiego rywala, więc jak widać mają łatwiejsze zadanie by strzelić 4 bramki. Pożyjemy, zobaczymy, ale myślę, że będę mógł się cieszyć z ładnej wygranej.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom