>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

8. Kolejka Enea Speedway Ekstraligi - 19 maja

Status
Zamknięty.
J 3,9K

jacques

Forum VIP

W 8 kolejce zmierzą się:

Relację na żywo można śledzić tutaj.
Po zeszło tygodniowych zmaganiach z pogodą, jutro jest szansa na odjechanie wszystk ich meczów.
W TV o 16 hit kolejki czyli d erby pomiędzy Stalą a Falubazem .
A potem tradycyjnie już Unibax ... Tym razem przeciwko Marmie Rzeszów.
C zy w tej kolejce są szanse na jakieś nie spodzianki?

Zapraszam do dyskusji i podawania pewnych typów!

93adrian 0

93adrian

Użytkownik
Z suchych meczów opłaca się tylko iść wyłącznie w stronę Falubazu.
81 Derby Ziemi Lubuskiej wydają się mieć jednego faworyta , 4 mocne strzelby Falubazu (Hampel , Jonsson , Dudek , Protasiewicz ) . Protasiewicz najwyraźniej wraca na dobre tory , i jako kapitan sądzę że ostro pociągnie , Dudek powraca na tor Jancarza po ubiegłorocznym wypadku , ale w tym momencie jest najlepszym juniorem ligi . AJ jakoś niemrawy w tym sezonie ale z Lesznem pokazał pazur i on też powinien pokazać klasę , no i Jarek który nie zawodzi prawdziwy AS w tali Dobruckiego . No i do tego Davidsson człowiek od wyjazdów i Jabol od którego jutro nie wiadomo czego oczekiwać pomimo bardzo dobrego występu z Lesznem jak będzię objeżdzał 2 linie Gorzowa to swój cel spełni . Teraz bierzemy Stal na rozpiske Kasprzak dzisiaj bardzo dobrze się pokazał na GP a jak wiadomo może to się odbić czkawką w lidze , Linus Sundstrom pokazuje się z niezłej strony ale on nie jest jeszcze znany w świecie żużla , Hlib coś tam ciułał ale to nie zawodnik na eksraligę , Iversen to jedyny zawdonik który gwarantuję klasę i zdobycz + 10 pkt ale nie jest to Błaszczykowski i sam meczu nie wygra . W Stali będzie ZZ za Nermarka i nie wiadomo jak ją rozpatrywać jest to chyba jednak + dla Gorzowian bo szwed tragicznie prezentował się na domowym owalu . Do tego Zmarzlik który po odejsciu Golloba trochę przygasł .
Mysle wiec ze jutro Falubaz zwycieży , oby jeszcze tylko pogoda dopisała
@1,53 Falubaz Zielona Góra

pierzakrys 178

pierzakrys

Użytkownik
Zagadka pytanie jutro nie jedzie Niki w Rzeszowie i najprawdopodobniej Sówka, przez co Żurawie nie spełnią dolnego ksm 33 i tu jest pytanie czy mecz walkower czy Sówka zostanie wpisany w protokole i ewentualnie wyjedzie do 1 biegu a później będzie zastępowany. ? Jak myślicie.

elfilozof 100

elfilozof

Użytkownik
Zagadka pytanie jutro nie jedzie Niki w Rzeszowie i najprawdopodobniej Sówka, przez co Żurawie nie spełnią dolnego ksm 33 i tu jest pytanie czy mecz walkower czy Sówka zostanie wpisany w protokole i ewentualnie wyjedzie do 1 biegu a później będzie zastępowany. ? Jak myślicie.
Nie ma WO, jest -1 duży punkt i kara finansowa.
Ponoć na meczu ma być i może być tak, jak napisałeś.
Swoją drogą, po raz kolejny &quot;gratulacje&quot; dla matołów za wybór meczu. TVP - wróć!!! ????

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Matej Zagar over 10,5 @2,00 Tobet⛔⛔ 7pkt

Piękna linia zakładając,że Zagar to jest niekwestionowany lider Startu i że pojedzie dziś 6 razy zapewne. Wczoraj w GP znów jechał bardzo dobrze,zagadką pozostaje fakt dlaczego nie wziął pola A w półfinale,a jak to się skończyło wiadomo. Dziś w parze ze Świderskim,więc raczej z górki.Czwarty start z juniorem,więc jeszcze łatwiej.Oczywiście po stronie Włókniarza Emil i Grisza oraz Jensen,więc ma z kim przegrywać. Ja jednak zaufam Matejowi,bo jego forma jest stabilna bez względu na tor i rywali.W dówch wyjazdowych meczach Startu zdobywał w Lesznie 15 pkt(6 startów) oraz 11 pkt w Gorzowie(5 startów).We wszystkich meczach ligowych tylko raz nie przekroczył linii 10,5 i miało to miejsce w meczu ze Spartą gdy w 5 biegach uzbierał 10 oczek.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Adrian Miedziński over 12,5 @ 1,85 Tobet✅
Wysoka linia na Miedziaka z pozoru ale pamiętajmy, że jest zz-etka za Warda więc dodatkowy start, a to powoduje, że 6 razy dzisiaj zobaczymy wychowanka Apatora na torze. Najpierw jedzie 3x z Wardem czyli tak po prawdzie z Gollobem, Holderem i kimś trzecim, który zastąpi Warda, a potem znowu pojedzie z Gollobem. W zależności ile punktów zrobi, to pojedzie albo 14 albo 15 biegu, chociaż ja bym wolał, żeby w tym pierwszym. Wiemy, że Miedziak u siebie, to zawodnik bardzo dobry i punktuje na wysokim poziomie, z resztą średnia 2,429 u siebie na ten moment pokazuję wszystko dobitnie. Skoro pojedzie 6 razy, to wystarczy mu 5x po 2pkt i raz 3pkt, a u gości poza Walaskiem nie widzę zawodników, którzy mieliby mu zabrać punkty.
Matej Zagar over 10,5 @ 2,00 Tobet⛔7
Słoweniec dzisiaj z pewnością ma za zadanie liderować Startowi w Czewie. Jedzie pod 1 i w parze ma Świderskiego, na którym raczej punktów nie potraci, potem z juniorem bieg, a pewnie w międzyczasie, gdzieś pojedzie jako taktyczna, bo Start raczej bęcki zbierze w Czewie. Tak więc przy 6 startach, to ta linia nie jest aż tak wymagająca w mojej ocenie, bo poza Emilem i Griszą resztą do objechania spokojnie, a i dwóch Rosjan też jest w stanie pokonać, chociaż tutaj zadanie o wiele trudniejsze.

zksstal 5,4K

zksstal

Użytkownik
Toruń (-16,5) - Rzeszów 1 @ 1,8 tobet ✅ 54-36
To będzie miazga. Dla Rzeszowa najważniejsze w tym meczu będzie to żeby go przejechać bez kolejnych kontuzji i żeby się nie zbłaźnić. A jeśli toruńscy liderzy nie odpuszczą to ten blamaż jest dość prawdopodobny. Pavlić w Toruniu sobie nie radzi, Walasek w tamtym roku 5 punktów, w ogóle jego średnia na MA to 1,216. Pavlicia 0,666, Anderssona 0,444, jedynie Okoniewski najlepiej tam jeździ bo jego średnia to 1,4 a także... Lampart - 1,75. Rzeszów dziś raczej bez Sówki, a jeśi będzie w składzie to tylko dlatego żeby skład uzyskał minimalny KSM. Jak dla mnie handi bardzo dobre do grania. Zdobycie 33-34 punktów przez Rzeszów będzie według mnie dobrym osiągnięciem. Na więcej nie liczę.

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Panowie a co sądzicie o under 9 Dudka za 1,72 Tobet?

Dzisiaj ciężki mecz na juniorce w ekipa rywala Zmarzlik więc ktoś kto może zagrozić Patrykowi. W kolejnych biegach ma Hampela i u rywali Iversen albo KK. W biegu 11 jedzie w parze z AJ więc tez łatwo chociaż o 2 oczka nie będzie. Wiem,że pewnie dzisiaj pojedzie 5-6 razy jednak mimo wszystko uwazam,że można spróbować. Tym bardziej że przy 9pkt mamy zwrot.

radula 5,4K

radula

Użytkownik
W niedzielę o godzinie 16:00 Betard Sparta Wrocłąw zmierzy się w Lesznie z Fogo Unią. Podopieczni Piotra Barona do tego spotkania podejdą osłabieni.
Betard Sparta w Lesznie będzie musiała radzić sobie bez podstawowego juniora - Patryka Malitowskiego. Zawodnik poinformował na portalu społecznościowym, że z powodu choroby odwiedził szpital i nie jest w stanie wystąpić w ligowym pojedynku.
Miejsce wychowanka wrocławskiego klubu w spotkaniu z Fogo Unią zajmie Mike Trzensiok lub Łukasz Bojarski.

http://www.SportoweFakty.pl

B 2

byluniu

Użytkownik
Przemek Pawlicki over 10 Tobet - 2,10
Myślę, że dziś powinien ze słabym rywalem zrehabilitować się za słabiutki występ w Zielonej Górze. Powinien przegrywać tylko z Tajskim, ewentualnie z bratem Piotrem, bo mogą pare biegów przyjechać podwójnie. Myślę, że niezły typ na kogoś, kto ma być przecież liderem Leszna.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Tai Woffinden-Troy Batchelor(+3,5) 2 @ 2,55 Tobet✅12-12
A ja sobie lekko pogram przeciwko Tajskiemu, bo po wczorajszym sukcesie w Pradze miał prawo popić i dzisiaj z lekka może być syndrom wygranego GP, chociaż i tak powinien prowadzić Spartę w tym spotkaniu. Pamiętajmy jednak, że Troy przez wiele lat jeździł w Lesznie i tor zna świetnie, a to będzie klucz do sukcesu. 3x jedzie z juniorami więc na nich punktów nie potraci, to do tego lepiej mu idzie poza Wrocławiem. Moim zdaniem stać go na występ dwucyfrowy więc ten bet, to moim zdaniem value ale też nie ma co ze stawką szaleć, bo Tajski jednak jest zdolny na komplet.

Otrzymane punkty reputacji: +7
Z 4

zaachar

Użytkownik
Wydaje mi się, że under 9 pkt na Dudka to dobry typ. W drugim biegu w przywiezieniu 3 oczek może - i moim zdaniem przeszkodzi mu Zmarzlik. 7 bieg to 3 oczka dla Hampela, a przy dobrych wiatrach w tej parze Mały z Duzersem mogą objechać gospodarzy na 5:1. 11 bieg to 1 punkt dla Patryka chyba że.. AJ dzisiaj nie spełni swojej roli jako petardy drużyny. Do tego w 11 biegu jedzie KK więc on te 3 pkt moim zdaniem przywiezie, wczoraj wystrzelił po nieudanych startach we wcześniejszych spotkaniach GP, więc uważam, że dzisiaj też błyśnie formą przed swoimi kibicami.

B 2

byluniu

Użytkownik
Do kapszti: no nie wiem, czy nie potraci Troy na juniorach, juniorka w Lesznie jest dobra, a Piotrek Pawlicki ma średnią 2,1 u siebie, nie zdziwie się jak Pawliccy przewiozą Troya 5:1, dlatego moim zdaniem typ ryzykowny ;)
Kolejny typ: Iversen/Hampel +2,5 (Tobet) 2,05. - Nie wiem czy najlepszy zawodnik extraligi powinien dostawać 2,5 nawet jeśli Puk jedzie sześciokrotnie. W bezpośredniej rywalizacji może wygrać Hampel (średnia 2,7 na wyjazdach) i mamy typ wygrany.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Do kapszti: no nie wiem, czy nie potraci Troy na juniorach, juniorka w Lesznie jest dobra, a Piotrek Pawlicki ma średnią 2,1 u siebie, nie zdziwie się jak Pawliccy przewiozą Troya 5:1, dlatego moim zdaniem typ ryzykowny ;)

Kolejny typ: Iversen/Hampel +2,5 (Tobet) 2,05. - Nie wiem czy najlepszy zawodnik extraligi powinien dostawać 2,5 nawet jeśli Puk jedzie sześciokrotnie. W bezpośredniej rywalizacji może wygrać Hampel (średnia 2,7 na wyjazdach) i mamy typ wygrany.
Mi chodzi, że na swoich juniorach nie będzie Troy tracił, bo że z Piotrkiem albo Toffikiem może przegrać, to wiem. Wiem, też że ryzykowny typ ale tak jak pisałem jest value więc lekko można przyłożyć, po dobrym kursie, tym bardziej, że Troy powinien wiedzieć jak jechać.

B 2

byluniu

Użytkownik
Bobo, w sumie racja, nie wziąłem tego pod uwagę, może, ale nie musi, może być cały mecz na styku, jednak przy 7 startach Puk też nie jest maszyną i powinien kilka punktów pogubić ;)
Kolejny typ
Leszno (-10,5) - Wrocław (Tobet) kurs 1,80
Po blamażu w Zielonce Leszczynianie wracają na swoje śmieci, gdzie czują się świetnie. Czterech zawodników ma średnie powyżej 2 pkt + Bjerre ok 1,9. Juniorka jedzie u siebie świetnie i całkiem możliwe, że zobaczymy dużo startów Musielaka i Piotrka Pawlickiego, którzy będą mogli z powodzeniem zastąpić słabsze ogniwa. We Wrocławiu jak zwykle mocny Taj i może ujechać więcej punktów Troy, nie zapominam też o Ljungu, ale znacznie większa siła po stronie leszczyńskiej + chęć rehabilitacji za ostatnią wpadkę.
Okoniewski powyżej 7,5 pkt - 1,8 (Milenium)
Myślę, że dobry typ. Okoń jest najlepszym zawodnikiem Rzeszowa na wyjazdach. Nie oczekuję, że będzie woził tutaj trójki, ale wystarczy, że przywiezie (2,1,2,1,2) i wystarczy. Jest startowcem, ma dobre pola i powinien sobie radzić z juniorami i Brzozowskim. W parze jest z Lampartem, który nie powinien mu zabrać punktów.
Częstochowa (-12) - Gniezno (Bet365) 1,72
W Gnieźnie poza Zagarem nie ma kto robić punktów, może Ułamek coś zrobi na starych śmieciach, poza tym jedna wielka niewiadoma. Natomiast Częstochowa potrzebuje dobrego meczu, zdecydowanego zwycięstwa po porażce z Lesznem, gdzie brakowało im połowy składu. Teraz o sile będą stanowić Emil, Jensen i Grisza, kilka punktów dorzucą też Holta i Szombierski. Przewiduję 20 pkt zwycięstwo gospodarzy.

Otrzymane punkty reputacji: +2
hayto 631

hayto

Użytkownik
Unia Leszno - Sparta Wrocław

Tai fenomen w tym sezonie i jak wiadomo lider Sparty. Dziś w parze z Zibim Sucheckim natomiast starszy z braci Pawlickich z Damianem Balińskim. Tajski najprawdopodobniej pojedzie sześć biegów, więc to kolejny plus przemawiający za nim. W tym sezonie spisuje się niesamowicie czy jest w stanie go coś zatrzymać ? Do dubelka idealny.

Przemek Pawlicki – Tai Woffinden 2 1.40 Betsafe 10-12 ✅

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Kasprzak - Hampel 1 2,20 Betsafe [13-14]⛔
Dzisiaj KK napewno start więcej a może i dwa...? Po tym co wczoraj pokazał jestem pełen nadzieii przed dzisiejszym spotkaniem. Tor w Gorzowie Mu leży w parze z Hlibem więc pkt tracić napewno nie będzie. Jarek wiadomo bardzo dobre wyniki w lidze dzisiaj w parze z juniorami i być może jakiś pkt na rzecz Patryka może stracić.Bieg albo 2 różnicy na korzyść KK + atut własnego toru = kurs przesadzony. Można delikatnie spróbować.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Woffi - Ljung 1 @ 1,20 Betsafe
Woffi pod dupą ma takie rakiety że hej. Wczoraj to w GP potwierdził. Jeździ jak Tony Rickardsson w 2005 roku z takim luzem i poniewiera rywalami jak chce. 1 miejsce na liście Pera Jonssona jeśli chodzi o sprzęt także nie ma co dodawać. Ljung w parze z Jędrzejakiem także też może coś tracić, poza tym nie sądzę że będzie pokonywał liderów z Leszna.
Jonsson - Davidsson 1 @ 1,30 Betsafe
Jadą razem w parze, jak jeździ Davidsson każdy widzi jest żenujący. Do tego Dudek może go zastępować. AJ pomału się ogarnia wczoraj nieźle i 9 punktów w GP. Jest liderem ZG i jeśli mysze chcą wygrać w Gorzowie to Jonsson musi te 10 punktów zdobyć. Dla Jonasa to linia nieosiągalna.

Otrzymane punkty reputacji: +5
J 3,9K

jacques

Forum VIP
Widzę, że wszystkie kąski z Tobetu już podane. Nie ma sensu się powtarzać, więc podaję tylko jeden typ:
Sportingbet: M.Janowski - G.Hancock Typ: Hancock - 0,5 @ 1,95
Jestem już może trochę nudny z tym Hancockiem, ale ta para to dla mnie lekka przesada. Janowski do tej pory w lidze zrobił 11, 8, 5, 4, i 12. W Tarnowie zrobił 8 w 6 i 12 w 5. Dziś co prawda w parze z Hougaardem dlatego ma teoretycznie trzy łatwiejsze biegi (choć Hougaard może dziś wystrzelić) ale w 13 jedzie na Saszę i Buczka w parze z Martinem Vaculikiem. Ogólnie koło &quot;10&quot; może zakręcić ale czy więcej? Buczowski, Łaguta, Andersen czy Hancock. No jest na kim tracić. Ogólnie to spodziewam się że goście się tutaj mocno postawią.
Maciej to już solidny rajder ale po Hancocku spodziewam się jednak znacznie więcej. Albo Polonia będzie tu w stanie nawet powalczyć o zwycięstwo, a wtedy będzie to oznaczało przynajmniej 11-12 pkt Amerykanina albo pojedzie 6 razy i w takim wypadku też poniżej 12 pkt nie powinien zejść. Numer startowy nałtwiejszy wśród gości. W parze z Kościechą a potem w 12 jezdzie na juniorów i Łagutę. Przypominam że Jankes rok temu jeździł w Tarnowie i na tym obiekcie kręcił średnią biegopunktową 2,222 pkt/bieg.

M 32

molpl

Użytkownik
Tai over 12 kurs 1.72. ⛔ 12 ????
Tai w gazie. pojedzie prawdopodobnie 6x.
Miedziak -4 vs Okoniewski kurs 2.0 ✅ Miedziak 18 nie m pytań
Miedziak 6x. Nie widze okonia w tym występie(no może 6 pkt) ;]
Stal Gorzów po 8 wyścigu . 2.05✅
Wg moich wyliczen po 8 powinniśmy wygrywać 1 punktem.
Zmarzlik vs Dudek kurs 1.90. ⛔ 8:9:/
Walka o dziką kartę GP ciąg dalszy. Jestem przekonany, że Zmarzlik nie zawiedzie, dzisiaj może mieć nawet 7 startów.
Wszystko bet365
Tarnow + Miedziak-4 vs okon ako 2.9 ✅

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom