>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

8. Grand Prix Wielkiej Brytanii [28-30.06.2013]

Status
Zamknięty.
dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Grand Prix Wielkiej Brytanii [28-30.06.2013]

28 czerwca - (piątek)
1. trening - 11:00
2. trening - 15:00

29 czerwca - (sobota)
3. trening - 11:00
kwalifikacje - 14:00

30 czerwca - (niedziela)
wyścig - 14:00

Info o torze:
Długość okrążenia: 5.891 km
Liczba okrążeń: 52
Liczba zakrętów: 18
Dystans: 306.198 km
Rekord okrążenia: 1:34.661 - Kimi Raikkonen (2012)

Ostatnie wyniki (sezon 2012):
Pole position: Fernando Alonso (Ferrari)
Zwycięzca: Mark Webber (Red Bull)
Najszybsze okrążenie: Kimi Raikkonen (Lotus)
...więcej o Grand Prix Wielkiej Brytanii

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Safety Car podczas wyścigu? NIE @ 1,65 Bwin
Tor bardzo bezpieczny i jeśli nie pada tu deszcz to Safety Car tutaj praktycznie nie wyjeżdża. Na Silverstone zawsze były szerokie pobocza i strefy bezpieczeństwa a podczas przebudowy w 2010 roku jeszcze bardziej je poszerzono i jeśli nie będzie padało, a według prognoz tak właśnie będzie to Safety Car prawie na pewno nie wyjedzie na tor. W tym sezonie tylko raz wyjeżdżał samochód bezpieczeństwa a było to w Monako gdzie praktycznie zawsze SC się pojawia. Ogólnie to od jakiegoś czasu mimo że w stawce są tacy kierowcy jak Grosjean czy Maldonado to i tak samochód bezpieczeństwa bardzo rzadko pojawia się na torze i to głównie podczas deszczowych Grand Prix. W niedziele ma być ciepło i słonecznie więc jeśli nic naprawdę nadzwyczajnego się nie wydarzy podczas wyścigu to Safety Car nie wyjedzie na tor.
Wygra kwalifikacje - Nico Rosberg @ 5,00 Pinnacle, BetVictor ⛔ 2 miejsce, gdyby nie to kosmiczne okrążenie Hamiltona w końcówce byłoby PP
Rosberg wygrywał kwalifikacje 3 razy z rzędu, potem w kwalifikacjach do GP Kanady był czwarty ale miał mnóstwo problemów, Hamilton który wcześniej dość wyraźnie przegrywał z Rosbergiem, przegrał minimalnie z Vettelem co dowodzi że Mercedes ciągle jest mega szybki na pojedynczych kółkach i Rosberg gdyby nie problemy z KERSem, radiem, z dogrzaniem opon i odpowiednimi ustawieniami pewnie wygrałby znowu kwalifikacje z dużą przewagą nad resztą. Pomimo tych problemów zajął czwarte miejsce i moim zdaniem to on jest zdecydowanym faworytem do wygrania kwalifikacji do GP Wielkiej Brytanii. Polecam bo jest w tym typie ogromne value i nie wiem jak buki mogą faworyzować chociażby Hamiltona któremu udało się być szybszym w ostatnich kwalifikacjach tylko przez problemy Rosberga (na zwycięstwo Hamiltona kurs wynosi 3,50)...

abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Q
Roberg - Hamilton⛔
Rosberg wygrał 2 i 3 trening. Bolid spisuje się znakomicie na pojedyńczym kółku o czym wspominał wczoraj po 2FP. Hamilton również spisuje się dobrze na Silverstone ale wczoraj narzekał na problemu z balansem swojego bolidu. Niewątpliwie mechanicy popracowali nad tym aspektem przez noc ale w 1SP nie obyło się bez zwiedzanie pobocza przez Hamiltona w szybkich zakrętach. Typ pograny wczoraj po 1,9 Expekt. (obawiałem się Vettela i nie zagrałem Rosberg PP :/)
Dla odważniejszych typ Davida Rosberg PP ( kurs dziś będzie mniejszy ale i jak najbardziej do gry). Vettel stracił do Rosberga w porannym treningu aż 0,6s, to przepaść i tylko Lewis może zagrozić Rosbergowi w walce o PP.
Lewis Hamilton - Sebastian Vettel @1,7✅ Expekt
Mała promocja od Expekt. Tak jak pisalem wcześniej Mercedesy będa między sobą walczyć o PP, Vettel traci do nich 0,6 i za 2h nie da się tego nadrobić przez poprawę ustawień. Merce na szybkim kółku są zdecydowanie przed Vettelem, rewanż Redbulla przyjdzie jak zwykle podczas wyścigu.

buleczka 4,2K

buleczka

Forum VIP
Zakończy na podium (wyścig) - Mark Webber @ 2,25 Bet365 ✅
Niewątpliwie Red Bulle mają najlepsze tempo wyścigowe z całej stawki. Kwalifikacje powinny paść łupem Mercedesa, jednak wyścig powinien należeć już do Vettela i Webbera. Wszyscy wiedzą, że Webber po sezonie odchodzi z F1, są to jego ostatnie wyścigi, więc będzie chciał się zaprezentować w nich jak najlepiej. W trzecim treningu Australijczyk zajął 4. miejsce, tuż za Vettelem, a przed nimi uplasowała się dwójka Mercedesa. Jest to dobry prognostyk przed kwalifikacjami i wyścigiem. Myślę, że Webber powinien skończyć kwalifikacje w pierwszej piątce, co jest dobrą pozycją wyjściową do ataku na podium. Do Vettela także niedużo mu brakuje. W treningu stracił niecałe 0,050 do swojego kolegi z teamu. Co ciekawe czas ten osiągnął na twardszej mieszance. We wczorajszym treningu druga pozycja tuż za Rosbergiem, a przed Vettelem. Także widać, że Webber jest jednym z faworytów do podium, a nawet do zwycięstwa na Silverstone. Kurs na podium dla Vettela tylko 1,35, dlatego lepiej pokusić się o typ na Webbera po 2,25. Jak widać w treningach obaj kierowcy spisują się podobnie, obaj też posiadają samochody, które najlepiej spisują się w wyścigu.

Na koniec coś dla tych którzy lubią grać surebety.
H2H na kwalifikacje: Raikkonen - Grosjean
W Unibet na Raikkonena jest: 1,67 (w pozostałych bukach 1,30)
W Bwin, Marathonbet na Grosjeana jest: 3,20

Co daje nam surebet ok. 10%

obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
Skoro WilliamHill sponsoruje konkurs z okazji GP Wlk.Brytanii, to wypada zainwestować u nich w brytyjski zakład :
Ilość pktów brytyjskich kierowców : over 17.5 @ 1.85
Zacznijmy od Lewisa. Ten powinien być w TOP 3 kwalifikacji, więc i wyścig może zakończyć na dobrych punktach. Podium możliwe, więc 15pktów minimu, a może być np.2.msce i wówczas sam wyrabia normę.
Jeśli tak się nie stanie to pozostają Di Resta i Guzik.
Button i McLaren może zmieścić się gdzieś pod koniec TOP 10, czyli ew.dołoży ze 2-4oczka, ale już di Resta w owej &quot;10&quot; być powinien.
Reasumując, linia niezbyt wygórowana. Jeśli Lewis będzie w tOP 3 to zostanie przekroczona zapewne, jeśli skończy w TOP 5, to także może paść.

Otrzymane punkty reputacji: +3
dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Paul di Resta awansuje do 3. sesji kwalifikacyjnej? TAK @ 1,75 Bwin ✅ 5 miejsce
Di Resta w tym sezonie spisuję się o dziwo bardzo dobrze, raczej nikt nie spodziewał się tego że będzie jeździł lepiej niż partner z zespołu z którym w kwalifikacjach prowadził w rywalizacji h2h 4:1, obecnie jest 4:3 ale tylko z powodu tego że w ostatnich dwóch sesjach kwalifikacyjnych di Resta miał wielkiego pecha bo podczas obu ostatnich, deszczowych kwalifikacji tak się złożyło że dwa razy nie wchodził do q2 i zajmował 17 miejsce, dziś żadnego deszczu nie będzie więc di Resta na pewno pojedzie o wiele lepiej a wejście do q2 to będzie tylko formalność. Do q3 moim zdaniem też wejdzie bo to jest tor akurat pod Force India, tor ogólnie bardzo szybki z kilkoma szybkimi zakrętami a Force India właśnie bazuję głównie na wysokich prędkościach. W pierwszym treningu na deszczu di Resta nie uzyskał czasu z powodu deszczu, ale już w drugim był 4, w trzecim był 10. Także czasy Sutila, który był 8 i 9 na dwóch ostatnich trening potwierdzają że Force India tutaj nie powinna mieć problemów z wejściem do q3 bo treningi treningami ale po prostu ten zespół ma naprawdę duży potencjał i może nie jest wstanie walczyć z najlepszymi zespołami ale jest na pewno zaraz za nimi.
Felipe Massa awansuje do 3. sesji kwalifikacyjnej? TAK @ 1,75 Bwin ⛔ 12 miejsce
Tutaj nie ma co się sugerować treningami, Massa miał problemy, będzie miał wymieniony silnik ale bez przesady żeby nie wszedł nawet do q3, dziś na torze jest dość ciepło co na pewno sprzyja Ferrari. Massa w kwalach był od początku sezonu wysoko, miejsca 4, 2, 5, 4, 9 w pierwszych kwalifikacjach do Grad Prix to tylko potwierdzają. W Monako padało, Massa sobie nie radził, w Kanadzie też padało i Massa w q2 rozwalił bolid i dlatego jechał dopiero z 16 pola ale w wyścigu był 8 więc to nie jest jakiś zanik formy tylko po prostu pech.

zdolak 218

zdolak

Użytkownik
British GP : Zwycięski kierowca
Sebastian Vettel kurs 2.10 betsson ⛔ był 1 i awaria skrzyni biegów ! wr..
Sebastian Vettel wystartuje w tym wyscigu z 3 pozycji za Nico Rosbergiem i Hamiltonem PP .Zawodnik teamu Red Bull to lider klasyfikacji kierowcow . Wygrywal juz na tym torze w 2009roku. Ryzykuje i stawiam tutaj wlasnie na niego , ktos powie ze Hamilton jest fenomenalny i to co pokazal w kwalifikacjach bylo cudowne , magiczne. Ale sadze ze w wyscigu nie pojdzie mu juz tak latwo . Jednym słowem stawiam na Vettela . GL !

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
GP Wlk.Brytanii - wyścig niedziela 14:00
Adrian Sutil - Paul Di Resta
Typ : Sutil @ 1,45
✅
Lewis Hamilton - Fernando Alonso
Typ: Hamilton @ 1,45⛔
AKO @ 2,10 Tobet/Expekt
Di Resta P5 a Sutil P7, ale tuż po kwalifikacjach informacja o wykluczeniu z wyników Di Resty z powodu zbyt lekkiego o 1,5kg samochodu -&gt; http://www.f1wm.pl/php/news_id-29651.html
A więc Di Resta z samego konca stawki rusza więc będzie się przebijał i jeżeli Sutil nic nie narozrabia to powinien utrzymac przewagę
Hamilton z pole position. Kluczowe będzie jak zużywać się będą opony w Mercedesie, ale ostatnio już tego problemu aż tak nie widać u nich. Są szybcy co udowadniają podczas każdej kolejnej sesji kwalifikacyjnej. Wyścigi też im się ostatnio udają.
Ferrari za to w ten weekend strasznie słabe, ledwo weszli do Q2 w ogóle!
Fernando Alonso (P10): Ten weekend jest dla nas skomplikowany. Mamy problemy z samochodem, głównie z balansem i osiągami. To najgorsza sobota w tym roku, jednak musimy szybko zareagować i powrócić do formy z początku roku. Liczyliśmy na znacznie więcej, gdyż ten tor pasuje do naszego samochodu. W Q3 wahaliśmy się z doborem opon, jednak ostatecznie wyjechaliśmy na twardych, gdyż dobrze spisywały się w treningu. Później ubrałem pośrednie z zamiarem niedokończenia okrążenia, jednak zmieniłem zdanie, ale nasi rywale i tak byli szybcy. Jutrzejszy wyścig będzie trudny, jednak wiemy, że wiele może się zdarzyć. Mamy nadzieję na awans i zdobycie tak wielu punktów jak to możliwe.
Wątpie by tak udało się znalesć balans na dzisiejszy wyścig, wg mnie Hamilton ruszając z pierwszego pola obroni spokojnie tyle pozycji przed Alonso. W dodatku Lewis przed własną publicznością więc będzie cisnął by utrzymać jak najwyższą pozycję. Owszem tor pod Red Bulle bo szybkie zakręty na Silverstone więc jeżeli ktoś wyprzedzi srebrne strzały to pewnie Vettel i może Webber.

waclaw-65884 360

waclaw-65884

Użytkownik
Ode mnie na dzisiaj :
Hamilton - Raikonen 1 1,4 (totomix)✅✅

Zużywanie opon już nie jest ogromnym problemem Mercedesa. Oczywiście, nadal pewnie troszkę odstają ale już nie na tyle aby tracić wyścig. Hamilton gdzie jak gdzie ale tutaj da z siebie wszystko. Zwycięstwo moim zdaniem będzie dla Hamiltona lub Vettela.
Webber - Alonso 1 1,75 (totomix)✅✅

Ferrari ma tutaj spore kłopoty, a tor idealny dla RVB. Webber lubi tutaj jeździć i moim zdaniem powalczy o podium i ma na to ogromne szanse. Alonso jak to pewnie on, powalczy o awans jak wcześniej nie stanie mu się jakaś krzywda.
Sutil - Ricciardo 1 1,60 (totomix)✅✅

Dla mnie super kursik. Sutil zdecydowanie lepsze tempo wyścigowe. Ricc praktycznie co wyścig spada w dół i traci pozycje. Sutil powinien szybko uporać się z rywalem i potem walczyć o pozycję 5-6. Dodatkowym atutem jest genialne obchodzenie się z oponami przez Sutila.

Otrzymane punkty reputacji: +4
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Sutil - Ricciardo 1 1,60 (totomix)
Dla mnie super kursik. Sutil zdecydowanie lepsze tempo wyścigowe. Ricc praktycznie co wyścig spada w dół i traci pozycje. Sutil powinien szybko uporać się z rywalem i potem walczyć o pozycję 5-6. Dodatkowym atutem jest genialne obchodzenie się z oponami przez Sutila.
A moim zdaniem nie doceniasz tutaj Ricciardo i to jak bolid Torro Rosso spisuje się podczas tego weekendu. Można zażartować, że Ricciardo po informacji o odejściu Webebra z Red Bulla dostał skrzydeł i jeździ na 200%, albo jak to Borowczyk powiedział &quot;został podłaczony do prądu&quot; ;)
Zamiast grania po lichym kursie na Sutila z Ricciardo zdecydowanie bardziej podoba mi się
Felipe Massa - Daniel Ricciardo
Typ : Ricciardo @ 1,90 Expekt
Wiadomo Massa ostatni okres ma fatalny, tutaj na Silverstone też rozbił w piątek bolid. W sobotę doszła wymiana silnika i Ferrari spisuje się fatalnie w ten weekend. Przeciwnie do Torro Rosso i wobec tych przesłanek wolę taki typ, aczkolwiek nie znaczy to, że Sutil nie wygra z Ricciardo. Ale wg mnie ruszanie tego nie opłacalne jest.

Otrzymane punkty reputacji: +6
rajdowiec75 1,8K

rajdowiec75

Użytkownik
Jak ktoś dzisiaj chce pomnożyć swój kapitał na niezawodnym Niemcu to proponuję zakład na Sebastiana jako zwycięzcę dzisiejszego GP WB na Silverstone po [email protected] ;)
Szykuje się suche GP, w Q 3 pozycja, druga linia, przed sobą dwa Mercedesy, które rządzą i dzielą w kwalifikacjach, natomiast przy takiej degradacji opon jaka występuje na tym torze szybko pójdą na przysłowiowe dno, chociaż na początku przy nieudanym starcie Mistrza Świata mogą go blokować przez kilka okrążeń.
Vettel ma znakomitą okazję odskoczyć na grubo ponad 40 pkt w generalce nad drugim Alonso i ponad 50 pkt nad trzecim Raikkonenem, którzy nie mają szans w walce z Sebą, bo nawet jeśli jakimś cudem uporają się z Grosjeanem, Sutilem czy Ricciardo to jeszcze zostaje Webber, ale Vettel już wtedy odjedzie na kilkadziesiąt sekund jeżeli upora się szybko z Mercedesami. Dodatkowo Alonso uskarża się cały czas na balans bolidu, ja oglądając relację na skysports, widziałem jak dziwnie zachowywał się bolid z Maranello na długich zakrętach.
Hamilton po kwalifikacjach: Ciężko będzie utrzymać Sebę za plecami, ale damy z siebie wszystko.
DI RESTA wystartuje z końca stawki, gdyż jego bolid nie posiadał minimalnej wagi 642 kg. Zatem wielki pech Paula bo ukończył Q na P5.

Otrzymane punkty reputacji: +11
dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Mark Webber vs Nico Rosberg @ 1,55 Expekt
Po przebudowie tego toru w 2010 roku, Webber wygrywał tu dwa razy i raz był trzeci co dobitnie pokazuje że tor mu bardzo pasuję. Rosberg jedzie z drugiego pola, Webber z czwartego jednak nie ma to w sumie większego znaczenia bo Mercedes po prostu ma bardzo słabe tempo wyścigowe a degradacja tylnych opon w ich bolidach ciągle jest bardzo duża a ten tor naprawdę bardzo &quot;zżera&quot; opony. Rosberg wygrał w Monako ale po pierwsze tam nie ma praktycznie jak wyprzedzać a po drugie i najważniejsze jest to tak mała degradacja opon że nawet Merc sobie z nią poradził. Po GP Monako przyszło GP Kanady i tam w końcówce wyścigu Hamilton tracił ok. sekundy do Alonso, tutaj może być jeszcze gorzej a dokładając do tego że Webber bardzo dobrze tutaj jeździ to jeśli nic się nie wydarzy, jakaś kolizja u Webbera czy coś w tym stylu to po Webber będzie walczył z Vettelem o wygraną a Mercedes co najwyżej powalczy o podium.
Wygra wyścig - Red Bull @ 1,83 @ WilliamHill
Z pierwszej linii jedzie Mercedes ale jak już wyżej pisałem moim zdaniem oni mają naprawdę znikome szanse na wygraną przez opony i tym samym słabe tempo wyścigowe, z drugiej linii jadą właśnie Red Bulle i moim zdaniem wygra albo Webber albo Vettel. Piąty Ricciardo zawsze dobrze spisuję się w kwalach a wyścigu jest o wiele słabiej. Raikkonen czy Alonso jadą odpowiednio z 8 i 9 miejsca więc trochę za daleko żeby powalczyć z RBR dlatego myślę że to właśnie Niemiec lub Australijczyk wygrają dziś wyścig bo w odróżnieniu od Mercedesa ich bolidy oprócz tempa kwalifikacyjnego mają również tempo wyścigowe.
Mam pytanie jeśli to prawda z tym Di restą to dlaczego kurs na Pereza taki wysoki.
Nie wiem o jaki kurs chodzi ale pewnie dlatego że Force India ma tutaj świetne tempo, McLaren w tym sezonie spisuje się tak słabo głównie przez problemy z dociskiem a ten tor jest szybki, z kilkoma bardzo szybkimi zakrętami co powoduję że McLaren ma tutaj ogromne problemy i były to widać wyraźnie podczas treningów, Perez jak dziś ukończy wyścig to i tak będzie dobrze.

Otrzymane punkty reputacji: +2
buleczka 4,2K

buleczka

Forum VIP
McLaren - Toro Rosso @ 1,85 Bwin ✅
W tej parze stawiam na Toro Rosso. Obaj kierowcy (Ricciardo i Vergne) spisują się bardzo dobrze podczas tego weekendu. Być może mobilizująco podziałała na nich informacja o odejściu z ich macierzystego zespołu Marka Webbera i po cichu każdy z nich liczy na zajęcie jego miejsca. Ricciardo P6, Vergne P13 - chociaż była szansa na Q3, sam Vergne przyznał, że na swoim najszybszym kółku w Q2 popełnił błąd, gdyby nie to byłoby spokojnie Q3. Bolidy McLarena nie spisują się najlepiej - Button P11, Perez P14. Przygody Pereza z treningów nie wróżą najlepiej. Do tego po eksplozji opony zostało nieznacznie uszkodzone podwozie i wymieniono je na starszą specyfikację.

Otrzymane punkty reputacji: +6
jurasicbart 167

jurasicbart

Użytkownik
Di Resta dzisiaj na koncu stawki a kurs w bet365, ze ukonczy wyscig 10 albo gorzej ciagle 2.62!Ma kilku maruderow przed soba ktorzy go na pewno troche przychamuja. Nie sadze by dzis zdobyl jakies punkty.
Di Resta ukonczy wyscig 10 albo gorzej
2.62
bet365

rangizz 2,7K

rangizz

Użytkownik
Zaraz wyścig, ja dopiero wstałem, także analiza na szybko dzisiaj. Jak zwykle zajmęsię kwalifikacją po pierwszym kółko.
Koniec pierwszego okrążenia - Pozycja Marka Webbera: 4. lub lepsza @1.66 bet365 ⛔
Jestem wielkim antyfanem starów w wykonaniu Marka. To co często robi (strata kilku pozycji na starcia parę razy z rzędu) to po prostu żenada biorąc pod uwagę, że jest kierowcą F1. Jednak ostatnio idzie mu jakby lepiej. Dzisiaj wyścig na Silverstone, wydaje się, że Mark lubi tutaj jeździć. Mam czuja co do niego od początku weekednu, chciałem to przekuć na win z Vettelem w Q, ale na szczęście nie postawiłem tego.
Australijczyk rusza niestety z brudnej strony toru, jednak ma za sobą raczej tych teoretycznie mniej groźnych rywali (P5 Ricciardo i P6 Sutil), chociaż Daniel to żadna fleja, która odpuszcza i może zechce pokazać władzom RedBulla, że powinni brac go pod uwage przy obsadzaniu stanowiska obok Vettela. Tak czy siak, nie sądzę, by Mark łyknął Sebe na starcie (chociaż w przeciągu całego wyścigu, kto wie), ale czuję w moczu, że któryś Merc może popsuć start. O tyły za bardzo się nie biorę, także biorę co najmniej utrzymanie pozycji startowej przez Webbera po, mimo wszystko, fajnym kursie.
E. P14 po pierwszym kółku, buahahaha. Ten to jednak ma talent ;). Dałem się nabrać.
Koniec pierwszego okrążenia - Pozycja Fernando Alonso: 9. lub gorszy @2.5 bet365 ✅
Dzisiaj dzień stawiania na przekór własnym tendencjom. Ferdek to chyba najlepszy starter (?) w stawce, przeważnie łyka na starcie 2,3 bolidy (bo i startuje najczęściej ze środka czołówki). Jednak nie zawsze wszystko może wychodzić. Dzisiaj ma przed sobą paru nieokrzesanych kierowców, którzy nie mają nic do stracenia (Groszek, Sutil, Ricciardo) no i bezpośrednio przed sobą zawsze twardego w walce o pozycje Raikonena. Kurs na to, że Alonso co najwyżej utrzyma swoją pozycję jest dość wysoki trzeba przyznać. Ja dzisiaj &quot;liczę&quot; na ten goszy dzień Alonso, kraksy na starcie jakieś na pewno też się zdarzą, bo ostatnio za dużo spokoju jest na linii startu, a Ferdek &quot;lubi&quot; całować się z innym bolidami i kończyć w ten sposób wyścig. Tutaj jednak odradzam dużych stawek, na pewno delikatniej niż typ na Webbera.
P.10. I jednak słabszy start Ferdka, miałem noska ^^
Pozdro.
EDIT: Aha, dla zabawy wygrana Webbera po @9.0. No jakoś chodzi za mną ten Mark w ten weekend ;)

juan-martin 45

juan-martin

Użytkownik
Wprost niesamowity wyścig!! To co się dziś działo to był szok.
Najpierw problemy na starcie Webbera i Alonso i kapitalny start Massy.
Następnie afera z lewą tylnią oponą u kilku kierowców. Gdy wydawało się już , że Hamilton i Massa mają już po wyścigu innni kierowcy również problemy z oponami , krawężniki i tak Safety Car wyjechał aż 3 razy. W konsekwencji neutralizacji stawka się wyrównywała. Vettel nagle problemy ze skrzynią biegów i czar prysł ze zwycięstwem. Od ostatniego Safety Caru działy się cuda - świetna pogoń Webera , który z 5 miejsca przesunął się na 2 miejsce i walczył o zwycięstwo to wszystko na ostatnich bodajże 6 kółkach. Raikonen w końcówce obiechany przez wszystkich , kapitalne tempo Alonso i Hamiltona i ich walka o podium.
Jak zawsze coś musiało stać się Perezowi i przede wszystkim niezły wyścig Di Resty który startując z 21 miejsca zakończył w TOP10.
Nie wiem jak Wy ale dla mnie był to najbardziej ekscytujący wyścig tego sezonu.

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Zgadzam się, świetny wyścig, możliwe że najlepszy w tym sezonie ale jeśli chodzi o typowanie to mnie już trochę ten sezon załamuję... Czy ktoś mógł przewidzieć że Pirelli przygotuje opony które będą wybuchać...? Trochę już mnie ta firma irytuję i szkoda że Bridgestone nie jest już dostawcą opon, chociaż ostatnio Michelin wspominał coś o powrocie do F1, ale to raczej nie szybko.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom