>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

8. GP Austrii [20-22.06.2014]

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Grand Prix Austrii [20-22.06.2014]

20 czerwca - (piątek)
1. trening - 10:00
2. trening - 14:00
21 czerwca - (sobota)
3. trening - 11:00
kwalifikacje - 14:00
22 czerwca - (niedziela)
wyścig - 14:00

Info o torze:
Długość okrążenia: 4.318 km
Liczba okrążeń: 71
Dystans: 306.578 km

Ostatnie wyniki (sezon 2003):
Pole position: Michael Schumacher (Ferrari)
Zwycięzca: Michael Schumacher (Ferrari)
Najszybsze okrążenie: Michael Schumacher (Ferrari)

W Kanadzie po niezwykle emocjonującym wyścigu dobiegła końca dominacja Mercedesa, zwyciężył Dani Ricciardo, a nas pasjonowała walka na każdym okrążeniu. Tym razem karuzela F1 wita się z Austrią i dawno nie widzianym w kalendarzu torem Red Bull Ring, ostatni raz Formuła była tutaj widziana w 2003roku kiedy dominował Schumacher.
Kto tym razem okaże się najszybszy ? Czy Red Bull poczyni kolejny krok w przód ? Czy Ferrari, które tak dobrze jeździło w sesjach treningowych w Kanadzie teraz przełoży swoje osiągi na lepszy wynik w niedzielnym wyścigu ? Jak na ostatnie problemy zareaguje Lewis Hamilton ? Czy pozycja Buttona w Kanadzie to przypadek czy może progres McLarena? Czy znowu czeka nas świetna postawa Massy i Pereza i ich gorąca krew da o sobie znać ?
Życzę sobie i Wam by po prostu weekend był równie pasjonujący jak ostatnio w Kanadzie, tylko tyle i aż tyle. Nic więcej do szczęścia nam nie będzie brakować ;)
A jakie są Wasze propozycje, sugestie, nastawienie przed zbliżającym się weekendem ? Zarpaszam do dyskusji !

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Znowu głucha cisza... nie wierze, że nie oglądacie F1 ?! Bez waszych wpisów dział będzie można zamknąć i zakopać...
GP Austrii sobota kwalifikacje 14:00
Kwiat - Grosjean
Typ : Kwiat @ 1,59
✅ P7-P16
Bottas - Raikkonen
Typ : Bottas @ 1,40
✅P2- P8
AKO @ 2,226 marathon (limit 360 euro mam)
Kwiat i ogólnie Toro Rosso zaskakuje pozytywnie, tutaj duża zasługa Vergne&#39;a, który jeżdził ostatnio świetne kwalifikacje i wyścigi. Ale Kwiat też mega talent i daje radę, przypomnę jak świetnie sobie w Monte Carlo radził. Teraz też mówi, że to jego jeden z ulubionych torów. Romek i Lotusy znowu słabiej, mówią, że mają dobre tempo na długich przeazdach, ale dziś są kwalifikacje więc to nie będzie miało znaczenia. Kwiat lepszy wg mnie.
Williamsy w czołówce, tor im pasuje, silniki Mercedesa będą tu pomagały.
Kimi zagubiony i słabo na treningach wczoraj poza 10, gdzie Bottas plasowal się na 8 i 4msc. Bottas powalczy o wysokie lokaty dziś, a Kimi z taką jazdą jak zawsze będzie się bił o wejśćie do Q3 pewnie....

Otrzymane punkty reputacji: +46
abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Znowu głucha cisza... nie wierze, że nie oglądacie F1 ?! Bez waszych wpisów dział będzie można zamknąć i zakopać...
Spokojnie, teraz wszyscy bawią się w znawców piłki nożnej ;)
Kwalifikacje GP Austrii 2014:
Fernando Alonso - Sebastian Vettel @1,9✅✅ Expekt 4-12
Jest to najkrótszy tor w tegorocznym kalendarzu więc Ferrari traci trochę mniej do czołówki przez brak wolnych zakrętów, Alo klasa wyciska bolid do maksimum, dobre występy w treningach. Vettel oraz Redbull po za nazwą toru nie wiele mają wspólnego z tą pętlą. Ich bolid prowadzi się tragicznie,można zauwazyć podsterowność oraz uślizgi, Vettel ma do bolidu małe zaaufanie i dość asekuracyjnie go prowadzi, wiele razy wypowiadał się że nie ma do niego zaufania. Bolid Ferrari nie jest najlepszy w czasówkach ale przewagę ok. 0,5s nad Sebastianem z treningów powinien utrzymać.
Jean Eric Vernge - Daniil Kvyat @1,9✅✅ Expekt 15-7
Trochę przysnąłem bo wczoraj można było złapać 2,1 na Ruska ale dzisiejszy FP1 tylko mnie przekonał do tego typu. Rosjanin chyba po raz pierwszy w tym sezonie doczekał się toru, którego nie musi się uczyć, to jego ulubiona pętla, startował tutaj rok temu w niższych kategoriach, pewność sobie na torze oraz w wywiadach, kapitalny czas w Fp1 lepszy od Francuza o 1s.
Valterri Bottas - Daniel Riccardo @1,65✅✅ Expekt 2-5
Zwycięzca FP1 w parze z kiepskim na tym torze Redbullem Riccardo ? Tylko grać. Willmsy spisują się tu świetnie, długie proste + silnik mercedesa to przynosi efekt, Redbull tak jak już pisałem, kiepskie warunki jezdne bolidu i do tego brak wolnych zakrętów na których RBulle zyskują.
e/ dziwna walka o PP Hamilton lepszy o 0,3s od czasu Massy w 2 sektorze, po czym błędy, które nie są do niego podobne. Czyżby ktoś chciał uatrakcyjnić monotonie wygrywanie wszystkiego przez Mercedesy ?

Otrzymane punkty reputacji: +103
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
e/ dziwna walka o PP Hamilton lepszy o 0,3s od czasu Massy w 2 sektorze, po czym błędy, które nie są do niego podobne. Czyżby ktoś chciał uatrakcyjnić monotonie wygrywanie wszystkiego przez Mercedesy ?
Dlaczego dziwna ? Po prostu zrobił Lewis błąd w 3 sektorze, a potem w swoim drugim przejeździe coś z hamulcami, bo widać było, że jechał i nagle tył mu został przy skręcie.
Ja jestem mega zadowolony z takich kwalifikacji! Wreszcie ktoś dokopał Mercedesowi, i to w jakim stylu to zrobił. Świetna robota Williamsa. Pole Position dla Felipe to coś pięknego :cool:
A co do Rosberga to na konferencji juz malutką szpilkę wbił Lewisowi mówiąc, że to przez jego wyjazd poza tor nie udało mu się powalczyc o pole position hehe.
elegancko chlopaki. dzieki za typy ! czekam na jutro bo zapowiada sie swietny wyscig.
Taa, jutrzejszy wyśćig będzie mega. Raz, że Massa potrafi świetnie startować, dwa to Nico za plecami Williamsów, trzy to odrabiający pozycje Lewis, za nim jeszcze Vettel przecież tez chcący się nieco poprawić. A walka o miejsca tuż za podium będzei równie pasjonująca bo to zawsze tutaj się najwięcej działo w ostatnich wyścigach w tym sezonie.
Coś czuje w kośćiach, że emocje będą podobne jak w Kanadzie ostatnio !

Otrzymane punkty reputacji: +1
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
GP Autrii- wyścig niedziela 14:00
Sergio Perez - Danił Kwiat
Typ : Kwiat @ 1,72 Expekt/marathon
Kwiat po prostu rewelacyjnie dziś się spisywał. W 3 sesji treningowej był na wysokim 4msc z niewielką stratą. Kwlaifikacje też w jego wykonaniu niesamowite i 7msc. Jego ulubiony tor to jest, jako jeden z kierowców w stawce miał okazje się tutaj ścigać. Przed rokiem w niższej serii(bodaj GP3) wygrał tutaj nawet na tym torze.

Daniił Kwiat (P7): To mój najlepszy wynik w kwalifikacjach w tym sezonie i jestem zadowolony z pracy, jaką przez cały weekend wykonuje nasz zespół. To trochę jak puzzle – tak można powiedzieć o naszej pracy, jaką wykonaliśmy od wczorajszych treningów. Szkoda, że w drugim zakręcie pojawiły się żółte flagi i nie byliśmy dziś w stanie pokazać pełnego potencjału samochodu. Niezależnie od tego, siódme pole to dobra pozycja startowa. Bardzo lubię ten tor i liczę na mocny wyścig.
Perez w kwalifikacjach P11, ale za incydent z Massą na ostatnim okrążeniu z GP Kanady ma karę cofnięcia o 5 pól do tyłu zatem Perez rusza z P16. Przewaga jest na tyle duża i dyspozycja Kwiata na tyle dobra, że po prostu to gram.
Kusiło mnie nawet zagranie na Kwiata w parze z Magnussenem @ 2,7 ale opcja przeciwko Perezowi wygląda na pewniejszą.

Do tego dubel

GP Austrii niedziela wysćig 14:00
Hulkenberg- Perez
Typ : Hulkenberg @ 1,40
Bottas- Ricciardo
Typ : Bottas @ 1,51
AKO @ 2,11 marathon (limit 400 euro)

Perez wyżej opisany. Hulkenberg jest bardzo systematyczny i szybki w wyścigach. Force India ogólnei dobrze spisuje się w niedzielę. Tempo maja super zawsze.
Bottas z pierwszej linii, Ricciardo bez tempa na długich prostych, strefy DRS i ogólnie ten tor nie pasują Red Bullom, nie ich bajka. Bottas szybszy duzo był wczoraj i przed wczoraj. Przewagę powinien zachować. Zresztą licze, że Williamsom uda się dowieźć dublet do mety ! ;) Ale niech wygra Felipe jednak zatem Vamoss Felipe !
Ricciardo będzie miał problem z wyprzedzeniem Alonso i Rosberga moim zdaniem, jak jakis incydent wyśćigowy nie popsuje niczego to Bottas utrzyma podium.

GP Austrii niedziela wyśćgi 14:00
Hamilton - Bottas
typ : Bottas @ 2,25 marathon
Sorry, ale kurs przesada jak dla mnie. Hamilton musi się przebijać ze środka stawki, gorącą glowe ma więc może jakiś błąd znowu popełni ? Williams był na tyle szybki, że taką przewagę nad Lewisem mogą spokojnie utrzymać. Lekko próbuje

waclaw-65884 360

waclaw-65884

Użytkownik
Wszystko TOTO MIX
Alonso - Vettel 1 1,50

Alonso cały weekend bardzo dobre tempo. Przewaga na starcie spora , bo Vettel poza 10 . Alonso stać tutaj na bardzo dobry wynik, myślę, że nawet TOP 3 jest w jego zasięgu. Na treningach osiągał dobre wyniki zarówno przy dużej jak i małej ilości paliwa. Tempo wyścigowe dobre, wydaje mi się nawet , że lepsze od Williamsa . Jeżeli ktoś z RBR ma osiągnąć przyzwoity wynik to bardziej Ric niż Vet.
Kvyat - Vergne 1 1,45
Tutaj również zdecydowana przewaga. Zarówno na starcie jak i podejście do samego wyścigu. Kvyat bardzo pozytywnie i bojowo nastawiony, powinien utrzymać pozycję punktowaną i to powinno wystarczyć na pokonanie swojego kolegi.

choderek 11

choderek

Użytkownik
A czy ktoś z szanownych ekspertów mógłby się wypowiedzieć, czy warto ładować jakoś grubiej w Massę 1-3 (1.7)? Nie widzę opcji za bardzo, żeby to mogło nie wejść, ale chciałem się jeszcze skonsultować. Z góry dzięki za odpowiedź.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom