>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Fortuna bonus

7. kolejka Eredivisie/9. kolejka Jupiler Pro League (29-30.09.2012)

Status
Zamknięty.
benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Kursy od Unibet:

Po rozgrywkach pucharowych w Belgii i Holandii wracamy do typowania ligowych rozgrywek. W Belgii najciekawiej zapowiadają się mecze: Cercle vs. Charleroi oraz Kortrijku ze Standardem - w obu tych pojedynkach ciężko znaleźć faworyta. Natomiast peFFką weekendu z Belgii jest wygrana Fiołków, a kurs 1.33 to promocja, polecam już dzisiaj ten bet ;)
W Holandii natomiast faworytami swoich meczów są PSV i Feyenoord. IMO bardziej szedłbym w stronę ekipy z Eindhoven, warto zagrać -1.5 handicap i dorzucić do tego Anderlecht.

Zapraszam do wspólnej analizy oraz dyskusji ;)

empe92 438

empe92

Użytkownik
Zwróciłem uwagę na sobotni mecz pomiędzy Mons a Beerschot. Szczerze mówiąc nie wiem dlaczego bukmacherzy faworyzują tutaj gospodarzy. Ostatnie 2 mecze to porażki – z Charleroi i Mechelen. W obydwu tych meczach Mons traciło po 3 gole. O ile w pierwszym spotkaniu zdołali zdobyć 2 gole, to poprzedni mecz z Mechelen, delikatnie rzecz ujmując, ani w defensywie, ani w ofensywie im nie wyszedł. Obrona Mons to nigdy nie był mocny punkt drużyny, ale to co ostatnio wyprawiają defensorzy woła o pomstę do nieba. Mechelen spokojnie mogło zdobyć 2-3 bramki więcej, i nikt nie mógłby mieć pretensji. Teraz przyjdzie im się zmierzyć z Beerschot, które miało bardzo słaby początek sezonu, ale aktualnie notują serię 4 wygranych z rzędu. Dzięki temu są już na 5. miejscu w tabeli i uważam, że po najbliższej serii gier mają okazję wspiąć się jeszcze wyżej. W każdym z ostatnich 4 meczy strzelali co najmniej 2 bramki i patrząc na dyspozycję Mons nie wydaje mi się, aby to mogło się zmienić, a kurs bardzo zachęca do gry.

Mons – Beerschot
Beerschot over 1.5 @ 2.50 Bet365
⛔ 1:0

W meczu Gent z Clubem Brugge faworytami są dla mnie goście. Może nie jest super pewny mecz, ale patrząc na kursy warto postawić na aktualnego lidera tabeli. Goście są w tym sezonie wciąż bez porażki. 20 punktów w 8 kolejkach, najlepsza ofensywa z dorobkiem 22 bramek i jedna z najlepszych defensyw, dzięki której rywale zdobyli w starciach z Clubem Brugge tylko 9 goli. Co prawda dostali lanie od Bordeaux w Lidze Europy, ale na własnym podwórku są jak na razie nie do zatrzymania i mają już 4 oczka przewagi nad Anderlechtem. Gent natomiast zajmuje 4. pozycję w tabeli. Grają w kratkę – 4 wygrane, 2 remisy i 2 porażki. Zdobyli aż dwa razy mniej goli niż ich niedzielni rywale. Ostatnio pokonali na wyjeździe Standard 2:1, ale obie bramki podarowali im gracze z Liege, najpierw samobój, a później rykoszet. Dla mnie Gent niczym specjalnie się nie wyróżnia, na pewno ich atutem będzie własne boiska, ale sportowo Club Brugge jest mocniejszą drużyną i to oni powinni odnieść zwycięstwo.

Gent – Club Brugge
Club Brugge DNB @ 2.20 Sportingbet Zwrot 2:2

D 25,5K

dzidzok

Użytkownik
Utrecht-Vitesse over 2,5 1,75 Bet365
Zwykle nie lubie grać overów w nożnej ale tym razem uznałem,że naprawdę warto ;) Utrecht ostatnio mało strzela i mało traci w Eredivisie (ostatnie 4 spotkania to 4 undery 2,5) ale w sobote pownno być inaczej bo ostatnie 10 starć między tymi zespołami to gwarancja conajmniej 3 goli.Vitesse ostatnio na wyjeździe się rozstrzelało,najpierw 3 gole strzelili Groningen by później we środę strzelić 3 gole Gemert w pucharze Holandii co jest dobry prognostykiem przed jutrzejszym spotkaniem ;)

omerta 968

omerta

Użytkownik
Tydzień temu nie podawałem żadnych typów, przemyśleń. Była to świadoma przerwa w typowaniu holenderskiej ligi. Teraz wracam - zobaczymy w jakim stylu ;)

SC Heerenveen - NAC Breda
Mecz dwóch drużyn, które początku sezonu nie mogą zaliczyć do udanych. Fryzowie nie wygrali żadnego ze spotkań w tym sezonie. Sześć spotkań - trzy punkty (remisy z Ajaksem, Feyenoordem i AZ). Sam wielokrotnie stawiałem przeciwko SCH (choćby w LE), bo były ku temu powody. Dziś jest trochę inaczej. Seria gier bez wygranej jest za długa. Przełamanie musi nastąpić. Miało być z Den Haag (porażka 1-3, gratulacje Groven) - nie udało się, będzie w sobotę. Piłkarze NAC są w podobnej sytuacji, choć oni tydzień temu pokonali AZ (2-1), co było ich pierwszym zwycięstwem w bieżących rozgrywkach. Wcześniej mając przed sobą zdecydowanie mniej wymagających rywali, nie potrafili zainkasować pełnej puli punktów. Goście bez podstawowego obrońcy Marka Loomsa (5/0), w ekipie z Heerenveen nie zagra prawy defensor Gianni Zuiverloon (8/0). Jednym i drugim w środku tygodnia udało się awansować do III rundy pucharu Holandii (SCH - Kozakken Boys 4-0 i NAC - Maastricht 3-1). Na pewno te wygrane podziałają motywująco. Obserwując Eredivisie w tym sezonie, uważam, że Fryzowie będą w stanie na Abe Lenstra Stadion wygrać i wygrają - do tego dochodzi przeczucie.
Typ: SC Heerenveen @ 1.57 (bwin)

Feyenoord Rotterdam - NEC Nijmegen
Dla Portowców sobotni mecz z NEC będzie niezwykle trudny. Wbrew moim wcześniejszym analizom, Feyenoord dalej nie potrafi się przełamać i mimo wzmocnień (Graziano Pellè + Wesley Verhoek), cały czas ma problem ze skutecznością. Sytuacje są - wykończenia akcji brak. Potyczka z Cesarskimi to powtórka z pucharu Holandii - w środę doszło do bezpośredniego starcia tych ekip, zakończonego wygraną Feyenoordu (3-2, po dogrywce). To dobry prognostyk, ale w lidze oczekiwałbym podobnej postawy NEC i również goli. Zwłaszcza, że gracze z Nijmegen w ostatnim czasie nie mają najlepszej passy (remisy z Venlo i Willem II), ale tamte występy są już za nimi. W tym sezonie przegrali bardzo wysoko z Ajaksem i Twente, w sobotę mają szansę poprawić się. Po części będą mieli ułatwione zadanie, bo poza kadrą Feyenoordu są - golkiper Erwin Mulder (8/0) i obrońca Stefan de Vrij (4/0). Zresztą, młoda defensywa Portowców (średnia wieku - niespełna 21 lat) popełnia błędy, a osobiście do Greka Konstantinosa Lamproua w bramce nie mam przekonania (przed tygodniem w Eindhoven wpuścił trzy bramki - nie zawinił przy żadnej, ale Mulder, to liga wyżej).
Typ: NEC Nijmegen over 0,5 @ 1.55 (sportingbet)

Ajax Amsterdam - Twente Enschede
Kontrowersyjnie, ale ale taką mam wizję tego spotkania. Twente, to lider z prawdziwego zdarzenia - komplet punktów w sześciu meczach, ofensywa elegancko - obrona również trzyma dobry poziom. Zgadza się, Tukkers nie mieli na swojej drodze w tym sezonie godnych rywali. Terminarz na pewno korzystny, niewielka przewaga nad resztą stawki została wypracowana. Teraz zaczynają się dużo bardziej poważne mecze, ale ekipa Steve&#39;a McClarena nie ma czego się obawiać. Są drobne kłopoty kadrowe (brak Andreasa Bjellanda, Leroya Fera, czy nawet Dmitry&#39;ego Bulykina), ale jakie to ma w sumie znaczenie? Kadra jest i tak silna, każdy wie co ma robić. We wtorek zawodnicy z Enschede wymęczyli awans do III rundy pucharu Holandii (gol w doliczonym czasie gry z amatorskim RVVH), ale starcie na Amsterdam ArenA ma nieporównywalnie większą stawkę. Tego nie da się po prostu porównać. Ajax wygrał z Utrechtem (3-0) i może czuć się mocny. Ja jednak jestem ostrożny przy typowaniu triumfów Joden. Forma nie jest jeszcze ustabilizowana, o czym świadczy choćby ostatni remis w Hadze. Twente, to w tej chwili dużo bardziej poukładany zespół, na który w sobotę stawiam.
Typ: Twente (draw no bet) @ 3.25 (bet365)

Otrzymane punkty reputacji: +2
L 125

lemrak29

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Holandia - Eredivisie
Spotkanie:
Ajax - Twente
Typ: over 3,5
Kurs: 2,37
Bukmacher: Pinnacle Sports
Analiza:
Mecz dwóch czołowych zespołów holenderskiej Eredivisie. Gospodarzy przedstawiać nie trzeba, jest to jeden z najbardziej znanych i utytułowanych holenderskich klubów i to oni wydają się być faworytem dzisiejszego spotkania. Goście z kolei w kilku ostatnich sezonach radzą sobie bardzo dobrze nie tylko w rozgrywkach krajowych, bo w europejskich pucharach również. W 2011 roku zdobyli mistrzostwo Holandii, zaś w obecnym sezonie po 6 kolejkach ligowych są liderami tabeli, więc w moim przekonaniu niewykluczone, że urwą dziś jakieś punkty gospodarzom. Oba zespoły mają mocną i wyrównaną kadrę i strzelają bardzo dużo bramek - Ajax zdobył ich jak do tej pory 9 w 3 meczach u siebie, zaś Twente może się pochwalić 10 bramkami strzelonymi w dotychczasowych trzech spotkaniach wyjazdowych. Drużyna z Enschede co prawda w środę wymęczyło skromne 1:0 w meczu Pucharu Holandii z amatorskim klubem z niższej klasy rozgrywkowej, lecz - jak wspomniał również kolega wyżej - może to świadczyć o oszczędzaniu się na dzisiejszy mecz. Spodziewam się dzisiaj ofensywnej gry i co najmniej 4 goli.

B 1,5K

baltazar_gabka

Użytkownik
Witam

Panowie Omerta, empe92,gumbi82, Ajax i cała reszta DO ROBOTY: )

Wszystko wskazuje na to że ten sezon będzie jeszcze trudniejszy do typowania niż ten poprzedni…. Równanie do dołu w Eredivisie niestety postępuje.

Ajax – Twente

Ajax z tego sezonu z Ajaxem z tego poprzedniego nie ma zbyt wiele wspólnego.
Graczom z Amsterdamu zdarzają się wręcz kompromitujące błędy w obronie i widać ze brak Jana Vertonghena odbija się na postawie defensywy.
Twente gra w tej rundzie dość poprawną piłkę. Jedyne nad czym powinni popracować to skuteczność. W meczu z Hereenveen mieli tyle sytuacji że powinno być przynajmniej 3:0.
Bukmacherzy wystawili w tym spotkaniu w roli faworytów graczy z Amsterdamu ale głównie jest to spowodowanie faktem że grają u siebie. W większość zgadzam się tu z tym co napisał Omerta…

Twente X2 kurs 1,78 STS 2/10 wynik Ajax - Twente 1:0

Heerenveen – Breda oraz Utrecht - Vitesse

Heerenveen i ich trenerowi nie ufam…i wcale nie uważam że Fryzowie muszą się tu przełamać. W poprzednich sezonach byli bardzo bramkostrzelną ekipą. A teraz co? Pięć bramek w sześciu meczach…Tam po prostu nie ma kto strzelać tych bramek. Dlatego NO BET tak samo jak w meczu Utrechtu…

Heracles – Haga

Haga dla mnie jest swego rodzaju niespodzianką w tym roku ( póki co ). Umiejętności być może nie mają za dużych, za to grają z olbrzymim zaangażowanie. Obydwie ekipy mają dość dziurawe obrony, więc trochę tu bramek powinno paść.

BTS kurs 1,50 STS 1/10 wynik Heracles - Haga 3:3

Feyenoord – NEC

Gracze z Nijmegen w meczach z Twente czy Ajaxem prezentowali się słabo. Poza spotkaniami z nimi do tej pory potykali się raczej z ekipami z dolnych części tabeli.
Kurs nie powala na kolana ale myślę że kopacze z Rotterdamu powinni sobie tu poradzić ( mimo absencji podstawowego bramkarza ). POZDRAWIAM !

Feyenoord kurs 1,50 2/10 STS superoferta wynik Feyenoord - NEC 5:1

Jeżeli analiza się przydała kliknij „ dzięki”…

pirelli 739

pirelli

Forum VIP

Twente co prawda lideruję z 6 wygranymi na koncie, ale należy pamiętać że mecze z Bredą, Venlo czy Heerenveen kończyły się jedynie minimalnymi zwycięstwami (1:0). I nie do końca te zwycięstwa były tak bardzo przekonywujące. Ale jednak liczą się liczby, punkty, bramki i z tym akurat Twente nie ma problemu i prowadzi w Eredivisie. W środowym meczu w Pucharze Holandii trener McLaren dał odpocząć kilku podstawowym graczom i omal mecz nie nie zakończył się remisem 0:0 z zespołem Hoofdklasse (4 klasa rozgrywkowa w Holandii). Dopiero w 90 minucie Castaignos zdobył zwycięskiego gola. Ajax miał trudniejszego rywala (Utrecht), ale mecz zakończył się pewnym zwycięstwem Joden 3:0. Dla Ajaxu rozpoczyna się ciężki okres, dzisiaj Twente, za kilka dni mecz z Realem Madryt w LM i dla młodego zespołu Ajaxu to na prawdę będzie próba charakteru, próba sił. Bo jeśli dzisiaj Ajax nie wygra z Twente, to może mieć spore problemy żeby włączyć się o bezpośredniej walki o majstra. Twente jednak cały czas jest niepokonanie, mimo że zdarzają im się czasem słabsze mecze, ale zawsze mecz z Ajaxem wywołuję podwójną mobilizację chyba w każdym zespole. Zresztą wystarczy popatrzeć na ostatnie H2H:

Buki zdecydowanie bardziej faworyzują Ajax, wydaję mi się że trochę za bardzo. Ajax ma jeszcze młody zespół, który teraz czeka bardzo ciężki okres i ciężkie spotkania. Twente ma pewnego rodzaju luksus ponieważ zagra dzisiaj bez większych kompleksów, będąc tym jednocześnie liderem i będzie na pewno chciało w Amsterdamie po prostu nie przegrać. Obstaje, że obie ekipy dzisiaj zdobędą bramki, a wynik końcowy to jest w dalszym ciągu sprawa otwarta.
BTS @1.53 Bet365 ⛔

B 1,5K

baltazar_gabka

Użytkownik
Alkmaar – Waalwijk

Gospodarze grają ostatnio bardzo nieskutecznie i dość chaotycznie . Dziewiąte miejsce po sześciu spotkaniach to z pewnością nie to o co chodziło włodarzom tego klubu przed sezonem. Gospodarze z Waalwijkiem wygrali ostatnio osiem razy pod rząd i jest to chyba dobra chwila aby gracze z Alkmaar się przełamali. Waalwijk jeżeli ciułał punkty przez ostatnie sezony to robił to praktycznie tylko na własnym stadionie…

Alkmaar kurs 1,4 3/10
Alkmaar – 1 kurs 2,02 1/10 STS wynik 3:3

Venlo – PSV

W poprzednim meczu z Waalwijk gracze z Venlo mieli niesamowite szczęście że udało im się dowieźć remis do końca spotkania. Przez całe spotkanie udało im się wyprowadzić trzy kontry z czego jedną wykorzystali. Przez większość spotkania byli oni jednak mocno zepchnięci do chwilami dość rozpaczliwej obrony. Jaśniejszym punktem w tym spotkaniu był tylko bramkarz Venlo. W przerwie miedzy sezonami pozbyli się Michael Uchebo który w mojej opinii był jednym z sensowniejszych graczy tego klubu… PSV powinno sobie poradzić.

PSV kurs 1,3 3/10
PSV – 1 kurs 1,82 1/10 STS
wynik Venlo - PSV 0:6

Nad Groningenem się jeszcze zastanawiam...

Jeżeli analiza się przydała kliknij &quot; dzięki &quot;...

Otrzymane punkty reputacji: +1
arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Kortrijk(+0,5) - Standard 1 @ 1,60 | Pinnacle ✅

Za kilka minut ciekawy mecz pomiędzy Kortrijk a Standardem. Według bukmacherów minimalnym faworytem, ale Kortrijk to przede wszystkim ekipa własnego boiska, potrafią na tym stadionie urywać punkty najlpeszym. Kibice tworzą piekło(miałem przyjemność być na tym stadionie podczas meczu) i sądzę, że Standard nie będzie miał łatwo. Dodatnie handi 0,5 na Kortrijk zagrałem, gdyż są w stanie zremisować lub wygrać. Standard ostatnie 3 mecze w lidze przegrał, grają poniżej oczekiwań i remis będzie dla nich sukcesem na dzień dzisiejszy z poziomem, który prezentują.
Dodatkowo:
Kortrijk - Standard 1 @ 3,18 | Pinnacle✅

Otrzymane punkty reputacji: +10
omerta 968

omerta

Użytkownik
Pamiętliwy nie jestem, ale taka ciekawostka :cool:
Wbrew wcześniejszym zapowiedziom nie zagrali - Michael de Leeuw i Paco van Moorsel, a więc ci, którzy mieli decydować o ofensywie Zielono-białych. (3. kolejka Eredivisie)
Z całym szacunkiem, ale tutaj chyba troszkę przesadziłeś. Bo pisanie, że de Leeuw i van Moorsel mają decydować o ofensywie Groningen to troszkę wprowadzanie ludzi w błąd.
FC Groningen 3 - 2 Roda Kerkrade
17&#39; [1-0] M. d. Leeuw

53&#39; [2-1] M. d. Leeuw

93&#39; [3-2] M. d. Leeuw

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom