Ciężki dzień się zapowiada jeżeli chodzi o typowanie Eredivisie. Coś tam trzeba postawić oczywiście, ale nie ma co wariować ze stawkami dziś moim zdaniem.
Excelsior - Vitesse
Ciężko mi wskazać faworyta na to spotkanie. Na papierze Excelsior, ale jest kilka czynników na nie. Po pierwsze Vitesse gra coraz składniej. Środek boiska zaczyna się rozumieć co jest bardzo ważne w tej nowej drużynie, która jest układana od samego początku. W drużynie z Rotterdamu zabraknie Fernandeza (najlepszy ofensor) i trener wspomniał, że zagrają trochę inaczej niż zazwyczaj. Vitesse też osłabione, ale wydaje mi się, że drużyna z Arnhem nie powinna przegrać tego meczu. Ciężko wskazać faworyta, dlatego pomyślałem nad czymś innym:
- Obie drużyny strzelą (1.44)

- Over 2,5 bramek (1.52)

- Over 3,5 bramek (2.30)
NEC - Feyenoord
Kryzys w Feyenoordzie. Zgadza się. Dzisiejszy dzień może jednak dać trochę radości kibicom Feyenoordu, tak przynajmniej mi się wydaję. Feyenoord bez Tomassona, Muldera, Vlaara, Fernandeza i Indi. NEC natomiast bez Babosa, Chatelle'a i Latupeirissy. Zawieszony jest również Goossens. W tym meczu liczę na indywidualne umiejętności takich graczy jak Fer, Bahia czy Wijnaldum. Myślę, że będzie to wyrównany mecz, ale z tak osłabionym NEC Feyenoord jako takie szanse ma. Mam tylko jeden typ na to spotkanie:
- NEC - Feyenoord 2 DNB (1.70)
VVV Venlo - De Graafschap
Tutaj bardzo króciutko. Venlo bez formy, De Graafschap prezentuje się całkiem sympatycznie i może pokusić się dziś o punkty, pytanie tylko ile? W spotkaniach De Graafschap pada zawsze dużo bramek, więc zaryzykuję, że i tym razem będzie podobnie.
Moje propozycje:
- VVV Venlo - De Graafschap 2 DNB (2.34)
- Over 2,5 bramek (1.65)
Oby coś z tego wyszło

P.S. Jeszcze coś mi wpadło na myśl: Under 2,5 w meczu NEC - Feyenoord po kursie 2.05. Warto spróbować na moje oko.
Edit: Oj słabiutko. Jeszcze ten under 2,5 Feyenoordu i gol w 92 min po kornerze na dobicie. Już nigdy nie postawie na Feyenoord, chyba że przeciwko nim.