Nurnberg-Schalke
OVER 2,5 @ 2,00
Co do ostatniej porażki Nurnberg radzę zobaczyć jak zagrali. Przegrana z Frankfurtem nie zasłużona jak dla mnie najmniej REMIS. W tamtym spotkaniu bramka była zaczarowana czego dowodem były słupki i poprzeczki.Gracze Nurnbergi zagrali dobre spotkanie , brakował skuteczności,drugi gol padł po odsłonieniu się więc nie ma się co napalać tym ,że Schalke sobie spokojnie poradzi ze „słabą” Nurnbergią.U gospodarzy AS Pinola,który potrafi pociągnąć grę i sieknąć. Liczę , że gospodarzą dopisze szczęście i nie będą trafiać tylko w słupki i poprzeczki jak w ostatnim spotkaniu:razz: Goście ? Jeśli chodzi o dotychczasowe występy w Bundeslidze to : luki w defensywie , ofensywa Huntelar, Raul, Farfan się przebudziła i zaczyna grać zdobywając gole. Zmęczenie po meczu pucharowym też powinno dać o sobie znać, choć trzeba zauważyć znaczną poprawę w meczu z Benficą. Zaledwie 2 dni przerwy dla niebieskich. Nie najlepsze defensywa, przebudzona ofensywa to wychodzi mi tu Over 2,5 --------------------------------------------------------------
Z tym typem się nie zgodzę. mam odmienne zdanie na temat under/over w tym meczu. Dlaczego? Nurnberg to drużyna underowa choć na własnym boisku w dwóch spotkaniach zaliczyła dwa razy over 2,5. Schalke lubi sobie i postrzelać i stracić. Zresztą nad statystykami nie będę się tutaj zbytnio rozwodzić, bo szkoda mi czasu. W tym meczu ważniejsze będą inne czynniki, a takimi moim zdaniem są: osłabienia i środowy mecz S04 z Benficą.
Nurnberg ma ogromne problemy ze zdobywaniem bramek. W pięciu spotkaniach BL zdobyli ich tylko 5. Nie dużo. Zagrają z jednym wysuniętym napastnikiem - Schieberem. Strzelił on co prawda 2 bramki, ale ogółem nie błyszczy. Dlaczego wspomniałem o osłabieniach? Ano dlatego, że kontuzjowani są trzej zawodnicy:
Bunjaku, Eigler, Okotie. Cała ta
trójka to napastnicy i to o dosyć wysokiej renomie, szczególnie pierwsza dwójka. A więc strzelać nie ma kto i uważam, że Nurnberg jutro bramki nie zdobędzie.
Schalke grało bardzo ważny mecz przed trzema dniami. Bardzo ważny i trudny mecz. Myślę, że jeszcze jutro będą odczuwać trudny tego spotkania. A więc pewnie nie narzucą zbyt mocnego tempa. Owszem będą kontrolować grę, lecz chyba raczej bez żadnych szaleńczych ataków.
Biorąc pod uwagę te okoliczności uważam, że nie padnie zbyt dużo bramek. Może nawet wcale. Jeśli już ma wygrać S04 to skromnie 0-1, ewentualnie 0-2. Zresztą poprzednie spotkania obu drużyn również pokazują nam, że w meczach Nunberg z Schalke nie pada dużo bramek.
Mój typ:
under 2,5
To mnie gospodarze zaskoczyli.
To jednak nie będzie tak udany sezon dla S04 jak poprzedni. O powrocie do czołówki mogą w tym sezonie zapomnieć...