>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

7. Grand Prix Kanady [6-8.06.2014]

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Grand Prix Kanady [06-08.06.2014]

6 czerwca - (piątek)
1. trening - 16:00
2. trening - 20:00
7 czerwca - (sobota)
3. trening - 16:00
kwalifikacje - 19:00
8 czerwca - (niedziela)
wyścig - 20:00
Info o torze:
Długość okrążenia: 4.361 km
Liczba okrążeń: 70
Liczba zakrętów: 14
Dystans: 305.270 km
Rekord okrążenia: 1:13.622 - Rubens Barrichello (2004)

Ostatnie wyniki (sezon 2013):
Pole position: Sebastian Vettel (Red Bull)
Zwycięzca: Sebastian Vettel (Red Bull)
Najszybsze okrążenie: Mark Webber (Red Bull)

Srebrne strzały zdominowały sezon całkowicie aczkolwiek nie ma takiej nudy jak za czasów dominacji Red Bulla. Przyczyną jest po prostu zgoda teamu na ściganie się Nico i Lewisa, w Red Bullu wiadomo jak było, Vettel był ponad wszystkim... I teraz Ricciardo pokazuje mu miejsce w szeregu !:cool: Sporo dzieje się natomiast za plecami Mercedesów. Ferrari raczej plecy Red Bulla ogląda, dalej Force India, Lotus powoli się odradzający, Williams o którym wiele ciekawych rzeczy w czerwcowym &quot;F1 Racing&quot;. W Monaco Massa w punktach, ale weekend cieżki miał, Bottas kiepsko, może teraz mu lepiej pójdzie ?
Kanada wiąże się ze wspomnieniami z Robertem Kubicą, tor ciasny, widowiskowy więc emocji podczas weekendu nie powinno zabraknąć!
Zapraszam do dyskusji ;)

Otrzymane punkty reputacji: +16
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Coś cisza w temacie, wstydzicie się chyba cokolwiek pisać... w GP Monaco raptem 2-3 posty, a najciekawszy wyścig w sezonie, teraz Kanada, równiez lubiana przeze mnie. Pogoda w Kanadzie ma być dziś słoneczna, wręcz upalna więc nie będzie tzw loterii pogodowej jak w zeszłym sezonie kiedy to w deszczowych Q Bottas zajął rewelacyjne 3msc.
GP Kanady - kwalifikacje sobota 19:00
4026 Vergne, Jean Eric-Kvyat, Daniil (kwal.)
Typ : Vergne @ 1.60✅
4031 Raikkonen, Kimi-Maldonado, Pastor (kwal.)
Typ : Raikkonen @ 1.17 ✅
4024 Alonso, Fernando-Grosjean, Romain (kwal.)
Typ : Alonso @ 1.15 ✅
AKO @ 1,89 (po opodatkowaniu) totolotek

Vergne świetnie w Monaco jeździł. Teraz też na treningach pokazuje się z bardzo dobrej strony. Zaskakuje mnie pozytywnie. Kwiat po raz kolejny pierwszy raz jeździ po torze w Kanadzie. W Monaco owszem spisywał się powyżej moich oczekiwań i pokazuje jak wielki ma talent, ale sama jazda w symulatorze nie styknie. w Dodatku wczoraj problemy z bolidem i mało okrążeń przejechał.
Ferrari poprawiło bolid znacznie, są konkurencyjni z Red Bullem i to z nimi powalcża dziś mniemam o pozycje 3-6.
Lotusy w Monaco słabiej niż przypuszczałem, teraz też nie będzie rewelacji raczej. Max o co powalczy Grosjean to moim zdaniem tak miejsce 10 góra, Pastor (albo Crash-tor jak kto woli :grin ???? raczj niczym nie błysnie.
Tor w Kanadzie jest szybki, charakterystyka nieco przypominająca włoską Monze, a tam jak wiadomo Ferrari u siebie na Monzy jest piekielnie groźna bo lubią proste na których są szybcy i konkurencyjni. Kimi zadowolony z poprawiek w bolidzie, a Fernando po prostu pokazuje klase. Raczej dwie fromalności powinny byc w starciach z Lotusami.

Otrzymane punkty reputacji: +27
baaasti42 70

baaasti42

Użytkownik
Ja osobiście się nie wstydzę pisać, jednak czekam na 3 trening po którym będziemy sporo mądrzejsi ;) Zgadzam się z Tobą, wygląda na to że Ferrari wykonało naprawde spory krok do przodu. Spodziewam się również dość dobrych kwal Williamsa. Po 3 treningu postaram się wrzucić moje typy na kwal.

Otrzymane punkty reputacji: +6
abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Max Chilton - Jules Bianchi @3,0✅✅ bukUnibet 18-19 tak jak pisałem na styk, 0,011s ;)
Jules pod znakiem kłopotów przez cały weekend, wczoraj w FP2 przejechał tylko 3 okrążenia z powodów problemów z bolidem. Max natomiast chwali swój bolid podczas SP1 nie zauważyłem żadnych problemów z prowadzeniem auta Chiltona. Na supermikkich oponach minimalinie szybszy Bianchi dokładnie o 0,007s. W Q będzie na styk, a ze względu na problemy Bianchego ze wskazaniem na Chiltona ????

Otrzymane punkty reputacji: +8
massimo 215,4K

massimo

Użytkownik
Vettel - Ricciardo
typ: 2
2.5
Totomix
Nie rozumiem w ogóle dlaczego kurs jest taki wysoki, przez ostatnie trzy lata nie przypominam sobie żeby kurs na Vettela w parze z kimś kto jest od niego trzy miejsca niżej na liście startowej wynosił więcej niż 1.3 o ile w ogóle taki był. Dziś? 1.4 na zwycięstwo z partnerem z zespołu,mamy za sobą sześć wyścigów, w pierwszym obaj nie zdobyli punktów a w drugim Vettel był trzeci a Ricciardo nie zapunktował. Następne cztery wyżej kończył Australijczyk.
- Każdy mistrz w trakcie swojej kariery przechodzi taką fazę - uważa były kierowca F1 Martin Brundle.
- Wydaje się jakby Sebastian odziedziczył samochód Marka Webbera - dodał Anglik odnoszą się do faktu, że w przeszłości to były partner Vettela zbierał na siebie lwią część problemów.
Zdaniem Nikiego Laudy obrońca tytułu mistrza świata musi się podzić z takim a nie innym obrotem spraw. - Tak czasem bywa, gdy zespół pracuje ciężko aby dogonić czołówkę. Pechowo zawsze trafia na Sebastiana.
- Jak nie idzie, to nie idzie - dodał Austriak.

http://www.sportowefakty.pl/formula-1/442634/martin-brundle-vettel-czuje-sie-jak-webber
Widać wyraźnie że to Ricciardo lepiej czuję się w bolidzie z logiem byka w tym sezonie, czy to dlatego że Vettel już jest znużony tym ciągłym wygrywaniem? Nie mam pojęcia ale wszyscy zainteresowani F1 kibice,media czy ludzie z środowiska kierowców widzą że ten sezon na pewno będzie należeć do Mercedesów i że na pewno Vettel obecnie jest w gorszej formie(psychicznej?) od swojego partnera z zespołu. Spróbować po takim kursie warto bo przed wyścigiem oceniam ten typ jakieś 50-50.

Otrzymane punkty reputacji: +19
psotnick 1M

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
GP Kanady - wyścig
Który team będzie miał dwóch zawodników w Top 3?
Typ: Mercedes @ 1.37 bwin ⛔ Hamilton defekt...
Chyba tylko przypadki losowe mogą sprawić, że z podium wykolegowany będzie któryś z Mercedesów. Wczoraj widać było, że pozostałe ekipy robią jakiś postęp, trochę poharcowali Massa z Bottasem pokazując jeszcze raz, że Williams jest trzecią siłą, swoje dodała też specyfika toru, ale kiedy przyszło co do czego w Q3, to Rosberg z Hamiltonem ponownie ustawili hierarchię. Różnica Mercedesów nad rywalami wprawdzie mniejsza niż wcześniej (0.6-0.7s), ale to wciąż w F1 różnica klasy. Taka przewaga tempa powinna zapewnić dobrze znany scenariusz walki o zwycięstwo Rosberga z Hamiltonem.
EDIT: A jeśli komuś podium dla obu Meroli wydaje się zbyt ryzykownym typem, to unibet przychodzi z pomocą dając typ, że oba Mercedesy skończą na punktowanych pozycjach, co wydaje się promocją biorąc pod uwagę, że np. bet365 podium dla obu wycenia na 1.22..
Obydwu kierowców z tego zespołu ukończy w pierwszej 10
Typ: Tak (Mercedes GP) @ 1.23 unibet ⛔
Head-to-Head Grosjean/Maldonado
Typ: Romain Grosjean (FRA/Lotus) @ 1.30 bwin obaj nie ukończyli..
Chyba najbardziej zróżnicowana para kierowców w ramach jednego zespołu, co dobitnie pokazuje bilans kwalifikacji w tym sezonie (Grosjean 7-0). Wyższość umiejętności Francuza nie podlega żadnej dyskusji, szkoda tylko, że ograniczona mocno przez słabość bolidu. Maldonado od dłuższego czasu człowiek demolka, w F1 utrzymuje go praktycznie tylko wysoki budżet jaki wnosi do zespołu, a i to ma się podobno skończyć. Wczoraj Wenezuelczyk zakopany w Q1, wolniejszy od Grosjeana o 0.6-1.5s. Jeśli obędzie się bez jakiegoś pecha Francuza, to powinien być dużo wcześniej na mecie.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Zapowiada się pasjonujący wysćig dziś w Kanadzie. Po pierwsze walka o wygraną, Hamilton nie odpuści Nico, a za plecami Mercedesów zacieta walka Red Bulli z Williamsami, a i coś czuje, że Ferrari się właczy w tą rywalizację jeszcze bo pokazywali świetne tempo w piątkowych i sobotnich sesjach treningowych. Kwale im nie poszły, ale róznice miedzy kierowcami były naprawdę minimalne. Tor szybki z kilkoma miejscami do wyprzedzania, do tego &quot;ściana mistrzów&quot; , z którą pocałunek może mieć drastyczne konsekwencje. Znalazłem dwie ciekawe propozycje choć na oku było jeszcze kilka lecz te dwie wyglądają mi najrozsądniej a i kursy mają nie najgorsze. Niestety z Williamsami nic ciekawego nie znalazłem. Bo w parach z Vettelem i Alonso to jednak dla mnie loteria kto będzie wyżej, a w loterie to się nie bawię...

GP Kanady - wyścig niedziela 20:00
Adrian Sutil (Sauber ) sklasyfikowany ?
Typ : TAK @ 1,80 b365/Unibet ✅
Sutil już w Monaco jechał agresywnie, ale chciał pokazać jak dobrym kierowcą jest, umiejetnosći ma, nie sposób mu tego odmówić. Pechowo jednak w tym sezonie mu idzie bo nie ukonczył aż 4 wyścigów już. W Monaco z powodu wypadku w najwolniejszym zakręci w całym kalendarzu F1 tam gdzie Sutil pokazywał nie raz, że potrafi wyprzedzać. Teraz w Kanadzie w treningach wyglądał obiecująco, co ważne jego Sauber też nie miał problemów, co innego jak konstrukcja Gutierreza. Starczy tego pecha w wykonaniu Sutila, dzisiaj do mety dojedzie, pewnie bez pkt, bo na te nie ma co liczyc za bardzo gdyż czołówka dużo mocniejsza niż Sauber.

GP Kanady - wyścig niedziela 20:00
Kimi Raikkonen - Jenson Button
Typ : Raikkonen @ 1,72 Expekt/betsson/betsafe/totomix ⛔

Ferrari zawiodło w kwalifikacjach, ale ich dobre rezultaty w treningach powinny dac o sobie znać dzisiaj w wyścigu. McLareny spisują się słabo, dla mnie obecnie Ferrari jest lepsze niz McLaren. Obaj kierowcy startują z tej samej linii, biorąc pod uwagę, że Ferrari prezentowało się lepiej podczas treningów to dla mnie faworytem jest Kimi. Tak słabo w kwalach mu poszło bo wypuścili na tor go tylko raz i nie zdążył dogrzać dobrze opon stąd rozczarowujące 10msc. Ale dzis nowe nadzieje i myśle, że jest w stanie kilka pozycji nadrobić w całym wyścigu.

Otrzymane punkty reputacji: +3
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom