>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

7. Grand Prix Kanady [07-09.06.2013]

Status
Zamknięty.
dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Grand Prix Kanady [07-09.06.2013]

7 czerwca - (piątek)
1. trening - 16:00
2. trening - 20:00

8 czerwca - (sobota)
3. trening - 16:00
kwalifikacje - 19:00

8 czerwca - (niedziela)
wyścig - 20:00
Info o torze:
Długość okrążenia: 4.361 km
Liczba okrążeń: 70
Liczba zakrętów: 14
Dystans: 305.270 km
Rekord okrążenia: 1:13.622 - Rubens Barrichello (2004)
Ostatnie wyniki (sezon 2012):
Pole position: Sebastian Vettel (Red Bull)
Zwycięzca: Lewis Hamilton (McLaren)
Najszybsze okrążenie: Sebastian Vettel (Red Bull)
...więcej o Grand Prix Kanady

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik

Tak dzisiaj prezentuję się pogoda w Montrealu więc ja odpuszczam jakiekolwiek typowanie oprócz jednego typu w którym uwzględniam również deszcz. Po doświadczeniach z kwalifikacji do GP Monako gdzie większość typów powinna bez problemu wejść, a praktycznie dzięki deszczowi nic nie weszło nie mam już zamiaru typować przy takiej losowości.
Jenson Button awansuje do 3. sesji kwalifikacyjnej? TAK @ 1,60 Bwin ⛔ Button do q2 oczywiście spokojnie się zakwalifikował i gdyby Vettel wiedział co to niebieska flaga możliwe że byłoby pierwsze miejsce, w q2 Button był na 12 miejscu i jechał bardzo szybkie okrążenie ale dzięki Massie pojawiła się czerwona flaga i mimo że Button był już na końcówce okrążenia nie mógł go skończyć, jak pech to pech...
Co by nie mówić o McLarenie w tym sezonie to jednak Button tylko raz nie wszedł do q3. Od pierwszego wyścigu na pewno poczynili duże postępy i ich bolid na pewno prowadzi się o wiele lepiej. Jednak dwa największe argumenty które przemawiają za tym typem to jest po pierwsze tor który bardzo pasuję McLarenom bo wygrali tutaj 4 z 5 ostatnich wyścigów i tylko Kubica w 2008r. po świetnym wyścigu potrafił tutaj wygrać, po drugie Button jest świetny na mokrej nawierzchni i obecnie w stawce chyba nie ma lepszego kierowcy który lepiej odnajduje się na mokrym torze, dodatkowo sam Button podkreślał wielokrotnie że w deszczu McLareny o wiele lepiej spisują się niż w normalnych warunkach więc jak dla mnie jest to jedyny racjonalny typ na kwalifikację. Dodam jeszcze że na pierwszym treningu (na mokro) Button był drugi, a na drugim (na sucho) dziewiąty, jednak kwalifikację mają być w warunkach takich jak podczas pierwszego treningu więc kto wie czy Button tutaj nawet nie powalczy o PP.

Otrzymane punkty reputacji: +5
esperanza10 506

esperanza10

Użytkownik
L. Hamilton v N. Rosberg: 1 @ 1.60 Bwin

Niemiec wreszcie zaczął jeździć na miarę swojego talentu, ostatnio notuje świetne wyniki w kwalifikacjach i wyścigach, ostatnio dwa razy z rzędu zdobywał PP. W Montrealu jednak, przynajmniej według mnie, jak na razie lepiej jeździ Anglik. Tor idealnie pasuje Lewisowi, w którym upatruję dzisiaj faworyta do wygrania sesji i przerwania dominacji Rosberga w tym względzie, stąd też propozycja na Hamiltona. GL.

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Felipe Massa vs Jenson Button 1,95 @ Tobet ⛔ jednak bez deszczu Button nie miał szans, a jeśli chodzi o temperaturę podczas wyścigu to wcale nie była tak niska żeby Ferrari miało słabsze tempo

Schumacher wygrywał na tym torze 6 razy, ostatni raz w 2004 roku i była to tym samym ostatnia wygrana Ferrari na tym torze. Massa ostatnio &quot;szalał&quot; w Monako co można było zrozumieć bo wiadomo jak to jest trudny tor, ale te wyjazdy i dodatkowo zniszczony bolid w Kanadzie może być już powrotem do &quot;zeszłorocznej formy&quot;. Ferrari tu nie jest mocne i przede wszystkim w niskich temperaturach bardzo źle się spisują, na przejściówkach jest jeszcze gorzej, a właśnie dzisiaj w Montrealu choć nie pada tak mocno jak wczoraj to przed i w czasie wyścigu ma padać i ma być chłodno. Button jak wyżej pisałem na mokrym torze spisuję się o wiele lepiej (w obecnej stawce na pewno pod tym względem jest w ścisłej czołówce), w ogóle McLaren o wiele lepiej prowadzi się w takich warunkach. Z tak niskiego pola jedzie nie dlatego że ma tak słaby bolid tylko przez czerwoną flagę pod koniec q2 która była spowodowana przez... Masse. Niskie pole ale jednak i tak wyżej o dwa oczka niż Massa. Warto również podkreślić że Button w 2011 roku wygrał to GP będąc w pewnym momencie na ostatnim miejscu i warunki pogodowe były podobne jak mogą być dziś tak więc myślę że jeśli nic specjalnego się nie wydarzy to Button tutaj będzie o kilkanaście pozycji wyżej niż Massa.
Valtteri Bottas - TOP 10? TAK @ 1,85 Tobet ⛔ to samo co w powyższym typie, bez deszczu nie było szans, jednak nie ma co się sugerować prognozami jeśli są one w stylu może będzie padać, może nie...

Jak dla mnie to jest przesada, Bottas jak pisałem przed sezonem to będzie najlepszy debiutant i widać że potwierdza swój talent. Dzisiaj startuję z 3 pola i jest to na pewno jakieś zaskoczenie ale Williams to kolejna ekipa która bardzo dobrze spisuję się w takich warunkach jak były wczoraj, a podobne mają być dziś podczas wyścigu. Fin dotychczas dojeżdżał do mety we wszystkich wyścigach i aż w 5 na 6 miał lepsze miejsce niż w kwalifikacjach, a ten jeden raz miał identyczne miejsce jak podczas kwalifikacji. Oczywiście nie twierdzę że dzisiaj będzie podobnie ale przy sprzyjających warunkach może nawet powalczyć o podium zwłaszcza że za nim i przed nim są Mercedesy które w sumie nawet nie wiadomo jak się będę spisywać bo przecież to nie jest Monako gdzie była praktycznie minimalna degradacja opon, a już swoje pierwsze punkty w sezonie powinien bez problemu zdobyć jeśli żaden Grosjean czy inny tego typu kierowca go nie &quot;skasuję&quot;.
Safety Car podczas wyścigu? NIE @ 3,25 Bet365 ✅
Safety Car w tym sezonie z tego co pamiętam wyjeżdżał tylko w ostatnim GP ale to było Monako, a tam zawsze jest SC. Dzisiaj ma padać ale nie tak jak w 2011 roku więc nie przesadzałbym z takimi kursami, tor wcale nie jest trudny i jakiś niebezpieczny, oczywiście, pamiętam to co stało się z Kubicą w 2007 roku ale taki wypadek mógł się wydarzyć wszędzie, nie była to wina toru. Myślę że buki po prostu przesadziły z tymi kursami bo ostatnim czasie F1 dość mocno się zmieniła i choć są kierowcy typu Grosjean to i tak SC wyjeżdża dość rzadko. Choćby w ubiegłym roku dojechało do mety aż 20 kierowców, nie było żadnych poważnych kolizji, a 3 z 4 kierowców którzy nie dojechali do mety miało problemy z hamulcami.

Otrzymane punkty reputacji: +11
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Cisza tutaj więc wpisze swoje typy, które pogralem, same peffki ????
Dzisiaj wyśćig ma być suchy najprawdopodobniej. Szanse na opady jakieś 10-20% tak pzrewidują prognozy. Jak to w Kanadzie będzie na pewno ciekawie, miejsc do wypzredzania jest mnóstwo, wolne zakręty, wiele szykan ciasnych i długie proste.
GP Kanady - wyścig niedziela 20:00
Adrian Sutil - Valteri Bottas

Typ : Sutil @ 1,70 Expekt/b365/Tobet✅
Typ pod to, że tor będize suchy,a tak przewidują prognozy. A dlaczego tak ? oto słowa Bottasa :
Valtteri Bottas (P3): To świetne uczucie zakwalifikować się na trzeciej pozycji i zespół wykonał naprawdę dobrą robotę. Deszcz uczynił tor bardzo śliskim, jednak pasowało to naszemu bolidowi. Byliśmy na odpowiednich oponach w odpowiednim czasie, co było dzisiaj bardzo ważne. Jeśli jutro będzie sucho, ciężko będzie utrzymać tą pozycję, więc mam nadzieję na nieco deszczu. Cały zespół pracował ciężko, by poprawić nasze osiągi i stale się poprawiamy z każdym wyścigiem.
Kluczowe pogrubiłem.
Według mnie będize cholernie cięzko utrzymać się w czołówce Finowi, powinien spadać w dół w klasyfikacji mimo startu z P3. Sutil z P8, ale ostatnio pokazał, że jest naprawdę mocny. W Monte Carlo sporo razy wyprzedzał i dowiózł bardzo dobre 5msc na mecie, a po drodze wyprzedził Buttona i Alonso! A w Monaco to nie lada wyczyn więc pokazuje nie lada potencjał bolidu jak i kierowcy.
No słowa inżyniera zespołu pokazują, że liczą ewidentnie na suchy wyścig :
Robert Fernley, zastępca szefa zespołu: Kolejny doskonały wynik Adriana, udało mu się zakwalifikować na ósmym miejscu w tych trudnych warunkach. Miał dzisiaj problemy ze zmuszeniem przejściówek do pracy, ale udało mu się zabezpieczyć miejsce w pierwszej dziesiątce. Sesja Paula została dzisiaj zakłócona przez pewne problemy z oprogramowaniem, co oznaczało, iż tracił sporo czasu w optymalnych warunkach na torze i nie mógł zademonstrować pełni potencjału. Gdy starał się wejść do Q2, jego najlepsze okrążenie zostało zrujnowane przez Rosberga, który obrócił swój samochód centralnie przed nim. To było dla nas bardzo kosztowne. Wiemy, że jutro Paul nie odpuści, a suchy tor, którego oczekujemy, powinien pomóc w wykorzystaniu potencjału naszego samochodu.
Co prawda wypowiada te słowa w kontekśćie Di Resty, ale ja czytam to w stosunku do obu kierowców.

GP Kanady - wyśćig niedziela 20;00
Kimi Raikkonen - Lewis Hamilton

Typ : Hamilton @ 1,65 Expekt/Tobet ✅
Raikkonen w kwalifikacjach P9, ale potem kara i wystartuje z P11 ostatecznie. Hamilton z pierwszej linii obok Vettela, a gdyby nie przestrzelił ostatniego zakrętu w szykanie na bardzo szybkim okrążeniu to możliwe, że Hamilton by wywalczył pole position.
W kontekscie Mercedesa pytanie jak spiszą się opony ? W Monaco już tak wielkiej degradacji nie było. Tutaj też pirelli nowe mieszanki wprowadziło więc myśle, że tak tragicznie nie bedzie, a Hamilton pokazał, że jest szybki no i chwalił sobie długie przejazdy w piątek podczas drugiej sesji treninowej.
Lewis Hamilton (P2)
: Dobrze jest być w pierwszym rzędzie ponownie, jednak jestem nieco rozczarowany moim ostatnim okrążeniem. Byłem szybszy o siedem dziesiątych i wjeżdżałem w ostatni zakręt, który był naprawdę śliski i niestety przestrzeliłem go. Straciłbym tam czas mimo wszystko, ponieważ było bardzo mokro, jednak była szansa na pole position, jeśli bym pojechał dobrze. Jutro powinniśmy mieć dobrą okazję. Bolid wczoraj spisywał się świetnie w suchych warunkach, więc będziemy trzymać kciuki za brak deszczu, byśmy mogli naciskać Seba. Mamy dobry bolid i czuję, że idzie mi tu dobrze, więc zobaczymy co uda się osiągnąć.
Wg mnie przewaga nad Kimim jest dośc znaczna i Lewis zdoła to utrzymać. Kimi będzie musiał się przebijać i dużo wyprzedzać, a wiadomo jak to nieraz moze się skończyć. No i obok siebie będzie mial Pereza z którym w Monaco toczył zacięte boje, a potem w ostrych słowach go skrytykował i byla wojna słowna obu kierowców.

GP Kanady - wyścig niedziela 19:00
Sebastian Vettel - inny kierowca

Typ : Inny @ 1,90 betsson ⛔
Vettel nigdy nie wygrał na tym torze. W 2011 roku jechał po zwycięstwo, wtedy były deszczowe warunki. Ostatnie okrążenie i nagle wpadl w poślizg i na jednym z zakrętów wyprzedził go Button i Vettel ukończył na drugiej pozycji. W 2012r Vettel finiszował 4msc. A te dwa wyśćigi łączy fakt, że w obu przypadkach ruszał z pole position jak dzisiaj. Może więc powtórka z rozrywki ? Nie miałbym nic przeciwko
Hamilton, Alonso mogą sporo kłopotów Sebie dzsiaj sprawić.
A Vettel nie wygrał też nigdy swojego domowego GP Niemiec.

W Tobecie mi się podoba para
Button - Grosjean 1 @ 1,50 ✅
Romek pewnie znowu coś wywinie i się rozwali...

Otrzymane punkty reputacji: +14
dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Prześledziłem kilkanaście stron z prognozami pogody i jak będzie w ogóle padać to bardzo mało, jednak temperatury będą dość niskie więc oczywiście w powyższych typach nic się nie zmienia, a brak podczas wyścigu SC jest w tym momencie bardzo możliwy.
Zwycięzca wyścigu: Sebastian Vettel @ 1,91 [URL='http://banners.victor.com/processing/clickthrgh.asp?btag=a_33222b_4656']BetVictor [/URL] ✅

Związku z tym że padać będzie mało jeśli w ogóle to raczej zwycięzca jest już znany i zobaczymy dzisiaj &quot;Vettel style&quot;. Obok Vettela startuje Hamilton który pewnie nie będzie mógł utrzymywać tempa takiego jak podczas kwalifikacji bo wiadomo jak ma się degradacja opon w Mercedesach, z drugiej linii jedzie Bottas i Rosberg. Fin nie ma szans nawiązać równej walki z Vettelem i co najwyżej może powalczyć z Mercedesami, czwarty Rosberg wygrał ostatni wyścig ale jak już pisałem wyżej to w Monako jest bardzo mała degradacja opon tak więc tutaj Mercedesy nie będą mogły nawiązać równej walki z Vettelem. Trzecie linia to Alonso i Webber. Ferrari w niskich temperaturach spisuję się bardzo słabo o czym mówił sam Alonso. Webber? Ten to pewnie znowu prześpi start, a i tak w tym sezonie jeździ słabo więc Vettelowi nie może zagrozić. Lotus ma ten sam problem co Ferrari, poza tym Raikkonen jedzie dopiero z 10 pozycji. Dodatkowo prosta startowa jest dość krótka więc tutaj zawodnik startujący z PP ma o wiele łatwiej bo od razu jest zakręt i ta minimalna przewaga między drugim kierowcą powinna tutaj bez problemu wystarczyć żeby utrzymać pierwsze miejsce, a jeśli Vettela nikt nie wyprzedza na początku to zazwyczaj kończy się to jego wygraną.

rangizz 2,7K

rangizz

Użytkownik
Raikkonen w kwalifikacjach P9, ale potem kara i wystartuje z P11 ostatecznie.
Raikonen wystartuje ostatecznie z P10, gdyż po Kimim identyczną karę dostał Riciardo co automatycznie przesuwa Fina z P11 na P10.
Ja natomiast spróbuję ponownie z pozycjami po 1. kółku, tym razem po relatywnie małych kursach.
Koniec pierwszego okrążenia - pozycja @bet365
Lewis Hamilton 2. lub lepszy @1.33 ✅ (P2 na 1, kółku)
Hamilton podrażniony po okresie regularnego wąchania smrodów Rosberga. Widać, że jest tu mocno zmotywowany (choć gdyby nie problemy Nico to być może znów by z nim przegrał). Przed sobą ma Vettela i z nim, powiedzmy sobie szczerze, będzie miał trudno wygrać na starcie, gdyż Niemiec ruszający z PP i tracący pierwsze miejsce na 1. kółku to wielka rzadkość. Za sobą natomiast Hamilton ma tegorocznego debiutanta Bottasa, który sprawił tu wielką niespodziankę zdobywając 3. pozycję słabym bolidem Williamsa. Siłą rzeczy jest on tu upatrywany przeze mnie jako kandydat do szybszego lub wolniejszego spadku w głąb stawki (zwłaszcza na suchej nawierzchni, o czym już wyżej koledzy pisali). Nie wierzę, że powalczy na starcie z Hamiltonem. Wg mnie stres i brak doświadczenia swoje zrobi. Tuż za Bottasem stanie Rosberg, i prawdę mówiąc to jego obawiam się bardziej jeżeli chodzi o mój typ niż o Valtteriego, jednak mimo wszystko czuję w moczu, że Hamilton tutaj napsuje krwi Vettelowi, w związku z czym o tyły obawiam się mniej. Dlatego jestem mocno przekonany do co najmniej utrzymania 2. miejsca po 1. kółku przez Hamilotna po tym kursie.

Fernando Alonso 6. lub lepszy @1.22 ✅ (P5 po 1. kółku)
Ferdek przyzwyczajony od początku pobytu w Ferreri do startów z takich pozycji (P6 w tym GP), osiągnął bardzo wysoki poziom w tym aspekcie. Praktycznie zawsze startując ze środek pierwszej 10 już na pierwszym okrążeniu zyskuje 1, 2 a nawet i więcej pozycji. Dziś powinno być podobnie. Za sobą Vergne i Sutila. Bardziej z tej dwójki cenię Niemca, jednak nie potrafię sobie jakoś wyobrazić ich wyprzedzających Alonso. Bardziej boję się tutaj szalonej głowy Sutila, jednak wydaje się, że ten po powrocie do F1 trochę się ogarnął. Ale bardziej niż tyły interesuje mnie to co przed sobą ma Ferdek. A tam &quot;mistrz startów&quot; Webber, któremu więcej startów, lekko mówiąc, nie wychodzi, niż wychodzi. Alonso bez większych problemów powinien znaleźć się przed Australijczykiem po 1. kółku. Gdyby był taki zakład, wchodziłbym w co najmniej 5. pozycję Ferdka po 1. kółku (✅), ale jest co jest i sądzę, że kurs 1.22 na mimo wszystko można uznać za prawidłowo wystawiony i wart gry (nawet grubszej).
Powodzenia!

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom