Tylko, że Buffon ma zdaje się jakąś kontuzję i prawdopodobnie zagra Neto.
To akurat był niegroźny uraz. La Gazzetta dello Sport początkowo w swoich przewidywanych składach dawała Gigiemu około 55% szansa na grę w tym meczu, ale już potem zweryfikowali te doniesienia i Gigi Buffon ma zagrać w bramce.
Zmiany za to w defensywie. Odpoczynek ma dostać Chiellini. I w sumie to dobrze, Giorgio ostatnio zawodził, w jego miejsce ma zagrać Daniele Rugani. Sam Allegri na jego temat mówił na konferencji tak:
"Jutro na boisku zobaczymy ponownie Ruganiego, który bardzo podobał mi się w meczu z Cagliari"
Ponadto wraca Khedira do środka pola, a Allegri waha się nad wyborem kogoś z dwójki Hernanes/Lemina.
W ataku z kolei najpewniej odpoczynek otrzyma Paolo Dybala i zacznie na ławce a w ataku duet Mandzukić & Higuain. Tak przewidują włoskie media i tak też Allegri wypowiadał się na konferencji prasowej wczoraj.
Sobotnie dwa mecze to niby murowani faworyci, o ile co do Juventusu to jakichś większych wątpliwości nie mam, bo Palermo słabe. O tyle co się tyczy Napoli to takie wątpliwości już się pojawiaja...
Napoli - Chiewo
Latające Osły, czyli Chiewo dobrze weszło w sezon. Doświadczona ekipa Rolando Marana skutecznie broni i potrafi wykorzystywać stałe fragmenty gry. W obronie mają doświadczonych zawodników i wiekowych, coś a'la Juventus. Z przodu liczą na dobre zawody Valtera Birsy.
Napoli przed
LM, niby skarceni w środę w Genui bo nie dostali dwóch karnych, ale w tyle głowy już mecz
LM z Benficą. Sarri zapewne więc kilka zmian w skłądzie zrobi. Pytanie jakich?
Bo włoskie media przewidują np, że szanse do gry w ataku Milik - Gabbiadini 60-40% czyli możliwa tu rotacja. Tak samo przy Callejonie, są identyczne procenty, więc możliwy debiut w Neapolu rewelacji na Euro'16 Emmanuele Giaccherini.
Szkoda, że w przewidywanym składzie nie widać Piotra Zielińskiego, który swoje minuty wykrozystuje do maksimum. w Genui też po wejściu zagrał kapitalną piłkę do Insigne, ale ten spartaczył... a była by asysta Piotrka ajj.
Jakoś mam takie wewnętrzne przeczucie, że Napoli będzie się męczyło dzisiaj. Może i wygra, ale skruszenie muru Chiewo może im trochę zająć. Pytanie czy zagra Callejon i Milik. To może być kluczowe.
Interesuje mnie Wasza opinia na temat kursów wystawionych na Atalantę. Już te z meczu z Palermo mnie zadziwiły... Atalanta to nie drużyna do spadku i będą punktować. Jednak w szczególności u siebie. W zeszłym sezonie 3 zwycięstwa na wyjeździe... Może warto coś w stronę gospodarzy?
Bramka @1.60 lub 1X @1.70?
Hmm, szczerze mówiąc to Crotone trochę nie pasuje do elity. Zewsząd takie głosy idzie dostrzec. Niby w Rzymie na Olimpico mieli karnego (Szczęsny obronił) oraz trafili raz w słupek to nie da się powiedzieć o nich czegoś dobrego.
Sam nie wiem, raczej bym ten mecz odpuścił sobie.
Niech obraz tego, gdzie w tej kwestii znajduje się Milan, świadczy fakt, iż w moich oczach o ich sile stanowi dyspozycja Kucki, który (powtarzam, że to moja subiektywna opinia ) jest ich najlepszym zawodnikiem - walczącym, dającym dużo jakości.
Też uważam Kuco za jednego z lepszych graczy Milanu wiec nie jesteś sam
Pytanie czy to dobrze świadczy o Milanie skoro Kucka tak wygląda w naszych oczach?
Oczywiście jest jeszcze Carlos Bacca, bardzo skuteczny pod bramka rywala. Mam też słabość do Nianga, przyznam się otwarcie, lubię go jakoś, bywa często chaotyczny, ale niekiedy z tego chaosu coś się zrodzi hehe.
Także fajnie, że Montella postawił na Suso, mam nadzieje, że Hiszpan odpali i będzie grał na tym poziomie co w Genui. Wiadomo inna presja, inne miasto, ale lewa noga jest ułożona, zresztą pokazał to już na stadionie w Neapolu na San Paolo gdzie zdjął pajęczynę.
Milan przechodzi przebudowę to fakt, warto zwrócić uwagę na ich formację defensywną, jakże młodą formację. Donnarumma 17 lat, Calabria 19 lat, Romagnoli 21 lat, De Sciglio 23 lata i Paletta 30 lat. Widać młodość, szok! Ale przed nimi przyszłośc wielka, każdy utalentowany i mający niesamowite pokłady umiejetności. Oby się ograli, oby rozwijali jak należy.
Największy znak zapytania przy linii pomocy, o ile jak mówiłem do Kucki przyczepić się nie można, ale Montolivo czy Bonaventura póki co zawodzą. Montolivo to zawodzi już kolejny sezon... Giac Bonaventura pewnie ma słabszy okres, ale poprzednie rozgrywki to on z koeli był najlepszym Rossonerim więc dać mu trzeba czas.
Szkoda, że kontuzję doznał Bertolacci, on mógłby dawać dużo, ale niestety od początku jak przyszedł na San Siro czegoś mu brak i na dobrą sprawę nie zagrał tutaj jeszcze dobrego meczu, jak wróci po urazie to może wtedy?
Bo jednak transfery Milanu Jose Sosy i Matiego Fernandeza to szczerze, ale delikatnie mówiąc niewypał...
A Ty na którym miejscu
@lelek65 widzisz na mecie sezonu AC Milan?