Ehh, ta nasza
Ekstraklasa. Przyznam się, że w tej kolejce mam spory ból głowy nad propozycjami typów. Osobiście będę grał za minimalne stawki. Dlaczego? Otóż po kolei.
Piast 3:1 Cracovia
Faworyt? Jasne, że Piast. Cracovia wciąż bez zwycięstwa, a przecież miała walczyć o mistrzostwo. Trener Probierz znów udowadnia, że dobry jest tylko w Białymstoku. W pięciu meczach tylko 2 strzelone bramki. Świadczy to o niemocy strzeleckiej Pasów. Piast natomiast dość dobrze rozpoczął sezon od 3 wygranych z rzędu. Ale szczerze, tylko Zagłębie Lubin było solidnym przeciwnikiem. Porażki z Legią i Jagiellonią raczej były "wkalkulowane", aczkolwiek należy przyznać , że drużyna z Gliwic nie odstawała od rywali.
Cracovia w meczu z Zagłębiem również miała swoje sytuacje do zdobycia bramki, ale raziła nieskutecznością. Michał Probierz zwraca uwagę na absencje w zespole, które miały osłabić zespół (w sumie pięciu zawodników). Ale mimo wszystko, moim zdaniem to szukanie usprawiedliwienia słabych wyników.
Dla mnie faworytem spotkania są gospodarze. Po dwóch porażkach z wyżej notowanymi rywalami czas zdobyć kolejne punkty. Z drugiej strony Cracovia nie będzie przegrywać wszystkiego po kolei. Po prostu zwykły rachunek prawdopodobieństwa. W tym spotkaniu na pewno nie zdziwi mnie podział punktów, a nawet zwycięstwo gości, chociaż nie dawałbym im dużych szans. Mimo to bliżej mi do zdania
Gliwiczanina, ale ja zagram wykluczając remis. Dodatkowo proponuję zwrócić uwagę na fakt, że w dotychczasowych pięciu spotkaniach Piast w każdym strzelił przynajmniej 1 bramkę, a Cracovia tylko w 2.
Moja propozycja:
Piast dnb kurs: 1.42 buk: betsson
Pogoń 2:3 Lechia
Kolejne spotkanie, które mnie ciekawi, a do którego nie mam pewności, co do swoich przewidywań to pojedynek Pogoni z Lechią.Jak słusznie zauważył
piotrex007 ten mecz jest idealny do przełamania prawa serii. Gospodarze bez zwycięstwa, goście bez porażki. Gospodarze dotychczas strzeli tylko jedną bramkę, a goście stracili tę jedną bramkę. Bądź tu człowieku mądry ... Ale jakbym chciał się trzymać statystyk i prawa serii, to Lechia od czterech spotkań nie wygrała w Szczecinie (2 porażki i 2 remisy). A w ubiegłym sezonie ekipa z Gdańska w Szczecinie dwa razy dzieliła się punktami, a u siebie zanotowała porażkę.
W tym pojedynku podtrzymam swoje zdanie z poprzednich moich przemyśleń. To zespół trenera Stokowca bardziej mnie przekonuje. Do tego jak patrzeć tylko na statystyki, to minimalnie większe szanse przypisuję drużynie gości. Także nie zgadzam się z przewidywaniami bukmacherów, ale nie podejmę się ryzyka typowania "czystej dwójki", ale skorzystam z wykluczenia remisu. Zwłaszcza, że mimo to,kurs wygląda zachęcająco.
Moja propozycja:
Lechia dnb kurs: 2.45 buk: betsson
Wisła 3:0 Górnik
Trzecie spotkanie, które mnie interesuje, to pojedynek Wisły Kraków z Górnikiem Zabrze. Według bukmacherów faworytem jest drużyna gospodarzy.. Sam również przychylam się ku tej hipotezie. Biała Gwiazda od początku sezonu prezentuje się nadspodziewanie dobrze, udowadniając, że to nie pieniądze grają. Drużyna skazywana na pożarcie ze względu na duże problemy finansowe, po 5 kolejkach zanotowała tylko jedną porażkę z jednym z trzech głównych pretendentów do Mistrzostwa Polski, Jagiellonią. Warto zaznaczyć, że w tym meczu Wisła nie odstawała od zespołu z Białegostoku, a porażka, to głównie wina pojedynczego błędu bramkarza. W ostatnim starciu Wiślacy sprawili nie lada niespodziankę ogrywając Lecha aż 5:2, do tego warto przypomnieć, że Kolejorz szybko prowadził 2:0.
Wszystko pięknie, ładnie, ale kto interesuje się Ekstraklasą ten wie, że nie może być tak pięknie. Postawić cały majątek życia na Wisłę? Otóż, moim zdaniem cały majątek może nie, bo nie takie cuda działy się w rodzimej lidze, ale mimo wszystko za drobne grałbym w stronę drużyny z Krakowa. Oprócz dobrej dyspozycji Wiślaków oraz pokazania, że potrafią również strzelać gole, przemawiają do mnie wyniki pojedynków z Górnikiem z ubiegłego sezonu. Otóż, były to trzy porażki. Czy Wisła przegra po raz czwarty z rzędu? Uważam, że nie. Ale mimo to typując wykluczę remis.
Moja propozycja:
Wisła dnb kurs: 1.47 buk:
fortuna