Lech Poznań - Piast Gliwice
Przyznam, ze piłkarze Lecha trochę rozczarowali mnie swoją grą w Wiedniu gdzie
Austria była lepszą drużyną. Teraz jednak czas powrocic na ligowe boiska. Terminarz gier przed Kolejorzem napięty kolejno Piast, Piast, ŁKS,
Austria, Legia. Wszystkie te mecze grane praktycznie co trzy dni. Tak więc chyba czas najwyzszy aby trener Smuda zaczął rotacje w składzie. Lech ma obecnie trochę kłopotów z zestawieniem linii defensywnej, ale mimo to dysponuje szeroka ławką rezerwowych i w meczu z Piastem nawet kiedy zagrają
Wilk, Reiss czy też
Cueto powinni przewazac i wygrac. Piast tak na dobrą sprawę poza pierwszym meczem z Cracovią gra
bardzo słabo i na swoim koncie ma ledwie 4 punkty. W Poznaniu Gliwiczanie zapewne nastawią się na grę defensywną, ale moim zdaniem to moze okazac się dla nich zgubne. Podsumowując liczę na rotacje w składzie i szanse gry dla Reissa, Wilka czy tez Cueto, ktorzy udowodnią, ze rowniez są bardzo dobrymi pilkarzami. Stawiam na pewną wygraną Lecha.
Mój typ: Lech Poznań (handicap 0:1) 1 - 1,60 w bet-at-home Stawka: 6/10
Arka Gdynia - ŁKS Łódź
Niewątpliwie to Arka jest faworytem tego spotkania i niespodzianką będzie brak zwycięstwa Gdynian, ale osobiscie wstrzymuję się z typowaniem tego meczu. ŁKS zaskakująco ma juz na swoim koncie az 7 oczek, z czego 6 zdobył w dwóch ostatnich meczach pokonując Bełchatów i Jagiellonię. Calkiem niezle w tych meczach spisywala się linia defensywna oraz srodek pomocny z
Kascelanem na czele. W Gdyni Łodzianie obchodzacy 100-lecie klubu nastawią się na grę defensywną tak jak to ma miejsce w przypadku niemal kazdego ich wyjazdu. Arka gra niezle kiedy druga druzyna takze gra ofensywny futbol, ale kiedy przychodzi jej grac z teamem, ktory gra przeciwko niej
defensywnie to o dobry wynik ciężko. Tak było na inaugurację w meczu z Jagiellonią gdzie padl remis 1:1. Podsumowujac, Arka powinna w tym meczu zwyciężyć, ale ja mimo wszystko ten mecz sobie odpuszczam.
Jagiellonia - Wisła Kraków
Jagiellonia była zapowiadana jako czarny koń ligowych rozgrywek, ale poki co mocno rozczarowuje. W letnim okienku transferowym doszło do praktycznie calkowitej wymiany składu Jagi i jak widac te nowe ogniwa jeszcze odpowiednio nie zatrybiły. Teraz czas na pojedynek z Wisłą, ktora zagrala dobre spotkanie w Londynie z Tottenhamem, ale mozliwe, ze w meczu z Jagą nie zagrają Paweł Brozek, Boguski oraz Jirsak, ktorzy byli przeziębieni. Trener Probierz ustawia Jagę w stylu: "bezpiecznie z tyłu, a z przodu moze cos się uda". Ta taktyka jak dotychczas okazywała się zgubna, bo Jaga ma na swoim koncie ledwie 4 punkty, ale kto wie czy w meczu z Wisłą nie zaskoczy? Piłkarzy Jagi na pewno będzie dopingowała liczna rzesza fanów. Kursy na początku tygodnia na wygraną Wisły były zadowalające, ale teraz kiedy spadły do granic 1,60 ja odpuszczam typowanie Białej Gwiazdy.