Reading - Ipswich
Pomijając moje typy

rzeklina:...
Mecz bardzo ciekawy z dużą przewagą gospodarzy. Ipswich miało swoje sytuacje jednak to drużyna z Madejski Stadium kontrolowała spotkanie.
Na pewno wyróżnił się Orlando Sa który trafił do Reading z Legi Warszawa za 1,5 mln Euro. Strzelił trzy bramki co w połączeniu z golami Blackamana i Norwooda dało pewne, zasłużone i wysokie zwycięstwo. Bramka ostatniego wspomnianego strzelca oddana z około 25 metrów (Jeśli się mylę proszę o sprostowanie) jak dla mnie była bramką meczu ;]
Trzeba przyznać że największą grę zrobił właśnie SA który był aktywny od początku i pokazali Ipswich że ligi nie zdominują już aferą...... Ogólnie spotkanie było bardzo Ciekawe i na to liczymy jako kibice. Jako typerzy polegliśmy ale taki urok tej naszej pięknej
Championship
Boro - Milton
Boro Karanki podejmie dzisiaj Milton który przyjeżdża osłabiony kontuzjami albowiem przyjadą bez Pottera, Reeversa, Walsha, Randalla, Jenningsa i Croopera. Trener musi odpowiednio zestawić swój skład przeciwko dobrze zorganizowanej taktyce Boro która lubi ofensywę skrzydłowych wraz z wejściem dwójki napastników. Milton na dzień dzisiejszy mają 7pkt. Jeden mniej niż Boro jednak klasowo porównując te dwie ekipy gospodarze są faworytem. Liczę że Kike bardziej dzisiaj obudzi się w atakach ofensywnych brakuje mi jego pewnych wejść w pole karne rywali i licznych strzałów które oddawał. Podoba mi się że Karanka potrafił wykrzesić to co najlepsze z Downinga który okazuje się wielkim wzmocnieniem, liczę że Nsue odzyska swój dawny blask.
Strzelec gola @@ Kike @@ 2.10 ZWROT
Zwycięstwo Boro @@1.55 Otobet

------------
Brighton - Hull
Spotkanie w tej chwili dwóch pierwszych zespołów powinno przynieś wielkie emocję obie ekipy lubią grać ofensywny futbol, szkoda że w Hull nie zobaczymy Maloneya jednak są godni zastępcy. Dzisiejsze spotkanie powinno obfitować w bramki natomiast faworyta ciężko wskazać.
Over 2,5 @@2.25 Otobet

----------------
QPR - Nottingham
Dzisiaj o godzinie 13:30 czeka nas pojedynek QPR z Nottingham. Zastanawiające są głosy kibiców którzy mówią jak to Nottingham nie jest prężnie sponsorowane, tak na prawdę sponsor wychodzi bokiem ponieważ zainwestowano w klub jednak zapomniano o transferach i wzmocnieniu kadry zespół miał się bić o awans natomiast na ten moment nie są w stanie tego zrobić. W lidze nie imponują Freedman powoli moim zdaniem traci pomysł na ten zespół widać to po grze liczę że gdy wróci Assambalonga zacznie robić grę dostał sowitą podwyżkę, dzisiaj w zespole zadebiutują nowe nabytki Jonny Williams, Chris O'Grady, Ryan Mendes i Nelson Oliveira. Jednak czy to są gracze którzy mogą świadczyć o wzmocnienie nie wierzę, brakuje mi kogoś do środka pola który pokaże zawodnikom kiedy trzeba walczyć dając sygnał do tego. Brakuje właśnie takiego łącznika, dzisiaj powalczą z QPR który zajmuje trzecie miejsce z 10pkt, zespół jest gotowy na walkę o TOP 5 i bardzo dobrze po zawirowaniach zbyt wielkich pieniądzach i głupich transferach zrobione delikatne porządki powierzono zespół Ramseyowi który wykonuje dobrą pracę Austin został w zespole co jest świetną wiadomością dla zespołu ten zawodnik w pojedynkę wygra wiele spotkań, już strzelił 4 gole w pięciu spotkaniach. Świetnie w bramce spisuje się Green którego wielu już przekreślało. Zespół wydaje się być murowanym faworytem.
Strzelec Gola Austin @@ 2.05

Strzeli dwie lub więcej Austin @@ 6.50

nie wiele brakowało ????
Zwycięstwo QPR @@ 1.80

Green.... przykro mi