>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

6. Kolejka Bundesligi 16-18.09.2011

Status
Zamknięty.
darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
6. Kolejka Bundesligi 16-18.09.2011

No i mamy już szósta kolejkę i w końcu mega hit !/ Rywalizacja Schalke z Bayernem zawsze budzi wiele emocji i domniemywam, że i tym razem będzie podobnie.

Zapraszam do dyskusji.

Otrzymane punkty reputacji: +3
B 0

borsuk92

Użytkownik
6. kolejka Bundesligi jest, moim zdaniem, ciężka do wytypowania.:?
SC Freiburg - VfB Stuttgart
Freiburg dotkliwie zaliczyl 5 kolejke przegrywajac z Bayernem 0:7. Niewatpliwie najwieksza ich sila jest P.Cisse. Jezeli jest on wylaczony z gry (jak z meczu z Gwiazda Poludnia) to Freiburg nie stanowi duzego zagrozenia.
Stuttgart natomiast ma duzy potencjal, kiedy od polowy zeszlego sezonu druzyne przejal Labbadia. Na poczatku tego sezonu VfB nie ukladalo sie najlepiej z wynikami, natomiast jak przegrywali to roznica 1 bramki. Pokazali, ze umieja zwyciezac.(3:0 z Schalke + ostatni mecz ligowy tez 3:0 z Wolfsburgiem) i wszystko wskazuje na to, ze to oni sa faworytami przed tym spotkaniem. Wg. mnie jedynym argumentem przemawiajacym za Freiburgiem jest atut wlasnego boiska. P.Cisse wylaczony z gry moze pomoc co najwyzej w defensywie. Stawiam na VfB
Hertha BSC Berlin - FC Augsburg
Pojedynek beniaminkow tegorocznej Bundesligi. Z ta roznica, ze pierwszy typ prezentuje przyzwoicie, a drugi nie wygral jeszcze meczu w tym sezonie (2 remisy, 3 przegrane). Hertha po awansie do najwyzszej klasy rozgrywkowej w niemczech solidnie sie wzmocnila. Ostatnia wygrana z BVB (i to na Signal Iduna Park!) zaskoczyla nawet samych pilkarzy i dzialaczy. Raffael pokazal, ze umie wziac ciezar gry na siebie i napawał wiele nerwów kibicom BVB w ostatnim spotkaniu, pokazujac, ze jest w swietnej formie. Dodatkowo mecz odbedzie sie w Berlinie. Morale ekipy ze stolicy sa swietne i sa oni pretendentem do wygrania tego meczu.
NOWA INFORMACJA: Poważną kontuzję doznał pomocnik beniaminka niemieckiej Bundesligi, Dawda Bah - 27-latek po jednym występie w barwach niemieckiego klubu będzie pauzował przez najbliższe sześć miesięcy.
Ofensywny pomocnik doczekał się debiutu w niemieckim klubie w ostatni piątek w meczu z Bayerem Leverkusen. Podczas środowego treningu doznał kontuzji kolana, wykluczającej go z gry na najbliższe sześć miesięcy.
Bah przeniósł się do Augsburga w letnim okienku transferowym z HJK Helsinki za kwotę 200 tysięcy euro. Jest ośmiokrotnym reprezentantem Gambii.

rq7 9

rq7

Użytkownik
Ehhh ciężka kolejka do typowania . Jeśli już jest coś ciekawego to kurs nie jest zadowalający. Granie na Bayern po takim kursie to za duże ryzyko mimo ich dobrej formy. Schalke z Wolfsburgiem przegrało na własne życzenie. Zagrali mecz bez życia i Wolfsburg z odrobiną szczęścia to wykorzystał. Mecze pucharowe nam powiedzą coś więcej . Bardziej bym się pokusił o zagranie 1X w tym meczu albo czystego remisu. Najbardziej podchodzi mi pierwszy mecz tej kolejki Freiburg - Stuttgart. Freiburg zdemolowany przez Bayern natomiast VFB przerwało zła passe 3 meczy bez zwycięstwa i pewnie ograło Hannover. W grze Stuttgartu widac duża determinacje. Dobry duet napastników . Do gry wrócił Timo Gebhart , który zagrał ostatni kwadrans z H96.
Freiburg - Stuttgart -2 [2,15]✅ 1-2

P 0

pompon

Użytkownik
Bardzo liczę na niespodziankę w tej kolejce. Shalke ostatnio przegrało 2:1 ale grając u siebie powinno przy pomocy kibiców zaskoczyć rywala i szczęśliwie ale wygrać z Bayernem. Pewnie pojawią się głosy, że goście są w znakomitej formie, są liderem. Przypomnijcie sobie jednak zeszły sezon. Nie brakowało spotkań w których byli faworytem i polegli dlatego teraz ja osobiście zaryzykuję i zagram 1. Z Bundesligi może jeszcze obstawię Honnober-Dortmund na remis.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Freiburg - Stuttgart
O potencjale Stuttgartu i ich grze pisałem nie dawno. &quot; Ofensywa obsadzona przez Cacau , Harnika , Hajnala , Genthnera , jokera Okazakiego daję ogromne możliwości o czym mogło chociażby przekonać się Schalke. Gościom nie brakuje okazji do stwarzanie sytuacji gdyby poprawili skuteczność mogli by niektórych rywali odprawiać z niezłym handicapem. To co napisałem dotyczy Stuttgartu nie tylko na tle średniego przeciwnika. Z Leverkusen sytuacji też nie brakowało o wyniku zadecydował błąd Ulreicha a spokojnie mogli zremisować. Defensywa do najlepszych nie należy ale z tym potencjałem w ofensywie nie ma się co martwić. &quot; Jedyne co szwankuję w tej drużynie to skuteczność , można było to chociażby zobaczyć z Herthą gdzie wynik nie odzwierciedlał przecież faktycznego przebiegu spotkania. Sam komentator mówił , że cudem byłoby gdyby Hertha zainkasowała w tamtym spotkaniu komplet punktów a los tak chciał , że niestety tak się stało. Freiburg po demolce w Bayernie będzie chciał jakoś zamazać plamę ale będzie ciężko tym bardziej , że zagrają bez Jana Rosenthala i Heiko Butschera .W Stuttgarcie trener nie będzie mógł skorzystać z Ermina Bicakcicia, Matthieu Delpierre&#39;a, Georga Niedermeiera i Johana Audela ale kadra na tle Freiburga wypada i tak o niebo lepiej. Spotkania wyjazdowe dla mnie w tym sezonie to jakiś dramat ale gram bo liczę , że wreszcie poprawią skuteczność gracze ze Stuttgartu ;)
Stuttgart @ 2,10
8/10
bet365
FT 1-2

Stuttgart (AH-1) @ 3,00
8/10

bet365
ZWROT

Otrzymane punkty reputacji: +1
B 0

borsuk92

Użytkownik
1. FC Kaiserslautern vs 1. FSV Mainz 05
K&#39;lautern gra co prawda u siebie, lecz strzelil w nowym sezonie lacznie tylko 2 bramki, tracac przy tym 8. Trzy porazki i 2 remisy nie wroza dobrze. Dodam, ze remisy w spotkaniach z druzynami, ktore rowniez zawodza w tym sezonie (Koln, Augsburg). Najsilniejszy punkt druzyny - Ilicević przeszedl do HSV.
Mainz przy Czerwonych diablach prezentuje sie nieco lepiej, chodz ich gra rowniez daje wiele do zyczenia. Potrafia oni jednak konkurowac z wysoko notowanymi druzynami, lecz czegos brakuje. Sensacyjna przegrana z Schalke (po prowadzeniu 2:0, by przegrac 2:4) i remis z 1:1 z Hannoverem. Mysle, ze nie popelnia juz bledu jak w meczu z Schalke i pokazuja, ze umieja strzelac bramki mimo odejscia gwiazdy zespolu Andree Schurrle.
Statystyki miedzy druzynami na korzysc Mainz, nawet na wlasnym stadionie K&#39;lautern czesto nie moglo poradzic sobie z FSV. Dodatkowo Mainz od 4rech spotkan nie przegralo na wyjezdzie.
Mam nadzieje, ze moja analiza pomogla w tej trudnej, moim zdaniem, do typowania kolejce.
Moj typ: 2

leon92mielonka 355

leon92mielonka

Użytkownik
Freiburg - Stuttgart

Freiburg został w ostatni meczu upokorzony. Porażka 0-7, nawet z Bayernem, musiała zaboleć i odcisnąć piętno na pewności siebie gospodarzy. Z pewnością dziś wyjdą oni skoncentrowani, by taka sytuacja więcej się nie powtórzyła, ale siedmiokrotny widok piłki w swojej bramce nie może pozostać bez echa. Freiburg przeplata lepsze mecze z gorszymi. Teoretycznie teraz wychodzi na to, że powinni wygrać ze Stuttgartem, ale nie będzie o to łatwo. Trener da zapewne szanse kilku innym zawodnikom i zmieni dość mocno wyjściową &quot;11&quot; w porównaniu do meczu z Bayernem. Wciąż dużym problemem dla Marcusa Sorga jest brak podstawowego w zeszłym sezonie pomocnika - Jana Rosehnala. Do tego po dwóch kolejkach ze składu wypadł pewny punkt obrony - Heiko Burscher.
Stuttgart to klub w pewnym sensie podobny do rywala. Potrafi wygrać i przegrać z każdym. Zanosi się jednak na to, że dziś to właśnie goście będą prowadzić grę. Forma jest niezła, co VfB udowodniło w ostatnim meczu z Hannoverem (3-0). Skład jest mocny, przed sezonem dołączyli do niego Kvist i Rodriguez, którzy szybko zagnieździli się w pierwszym składzie i wzmocnili defensywę Stuttgartu. Przekłada się to na efektywność obrony, bowiem goście stracili w 5 meczach tylko 3 gole. Nieco gorzej jest z atakiem. Były lekkie problemy ze skutecznością, ale po ostatnim meczu wydaje się, że Okazaki, Cacau i Harnik będą już wiedzieć, po co są na boisku. Jest kilku graczy, którzy od dłuższego czasu nie mogą grać w zespole Stuttgartu, ale nie wpłynie to na dzisiejszy wynik. Defensywa solidna, w pomocy powinno być nieźle, atak z gwiazdeczkami, które powinny dziś coś ukłuć. Przewaga na papierze wyraźnie po stronie Stuttgartu, który zaczyna się odbudowywać po trzech słabszych meczach. Miejmy nadzieję, że kolejnym krokiem będzie zwycięstwo z Freiburgiem.
Freiburg - Stuttgart
Typ: 2 - 2,10
Typ: X2 - 1,30
Bet365
✅ 1-2

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Hannover 96 - Borussia Dortmund

A ja będę oryginalny i zajmę się innym spotkaniem, a mianowicie przeanalizuję rywalizację H96-BVB / ze Stuttgartem się zgadzam i jestem z wami . Myślę, że już czas postawić na Borussie Dortmund, po trzech spotkaniach bez zwycięstwa czas odbudować wizerunek, czas pokazać jak naprawdę są mocni. Oglądałem spotkanie BVB z Arsenalem i krótko mówiąc nie wiem czy ten Arsenal jest tak slaby, czy Borussia aż taka mocna. Teraz można z cała pewnością powiedzieć, że słowa Jurgena Kloppa o tym, że LM jest priorytetem to nie był blef... BVB było lepszą drużyną od Arsenalu i gdyby nie sprezentowali bramki van Persiemu i byli nieco bardziej konsekwentni to BVB dopisało by sobie trzy punkty. Ale cóż zabrakło doświadczenia.... Mimo to w meczu z dobrej strony, w końcu pokazał się Kagawa, który był przede wszystkim aktywny, w kilku sytuacjach zabrakło mu spokoju ale doświadczenie nie zdobędzie się w jednym spotkaniu. Kuba już pewnie niedostanie szansy od pierwszych minut, bo w jego miejsce wskoczy strzelec bramki z Arsenalem Ivan Perisic. Moim zdaniem wszytko w Dortmundzie idzie w dobrym kierunku, a spotkanie z Ligi Mistrzów może być tym przełomowym, które wyciągnie Borussie z dołka. Hannover mnie nie przekonuję, pięć spotkań bez zwycięstwa, głownie same remisy co też jest dużą zasługą trenera Mirko Slomki, który nauczył minimalizmu zespól H96 - po prostu oni preferują taki styl gry, który pozwala im nie przegrywać. Jak wykorzystają swoje sytuację to wygrywają, jednak muszą mieć dobrych napastników żeby wykonać założenia, mają Ya Konana i Schlaudraffa, ale wyniki wskazują na to, że się coś zacięło. Dla mnie po tym jak zobaczyłem BVB w LM, zdecydowanym faworytem są goście. Może jestem naiwny, ale myślę że choć trochę fantazji z zeszłego sezonu powróci do Dortmundu. Ostatni mecz zawieszenia Mario Gotze to główne osłabienie BVB, reszta min. Barrios pauzuje już dłuższy czas, a Kehla nie żałuje ???? . W H96 trochę szpital się zrobił, nie zagrają Miller, Akdari, Avevor, Pläschke, C. Schulz, Andreasen, Aycicek, Carlitos, Abdellaoue; z tym że główne osłabienie to ten ostatni.

Hannover 96 - Borussia Dortmund Typ:2 Kurs:1,83 Tobet

ciumar1 35

ciumar1

Użytkownik
Nürnberg vs Werder

Nurembergia dobrze rozpoczęła sezona i ma aktualnie na swoim koncie 9pkt po 5 kolejkach, jednak drużyna z Bremy jeszcze lepiej sobie radzi zajmując drugą pozycję w bundeslidzie z dorobkiem 12pkt identycznie jak prowadzący Bayern Monachium.

Wereder po fatalnym ubiegłym sezonie w tym gra na miare oczekiwań działaczy oraz kibiców.
Pizzaro w ataku imponuje formą i wydaje mi się że dzisiaj może powiększyć swój dorobek bramkowy.

Mecze Werderu na wyjeździe w tym sezonie
Bayer 04 Leverkusen 0:1
TSG 1899 Hoffenheim 2:1

Mecze Nurembergi u siebie w tym sezonie
Hannover 96 1:2
FC Augsburg 1:0

Jak widać zespół gospodarzy dzisiejszego spotkania jak dotą strzela bramke u siebie, skromnie bo po jednej ale myśle że i z drużyna Werderem się uda. Liga niemiceka jest ligą over_ową i często oba zespoły strzelają bramki.

Drużyna Werderu moim zdaniem jest lepsza i wygra to spotkanie, ewentualnie przewiduje remis.

Moje typy na to spotkanie:

Obie strzelą 1.57✅
Werder DNB 1.83
Claudio Pizzaro strzeli 2 lub więcej goli 8.00⛔
(jeżeli Gomez może strzelać po 3 bramki to myśle że i Pizzao stać na dwie)
Kurys Bet365

rq7 9

rq7

Użytkownik
Jeśli chodzi o sobotnie mecze to będę się im bacznie przyglądał bo nie widzę w nich nic ciekawego.Jedynym typem jaki mi się nasuwa to mecz Hoffenheim - Wolfsburg . Bardzo jestem ciekawy jak zaprezentują się goście bo jak do tej pory to ich wyjazdy wyglądały tragicznie . Ich gra jest zbyt wielką nie wiadomą by stawiac na wygrana gości , raczej będzie to dobry materiał do przyszłej kolejki . Odpowie nam co Wolfsburg prezentuje.

radzio_xp 311

radzio_xp

Użytkownik
Pokrótce...
HSV - M&#39;gladbach @ 2,5 ⛔ ⛔ ⛔ 0:1 masakra jakaś...
Nie demonizujmy ekipy Favre. Die Fohlen zajmują 4 miejsce w Bundeslidze z 10 punktami (3-1-1), natomiast HSV jest na ostatnim, 18 miejscu z 1 remisem i 4 porażkami.
Przyznać trzeba, że HSV nie miało łatwego kalendarza na starcie - 3 wyjazdy do Monachium, Dortmundu i Bremy już na pierwszy rzut oka nie wróżyły sukcesów. Do tego przyszła fatalna wpadka z Kolonią (3:4) i wyszarpany remis z Herthą. Czas na przełamanie, bo ekipa jest w Hamburgu zbyt mocna na dół tabeli. Szkoda odejścia Eliji, który mocno szarpał na skrzydle, ale atak Guerrero - Petric wciąż wiele znaczy na niemieckich boiskach. Aogo, Jansen, Tesche czy Jarolim to gracze o dawno ustalonej, wysokiej randze. Wystarczy powiedzieć, że na ławce zespołu z Hamburga siadają tacy zawodnicy jak Bruma czy Gojko Kacar.
Źrebaki sezon zaczęły od zszokowania piłkarskiego świata, czyli ogrywając na starcie Bayern w Monachium. Potem przyszedł wywalczony remis ze Stuttgartem, Zwycięstwo z okropnie słabym, choć wciąż renomowanym Wolfsburgiem, porażka z Schalke i znów wygrana u siebie z K&#39;lautern. Stosunkowo mało Niemców (jak na Bundesligę) gra w ekipie Favre, a wózek ciągną dwaj Belgowie i gracze spoza Europy. W składzie gwiazd raczej nie widać, ale zespół gra zespołowo i dobrze w defensywie.
Pomimo słabego startu liczę dziś na przełamanie HSV w Hamburgu, bo z taką ekipą i tradycją nie można długo okupować ostatniego miejsca w tabeli.

E: ok, nie zauważyłem info o braku Guerrero - biję się w pierś. Ale tak czy tak powinni wygrać... Powinni...

junior_battle 148

junior_battle

Użytkownik
Warto czasami poczytać, przed wystawieniem analizy.
Dłuższa lista zawodników wykluczonych z gry jest w Hamburgu. Kontuzje wyeliminowały Miroslava Štepanka, Tolgaya Arslana, Gojko Kačara i przede wszystkim Jose Paulo Guerrero, którego absencja potrwać może kilka tygodni. Z powodu czerwonej kartki na debiut w barwach HSV czekać musi na dodatek Ivo Ilicević.

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Bayer Leverkusen - FC Koln
Ciekawie zapowiada się derbowy pojedynek w Leverkusen. Ciekawie z tego względu, bo zastanawiam się ile Bayer wrzuci bramek najsłabszej defensywie Bundesligi (obok Freiburga). Oglądałem &quot;Kozłów&quot; w meczu z Nurnberg. Żenada, po prostu żenada. Proste błędy w obronie, problemy z grą do przodu, a przez sporą część meczu grali w przewadze. Kolejkę przedtem ograli na wyjeździe Hamburg 4:3, ale... kto nie ogrywa Hamburga? Zdaje się, że tylko Hertha Berlin, która zremisowała z nimi 2:2, a tak wszyscy podeszli i ich lali. Koln czeka bardzo trudny mecz na obcym terenie, na którym nie wygrali już od piętnastu lat! Bayer przecież zeszły sezon skończył na pudle, i to przed Bayernem Monachium, a za Borussią Dortmund. To też o czymś świadczy. Na razie miewają drobne kłopoty ze strzelaniem goli i zaliczyli wpadkę z Mainz, przegrywając 0:2. W miniony wtorek inaugurowali natomiast sezon Ligi Mistrzów, nieznacznie ulegając Chelsea. I wcale nie byli tłem dla &quot;The Blues&quot;, bo Bayer również stworzył sobie kilka dogodnych sytuacji.
Bayer: Leno - Castro - Reinartz - Friedrich - Ballitsch - Bender - Rolfes - Schurrle - Augusto - Bellarabi - Derdiyok

Koln: Rensing - Clemens - Sereno - Geromel - Jemal - Chihi - Lanig - Riether - Peszko - Novakovic - Podolski
Moje propozycje:
Bayer - kurs: 1,35 ⛔
over 2,5 bramek - kurs: 1,50 ✅
Andre Schurrle strzeli - kurs: 2,40 ⛔
over 4,5 rożnych w 1 połowie - kurs: 1,83 ⛔
Kursy według bwin
Edit: Tragedia ????

vrazzo 928

vrazzo

Użytkownik
HSV - Moenchengladbach
HSV 2,45 Bwin ⛔
Szkoda odejścia Eliji, który mocno szarpał na skrzydle
Szkoda, to odejścia Pitroipy i Ze Roberto, Elia temu zespołowi nic nie dawał, zupełnie nic. Niemniej jednak, choć lubię Gladbach, to muszę się zgodzić z typem. HSV przecież w końcu musi się przełamać, choć ściągnęli z Chelsea absolutnie beznadziejnych na starcie sezonu Mancienne czy Brumę, to jednak Rajkovic i Tore mogą spokojnie grać na poziomie Bundesligi, choć gwiazdami nie będą. HSV gra beznadziejnie i jak najbardziej zasługuje na swoje miejsce w tabeli. Tyle że ich rywale, liczący na to, że Hamburger nie wygrzebie się z tego miejsca i spadnie z ligi, mają pecha - bo zespół Oeninga ma w składzie Mladena Petricia. Ten napastnik daje gwarancje bramek z niczego, w dodatku tych bardzo ważnych, dających zwycięstwa i punkty. W dodatku zespół ma drugiego wyśmienitego zawodnika, Heiko Westermanna, który nie jest w najwyższej formie, ale i tak gra poziom wyżej od swoich kolegów z defensywy. Do pierwszej 11 wrócił ważny dla zespołu Jarolim i to są czynniki, który powinny przynieść poprawę gry zespołu. W Bremie katastrofy już nie było, choć oczywiście derby wyraźnie przegrane. Teraz rywal mocny, jednak słabszy, niż tydzień temu. Gladbach gra na miarę swych możliwości, ale moim zdaniem popełnili wielki błąd, oddając swego najlepszego napastnika - Mahamadou Idrissou. Bobbadilla prezentuje się świetnie, to jeden z najlepszych napastników na kontry w lidze, tyle że w tym sezonie jeszcze tego nie pokazał, bo zespół próbuje raczej atakować, a nie się bronić. Ter Stegen, Jantschke, powrót do składu Arango, którego Frontzek chyba po prostu strasznie nie lubił (wolał wystawiać na skrzydle napastnika z krwi i kości Idrissou), wszystkie wybory okazały się strzałami w dziesiątkę, ale Gladbach nie jest kandydatem do mistrzostwa i musi też przegrywać. HSV ma idealną okazję do odbicia się, bow Bremie wyglądało to trochę lepiej i przede wszystkim ma Petricia. To wystarczy.
Hoffenheim - Wolfsburg
Wolfsburg lub remis 1,88 Bwin ⛔
Teraz pan Magath pewnie sobie myśli, że jest geniuszem, a jego system kar pomógł graczom w lepszej koncentracji i grze. To oczywiście nieprawda, ale podstawy, by tak myśleć są - drużyna zagrała tak samo rewelacyjnie, jak w pierwszej kolejce w Kolonii, od 30 minuty zdecydowanie i nieprzerwanie dominując w spotkaniu z niesamowicie ostatnio mocnym Schalke, a dwie znakomite bramki zdobył, pokazując swoją wielką klasę, bohater walki VFL o utrzymanie, Mario Mandzukic. Do pomocy ma rodaka Lakicia, który gola w VFL jeszcze nie strzelił, ale wydaje się to tylko kwestią czasu. Faworytem ma być tu jednak zespół gospodarzy, który znów jest rewelacją ligi. Wygrane z BVB czy Mainz sprawiły, że o zespole gospodarzy znów jest głośno, jednak Wolfsburg w ostatniej kolejce pokazał, że potrafi grać w piłkę. Uważam, że to goście pójdą za ciosem. Bardzo dobrze, że do składu na środek obrony wróciła ostoja mistrzowskiej ekipy sprzed kilku lat, Alex Madlung. Fantastycznie z Schalke spisał się Josue, który zagrał najlepszy chyba mecz od mistrzowskiego sezonu. Młody Jonsson pokazał, że będzie wzmocnieniem ekipy. Trasch, Hasebe, Schafer nie schodzą poniżej swojego poziomu. Tylko po prostu w tej ekipie czasem jest ta iskra, co z Schalke, a czasem jej nie ma. Poprzednia kolejka chyba jednak była zapowiedzią lepszych czasów, bo ostatnio, nawet jak był wynik w VFL, to gra i tak była słaba. Teraz to się zmieniło i kto wie, czy Wolfsburg znów nie zagości w czołówce ligi. Ekipę na to ma.
Nurnberg - Werder
Werder DNB 1,85 Bwin ZWROT
Brema pokazuje, że poprzedni sezon był nieporozumieniem. Wygrywa mecz za meczem i jest na najlepszej drodze, by wrócić do czołówki, choć skład jest podobny, co w poprzednim sezonie. Znakomicie prezentują się Arnautovic i Rosenberg, którzy tym razem dostają sporo piłek od pomocników czy bocznych obrońców. Andreas Wolf nie będzie drugim Mertesackerem, ale to solidny stoper. Dla niego ważny mecz, bo przecież był w ostatnich latach jednym z najbardziej rozpoznawalnych graczy Norymbergi. Tam Hecking jak zwykle zaskakuje, bo mimo braku wielkich nazwisk, odejścia dwóch najlepszych graczy - Ekiciego i Schiebera, a także przecenianego, ale niezłego na ten zespół Gundogana, jakoś potrafi ułożyć ekipę. Kontuzje podstawowych dwóch bramkarzy to problem, bo o ile Schafer to dla mnie najsłabszy golkiper Bundesligi spośród tych z pierwszych jedenastek, to drugi, Rakovsky, na pewno jest lepszy od Stephana. Norymberga na dobrą sprawę w Kolonii nie była lepsza od rywala i mogła równie dobrze przegrać. Hegeler, Feulner czy Cohen to nie są gracze na poziomie Marina, Pizarro i Fritza. Werder powinien utrzymać dobrą dyspozycję i jak najbardziej może tu wygrać z rywalem, który jest w tabeli nieco za wysoko.
Hertha - Augsburg
Augsburg lub remis 2,4 Bwin ✅
Tutaj krótko - Hertha, mimo że w poprzednim meczu zasłużenie wygrała wyjazdowy mecz z Dortmundem, to trochę jednak rozczarowuje swoją grą. Z Borussią byli lepsi, bo po prostu BVB zagrało kolejny fatalny mecz w tym sezonie. Augsburg w tabeli jest nisko, poprzednie kolejki to porażki, ale kilku zawodników już się wyróżniło, szczególnie w ofensywie. Myślę oczywiście o Bellinghausenie i Moldersie, którzy są w stanie we dwóch przechylić mecz na korzyść swojej ekipy. Z Leverkusen wynik wyglądał gorzej, niż gra, bo Augsburg dzielnie walczył, teraz okazja do rewanżu z wcale nie najmocniejszym rywalem.
//Cóż, nie najlepiej, ale chciałbym zobaczyć, jakby to było, gdyby sędzia stwierdził, że jednak jak Filip Daems wybija piłkę ręką z linii bramkowej, to należałoby zareagować. Albo w Hoffenheim, przy wyniku 2-1 arbiter wykazał się niesłychaną, niespotykaną pobłażliwością, nie dając drugiej żółtej kartki i nie wywalając z boiska Andy Becka. Po kilkunastu minutach sędzia diametralnie zmienił swoje nastawienie i z niewiarygodnej łagodności zmienił się w ostrego arbitra, dając czerwoną Hitzowi.. no właśnie, za co? Niemniej jednak młody bramkarz Wolfsburga podobnie jak w tamtym sezonie potwierdził, że jest beznadziejny i przepuścił strzały, który golkiper na poziomie takiego klubu powinien bronić.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
HSV - Moenchengladbach
HSV 2,45 Bwin
Szkoda, to odejścia Pitroipy i Ze Roberto, Elia temu zespołowi nic nie dawał, zupełnie nic. Niemniej jednak, choć lubię Gladbach, to muszę się zgodzić z typem. HSV przecież w końcu musi się przełamać, choć ściągnęli z Chelsea absolutnie beznadziejnych na starcie sezonu Mancienne czy Brumę, to jednak Rajkovic i Tore mogą spokojnie grać na poziomie Bundesligi, choć gwiazdami nie będą. HSV gra beznadziejnie i jak najbardziej zasługuje na swoje miejsce w tabeli. Tyle że ich rywale, liczący na to, że Hamburger nie wygrzebie się z tego miejsca i spadnie z ligi, mają pecha - bo zespół Oeninga ma w składzie Mladena Petricia. Ten napastnik daje gwarancje bramek z niczego, w dodatku tych bardzo ważnych, dających zwycięstwa i punkty. W dodatku zespół ma drugiego wyśmienitego zawodnika, Heiko Westermanna, który nie jest w najwyższej formie, ale i tak gra poziom wyżej od swoich kolegów z defensywy. Do pierwszej 11 wrócił ważny dla zespołu Jarolim i to są czynniki, który powinny przynieść poprawę gry zespołu. W Bremie katastrofy już nie było, choć oczywiście derby wyraźnie przegrane. Teraz rywal mocny, jednak słabszy, niż tydzień temu. Gladbach gra na miarę swych możliwości, ale moim zdaniem popełnili wielki błąd, oddając swego najlepszego napastnika - Mahamadou Idrissou. Bobbadilla prezentuje się świetnie, to jeden z najlepszych napastników na kontry w lidze, tyle że w tym sezonie jeszcze tego nie pokazał, bo zespół próbuje raczej atakować, a nie się bronić. Ter Stegen, Jantschke, powrót do składu Arango, którego Frontzek chyba po prostu strasznie nie lubił (wolał wystawiać na skrzydle napastnika z krwi i kości Idrissou), wszystkie wybory okazały się strzałami w dziesiątkę, ale Gladbach nie jest kandydatem do mistrzostwa i musi też przegrywać. HSV ma idealną okazję do odbicia się, bow Bremie wyglądało to trochę lepiej i przede wszystkim ma Petricia. To wystarczy.
Loterie niesamowitą wybrałeś. Granie na przełamanie mija się z celem. Co do tego Petrica to przesadziłeś to nie jest zawodnik , który ciągnie grę czy błyszczy jakąś niesamowitą techniką. W Hamburgu brakuję ładu i składu. Najgorzej wygląda ta defensywa no i bramkarz , który jest nie pewnym punktem. Dodatkowo dochodzi presja ciążąca na zawodnikach i trenerze a to nie owocuję niczego dobrego. Obie ekipy zaliczane są do słabych jednostek i typowanie tutaj czegokolwiek jest na prawdę loterią , uwierz ;) jednak , życzę powodzenia i szczęścia , które będzie tutaj potrzebne.
Co do Augsburga się zgadzam gdzie jest Value reszta ciężka do stawiania. Hoffe myślę , że na Live będzie można zaatakować ale to tak na marginesie.

vrazzo 928

vrazzo

Użytkownik
Co do tego Petrica to przesadziłeś to nie jest zawodnik , który ciągnie grę czy błyszczy jakąś niesamowitą techniką. W Hamburgu brakuję ładu i składu.
Ech, najbardziej mi szkoda tego, że ludzie tak mówią. Co ma zrobić, jak większość gry toczy się na połowie HSV? Przecież to napastnik.. Ja tam jestem przekonany o tym, że ma ogromne umiejętności i jest jednym z najlepszych napastników ligi;) Przekonamy się jeszcze o tym!

W 49

wojti1830

Użytkownik
Hertha Berlin- Augsburg
w poprzedniej kolejce zasłużone zwycięstwo Herth&#39;y w Dortmundzie. Mimo że zawodnicy z Dortmundu nie prezentują się w tym sezonie tak jakby oczekiwali tego kibice, wciąż są groźną ekipą o czym przekonał się Arsenal który praktycznie nie istniał w starciu z Borussią. Sądzę że Hertha może złapać wiatr w żagle po pokonaniu aktualnego mistrza niemiec. W tym sezonie Berlińczycy u siebie wygrali ze Stuttgartem i przegrali z Norymbergą. Natomiast drużyna Augsburg przegrała ostatni mecz z aptekarzami aż 4:1 na własnym boisku. na wyjazdach nie zachwycają porażka z Norymbergą i remis z Kaiserslautern. Myślę że rozpędzająca się Hertha zrobi wszystko aby pokonać słabo spisujący się Augsburg.
Mój typ:
Hertha Berlin- Augsburg 1; 1,55

ted 12,8K

ted

Forum VIP
a dwie znakomite bramki zdobył, pokazując swoją wielką klasę
druga bramka to przypadek był :p ale to nie zmienia faktu ze wilki tez powinny dla mnie wygrac, TSG w ataku nadal nie ma czym postraszyć a ekipa Magatha dosc dobrze prezentowała sie z kazda minuta.

vrazzo 928

vrazzo

Użytkownik
Nie wiem, czy wypada tak na wszystko odpisywać i spamować, ale IMHO to Mandzukić zrobił wszystko świadomie, przynajmniej widać było to, analizując sporo powtórek, które nam wtedy zafundowano z ujęcia zza bramki.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Hannover 96 - Borussia Dortmund A ja będę oryginalny i zajmę się innym spotkaniem, a mianowicie przeanalizuję rywalizację H96-BVB / ze Stuttgartem się zgadzam i jestem z wami . Myślę, że już czas postawić na Borussie Dortmund, po trzech spotkaniach bez zwycięstwa czas odbudować wizerunek, czas pokazać jak naprawdę są mocni. Oglądałem spotkanie BVB z Arsenalem i krótko mówiąc nie wiem czy ten Arsenal jest tak slaby, czy Borussia aż taka mocna. Teraz można z cała pewnością powiedzieć, że słowa Jurgena Kloppa o tym, że LM jest priorytetem to nie był blef... BVB było lepszą drużyną od Arsenalu i gdyby nie sprezentowali bramki van Persiemu i byli nieco bardziej konsekwentni to BVB dopisało by sobie trzy punkty. Ale cóż zabrakło doświadczenia.... Mimo to w meczu z dobrej strony, w końcu pokazał się Kagawa, który był przede wszystkim aktywny, w kilku sytuacjach zabrakło mu spokoju ale doświadczenie nie zdobędzie się w jednym spotkaniu. Kuba już pewnie niedostanie szansy od pierwszych minut, bo w jego miejsce wskoczy strzelec bramki z Arsenalem Ivan Perisic. Moim zdaniem wszytko w Dortmundzie idzie w dobrym kierunku, a spotkanie z Ligi Mistrzów może być tym przełomowym, które wyciągnie Borussie z dołka. Hannover mnie nie przekonuję, pięć spotkań bez zwycięstwa, głownie same remisy co też jest dużą zasługą trenera Mirko Slomki, który nauczył minimalizmu zespól H96 - po prostu oni preferują taki styl gry, który pozwala im nie przegrywać. Jak wykorzystają swoje sytuację to wygrywają, jednak muszą mieć dobrych napastników żeby wykonać założenia, mają Ya Konana i Schlaudraffa, ale wyniki wskazują na to, że się coś zacięło. Dla mnie po tym jak zobaczyłem BVB w LM, zdecydowanym faworytem są goście. Może jestem naiwny, ale myślę że choć trochę fantazji z zeszłego sezonu powróci do Dortmundu. Ostatni mecz zawieszenia Mario Gotze to główne osłabienie BVB, reszta min. Barrios pauzuje już dłuższy czas, a Kehla nie żałuje . W H96 trochę szpital się zrobił, nie zagrają Miller, Akdari, Avevor, Pläschke, C. Schulz, Andreasen, Aycicek, Carlitos, Abdellaoue; z tym że główne osłabienie to ten ostatni. Hannover 96 - Borussia Dortmund Typ:2 Kurs:1,83 Tobet
Podpisuję się pod tym wszystkim co napisał Pan Moderator :rolleyes:. Hannover to nie jest ekipa , która będzie w stanie grać na dwóch frontach. Fakt , faktem start mieli bardzo dobry ale warto przypomnieć , że w czwartek grali w LE i z pewnością odczują trudy spotkania z BVB , które nęka rywali częstymi atakami.W dodatku Klopp ma możliwość rotacji składem gdzie maszynka dalej potrafi grać wyśmienicie. Bvb po LM ale to było we Wtorek więc nie martwię się jakoś szczególnie.
Borussia Dortmund @ 1,93
Pinnacle
8/10
Ft2:1

darius010// ale lizus :]

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom