>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

6. Grand Prix Monako [22-25.05.2014]

Status
Zamknięty.
abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Grand Prix Monako

22 maj - (czwartek)
1. trening - 10:00
2. trening - 14:00

24 maj - (sobota)
3. trening - 11:00
kwalifikacje - 14:00

25 maj - (niedziela)
wyścig - 14:00

Info o torze:
Pełna nazwa: Grand Prix de Monaco
Długość okrążenia: 3.340 km
Liczba okrążeń: 78
Liczba zakrętów: 19
Dystans: 260.520 km
Ostatnie wyniki (sezon 2013):
Pole position: Nico Rosberg (Mercedes)
Zwycięzca: Nico Rosberg (Mercedes)
Najszybsze okrążenie: Sebastian Vettel (Redbull)
Pełne wyniki
Monako, świat luksusu i bogactwa:
http://www.youtube.com/watch?v=D74WAylmmhU
W tym tygodniu wyjątkowo od czwartku zaczynami weekend z F1. Monaco to jedyny wyścig gdzie dwa pierwsze treningi rozgrywane są już w czwartek, gdyż w piątek na ulicach odbywa się normalny ruch uliczny.
Monaco to według mnie najlepszy wyścig w kalendarzu, kierowca nie może sobie tutaj pozwolić na moment dekoncentracji, od band dzielą go dosłownie milimetry.
Murowanym faworytem do zwycięstwo przyjeżdza tutaj Mercedes, który będzie bronił triumfu z zeszłorocznego wyścigu. Czy Lewis Hamilton wygra piąty wyścig z rzędu ? Może mu w tym przeszkodzić Nico Rosberg, który na tym torze czuje się świetnie, mieszka tutaj i to on jest głównym kandydatem do zwycięstwo i przerwania hegemoni Hamiltona.
Należy również pamiętać o Redbullu, który może tu zagrać rolę czarnego konia.
Zapraszam do dyskusji oraz podawania typów!

baaasti42 70

baaasti42

Użytkownik
Witam serdecznie, to mój pierwszy post w dziale F1, mam nadzieję na interesujące dyskusje
Mój typ na ten weekend - Fernando Alonso - TOP 6 (wyścig)✅
Jak wiadomo tor w Monako zdecydowanie różni się od większości torów, które goszczą w kalendarzu F1. Jest to wyścig uliczny, gdzie większe znaczenie mają umiejętności kierowcy ( co oczywiście nie oznacza ze Marussia przywiezie punkty =D)
Moim zdaniem Fernando jest najlepszym kierowcą w całej stawce kierowców, jednak potężna zapaść jego teamu nie pozwala mu rozwinąć skrzydeł. Jednakże na tym torze, powinien uwypuklić swe umiejętności i kto wie, może stanąć na podium ?
W 1 sesji treningowej Alonso wykręcił 4 czas, podczas drugiej sesji był najszybszy, jednakże spore znaczenie miało to, iż kierowcy zaczynali na mokrym torze, który wraz z upływem czasu przesychał.
Wyniki poprzednich GP Monaco w wykonaniu Fernando ( w nawiasie miejsce po kwalifikacjach):
2013 - 6 (7)
2012 - 6 (3)
2011 - 4 (2)
2010 - 6 (startował z 16 pola po defekcie)
A oto tegoroczne wyniki Fernando:
GP Australii - 4
GP Malezji - 4
GP Bahrajnu - 9
GP Chin - 3
GP Hiszpanii - 6

Otrzymane punkty reputacji: +16
marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Witam serdecznie, to mój pierwszy post w dziale F1, mam nadzieję na interesujące dyskusje
Mój typ na ten weekend - Fernando Alonso - TOP 6 (wyścig)
Jak wiadomo tor w Monako zdecydowanie różni się od większości torów, które goszczą w kalendarzu F1. Jest to wyścig uliczny, gdzie większe znaczenie mają umiejętności kierowcy ( co oczywiście nie oznacza ze Marussia przywiezie punkty =D)
Moim zdaniem Fernando jest najlepszym kierowcą w całej stawce kierowców, jednak potężna zapaść jego teamu nie pozwala mu rozwinąć skrzydeł. Jednakże na tym torze, powinien uwypuklić swe umiejętności i kto wie, może stanąć na podium ?
W 1 sesji treningowej Alonso wykręcił 4 czas, podczas drugiej sesji był najszybszy, jednakże spore znaczenie miało to, iż kierowcy zaczynali na mokrym torze, który wraz z upływem czasu przesychał.
Wyniki poprzednich GP Monaco w wykonaniu Fernando ( w nawiasie miejsce po kwalifikacjach):
2013 - 6 (7)
2012 - 6 (3)
2011 - 4 (2)
2010 - 6 (startował z 16 pola po defekcie)
A oto tegoroczne wyniki Fernando:
GP Australii - 4
GP Malezji - 4
GP Bahrajnu - 9
GP Chin - 3
GP Hiszpanii - 6
Wszystko ładnie i pięknie drogi kolego, ale pytanie brzmi jaki kurs będzie na to zdarzenie. 1.15 - 1.20 ?
edit: O, zwracam honor, 1.5 to już inaczej wygląda ????

abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Wygra kwalifikacje: Nico Rosberg @2,75✅✅ Bet365
Jedyny typ na dzisiejsze Q godny uwagi. Lewis króluje jak na razie w czasówkach ale ten tor to obecnie najlepszy tor dla Rosberga, czyje sie tutaj świetnie tak jak pisałem we wstępie. SP1 był najszybszy na miękkich oponach, najlepsze czasy w 1i 3 sektorze, jedynie w 2 minimalnie wyprzedza go Hamilton. Na supermiękkich mała strata do Lewisa, co dziwne po 1 i 2 sektorze na swoim najszybszym kółku był lepszy od Lewisa ale po prostu zwolnił w 3 sektorze, myślę ze Merc może coś ukrywać i jeśli Nico wykorzysta pełny potencjał opon z czerownym paseczkiem, które dają przewagę około 1s na okrązeniu to powinien być dziś na PP.

Otrzymane punkty reputacji: +28
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom