>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

5 kolejka Primera Division 23.09 - 25.09.2014

Status
Zamknięty.
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP

Bet365
Nie zwalniamy tempa i we wtorek rusza już 5. ligowa kolejka. A w niej derby Galicji wracają po rocznej przerwie spowodowanej brakiem Depor w elicie. Do tego hit w Sewilli, w którym powinno paść wiele bramek. Mecz przyjaźni w Vallecas, który również zapewne dostarczy dużej ilości wrażeń. Poza tym spodziewać się można planowych wygranych Barcy, Realu, Valencii oraz przełamania Espanyolu. C+ pokaże trzy mecze: Real-Elche oraz w środę równolegle Malaga-Barca i Sevilla-RSSS.
Zapraszam do dyskusji

Otrzymane punkty reputacji: +20
ciam1414 1,4K

ciam1414

Użytkownik
Środa, godz 22:00
Granada - Levante 1 (-0.5, -1) @ 1,95...4/10
⛔
Granada zaskakuje od początku sezonu. Przegrywając z Deportivo, potrafili wyciągnąć na 2-1 w drugiej połowie i to w niezłym stylu. Z Elche tylko remis, po stracie gola w 91 minucie. Villarreal prawie zero zagrożenia pod bramką Granady (fakt, że grali bez dwóch najlepszych zawodników), ale potrafili wyprowadzić kilka ciekawych kontrataków. Z Bilbao te 3 punkty to trochę za dużo, ale na zarobek punktowy zdecydowanie zasłużyli w tym spotkaniu!
Levante klapa... Analiza powstała w połowie meczu Levante - Barca i powiem, że Levante może pograć dobrze... ale jak będą się głęboko bronić. Jak właśnie z Barcą. Niestety czerwona kartka popsuła dużo. Z drużynami kontratakującymi raczej mają niewielkie szanse, bo mają po prostu słabą obronę, mimo że składa się ona nawet z 7-8 osób. Granada potrafi skontratakować, choć w tym meczu raczej przyjmą pozycję utrzymywania piłki więcej niż 50% czasu, bo to Levante zawsze jest głęboko cofnięte. W ataku pozycyjnym też sobie poradzą A i kontrataków też na pewno nie zabraknie. Wiemy już, że Levante bez jednego z obrońcy środkowego - Vyntry. Doświadczony, bo 33 letni. Zagrał w tamtym sezonie 30 całych spotkań dla Levante.

Środa, godz 20:00
Eibar - Villarreal 2 (0, -0.5) @ 2,0...3/10
Połowa zwrot, połowa przegrana
Villarreal kurs 2,3... Łoł
Wrócili do gry już i Uche i dos Santos. Ten drugi grał końcówki dwóch meczów, miejmy nadzieję, że teraz jeden i drugi zagrają od pierwszych minut.
Atak bez nich nie istniał Eibar... Średniak. Nie wyróżnia się póki co. Villarreal to natomiast ekipa, która będzie bić się o Ligę Europejską.
Eibar z Elche... nudny mecz, statyczny. Wcale nie byli lepsi poziomem gry, aż o 2 bramki. Z Deportivo atakowali często, ale te ataki bardzo słabe! Z Atletico zagrali niezły mecz. Z Sociedad mieli sporo szczęścia. Drużyna San Sebastian atakowało często, ale brakowało wykończenia. To wykończenie ma Villarreal, głównie mam na myśli dos Santosa i Uche. Villarreal pokazało w meczu z Vallecano, że strzelać potrafią, wygrywając 4-2.

Środa, godz 20:00
Almeria - Atl. Madrid 2 (-0.5, -1) @ 1,75...4/10
Połowa zwrot, połowa wygrana
Atletico wydaje mi się, że zacznie coś grać, tyle ile potrafią, a nie 50-70% swoich możliwości. Z Celtą zaczęło wychodzić fajnie i mieli szansę wygrać! Zabrakło nieco szczęścia.
Zabraknie niestety Mandzukicia, ale jest Griezmann, Garcia i Jimenez.
Almeria coś tam niby gra, ale z tymi słabakami i średniakami. Z Atletico łatwo nie ma prawa być. Z Sociedad ostatnio wygrali 2-1, ale więcej szczęścia niż umiejętności. Zdecydowanie! Sociedad 2 słupki jak dobrze pamiętam i ze 2-3 bardzo dobre sytuacje do strzelenia gola.
Atletico jest mocne w obronie i Almerii nie będzie łatwo się tam przedrzeć!

Wtorek, godz 22:00
Celta Vigo - La Coruna 1 (-1ah) @ 2,0...6.5/10
ZWROT
No nie widzę tu zbytnio szans na ugranie przynajmniej punkty przez Deportivo. Ta drużyna pokazała z Realem jak grają w defensywie. Posypani... Z Eibar nie stracili gola tylko dlatego, że to właśnie Eibar grało słabo w ataku, mimo że długo utrzymywali się przy piłce. Z Vallecano 2-2 i gol w 95 minucie... Z Granadą mogli dostać ze 3-1. Ogólnie słabo!
Celta... o ich ofensywie można odnosić się w samych superlatywach Gorzej z defensywą. 6 goli straconych na 4 mecze jednak o czymś świadczą. Z Atletico szczerze mówiąc powinni przegrać. Szczęście trochę pomogło. Ale Atletico mimo że póki co bez odpowiedniej formy to jednak jest to mistrz Hiszpanii w tej chwili! Mocny rywal! Z Sociedad za to te 2-2 niesprawiedliwe. Gdzie dostali gola...tak naprawdę to samo go sobie wbili (samobój po &#39;nabiciu&#39; obrońcy) i ogólnie Celta miała lepsze sytuacje. U siebie są mocno, bo atakują. Skoro Real potrafił wbić 8 goli to Celta powinna wbić ze 2, a najlepiej ze 3-4, bo pewnie i coś stracą.
Jedna z mocniejszych stawek jakie grałem w ostatnim czasie.
Obie drużyny po 3 dni wolnego mają, także tu żadna nie ma większych minusów za zmęczenie, niby Celta 4 godziny mniej odpoczynku, ale to wielkiej różnicy nie zrobi.
Czwartek, godz 22:00
Valencia - Cordoba 1 (-1, -1.5) @ 1,8...4.5/10

Opis tworzony się już w 30 minucie meczu Valencii z Getafe, ale widzę co grają. To co przez trzy pierwsze kolejki. Grają swoje i nie dają się cisnąć, mimo że grają na wyjeździe. Nawet Sevilla na inaugurację nie dała rady przycisnąć Valencii. Mocna drużyna. Mimo, że wygrywają z Getafe od 7 minuty, wcale nie odpuszczają i nadal są ekipą dominującą.
Codroba o ile zagrała z Realem niezły mecz (mimo porażki 0-2) o tyle z Sevillą było słabiutko, podobnie jak z Celtą. Z Almerią średnio, ale jeśli z nimi nie wygrali i nawet nie przeważali, to z Valencią szans nie mają. Valencia w tej chwili moim zdaniem 3/4 najlepsza ofensywna drużyna.
Nie wiem co więcej napisać. Z gry widzę że są mocni, a Codroba... średniak. Może nie słabiak, bo grali póki co z trzema mocnymi ekipami, ale na miano średniaka chyba zasługują

Otrzymane punkty reputacji: +2
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Celta-Deportivo
Derby Galicji, ale niestety w C+ go nie zobaczymy, a szkoda, bo takie spotkanie można spokojnie pokazać, tym bardziej, że jutro poza meczem Real-Elche i Empoli-Milan nic nie leci.
Jak dla mnie najlepszy bet od początku sezonu chyba. Pograne wczoraj, gdy było jeszcze 1,8 ale widzimy jak szybko lecą kursy, a mnie to nie dziwi. Celta w tym sezonie gra świetną piłkę, którą miło się ogląda o czym kilkukrotnie pisałem. Pablo Hernandez z przytupem wszedł do zespołu tym pięknym golem przeciwko Atletico. Teraz dodatkowo do kadry meczowej wraca po kontuzji Augusto Fernandez, co też daje dodatkowe pole manewru Toto Berizzo. Depor ostatnio dostało potężne KO od Realu u siebie. W ogóle w tym sezonie poza Eibar reszta zespołów bez problemów strzelała gole El Depor. Skoro taka Granada była w stanie władować 2 &quot;sztuki&quot; to już coś znaczy. Zmiany w zespole po meczu z Realem mają nastąpić taki: Lopo za Diakite na środku obrony, a Juan Dominguez wraca do środka pola. Dla mnie to i tak niewiele znaczy, bo po prostu są na ten moment dużo słabsi od swojego rywala i powinni przegrać. A dla mnie całkiem prawdopodobnym wynikiem jest tutaj 3:1/4:1.
Celta over 1,5 @ 1,67 WilliamHill✅2:1

Otrzymane punkty reputacji: +23
empel 112

empel

Użytkownik
Podpisuję się obiema rękami pod postem kolegi Kapszti. Typ mocno prawdopodobny i pewnie sam go pogram, aczkolwiek można też spróbować +2,5 i btts za 2.37 w bet 365. Wydaje mi się Deportivo zdoła wbić chociaż jedną bramkę.

Otrzymane punkty reputacji: +5
radegast 141

radegast

Użytkownik
Rayo - Athletic Bilbao

We wspomnianym „meczu przyjaźni“ od razu rzucił mi się w oczy kurs na over 2.5. Spodziewałem się czegoś w okolicy 1,6 -1,7 a tu miłe zaskoczenie.
Athletic ostatni raz na wyjeździe zdobył gola w meczu o stawkę miesiąc temu, grając w eliminacjach LM przeciwko Napoli. Az wierzyć się nie chce, szczególnie, że drużyna dysponuje niemałą siłą ognia a tu po 4 kolejkach „aż“3 gole na koncie . Teraz mają niepowtarzalną szansę skończyć tą haniebną serię, gdyż czeka ich wyjazd do Madrytu na mecz z Rayo, istną maszynką do overów. O tym jak Rayo gra w obronie wszyscy doskonale wiedzą - stracić u siebie 3 gole z Elche to sztuka. Za to ze strzelaniem większych problemów nie mają - w ostatnich 3 meczach strzelali po 2 bramki, oczywiście nie wygrywając żadnego z tych spotkań. Z przodu nieźle radzi sobie Bueno, który ma już 4 trafienia na koncie.
W przypadku Athleticu mam nieodparte wrażenie, że grają zbyt bojaźliwie, starając się utrzymać 0 z tyłu.Valverde wyraźnie przedobrzył z asekuracją, bo choćby bezbramkowy remis z osłabionym Szachtarem w LM to de facto porażka i oddalenie perspektywy awansu. Trzeba przyznać, że w lidze grali z drużynami, które nieźle prezentują się w defensywie a w meczu z Malagą swoje dołożył sędzia. W przypadku Rayo, które lubi pograć piłką będzie im z pewnością łatwiej i nie będą musieli się przebijać przez autobus w polu karnym. Liczę, że Valverde zweryfikuje swoje założenia i z mega słabym w obronie Rayo pozwoli swoim piłkarzom na więcej. Mam cichą nadzieję, że wreszcie przełamie się Aduriz i zakład pokryje sam Athletic, a może i Rayo coś dołoży.
over 2.5 @ 1,87 B win✅
over 3 @ 2,49 Comeon▶
No cóż,jeden zakład wygrany a drugi zwrot, ale nie tak to miało wyglądać. Słabiutko Athletic, oj słabiutko...

Otrzymane punkty reputacji: +24
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Sevilla - Real Sociedad
Sevilla ✅✅
1,80
Bet365​

Chyba potencjalnie najciekawsze spotkanie 5 kolejki La Liga. Kursy już niestety na gospodarzy poleciały, ale moim zdaniem aktualny kurs jest jeszcze znośny zważając na aktualną sytuację obu drużyn. Gospodarze na fali i w tej chwili są dość wyraźnym faworytem tego spotkania. Może póki co w lidze nie mieli wymagających rywali oprócz Valencii, ale wygrywają swoje mecze pewnie i w dość przekonujący sposób. Trzeba zwrócić uwagę na to, że Emery znalazł szybko optymalne zestawienie, którym operuje prawie w każdym meczu. Z przodu świetny Bacca, siejący zagrożenie praktycznie w każdym meczu. W 4 kolejkach 4 gole to na pewno coś na co trzeba zwrócić uwagę. Wspomagany on jest przez Aleixa Vidala, Vitolo, i Suareza. Każdy z nich potrafi zrobić różnicę, ale dotąd to ten pierwszy zrobił na mnie największe wrażenie. Tyły zabezpieczają &quot;nasz&quot; Grzegorz Krychowiak i Iborra. Warto wspomnieć, że Polak bardzo dobrze wkomponował się do nowego zespołu i można powiedzieć, że wygląda na to, że stanowi jej trzon. Cała drużyna jest dobrze zbalansowana i ciężko przyczepić się tu do którejś z formacji, o czym nie można powiedzieć o gościach. I tu płynnie przechodzimy do ekipy Sociedad. Porażki z Eibarem przy fatalnej grze i z Almerią, która miała miejsce zaledwie 2 dni temu chluby nie przynoszą. Co prawda można znaleźć tez wartościowe rezultaty, jak choćby wygrana z Realem czy też remis na trudnym terenie w Vigo, ale... mam własne zdanie na temat meczu z Królewskimi i nie chciałbym tu zbytnio się rozwijać. W skrócie Real w tym momencie jest w czarnej dupie m.in poprzez swoje ruchy na rynku transferowym, a takie mecze, jak te z Sociedad tylko utwierdzają mnie w przekonaniu, że pozbycie się Di Marii i odejście Xabiego odbiją się długotrwałą i ciężką do zwalczenia czkawką. Wracając do gości środowego meczu... Widać, że grają dość chaotycznie. Trener nie potrafi znaleźć jednego odpowiedniego systemu gry. Raz na boisku od początku melduje się Agirretxe, raz Vela, kolejny raz obaj. Nie przynosi to póki co pozytywnych efektów. To samo w drugiej linii Granero raz gra wyżej, raz bliżej własnej bramki. Nie podoba mi się to. Kilka naprawdę fajnych nazwisk pokroju wyżej wymienionych, jak również Canales, czy oczywiście Prieto, ale widać że Sociedad szuka tożsamości i własnej właściwej drogi. Na razie jednak nie może jej znaleźć. W obronie też wiele do poprawy. Sevilla ma atut własnego boiska, jest rozpędzona i w lepszej formie. Dla mnie win drużyny z Estadio Ramon Sanchez Pizjuan.

Otrzymane punkty reputacji: +16
saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
Real Madryt(-2) - Elche 1 @1.79 Unibet✅
Real Madryt z Basel i Deportivo urządził sobie ostre strzelanie. Basel zaaplikowali 5 bramek i aż 8 Deportivo. Elche w każdym meczu do tej pory traciło bramki: 3 z Barceloną, po 2 z Rayo i Eibarem oraz 1 z Granadą. Ich obrona nie wygląda przekonująco. Real po porażkach z Atletico oraz Sociedad zaczął grać na miarę swoich możliwości. Dzisiaj zapewne od początku rzucą się na rywala chcąc zdobyć jak najwięcej bramek. Spodziewam się wysokiego zwycięstwa gospodarzy. Elche jest w stanie zdobyć bramkę, bo obrona Realu nie funkcjonuje najlepiej. Wydaje mi się jednak, że minimum 3 bramkami powinni wygrać.
Celta Vigo - Deportivo BTS @1.85 Betsafe✅
Obi drużyny rozegrały do tej pory po 4 mecze w lidze i tylko w jednym - Eibaru z Deportivo - nie padł BTS. Obie drużyny lubią gole zdobywać, ale także lubią je tracić. W 4 meczach Celty padło do tej pory 14 bramek, a w meczach Deportivo 18. Trzeba jednak dodać, że aż 10 padło w ostatnim meczu z Realem Madryt, a samo Deportivo wówczas 2 razy strzeliło. Opróćz tego 8 bramek w 3 meczach. Podsumowując: obie drużyny potrafią strzelać, choćby Celta strzeliła 2 bramki z Atletico Madryt, a La Coruna z Realem. Tracą je też często, choćby z takimi zespołami jak Getafe czy Cordoba(w przypadku Celty) czy z Rayo bądź Granadą(Deportivo). BTS jest tu bardzo prawdopodobny.

Otrzymane punkty reputacji: +11
miki0308 465

miki0308

Użytkownik
Real - Elche
Przewidywane składy:
Real: Keylor Navas; Dani Carvajal, Raphaël Varane, Sergio Ramos, Fábio Coentrão; Luka Modrić, Toni Kroos, Isco/James Rodríguez; Gareth Bale, Chicharito, Cristiano Ronaldo.
Elche: Tytoń - Cisma, Roco, Lomban, Albacar - Adrian, Pasalic, Mosqueta - Rodrigues, Jonathas, Fajr
Real jakby odzyskiwał formę, w ostatnich dwóch meczach strzelili 13 bramek, ale trzeba powiedzieć, że grali z drużynami przeciętnymi. Jednak widać jakieś światełko w tunelu, jest poprawa w grze. Królewscy w tym sezonie zdecydowanie lepiej wyglądają w pierwszych połowach. Nie wiem, czy potem opadają trochę z sił, czy co? Dzisiaj zapewne zaatakują od początku, będą chcieli załatwić sprawę już w I połowie i potem kontrolować mecz.
Elche zazwyczaj skupia się na zabezpieczaniu tyłów, więc w meczu z Realem tym bardziej tak będzie. Nastawią się na kontry, ale w ofensywie nie mają za bardzo kim postraszyć. Real ostatnio w defensywie robił głupie błędy, przede wszystkim przy stałych fragmentach gry. Miały na to też wpływ bardzo niepewne wyjścia Casillasa do wrzutek. Dzisiaj w bramce od początku pojawić ma się Keylor Navas, który podobno świetnie prezentuje się na treningach i jest w doskonałej formie fizycznej. W obronie ponownie nie obejrzymy Pepe, który zmaga się z urazem. Wobec tego w obronie mają zagrać Carvajal, Varane, Ramos i Coentrao. Real tracił bramki w 3 z 4 meczów w tym sezonie PD. Dzisiaj jednak myślę, że wobec marnego potencjału ofensywnego Elche, jak i spodziewanego Navasa w bramce, powinni zachować czyste konto. Kroos od początku sezonu prezentował się dobrze, Modric jakby powoli odzyskiwał formę fizyczną, jaką prezentował w ostatnim sezonie. Z przodu ogromna moc Realu, świetną formę prezentuje Cristiano. Ostatnio bardzo dobry mecz zarówno Jamesa i Isco, więc który z tej dwójki by nie zagrał, nie powinno mieć to większego znaczenia. Bale też nieźle. Na szpicy prasa madrycka przewiduje do gry Chicharito, który w meczu z Depor strzelił 2 gole w 15 minut. Dzisiaj powinien dostawać sporo piłek, czy to ze skrzydła, czy prostopadłych. Myślę, że może dzisiaj coś ustrzelić, dlatego pogram na jego bramkę, ponieważ kursy na bramki CR i Bale&#39;a są dla mnie trochę za niskie. Nie spodziewam się aż tylu bramek ze strony Realu co w ostatnich 2 meczach, ale Królewscy pewnie zaatakują od początku i Przemek Tytoń już do połowy powinien ze dwa razy wyjąć piłkę z siatki. Ogółem widzi mi się wynik w okolicach 3/4:0.
Moje propozycje na ten mecz:
Real -1,5 HT @2,27 ✅
Real wygra do zera @1,61 ⛔
Chicharito gol @1,9
nie ma go w 11, więc jednak nie zagrałem, nie opłaca się
Kursy z Bet365
e: @empel miałem grać jego gola przy założeniu, że zacznie od początku, w innym wypadku jest i tak zwrot; w 11 go nie ma, więc nie ma co grać ????

Otrzymane punkty reputacji: +4
2 6

21invisible

Użytkownik
Real - Elche

Przewidywane składy:
Real: Keylor Navas; Dani Carvajal, Raphaël Varane, Sergio Ramos, Fábio Coentrão; Luka Modrić, Toni Kroos, Isco/James Rodríguez; Gareth Bale, Chicharito, Cristiano Ronaldo.
Elche: Tytoń - Cisma, Roco, Lomban, Albacar - Adrian, Pasalic, Mosqueta - Rodrigues, Jonathas, Fajr

Real jakby odzyskiwał formę, w ostatnich dwóch meczach strzelili 13 bramek, ale trzeba powiedzieć, że grali z drużynami przeciętnymi. Jednak widać jakieś światełko w tunelu, jest poprawa w grze. Królewscy w tym sezonie zdecydowanie lepiej wyglądają w pierwszych połowach. Nie wiem, czy potem opadają trochę z sił, czy co? Dzisiaj zapewne zaatakują od początku, będą chcieli załatwić sprawę już w I połowie i potem kontrolować mecz.
Elche zazwyczaj skupia się na zabezpieczaniu tyłów, więc w meczu z Realem tym bardziej tak będzie. Nastawią się na kontry, ale w ofensywie nie mają za bardzo kim postraszyć. Real ostatnio w defensywie robił głupie błędy, przede wszystkim przy stałych fragmentach gry. Miały na to też wpływ bardzo niepewne wyjścia Casillasa do wrzutek. Dzisiaj w bramce od początku pojawić ma się Keylor Navas, który podobno świetnie prezentuje się na treningach i jest w doskonałej formie fizycznej. W obronie ponownie nie obejrzymy Pepe, który zmaga się z urazem. Wobec tego w obronie mają zagrać Carvajal, Varane, Ramos i Coentrao. Real tracił bramki w 3 z 4 meczów w tym sezonie PD. Dzisiaj jednak myślę, że wobec marnego potencjału ofensywnego Elche, jak i spodziewanego Navasa w bramce, powinni zachować czyste konto. Kroos od początku sezonu prezentował się dobrze, Modric jakby powoli odzyskiwał formę fizyczną, jaką prezentował w ostatnim sezonie. Z przodu ogromna moc Realu, świetną formę prezentuje Cristiano. Ostatnio bardzo dobry mecz zarówno Jamesa i Isco, więc który z tej dwójki by nie zagrał, nie powinno mieć to większego znaczenia. Bale też nieźle. Na szpicy prasa madrycka przewiduje do gry Chicharito, który w meczu z Depor strzelił 2 gole w 15 minut. Dzisiaj powinien dostawać sporo piłek, czy to ze skrzydła, czy prostopadłych. Myślę, że może dzisiaj coś ustrzelić, dlatego pogram na jego bramkę, ponieważ kursy na bramki CR i Bale&#39;a są dla mnie trochę za niskie. Nie spodziewam się aż tylu bramek ze strony Realu co w ostatnich 2 meczach, ale Królewscy pewnie zaatakują od początku i Przemek Tytoń już do połowy powinien ze dwa razy wyjąć piłkę z siatki. Ogółem widzi mi się wynik w okolicach 3/4:0.

Moje propozycje na ten mecz:
Real -1,5 HT @2,27 ✅
Real wygra do zera @1,61 ⛔
Chicharito gol @1,9
nie ma go w 11, więc jednak nie zagrałem, nie opłaca się
Kursy z Bet365

e: @empel miałem grać jego gola przy założeniu, że zacznie od początku, w innym wypadku jest i tak zwrot; w 11 go nie ma, więc nie ma co grać ????
Bet365 w przeciwieństwie do innych buków nie zwraca w przypadku, gdy zawodnik nie rozpocznie w wyjściowej 11 - jeśli wejdzie w 80 minucie i nie strzeli gola, zakład przegrywa (ostatnio sam się na to naciąłem...)

Otrzymane punkty reputacji: +4
bruksel1990 948

bruksel1990

Użytkownik
Malaga - Barcelona BTS @ 1.80 b365

Ile jeszcze spotkań Barca zagra na zero? Już jutro nie będzie tak łatwo. O ile malaga nie prezentuje jakoś super poziomu, to u siebie zawsze jest w stanie sprawić niemiłą niespodziankę. Nie mówię tutaj o wyniku a chociażby o golu. Barca wzmocniona obrona, do gry Vermaleen, ale nie będzie grał od 1szych minut. Barcelonę stać na strzelenie sobie samej gola... po prostu. Błędy obrony są nadal ale w pierwszych meczach sporo szczęścia.

Sevilla - Sociedad over 3 gole @ 2.20

Oba zespoły mocno overowe, RSS mimo przewagi przegrał na własnych smieciach czym na pewno jest podrażnione, Sevilla naprawdę dobry poczatek sezonu i widzę tu otwarty mecz.

P.S Musiałem napisać te dwa posty, bo nie mogę odpisywac ludziom na wiadomości ;)

daniel-7 888

daniel-7

Użytkownik
Sevilla FC - Real Sociedad 1 @1,74 Bwin ✅ 1:0

Najciekawiej zapowiadające się środowe spotkanie Primera Division pod względem bukmacherskim. Sevilla nie powinna mieć żadnych problemów ze zdobyciem dzisiaj trzech punktów na Ramon Sanchez Pizjuan. Jedyne co mnie trochę przeraża, to właśnie zbyt dużo argumentów za Sevillą, a w końcu muszą się potknąć. Sevilla idzie od początku sezonu jak burza. Po remisie z mocną Valencią w pierwszej kolejce, po kolei goli każdego kolejnego rywala. Espanyol, Getafe i Cordoba w meczach ligowych, oraz Feyenoord w Lidze Europy. Co najważniejsze, styl w jakim ekipa z Andaluzji jest iście imponujący. Sevilla dominowała w każdym ze swoich meczów w każdym sektorze boiska. Wyróżniać można całe formacje, jak i indywidua. Przede wszystkim strzelec Carlos Bacca. Jestem wielkim fanem tego zawodnika - ma niesamowity ciąg na bramkę, jest silny, szybki i dynamiczny, oraz nigdy nie waha się w kluczowych sytuacjach. W tym sezonie zdobył już 4 bramki w La Liga, co daje mu drugie miejsce w klasyfikacji strzelców (za C.Ronaldo). Druga linia trzymana jest przez kapitalną parę defensywnych pomocników, którzy idealnie się uzupełniają. Grzegorz Krychowiak, jako ten bardziej statyczny, zabezpieczający, angażujący się w rozegranie piłki, oraz Stephane M&#39;Bia, wielki czarnoskóry buldożer niszczący wszystko na swojej drodze. Obaj mają świetne warunki fizyczne i dominują w powietrzu, a dzięki umiejętnościom gry 1-1 nie pozwalają się mijać dryblingiem. Na skrzydłach brylują Vitolo i Aleix Vidal, za rozegranie odpowiada Denis Suarez, a obrona składająca się z doświadczonego Nicolasa Parejy, który świetnie się wprowadził po transferze e Spartaka, oraz przez wielu niedoceniany, a równie utalentowany Portugalczyk Daniel Carrico. Sevilla jest jak nigdy zjednoczona, bez konfilktów i we względnym spokoju finansowym.
Sociedad wygląda natomiast sporo słabiej. 12 miejsce w tabeli z 4 punktami, zaledwie jedno zwycięstwo - za to z samym Realem Madryt. Kto widział ten mecz jednak ten wie, że to Real niesamowicie pokpił sprawę prowadząc 2:0. Poza tym, Baskowie zanotowali remis z Celtą, oraz porażki z Almerią i Eibar. W eliminacjach Ligi Europy skompromitowali się w Krasnodarze. Nie są to mocne nazwy i te wyniki na pewno chluby im nie przynoszą. Sociedad po niezłym wyniku w poprzednim sezonie, straciło trzech najważniejszych graczy - Antoine Griezmanna, Claudio Bravo i Harisa Seferovicia. Ogólnie Sociedad ma problemy z obsadą bramki, broni niedoświadczony Enaut Zubikarai.
Sevilla jest mocniejsza w każdej formacji, gra na własnym boisku. Jest bardziej zmotywowana i w lepszej formie. Trochę za dużo tych argumentów i za wielki &quot;pewniak&quot;, dlatego rozpatruję też możliwość wpadki. Mimo wszystko, odważę się jednak stawiać dziś na Sevillę.

P 0

przemexxx

Użytkownik
Ostatnie 6 pojedynków między almerią a atletico 2-3-1 ze wskazaniem na gospodarzy dzisiejszego spotkania. Ogólnie rzecz biorąc Madrytczykom nie gra się dobrze w Almerii - ostatni raz wygrali tam w 2005r. W zespole Atletico na pewno zabraknie Mandzukica - co na pewno odbije się na sile ognia w dzisiejszym meczu aczkolwiek uważam, że w tym zespole drzemie na tyle silny potencjał ofensywny że 1-2 bramki zdobędą w dzisiejszym meczu. Wszak trzeba zbierać punkty z zespołami z środka tabeli bo już i tak zbyt dużo Atleti straciło na początku tego sezonu. Na dzień dzisiejszy zdecydowanie najgorzej prezentuje się defensywa, niby prawie bez zmian w stosunku do poprzedniego sezonu a błędy zdarząjące się w obronie aktualnych mistrzów Hiszpanii wyglądają jak te, popełniane przez juniorków z polskich klubów ;) Reasumując uważam, że w tym meczu nie zabraknie walki - jak i w każdym meczu podopiecznych Simeone - ostrych starć, które mogą kończyć się kartkami. Goście powinni wygrać to spotkanie ale jako że obrona Atletico nie jest w najwyższej formie więc myślę, że gospodarzom również uda się coś ustrzelić stąd też moje takie typy:
Atletico - win - 1,61
Atletico czyste konto - NIE - 1,72
Atletico pow. 1,5 gola - 1,83
powyżej 2,5 + BTS - 2,75
można jeszcze spróbować na live (w zależności od podejścia sędziego) ilość kartek - pow. 5,5 - 1,9
WSZYSTKIE KURSY z - bet365

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Dzisiaj tylko strzelcy, bo i takie zakłady mnie przekonywały najbardziej. Miałem inne pomysły, ale postanowiłem dać sobie spokój, bo nie byłem przekonany.
Rayo-Athletic
Miałem grać coś z overami, ale przy obecnej grze w ofensywie Basków to jednak wstrzymam się z tym. Lepszym zakładem w mojej ocenie będzie gol Alberto Bueno. Ubiegły sezon nie był przypadkowy pod względem strzeleckim dla wychowanka Realu, bo i w obecnym strzela na początku dużo. 4 gole i asysta to dorobek świetny tym bardziej, że Franjirojos strzelili 6 goli! Co prawda nie gra jako napastnik najbliżej bramki, bo jest ustawiany jako klasyczna &quot;10&quot;, ale potrafi się znaleźć pod bramką rywala i widać, że piłka szuka jego, ale i on ma nosa do tych bramek. Athletic ostatnio gra dość pasywnie i teoretycznie nie traci dużo goli, ale jeśli już to robi to zazwyczaj po katastrofalnych indywidualnych błędach. Na Camp Nou zawalił pierwszego gola Laporte, a ostatnio Iturraspe zaprosił Jhona Cordobe do strzelenia gola. Moim zdaniem kurs zdecydowanie tutaj przesadzony na Bueno i dlatego warto spróbować, bo jeśli nie on to kto ma strzelać dzisiaj gole dla Błyskawic?
Alberto Bueno strzeli @ 3,70 Betsafe⛔

Sevilla-Real Sociedad

I gram na kolejnego strzelca. Tym razem padło na Carlos Bacce. Kurs o wiele niższy niż na Bueno, ale też uważam, że warto. Kolumbijczyk również 4 gole zdobyte w lidze i wszystkie w ostatnich trzech meczach. Dzisiaj kilka roszad w składzie Sevilli, a przynajmniej tak podają media, że prawdpodobnym są występy Diogo, M&#39;Bii, a nawet Deulofeu, Banegi czy Reyesa. Zobaczymy co z tego wyjdzie, ale Bacca póki co konkurenta do gry na szpicy nie ma wobec kontuzji Gameiro, bo Iago Aspas jest jednak widziany w innej roli. Real Sociedad do tej pory stracił już 7 goli, co jest słabym wynikiem. Real czy Celta to drużyny solidne w ofensywie podobnie jak Sevilla, a więc można to jeszcze przeboleć, ale już 2 gole, które dostali u siebie od Almerii to nie jest nic dobrego. Widać, że burdel spory jest, do tego w bramce niepewny Zubikarai i to daje taki efekt. Jak dla mnie Bacca powinien mieć dzisiaj kilka dobrych okazji i tego jednego gola, co najmniej strzelić. Przy okazji jest on pierwszym do strzelania karnych, co też jest ważne przy zakładzie.
Carlos Bacca strzeli @ 2,35 Betsafe⛔

Otrzymane punkty reputacji: +3
vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
Almeria - Atletico
Atletico wygra do 0 @2.40 bwin ✅ ✅
Griezmann strzeli @2.87 bet365 ⛔
Almeria gra słabo, ale ma kupę szczęścia. Tego brakuje w tym sezonie Rojiblancos, bo oprócz tego, że królują w Madrycie, to w innych miastach Hiszpanii mają problemy. Tym razem nie widzę tu innej możliwości, aniżeli wygranej gości i to do zera. No i strzelcem zespołu powinien być Francuz, który jest jednym z nielicznych, którzy mogą z czystym sumieniem powiedzieć, że gra dobrze w tym sezonie i nie można mu wiele zarzucić. Dziś czuję, że ukłuje, bo ma formę chłopak.
Sevilla - Real Sociedad
over 2.5 @1.74 Pinnacle ⛔
Sociedad aż tak źle nie gra w ofensywie, bo w ostatnim z Almerią powinni zrobić co najmniej manitę, ale świetnie bronił Ruben i za bardzo lekceważyli rywala Baskowie. Obrona gra źle, ale najgorzej Zubikarai, który nie powinien grać w tym klubie, bo babol goni babola, a Rulli jeszcze nie może grać.
Sevilla bez rewelacji, ale stabilnie. Gole w większości ze stałych fragmentów gry, chyba są tuż za Atletico w tym aspekcie, bo i wykonawców i egzekutorów z &#39;dyni&#39; mają niezłych. Do tego szalejący w napadzie Bacca. Może być to ciekawy pojedynek. Stawiałbym na zwycięstwo gospodarzy, ale... Baskowie jak będą zmotywowani jak na Królewskich to może coś z tego wyjść.
Granada - Levante
Granada nie strzeli @5.00 bet365 ✅ ✅
Dobrze widzę ten kurs? Granada to nie jest maszynka do zdobywania goli, a jeszcze przebić się przez defensywę Levante, którzy chyba tylko na to będą liczyć to nie lada sztuka. Żaby ciężkie mecze na początku sezonu, więc to nie najlepiej wygląda dla Mendilibara, ale może to i dobrze, bo się zgrają z tymi słabszymi i wyjdą zwycięsko z tych pojedynków. Już mają za sobą mecze z Villarrealem, Barceloną, Athletic i Malagą. Słabo wygląda ofensywa, bo nic do tej pory nie strzelili. Niemal za każdym razem, gdy stawiałem, że ktoś nie strzeli, to stawiałem na gości i było odwrotnie. Teraz się uczę na błędach i zagram odwrotnie, oby z dobrym skutkiem i to z 2.5 razy lepszym kursem.
Valencia - Cordoba 1
Espanyol - Getafe 1
AKO @2.34 bwin
✅ ✅
Dubel zabójca z czwartku. Nic złego stać się tu nie powinni, bo obie ekipy dużo lepsze niż goście. Espanyol pechowo traci, ale dość solidnie pomęczyli Malagę. Na Getafe powinno starczyć.

Otrzymane punkty reputacji: +61
bezstronny 2K

bezstronny

Użytkownik
Over 15,5 gola we wszystkich środowych meczach @ 1,78 Pinnacle Sports
Moim zdaniem bardzo ciekawa opcja na dzisiaj, mamy tutaj trzy spotkania które praktycznie same mogą pokryć over, a mianowicie Malaga - Barcelona, Sevilla - Sociedad i Almeria - Atletico. Po kolei, Malaga nie wygląda solidnie w obronie, niby dwa razy zachowywali czyste konto, ale raz z fatalnym na początku tego sezonu Levante a drugi raz z Bilbao bez formy. Barcelona dla odmiany wygląda bardzo dobrze, sytuacji jest sporo, dobrze funkcjonuje pressing, czasami zawodziło wykończenie w tych pierwszych kolejkach ale komplet punktów jest. 4/5 ostatnich spotkań na stadionie Malagi to ładne overy, wynik 0:1 padł w ostatnim spotkaniu, aczkolwiek z tego co pamiętam Barcelona marnowała wtedy sytuacje na potęge, tak więc wydaje mi się że dzisiaj powinni nastrzelać. Kolejne spotkanie, Sevilla jest na początku tego sezonu w bardzo dobrej dyspozycji, podzieliła się punktami tylko z równie dobrze spisującą się Valencią, w dzisiejszym starciu powinniśmy zobaczyć sporo bramek, bo Sociedad gra w tym sezonie falami i miewa częste przestoje w trakcie spotkania, aczkolwiek w ataku wygląda to imponująco, zwłaszcza cztery gole zdobyte w starciu z Realem. Co do ostatniego spotkania to wyczuwam tutaj niespodziankę, Atletico w tym sezonie nie walczy tak zaciekle w każdym spotkaniu i widać że brakuje koncentracji i motywacji w starciach ze słabszymi rywalami, mecz na zero z tyłu czyli coś co cechowało ten zespół w zeszłym sezonie, teraz zdarzył się dopiero raz, a w międzyczasie Atletico straciło aż trzy bramki w Champions League w spotkaniu z Olympiakosem. Oczywiście nadal siłą zespołu są stałe fragmenty i potrafią też rozegrać ładną akcję. Z Almerią jednak nie grało im się ostatnimi czasy dobrze, a zespół ten potrafi stworzyć na swoim stadionie widowisko okraszone wieloma golami. Liczę w tych trzech spotkaniach na 11 - 12 goli, w pozostałych trzech również powinno coś wpaść do sieci.
Dodatkowo
Eibar - Villareal - over 2 @ 2,00 Pinnacle Sports
Bardzo dobra linia i kurs, tak więc trzeba pobrać. Nie doceniałem Eibar, ale z meczu na mecz pokazują że nawet z tak małym budżetem można stworzyć dobry kolektyw i wygrywać w Primera Division. Jestem przekonany że coś strzelą, a co do Villareal to dysponują ogromnym potencjałem w ofensywie, w tym sezonie również będą wysoko i powinni dziś celować w zwycięstwo, over powinien zostać pokryty dość szybko.

saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
Barcelona czyste konto @2.10 Bet365 0-0✅
2 ostatnie mecze z Malagą Barca zakończyła z czystym kontem. W lidze jeszcze nie stracili gola i zdobyli ich już 11. Malaga w 4 kolejkach zdobyła jedynie 3 gole i nie zapowiada się, by dzisiaj zdołała zdobyć przynajmniej jednego. Przewiduję dzisiaj zwycięstwo Barcelony, zapewne do 0.
Vallecano - Bilbao over 2.5 gola @1.95 Marathon 2-1✅
Dosłownie w ostatniej minucie Rayo ????
Vallecano jest specyficzną drużyną - dużo strzelają i dużo tracą. Bilbao na odwrót - mało goli zdobywa i mało traci. Rayo ma słabą obronę i liczę, że parę goli tutaj padnie. Co ciekawe, w ostatnich 5 meczach w każdym padały minimum 3 gole.
Sevilla - Sociedad 1 @1.80 Bwin 1-0✅
Sevilla idzie przez ligę jak burza - zanotowała jedynie 1 remis i wszystkie pozostałe mecze wygrała. Sociedad gra słabo i nie wierzę w ich wygraną dzisiaj. W Sevilli szaleje Bacca, który zdobył już 4 gole. Sociedad sporo traci, ale potrafi też zdobywać gole. Sevilla jednak gra dobrze w obronie i to może być kluczem do zwycięstwa.
Seria trwa ;)

Otrzymane punkty reputacji: +19
radegast 141

radegast

Użytkownik
Espanyol - Getafe
W pełni zgadzam się z @Vidalem jeśli chodzi o grę na Espanyol w meczu z Getafe. Dla mnie ten typ jest przede wszystkim przeciw Getafe, które oględnie mówiąc, gra piach. Oglądałem ich ostatni mecz z Valencią, OK jest to drużyna z czołówki, ale 0:3 to był najmniejszy wymiar kary. Dziurawa obrona, bezsensowne rozgrywanie piłki w środkowej strefie boiska (w ostatnim meczu 55% posiadania i nic z tego) i niemoc w ataku, którą próbowali przełamać strzałami zza pola karnego. Nie potrafiłem dostrzec żadnego pomysłu na rozegranie, niestety gra piłką ich wyraźnie męczy. Dodatkowo w najbliższym meczu ma nie zagrać strzelec gola w meczu z Almerią, Alvaro Vazquez (wg injuriesandsuspensions.com). W tym sezonie La Liga Getafe zdążyło zanotować wygraną z Almerią 1:0 (trzeba przyznać dość szczęśliwą, bo co goście marnowali to głowa mała) i 3 przegrane, w tym 2 do zera. No cóż, dla mnie drużyna Cosmina Contry to kandydat do relegacji i mam nadzieję, że tym razem wreszcie spadną.
Espanyol nie jest żadną potęgą, ale jednak w ostatnich spotkaniach wyglądali dosyć solidnie. W każdym z meczów strzelali przynajmniej 1 gola - po dwa trafienia na koncie mają już Javi Garcia i Stuani. Z obroną jest troszkę gorzej bo stracili już 8 bramek, z drugiej jednak strony grali z Sevillą i Valencią, czyli czołówką ligi. W ostatnim spotkaniu dość pechowo zremisowali z Malagą 2:2, tracąc gola w doliczonym czasie. Ogólnie nieźle wyglądali w ataku stwarzając wiele sytuacji pod bramką Kameniego, a rozegranie przy trafieniu Caicedo na 1:0 palce lizać. Na tle drużyny z Madrytu z pewnością prezentują się dużo lepiej, więc gram ich zwycięstwo. Jedyne czego się obawiam to dość niekorzystny H2H - miejmy nadzieję, że tym razem historia nie zagra.
Espanyol win @ 1,72 B win✅ 2:0
Espanyol -1(AH) 2,28 Comeon✅ 2:0
Trochę się męczyli ale planowo???? Z taką grą to Getafe niech się wita z Secunda Division.

Otrzymane punkty reputacji: +12
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Espanyol-Getafe
Nie gram na wygraną Papużek, bo kurs jest dużo niższy oraz tak jak Radegast napisał w obronie jest średnio i zawsze mogą coś stracić. W ofensywie jest lepiej, bo po mimo tego, że do tej pory nie wygrali, to mimo wszystko w każdym ze spotkań zdobywali przynajmniej jednego gola, a ostatnio władowali Maladze 2 &quot;sztuki&quot; co wobec faktu, że Barca czy Athletic Bilbao nie były w stanie nawet jednej strzelić jest jakimś osiągnięciem, chociaż to jednak był mecz domowy. Teraz pora na wygraną i odblokowanie się na dobre, a rywal idealny, bo Getafe jak chłopaki wyżej pisali gra katastrofalnie. Nic nie pokazali z Celtą, czy z Valencią. Z Sevillą był już kompletny dramat i tylko raz zagrozili bramce Sergio Rico. Po stronie gospodarzy zabraknie jedynie kontuzjowanego Paco Montanesa, którego zastąpił na liście powołanych Fellipe Mattioni. Skład nie powinien się różnić od tego, który wybiegł w sobotę przeciwko Maladze. U gości zabraknie Hinestrozy, Valery, Lacena czy Alvaro Vazqueza. Do braku Pedro Leona zdążyliśmy się już przyzwyczaić, a na osłodę powraca do składu Michel.
Jako ciekawostkę dodam, że spotykają się dwa zespoły, które jako jedyne w dotychczasowych domowych meczach nie zapełniały swoich stadionów nawet w połowie.
Espanyol over 1,5 @ 1,88 Betsafe✅2:0

Valencia-Cordoba

Dla Nietoperzy to powinien być spacerek i powtórzenie wyniku strzeleckiego z meczów z Espanyolem, Malagą czy Getafe. Co prawda za czerwień będzie pauzował Rodrigo, ale jego miejsce zajmie Feghouli i w sytuacji Algierczyka na pewno będzie on mega zmotywowany do gry na pełnych obrotach. Stracił miejsce w składzie, a dla niego ławka to jest nic. Poza tym niepowołany został Vezo i prawdopodobnie obok Otamendiego zagra Mustafi, chociaż mówi się też o możliwości gry Orbana, ale ten bardziej wolałby grać po lewej stronie środka obrony, albo i lewej stronie boku defensywy. Poza tym więcej zmian ma nie być, bo też i Nuno nie chce rozregulować dobrze funkcjonującego organizmu. Parejo, Piatti, Andre Gomes i Paco Alcacer to powinien być kwartet, który poprowadzi zespół do kolejnej wygranej. Widać, że gra im idzie, a rywal mocno osłabiony, bo nie może zagrać wypożyczony z VCF, Fede Cartabia. W tym sezonie Cordoba zdobyła 3 gole i wszystkie z udziałem Fede(2 gole i asysta). Poza liczbami to sama gra bardzo zależy od tego zawodnika i naprawdę trudno mi sobie wyobrazić jak będą prezentowali się bez niego Andaluzyjczycy. Faworyt jest jeden i VCF powinni tutaj spokojnie wygrać w granicach 3/4:0.
Valencia over 2,5 @ 2,50 Bet365✅3:0

Otrzymane punkty reputacji: +27
fencyn 584

fencyn

Użytkownik
Zgadzam się w zupełności z kolegą wyżej, iż Valencia dziś powinna przejść spacerkiem beniaminka.Ale tylko ze względu iż u gości za duże braki głównie chodzi mi o Fede, bo to on kreował grę. Ogólnie gra Cordoby w ostatnich meczach nie była zła nawet w ostatnim meczu z Sevilla stworzyli sobie naprawdę kilka dogodnych sytuacji, oraz bardzo dobry mecz z Celtą, mało tego na rozpoczęciu sezonu w Realem nie wyglądali aż tak źle.
Espanyol-Getafe
Espanyol niezbyt dobrze zaczęli, zajmują przed ostatnie miejsce z 2 punktami, ale niemal z każdym dotychczas nawiązali walkę.Getafe jak dla mnie główny kandydat do spadku w tym sezonie, grają jakiś antyfutbol.W żadnym z ostatnich meczy Getafe nie zagrało choć trochę przyzwoicie i wątpię by się to poprawiło w najniższym czasie.
Doskonała okazja dla Espanyolu by w dzisiejszym meczu w końcu zgarnąć 3 punkty.
Typ: Espanyol 1,67 4/10 bet365✅

Przewidywane składy:
Espanyol: Casilla - Alvarez, Gonzalez, Colotto, Lopez - Canas, Sanchez - Montanes, Garcia, Vazquez - Caicedo
Getafe: Guaita - Escudero, Alexis, Naldo, Arroyo - Rodriguez, Michel, Lafita, Sammir, Sarabia - Vazquez(nie zagra)
Żródło składów: primeradivision.pl

Otrzymane punkty reputacji: +10
saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
Valencia wygra do 0 @2.00 Marathon 3-0✅
Valencia już za kilka godzin zmierzy się z ostatnią w tej chwili Cordobą. Ja dzisiaj myślę, że Valencia może spokojnie wygrać do 0. Jeśli chodzi o strzelanie bramek, to wychodzi im to całkiem nieźle. Do tej pory stracili też tylko 2 gole. Cordoba bogactwa w ataku nie ma, więc jest szansa, że bramki nie strzelą. A stracić jakąś powinni ????

Otrzymane punkty reputacji: +2
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom