>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

5. kolejka Ligue 1 (10.09 - 11.09)

Status
Zamknięty.
qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Kursy za Tobet :

Po przerwie na reprezentację wraca do gry francuska ekstraklasa i można natknąć się na kilka ciekawych spotkań.Przede wszystkim spotkanie na południu Francji gdzie Les Verts podejmą Lille i całkiem fajny kurs na Mistrza Francji, na Unibecie na DNB można złapać 1,76 także fajna opcja.Dzisiaj St Etienne rozwiązali kontrakt z Malbruankiem, który...w tym okienku związał się z Les Verts, trzeba bliżej przyjrzeć się sytuacji w zespole.
Remisowe spotkanie widziałbym w Caen choć ze wskazaniem na gospodarzy, under na Korsyce, może coś z Auxerre, które jest w dobrej dyspozycji.
Im bliżej weekendu będziemy więcej wiedzieć.

Zapraszam do dyskusji !​

P 37

piotreklyon

Użytkownik
Bordeaux vs Evian
Typ X2
Bukmacher - Betgun
Kurs 1,90
Na chwilę obecną Bordeaux jest chyba najmniej obliczalną drużyną Ligue1. Po zdobyciu mistrzostwa w 2009 roku zespół ten jest sukcesywnie osłabiany. Przed rozpoczęciem tego sezonu z klubu znowu odeszło kilku kluczowych graczy jak choćby A. Diarra, Wendel czy Fernando. Na domiar złego od dłuższego czasu brak jest wartościowych transferów do klubu. Dodatkowo atmosfera nie jest zbyt dobra o czym świadczy niedawna wypowiedź trenera. Gillot zarzucił swoim zawodnikom kompletny brak zaangażowania. To wszystko powoduje, że bardzo dziwne jest stawianie Żyrondystów w roli faworytów. Evian nie jest napewno wielką drużyną, ale widać, że klub ma duże ambicje. Po awansie żaden zawodnik nie odszedł a udało się sprowadzić tak znanych graczy jak C. Poulsen, S. Govou czy J. Leroy. Mimo, że obie drużyny prezentują się słabo w tym sezonie, według mnie, to tegoroczny beniaminek ma większe szanse na wywalczenie 3 punktów w tym spotkaniu.

Poprzednie mecze Bordeaux:

Bordeaux 1 - 2 Saint Étienne
Lorient 1 - 1 Bordeaux
Bordeaux 1 - 1 Auxerre
Valenciennes 1 - 2 Bordeaux
Saint Étienne 3 - 1 Bordeaux

Poprzednie mecze Evian:

Stade Brestois 29 2 - 2 Evian TG
Evian TG 1 - 0 Nicea
AC Ajaccio 1 - 1 Evian TG
Evian TG 0 - 1 Dijon FCO
RC Lens 1 - 0 Evian TG

arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, Francja Ligue 1
Bordeaux - Evian TG
Typ: 1
Kurs: 1,85
Bukmacher: Bet365
Analiza:

Już dziś o godzinie 19:00 na stadion wybiegną drużyny Bordeaux i Evian TG. jak dla mnie faworytem tego spotkania są gospodarze, stąd na nich stawiam, iż nie sądzę by beniaminek sobie poradził na tak trudnym terenie jakim jest Bordeaux, choć grają oni bez rewelacji. Goście w tabeli są za rywalem, lecz mają tyle samo punktów. Ostatnio Bordeaux wygrało swój mecz na wyjeździe, a goście przegrali u siebie. Jestem niemal pewny, że klasa gospodarzy nie pozwoli na straty punktów z beniaminkiem, jeśli nie chcą mieć dużej straty odnośnie lidera. Polecam ten typ, kurs przyzwoity.

M 2,5K

mati89

Forum VIP
Montpellier-Nice
Gospodarze są w świetnej dyspozycji, tak naprawdę wynik z Lyonem nie odzwierciedla tego co działo się na boisku. Cała drużyna gra bardzo dobrze a przede wszystkim Giroud i Dernis są bardzo groźni pod bramką rywali. W drużynie Paillade zabraknie pauzującego za czerwoną kartkę Belhandy, w jego miejsce zagra Cabella. W bramce zagrać ma Jourdren co w sumie może dziwić bo drugi z golkiperów - Pionnier pokazał się zarówno w meczach z Lille czy Lyonem z bardzo dobrej strony.
W Nice zabraknie kluczowego zawodnika - Civelliego. Bardzo duża strata i pytanie który z defensorów Nice zatrzyma Girouda :p
Nicea pozyskała ze Sportingu Djalo ale są pewne niezgodności które prawdopodobnie nie pozwolą mu wystąpić przeciwko Montpellier. Jeśli faktycznie nie zagra to Nicei będzie ciężko powalczyć w tym meczu samym Mounierem..
Póki co stawiam na gospodarzy..
Montpellier win @ 1,70 Unibet

enrico 1,4K

enrico

Użytkownik
Generalnie znacznie słabsza kolejka do typowania niż poprzednia

Caen-Toulouse FC 1 DNB @ 1,83 bet365
⛔ 0:1
Spotkanie dwóch zespołów, które nieźle zaczęły sezon. Caen po 4 kolejkach ma 6 punktów, Tuluza 7. Muszę przyznać, że oba zespoły mi się podobają. Gospodarze tego pojedynku grają ofensywnie przez co w ich meczach pada sporo goli. Goście zaczęli od dwóch wygranych z Ajaccio i Dijon, gdzie nie dopuścili przeciwników pod własne pole karne. Ale już w ostatnim meczu z PSG w defensywie było dużo chaosu, paryżanie mieli w końcówce spotkania bardzo dużo miejsca do gry. Ciekawe czy w przerwie na reprezentacje poprawiono mechanizm obronny. Poza tym już pewną tradycją staje się to, że Tuluza dobrze startuje, a potem przychodzi nieco słabsza dyspozycja. Spotkanie wyrównane, ale skłaniałbym się ku gospodarzom.
Marsylia-Rennes 1 @ 1,80 betsafe ⛔ 0:1
Jak nie teraz to z kim? Liczę, że w końcu uda się przełamać gospodarzom. Deschamps coraz mniej pewny swojej pozycji, strata tylu punktów na starcie nie ułatwi walki o mistrzostwo, a wiadomo, że tylko to interesuje marsylczyków. Co prawda w środku tygodnia czeka ich mecz LM z Olympiakosem Pireus, ale nie ma mowy o oszczędzaniu się. Sytuacja w lidze jest zbyt niepewna by cokolwiek odpuszczać. No, chyba, że znowu będziemy świadkami tradycyjnego już dla OM remisu 2:2...

vrazzo 928

vrazzo

Użytkownik
Generalnie znacznie słabsza kolejka do typowania niż poprzednia
Czempionaty europejskie w kosza i w siatkę, sporo jak na sobotę tenisa, do tego kwalifikacje F1. Gdyby jeszcze Anglia, Włochy, Niemcy, Francuzi czy nawet słabsze ligi dali trochę fajnych typów, byłoby za pięknie. Fakt, w tych 4 najmocniejszych ligach ciężko coś fajnego wybrać i jak się chce postawić, to trzeba nieco na siłę, ale coś tam się zawsze wyciągnie.
Zastanawiam się dziś nad postawieniem na Bordeaux, ale 1,67 na Bwin to mniej, niż dają inne buki. Zdecydowanie pewniejsza jest Marsylia, mimo tego, że gra z fantastycznym rywalem.
Olympique Marseille - Stade de Rennes
Olympique Marseille 1,72 Bwin
Nie ukrywam, że to pojedynek dwóch moich ulubionych zespołów we Francji. Stade de Rennes dzięki świetnemu trenerowi pnie się coraz wyżej i zatrudnia coraz lepszych zawodników. Ma już ekipę, pozwalającą na walkę o naprawdę wysokie cele. Teraz jednak źle trafiło. Dla Marsylii to absolutnie kluczowy mecz. Po tym, jak zepsuli początek sezonu, terminarz ich nie rozpieszcza. Wyjazd do Lille przed przerwą reprezentacyjną, teraz Rennes, w tygodniu spotkanie w LM, które trzeba wygrać, bo choć OM jest obok Arsenalu zdecydowanym faworytem do awansu, to Olympiakos to zespół, z którym BVB nie powinno mieć kłopotów i nie można tracić już od początku do groźnego mistrza Niemiec, i wreszcie niedzielny szlagier, spotkanie na Gerland za tydzień. Rennes ma być może mocniejszą ekipę, niż w zeszłym sezonie. Doszedł Feret, który zaskakująco stał się liderem zespołu, a także Pitroipa, który miał problemy z regularnym graniem w HSV, bo, nie wiedzieć czemu, najpierw Veh, a potem Oening, uparcie stawiali na dużo słabszych skrzydłowych - Sona, Toruna, Elię oraz Ben-Hatirę. Zostali M&#39;Vila oraz Boukhari, także Dalmat i Montano, którzy, nieco zaskakująco, są teraz rezerwowymi. Ale trzeba przyznać, że skład jest mocny i kompletny, przez co nawet świetni zawodnicy siedzą na ławce. OM ma swoje kłopoty. M&#39;bia jest kontuzjowany, N&#39;Kolou gra przeciętnie, Heinze i Hilton odeszli, przez co na stoperze gra prawy obrońca Fanni, a z boku zastępuje go Azpillicueta, który na szczęście nie gra już tak beznadziejnie, jak w zeszłym sezonie, choć też ciężko powiedzieć, by był mocnym punktem zespołu. Takim jest na pewno lewy obrońca, Jeremy Morel, który dla mnie jest największym objawieniem obecnych rozgrywek w światowej piłce. Jestem absolutnie oczarowany tym lewym defensorem, ale zasłużył sobie na to kapitalną grą w pierwszych kolejkach. Strach pomyśleć, gdzie byłoby teraz Lorient, gdyby nie sprzedaże zawodników, nie mówię nawet o Kościelnym, Cianim, Abrielu czy Gameiro, bardziej rywale drżeć mogliby przed tym, że na bokach obrony byliby Jallet (obecnie PSG) i właśnie Morel. Dla mnie obu to absolutna czołówka na świecie i jak widzę w kadrze Evrę i Sagnę, nie są źli, atutem są nazwiska, ale Morel/Jallet daliby Tricolores prawdziwego kopa na bokach defensywy. Mocna, jak zwykle pomoc w OM, może zdominować tę formację rywali. Alou Diarra gra bardzo dobrze, Lucho i Cheyrou jak są w formie, są nie do zatrzymania, do tego obaj perfekcyjnie biją stałe fragmenty gry. Nie zagra dziś Andre Ayew, który i tak nie grał tak dobrze, jak w poprzednich rozgrywkach, w ataku zobaczymy więc będących w świetnej formie Valbuenę i Remy&#39;ego, a także, co mnie ogromnie cieszy, powracającego do formy Dede Gignaca! Wiem, ma wielu krytyków, ale moim zdaniem posiada wielki potencjał i pokaże, na co go stać. OM powinno udowodnić dziś swoją wielką klasę i po prostu zwyciężyć, zrobić to, czego bliscy byli w Lille, bo trzeba przyznać, że byli tam lepszą ekipą od gospodarzy.

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
-

Stade Malherbe Caen - Toulouse Football Club | SM Caen DNB - 1,78 (Unibet)⛔⛔⛔[*]&#39;90

Już ktoś o tym meczu pisał, ale ja również dorzucę od siebie co nieco.Uważam, że to jest dość ciekawy typ, raczej widzi mi się tutaj remis, ale jeśli ktoś miałby wygrać to gospodarze także w razie czego można ich próbować to wyglądają dość fajnie na starcie tego sezonu.W poprzednim sezonie, jako beniaminek grali właśnie jak beniaminek czyli ciułali te punkty bez jakiekolwiek kolorytu.W tym sezonie wygląda już inaczej, widziałem dość sporo teraz z ich udziałem i robi momentami gra wrażenie.Pewność i pomysłowość to klucz do ich gry.Na pewno świetnym ruchem okazał się transfer Alaina-Fraua, który już zdążył strzelić gola dla Caen.Teraz wraca do gry po kontuzji uda i będzie dostępny na mecz z Tuluzą.Wspominałem, że dodaje kolorytu Caen bo grają dość fajnie, szczególnie w meczach gdzie wygrywają - było to widać w meczu z Sochaux gdzie fajnie sobie radzili w ataku.Co do Tuluzy, spodziewałem się po nich trochę więcej, narobili mi apetytu na dobrą grę po tym jak spokojnie przejechali się po Dijonie i Ajaccio, a jak przyszło do starcia z PSG to wyglądało to przynajmniej słabo.Paryżanie kontrolowali grę i mimo iż Tuluza strzeliła po rogu pierwszego gola to później trzy dobre zagrania do napastników zaliczył Pastore i było po meczu.W tym obrona gości nie czuje się dobrze i jeśli śmiałek z Caen odważy się na takie zagrania do Fraua w dzisiejszym meczu to może przynieść to wymierny efekt.U gospodarzy nie wygra obrońca Tafforeau, ale on w tym sezonie jeszcze nie występował oraz młody napastnik Morel.Jedynym realnym osłabieniem jest Sorbona, podstawowego obrońcy.U gości, nie zagra na pewno pomocnik Sirieix, Didot oraz napastnik ściągnięty z St Etienne - Riviere i zawieszony jest Soukouny.Osłabienia po oby dwóch stronach, ale ja bardziej liczę na drużynę z Normandii.Ostatnie dwa mecze u siebie to dwa remisy z Tuluzą, dzisiaj uważam, że obrót sprawy może być podobny, ale jeśli ktoś ma przechylić szalę zwycięstwa na swoją korzyść to podopieczni Dumasa, którzy dobrze wyglądają na starcie sezonu.Po fajnym kursie można spróbować bo raczej jest to bezpieczny zakład.

Na OS będzie mecz St Etienne - Lille, ja chyba poszukam do tego meczu strima bo chciałbym zobaczyć obie drużyny w akcji.

O innych spotkaniach po meczach Bundesligi.

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
-

Ajaccio - Valenciennes | Time of first goal - 28:00 or later/no goal - 1,60 (Tobet)✅✅✅

Znalazłem fajny typ, wszędzie jest gdzieś powyżej 31 minuty, a tutaj mamy w miarę wczesną fazę meczu.Decyduje się na takie zdarzenie bo granie na under jest nieopłacalne, co prawdą na porywający mecz na Korsyce nie ma co liczyć nie mniej jednak kurs w granicach 1,50 mnie nie satysfakcjonuje.Omijam mecze faworytów w tej kolejce, skupiam się na rzemieślnikach ligowych.Tutaj starcie ekip, które walczą o utrzymanie, na razie ciężko idzie te gromadzenie punktów oby dwóm drużynom bo gospodarze dwa razy zremisowali [ co prawda raz na Stade Gerlande ] i dwa razy gładko przegrali.Goście, nie lepiej bo jeśli porażka z PSG była wkalkulowana to lepsze wyniki powinni zanotować z Bordo czy też na Caen wywieźć jeden punkt dałoby radę.Ajaccio straciło już osiem goli, z czego cztery w ostatnim meczu, ze strzelaniem tez jest przeciętnie bo trzy bramki to nie jest spore osiągnięcie, ewidentnie przy pasywnej grze w obronie nie jest to wystarczająca ilość.Goście nie lepiej bo zanotowali tylko dwie bramki, ale za to w obronie idzie im trochę lepiej bo aż tyle nie tracą.Dziś nie zagra czterech graczy AJJC, którzy z różnych powodów nie są do dyspozycji trenera, trochę więcej w ekipie z Nord-Pas de Calais gdzie braknie aż siedmiu piłkarzy, m.in najlepszego strzelca gości Pujola także chyba największe osłabienie tego wieczora.Przechodząc już do typu bo do meczu niewiele czasu, wybieram taką opcję bo wydaje mi się najbezpieczniejsza, nie liczmy raczej na wielki, porywający mecz zaś bramki rozstrzygającej możemy się spodziewać w drugiej części spotkania.

duo 303

duo

Użytkownik
-
&amp;
-

Montpellier - Nice oraz Nancy - Auxerre

Nie przepadam za obstawianiem ligi francuskiej ale tym razem wpadły mi w oko te dwa spotkania. Montpellier świetnie zaczęło sezon i po 4 kolejkach jest niespodziewanym liderem. Do tej pory w lidze odnieśli 3 zwycięstwa i to nie z byle kim bo z Lille czy Rennes (aż 4:0!). Ostatnio przydarzył im się wypadek przy pracy, a mianowicie porażka z Lyonem, choć zasłużyli w tamtym meczu przynajmniej na remis. Dziś do Montpellier przyjadą zawodnicy Niecei, która uciułała jak narazie 2 punkty remisując z Tuluzą i Brestem. Nicea nie prezentuje jak narazie nic ciekawego i w starciu z tak grającym Montpellier jest bez szans. Drugim moim typem jest to, że Auxerre nie przegra. Drużyna Dudki pomimo odejścia Jelenia radzi sobie całkiem dobrze. Porażka jedynie z Montpellier, a poza tym remisy z Marsylią i Bordeaux oraz wygrana nad Ajaccio 4:1 pozwalają ze spokojem patrzeć w przyszłość. Ich dzisiejszy rywal ma na koncie jeden punkcik po remisie w meczu otwarcia z Lille. Nancy w tym sezonie zapewne walczyć będzie o ligowy byt. Obie drużyny grały ze sobą nieco ponad tydzień temu w Pucharze Francji (gospodarzem także było Nancy) i Auxerre wygrało 1:2. Dziś o wygraną może być nieco trudniej, gdyż gospodarze napewno przeanalizują tamten mecz i zrobią wszystko aby uzyskać lepszy rezultat dlatego podpieram się remisem.

TYP: Montpellier + Auxerre +0.5✅✅✅
KURS:@2.75
STAWKA:6/10

bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
PSG - Brest

Mecz kończący piątą kolejkę spotkań we Francuskiej Ligue1. Gospodarze z meczu na mecz grają coraz lepiej. Świetne asysty Javiera Pastore i bramki Kevina Gameiro sprawiają że PSG pnie się w ligowej tabeli coraz wyżej. Wydaje się że pieniądze zainwestowane w ten klub zaczynają się po woli spłacać. Apetyty działaczy jak i kibiców w tym sezonie są bardzo duże, a większość osób mówi otwarcie że walczą o tegoroczne mistrzostwo. Aby tak się stało takie zespoły jak Brest muszą ogrywać bez najmniejszego problemu.

Trener gospodarzy Antoine Kombouare nie będzie mógł dzisiaj skorzystać z paru podstawowych zawodników : Clementa Chantome (P, 4/0), Milana Bisevaca (O, 4/0), Mohameda Sissoko (P, 0/0), Mamadou Sakho (O, 2/0) i Guillaume&#39;a Hoarau (N, 2/0). Na pierwszy rzut oka strata dwóch podstawowych zawodników, filarów zespołu, przy stosunkowo wąskiej kadrze, wydaje się dużym osłabieniem, ale jakby nie patrzeć to za Milana Bisevaca zagra zapewne świeżo co sprowadzony Diego Lugano. Za Clementa Chantome zagra Mathieu Bodmer - więc ubytki praktycznie załatane.

Brest po czterech meczach ma cztery remisy. Ogólnie według mnie jak i większej liczby osób są po prostu skazani na porażkę w tym spotkaniu. Do Paryża przyjeżdżają potężnie osłabieni. Zabraknie Ahmed Kantari (O, 0/0), Omar Daf (O, 0/0), Moise Apanga (O, 0/0), Brahim Ferradj (P, 0/0), Jonathan Ayite (N, 2/0), Larsen Toure (N, 1/0), Johan Martial (O, 3/0), a z powodu zawieszenia nie zagra Paul Baysse (O, 4/0). Jak widać obrona Brestu w dzisiejszym meczu będzie osłabiona. Słabo im wychodzi również gra na wyjazdach więc raczej nie mają co liczyć na dobry rezultat.

PSG - Stade Brest - 1 - 1,40 ✅

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
-

Paris Saint Germain - Stade Brestois 29 | PSG over1.5 - 1,60 (Betsafe)⛔⛔⛔

Nie bez powodów sporo ludzi gra na PSG, ja jednak postawię na over bramkowy Paryżan.Jestem zbudowany ich postawą w meczu z Tuluzą gdzie na Południu Francji bo przeważali przez cały mecz i wygrali zasłużenie.Dużo mówiło się o Pastore, który zagrał bardzo dobre zawody - dwie asysty + akcja rozpoczynająca trzeciego gola.Spory dorobek jak na początek przygody w L1.Ponadto już notuje gola co mecz Reprezentant Francji - Kevin Gameiro co zapewne cieszy bo od samego początku jest w świetnej dyspozycji.PSG zaczęło odbijać się od dna bo tak było po pierwszych dwóch kolejkach, ale już zwycięstwo z Valenciennes czy właśnie w Tuluzie wywindowało ich na ósma pozycję, dzisiaj mogą wskoczyć na podium, a są ku temu przesłanki - coraz mocniejsza defensywna bo dotąd Paryżanie tracili w każdym meczu gola a to zdeterminowało Leonardo do ściągnięcia Diego Lugano na środek obrony, który będzie tworzył duet stoperów z Bisevacem - dziś zagra z Tiene bądź Camarą bo były gracz OFK Belgrad jest kontuzjowany, dochodzi do tego absencja Sakho, który gra na boku obrony, nie zagra również pomocnik Sissoko oraz napastnik Horeau.Kilka na pewno ważnych postaci, ale Leonardo pościągał zawodników, którzy też mogą grać w pierwszym składzie.W pomocy znajdzie się miejsce dla Matsudiego, Bodmera jako graczy zabezpieczających liderów ekipy z Parc des Princes - świetne trio jak na francuskie warunki - Menez, Pastore i Nene będą odpowiedzialni za dogrywanie piłki Gameiro.Podejrzewam, że tylko jednym napastnikiem zagra Kombourae, ale nie powinno to przeszkodzić w stwarzaniu sytuacji.Przeciwko znacznie lepszej Tuluzie aniżeli SB29 nie mieli problemów aby stworzyć sporo sytuacji bramkowych to i u siebie powinni strzelić przynajmniej dwie bramki.W poprzednim sezonie ograli Brest 3:1, nie zdziwię się jeśli podobny rezultat będzie dziś na co liczę, ja złapałem jeszcze 1,57 także kursy w granicach 1,60 można gdzieś połapać jeszcze.

spinache 96

spinache

Forum VIP
Dyscyplina : Piłka Nożna - Ligue 1
Spotkanie : Montpellier - Nice
Kurs : 1.80
Buk : WillHill
Godzina : 17:00

Analiza :

5. kolejka francuskiej Ligue 1. Lider po czterech kolejkach podejmuje na wlasnym boisku trzecia od konca druzyne Nicei. Montpellier po trzech wybranych z mocnymi druzynami : Lille, Rennes i Auxerre przegral w ostatniej kolejce na Stade do Gerland z Lyonem 2-1. Stawiałem w tymtym spotkaniu na zmeczenie daleka podroza pilkarzy Lyonu do Kazania, jednak mimo to zawodnicy Olymique zdolali wyjsc zwyciesko z tego spotkania. Dziś gospodarze na pewno beda chcieli wrocic na fotel lidera, na ktore to miejsce wskoczyl wlasnie Lyon po zwyciestwie z Dijon. Montpellier ma wciaz w swoim skladzie prezentujacych wysoka forme Belhande i Suleymana Camare, Montpellier na wlasnym boisku poki co prezentuje sie wspaniale, 2 zw w 2 meczach, 7:1 w bramkach i to z druzynami walczacymi o europejskie puchary. Nicea wrecz odwrotnie, w 4 spotkaniach tylk 2 pkt i 2 strzelone bramki. Ostatnie 2 spotkania to 2 remisy z Tuluzą i Brestem na wlasnym stadionie. Nie sadze aby dzisiaj ten bilans mial sie zmienic, majac na uwadze dotychczasowa gre obu druzyn. Nicea nie miala do tej pory argumentow z przodu aby zagrozic innym druzynom, nie sadze aby Montpellier, ktore do tej pory stracilo 1 bramke u siebie stracilo kolejna wlasnie w tym spotkaniu. A strzela na pewno cos z cala pewnoscia.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom