>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

5 kolejka I Ligi 1.09 - 2.09.2012

Status
Zamknięty.
ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP

Przed nami 5. kolejka i powoli sytuacja w tabeli zaczyna robić się bardzo ciekawa. Zdecydowanie najbardziej zaskoczyła nas zespół Floty Świnoujście. Przed nadchodzącą serią spotkań mają komplet zwycięstw. Co prawda styl w jaki to robili nie był imponujący, ale liczy się to, że w każdym meczu zgarnęli 3 punkty. Dwaj faworyci ligi czyli Zawisza i Cracovia ustawili się tuż za plecami ekipy ze Świnoujścia. Jak sytuacja wygląda na dole ? Polonia Bytom &quot;zgodnie z planem&quot; zamyka tabelę. Po 4 kolejkach zdobyli zaledwie jedną bramkę. Rywale odskakują i drużyna ze Śląska jest już skazana na degradację. Zakaz transferowy zrobił swoje, a do tego wielu zawodników odeszło. Problemem jest często wybór meczowej 18-nastki, a nawet jej brak, bo Bytomianie ostatnio na ławce mieli tylko 2(!) zawodników. Przed zbliżającą się konfrontacją z Tychami nic nie zapowiada się by nastało przełamanie. Polonia przegrała 0:1 swój ostatni mecz. Ich rywalem była Sandecja, która też ma swoje problemy. Zespół GKS-u Tychy również czeka na swoje pierwsze zwycięstwo, ale jednak na papierze wydają się silniejsi, a do tego nie mają takich problemów kadrowych jak ich sobotni rywal.
Jako hit nadchodzącej kolejki zapowiada się mecz Arki z Zawiszą. Arka u siebie póki co z kompletem punktów i bez ani jednej straconej bramki. Jak wyjdzie im ten pojedynek ? W zaległym meczu, który został rozegrany w trakcie tygodnia to właśnie zespół Arki musiał udać się na długą podróż do Krakowa. Przez dłuższą część meczu grali w osłabieniu, ale pech chciał, że gola stracili w samej końcówce meczu. Jak zagrają z Zawiszą przed własną publicznością ?
Czy zespół Floty, który tak fantastycznie wystartował, w końcu straci punkty ? Kto wygra pojedynek na dnie ? Czy Arka zatrzyma u siebie Zawiszę, który pewnie idzie po awans ?
Zapraszam do merytorycznej dyskusji

kwinto 353

kwinto

Użytkownik
Ramzesa, jak mi wiadomo to polonia swój ostatni mecz przegrała z Sandecją, zresztą według planu. Teraz również polecam pograć na Tychy, póki kursy trzymają dobry poziom. Bytomianie to ogórki i nie ma mowy tutaj o jakimś bytomskim charakterze , o którym ostatnio się rozpisywał jeden z użytkowników tego forum.Oni pokazali w tamtym sezonie jaka tam panuje atmosfera i jak komuś kto tam gra, zależy na utrzymaniu, mając kadrę na środek tabeli jak nie lepiej. Są drużyny, które mają dużo gorsze składy a pokazują prawdziwy charakter.
Ramzes//dzięki, nie wiem dlaczego w głowie miałem 0:0.

empe92 438

empe92

Użytkownik
Okocimski KS Brzesko - Termalica Bruk-Bet Nieciecza
13. w tabeli Okocimski podejmie 10. Termalicę. Moim zdaniem warto w tym meczu zainwestować na zwycięstwo gości. Gospodarze mają na koncie 4 oczka po zwycięstwie z Bogdanką w Łęcznej 2:1 i remisie u siebie ze Stróżami 1:1. Później przyszły 2 porażki z Cracovią 0:2 i Zawiszą 0:4. Zespół z Brzeska gra bardzo przeciętną piłkę. W ostatnich 2 meczach stracili 6 bramek nie strzelając ani jednej. Dla mnie ciągle pozostają jednym z głównym kandydatów do opuszczenia 1. ligi po tym sezonie. Tym razem podejmą Termalicę, która na wyjazdach prezentuje się zdecydowanie lepiej niż na własnym obiekcie. Dotychczas zgromadzili 6 oczek, wszystkie z nich zdobyli na obcych stadionach. Pokonali Polonię Bytom i GKS Tychy w takim samym stosunku – po 3:0. W ostatnim meczu ulegli u siebie 1:2 Miedzi Legnica, ale duży wpływ na rezultat spotkania miała czerwona kartka, jaką w 33. minucie zobaczył Nalepa. Do tego czasu to Termalica była lepszą dryżuną udokumentowując to zdobyciem bramki z karnego. Póżniej Miedź zdobyła 2 gole przed przerwą i to gospodarze musieli odrabiać straty. Nawet grając w 10 potrafili stwarzać groźnie sytuacje (min. sam na sam Pawlusińskiego), ale byli bardzo nieskuteczni. Jeśli poprawią wykończenie akcji, nie powinni mieć problemu z wywiezieniem z Brzeska kompletu punktów.
Termalica @ 2.40 Sportingbet ✅ 1:2

Sandecja Nowy Sącz - Olimpia Grudziądz
W kolejnym meczu 7. Sandecja zagra z 5. Olimpią Grudziądz. Tym razem również skłonię się do gry na gości, ale wydaje mi się, że warto zebiezpieczyć się opcią DNB. Sandecja u siebie bez punktów. Podejmowali już Zawiszę (0:5) i Flotę (0:2), a więc ekipy z czołówki tabeli. Ostatni ich mecz to wyjazdowa potyczka ze zdecydowanie najsłabszą w całej stawce Polonią Bytom. Zawodnicy z Nowego Sącza długo nie mogli sobie poradzić z gorszym rywalem, ale rzutem na taśmę w 90min meczu zdobyli zwycięskiego gola. Teraz przyjdzie im się zmierzyć z o wiele groźniejszym, szczególnie w ofensywie, zespołem. Olimpia to drużyna, która prezentuje fajny dla oka, ofensywny futbol. O ile na początku rozgrywek mieli problem ze zdobywaniem goli, widać było fatalną skuteczność, to teraz wreszcie nauczyli się zdobywać gole. Strzelili 2 bramki w Bytomiu i w ostatniej kolejce 3 u siebie z ŁKSem. Dla mnie to ekipa z Grudziądza będzie faworytem tego spotkania, ale na wszelki wypadek warto się zabezpieczyć opcją DNB.
Olimpia DNB @ 2.00 Bet365 ⛔ 2:0

R 10

radziopb

Użytkownik
Ramzesa, jak mi wiadomo to polonia swój ostatni mecz przegrała z Sandecją, zresztą według planu. Teraz również polecam pograć na Tychy, póki kursy trzymają dobry poziom. Bytomianie to ogórki i nie ma mowy tutaj o jakimś bytomskim charakterze , o którym ostatnio się rozpisywał jeden z użytkowników tego forum.Oni pokazali w tamtym sezonie jaka tam panuje atmosfera i jak komuś kto tam gra, zależy na utrzymaniu, mając kadrę na środek tabeli jak nie lepiej. Są drużyny, które mają dużo gorsze składy a pokazują prawdziwy charakter.
Mysle ze kolega sie troszke zagalopował z tymi ogórkami :zoltakartka: Nie wydaje mi się, abyś widział na żywo ktorys z meczy Polonii w tym sezonie..
Grajac na Flocie do momentu, gdy Kulpaka nie obejrzał czerwonej kartki za uderzenie rywala w twarz mecz byl wyrownany, by nie rzecz, ze Polonia stowrzyla sobie lepsze sytuacje. Ostatecznie grajac w &#39;10&#39; chlopaki pekli i przegrali 0-2.
Z Olimpia Grudziadz to samo. Olimpia dosc wzmocnona przec sezonem miala przyjechac sie po mlodych z Byytomia. Do przerwy dobre spotkanie z lekka przewaga Polonii [obiektywna ocena]. Po przerwie stracili bramke i sie posypalo. Rzucili sie do odrabiania, ale bylo za poźno. Skonczylo sie 1-2.
Przyjechala Nieciecza. Tutaj niespodzianki nie bylo. Porazka 0-3.
Przyszedl mecz z Sandecja. Kazdy Polonie skazywal na porażke i.. owszem tak się też skonczylo, ale.. spojrzmy prawdziwe w oczy. Przyjechala mocna Sandecja z naziwskami w skladzie. Bo jesli porownamy takich zawodnikow jak Cabaj, Wilczynski, Burkhardt, Aleksander czy Mrozik z.. Miką, Grzybkiem czy Płókarzem to widzimy obraz nedzy i rozpaczy. Ale mecz wygląda calkiem inaczej niz nalezalo sie tego spodziewac. Jednak to Polonia miala wiecej z gry i storzyla sobie, jednak brak doswiadczenia zrobil swoje. Sandecja dopiero w 70 minucie stworzyla sobie dwie dogodne sytuacje do strzelenia gola. W calym meczu bylo duzo walki i ciezko bylo wylonic zwyciezce. Ostatecznie skonczylo sie 0-1 po golu w 93 minucie.
Fakt.. Polonia zajmuje ostatnie miejsce z zerowym dorobkiem punktowym, ale ich gra wcale na to nie wskazuje. Z drugiej strony Tychy. Czy są aż taka potęgą by odmlodzona Polonia miała się ich obawiać? Wątpie. Mecz odbedzie sie w Jaworzenie, wiec dla obu druzyn jak by nie patrzec wyjazd.
Sklanialbym sie tutaj bardziej ku Polonii i postawie 5/10. :cool:

Polonia +0,5, po kursie 2,0 ✅✅✅

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Z Olimpia Grudziadz to samo. Olimpia dosc wzmocnona przec sezonem miala przyjechac sie po mlodych z Byytomia. Do przerwy dobre spotkanie z lekka przewaga Polonii [obiektywna ocena].
To jest raczej Twoja subiektywna opinia. Olimpia stwarzała sobie lepsze sytuacje, a tak naprawdę to wynik ratował kilka razy bramkarz Polonii. Grudziądz wcisnął bramkę na 2:0 i cofnął się, od tego momentu to Polonia prowadziła akcje. Dwubramkowej straty w tej sytuacji praktycznie nie dało się odrobić. Złapaliście kontakt, ale jak to trener po meczu trafnie określił &quot;zabrakło czasu&quot;. Chwali co mecz, że młodzi walczą, ale dla mnie to jest takie dopatrywanie się na siłę jakichś plusów. Trzeba zejść na ziemie i powiedzieć szczerze, że lepiej było zostać w II lidze. Tu z zakazem transferowym nic się nie dało ugrać. Odeszli zawodnicy, którzy i tak nie potrafili utrzymać w poprzednim sezonie zespołu i tak się skończy i teraz. Takie argumenty &quot;odmładzanie&quot; składu. Odmłodzić można zespół w fazie budowy, a nie w momencie gdy jesteś pod ścianą. Takie są fakty, młodzi grają, bo nie ma kto grać. 5 młodzieżowców w podstawowej jedenastce ? 5 chłopaków, którzy zostali wyrwani z rezerw czy innych grup młodzieżowych ma nagle dać utrzymanie ? Wystarczy zobaczyć na nazwiska w niektórych drużynach walczących o utrzymanie, a wtedy można zrozumieć, że czasami trudniej się utrzymać niż awansować do Ekstraklasy (tak ironicznie trochę). Dobrze, że na mecz z Tychami wraca Gamla, bo wzmocni środek obrony. Tak naprawdę to chyba jedyny pozytyw przed nadchodzącym meczem. Trzeba pogodzić się z tym, że Polonia będzie drużyną dostarczającą punkty i o dziwo ich każdy nadchodzący mecz jest do przewidzenia. W meczu z Sandecją liczyłem, że ugrają ten remis. Drużyna z Nowego Sącza też nie gra ostatnimi czasy najlepszej piłki. Co słychać w GKS-ie Tychy ? Wraca Piotr Rocki i to jest bardzo ważna informacja. Człowiek orkiestra, bo tak bym o nim powiedział. Bazuje na swoim doświadczeniu. W Ruchu Radzionków był jedną z najważniejszych postaci. Pracuje zarówno w defensywie (cofa się i haruje jak wół) jak i jest kreatorem akcji ofensywnych. To przez niego przechodzi większość piłek. Z dystansu też potrafi zdrowo uderzyć. Jeśli chodzi o uzyskiwane rezultaty przez ekipę z Tych to zremisowali bezbramkowo z Zawiszą oraz ugrali również remis z Kolejarzem Stróże. Dwa pozostałe mecze (Flota i Termalica) skończyły się jednak porażką GKS-u. Sytuacja nie wygląda też różowo, ale jednak układa się to dużo lepiej niż w Polonii, gdzie wszystko robione jest na wariackich papierach. Liczę, że wraz z powrotem Rockiego, wróci też nadzieja na pierwsze zwycięstwo.
GKS Tychy - Polonia Bytom
GKS Tychy 1,85 Bwin ⛔ 0:0

shizzo 0

shizzo

Użytkownik
To jest raczej Twoja subiektywna opinia. Olimpia stwarzała sobie lepsze sytuacje, a tak naprawdę to wynik ratował kilka razy bramkarz Polonii. Grudziądz wcisnął bramkę na 2:0 i cofnął się, od tego momentu to Polonia prowadziła akcje. Dwubramkowej straty w tej sytuacji praktycznie nie dało się odrobić. Złapaliście kontakt, ale jak to trener po meczu trafnie określił &quot;zabrakło czasu&quot;. Chwali co mecz, że młodzi walczą, ale dla mnie to jest takie dopatrywanie się na siłę jakichś plusów. Trzeba zejść na ziemie i powiedzieć szczerze, że lepiej było zostać w II lidze. Tu z zakazem transferowym nic się nie dało ugrać. Odeszli zawodnicy, którzy i tak nie potrafili utrzymać w poprzednim sezonie zespołu i tak się skończy i teraz. Takie argumenty &quot;odmładzanie&quot; składu. Odmłodzić można zespół w fazie budowy, a nie w momencie gdy jesteś pod ścianą. Takie są fakty, młodzi grają, bo nie ma kto grać. 5 młodzieżowców w podstawowej jedenastce ? 5 chłopaków, którzy zostali wyrwani z rezerw czy innych grup młodzieżowych ma nagle dać utrzymanie ? Wystarczy zobaczyć na nazwiska w niektórych drużynach walczących o utrzymanie, a wtedy można zrozumieć, że czasami trudniej się utrzymać niż awansować do Ekstraklasy (tak ironicznie trochę). Dobrze, że na mecz z Tychami wraca Gamla, bo wzmocni środek obrony. Tak naprawdę to chyba jedyny pozytyw przed nadchodzącym meczem. Trzeba pogodzić się z tym, że Polonia będzie drużyną dostarczającą punkty i o dziwo ich każdy nadchodzący mecz jest do przewidzenia. W meczu z Sandecją liczyłem, że ugrają ten remis. Drużyna z Nowego Sącza też nie gra ostatnimi czasy najlepszej piłki. Co słychać w GKS-ie Tychy ? Wraca Piotr Rocki i to jest bardzo ważna informacja. Człowiek orkiestra, bo tak bym o nim powiedział. Bazuje na swoim doświadczeniu. W Ruchu Radzionków był jedną z najważniejszych postaci. Pracuje zarówno w defensywie (cofa się i haruje jak wół) jak i jest kreatorem akcji ofensywnych. To przez niego przechodzi większość piłek. Z dystansu też potrafi zdrowo uderzyć. Jeśli chodzi o uzyskiwane rezultaty przez ekipę z Tych to zremisowali bezbramkowo z Zawiszą oraz ugrali również remis z Kolejarzem Stróże. Dwa pozostałe mecze (Flota i Termalica) skończyły się jednak porażką GKS-u. Sytuacja nie wygląda też różowo, ale jednak układa się to dużo lepiej niż w Polonii, gdzie wszystko robione jest na wariackich papierach. Liczę, że wraz z powrotem Rockiego, wróci też nadzieja na pierwsze zwycięstwo.
GKS Tychy - Polonia Bytom
GKS Tychy 1,85 Bwin
Świetnie wszystko wytłumaczone.
Dla mnie dziś pewniakiem jest GKS i tylko GKS.
Dziś jest pierwszy mecz w którym Tychy mają realne szanse na 3 punkty.
I tak jak napisano wyżej wraca Rocki, oglądałem mecz z Zawiszą i grał świetnie, a nigdy nie wiadomo co by się wydarzyło gdyby nie pierwsza czerwona kartka dla Tychów (nie powinno jej być).
Tak samo było z Rockim ale nie ważne.
Do tego Piotr Mandrysz, świetny trener mam nadzieje że obudzi chłopaków i że uwierzą w siebie bo jest to dobra drużyna tylko musi przypomnieć jak się gra w piłkę.

psotnick 1M

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Arka Gdynia - Zawisza Bydgoszcz
Połowa lub koniec spotkania
Typ: Zawisza Bydgoszcz @ 2.05 Bwin ✅ 0-1 :]
(Alternatywna azjatycka suma goli)
Typ: Powyżej 2.0 @ 1.625 Bet365 ⛔
Uda się obydwu drużynom strzelić gola?
Typ: Tak @ 1.75 Bwin ⛔

edit: co za mecz.. 4 czerwone, Zawisza kończył w 8, Arka w 10, niewykorzystany karny Nwaogu w doliczonym czasie gry.. Trener to chciał go zamordować, bo wyznaczył innego gracza do karnego.. Emocji więcej niż w całej kolejce Ekstraklasy:smile:
Bardzo interesująco zapowiadający się mecz dwóch pretendentów do awansu. Obie drużyny prezentują się bardzo dobrze na początku sezonu, ale w ostatnich dniach to gospodarze mogą się czuć gorzej niż goście z Bydgoszczy. Przede wszystkim mogą się czuć zmęczeni po małym tournee po Małopolsce, a przede wszystkim bardzo nieszczęśliwymi wynikami jakie w tym czasie zanotowali. Najpierw w niedzielę w Stróżach dali sobie wbić wyrównującą bramkę w doliczonym czasie gry (1-1), po czym w środę w Krakowie sytuacja się powtórzyła, kiedy Cracovia również w doliczonym czasie strzeliła zwycięską bramkę (1-0). Zamiast więc pewnych 4 punktów, ledwie jeden i świadomość frajerskiego oddania punktów. Takie wojaże, a przede wszystkim okoliczności tych meczu muszą odbić się zarówno na fizycznej jak i psychicznej kondycji Arkowców. Z kolei ich dzisiejszy przeciwnik nie miał takich problemów: ani nie doświadczył męczących podróży, za to kroczy od zwycięstwa do zwycięstwa. W ostatnim meczu ograł Okocimskiego (4-0), a jego gra momentami przystawała raczej do Ekstraklasy niż 1 Ligi. Na boisku widać dużą pewność siebie, zresztą trudno żeby było inaczej, skoro większość wyjściowego składu jeszcze niedawno grała w Ekstraklasie i to z niemałym powodzeniem. Świetna forma Abotta, Drygasa czy Zawistowskiego pozwala z optymizmem patrzeć na dzisiejszy mecz. Jedyną złą wiadomością będzie absencja młodego obrońcy Kopacza, który nabawił się urazu w meczu z Okocimskim. Z drugiej strony Arka również wystąpi bez swojego podstawowego obrońcy: za bezmyślną czerwoną kartkę z Cracovią Sobieraj nie zagra w tym meczu. Wydaje się, że tzw. momentum jest zdecydowanie po stronie Zawiszy. Za gośćmi przemawiają przede wszystkim świetna forma w ostatnich meczach, momentami zachwycający styl gry, ekstraklasowy skład i trener z pomysłem na wykorzystanie tego potencjału. Dodatkowo handicapem Zawiszy powinno być zmęczenie gospodarzy (zarówno fizyczne i psychiczne) po nieudanych małopolskich wojażach. Zawisza w ostatnim tygodniu nie musiała się ruszać z własnych śmieci, czeka ją jedynie krótka podróż do Gdyni. Podsumowując: zdecydowanie świeższa i lepsza Zawisza ma dużo argumentów, żeby nawet wygrać ten mecz, ja jednak wolę bezpieczniejszy zakład Połowa lub koniec spotkania. Nie zdziwię się jeśli już w przerwie zakład będzie trafiony. Wobec nieobecności w obu zespołach podstawowych obrońców dobrym pomysłem wydaje się też jakiś over bramkowy, zresztą oba zespoły lubią strzelać w meczach ze sobą, choćby w tamtym sezonie 5-2 dla Arki i 3-0 dla Zawiszy w rewanżu.

hugo997 37

hugo997

Użytkownik
Tychy jak najbardziej maja szanse na 3 punkty. Ja jednak obawiam sie o ich sile w ataku, ten mecz moze sie zakonczyc 0-0.
Ostatnie 5 spotkań GKSu:
CUP Górnik Wałbrzych 2 - 0 Tychy 71
IL Tychy 71 1 - 1 Kolejarz Stróże
IL Zawisza Bydgoszcz 0 - 0 Tychy 71
IL Tychy 71 0 - 3 Nieciecza
IL Flota Świnoujście 1 - 0 Tychy 71
Ostatnie 5 spotkań Polonii:
CUP Brzesko P 1 - 1 Polonia Bytom
IL Flota Świnoujście 2 - 0 Polonia Bytom
IL Polonia Bytom 1 - 2 Olimpia Grudziądz
IL Polonia Bytom 0 - 3 Nieciecza
IL Polonia Bytom 0 - 1 Sandecja Nowy Sącz

GKS tak jak i Polonia w dotychczasowych 4 pierwszoligowych pojedynkach strzelił tylko JEDNĄ bramkę. Polonia była ostatnio blisko wywalczenia pierwszego punktu w tym sezonie ale Sandecja strzelila bramke w 90 minucie i marzenia prysły. Spotykaja sie dwie najslabsze druzyny I ligi. Czuje ze bedzie sporo walki ale malo ladnych akcji i bramek.

Under 2.5 @ 1.65 Fortuna ✅
DW 1-0 5.00 ⛔
DW 0-0 7.50 ✅

kwinto 353

kwinto

Użytkownik
Shizzo, Roki pokazał już w listopadzie, że potrafi strzelać bytomskiej drużynie :cool: Można również pograć typ, że goście nie strzelą bramki, bo kto tam ma to zrobić ?! Polonia dała już w tym sezonie wiele zarobić, mam nadzieję, że dzisiaj będzie tak samo. Oni by mieli problemy się w II lidze utrzymać.
Tak swoją drogą Radzio, daję sobie rękę uciąć, że nie postawisz na swój typ złamanego grosza.

hugo997 37

hugo997

Użytkownik
Szczerze mowiac to nie wiem czemu tak sie podniecacie tym Rockim a juz mowienie ze zagral swietny mecz z Zawisza to jest jakies ogromne naduzycie. To co ja wtedy widzialem to chyba najgorszy mecz jaki ogladalem kiedykolwiek. Kalecy z Zawiszy nie byli w stanie nawet poprawnie dosrodkowac w pole karne, o GKS nie wspominam bo byli jeszcze slabsi. Mieli moze 1-2 lepsze akcje w pierwszej polowie. Jezeli taka druzyna jak Zawisza ma awansowac to ja dziekuje. Nie twierdze ze Tychy dzisiaj nie wygraja ale piszecie o nich jakby to byla jakas swietna druzyna, klase wyzej od Polonii a tak naprawde sa strasznie słabi ale moze polska liga znow czyms zaskoczy. :?

kwinto 353

kwinto

Użytkownik
Hugo nie podniecamy się Rockim, tylko patrząc na składy obydwu drużyn, ten gracz robi na pewno jakąś różnice na korzyść Tyskich.

1 12

19stalowiak79

Użytkownik
GKS Tychy-Polonia Bytom
1 września, godzina 17:00
Piłkarze GKS Tychy w pierwszoligowych Derbach Śląska zagrają z zespołem zamykającym tabelę - Polonią Bytom. Początek meczu na Stadionie Miejskim w Jaworznie o godzinie 17.
Tychy zagrały dwa dobre mecze remisując z Kolejarzem Stróże 1-1 i Zawiszą Bydgoszcze 0-0, potem przyszły 2 porażki z Termalicą 0-3 i 0-1 z Flotą Świnoujscie/ mmimo dość wyrównanego spotkania/.
Do składu GKS Tychy powraca Piotr Rocki. Doświadczony pomocnik i podpora tyskiej ofensywy, musiał pauzować dwa mecze za czerwoną kartkę otrzymaną w potyczce z Zawiszą Bydgoszcz.
Drużyna gości to narazie czerwona latarnia ligi która w skutek nałozonego zakazu transferowego w tym sezonie złozona jest głównie z młodych zawodników i stąd trener Piescionek nie ma zbyt wielkiego pola manewru.
Do składu wraca Paweł Gamla, ale obrona Polonii nadal bez Sinclaira i prawdopodobnie Kulapki
Mam nadzieję że zawodnicy gospodarzy przerwą dzisiaj serie /3 ostatnie mecze bez zdobyczy bramkowej/i odniosą 1 zwycięstwo .
typ:1
kurs:1,66
stawka:6j

R 10

radziopb

Użytkownik
Kwinto, przed samym meczem planuje uderzyc, bo kursy rosna, co mnie bardzo cieszy. Jesli chcesz to Ci potem podejsc dowod ;)

Rowniez nie podniecalbym sie Rockim. Owszem obiezyswiat i doswiadczony gracz, ale juz nie ten sam chlop co jeszcze 3-4 lata wstecz. A juz samo stwierdzenie, ze w listopadzie pokazal jak sie strzela Polonii bramki to smiech na sali ???? ???? przeciez gdyby wtedy miedzy naszymi slupkami nie stał sprzedawczyk Kiełpin [Cidrok], to Rocki by mogl strzelic sobie, ale conajwyzej samoboja.

Ramzesa.. szanuje Cie za to co robisz tutaj na forum, bo widac, ze wiedze masz dosc duza, ale prosze Cie nie pisze ze powrot Gamli do skladu to wzmocnienie ;) bo chlop juz w poprzednim sezonie udowadnial, ze mialby problem zlapac sie do skladu w Szombierkach Bytom ???? Jest wolny niesamowicie, a trener stawia na niego tylko z tego wzgledu, ze nie ma kogo wystawic w srodku. I to nie ze wzgledu na to, że brak wartosciowych ludzi, ale PZPN od 2 kolejki nie wyslal pisma do klubu ile kolejek pauzować ma Kulpaka za swój wybryk :-| Cale szczescia zostal wczoraj do skladu zgroszony Broniewicz, wiec jakis impuls w obronie bedzie.

Za kilka godzin bedziemy madrzejsi, jednak ja dalej oponuje przy swoim. Polonia x2.

Otrzymane punkty reputacji: +8
ll9 149

ll9

Użytkownik
⚽ 2.09 12:30 ŁKS Łódź - Warta Poznań - X2 - 1.46 ✅ Wynik: 0-2

Buk: Betsafe

Opis:

... ŁKS Łódź - Warta Poznań ...

Dziś o godz 12:30 na stadionie miejskim w Łodzi w meczu zamykającym 5 kolejkę I ligi drużyna ŁKS podejmować będzie 11stą drużynę w tabeli Wartę Poznań. Faworyta tego pojedynku wskazać jest niezwykle trudno, chociaż buki lekko faworyzują gospodarzy, prawdopodobnie ze względu na atut własnego boiska, bo piłkarsko drużyna Marka Chojnackiego nadal nie wygląda zbyt dobrze. Dla zawodników z Łodzi będzie to drugi mecz na własnym obiekcie w tym sezonie. W II kolejce ulegli Stomilowi Olsztyn 0-2 i wszyscy w klubie zapowiadają, że dziś będą chcieli zdobyć komplet punktów, pierwszy od niemal roku kiedy to jeszcze w Ekstraklasie pokonali drużynę Podbeskidzia 30 września w sezonie 2011/2012. ŁKS po spadku z T-Mobile Ekstraklasy przeszedł prawdziwe trzęsienie ziemi, a po problemach z uzyskaniem licencji na grę w I lidze istniało realne zagrożenie, że łodzianie nowy sezon rozpoczną od najniższej klasy rozgrywkowej. Problemy z licencją to także problemy ze skompletowaniem kadry na nowy sezon. Poza Wyparłą, Sasinem i Gieragą wszyscy zawodnicy opuścili drużynę, a ich miejsce zajęli zawodnicy, dla których nawet I liga to i tak wysokie progi. Póki co drużyna trenera Chojnackiego z dorobkiem 4 punktów zajmuje 16 miejsce w ligowej tabeli. Dotychczasowe punkty zdobywała w meczach wyjazdowych, gdzie pokonali 1-2 na tamten moment chyba jeszcze słabszy GKS Katowice i zanotowali remis z Dolcanem w podwarszawskich Ząbkach. Najlepszym strzelcem drużyny z dwoma trafieniami jest pozyskany z KS Polkowice napastnik Jakub Więzik. Szkoleniowiec łodzian ma przed dzisiejszym spotkaniem dość komfortową sytuację jeśli chodzi o personalia. Wszyscy poza przeziębionym Dawidem Sarafińskim są do dyspozycji trenera, a do tego w tym tym tygodniu nowe kontrakty z drużyną podpisali bramkarz Adrian Olszewski i bracia Papikyanowie. W podobnej sytuacji jest trener Warciarzy jest Czesław Owczarek. Do Łodzi mógł zabrać swoją najsilniejszą kadrę. W Poznaniu został tylko przeziębiony napastnik Krzysztof Owczarek. Warta Poznań z meczu na mecz gra coraz lepiej, póki co na swoim koncie zgromadziła 5 punktów, ale wszyscy zapowiadają, że do Łodzi nie przyjechali się bronić. Zresztą Warciarze w Łodzi są już od wczoraj i mieli okazję z trybuny honorowej oglądać mecz pomiędzy Widzewem i GKS-em Bełchatów. Do tej pory &quot;Zieloni&quot; rozegrali 3 mecze wyjazdowe, w których zdobyli 4 punkty, ponosząc jedną jak na razie jedyną porażkę w 1 kolejce 2-0 z Arką Gdynia. W ostatnim do tej pory meczu ŁKS z Wartą na stadionie przy al. Unii padł bezbramkowy remis. Sądzę, że taki wynik również dzisiaj jest bardzo realny z lekkim wskazaniem z mojej strony na ekipę gości.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom