>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Fortuna bonus

5. kolejka Eredivisie/6. kolejka Jupiler Pro League (30.08-01.09.2013)

Status
Zamknięty.
benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Kursy od Unibet:

Na pierwszy rzut oka dość jednostronna kolejka w Eredivisie. PSV, Twente, AZ czy Feyenoord nie powinny mieć kłopotu ze zwycięstwem. Ajax również, chociaż po ostatnim meczu z Fryzami lepiej poczekać na więcej informacji. W JPL podobnie - większość spotkań to konfrontacje dla faworytów. Niemniej będzie jeden hit. Vice mistrzowie, Zulte-Waregem zagrają z Anderlechtem. Drużyna Essevee już nie gra tak jak w poprzednim sezonie, ponadto problemy konfliktowe w drużynie wskazują, że to Fiołki zwyciężą, ale - poczekamy, zobaczymy.

Zapraszamy do wspólnej dyskusji oraz analizy.​

ajax 2K

ajax

Forum VIP
AZ Alkmaar - Vitesse

Jest to pierwsze spotkanie, które przypadło mi do gustu kiedy przeglądałem weekendową ofertę.
Zacznijmy od drużyny domowej: AZ pokazało w ostatniej kolejce, że jest to ciągle drużyna w której napastnicy lepiej się spisują niż obrońcy. Pomimo tego, że AZ nie strzeliło bramki Utrechtowi, to byli widoczni. Obrona za to kiepsko się pokazała. Błąd przy bramce na 2:0 niesamowity.
Vitesse natomiast zagrało dobre spotkanie. Tylko 1-0 z Twente, ale były okazje na więcej bramek; Piazon słupek, Havenaar był niebezpieczny z główki i wyglądało to całkiem sympatycznie.
Vitesse grało wcześniej na wyjeździe z RKC (4-2 dla RKC) i z Rodą 1-1. U siebie zwycięstwo z Heraclesem 3-1 i wygrana z Twente 1-0. Drużyna w każdym spotkaniu potrafiła strzelić przynajmniej jedną bramkę. AZ natomiast również bawi się w overy od początku sezonu: u siebie 2-2 z Ajaskem a na wyjazdach porażka 2-4 z Heerenveen, zwycięstwo 2-1 z RKC i porażka 0-2 z Utrechtem.
Patrząc na 5 ostatnich spotkań gdy AZ grało u siebie z Vitesse mamy takie zestawienie: 4-1 / 2-1 / 2-2 / 4-0 / 3-1
AZ jest faworytem oczywiście, ale nie zapominajmy o dzisiejszym (czwartkowym) spotkaniu LE. Są 3 dni na zregenerowanie sił, lecz po ostatnim czwartku jakoś podopiecznym trenera Verbeeka nie udało się to i wyglądali naprawdę kiepsko na boisku.
Trener Bosz lubi grać ofensywną piłkę i myślę, że będzie to otwarty mecz. Obie drużyny mają dobre ofensywy, więc liczę na kilka bramek w tym spotkaniu.
Proponuję wstępnie taką propozycję:
- over 2,5 bramek @ 1.52
Czekam również na kursy na strzelców. Piazon już mi chodzi po głowie jako strzelec bramki w niedzielnym spotkaniu.

emoboy 1,5K

emoboy

Użytkownik
Start spotkania: 20.00 / GN Bouw Stadion
Spotkanie: Holandia / Jupiler League / Dordrecht : Jong PSV
Typ: Jong PSV - w której połowie strzeli więcej bramek ? 2. połowa @ 2.50

Gospodarze do tego spotkania podejdą bez takich graczy jak:

Wormgoor 4/0 Obrona, Pisas 4/0 Atak, Onyeike 2/0 Obrona - zawieszony, Mayele 2/0 Atak, Lima 3/0 Obrona, Carrasco Rodríguez 2/0 Pomocnik

Dordrecht po 4 kolejkach plasuje się na pierwszym miejscu, gdzie po trzech wygranych i jednym remisie ukocił 10 pkt. Jong PSV gdzieś tkwi w połowie tabeli na 11 miejscu z 5 punktami. W kadrze przyjezdnych nie zagra zawieszony Geraldo 4/1 Atak. W ostatnim meczu Jong PSV w doliczonym czasie M. Rayhi otrzymał czerwoną kartkę ale komisja mu to unieważniła i gracz ten przystąpi do tego spotkania. Widzę w tym meczu szanse na remis.. Fakt, faktem że to gra młoda drużyna gdzie średnią wieku zawyża nasz bramkarz Tytoń, z doświadczoną drużyną Dordrecht&#39;u, ale przy osłabieniu przeciwnika warto szukać szczęścia.. jak spoglądam na wyniki spotkań drużyny Jong PSV, to chłopaki szukają bramki w przeważającej części w II połowie dlatego też taki typ z mojej strony na to spotkanie.

misiu 193

misiu

Użytkownik
Nie wiedziałem gdzie to napisać, więc piszę tu. Trzeba uważać na mecz AZ, o 11 będą dogrywać mecz z wczoraj ( nie wiem, co było powodem przerwania, nigdzie nie znalazłem info) Nawet jeżeli, będzie to tylko 45min, myślę, że może mieć to spore znaczenie w lidze. 2 dni na regeneracje? Mało. Editt: grają od 66 min, AZ w &quot;10&quot;
NAC vs NEC taki jedyny mecz dzisiejszego dnia mamy w ofercie. Dwie najsłabsze póki co drużyny tego sezonu zajmujące odpowiednio 17 i 18 miejsce. Szczególnie postawa NEC-u , który w 4 meczach stracił aż 16! bramek jest dla mnie sporym zaskoczeniem. Ligę Holenderską kojarzę tylko z dużej ilości bramek, dlatego w tym meczu stawiam na BTS ✅: 1,55 Fortuna
W niedzielę celowałbym w Feyenoord, który wczoraj przegrał u siebie z Kubanem. Ostatnio w lidze przełamał złą passe i wygrał z NAC Bredą 3:1, ale to jeszcze kwestia do zastanowienia, póki co nie wiem nic o osłabieniach, dlatego póki co to luźne przemyślenia.

ajax 2K

ajax

Forum VIP
Twente - sc Heerenveen
Twente – Heerenveen

Kursy spadają i wcale mnie to nie dziwi. Zaczynaliśmy od 1.50 na Unibecie i mamy obecnie 1.42 a spodziewam się jutro nawet 1.35. Każdy kolejny dzień daje więcej gwarancji na zwycięstwo Twente.

Zróbmy krótki zarys drużyn Heerenveen i Twente:

Noordfeldt
Van Anholt - Otigba - Kruiswijk - Dijks
De Roon - Ziyech - Eikrem
Slagveer - Finnbogasson - Van La Parra

Tadic - Castaignos - Promes
Gutierez - Eghan - Ebecilio
Koppers - Bjelland - Bengtsson - Rosales
Marsman
Noordfeldt jest niepewnym bramkarzem w ekipie Heerenveen. Po pierwszym błędzie padło 1-0 dla Ajaksu i 5 minut później ponownie po jego błędzie padła bramka. Otigba i Kruiswijk - młody Otigba ma systematycznie problemy z kryciem a wspierający go, doświadczony Kruiswijk wcale nie jest lepszy. Środkowy duet Heerenveen popełnia systematycznie błędy a będzie to idealna sytuacja dla takich zawodników jak Tadic czy Castaignos. Główna broń Heerenveen to oczywiście Finnbogasson, który z powodu kontuzji będzie 2 tygodnie pauzował. Nie wiadomo czy zobaczymy go po wyleczeniu kontuzji, ponieważ zainteresowanie jest nim ogromne.
Jak ważny jest Finbogasson dla Heerenveen? Tak ważny:
- Przeciwko AZ 2 bramki i 2 asysty
- Przeciwko NAC 1 bramka
- Przeciwko Ajaksowi 2 bramki
- Przeciwko Heraclesowi 1 bramka
Cała ofensywa Heerenveen kręci się wokół zawodnika, który nie zagra. Co ciekawsze, rezerwowy napastnik Mark Uth jest również kontuzjowany i Marco van Basten będzie musiał skorzystać z Samira Fazli. Nie zagra również kapitan drużyny De Roon.
Po drugiej stronie Twente, które na swoim stadionie pokonało do tej pory Utrecht 6-0 a wcześniej zremisowało z RKC 0-0. Twente gra z tygodnia na tydzień coraz ciekawiej. W poprzedniej kolejce była co prawda porażka z Vitesse 0-1, lecz Twente wcale nie zagrało złego spotkania. Obie drużyny grały fajny otwarty futbol i było dużo okazji strzeleckich. Siła ofensywna Vitesse jest jednak o wiele większa niż ta Heerenveen bez swojego najlepszego zawodnika. Wielkim zawodnikiem w Twente jest obecnie Tadic, który nie wiadomo jak długo jeszcze pogra w Enschede - zainteresowanie królem asyst jest ogromne. Twente ma już jednak zmiennika - Corona, który zadebiutuje prawdopodobnie 14.09 przeciwko PSV.
W tym spotkaniu przede wszystkim słabym punktem Heerenveen będzie centralne duo. Tadic i Castaignos potrafią być plagą dla obrońców. Twente zagra co prawda ciągle bez kontuzjowanych; Brama i Stevens, lecz nie powinno być to problemem. De Tukkers są o wiele pewniejsi w obronie jak i w ataku. Siła ataku bez Alfreda Finnbogassona jest o wiele mniejsza i ciekaw jestem jakz tym problemem poradzi sobie trener Marco van Basten.
Liczę tutaj na pewne zwycięstwo Twente, które o wiele lepiej się prezentuje niż w poprzednim sezonie.
Warto śledzić również kursy na strzelców, ponieważ Tadic jest dla mnie kandydatem numer jeden do bramki w tym spotkaniu.
Twente - Heerenveen 1 @ 1.43 ⛔
Twente(-1) - Heerenveen 1 @ 2.04 ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +15
zdolak 218

zdolak

Użytkownik
Feyenoord - Roda JC : Czy Graziano Pelle strzeli bramkę?
Gracz musi zacząć mecz aby zakład był ważny.
typ - TAK kurs 1,42 betsson bramka w 44 minucie ✅✅✅✅
Konsekwentnie dalej gram na Pelle zawodnik ten w ostatnim meczu Le w 3 minucie nie strzelil rzutu karnego ale juz w 7minucie strzelil bramke na 1-0 . W poprzednim meczu z NAC strzelil 3 bramki , Ajaxowi 1, Twente 1 . Wpoprzednich spotkaniach pomiedzy tymi zepsolami zawodnik ten tez strzelal bramki Feyenoord - Roda 5-2 i 2 bramki Pelle i Roda - Feyenoord 0-1 bramka Pelle

ajax 2K

ajax

Forum VIP
Heracles - ADO
Nie ma czasu na rozpisywanie się. Pojedynki tych drużyn zazwyczaj są mocno overowe, jak np. w poprzednim sezonie 3-3. Spodziewam się kilku bramek w tym spotkaniu na co wskazuje styl gry jednej i drugiej drużyny. Będzie to otwarte spotkanie, w którym faworytem jest Heracles, lecz bramki powinni jedni i drudzy strzelić.
- Over 3,5 bramek @ 2.05 ⛔

PSV - Cambuur
Przewiduję bezproblemowe wysokie zwycięstwo PSV. Trzeba zatrzeć rany po eliminacjach do LM, do tego klub świętuje dziś 100lecie, będzie pewnie ładna pokazówka a Cambuur to idealna drużyna do nastukania kilku bramek.

- PSV (-2) - Cambuur 1 @ 1.85 ⛔
- Over 3,5 bramek @ 1.60 ⛔

matthiasvandal 616

matthiasvandal

Użytkownik
Waasland-Beveren - Club Brugge 2 @1.80 Bet365
Szczerze powiem, ze zastanawia mnie spory wzrost kursow na nowy klub Waldemara Soboty. Waasland - bez zwyciestwa w pieciu meczach (0-3-2) i zaledwie 2 strzelone bramki. Jest to powazny kandydat do spadku. Brugia moze nie gra tak dobrej pilki jak Anderlecht i Standard ale w lidze dotad nie przegrali (3-2-0). Poprzedni sezon to 3:1 w Brugge i az 6:2 w Beveren. Myslę, ze po takim kursie mozna smialo probowac!

ajax 2K

ajax

Forum VIP
Kompletna klapa wczoraj po całej linii. Najbardziej zawiodło Twente, bo mieli trochę okazji na strzelenie bramki. Castaignos ponownie tragedia w ofensywie, nie wiem ile on potrzebuje sytuacji strzeleckich by coś strzelić. Zresztą wszystko widać tutaj:
http://www.youtube.com/watch?v=KzUWEcWfYAM

Jeżeli chodzi o PSV to wczoraj bardzo słabo grali, co jest też po częścią zasługą rywala. Beniaminek zagrał naprawdę fajny mecz, lecz nie oszukujmy się; PSV powinno takie spotkanie wygrać nawet rezerwami. Bardzo słabo zaprezentował się Park, wiele niedokładności w jego grze. Kiepsko również Maher, który raz miał bardzo dobrą okazję strzelecką a drugim razem zbyt długo zwlekał z podaniem a mogło być sam na sam. PSV popełniło wczoraj wiele błędów, brakowało dokładności i było widać zmęczenie po spotkaniu z Milanem.
Na dziś gram over w spotkaniu AZ i coraz poważniej myślę o Vitesse X2 a nawet czysty win. AZ z przebojami w spotkaniu o Ligę Europejską. Mecz na raty, który był dogrywany w piątek. Vitesse miało cały tydzień by spokojnie się przygotować.
Kurs na Ajax za za rośnie co mnie wcale nie dziwi. Z 1.50 na 1.58 po transferach Toby&#39;ego i Crisa. Gdyby Ajax grał dziś z Heraclesem/PEC czy inną drużyną w ten deseń to skłaniałbym się ku handi w stronę rywala. Groningen jest bardzo osłabiony w dzisiejszym spotkaniu; kontuzje oraz kartki. Nie zmienia to jednak faktu, że Ajax też będzie przemeblowany, ponieważ są 3 pozycje, które trzeba uzupełnić (Blind też prawdopodobnie nie zagra). Dodatkowo dochodzi ulubiona pora na grę Ajaksu czyli 12:30 --&gt; BTS powinno być jak nic !
- BTS @ 1.53 ✅

Widzę również bramkę Rody w spotkaniu z Feyenoordem. Kto oglądał czwartkowe spotkanie w eliminacjach do LE ten wie jak spisywała się obrona Feyenoordu. Martis Indi nieporozumienie, Janmaat nie gra jeszcze na 100% po kontuzji, Nelo również bardzo słabo, jedynie De Vrij był pewnym punktem defensywy. Nie jest to jedyny raz co obrona Feyenoordu takie babole stwarzała, a Mulder też nie należy do najpewniejszych bramkarzy. Myślę, że Roda coś ustrzeli i pobieram tutaj 2 opcje:
- Roda strzeli bramkę @ 1.48
- Feyenoord - Roda (+2) 2 @ 1.63

omerta 968

omerta

Użytkownik
Widząc co się dzieje w szeregach Ajaksu, pozwolę sobie na komentarz. Na obecną chwilę nie widzę tego zespołu w rundzie jesiennej w walce o 1. miejsce (w styczniu muszą być wzmocnienia), nie wspominając już o fazie grupowej Champions League (mecz z Barceloną niebawem, a dalej starcie z Milanem, czy Celtikiem). Odejście Christiana Eriksena (Tottenham – 13,5 mln euro) i Toby’ego Alderweirelda (Atletico Madryt – 7 mln euro) było nieuniknione i mówiło się o tym od dłuższego czasu. Transfery ostatecznie zostały klepnięte z końcem sierpnia i Ajax został z niczym. Raz, że wypadł ze składu środkowy obrońca, reprezentant Belgii, który potrafił wyprowadził piłkę, a dwa odszedł kluczowy ofensywny pomocnik, kreujący grę Joden i znakomicie wykonujący stałe fragmenty gry (gol przeciwko Polsce, wcześniej to samo w potyczce z AZ – bramki praktycznie identyczne). Zresztą, Duńczyk w tym sezonie w czterech spotkaniach zdążył zaliczyć dwa trafienia i trzy asysty (czyli uczestniczył w 70% zdobytych bramek). Jak można sprzedać dwóch najbardziej wartościowych zawodników i nie pozyskać w ich miejsce kogoś nowego? Nie mam pojęcia. Zabrakło czasu? Wątpię, bo powtarzam – o transferach tych piłkarzy było głośno i opcja rezerwowa powinna być przygotowana dużo wcześniej. Dzisiejszy remis obnażył braki Ajacieden.
Swoją drogą futbol holenderski w ogromnym kryzysie. PSV przegrywa wyraźnie z Milanem w meczach o Ligę Mistrzów (1-1, 0-3) i zagra tylko w LE, Utrecht został ograny w II rundzie przez ekipę z Luksemburga i szybko zakończył występy, Feyenoord nie był w stanie sprostać Kubanowi Krasnodar (dwie porażki), Vitesse musi uznać wyższość 3. drużyny ligi rumuńskiej, a AZ z problemami awansuje do LE. Słabo.

ajax 2K

ajax

Forum VIP
Nie do końca się z Tobą zgodzę, ale to moja opinia ;)
Do Ajaksu trafił Duarte, który ma właśnie rywalizować o pozycję na której grał Eriksen. Jest jeszcze jeden nieoszlifowany diament, który obecnie pogrywa w Jong i może De Boer ma wielkie plany z nim dotyczące pierwszej drużyny. Na początku okna został sprowadzony Mike van der Hoorn i zapewne tutaj też są jakieś plany z nim związane - ponieważ jest to środkowy obrońca.
Zgadzam się z tym, że materiał jaki obecnie posiada De Boer to za mało by cokolwiek zdziałać z LM. Liga holenderska konkretnie obniżyła loty w ostatnich sezonach, więc o walkę o mistrza nie boję się, są dalej bardzo duże szanse - tym bardziej, że wiem, jak Ajax zazwyczaj gra w rundzie jesiennej a jak wiosną, wystarczy spr. statystyki ostatnich lat.
Wczorajsza drużyna miała 6 zawodników z podstawowego składu w porównaniu do 11stki, która w poprzednim sezonie wystąpiła z Groningen. Są nowe nazwiska i będą kolejne nowe nazwiska, tak więc trzeba się też liczyć z tym, że potrzebny jest czas na zgranie się.
Na pewno trzeba obecnie uważać na Ajax, bo kursy 1.30-1.50 na AFCA nie są obecnie żadną pewnością.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom