>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

5. Kolejka Bundesligi (23 - 24.09.)

Status
Zamknięty.
hansa 5,2K

hansa

Użytkownik
5. Kolejka Bundesligi

Bundesliga nie zwalnia tempa i juz w srode i czwartek rozegra piata kolejke. Sroda to starcie Bayernu z sensacyjnym liderem Paderborn. I chyba raczej na pewno skonczy sie passa spotkan bez porazki dla beniaminka. Chociaz z drugiej strony jak Guardiola znowu zacznie kombinowac ze skladem to jest w stanie zepsuc kazdy mecz. Niesamowite jak bardzo w Monachium tesknia za Hitzfeldem i Heynckesem. Wicelider z Mainz jedzie do Frankfurtu, ktory byl blisko 3 punktow z Schalke, ale mimo prowadzenia 2-0 wywiozl zaledwie jeden. Goscie po wygranej z Borussia Dortmund jada po kolejne zwyciestwo, a tu z kolei nie spoglada sie tesknie za Tuchelem. Jego filozofia ma sie dobrze i Hjulmand jest jego godnym nastepca. Hoffenheim zagra z Freiburgiem i podopieczni Gisdola powinni zgarnac komplet punktow. Najciekawiej bedzie w Bremie, gdzie Werder podejmie Schalke. Obie druzyny jeszcze bez zwyciestwa. Zapowiada sie overowo, zarowo Brema jak i Königsblaue maja dziurawe defensywy w tym sezonie. W czwartek Bayer u siebie zagra z Augsburgiem i to moze byc najciekawszy mecz tego dnia. Goscie w naprawde dobrej formie. Niepokonane Gladbach podejmie Hamburg. Nowy trener i od razu punkt z Bayernem, ale duza w tym zasluga samego Bayernu. Do Hannoveru przyjezdza beniaminek z Köln, ktory o dziwo jako jedyny jeszcze nie stracil gola. Z drugiej jednak strony strzelil zaledwie dwie bramki i obie w jednym meczu przeciwko VFB. Na fajerwerki bym tu nie liczyl. Ostatnie dwa mecze to Wolfsburg z Hertha w Berlinie. Wilki w koncu sie przelamaly i to w dobrym stylu wygrywajac 4-1 z Bayerem. Stoleczna ekipa jeszcze bez zwyciestwa, bez walki sie nie podda, choc faworytem bezsprzecznie sa goscie. No i na koniec Dortmund podejmuje Stuttgart. W Szwabii nerwowe nastroje. Bardzo slaba gra, zaledwie jeden punkt, jedna strzelona bramka. No nie jest dobrze i nie wyglada zeby gra miala sie poprawic z dnia na dzien. Borussia rowniez ma swoje problemy, w lidze sie meczy, ma klopoty kadrowe. Niby powinna byc gladka wygrana BVB, ale roznie moze byc...

Zapraszam do dyskusji​

Otrzymane punkty reputacji: +23
skols13 573

skols13

Użytkownik
WERDER BREMA - SCHALKE
Już jutro zaczynamy kolejną kolejkę w Bundeslidze. Jutro mamy cztery spotkania, ja wybieram Werder Brema - Schalke. Na to spotkanie upatrzałem sobie BTS, bo wiele argumentów jest za tym iż jutro obejrzymy kilka bramek. Oglądałem ostatni mecz Werderu, grają fajną otwartą piłkę, z przodu potrafią sobie stworzyć sytuacje, ale zapominają o tyłach, co wykorzystał doskonale Augsburg pakując im w weekend cztery bramki. Linia obrony nie wyglądała zbyt pewnie, można ich zaskoczyc prostopadłym podaniem, zgranie defensywy też kuleje. Tak jak mówie grają otwarty futbol, a obrona nie jest ich mocną stroną. Podobnie jest w przypadku Schalke, obejrzałem przed chwilą skrót meczu, stracili dwie bramki po własnych błędach, bo przy lepszym zachowaniu nie powinno ich być. Pomimo, że przegrywali już 2-0 w weekend z Frankfurtem, potrafili się podnieść i doprowadzić do remisu. w przodzie mają potencjał, fakt że nie zagra Draxler i Boateng(pauza za kartki)[oczywiście lista kontuzjowanych graczy w Schalke jest znacznie dłuższa, ale wymieniłem graczy,którzy grali w ostatnim spotkaniu], ale jest Huntelaar,Mayer,Choupo-Moting, więc myśle, że spokojnie bramkę jutro zdobędą, przy nieporadnej obronie Werderu.
Za tym wszystkim przemawiają także statystki, we wszystkich spotkaniach obu ekip był BTS, miejmy nadzieję, że tendencja zostanie podtrzymana!
Gram już teraz, bo kursy lecą w dół, jutro pewnie zakręci się w okolicy @1.40
BTS @1.50, bet365 ⛔(0-2)

Otrzymane punkty reputacji: +1
fencyn 584

fencyn

Użytkownik
Werder Brema - Schalke
Jeszcze bez zwycięstwa obie ekipy po 4 kolejkach.Werder zajmujący 13 miejsce na własnym terenie podejmie dziś jak dotąd zawodzący klub z Gelsenkirchen. Schalke nie mogą zaliczyć do udanych początek sezonu w Bundeslidze notując po 4 kolejkach jedynie 2 punkty i plasuje się na 16 pozycji.
Słabe wyniki to tylko częściowy powód słabej formy Schalke, główną przyczyną tych niepowodzeń były braki kadrowe w ostatnich meczach.
Co prawda większość piłkarzy wyleczyło swoje urazy, lecz na dzisiejszy mecz z Werderem Jens Keller znów nie będzie mógł skorzystać z kilku podstawowych zawodników.Po ostatnim meczu zremisowanym z Frankfurtem wyleciało kolejnych dwóch zawodników: Draxler(zawieszony został na 2 kolejne mecze) oraz K.-P. Boateng.Ponadto dziś nie zagrają w drużynie gości:
Felipe Santana, Höwedes, Kolasinac, Goretzka, czy Farfan.
Pozycja w tabeli Werderu Brema może nam mówić iż grają słabo, ale to nie jest do końca prawdą, zespół gra nieźle jednak nie przekłada się to zbytnio na wyniki. Ich główną słabością to defensywa bo tam jest jedna wielka dziura.
Na dzisiejszy mecz Robin Dutt nie będzie mógł skorzystać: Bargfrede, Gebre Selassie, Petersen, czy von Haacke.
Brak Draxlera jak i Boatenga, trochę pokrzyżowało mi plany grania na drużynę gości, jednak pomimo braków kadrowych piłkarze Schalke wiedzą jaka jest ich pozycja w tabeli powinno się przełamać w dzisiejszym meczu kolejny mecz będzie jeszcze cięższy gdyż przyjeżdża Borussia.Schalke z Huntelaarem z przodu jest nadal mocne(co pokazał mecz w LM z drużynę Chelsea) i powinni dziś wrócić z Bremy z 3 punktami
Typ: Schalke 2 2.4 bet365 4/10✅

Przewidywane składy:
Werder: Wolf - Fritz, Prödl, Caldirola, Garcia - Junuzović, Galvez - Bartels, Elia - Di Santo, Selke.
Schalke: Fährmann - Uchida, Ayhan, Neustädter, Fuchs - Aogo, Höger - Choupo-Moting, M. Meyer, Sam - Huntelaar.
Żródło: bundesliga.goal.pl

Otrzymane punkty reputacji: +5
arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Frankfurt - Mainz x2 @ 1,60✅
Bet365

Jak dla mnie ten mecz wygrają goście, ale dla bezpieczeństwa gra z podpórką. Ekipa FSV sezon zaczęła słabo, odpadnięcie z Ligi Europa i pucharu Niemiec, jednak to pozwoli im się skupić na walkę o laury w Bundeslidze. Ligę zaczęli od dwóch remisów, z rewelacyjnym beniaminkiem z Paderbornu i Hannoverem, jednak wygrana na wyjeździe 3:1 ze stołeczną ekipą i 2:0 z Borussią napawa optymizmem, a zwłaszcza ten ostatni rezultat.

Grając przeciwko BVB umiejętnie się bronili i potrafili wyprowadzać zabójcze kontry, jednak gra pozycyjna też nie jest im obca i potrafią tworzyć składne akcje.

Ciężko mi natomiast określić, co potrafi zespół z Frankfurtu, wygrana z Freiburgiem, więc rywalem żadnym, remis z Wilkami i porażka z byłą ekipą Arka Milika. Do tego dochodzi cenny remis z SO4, ale rywale mogli być lekko pod męczeni mając w nogach tygodniową rywalizację z Chelsea. Na dodatek mając 2-0 zdołali zremisować, a gdyby nie dwie czerwone kartki dla zawodników z Gelsenkirchen mogłoby być różnie. Grając 11 na 9 przez ponad 20 minut nie potrafili dobić rywala, tak jak to zrobiło Mainz w ostatniej kolejce.

Jak dla mnie bardzo dobry kurs na ten zakład i gram dość śmiało.

Hoffenheim - Freiburg 1 @ 1,67⛔
Bet365

Różnica między tymi ekipami jest dość znaczna, zwłaszcza w ofensywie, gdzie piłkarze Hoffenheim naprawdę sobie radzą świetnie. Do tej pory 2 remisy i dwa zwycięstwa, co stawia gospodarzy w roli faworyta i w tym meczu powinni sobie spokojnie poradzić.

Goście natomiast 2 remisy i 2 porażki, z tym, że 2 porażki na wyjazdach i dziś nie powinno się nic zmienić. Jak dla mnie główny kandydat do spadku.

fanatyk1916 442

fanatyk1916

Użytkownik
Może mi ktoś racjonalnie wytłumaczyć po co Guardiola przyszedł do Bayernu ? Żeby przypierniczyć ta maszynkę do nabijania goli ?
Bez kitu ale przyszedł Guardiola z Lewandowskim i Bayern nie może strzelić więcej jak 2 gole w meczu....
EDIT : Lewandowski zszedł przy 2-0 i jaki był wynik każdy widział ????

wojttekkk 7,3K

wojttekkk

Użytkownik
Leverkusen-Augsburg

Leverkusen @1.55

H2H po stronie Leverkusen. Ostatnie 3 spotkania na stadionie gospodarzy kończyły się właśnie ich zwycięstwem (2:1, 2:1, 4:1).
Leverkusen ostatnie dwa mecze przegrał, w lidze z Wolfsburgiem oraz w Lidze Mistrzów z Monaco (oba spotkania wyjazdowe). Jednak myślę, że to &quot;zło&quot; musi się już skończyć, tym bardziej przed własną publicznością, gdzie są bardzo mocni i od 5 meczy nie przegrali (3 zwycięstwa, 2 remisy).
Drużyna gości nie jest drużyną, która najlepiej czuje się w delegacjach, jednak nie jest z nimi też jakoś tragicznie. W sezonie 13/14 zajęli wysokie 6 miejsce w klasyfikacji meczy wyjazdowych w lidze.

Dzisiaj Leverkusen musi wygrać mecz, zakończyć tą serie porażek - a stać ich na to i to w dobrym stylu.. Myślę, że nawet można zaryzykować typu Leverkusen -1.5, który jest po kursie ~2.40

daniel-7 888

daniel-7

Użytkownik
Hannover 96 - 1.FC Koln 1 (DNB) @1,66 ✅ 1:0

W tym meczu bardzo fajnym rozwiązaniem jest jedynka bez remisu, a kurs jest całkiem znośny. Przede wszystkim DNB niweluje większość ryzyka. Hannover jest ekipą solidną, dwa zwycięstwa w tym sezonie odniesione na AWD-Arena, z Schalke i Hamburgiem, ekipy na papierze mocne choć słabo grające w tym sezonie. Gorzej na wyjazdach, porażka z sensacyjnie grającym Padernbornem i remis z Mainz (odziwo, te ekipy są w ligowym czubie). H96 jest ekipą własnego boiska, w poprzednim sezonie 8 z 12 zwycięstw odnieśli na własnym boisku. Ogólny bilans 8-5-4.
Koln w tym sezonie bez porażki, w tym trzy bezbramkowe remisy. Trochę ich za dużo, w końcu przegrać muszą, a Hannover łatwym terenem nie jest. Defensywny styl Koln może okazać się nieskuteczny w starciu z H96, które pod wodzą Mirko Slomki wypracował ultraofensywny styl, a teraz młody szkoleniowec Taufun Korkut kontynuuje dzieło. Schlaudraff, Bittencourt i Kiyotake to zawodnicy potrafiący robić różnice w środku pola, za środek odpowiada kreatywny Stindl, liczyć można też na występ Artura Sobiecha. Koln raczej nie ma czym straszyć w ofensywie. Wygrali w tym sezonie tylko jeden mecz, strzelając dwie bramki. W ogóle bilans bramkowy 2-0 po czterech kolejkach jest conajmniej osobliwy. Ciężko mi sobie wyobrazić zwycięstwo Kozłów w Hannowerze, natomiast kiedyś w końcu ta młoda, twarda defensywa dowodzona z boku przez Miso Krećko pusi paść. 1 DNB to dobra opcja.

gumowyzielak 193

gumowyzielak

Użytkownik
Leverkusen-Augsburg
Leverkusen @1.55
H2H po stronie Leverkusen. Ostatnie 3 spotkania na stadionie gospodarzy kończyły się właśnie ich zwycięstwem . Jednak myślę, że to &quot;zło&quot; musi się już skończyć. Drużyna gości nie jest drużyną, która najlepiej czuje się w delegacjach, jednak nie jest z nimi też jakoś tragicznie W sezonie 13/14 zajęli wysokie 6 miejsce w klasyfikacji meczy wyjazdowych w lidze.
Dzisiaj Leverkusen musi wygrać mecz, zakończyć tą serie porażek...
Jak czytam tą analizę to mi, aż odechciewa się tu wchodzić.. Swój typ opierasz tylko i wyłącznie na statystykach i swoich przemyśleniach. Piszesz, że Leverkusen musi się przełamać, musi zakończyć serie porażek, Augsburg w sezonie takim i takim zajął takie miejsce w delegacjach.. Niewiem jak inni użytkownicy, ale mi się osobiście takie coś nie podoba... Pozwól, że ja dodam moje spostrzeżenia na ten mecz. Stawiasz w roli zdecydowanego faworyta Bayer, drużynę gospodarzy- ok, może wygrają, ale chciałbym dodać, że drużyna Augsburgu zalicza obecnie najlepszy start w Bundeslidze w historii swojego klubu!!! Oglądałem ich mecz z BvB i Werderem, gdzie potrafili naprawde konstruować fajne, składne akcje, zdobyli w tych meczach 6 bramek, a mogli spokojnie co najmniej drugie tyle. Drużynę Bayeru w tym sezonie objął były szkoleniowiec Salzburga Schmidt- jego poprzednia drużyna grała moim zdaniem jeden z najbardziej ofensywny futbol w Europie. Wcale nie chodzi mi o to, że zdobywali po 6-7 bramek na mecz, ale oglądając ich mecze w poprzednim sezonie zauważyłem, że często pomijają środek pola, nie ma powolnego rozgrywania w defensywie, każda piłka jest grana do przodu, dodam, że potrafili oddawać po 20 strzałów celnych na mecz! Wydaje się, że nowy trener Bayeru powoli narzuca drużynie swój styl, Leverkusen gra odważnie, do przodu, zapominając często o defensywie... No właśnie defensywa Bayeru w tym sezonie pozostawia wiele do życzenia, jak ktoś oglądał chodz jeden mecz Bayeru w tym sezonie to napewno zauważył tam chaos, &#39;&#39;piętę Achillesową&#39;&#39; tej drużyny. W tym właśnie upatruje swój dzisiejszy typ na ten mecz. Obrona Bayeru zagra w przemeblowaniu po raz kolejny, absencje w drużynie gospodarzy są dosyć poważnie jeśli chodzi o defensywe: Donati, Toprak, Brandt, Papadopoulos. Od pierwszych minut Bayer pewnie przejmie inicjatywę( atak będzie w optymalnym składzie więc licze na bramki), a Augsburg pewnie będzie czekał na swoje okazje. Biorąc pod uwagę braki w obronie gospodarzy, błędy jakie ta obrona popełnia niemal w każdym meczu, dokładając do tego naprawde solidnie przygotowaną drużynę Augsburgu w tym sezonie, liczę na bramki w obu stron. Ja zagrałem juz pare dni temu Over 2.5 i BTS po kursie 2.20, kurs już spadł do 1.95 ale nadal jest to dla mnie okazja!
Bayer - Augsburg
Over 2.5 i BTS 1.95 @Bet365

Otrzymane punkty reputacji: +2
R 326

royal92

Użytkownik
Bayer Leverkusen - Augsburg

Tu nie ma co kombinować w zakłady 1x2, tylko grać na bramki. Obie ekipy słabo radzą sobie w obronie a Leverkusen to w ogolę tragicznie, do tego kontuzje bloku defensywnego i trzeba przemeblować obronę, która zapewne wyglądać będzie tak Jedvaj Spahic, Boenisch i Borges. Co do Boenischa to w meczu z Wolfsburgiem wszedł w drugiej połowie na boisko i prezentował się tragicznie. Do podstawowej jedenastki na ten mecz powinien wrócić Son i wydaje mi się ze odpocznie ktoś z dwójki Bellarabi - Calhanoglu. Na szpicy powinien wyjść Kiebling, może od początku zobaczymy grę na dwóch napastników z Drmiciem, ale to tylko moje przemyślenia. Zgodzę się z kolega wyżej ze Augsburg z meczu na mecz prezentuje się coraz lepiej, stwarzają sobie sporo okazji bramkowych i dziś nie powinno być inaczej. Tutaj w bocznych sektorach boiska, przede wszystkim obrońcy Aptekarzy Boenisch i Borges bedą mieli naprawdę ciężko z Wernerem i Bobadilą bo są to zawodnicy solidni wybiegani, a boki obrony Leverkusen to najsłabsze ogniwa. Augsburg w obronie też nie tworzy monolitu i popełniają sporo błędów co na pewno Bayer wykorzysta. Kurs na składaka świetny i też go pobieram.

Over 2.5 i BTS 1.95 Bet365 ⛔

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom