BVB - Leverkusen
Pod wodza Tuchela Borussia kroczy od wygranej do wygranej, ostatnio cos komentatorzy Sky wspominali o 12 wygranych... Leverkusen wiec to idealny rywal, aby te passe przerwac. W poprzedni weekend slaby wystep przeciwko Darmstadt u siebie, strata punktow, wczesniej porazka w Monachium, jednak sklad jest mocny, na pewno stac ich na dobry wynik na Signal Iduna Park. Mam nadzieje, ze zacznie dzisiaj Hernandez od pierwszej minuty, bo po bardzo slabych z jego perspektywy przygodach w United i Madrycie, to wlasnie w Aptekarzach moze sie odbic. Bardzo przyzwoity wystep w
Champions League, teraz licze na kolejny jego przeblysk.
Borussia jednak po przerwie na kadrze wyglada odrobine slabiej. W Hannoverze wygrali, pewnie zasluzenie, bo w ofensywie byli lepsi i mieli fatalnego tego dnia Felipe, ale jednak sedzia swoje do ich wygranej dolozyl - przy 1:1 nie gwizdnal ewidentnego karnego dla 96, a kilka minut pozniej Miki strzeli na 1:2 do HT. Ogolnie jednak ponownie fatalna defensywa Hannoveru stracila znowu trzy te same bramki - byly trzy crossy na Guntera, ktory zgrywal do srodka, za kazdym razem konczylo sie to golem (dwie bramki + karny). Niemniej ostatnie dwa wyniki juz wymeczone, mysle, ze to czas na przelamanie passy Leverkusen i Borussii, takze dla mnie X2.
Leverkusen [AH +0.5] @ 2.26 Pinnacle
Augsburg - Hannover
Tutaj takze ide w strone gosci. W poprzedni weekend obie ekipy przegraly pechowo z liderami, FCA z Bayernem a H96 z BVB. Jednak gra na Hannover (nie tylko ze wzgledu na sygnature), bo jednak gospodarze grali ciezki wyjazd w Bilbao w tygodniu, zaplacili frycowe, dostali od Baskow. Dodatkowo podroz, mimo wszystko waska kadra, mimo wszystko to na nich odbije sie. Jednak to bedzie ciezka jesien dla nich, bo nie sa przyzwyczajeni do takiej gry i dla mnie oni byli kandydatem do walki o utrzymanie - przynajmniej jesienia gdy jest u nich
LE... nie przypuszczalem jednak iz Gladbach, Hoffenheim, Stuttgart czy Hannover beda graly jeszcze bardziej zenujaco od nich.
Hannover poza madrymi transferami latem (Sorg, Klaus - ten jednak ma problemy zdrowotne, i jak gra to dosc srednio, zatrzymanie Sane, Benschop) niestety nie przeklada tego na gre. Ponownie pojawiaja sie komiczne bledy w defensywie, co nie pozwala im wygrywac meczow, ktore wygrac powinni. Dla mnie obecny trener Hannoveru konczy swoja prace z zespolem po wyjezdzie do Wolfsburga za tydzien, jesli nie zdobedzie przynajmniej punktu dzisiaj i nie pokona w srode VfB na HDI Arena. Przeciwko BVB przegrany mecz ponownie przez fatalna defensywe, wroci Kyo - to ofensywa wygladala troszke lepiej, ale jednak dla mnie MF nie ma pomyslu na te zespol i oby nie doprowadzil do sytuacji, w ktorej podobnie jak kilka lat temu jego Gladbach prawie spadlo z ligi (uratowal ich Favre w barazu), tak teraz oby to nie powtorzylo sie teraz z Hannover.
Mimo wszystko dzisiaj X2 biorac pod uwage ostatnie wystepy, i ciezki wyjazd FCA do Hiszpanii. 96 lubi ponadto tego rywala, wiec dzisiaj powinno byc wreszcie dobrze.
Hannover [AH +0.5] @ 1.92 Pinnacle