>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

5. kolejka Bundesligi (18-20.09.2015

Status
Zamknięty.
ted 12,8K

ted

Forum VIP
5. kolejka Bundesligi
18-20 września 2015

kursy: Otobet - Bonus 100 % do 200 zł
Na początek mecz mogłoby się wydawać słabych drużyn, jednak nic bardziej mylnego obie ekipy grają miło dla oka i w dotychczasowych meczach mieli dużo pecha. Kilka ekip zagra po meczach pucharowych w środku tygodnia, ciekawa będzie dyspozycja Bayernu z niespodzianką jaką jest Darmstadt które póki co urywa punkty faworytom. Na niedziele został hit kolejki czyli niepokonana Borussia z kompletem punktów z Bayerem który przeżywa lekki kryzys formy co dokładnie odzwierciedlają kursy.
Zapraszam do dyskusji i pisania analiz.​

J 574

jaworek1988

Użytkownik
Koln - Borussia M&#39;Gladbach Typ: 1, kurs 2,35 sts,
Biorę ciężki mecz, ale az sie prosi, zeby to zagrac, gram to za mała kase oczywiscie, zeby jak nie siadzie to nie bolalo, takze typ raczej dla tych co lubia zagrac odwaznie, jak nic mi nie wypadnie to bede ogladal ten mecz, bo dla mnie to chyba bedzie najciekawszy mecz tej kolejki. Nie widziałem obu zespłów w tym sezonie, ale wiem ze koln zatrzymalo u siebie dobry wolfsburg jeszcze z debryunem, a to dla mnie cos znaczy, grali głównie z kontrataku. Borussia ma wyraźnie kryzys, nie idzie jej, przegrywa wszystko jak leci. Nie wiem dlaczego buki wystawily taki mega wysoki kurs na Koln? chyba tylko dlatego, ze to sa derby i przegrali ostatnio na wyjezdzie 6:2. Koln po zremisowaniu z wolfsburgiem słyszałem wywiad kogos z ich obozu jak mowili, ze teraz moga rywalizowac z kazdym, ze 1:1 to dobry wynik, takze morale napewno wzrosły, ale po ostatniej porazce 6:2 na wyjezdzie mogli sie troche podlamac. Bo na kogo tu stawiac w tej kolejce na hofenhaim na wyjezdzie, który oglądałem ostatnio i jeszcze brakuje im troche do optymalnej formy, na Augsburg, ktory nie wiadomo jak zagra po pucharach, bo nie wiadomo jak im bedzie szła gra co 3 dni? Z Borussia M. wydaje sie, ze jest podobny problem co rok temu z Dortmundem, też źle weszli w sezon i wiemy jak bylo z dortmundem. Tutaj sytuacja wyglada chyba jeszcze gorzej. Mam nadzieje, ze to nie jest ten mecz, w ktorym by mieli sie przelamac goscie. Wiec czemu nie sprobowac? To sa derby, a jak derby to statystycznie konczy sie remisem najczesciej. Kolonia ma kiepski bilans spotkan z Borussia. Ciezki mecz, borussia notuje najgorszy start w historii klubu, dojdzie do zmian w ofensywie, takze goscie moga zaskoczyc swoich przeciwnikow nowa jakoscia (oby nie). Powodzenia ????
Wynik: 1:0 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +6
konar25 2,9K

konar25

Użytkownik
Borussia-Bayer
Bayer+0.5
2.240
Pinnacle
To chyba jest czas na przełamanie Leverkusen w lidze.Ostatnia porażka z Darmstadt chwała nie przynosi chociaż Bayer miał przewagę nie potrafił zdobyć nawet oczka.
Meczu z Padeborn nie liczę bo mnie mecze towarzyskie nie interesują.
Porażka z Bayernem moim zdaniem spowodowana tym że 3 dni wcześniej grali z Lazio o być albo nie być w LM.Każdy normalny zespół nie zebrał by pełni sił na Bayern bo z nimi tak walczyć nie można.
Teraz Bayer jedzie do Dortmundu gdzie UWAGA 9 meczy z rzędu Tuchel ma wygrane w oficjalnych meczach(biorąc pod uwagę towarzyski to Borussia wygrała 17 meczy w tym sezonie jedna porażka towarzyska z Bochum)
No i moim zdaniem to chyba odpowiedni moment żeby przyszedł jakiś słabszy mecz rywal znakomity na to a kurs ocieka w value.
Bayer zbił mocno BATE a gola w debiucie strzelił Chicarito taki napastnik przyda się ekipie z Leverkusen.
Myślę że ten mecz zakończy się jakimś 1:1 dlatego gram w kierunku Aptekarzy.

dawidzbazin 62

dawidzbazin

Użytkownik
Panowie jakięs typy co do Mainz vs Hoffenheim? Chciałbym zagrać na Mainz troche grubiej, u siebie wydają się zawsze mocni. Na Wieśniakach już się przejechałem ostatnio, dlatego chcę iść w stronę gospodarzy. Jakie macie typy na ten mecz?

J 574

jaworek1988

Użytkownik
Nie wiem co ci doradzic bo i ja ostatnio poleglem na hofenhaim, ogladalem ich gre. Pierwsza polowa jak podsumowal hajto komentujac chaos i troche przypadkowa bramka do szatni dla werderu, dopiero hofenhaim zaczelo grac w drugiej polowe dobra piłke, o mainz nic nie wiem, nie widzialem ich jeszcze w tym sezonie. Myslalem, ze hofenhaim to nawet solidny zespol szczegolnie w domu, kiedys cos pykali, ale tydzien temu przegrali mecz, ktorego nie powinni raczej przegrac w doliczonym czasie gry. Może mainz to dobry typ, ciezko mi powiedziec, ale hofenhaim moze wyciagnac wnioski po tym co sie stalo tydzien temu, nie mam pojecia jak podejda do meczu. Polanski duzo niedokladnych podan, jest dobry w odbiorze piłki, ale z wyprowadzaniem ataku to ma problem, skutecznosc ocenilbym na 50%. Jak zagra kurani od pierwszej minuty to niedobrze dla hofenhaim, bo dopiero zmiana kuraniego w przerwie i wejscie dwóch zawodnikow wniosła jakosc do zespołu. Kurani powinien jak pizarro wchodzic z ławki na zmeczonego przeciwnika, bo to juz nie ten sam gracz cos kiedys. Jak wybiegnie w pierwszym skladzie to raczej hofehaim nie bedzie grozne na wyjezdzie.

rodzyn7 6,7K

rodzyn7

Użytkownik
Dzisiejszy mecz moim zdaniem do odpuszczenia. Może wydarzyć dosłownie wszystko, może jak wieczorem głębiej przeanalizuję to coś się nasunie.

J 574

jaworek1988

Użytkownik
FSV MAINZ - TSG 1899 HOFFENHEIM
Przewidywane składy:
Mainz: Karius - Balogun, Bungert, Bell, Bussmann - Baumgartlinger, Latza - Clemens, Malli, Bengtsson - Muto
Hoffenheim: Baumann - Kaderabek, Schär, Süle, J.-S. Kim - Schwegler, Polanski - E. Vargas, Rudy, Volland - Kuranyi
W składzi przewidywany jest kruanyi, tak jak wyzej pisałem tydzien temu nic nie pokazał, mało widoczny, zagrał tylko pierwsze 45 minut, jesli dzisiaj zagra tak samo jak tydzien temu to nie widze zagrozenia ze strony hofenhaim z jego strony, inna sprawa, ze w formie wydaja sie byc vargas, i volland, nie pamietam jak zagral rudy, volland tak mowili hajto, ze gra w kratke, raz bardzo dobre mecze a raz beznajdziejne. Jesli volland i vargas zagraja tak jak tydzien temu to napewno zagroza bramce mainz, wychodzi ze jedna bramke powinni zdobyc ktos z tej dwójki a moze dograja piłke dla kuranego, teraz pytanie ile strzeli mainz?

rodzyn7 6,7K

rodzyn7

Użytkownik
Hoffenheim w fajnym składzie, będzie dynamika z przodu. Z tym Mainz miało problem w jedynym meczu, który widziałem w ich wykonaniu, z M&#39;Gladbach. Hoffenheim bardzo solidny początek sezonu, choć przełożenia na punkty nie ma. Mieli jednak sporo pecha: kiepski terminarz (Bayern, Bayer) i dwa mecze, w których powinni zdobyć więcej punktów (Darmstadt, Werder). Z drugiej strony ciekawy środek pola i być może odkrycie Bundesligi, Muto. Na moje tutaj Mainz może ukuć coś z kontry. Dlatego dla mnie głównym typem jest BTS.
BTS @1,53 ✅
X2 @1,72 ⛔
Hoffenheim @3,3 ⛔
Hoffenheim i powyżej 2,5 @4,5 ⛔
BTS jak w masło. Hoffenheim zadziwiająco bezbarwne w tym sezonie, wydaje mi się, że niedługo będzie zmiana trenera.

hansa 5,2K

hansa

Użytkownik
19.9. 15:30
Hamburger SV - Eintracht Frankfurt
over 2,5 + bts @1.83 4/10 bet365, over 4,5 kartek @1.9 3,5/10 bet365
1.FC Köln - BMG over 4 kartek @1.8 5/10 bet365
Kartki wiadomo, w Hamburgu moze byc ostro, jak to regularnie miedzy nimi bywa. Gole tez powinny byc formalnoscia, bo obie ekipy overowe. Hamburg o dziwo strzela sporo nawet, a w Eintrachcie wrocil Meier, ktory na HSV ma swoje powody zeby sie dodatkowo zmotywowac. To bedzie chyba najlepszy mecz kolejki. W Köln sedziuje Brych wiec handicap dla kartek, a BMG mocno sfrustrowane forma w lidze, do tego zawalony wyjazd do Sevilli i ogromna presja na pierwsze punkty. Köln u siebie zawsze solidne i walczace.
19.9. 15:30
SV Darmstadt - Bayern Monachium Müller strzeli @1.83 4/10 bet365
Lewandowski nie wiadomo czy w ogole zagra, a Müller strzela od poczatku sezonu w kazdym meczu. Teraz z Olympiakosem dolozyl dwa gole. Wg mnie warto.

canabis 2,5K

canabis

Użytkownik
Darmstadt vs Bayern Munich
Darmstadt +1,5 win
@2,30 bet365

Darmstadt jest niepokonany po pierwszych 4 meczach.
Chociaż mieli mocnych rywali, jak Schalke czy Leverkusen.
Poza tym entuzjazmem wśród graczy się rozwija i widać to po każdym nie przegranym meczu.
W tej grze konfrontacji ujrzymy mnóstwo determinacji z ich strony, ponieważ w porównaniu z mistrzami Niemiec.
Darmstadt to zespół, który skupia się na obronie, co możemy dostrzec w ostatnich meczach (0-0 i 1-0 w Hoffenheim i Leverkusen).
Rosenthal pomocnik zespołu a zarazem, gwiazda.
Wyróżnia się na tle drużyny, i jest mocnym trzonem zespołu.
W każdym meczu oferuję spory wachlarz umiejętności.
( na niego liczę ) !!
W drużynie gospodarza zabraknie Starka i Platinsa, obaj kontuzje.
Bayern Monachium jak wiadomo celuje w mistrza, choć zajmuje obecnie 2 miejsce, wyprzedza go Borussia Dortmund, dzięki różnicy bramek.
Posiada komplet punktów po 4 kolejkach, a ostatni mecz na wyjeździe grali z Hoffenheim i wygrali dopiero po golu w 90 min, warto zaznaczyć że, gospodarze nie trafili karnego. Bawarczycy mieli ostatnio problemy, kiedy wygrali 2-1 w Augsburgu, zwycięskiego gola strzelili dopiero po 90 min!!.
Moim zdaniem drużyna przyjezdnych ma za zadanie wygrywać mecze z drużynami jak Darmstadt, Hoffenheim, Augsburg, Ingolstadt, itd w jak najmniej męczącej dla nich, grze. tzn. nie na pełnych obrotach.
Trzeba również wziąśc pod uwagę to że, Bayern jest po meczu w Lidze Mistrzów i wyjeździe do Grecji.
Franck Ribbery, Arhen Robben, Kirchhoff, Benatia i Badsturber są nadal kontuzjowani.​

Otrzymane punkty reputacji: +3
rodzyn7 6,7K

rodzyn7

Użytkownik
A ja pozwolę sobie się z kolegą nie zgodzić. Według mnie Bayern dziś zmiecie Darmstadt z powierzchni ziemi. Ten zespół ma bardzo mało atutów piłkarskich. W dotychczasowych meczach mieli więcej szczęścia niż rozumu. Jeśli tylko Bayern wcześnie strzeli gola, to będzie pogrom. Tak czy inaczej uważam, że w drugiej połowie rozpocznie się strzelanie.
Bayern i powyżej 2,5 @1,72 ✅
Bayern -1 @1,57 ✅
Bayern -2 @2,5 ✅
Bayern/Bayern @1,5 ✅
Jak już podał Hansa, bardzo dobry jest typ na over w meczu HSV - Frankfurt. Po tym co widziałem w zeszłym tygodniu, zachęcający jest również kurs na Eintracht. Wrócił Meier, fajnie funkcjonują skrzydła. Z kolei HSV w końcu zostało choć trochę poukładane, ale nadal mnie nie przekonują. W meczu z M&#39;Gladbach bardzo łatwo dawali rywalowi w słabej formie dochodzić pod swoje pole karne. Obyło się bez konsekwencji, ale tu każda taka sytuacja może zakończyć się bramką.
Over 2,5 @1,7 ⛔
Over 3,5 @2,62 ⛔
Eintracht DNB @2
//zwrot
Eintracht i powyżej 2,5 @4 ⛔
Ostatni mecz, który mnie dziś interesuje: Wolfsburg - Hertha. Bardzo sympatyczny kurs, dobrze odzwierciedlający szanse obu zespołów. Wolfsburg jest drużyną o klasę lepszą. Hertha może sobie ogrywać Stuttgarty, ale jeśli tylko nie zawiedzie skuteczność, to zostaną rozszarpani przez &quot;Wilki&quot;.
Wolfsburg @1,57 ✅
Wolfsburg -1 @2,4 ✅

ted 12,8K

ted

Forum VIP
FC Koln - Mgladbach 2 @ 3,0
bet365

Borussia fatalnie zaczela, same porazki, LE troche chyba odpuscili, jednak grać potrafia i w koncu troche szczescia tez musi sie usmiechnac. Skład maja lepszy od Koloni , która gra jak gra, solidnie jak na standarty niemieckich boisk i nic ponad to, jak szybko gola nie straca to potrafia grac jak rowny z rownym przez pewien czas. W Koln ciezko sie gra ale czas gosci na przełamanie bo rywal nie nalezy do najtrudniejszych.

solucky 283

solucky

Użytkownik
Mysle, ze mozna probowac zalapac jakis wyzszys kurs na live na bramke Alaby, poniewaz patrzac na sklad mozliwe, ze to wlasnie on bedzie wykonywal karne w tym meczu. Na razie kurs 5.00. Taka luzna propozycja ode mnie, ktora moze jakis ogromnych szans powodzenia nie ma, ale zawsze jakas tam iskierka nadziei pozostaje. ;)

hansa 5,2K

hansa

Użytkownik
Wczoraj zabraklo po 1 kartce w Köln i Hamburgu... O bramkach w Hamburgu i wielkiej taktyce Guardioli pt. &#39;&#39;Moj zawodnik nie ma prawa walczyc o krola strzelcow&#39;&#39; nie warto nawet wspominac...

20.9. 15:30
VFB Stuttgart - Schalke 04 over 4,5 kartek @2.05 4/10 bet365

Stuttgart to druga druzyna w lidze nalezaca do elitarnego klubu &#39;&#39;Null&#39;&#39;. 0 punktow po 4 kolejkach, brak dobrego bramkarza, sklad nijaki. Zorniger na wylocie. Ma zaczac dzisiaj Tyton, wiec znowu bledy sie pojawia i podarowane bramki dla Schalke. Choc na gosci nie gram, oni tez mimo 7 punktow graja chaotycznie, nie przekonuja zupelnie. Za to bezpiecznym typem powinien byc over kartkowy. Stuttgart w tym sezonie mocno sfrustrowany i widac to w kazdym meczu. O ile miedzy VFB a Schalke ostatnio sporo kartek nie padalo, to jednak dzisiaj nie wyobrazam sobie zeby nie bylo agresji i walki na boisku.

20.9. 17:30
FC Augsburg - Hannover 96 bts @1.8 3/10 bet365, over 4,5 kartek @2.1 4/10 bet365

W Augsburgu bts i over kartkowy. Kartki zawsze padaly pomiedzy tymi druzynami, Dingert lubi sobie pofolgowac i pogmerac w kieszonce. Obie druzyny czekaja na pierwsze zwyciestwo, obydwie podbudowane ostatnim meczem gdzie zagraly dosc niezle.

esperanza10 506

esperanza10

Użytkownik
BVB - Leverkusen

Pod wodza Tuchela Borussia kroczy od wygranej do wygranej, ostatnio cos komentatorzy Sky wspominali o 12 wygranych... Leverkusen wiec to idealny rywal, aby te passe przerwac. W poprzedni weekend slaby wystep przeciwko Darmstadt u siebie, strata punktow, wczesniej porazka w Monachium, jednak sklad jest mocny, na pewno stac ich na dobry wynik na Signal Iduna Park. Mam nadzieje, ze zacznie dzisiaj Hernandez od pierwszej minuty, bo po bardzo slabych z jego perspektywy przygodach w United i Madrycie, to wlasnie w Aptekarzach moze sie odbic. Bardzo przyzwoity wystep w Champions League, teraz licze na kolejny jego przeblysk.
Borussia jednak po przerwie na kadrze wyglada odrobine slabiej. W Hannoverze wygrali, pewnie zasluzenie, bo w ofensywie byli lepsi i mieli fatalnego tego dnia Felipe, ale jednak sedzia swoje do ich wygranej dolozyl - przy 1:1 nie gwizdnal ewidentnego karnego dla 96, a kilka minut pozniej Miki strzeli na 1:2 do HT. Ogolnie jednak ponownie fatalna defensywa Hannoveru stracila znowu trzy te same bramki - byly trzy crossy na Guntera, ktory zgrywal do srodka, za kazdym razem konczylo sie to golem (dwie bramki + karny). Niemniej ostatnie dwa wyniki juz wymeczone, mysle, ze to czas na przelamanie passy Leverkusen i Borussii, takze dla mnie X2.

Leverkusen [AH +0.5] @ 2.26 Pinnacle

Augsburg - Hannover

Tutaj takze ide w strone gosci. W poprzedni weekend obie ekipy przegraly pechowo z liderami, FCA z Bayernem a H96 z BVB. Jednak gra na Hannover (nie tylko ze wzgledu na sygnature), bo jednak gospodarze grali ciezki wyjazd w Bilbao w tygodniu, zaplacili frycowe, dostali od Baskow. Dodatkowo podroz, mimo wszystko waska kadra, mimo wszystko to na nich odbije sie. Jednak to bedzie ciezka jesien dla nich, bo nie sa przyzwyczajeni do takiej gry i dla mnie oni byli kandydatem do walki o utrzymanie - przynajmniej jesienia gdy jest u nich LE... nie przypuszczalem jednak iz Gladbach, Hoffenheim, Stuttgart czy Hannover beda graly jeszcze bardziej zenujaco od nich.
Hannover poza madrymi transferami latem (Sorg, Klaus - ten jednak ma problemy zdrowotne, i jak gra to dosc srednio, zatrzymanie Sane, Benschop) niestety nie przeklada tego na gre. Ponownie pojawiaja sie komiczne bledy w defensywie, co nie pozwala im wygrywac meczow, ktore wygrac powinni. Dla mnie obecny trener Hannoveru konczy swoja prace z zespolem po wyjezdzie do Wolfsburga za tydzien, jesli nie zdobedzie przynajmniej punktu dzisiaj i nie pokona w srode VfB na HDI Arena. Przeciwko BVB przegrany mecz ponownie przez fatalna defensywe, wroci Kyo - to ofensywa wygladala troszke lepiej, ale jednak dla mnie MF nie ma pomyslu na te zespol i oby nie doprowadzil do sytuacji, w ktorej podobnie jak kilka lat temu jego Gladbach prawie spadlo z ligi (uratowal ich Favre w barazu), tak teraz oby to nie powtorzylo sie teraz z Hannover.
Mimo wszystko dzisiaj X2 biorac pod uwage ostatnie wystepy, i ciezki wyjazd FCA do Hiszpanii. 96 lubi ponadto tego rywala, wiec dzisiaj powinno byc wreszcie dobrze.

Hannover [AH +0.5] @ 1.92 Pinnacle

rodzyn7 6,7K

rodzyn7

Użytkownik
Dziś mecze o 17:30 odpuszczam. Tam może wydarzyć się wszystko. Z Stuttgart - Schalke poczekam jeszcze na składy, ale na chwilę obecną widzę to tak.
Schalke DNB @2,1 ✅
Schalke @3 ✅
Schalke i powyżej 2,5 @4 ⛔
Zacznę może od strony gospodarzy, bo z racji na ich potencjał w ofensywie obawiam się stawiania na Schalke z jakimś handicapem, choć kurs zacny. Jednak trio Kostić - Didavi - Ginczek posiada naprawdę wysokie umiejętności i nie dziwię się, że coś ukąszą. Co ciekawe, Stuttgart w każdym meczu w tym sezonie strzelał gola w pierwszej połowie - może to jest jakiś pomysł na typ? ;) Wracając do tematu przewodniego, Stuttgart ma bardzo ciekawy atak, ale obrona woła o pomstę do nieba. Dziś do bramki wraca Tytoń, który popełnia błąd za błędem. Przed sobą też nie ma zbyt pewnego zestawienia, więc uważam, że to będzie woda na młyn dla takich piłkarzy jak Geis, Meyer czy Sane. Schalke generalnie w o wiele lepszej formie. Mainz podobno miażdżyli w pierwszej połowie, APOEL-owi też nie pozostawili żadnych złudzeń. Nie mam pojęcia, jak można tu stawiać gospodarzy w roli faworyta.

Otrzymane punkty reputacji: +3
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom