>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

5. kolejka 1. Bundesligi (21-22.09.2010r.)

Status
Zamknięty.
ted 12,8K

ted

Forum VIP

Po dniu przerwy wracamy na niemieckie boiska,pytanie czy drużyny coś zmieniły w grze od ostatniego weekendu wszystkich ciekawi.

K 23

kajzer

Użytkownik
Hoffenheim – Bayern

Typ:2
Kurs:2.00

Czas na kolejny mecze w niemieckiej Bundeslidze. Na jedne z ciekawszych zapowiada się pojedynek pomiędzy Hoffenheim a Bayernem Monachium. Goście podobnie ja w zeszłym sezonie początek mają nie najlepszy ale rozkręcają się z meczu na mecz o czym najlepiej świadczy ostatni mecz ligi mistrzów, który został wygrany przez Bawarczyków. Mimo iż w lidze mają jak na razie zaledwie jedno zwycięstwo na koncie to nadal są stawiani w gronie faworytów do mistrzostwa Niemiec i słusznie. Myślę, że już w tym meczy wyjdą w pełni skoncentrowani i zaprezentują nam naprawdę dobre widowisko i wygrają ten ważny wyjazdowy mecz i zaczną powoli marsz w górę tabeli zatrzymując się dopiero na pierwszym miejscu.

huczek 14

huczek

Użytkownik
piłka nożna, Bundesliga , godz. 20.00
Spotkanie: Hoffenheim - Bayern (HT/FT)
Typ:2/2
Kurs:3,7
Bukmacher: Bwin
Analiza:
Louis Van Gaal po raz kolejny po meczu tym razem z Köln stwierdzil, ze ciezko gra im sie z druzynami, ktore nastawiaja sie z nimi tylko na obrone. Przez duza czesc spoleczenstwa slowa te zostaly przyjete negatywnie gdyz stwierdzono,ze Holender nie jest w stanie przyznac sie do ostatnich slabosci swojej druzyny. W mojej opini trudno sie jednak nie zgodzic z Van Gaalem. Ich dominacja na &quot;Koziolkami&quot; nie podlegala dyskusji. Przez duza czesc pojedynku nie schodzili oni z polowy Koln oddajac przy tym mase strzalow na ich bramke. Takze drastyczna byla przewaga w posiadaniu pilki stosunek procentowy wynosil az 74 do 26. Tak naprawde skutecznosc byla głownym mankamentem Bawarczykow. Odbilo sie to oczywiscie na ocenach pilkarzy przez popularne magazyny Bild i Kicer. Najnizej ocenieni w druzynie za swoja nieporadnosc pod bramka rywala zostali napastnicy i troche lepiej juz linia pomocy. Trudno bylo cokolwiek zarzucic bramkarzowi czy obronie. Dzisiaj wydaje sie, ze czeka ich juz lepszy rywal. Hoffenheim udanie rozpoczelo sezon i po 4 kolejkach ma na swoim koncie az 10 punktow. Napewno po tej druzynie mozemy spodziewac sie otwartej gry z Bawarczykami. W mojej opini powinno to ułatwić sprawe Bayernowi. Zwlaszcza,ze do skladu wraca dzisiaj znakomity chorwacki napastnik Olic. Wydaje sie,ze marsz Bayernu w gore tabeli jest nieunikniony. Gra druzyny wcale nie wyglada zle. Przy stwarzaniu tylu sytuacji szczescie musi im w koncu zaczac dopisywac. Jak dla mnie przy takim kursie warto jest na nich zagrac.

kudlaty089 250

kudlaty089

Forum VIP
Kompletnie nie rozumiem kolegów powyżej, którzy upatrują dzisiaj łatwego zwycięstwa Bayernu. Ludzie, Koln to nie Hoffenheim. Bayern to nie jest ta sama drużyna co w poprzednim sezonie. Trudno, żeby było inaczej skoro nie gra największa gwiazda Bawarczyków - Arjen Robben. To on w poprzednim sezonie robił różnicę w meczach na korzyść swojego zespołu. Myślę, że po południu podzielę się swoimi opiniami na temat tego spotkania.

groven 2,2K

groven

Forum VIP

Mainz - Koeln 2:0
Typ: 1 / 2.00
Betgun
✅

W tej kolejce ciekawi mnie pojedynek Mainz vs Koeln. Czy gospodarze wygrają i umocnią sie na pozycji lidra Bundesligi? Kurs na gospodarzy wystawili 2.00. Nie wiem jak to rozumieć. Mainz gra u siebie rewelacyjnie. Mecze u siebie komplet punktów. Kolonia w tym sezonie na wyjeździe jeszcze nie wygrała. Mainz ma zawsze początek sezonu imponujący a potem gdzieś się ląduje w połowie tabeli na koniec sezonu. Puki co jest początek i myślę że ich dobra passa będzie trwała. Zwycięstwa Mainz z Bremą, Wolfsburgiem, Stuttgartem i K&#39;lautern są przypadkiem? Ależ skąd. Dobrze się prezentują i co najwazniejsze dużo strzelają. 10 bramek w 4 meczach to całkiem sporo. Tym bardziej że ich przeciwnicy to dość wysoka półka, nie licząc beniaminka K&#39;lautern. A drużyna Koeln? 12 miejsce w tabeli, niby wywalczyli X w meczu z wielkim Bayernem, ale chyba drugi taki mecz z rzędu się nie powtórzy. Brema ich ograła u siebie wysoko, przegrali z Kaiserslautern u siebie. A Mainz z nimi przecież wygrało! Jak ma sie więc drużyna Mainz do Koeln? Wniosek taki że powinno być 5:0 sugerując się poprzednimi meczami. Ale zakończy się pewnie 2:0 lub 2:1. Po takim kursie naprawdę warto postawić na gospodarzy. Jako singiel na podwojenie budżetu. Mam tylko nadzieję że żądło Koloni Lukas Podolski się nie przebudzi i nie zacznie festiwalu bramek. Co ciekawe Podopieczni Thomasa Tuchela (trenera Mainz) przed sezonem skazywani byli na walkę o utrzymanie , szczególnie po ubytkach kadrowych jakie miały miejsce w letnim okienku transferowym , ale póki co jest całkiem odmiennie. Spotkanie na Brauchweg Stadion będzie kolejnym sprawdzianem dla Mainz czy sprostają? Powinni ????

spinache 96

spinache

Forum VIP
Mainz - Köln

typ 1

kurs 1.95 expekt

Niespodziewany lider tabeli, ktory w tym sezonie wygrywal ze Sttutgartem i Werderem, a mecz z Wolfsburgiem chyba przejdzie do historii Bundesligii, gdzie Mainz przegrywajac 3-0 wyciagnal wynik na 3-4, a Hajto w trakcie transmisji w Eurosporcie 2 innego spotkania piał ze szczescia na temat takiego rozwoju sytuacji. Nikt tak na prawde nie wiem czym jest spowodowany tak dobry start sezonu zespolu Mainz, ale fakt faktem gospodarze dzisiejszego spotkania wygrywaja mecz za meczem i sadze ze dzisiaj z jednak przecietnym Koln takze jest duza szansa na zwyciestwo.

Koln poki co 4 mecze i 4. punkty, zwyciestwo z St. Pauli u siebie i dosyc szczesliwy remis z Bayernem. Oprocz tego porazki u siebie K&#39;lautern i wyjazdowe z Werderem.

Poprzednie 3. spotkania na wlasnym boisku pomiedzy obiema druzynami zakonczone zwyciestwami dzisiejszych gospodarzy i mysle, ze dzisiaj bedzie podobnie, bo skoro wygrywa sie z czolowka tabeli to dlaczego nie mozna by bylo wygrac z druzyna ktora walczyla w poprzednim sezonie o utrzymanie, a po kursie 1.95 mozna spokojnie zaryzykowac.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP

#Bayern 2,00 1:2 ✅
W Bayernie determinacja , muszą zacząć wygrywać dzisiaj nie będzie na pewno to łatwe zadanie choć myślę , że powinni sobie poradzić z ekipą gospodarzy, która w tym sezonie spisuje się bardzo dobrze: Dwie 2 wygrane i 1 remis .Bawarczycy nie grają źle według mnie brakuje wykończenia , postawienia kropki nad i. Bayern pod presją już nie raz pokazał , że potrafi dać radę. Kurs wystawiony na gości 2,00/2,12 warty gry według mnie , w dodatku Hoffa gra otwarta piłkę i myślę , że w potyczce z Bayernem może się to skończyć katastrofą dla nich. Monachijczycy początek sezonu fatalny jak na mistrza, dziś czas na zmiany!.Stawiam na ich zwycięstwo, W ekipie gospodarzy pod znakiem zapytanie stoi występ paru podstawowych graczy: Starke, Salihovica oraz Ibisevica.

#Borussia
1,50
5:0
Obydwie drużyny w ostatnich mecze zdołały zdobyć punkty. BVB pokonało Schalke 1:3 zaś goście z Kaiserslautern zremisowali 2:2 u siebie z Hoffenheim. Co do jutrzejszego meczu dla mnie faworyt tutaj jest jeden Borussia , gra u nich wygląda jak w szwajcarskim zegarku , obrona jak i pozostałe linie spisują się znakomicie, widać zgranie i dobre przygotowanie do sezonu. Przeciwko Schalke mogli jeszcze ukłuć parę razy ale szczęścia zabrakło. Co do gości moim zdaniem nie mają aż tak silnego składu jak BVB choć w tym sezonie zdołali pokonać Bayern Monachium ale wiemy w jakiej formie są Bawarczycy. Gospodarze bez osłabień ponadto mocna polska ławka rezerwowych :wink:​

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Jak pamiętam w poprzednim sezonie Bayern również zaczął sezon fatalnie. Nie pamiętam który był po rundzie jesiennej, ale później wygrywał już wszystko. Może na tym polega przygotowanie fizyczne zespołu żeby w najlepszej formie był na wiosnę. To wtedy są najważniejsze mecze w Bundeslidze oraz w Lidze Mistrzów. Jak dobrze pamiętam końcówkę sezonu Bawarczycy wygrali prawie wszystko ( przegrali w finale LM z Interem) Tak więc nie wiadomo jak się zaprezentują dzisiaj, ale drużyna Hoffenheim już pokazała na co ich stać rozbijając Werder z którym Bayern tylko zremisował. W ostatnich 2 meczach padły dwa remisy, więc można pomyśleć żeby za małą stawkę spróbować remis po kursie 3.30 lub bardziej odważnie X/X po kursie 5.15

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Tak jest tylko do tego dochodzą osłabienia u &quot;Wieśniaków&quot; , po za tym grają otwartą piłkę a jak to się skończy przeciwko Bayernowi zobaczymy dzisiejszego wieczoru. Jakoś nie chce mi się wierzyć , że dzisiaj goście zremisują czy przegrają. &quot;Fatalnii&quot; i nie skuteczni wiecznie nie bedą , dziś tylko 3 pkt wchodzą grę. Dodatkowo kurs 2,00 warto zagrać ale ze stawką nie ma co szaleć :grin: A na Mainz powoli zaczyna masówka iść , żeby się tylko większość nie przejechała , dla mnie za pięknie wygląda ten typ na nich i to odpuszczam.

lighter 573

lighter

Użytkownik
Piłka nożna / Bundesliga / godz 20.00
SPOTKANIE: Hannover 96 - Werder Brema
TYP: over 4,5 gola
KURS: 4,33
BUK: Bwin
Analiza: Spotkanie 5. kolejki piłkarskiej piłkarskiej Bundesligi. Na przeciwko siebie staną ekipy Hannoveru i Werderu Brema. Gospodarz spotkania, Hannover zajmuje przed tym meczem 7. lokatę w tabeli, zaś Werder - 11, co jest na pewno bardzo dużym rozczarowaniem dla kibiców i zarządu zespołu z Bremy. W dwóch spotkaniach na własnym stadionie Hannover strzelił dotychczas 4 bramki (średnio 2 na mecz), tracąc przy tym 3 bramki (średnio 1,5 na mecz). Werder w wyjazdowych spotkaniach zdobył jedynie 1 bramkę (średnio 0,5 na mecz), tracąc aż 4 (2 na mecz). Tak słabe wyniki Werderu spowodowane są w dużej mierze kłopotami w linii defensywnej. Kontuzjowani są cały czas Naldo i Boenisch, do gry co prawda wraca Mertesacker, ale nie wiadomo jak z jego formą po kontuzji. Dziś do dyspozycji trenera Schaafa będzie też już Claudio Pizarro co moim zdaniem wzmocni linię ofensywną Bremeńczyków. Powinien on stworzyć z Hugo Almeidą bardzo groźny duet. Do składu Hannoveru wracają zaś Pogatetz i Haggui. Także jak widać obrony obu zespołów mogą nie być w optymalnej formie. W końcu ostatni bardzo ważny argument na potwierdzenie typu: 7 z ostatnich 9 spotkań pomiędzy tymi drużynami zakończyło się wynikiem wypełniającym over 4,5 bramek. IMO warto zaryzykować.
13/02-10 Bundesliga Hannover vs. Brema 1:5
25/10-08 Bundesliga Hannover vs. Brema 1:1
08/12-07 Bundesliga Hannover vs. Brema 4:3
13/08-06 Bundesliga Hannover vs. Brema 2:4
21/12-05 Puchar Niemiec Hannover vs. Brema 1:4
22/10-05 Bundesliga Hannover vs. Brema 0:0
19/02-05 Bundesliga Hannover vs. Brema 1:4
08/11-03 Bundesliga Hannover vs. Brema 1:5
19/10-02 Bundesliga Hannover vs. Brema 4:4

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Dortmund-K`lautern typ:1 kurs:1,5

Na Signal Iduna Park odbędzie się spotkanie dwóch drużyn, jedną z nich jest będąca w bardzo dobrej dyspozycji Borussia, która łączenie z spotkaniami LE wygrała pięć spotkań z rzędy, a ostatnie okazałe zwycięstwo z drużyną Schalke nie zapowiada przerwania tej passy. Duża role w drużynie z Dortmundu obecnie odgrywa Shinji Kagawa który jest jedną z jaśniej świecących wschodzących gwiazd Bundesligi. Rywalem jest beniaminek grający przeciętnie mieszając lepsze z gorszymi spotkaniami który poza wyjątkami liczy na spotkania na własnym terenie. Mówiąc w skrócie Dortmundczycy niesieni dopingiem kibiców na największym stadionie w Niemczech nie powinni tego nie wygrać.

ciumar1 35

ciumar1

Użytkownik
Freiburg v Schalke 04 typ: 1x kurs: 1,55
Drużyna gospodarzy w tym sezonie radzi sobie całkiem przyzwoicie (3 zwycięstwa i jedna porażka). Bilans na własnym stadionie to 1 zwycięstwo i 1 porażka. Drużyna Shalke 04 wyglada w tym zesonie tragicznie, mimo takich transferów jak przyjście do zespołu Raula i Huntelaara.Drużyna przegrała wszystkie mecze w lidzie i plasuje sie na ostatnim miejscu w tabeli bundesligi. Ponieśli oni również mecz w LM z Lyonem. Oglądalem mecz z Hannoverem 96 oraz z Borussia z ostatniej kolejki, drużyna z Gelsenkirchen nie potrafiła stworzyć sobie praktycznie żadnych akcji do strzelenia bramki. Wydaje mi się że nie uda im się wywieźć zwycięstwa w tym meczu, jeżeli zdobędą 1 pkt to powinni być zadowoleni z taka grą jaka prezentują.
Dla odważniejszych polecam zwycięstwo drużyny z Freiburga po kursie ok 3

mfl 439

mfl

Użytkownik
HSV Hamburg vs VFL Wolfsburg ✅ 1-3
czy obydwie drużyny strzelą gola?
TAK @ 1.57
Derby północnych Niemiec to jedno z ciekawszych spotkań dzisiejszego dnia.
Myślę, że będzie to ciekawe widowisko z solidną porcją dobrego futbolu i bramek. Obydwa zespoły mają świetnych, doświadczonych graczy ofensywnych, a kilku z nich można nazwać ikonami Bundesligi. Wilki po przespaniu startu ligowych rozgrywek w 4 kolejce w końcu wygrały 2-0 z Hannoverem. Na pewno zarówno kibice jak i sami piłkarze poczuli się lepiej po tej wygranej i myślę, że to dopiero początek dobrej passy graczy McClarena.
HSV do tej pory we wszystkich meczach traciło bramkę. Rosta pokonali gracze: Schalke, Eintrachtu , Norymbergi i ostatnio St. Pauli. Dwa ostatnie zespoły to dolne rejony Bundesligi, a strzelić potrafili. Jeśli chodzi o atak HSV to nie jest źle, choć mogło by być lepiej, ale nie ma co narzekać. Każdy dobrze wie, że piłka szuka Van Nisterlooya więc można być spokojnym.
Borussia Dortmund - K`lautern ⛔ 5-0
Kaiserslautern +1.5
@ 1.60
Mi ten mecz śmierdzi. Kurs na poziomie 1.5 na Dortmund , a w niektórych bukach jeszcze niższy jest nie do zaakceptowania. Owszem wyniki Borussi budzą szacunek. Wygrali kolejno ze Stuttgartem, Wolfsburgiem i Schalke.. nie umiejszając im zwyciestw wygrali z drużynami, które zaliczyły ligowy falstart. Żeby nie było tak kolorowo warto wspomnieć sobie mecz z Leverkusen, przed własną publicznością, w którym byli bezsilni.
Czerwone diabły weszły w sezon bardzo optymistycznie. Wygrane z Kolonią, Bayernem, remis z silnym Hoffenheimem i porażka po walce na stadionie lidera z Mainz. Na pewno przyjadą do Dortmundu po jakieś punkty. Skoncentrują się na obronie i będą starali się ukłuć z kontry. Taka gra całkiem nieźle im wychodzi. Mają Lakicia, Ilicevicia, Hoffera..
Ponadto może nie jest to argument, ale 5 ostatnich meczy Borussi zakończyło się ich wygraną. Trochę za dużo, każda seria się kiedyś kończy, a Dortmund nie jest Barceloną.. Mimo wszystko, żeby było bezpiecznie polecam wygraną Kaiserslautern po handicapie +1.5
Padnie wynik w okolicach remisu...
SC Freiburg - FC Schalke 04 ✅ 1-2
remis nie ma zakładu: Schalke @ 1.66
Z kim jak nie z Freiburgiem?? Pewnie wielu z Was tak pomyślało i słusznie.
Nie będę się długo rozpisywał. Różnice w drużynach ogromne. Freiburg dokonuje cudów jak na razie, ale myślę, że dzisiaj zakończą niespodziewanie dobrą serię 3 zwycięstw. Schalke musi to wygrać.. Gracze z Gelsenkirchen przyjadą bardzo skoncentrowani. Schalke to klasowy, doświadczony zespół. Krótko: serie obydwóch zespołów dziś się zakończą.
Freiburg kończy wygrywać , Schalke kończy przegrywać. Oczywiście nie wykluczam remisu, więc podaje typ DNB , bardziej odważni zagrają bardziej radykalnie..

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
SC Freiburg - FC Schalke 04
remis nie ma zakładu: Schalke @ 1.66
Z kim jak nie z Freiburgiem?? Pewnie wielu z Was tak pomyślało i słusznie.
Nie będę się długo rozpisywał. Różnice w drużynach ogromne. Freiburg dokonuje cudów jak na razie, ale myślę, że dzisiaj zakończą niespodziewanie dobrą serię 3 zwycięstw. Schalke musi to wygrać.. Gracze z Gelsenkirchen przyjadą bardzo skoncentrowani. Schalke to klasowy, doświadczony zespół. Krótko: serie obydwóch zespołów dziś się zakończą.
Freiburg kończy wygrywać , Schalke kończy przegrywać. Oczywiście nie wykluczam remisu, więc podaje typ DNB , bardziej odważni zagrają bardziej radykalnie..
Nawet jeżeli tak pomyślałem to widząc to co wyprawia Schalke podczas meczów uważam, że nie warto poprostu tego stawiac. W kazdym meczu jaki widizałem w ich wykonaniu oni poprostu nie stwarzali okazji na gole więc nie ma sytuacji, nie ma bramek. Ostatnia zdobyta w derbach Zagłębia Ruhry była przypadkowa. Wcześniej Weidenfeller nie miał nic do roboty bo poprostu Schalke nie strzelało na bramke. Identycznie było w poprzednich meczach, z Hoffenheim jeszcze na świeżości Huntelaar miał głód gry, potrenował u Magatha i już zgasł przeciwko Dortmundowi. Raul przecież nic dosłownie niepokazal w dotychczasowych meczach. Ja bym się poważnie zastanowił czy warto na nich postawic.
Nie ma też co porównywac indywidualnie zawodników bo Schalke mimo iż ma nazwiska to nie tworzy w ogóle zgranego zespołu.
W ogóle to ta kolejka wyrównana. Typowanie sobie w tej odpuściłem i poczekam na weekendowe rozdanie i wtedy może coś ciekawego w oko wpadnie ;)

hogan 1,4K

hogan

Użytkownik
Borussia Dortmund - K`lautern
Kaiserslautern +1.5 @ 1.60
Mi ten mecz śmierdzi. Kurs na poziomie 1.5 na Dortmund , a w niektórych bukach jeszcze niższy jest nie do zaakceptowania. Owszem wyniki Borussi budzą szacunek. Wygrali kolejno ze Stuttgartem, Wolfsburgiem i Schalke.. nie umiejszając im zwyciestw wygrali z drużynami, które zaliczyły ligowy falstart. Żeby nie było tak kolorowo warto wspomnieć sobie mecz z Leverkusen, przed własną publicznością, w którym byli bezsilni.
Czerwone diabły weszły w sezon bardzo optymistycznie. Wygrane z Kolonią, Bayernem, remis z silnym Hoffenheimem i porażka po walce na stadionie lidera z Mainz. Na pewno przyjadą do Dortmundu po jakieś punkty. Skoncentrują się na obronie i będą starali się ukłuć z kontry. Taka gra całkiem nieźle im wychodzi. Mają Lakicia, Ilicevicia, Hoffera..
Ponadto może nie jest to argument, ale 5 ostatnich meczy Borussi zakończyło się ich wygraną. Trochę za dużo, każda seria się kiedyś kończy, a Dortmund nie jest Barceloną.. Mimo wszystko, żeby było bezpiecznie polecam wygraną Kaiserslautern po handicapie +1.5
Padnie wynik w okolicach remisu...
też bym tutaj uważał, niemiecka liga jest strasznie popieprzona jeżeli chodzi o typowanie i takie rzeczy tam się wyprawiają że głowa mała (wystarczy wspomnieć mecz Wolfsburga gdzie prowadzili 3-0 i przegrali 3-4 ale to i tak tylko jeden przykład). Niby Borussia ma dobra passę, ale kiedyś musi się ona skończyć, a Kaiserslautern zamurować się potrafi i pokusić o niespodziankę jak np. w meczu z Bayernem.

mfl 439

mfl

Użytkownik
Nawet jeżeli tak pomyślałem to widząc to co wyprawia Schalke podczas meczów uważam, że nie warto poprostu tego stawiac. W kazdym meczu jaki widizałem w ich wykonaniu oni poprostu nie stwarzali okazji na gole więc nie ma sytuacji, nie ma bramek. Ostatnia zdobyta w derbach Zagłębia Ruhry była przypadkowa. Wcześniej Weidenfeller nie miał nic do roboty bo poprostu Schalke nie strzelało na bramke. Identycznie było w poprzednich meczach, z Hoffenheim jeszcze na świeżości Huntelaar miał głód gry, potrenował u Magatha i już zgasł przeciwko Dortmundowi. Raul przecież nic dosłownie niepokazal w dotychczasowych meczach. Ja bym się poważnie zastanowił czy warto na nich postawic.
Nie ma też co porównywac indywidualnie zawodników bo Schalke mimo iż ma nazwiska to nie tworzy w ogóle zgranego zespołu.
W ogóle to ta kolejka wyrównana. Typowanie sobie w tej odpuściłem i poczekam na weekendowe rozdanie i wtedy może coś ciekawego w oko wpadnie ;)
Twoje wątpliwości Robson są uzasadnione, zgadzam się z tym, że Schalke gra poniżej swoich możliwości, widać to po grze, widać po wynikach..
ale ja patrzę na to wszystko trochę inaczej. Nie zwracam uwagę tylko na ostatnie mecze.. staram się patrzeć bardziej w przyszłość.. tzn jak poprzednie mecze (przegrane) mogą wpłynąć na losy najbliższego meczu.
Więc mamy sytuację, że gigant Bundesligi przegrywa pierwsze 4 spotkania.
Minęło parę dni od ostatnich derbów.. na pewno pogadali z trenerem, na pewno jest im wstyd i mają w sobie sportową złość. Podobnie zaczęły inne kluby: Wolfsburg po 3 porażkach w końcu wygrał, Stuttgart również..
Przykład z mojego podwórka: Stalówka w pierwszych 3 meczach 2 ligi: porażki 0-1, 0-2, 1-2 po żenującej grze z nie najmocniejszymi rywalami.. i co?? w koncu się przełamali z Jeziorakiem (wygrana 3-0) i wygrali 5 spotkan, 1 remis... róznica pomiędzy grą w 1 przegranym a 2 wygranym meczu w Stalowej Woli była znacząca.
Freiburg nie jest wielką drużyną, jakoś dziwnie jestem spokojny o ten mecz.
Pozdrawiam

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
A ja osobiście o Borussie się nie martwię dzisiaj. 1,5 to dobry kurs moim zdaniem i warty gry. Chłopaki pokazali grę na poziomie ostatnio i nic nie wskazuję na to by dzisiaj mieli wyjść nagle bez formy. Nie wierzę tutaj w żadną niespodziankę i takie dawanie argumentów, że Borussia nie jest Barceloną jest nie na miejscu. Widać porozumienie zgranie w tej ekipie więc czemu mieliby nagle przegrać ? Bo wygrali 5 razy to czas przegrać? To nie jest liga amatorów żeby pozwolić sobie na takie coś, tutaj każdy mecz jest wążny tym bardziej, że jest to ekipa , która według mnie zajmie miejsce w pierwszej trójce w tym sezonie, potencjał naprawdę mają. Dodatkowym atutem jest własne boisko , brak osłabień czego więcej chcieć ?.Czysta 1 leci .
Freiburg nie jest i może wielką drużyną ale pokazali, że umieją grać i szczerze mówiąc nie wiem co tu ruszyć w tym meczu. Poczekam na Live i zobaczę w jakiej dyspozycji będą oba zespoły bo Schalke już parę razy mnie swoją postawą załamało. Dziś wyjdą zdeterminowani ale czy to wystarczy ? Duża presja na nich ciąży i mogą mieć wielki problem...

ciumar1 35

ciumar1

Użytkownik
Twoje wątpliwości Robson są uzasadnione, zgadzam się z tym, że Schalke gra poniżej swoich możliwości, widać to po grze, widać po wynikach..
ale ja patrzę na to wszystko trochę inaczej. Nie zwracam uwagę tylko na ostatnie mecze.. staram się patrzeć bardziej w przyszłość.. tzn jak poprzednie mecze (przegrane) mogą wpłynąć na losy najbliższego meczu.
Więc mamy sytuację, że gigant Bundesligi przegrywa pierwsze 4 spotkania.
Minęło parę dni od ostatnich derbów.. na pewno pogadali z trenerem, na pewno jest im wstyd i mają w sobie sportową złość. Podobnie zaczęły inne kluby: Wolfsburg po 3 porażkach w końcu wygrał, Stuttgart również..
Przykład z mojego podwórka: Stalówka w pierwszych 3 meczach 2 ligi: porażki 0-1, 0-2, 1-2 po żenującej grze z nie najmocniejszymi rywalami.. i co?? w koncu się przełamali z Jeziorakiem (wygrana 3-0) i wygrali 5 spotkan, 1 remis... róznica pomiędzy grą w 1 przegranym a 2 wygranym meczu w Stalowej Woli była znacząca.
Freiburg nie jest wielką drużyną, jakoś dziwnie jestem spokojny o ten mecz.
Pozdrawiam
Zawodnicy Shalke wyglądają na boisku jakby nie wiedzieli po co na nim są i co maja robić. Ich trener Magath cały mecz siedzi na ławce i nic nie podpowiada przy lini tak jakby sam nie wiedział co ma robić (chociaż on już chyba taki ma sposób bycia). W tym zespole brakuje wiary we własne umiejętności. Raul i Huntelaar chyba nie są przyzwyczajeni do treningu jaki ten szkoleniowiec prowadzi bo nie przypominają w ogóle samych siebie na boisku. Raul nie otrzymuje praktycznie podań od zespołu wiec w jaki sposób ma strzelać bramki. Jefferson Farfan tez nie przypomina zawodnika z tamtego sezonu, brak dynamiki. Wydaje mi się ze zespól Shalke zacznie wygrywać ale jeszcze nie teraz, na to potrzeba jeszcze trochę czasu. Za duże zmiany dokonana przed sezonem, bodajże sprowadzono 12 nowych zawodników ;|

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Pamiętacie jak było z Herthą i co myślicie, że piłkarze nie byli zdenerwowani i nie rozmawiali jak temu zaradzić. Władze Schalke muszą działać: trener jest do zwolnienia, co tu dużo mówić; wiem kto to jest Felix Magath i wiem że umowę ma chyba na 4 lata ale co z tego jak w tej chwili Schalke jest ostatnie w tabeli i zasługuje na to miejsce. Wolfsburg mimo porażek grał dobrze i niejednokrotnie za brak punktów można było winić tylko szczęście, Stuttgart też jako tako grał, a Schalke przegrywa i nie widać progresu formy.

Dziś w tym SC Freiburg - FC Schalke 04 w mojej ocenie na 90% będzie remis. Argumentów specjalnie nie mam, ale take mam przeczucie.

Ja osobiście nie będę grał na spotkania Schalke do puki nie zobaczę że dobrze grają, bo gra na przełamanie nie ma sensu bo mimo wszystko można się przejechać.

mfl 439

mfl

Użytkownik
A ja osobiście o Borussie się nie martwię dzisiaj. 1,5 to dobry kurs moim zdaniem i warty gry. Chłopaki pokazali grę na poziomie ostatnio i nic nie wskazuję na to by dzisiaj mieli wyjść nagle bez formy. Nie wierzę tutaj w żadną niespodziankę i takie dawanie argumentów, że Borussia nie jest Barceloną jest nie na miejscu. Widać porozumienie zgranie w tej ekipie więc czemu mieliby nagle przegrać ? Bo wygrali 5 razy to czas przegrać? To nie jest liga amatorów żeby pozwolić sobie na takie coś, tutaj każdy mecz jest wążny tym bardziej, że jest to ekipa , która według mnie zajmie miejsce w pierwszej trójce w tym sezonie, potencjał naprawdę mają. Dodatkowym atutem jest własne boisko , brak osłabień czego więcej chcieć ?.Czysta 1 leci .
Freiburg nie jest i może wielką drużyną ale pokazali, że umieją grać i szczerze mówiąc nie wiem co tu ruszyć w tym meczu. Poczekam na Live i zobaczę w jakiej dyspozycji będą oba zespoły bo Schalke już parę razy mnie swoją postawą załamało. Dziś wyjdą zdeterminowani ale czy to wystarczy ? Duża presja na nich ciąży i mogą mieć wielki problem...
Wiesz w piłce nie wszystko jest takie oczywiste.. Mówisz o grze i wynikach BVB. A co powiesz o przykładzie Monchengladbach. W mocnym Leverkusen wygrali 6-3. Widziałeś, żeby ktoś na stadionie aptekarzy trafił do siatki 6 razy?? A potem nagle baty 0-4 z Frankfurtem i 0-7 z Stuttgartem..
Wspominając Barcelonę przesłanie było takie: BVB nie ma w składzie wariatów typu Messi i nie stać ich na seryjne zwycięstwa mecz w mecz.
FCK coś tam grają, mają w miarę ciekawy zespół. Myślę, że stać ich na wynik bliski remisu. Ewentualna porażka 1 bramką sprawia, że zdarzenie wchodzi. Kurs 1.6 przy takim zdarzeniu dla mnie wygląda nieźle.
Co do własnego boiska pewnie masz rację, choć nie musi to być atut. BVB się odkryje a Kaiserslautern podobnie jak inne średniaki lubi grać z kontry.
Może być różnie....
Zawodnicy Shalke wyglądają na boisku jakby nie wiedzieli po co na nim są i co maja robić. Ich trener Magath cały mecz siedzi na ławce i nic nie podpowiada przy lini tak jakby sam nie wiedział co ma robić (chociaż on już chyba taki ma sposób bycia). W tym zespole brakuje wiary we własne umiejętności. Raul i Huntelaar chyba nie są przyzwyczajeni do treningu jaki ten szkoleniowiec prowadzi bo nie przypominają w ogóle samych siebie na boisku. Raul nie otrzymuje praktycznie podań od zespołu wiec w jaki sposób ma strzelać bramki. Jefferson Farfan tez nie przypomina zawodnika z tamtego sezonu, brak dynamiki. Wydaje mi się ze zespól Shalke zacznie wygrywać ale jeszcze nie teraz, na to potrzeba jeszcze trochę czasu. Za duże zmiany dokonana przed sezonem, bodajże sprowadzono 12 nowych zawodników ;|
Masz rację. Ale trochę czasu to ktoś równie dobrze mógł mówić 2 kolejki temu. Teraz naprawde jest duża szansa na przełamanie. Lepszego wyjazdowego rywala niż Freiburg nie mogli już mieć..
PS: fajnie, że jest dyskusja w dziale.. ;)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom