>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

5. Grand Prix Hiszpanii [8-10.05.2015]

Status
Zamknięty.
abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Grand Prix Hiszpanii 2015
08 maj - (piątek)
1. trening - 10:00
2. trening - 14:00
09 maj - (sobota)
3. trening - 11:00
kwalifikacje - 14:00
10 maj - (niedziela)
wyścig - 14:00

Info o torze:
Pełna nazwa: Circuit de Barcelona-Catalunya
Długość okrążenia: 4,655 km
Liczba okrążeń: 66
Liczba zakrętów: 16
Dystans: 307,104 km
Rekord okrążenia: 1:21.670 Kimi Raikonnen(2008)​
Wracamy do Europy! Wyścig w Hiszpanii to znakomita okazja aby Ferrari przy miejmy nadziej wysokich temperaturach znów ugryzło Mercedesa.
Zespoły miają/miały 3 tygodniową przerwę więc powinniśmy ujrzeć na torze Catalunya wiele ulepszeń bolidów.
Zapowiada się ciekawy weekend gdzie będziemy mogli się ekscytować walką na torze, a zwycięstwo w Mercedesa już nie będzie tak oczywiste.
Zapraszam do dyskusji oraz podawanie typów!

bob94 465

bob94

Użytkownik
Ciekawie zapowiada się to GP pod kątem jakichś przetasowań w stawce. Lotus jakiś duży pakiet szykuje z tylnym skrzydłem i coś w przednim zawieszeniem będą kombinować, ale wiadomo już że krótkie przednie skrzydło nie przeszło testów zderzeniowych, w przeciwieństwie do RBR, no i McLareny też dużo poprawek, ale ta najważniejsza czyli silnik jedynie ulepszanie tego co jest bez ruszania silnika nie wygląda zbyt optymistycznie ale zobaczymy co tam Japończycy wymyślili bo podobno ze 20km może im to dać. W czołówce wiadomo że Ferrari zrezygnowało z krótkiego nosa, ale tam nikt nie śpi więc będzie walka. A wracając jeszcze do tyłów stawki to raczej kaplica będzie i Force India będzie jeszcze większe dno, i raczej spadek formy Saubera a raczej brak wzrostu prawdopodobny. Resztę to już po treningach i kwalach trzeba będzie wysnuć własne wnioski ;)
e: dodam jeszcze że Renault coś kiepsko z tym silnikiem ma być bo bez zmian nadal ma być

abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Daniel Riccardo - Daniił Kvyat 2 @3,2✅✅ Expekt 10-8

Rosjanin bezproblemowy weekend jak dotąd. Świetne czasy i wysokie miejsca w treningach, poprawki przyniosły efekt.
Niestety u Riccardo same złe informacje: przejechał najmniej okrążeń ze wszystkich kierowców, mechanicy zmuszeni byli wymienić silnik już na czwarty w tym sezonie, również awarii uległo ERS. W efekcie w FP2 przejechał tylko 4 okrążenia.
Tor był dziś bardzo śliski, jutro sytuacja ulegnie poprawie ale o wiele więcej zebranych danych na koncie Kvyta i olbrzymia okazja dla niego aby wreszcie wyjść z cienia Riccardo. W Malezji udowodnił, ze potrafi złożyć świetne kółko, minimalnie przegrywając z Australijczykiem.

Otrzymane punkty reputacji: +36
heros123 1K

heros123

Użytkownik
kwalifikacje 14:00

Lewis Hamilton-Nico Rosberg @ 1,33⛔ bet365 niesamowity przejazd Rosberga
Bardzo mocny typ jak dla mnie na dzisiejsze kwalifikacje. Lewis, jeśli chodzi o ten sezon, jest mistrzem kwalifikacji(zresztą nie tylko). Wygrał wszystkie kwalifikacje jak do tej pory i nie zanosi się, żeby to się dzisiaj zmieniło. Bardziej jestem skłonny stwierdzić, że to Ferrari może powalczyć z Lewisem niż Rosberg. Hamilton jest bardzo mocny, co pokazuje również w swoich wypowiedziach. Jeśli utrzyma tę formę, którą miał 3 tygodnie temu, to moim zdaniem nie będzie miał żadnych problemów z pokonaniem Rosberga.

Daniil Kvyat-Pastor Maldonado @ 1,36✅ bet365
Kolejny bardzo prawdopodobny zakład. Jak dla mnie 99 procent szans powodzenia. Jak na razie bardzo dobry weekend Kvyata, biorąc pod uwagę formę samochodu. W obu treningach dużo lepszy od Pastora. Co prawda Maldonado jeździł więcej, ale nie przełożyło się to na wynik końcowy. Po stronie Pastora widzę tylko jeden atut: silnik, ale to za mało, żeby pokonać dobrze jeżdżącego wczoraj Danilla Kvyata.

Roberto Merhi-Will Stevens @ 1,22✅ bet365
Tutaj krótko. W rywalizacji zespołowej zdecydowanie najsłabszego zespołu w stawce typuję Brytyjczyka. Dotychczas ani razu w tym sezonie nie przegrał z Merhim, choć miał tylko 2 okazję do tej pory, aby się pokazać w kwalifikacjach. Jednak w obydwu czasówkach był dużo lepszy od kolegi z zespołu, a we wczorajszych treningach tylko to potwierdził. Jeśli nic się nie zmieni to ta tendencja zostanie utrzymana.

Jeśli nie będzie żadnych nie przewidzianych zdarzeń to te typy powinny śmiało wejść. Można je również zagrać w trebelku po kursie 2.22.

psotnick 1,2M

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
GP Spain - Qualifying
Czy Hamilton, Rosberg i Vettel będą w Top 3?
Typ: Tak @ 1.60 ✅ 1. Rosberg 2. Hamilton 3. Vettel
Wydaje się, że po powrocie cyrku Formuły 1 do Europy nie zaszły żadne zmiany w hierarchii, a pewnie niektórzy na to liczyli. Status quo - przynajmniej na czele stawki - zostało zachowane, Mercedesy sporo z przodu z niekwestionowanym liderem w osobie Hamiltona. Jedynym który może być w stanie naruszyć ich pozycje jest Vettel, bo jednak Raikkonen jest wolniejszy od Seba. W pierwszych 2 treningach w Barcelonie cała trójka planowo zajęła wszystkie miejsca na podium zmieniając tylko kolejność i niewykluczone, że Vettel powalczy o pierwszą linię na starcie. Dlatego wydaje się, że zaproponowany typ jest nawet pewniejszy niż ten, że Mercedesy znajdą się w top2 @1.50.
Kto awansuje do 3. sesji kwalifikacyjnej?
Typ: Max Verstappen (NED/Toro Rosso) @ 2.35 ✅ 6. Verstappen
Kurs chyba trochę zawyżony. Torro Rosso jak na razie bardzo obiecujący weekend w Barcelonie. Zarówno Sainz Jr. jak i Verstappen w obu treningach meldowali się w top10, nie było jakichś większych problemów z bolidami, więc można się spodziewać podobnego tempa również w kwalifikacjach. Mercedesy, Ferrari i Williamsy są poza zasięgiem, ale już wobec reszty stawki nie muszą mieć żadnych kompleksów, włącznie z zespołem &quot;starszego brata&quot;. Holender wydaje się ostatnio ciut bardziej regularny od młodego Sainza, co też objawiło się we wczorajszych treningach (Verstappen 6. i 6. Sainz Jr. 5. i 9.) i to on mi bardziej pasuje w ostatniej sesji kwalifikacyjnej, ale całkiem prawdopodobne, że znajdą się tam obaj.
Kursy z bwinu

Otrzymane punkty reputacji: +22
radhu21 4K

radhu21

Użytkownik
Ktoś obserwował trening ? Czy Hamilton może dziś po raz pierwszy przegrać kwalifikacje?
W Stsie cały czas wisi Hamilton - pozostali 2 @ 2,50 ? Warto?

RBR1one 710,9K

RBR1one

ModTeam
Członek Załogi
Ktoś obserwował trening ? Czy Hamilton może dziś po raz pierwszy przegrać kwalifikacje?
raczej nie ma szans. ogladalem trening i hamilton tylko dlatego mial gorszy czas ze popelnil w ostatnim zakrecie blad na dochamowaniu i zablokowal kola przez co stracil kilka dziesiatych sec.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Oglądałem.
Hamilton miał gorszy czas od Nico i Seba bo na szybkim okrążęniu mocno dość zblokował koła na dohamowaniu i przez ten błąd jego czas był gorszy o te 0,2sek od Nico.
Ja ogólnie coś czuję, że faktycznie Lewis może dziś polec, ale to wiadomo walka się rozegra o minimalne setne sekundy. Czy warto tak się bawić rzucając monetą nie wiem, każdy niech sobie oceni ;)

Przypomnę tylko, ze w tamtym sezonie Rosberg wygrał kwalifikacyjny pojedynek z Hamiltonem bodaj 12-7 (piszę z pamięci więć mogę się mylić )
Teraz jest 4-0 dla Lewisa. Pora chyba na Rosberga, kursy zachęcające.

Jak ktoś gdzieś może to warto przeciwko Lotusom grać, Romek słabiutko, a Pastor jak to Pastor.
McLaren jakby się przebudził i dobre tempo Red Bulla.
No i Torro Rosso kapitalnie więc propozycja @psotnick odnośnie awansu do Q3 Verstappena wygląda super.

Wobec tego wszystkiego wychodzi mi bardzo ciekawy tripel na kwalifikacje :

GP Hiszpanii - kwalifikacje sobota 14:00
Dani Ricciardo - Romain Grosjean 1 @ 1,25✅
Danił Kwiat - Pastor Maldonado 1 @ 1,25
✅
Max Verstappen - Carlos Sainz 1 @ 1,61⛔ eh minimalnie ;/
AKO @ 2,52 b365

Verstappen jeździ super na torze w Barcelonie, wczoraj P6 i P6, a w trzeciej sesji dzisiejszej P8. Z Sanizem dziś wygrał z przewagą ponad 0,6 sek czyli bardzo dużo. Wczoraj w drugim treningu przewaga była na bardzo podobnym poziomie bo Max znowu szybszy na poziomie 0,6-0,7. A drugi trening był toczony w zblizonej temperaturze co dzisiaj odbędą się kwalifikacje. TO może mieć znaczenie.

O Lotusach nie ma co pisać. Najlepiej ich obecną sytuacje obrazuje wczorajsza sytuacja z Grosjeanem kiedy jechał sobie na prostej start-meta i nagle oderwało mu sie prawie pół bolidu haha, całe przykrycie silnika się oderwało ????

Wyglądało to tak

Lotusy dziś fatalne czasy, Romek ciągle narzekał na prowadzenie bolidu, że jest zupełnie inaczej niż wczoraj. Czasy widać, fatalne. Do Red Bulli tracili po 1,3- 1,5 sekundy ! To no gdzie to zniwelują nagle ?
OWszem Kwiat i Ricciardo z silnikami Renault, ale dziś mi się podobali, Kwiat wyjechał poźno, ale pokazał, że ma tempo. Jak silniki nie wybuchną nagle to będą lajtowo obaj w Q3, gdzie Lotusów raczej się nie spodziewam...

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Wygra kwalifikacje: Nico Rosberg @ 3,50 WilliamHill ✅
Nie jest to może jakiś pewniak ale na pewno kurs jest zawyżony. Nie wierzę w żadne bajki że jakikolwiek zespół może tutaj powalczyć z Mercedesem, więc według mnie wygra albo Hamilton albo właśnie Rosberg. Na Hamiltona jest bardzo niski kurs dlatego że jak na razie jest niepokonany w kwalifikacjach w tym sezonie. Jednak aż tak dobry nie jest, żeby wygrać każdą sesję kwalifikacyjną w sezonie więc ja stawiam dzisiaj na jego partnera z zespołu. Dlaczego? Hamilton jest kierowcą o wiele lepszy ale Rosberg potrafi jeździć, zwłaszcza w kwalifikacjach, gdzie w tamtym roku było w bezpośredniej rywalizacji 12-7 właśnie dla Niemca. W tym roku na razie mu się nie udało go pokonać, ale dzisiaj jest kolejna szansa a kurs naprawdę zawyżony, bo inne buki wystawiają na to zdarzenie kursy najczęściej 2,50-2,88 więc value jest. Pierwszy trening wygrał minimalnie Rosberg, w drugim lepszy był Hamilton a trzeci wygrał znowu Rosberg. Więc jak pisałem na początku, dla mnie dziś wygra znowu któryś z Mercedesów, możliwe że wygra Hamilton, jednak przy kursach 1,57 do 3,50 to myślę że warto tutaj spróbować zagrać na Niemca. Dodam jeszcze że jeśli chodzi o inne teamy to może i coś powalczą z Mercedesem, zwłaszcza Ferrari ale dopiero w wyścigu, jest za duża przepaść na jednym okrążeniu więc w wyścigu wysokie temperatury będą działać na korzyść Ferrari ale jeśli chodzi o kwalifikacje, to tutaj pogoda nie będzie miała znaczenia, na dłuższych przejazdach podczas wyścigu tak, ale nie dzisiaj podczas sesji kwalifikacyjnej.

Otrzymane punkty reputacji: +35
RBR1one 710,9K

RBR1one

ModTeam
Członek Załogi
Rosberg - Vettel @ 1 - 1.5 ✅✅✅ siedzi
Buk: Betsson
Wydaje sie ze dzisiaj Mercedesy powalcza miedzy soba o PP. Innej opcji tutaj nie widze. Niby Ferrari wydaje sie tutaj blisko ale podejrzewam ze w kwalifikacjach powalcza co najwyzej o miejsce 3 i 4. W wyscigu za to moga byc grozni gdzie zuzycie opon i temperatura toru beda graly na ich korzysc. Nie podejmuje sie typowania ktory z kierowcow srebrnych strzal dzisiaj wygra ale wydaje sie ze Rosberg powoli odbudowuje forme z zeszlego sezonu i dzisiaj pokona Vettela.
Edit: PS na marathonbet kurs 1,57

Otrzymane punkty reputacji: +13
RBR1one 710,9K

RBR1one

ModTeam
Członek Załogi
Rosberg - Hamilton @ 1 - 1,94 ✅✅✅ i znowu plusik. brawa dla Rosberga
Buk: Bet at Home
Rosberg jezdzi tutaj bardzo dobrze. Wydaje sie ze wraca do swojej dawnej formy. Stawiam tutaj ze bedzie wyzej na koniec wyscigu od Lewisa z prostego powodu. Ostatnie kilka GP na torze w Hiszpanii wygrywal zawsze kierowca ktory startowal z Pole Position. Jest to tor na ktorym bardzo trudno sie wyprzedza. Jesli nie bedzie zadnych problemow z bolidem to powinno i tym razem byc tak samo. Hamilton to swietny kierowca ale Rosberg jest mega zdeterminowany zeby w koncu sie odgryzc. Do tej pory we wszystkich wyscigach tego sezonu zawsze byl nizej od kolegi zespolowego. Jutro tor + solidnosc powinna zaprocentowac i wyjsc z tej bitwy zwyciezko. PS. nie gram na win Rosberga bo kurs to 2.00 wiec lepiej pograc minimalnie nizszy a zawsze istnieje ryzyko powtorki z Kanady 2014. :p

Otrzymane punkty reputacji: +7
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Ostatnie kilka GP na torze w Hiszpanii wygrywal zawsze kierowca ktory startowal z Pole Position. Jest to tor na ktorym bardzo trudno sie wyprzedza.
Uzupełnię i dodam całą statystykę wspomniana przez Ciebie,a którą podawali dzisiaj podczas transmisji na Polascie Sport ;)
Na 24 Grand Prix aż 18 razy wygrywał kierowca z pole position.
Na 24 Grand Prix aż 22 razy wygrywał kierowca startujący z pierwszej linii.
Raz wygrał Alonso z P3, a raz Michael Schumacher z P5.

valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Romain Grosjean - Pastor Maldonado Typ: Maldonado @ 2.75 WilliamHill [W]
Starcie dwóch gorących głów w zespole Lotusa. Póki co znacznie lepiej wypadał Grosjean, który ma na swoim koncie 12 punktów, zaś Pastor okrągłe 0. Do dzisiejszego wyścigu obaj wystartują z tej samej linii. Bolidy takie same, gorące głowy też. Romek jak koledzy wyżej wspomnieli ciągle na coś narzeka. Niewykluczone, że znów stanie się to przyczyną jakiegoś błędu lub złej decyzji. Widzę w tym pojedynku szanse zbliżone do fifty-fifty także kursy na Maldonado to na pewno spore value.

bob94 465

bob94

Użytkownik
Raikkonen 1-5 @1.38✅
Kimi wczoraj fajnie podbił kurs ale fakty ą takie że w wyścigach zawsze jedzie tempem na podium a nie na top5, zakładam że zaraz po stracie połknie juniorów z Toro Rosso a potem walka z Bottasem, bo o podium raczej będzie ciężko, Mercedesy i Vettel wyglądają szybciej na tym torze a jeszcze zapewne mu odjadą kiedy Kimi będzie walczył i się przebijał.
Vettel 1-3 @ 1.28✅
Tak jak wyżej napisałem, a dodatkowo czuję że Seba może coś jeszcze więcej wyskrobać w tym wyścigu niż tylko 3 miejsce.
Alonso ukończy @1.3⛔
Głównym argumentem jest to że Honda podkręciła silnik na tym co ma bez żadnych fizycznych zmian, co pozwala myśleć że będzie szybszy i powoli będzie stawał się bezawaryjny. A co do samych umiejętności ALO jestem spokojny
AKO:2.30 ⛔
Massa - Sainz Jr. @1,75✅
Felipe znowu słabe kwalifikacje i nie prezentował obiecującej formy ale wiadomo też że w treningach zawsze mógł dużo testować a w wyścigach Felipe zawsze wielka forma i nie powinien mieć problemów z objechaniem Carlosa, gdzie ich bolid w wyścigu raczej będzie odstawał tempem od Williamsa
Alonso - Hulkenberg @1.38⛔
Forma Force India to dno i tony mułu zespół z wyścigu na wyścig jest coraz słabszy nie ma szans powalczyć z nikim jak dla mnie, a McL sporo poprawek które dają dość dobre rezultaty gdzie powinni zakręcić się koło miejsc 10-12 a może przy odrobinie szczęścia i zapunktować
AKO:2.42⛔
Milenium
Bottas 1-6 @1.35✅
Massa [email protected]✅
Vettel [email protected]✅
Alonso ukończy @1.3⛔
AKO:2.33 Totolotek⛔
Wszystko idealnie tylko głupie hamulce Alonso potopiły tyle :/ eeh
Myślałem że jak już to silnik albo coś z tym związane ale awaria hamulcy to pojawia się raz na sezon jak nie 2

mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
GP Hiszpani
typ L. Hamilton wygra
kurs 1,8
buk Fortuna
F1 wraca do Europy. Zespoły przywiozły poprawki do swoich bolidów, jednak nie strata do Mecedesa to wciąż ponad 0,5 sekundy na okrazeniu jezeli nie więcej. Co do wyscigu. Piewsza linia Rosberg - Hamilton wróży emocje i ostrą walkę i miejmy nadzieję, że nie tylko w pierwszym zakręcie.... W kwalifikacjach lepszy Rosbrerg jednak za wyscig przyznaje sie punkty. Jak jest miedzy Ros a Ham wiedzą wszyscy znawcy tematu. Poza torem czysta kurtuazja i raczej tylko to. Na torze ostra walka bez odpuszczania. nie inaczej bedzie i tym razem a sprzyjaja temu pozycje startowe. Ros bedzie chciał dobrze wystartowac ale zapewne Lewis tez i jezeli nie na starcie to w czasie wyscigu licze ze mu sie to uda. Barcelona to trudny do wyprzedzania tor jednak jest tam kilka miejsc które Lewis powinien wykorzystac. A to ze nie odpusci do szachownicy jest pewne. Stawiam na piątą wygrana Hamiltona

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom