ATLETICO MADRYT - RACING SANTANDER
No ja mam inne zdanie odnośnie tego meczu . Moim zdaniem dzisiaj drużyna Rojiblancos odniesie swoje pierwsze zwycięstwo w lidze w tym sezonie . Podopieczni Javiera Aguirre, bardzo przeciętnie rozpoczęli rozgrywki nowego sezonu , lecz ich gra nie jest aż tak tragiczna . W Czwartek w meczu I rundy Pucharu UEFA zespół z Vicente Calderon pokonał turecki Erciyesspor 4:0 a w poprzedniej kolejce dość pechowo zremisowali na wyjeździe z Murcią 1-1 . Ogólnie według mnie ich wyniki nie obrazują ich gry , bo minimalnie przegrać z Realem na Santiago Bernabeu czy zremisować z ultradefensywną Majorką to nie wstyd. Javier Aquirre dziś po raz pierwszy do podstawowego składu wystawi Jose Reyesa , który zmieni zawodzącego Simao Sabrosę na lewym skrzydle . Na ławce z kolei pojawi się powracający po groźnej kontuzji , były zawodnik Liverpoolu Luis Garcia , który na pewno w 2 połowie zmieni któregoś ze skrzydłowych i wniesie dużo ożywienia . Ogólnie nie mają żadnych problemów kadrowych. Racing z kolei o wiele wyżej w tabeli ligowej , lecz ich wyniki mnie nie przekonują . Zremisowali co prawda z Barceloną i Zaragozą , lecz ich rywale wtedy grali bardzo źle i mieli sporo problemów kadrowych . Wygranie z Levante też chyba nie jest niczym specjalnym , bo ten zespół jest teraz chyba najsłabszy w lidze . Racing ma też trochę kontuzji , choć do składu wraca Ebi Smolarek .
Ostatnie mecze h2h
Athletico Madrid 1 : 1 Racing Santander
Racing Santander 0 : 1 Athletico Madrid
Athletico Madrid 2 : 1 Racing Santander
Racing Santander 0 : 1 Athletico Madrid
Ostatnie mecze ligowe Atletico
Murcia 1 : 1 Athletico Madrid
Athletico Madrid 1 : 1 Mallorca
Real Madrid 2 : 1 Athletico Madrid
Ostatnie mecze ligowe Racingu
Racing Santander 1 : 0 Levante
Real Zaragoza 1 : 1 Racing Santander
Racing Santander 0 : 0 Barcelona
Atletico : Leo Franco - Seitaridis, Perea, Pablo, Pernia - Maxi, Raul Garcia, Maniche, Reyes - Forlan, Aguero
Racing: Toño - Pinillos, Garay, Sergio Sánchez, Ayoze, Duscher, Colsa, Jorge López, Munitis, Tchite, Serrano
Jak dla mnie Atletico dziś odniesie pierwsze zwycięstwo w sezonie . Są zespołem lepszym i bardziej zdeterminowanym by wygrać . Nie mają też problemów kadrowych . Bardzo się zdziwię jak okaże się inaczej .
Mój typ: Atletico Madryt @ 1.80 8/10