>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

4 Kolejka Primera Division - [23.09.2007]

Status
Zamknięty.
tbm 642

tbm

Forum VIP
Mamy już sobotę a nikt jeszcze nic nie napisał o meczach Primera Division? Nie chce mi się wieżyć, że nikt nie typuje spotkań tej kolejki, choć co prawda są trudne do wytypowania to można znaleźć kilka ciekawych propozycji ;) Zapraszam więc do analiz!

Recreativo Huelva - Espanyol Barcelona
Na otwarcie czwartej serii spotkań zmierzą się dwie drużyny lubiące grę przede wszystkim z kontrataku jednakże spotkanie to nie ma takiego faworyta aby jedna z drużyn grała atakiem pozycyjnym a druga kontrowała... tak więc wydaje mi się, że mecz będzie się toczył głównie w środku boiska a to będzie się wiązało z małą ilością bramek.
Mój typ: mniej niż 2,5 bramek - 1,62 w Unibet
Stawka: 5/10

FC Barcelona - FC Sevilla
W hicie tej serii spotkań na Camp Nou Barcelona podejmie aspirującą do mistrzowskiego tytułu Sevillę. W tegorocznych rozgrywkach Barca już dwukrotnie potykała się na wyjeździe remisując bezbramkowo w Santander i Pampelunie, a i na własnym stadionie w wygranym meczu 3-1 z Bilbao nie zaprezentowała niczego wielkiego. Tak więc dziś podopiecznych Franka Rijkarda czeka pierwszy trudny ligowy sprawdzian, którego mimo wszystko są faworytem. Ja jednak liczę, że goście z Sewilli będa wstanie przynajmniej zremisować ;) :p
Mój typ: remis - 3,45 w Unibet Stawka: 3/10
Mój typ: Sevilla - 5,60 w Unibet Stawka: 2/10

Atletico Madryt - Racing Santander
Racing jest bardzo niewygodnym rywalem dla wszystkich hiszpanskich drużyn, ponieważ przede wszystkim skupia się na wręcz żelaznej grze w defensywie stąd też drużyna ta traci mało bramek, a jednocześnie mało ich strzela. W drużynie Atletico znajdziemy wielu piłkarzy idealnie pasujących do gry z kontrataku, lecz gorzej radzących sobie w ataku pozycyjnym stąd też w meczach z drużynami, które bronią dostępu do swojej bramki Los Colchoneros mają problemy. Zapewnie podobnie będzie w meczu z Santander, ale jako kibic Atletico wierzę w ich pierwsze domowe zwycięstwo.
Mój typ: Atletico Madryt 1 - 1,70

Getafe - Deportivo La Coruna
Deportivo znów wyprzedało większość swoich najlepszych zawodników, a w składzie tego zeposłu pozostało teraz wiele młodzieży. Moim zdaniem El Depor sa jednymi z kandydatami do spadku. Uważam, że w niedzielę pierwsze w tym sezonie zwyciestwo odniosa piłkarze Getafe, którzy pod wodzą Michaela Laudrupa jeszcze nie wygrali, a na takie zwycięstwo swoją całkiem niezłą grą zasłużyli ;)
Mój typ: Getafe - 2,00 w Unibet

wojas 11

wojas

Użytkownik
Barcelona - Sevilla 1 kurs 1.6
Ciężki mecz do wytypowania. . Zespół Sevilli odniósł w lidze dwa bardzo przekonujące zwycięstwa goszcząc na Ramon Sanchez Pizjuan zespoły Recreativo Huelva i Getafe CF. Jednak ostatni mecz z Arsenalem pokazał pewne słabości zespołu m.in. słabszą grę obronną (Sevilla jak dla mnie trochę za dużo traci w tym sezonie 3 bramki z Realem (Superpuchar), po jednej z Atenami, i meczach ligowych no i teraz znowu 3 bramki) Sevilla lubi być w posiadaniu piłki, tak grali z Arsenalem, lubią atakować skrzydłowymi- Jesús Navas oraz Diego Capel. Tu widzę szansę Barcelony, bo gra otwartą piłkę na ich stadionie często nie kończy się dobrze........W przeciwieństwie do Sevilli defensywa Barcy na razie spisuje się świetnie. No, ale teraz nastąpi sprawdzian... Liczę, że po meczu ligi mistrzów z Lyonem Katalończycy zmobilizują się jak należy na Sevilla. Jeśli to nastąpi to o wynik jestem spokojny, zwłaszcza że statystyki są na ich korzyść. W ostatnich trzech latach na Camp Nou Barca wygrywała 3-1, 2-1 i 2-0...

karollo03 3

karollo03

Użytkownik
Zgadzam się że obrona sevilli jest średnia jak na klub walczący o mistrzostwo...
spora strata w postaci antonio puerty jeszcze zwiększyła problemy z defensywą
FCS ...moim zdaniem 1 lub ewentualnie under 2,5.

B 0

bjkuba

Użytkownik
Barcelona - Sevilla 1 kurs 1,65

Barcelona ciągle gra bez puyola, eto&#39;o, dziś nie zagra prawdopodobnie Ronaldinho ktory podobno ma coś z nogą, lecz mimo wszystko po meczu z lyonem licze ze powoli zaczną grać, moze odblokował się wreszcie henry i coś dzis znów ustrzeli.
Moim zdaniem skromna wygrana barcelony

narosdz 46

narosdz

Forum VIP
FC Barcelona - FC Sevilla
W hicie tej serii spotkań na Camp Nou Barcelona podejmie aspirującą do mistrzowskiego tytułu Sevillę. W tegorocznych rozgrywkach Barca już dwukrotnie potykała się na wyjeździe remisując bezbramkowo w Santander i Pampelunie, a i na własnym stadionie w wygranym meczu 3-1 z Bilbao nie zaprezentowała niczego wielkiego. Tak więc dziś podopiecznych Franka Rijkarda czeka pierwszy trudny ligowy sprawdzian, którego mimo wszystko są faworytem. Ja jednak liczę, że goście z Sewilli będa wstanie przynajmniej zremisować ;) :p
Mój typ: remis - 3,45 w Unibet Stawka: 3/10
Mój typ: Sevilla - 5,60 w Unibet Stawka: 2/10
Wybacz TBM, ale wybuchnąłem śmiechem, jak zobaczyłem twoje typki :mrgreen: Barca win 2-1, 74&#39; Messi oraz 80&#39; z karnego. Sevilla zdobywa gola w 90&#39; by Kanouta.

wojas 11

wojas

Użytkownik
Barcelona - Sevilla 1 kurs 1.6 ✅
Visca el Barca. Jak się okazało, Barcelona poradziła sobie bez Ronaldinho i w bardzo dobrym stylu pokonała Sevillę 2-1. Sevilla wbrew oczekiwaniom cały mecz była ustawiona bardzo defensywnie, praktycznie stali murem na tym 16 metrze i przeprowadzali kontry. Obrona Barcy kapitalnie znowu zagrała uważam, tylko ten Oleguer, który wszedł za Toure......Wystarczyło mu pięć minut aby zawalić bramkę.Zzastawili pułapkę ofsajdową, ale Oleguer został z tyłu.

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Valladoid - Real Madryt ----&gt; 2 1,60

Jak wiadomo Real jest w gazie i nikt chyba tutaj nie ma wątpliwości że to właśnie popularni Królewscy wygrają to spotkanie.
Real Madryt tymczasem wystawi niemal najsilniejszy skład. Jedynym poważnym brakiem okaże się nieobecność na środku obrony Christopha Metzeldera, który wraz z Pepem został w Madrycie, by leczyć kontuzję, w związku z czym na środek obrony przesunięty zostanie Sergio Ramos. Konsekwencją tego będzie powrót do składu Míchela Salgado. Warto podkreślić w tym momencie, że nie tylko on znów posmakuje gry od pierwszej minuty w białej koszulce - jest bowiem niemal przesądzone, że w wyjściowym składzie pojawią się Robinho i Gabriel Heinze. Spekuluje się za to, że, korzystając z teoretycznej słabości przeciwnika, Bernd Schuster da odpocząć &quot;nietykalnym&quot; - Gutiemu, Sneijderowi i Raúlowi. Posadzenie na ławce całej trójki może być zbyt ryzykowne, to w końcu ponad 1/4 składu, ale nie należy się dziwić, jeśli jutro jeden czy nawet dwóch z tego tercetu zasiądzie na ławce.

Sędzia: pan Eduardo Iturralde González, jeden z bardziej doświadczonych arbitrów w La Liga (debiut we wrześniu 1995).

Pełna lista powołanych:
Bramkarze: Casillas i Dudek;
Obrońcy: Salgado, Ramos, Cannavaro, Marcelo i Heinze;
Pomocnicy: Gago, Robben, Drenthe, Sneijder, Guti, Diarra i Robinho;
Napastnicy: Raúl, van Nistelrooy, Saviola, Baptista i Higuaín.

180michal 17

180michal

Użytkownik
mecz: Valladolid - Real Madryt
typ: over
kurs: 1,85
buk: Sportingbet

Jest to mecz 4 kolejki Primiera Division pomiedzy ubiegłorocznym mistrzem hiszpanii Realem Madryt ,a beniaminkiem z Valladolid. Zdecydowanym faworytem tego meczu sa pilkarze Krolewskich ,poniewaz przezetuja znakomita forme w tym sezonie ,a jest do spowodowane nowym trenerem oraz nowymi pilkarzami ktorzy graja bardzo ofensywna pilke. Real na wyjezdzie w tym sezoenie zagrał narazie 1 mecz ,z Villarreal ktorych pokonal az 5:0. W lidze pilkarze z Madrytu zajmuja 1 miejsce z kompletem zwyciestw na koncie. Piklarze Valladolid zajmuja 9 miejsce w tabeli z dorobkiem 4 pkt. Na własnym boisku beniaminek zagrał tylko 1 mecz ,a mianowicie z Deportivo La Coruna ktory zremisowali 2:2. Do tej pory obie druzyny spotkały sie 12 razy na boisku Valladolid ,lecz gospodarze wygrali tylko 1 mecz ,przegrywajac 5 oraz remisujac 6 razy. Dzisiejszy mecz bedzie 13 spotkaniem i mam nadzieje ,ze zakonczy sie po mysli pilkarzy z Madrytu. Krolewscy wystapia w tym spotkaniu w najsilniejszym skladzie ,zabraknie tylko obroncy Metzeldera ktory w ostatnim czasie nie trenowal z druzyna poniewaz nabawil sie kontuzji kolana w meczu LM z Werderem. Obstawiam w tym meczu over ,poniewaz druznya gosci gra bardzo ofensywna pilke i jak dotychczas w kazdym swoim meczu w tym seoznie padal over.

1:1 ⛔

tbm 642

tbm

Forum VIP
Wybacz TBM, ale wybuchnąłem śmiechem, jak zobaczyłem twoje typki Barca win 2-1, 74&#39; Messi oraz 80&#39; z karnego. Sevilla zdobywa gola w 90&#39; by Kanouta.

Możesz wybuchać smiechem wybaczam, ale zobacz na stawki jakie te typy proponowałem ;) i zobacz co sam zagrałem w swoim temacie z typami, a mianowicie na over 2,5, który został trafiony. Więc możesz sie śmiać, ale ja tam jestem z siebie zadowolony ;)

Valladoid - Real Madryt ----&gt; 2 1,60
Popieram ten typ jak najbardzie. Valladoild zagra dzis oslabione brakiem Capdevilli, Estoyanofa i Alexisa... Real wygra ;)

Edit: analiza do meczu Realu...

Real Valladolid - Real Madryt
Piłkarze Realu w tegorocznych rozgrywkach prezentują się zdecydowanie najlepiej spośród wszystkich hiszpańskich klubów. Są już widoczne efekty pracy nowego trenera Bernda Schustera, który ustawia drużynę przede wszystkim ofensywnie, a przecież taki właśnie Real chcą oglądać kibice. Najlepszym w tym sezonie spotkaniem w wykonaniu Królewskich było dotychczas to wygrane 5-0 z Villareal kiedy to Królewscy dominowali niemal przez 90 minut gry. Do dzisiejszego spotkania podchodza w roli zdecydowanego faworyta, a ja mam nadzieję, że z tej roli wywiążą się bardzo dobrze. W składzie gospodarzy z różnych powodów zabraknie dziś trzech podstawowcych graczy Capdevilli, Estoyanoffa i Alexisa co według mnie jest sporym osłabieniem kadry beniaminka. Los Galacticos wystąpią dziś bez kontuzjowanego Metzeldera. Pozostali gracze są w pełni gotowi do gry. Uważam, że w dzisiejszym spotkaniu pilkarze Realu zagrają odpowiednio skoncentrowani i po meczu do swojego konta będą mogli dopisać kolejne trzy punkty.
Mój typ: Real Madryt - 1,70 w Unibet
Stawka: 8/10

smoooke 44

smoooke

Użytkownik
Betis - Valencia 2 // 2,30

Rzadko (albo o ile mnie pamięć nie myli nigdy) nie podawałem tu jeszcze typu na Valencię. Z wiadomych względów. Dziś jednak postanowiłem to zrobić, gdyż typ jest naprawdę warty zagrania. Ponadto mecz ma kilka dodatkowych smaczków, które uczynią go jeszcze ciekawszym :twisted: Po pierwsze - aktualnie trenerem Betisu jest nie kto inny jak Hector Cuper, święcący najwięszke triumfy z... Valencią :-D Więc nie trzeba chyba nikogo przekonywać, że dla niego to spotkanie z kategorii tych za 6 pktów. Po drugie - na Manuel Ruiz de Lopera wraca po bardzo nieprzyjemnym rozstaniu i wielu mało fajnych perypetiach Joaquin. Też będzie chciał coś udowodnić, choć jak sam twierdzi - nic za wszelką cenę. Może to i lepiej. Teraz kilka słów o sytuacji każdej z drużyn. Betis zaczął sezon fatalnie. Trzy mecze bez zwycięstwa (w tym porażka ze słabym przecież Deportivo). Ludzie, którzy mieli zapewnić Betisowi bramki i zwycięstwa na razie zawodzą na całej linii. Mowa tu o bramkostrzelnym przecież Pavonie, który razem z Sobisem powinien dawać radę - jednak póki co obaj zawodzą. Najgroźniejsza broń, czyli lewe skrzydło z Markiem Gonzalesem i Babicem - również kiepsko. No i wyniki są jakie są. Poza tym na prawej - jedno wielkie nieporozumienie, czyli &quot;kopię i może dogonię&quot; Odonkor dla którego La Liga to kilka klas za wysokie progi. Śmiesznie wygląda w tym tle, naprawdę. Kto widział to przyzna rację.
Zgoła odmienne nastroje w drużynie ze stolicy Lewantu. Po falstarcie w pierwszej kolejce (porażka 0-3 z ŻŁP) Nietoperze odniosły trzy kolejne zwycięstwa, w tym niezwykle istotne na wyjeździe z Schalke w LM i atmosfera od razu zrobiła się lepsza choć styl gry jest daleki od zachwycającego. Flores zaczął umiejętnie stosować rotację graczy i to przynosi dobre skutki bo taką ilość spotkań nie da się grać jednym składem. Myślę, że Betis nie będzie miał za wiele do powiedzenia w tym meczu, bo naprawdę grają totalną kaszankę. Jedynym problemem może być stojący w bramce Betisu Ricardo, ale mam nadzieję, że uda się go pokonać co najmniej raz.

Atletico Madrid - Racing de Santander X2 // 2,01

Atletico zawodzi - czyli nic nowego możnaby powiedzieć. Kolejne spektakularne transfery, kolejne wydane miliony i co? I nic. W trzech kolejkach brak zwycięstwa i tylko 2 pkty na koncie. Dla mnie to największa niespodzianki in minus początku sezonu w Hiszpanii. Z takim składem to Rojiblancos powinni spokojnie zapewnić sobie miejsce w czwórce. Okazuje się jednak, że ciagle czegoś brakuje. Dzisiaj do stolicy przyjeżdża coraz lepszy i mocniejszy z sezonu na sezon Racing, który z kolei jeszcze nie przegrał (a grał już trudne spotkania - z Barcą i Saragossą). Czy po raz kolejny Atletico nie zdobędzie kompletu punktów na własnym boisko? Jeśli Racing zagra na swoim normalnym poziomie to ja uważam, że tak się stanie. Kurs zachęca do grania takiego typu.

J 3,9K

jacques

Forum VIP
ATLETICO MADRYT - RACING SANTANDER

No ja mam inne zdanie odnośnie tego meczu . Moim zdaniem dzisiaj drużyna Rojiblancos odniesie swoje pierwsze zwycięstwo w lidze w tym sezonie . Podopieczni Javiera Aguirre, bardzo przeciętnie rozpoczęli rozgrywki nowego sezonu , lecz ich gra nie jest aż tak tragiczna . W Czwartek w meczu I rundy Pucharu UEFA zespół z Vicente Calderon pokonał turecki Erciyesspor 4:0 a w poprzedniej kolejce dość pechowo zremisowali na wyjeździe z Murcią 1-1 . Ogólnie według mnie ich wyniki nie obrazują ich gry , bo minimalnie przegrać z Realem na Santiago Bernabeu czy zremisować z ultradefensywną Majorką to nie wstyd. Javier Aquirre dziś po raz pierwszy do podstawowego składu wystawi Jose Reyesa , który zmieni zawodzącego Simao Sabrosę na lewym skrzydle . Na ławce z kolei pojawi się powracający po groźnej kontuzji , były zawodnik Liverpoolu Luis Garcia , który na pewno w 2 połowie zmieni któregoś ze skrzydłowych i wniesie dużo ożywienia . Ogólnie nie mają żadnych problemów kadrowych. Racing z kolei o wiele wyżej w tabeli ligowej , lecz ich wyniki mnie nie przekonują . Zremisowali co prawda z Barceloną i Zaragozą , lecz ich rywale wtedy grali bardzo źle i mieli sporo problemów kadrowych . Wygranie z Levante też chyba nie jest niczym specjalnym , bo ten zespół jest teraz chyba najsłabszy w lidze . Racing ma też trochę kontuzji , choć do składu wraca Ebi Smolarek .

Ostatnie mecze h2h
Athletico Madrid 1 : 1 Racing Santander
Racing Santander 0 : 1 Athletico Madrid
Athletico Madrid 2 : 1 Racing Santander
Racing Santander 0 : 1 Athletico Madrid

Ostatnie mecze ligowe Atletico
Murcia 1 : 1 Athletico Madrid
Athletico Madrid 1 : 1 Mallorca
Real Madrid 2 : 1 Athletico Madrid

Ostatnie mecze ligowe Racingu
Racing Santander 1 : 0 Levante
Real Zaragoza 1 : 1 Racing Santander
Racing Santander 0 : 0 Barcelona

Atletico : Leo Franco - Seitaridis, Perea, Pablo, Pernia - Maxi, Raul Garcia, Maniche, Reyes - Forlan, Aguero

Racing: Toño - Pinillos, Garay, Sergio Sánchez, Ayoze, Duscher, Colsa, Jorge López, Munitis, Tchite, Serrano

Jak dla mnie Atletico dziś odniesie pierwsze zwycięstwo w sezonie . Są zespołem lepszym i bardziej zdeterminowanym by wygrać . Nie mają też problemów kadrowych . Bardzo się zdziwię jak okaże się inaczej .

Mój typ: Atletico Madryt @ 1.80 8/10

snajp 962,8K

snajp

Użytkownik
Pojedynek tych dwóch ekip zapowiada się na bardzo interesujący, gdyż i w jednych i drugich drzemie spory potencjał. O sile madryckiego Atletico dało znać spotkanie I rundy Pucharu UEFA, w którym rozbili turecki Erciyesspor 4:0.Po tak wysokim zwycięstwie będą z pewnością chcieli powtórzyć pucharowy sukces w ligowym spotkaniu z Racingiem i być może pokuszą się o pierwsze zwycięstwo w Primera Division.
TYP 1

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom