Dzien dobry, jest to moj pierwszy post na forum ale mam nadzieje ze wyjdzie udany ????
Manchester United - Crystal Palace |1|
Manchester United powinno wygrac, ostatnio przegrali z Liverpoolem i jak na mistrza przystalo beda chcieli sie pokazac w nastepnym meczu z jak najlepszej strony. Graja u siebie co jest duzym plusem a druzyna nawet kiedy gra slabo potrafi wygrac z przeciwnikami ktorzy nie sa topowymi w lidze. Warto dodac ze Fellaini najprawdopodobniej bedzie gral od poczatku, bedzie chcial sie dodatkowo postarac w debiucie.
Przewidywany sklad United
Przewidywany sklad Crystal Palace
Sklady bardzo sie roznia jezeli chodzi o umiejetnosci zawodnikow i mysle ze w tym spotkaniu bedzie mozna to dobrze zauwazyc.
Bardzo bym sie zdziwil gdyby Fulham przegralo to spotkanie, wszystko tak naprawde zalezy od Berbatova, w ostatnich meczach za bardzo sie nie wysilal i druzyna jest na 17 miejscu. West Brom to calkiem inna bajka, zajmuja ostatnie miejsce i zasluzenie, nie ma kto strzelac bramek. Co prawda doszedl Sinclair, Sessegnon oraz Anelka lecz ta trojka musi sie jeszcze zgrac. Anelka co prawda w przedsezonie strzelil pare bramek jednak gra w lidze to odmienna sytuacja. West Brom nie jest tak silne przez kontuzje Bena Fostera, dodatkowo warto dodac ze rok temu Lukaku byl najbardziej bramkostrzelnym zawodnikiem WBA, w tym sezonie druzynie bardzo go bedzie brakowalo.
Tottenham po ostatniej porazce z Arsenalem musi wygrac ten mecz. Istnieje jednak spora szansa ze Norwich nie da strzelic ekipie z Londynu, jako calosc zespolu sa bardzo silni, szczegolnie defensywa (Whittaker oraz Bassong). Tottenham moze sie obawiac mlodzika Nathana Redmonda ktory ostatnio strzelil gola, jego najwiekszym atutem jest jego zwinnosc i szybkosc, zawodnicy Tottenhamu nie moga go "olewac" i skupiac sie na starszych graczach. W kazdym badz razie spodziewam sie ze Norwich nie wygra tego spotkania, dodatkowo Soldado musi udowodnic ze potrafi strzelac gole, nie tylko z karnych. Nie spodziewal bym sie w tym meczu zadnego karnego gdyz 3 w 4 meczach bylo by dosyc podejzane. Glodny goli napewno bedzie Van Wolfswinkel, obrona Tottenhamu szczegolnie nie moze zaspac przy gornych pilkach. Tottenham moze miec problem ze zgraniem przez to ze doszlo sporo nowych graczy ale jak juz pisalem, nie powinni przegrac (tym bardziej z Llorisem na bramce).
Jeden z bardziej nie pewnych meczy w tej kolejce, jednak jednego mozna byc pewnym. Obie druzyny graja bardziej defensywnie, Hull City ma duzy problem dlatego ze graja glownie na Grahama ktory wedlug mnie nie jest materialem na pierwsza lige i nie moga strzelic zbyt wiele goli. Cardiff z drugiej strony nie gra u siebie, sklad maja optymalny do rywalizowania w drugiej polowce tabeli BPL jednak mecz z Manchesterem City ja widze jako anomalie. Jestem pewien ze nie wpadnie wiecej niz 3,5 goli dlatego ze nie ma ich poprostu kto strzelac, obie druzyny beda mialy ciezko. Spodziewam sie typowego jak to czasami sie zdarza "nudnego" przedstawienia. Jezeli mialbym jednak stawiac na ktoras z tych 2 druzyn to postawil bym na Cardiff.
Arsenal mial na poczatku sezonu strasznego pecha ale ten mecz musza wygrac, doszedl Özil ktory bedzie posylal pilki na prawo i lewo i Giroud bedzie mial co wykanczac. Arsenal co wyglada mocno jezeli chodzi o calosc druzyny. Sunderland to jak dla mnie faworyt do spadku do drugiej ligi. Kiedy Di Canio wygrywa druzyna ma dobre morale, ale kiedy przegrywa Di Canio publicznie "jedzie" po swoich graczach i nie jest to niestety dobry sposob na poprawe gry. Dodatkowo warto dodac ze strata Sessegnona wedlug mnie bardzo zaboli Sunderland, moze nie byl to zawodnik ktory strzelal co mecz bramka ale jego kreatywnosc duzo wnosila. Altidore niestety jak narazie slabo sie sprawdza w lidze angielskiej, tak samo jak Bony. Nic dodac nic ujac, Arsenal musi wygrac a Özil zachwycic.
Aston villa nie moze przegrac tego spotkania, graja u siebie i maja duzo, ale to duzo lepsza ofensywe. Cisse oraz Remy niestety ale nie zachwycaja, jedyna osoba ktora w Newcastle jest warta ostatnio uwagi to Ben Arfa. Caloksztalt Aston Villi mnie duzo bardziej przekonuje, mieli bardzo trudny start (Arsenal, Chelsea, Liverpool), ale mysle ze teraz moga pokazac na co ich stac, i o ich nie chodzi mi o Benteke a przeciwnie, o jego partnera Agbonlahora ktory mam nadzieje ze nie bedzie w tym sezonie kontuzjowany. Newcastle od polowy ostatniego sezonu strasznie gubi sie w obronie, Aston Villa ma osoby ktore moga to wykozystac.
Manchester City nie moze przegrac, co prawda nie graja u siebie ale Stoke nie jest druzyna ktora strzela gole topowym druzyna. W sumie nie ma co wiele pisac, w Manchesterze City jest komu strzelac, w Stoke gole padaja glownie po stalych fragmentach gry, jezeli Manchester City nie bedzie za wiele faulowalo maja wygrana. Wybor dlaczego dalem x2 a nie 2 jest prosty, Begovic. Mignolet, De Gea i Begovic to na dzien dzisiejszy najlepsi bramkarze w BPL (mozliwe nawet ze zostanie tak w tym sezonie).
W Chelsea co prawda mozliwe ze nie wystapi Hazard ale na zastepstwo druzyna ma osob od koloru do wyboru. Tutaj podobnie jak w meczu Stoke Man. City w druzynie z Londynu poprostu ma kto strzelac, Everton w tym sezonie bedzie mial z tym spore problemy, chyba ze uratuje ich Lukaku ktory w tym meczu nie bedzie dostepny. Niestety Jelavic i Kone to sredni zawodnicy a Mirallas bedzie pewnie gral na skrzydle (wielki blad). Calosc druzyny jest mocna ale tutaj wlasnie brakuje jakosci w pojedynczych osobach. Dalem x2 a nie 2 dlatego ze rowniez tutaj defensywa moze zrobic swoje, szczegolnie Distin oraz Jagielka.
Nastepny z tych ciezkich do przewidzenia meczy ale rowniez sa to druzyny ktore graja bardziej defensywnie, glownie chodzi mi o West Ham. Carroll jest kontuzjowany i nie wiadomo kiedy wroci i jedyne prawdziwe zagrozenie w ekipie West Hamu stanowi Nolan. Southampton z drugiej strony jest ekipa bardziej atakujaca jednak czesto brakuje wykonczenia. Obstawiam ze nie wpadnie wiecej niz 3,5 goli. Gdybym mial wybrac to jednak Southampton ma wieksze szanse na wygranie.
Jak dla mnie najwieksza niewiadoma tej kolejki oraz dla mnie jako fan Liverpoolu najwazniejszy mecz kolejki. Wydaje mi sie ze Liverpool nie przegra tego meczu. Ostatnie spotkania to masa remisow, lecz w tym wypadku Liverpool jest lepiej przygotowane. Nie jest wiadome czy zagra Sturridge oraz Toure, Johnson nie zagra na 100%. Mysle ze Toure oraz Sturridge beda grali, na miejscu prawego obroncy bedzie musial grac ktorys srodkowy obronca, Agger badz Skrtel albo nowy nabytek Sakho lub Toure. Ludzie oceniaja ze bedzie gral Wisdom ale nie moge sobie wyobrazic czemu Rodgers mial by wlasnie go wstawic na mecz ze Swansea, tym bardziej ze ostatnio w meczu u21 Anglii dostal czerwona kartke za glupote, w lidze niestety nie ma miejsca na takie wypadki w pracy. Przewiduje ze ze Sturridgem w skladzie Liverpool wygra, bez niego bedzie ciezko ale wygrana tez jest bardzo prawdopodobna. Michu oraz Bony to (nie?)stety nie ten poziom co rok temu, Swansea moze miec w tym roku problemy ale nie ma co byc pesymista po 3 kolejkach.
Dziekuje za uwage, jezeli ktos ma jakies poprawki to niech pisze
EDIT: Pewien uzytkownik zapytal sie skad mam te sklady:
http://www.fantasyfootballscout.co.uk/team-news/
Niestety nie moge mu napisac PW gdyz nie mam 10 postow, moze komus tez sie przyda.