>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

4. kolejka Ligue 1 + LOSC Lille - Olympique Marseille (27.08 - 28.08)

Status
Zamknięty.
qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Kursy za Tobet :​

Może kilka słów ode mnie najpierw.

Jak powszechnie wiadomo jestem we Francji [ już końcówka mojego pobytu ] i mogłoby się wydawać, że jeszcze bardziej jestem z L1, niestety realia są trochę inne bo nie jestem tutaj na wakacjach i niestety mecze [ a raczej moja praca ] wypada wtedy kiedy gra francuska liga - często mam okazję obejrzeć kilkadziesiąt minut meczy w niedzielę, a z meczy sobotnich posiłkuję się skrótami, opiniami, wywiadami, materiałami we francuskiej tv.Wiąże się z tym znikomy procent moich analiz w dziale i tematach bo po prostu nie chcę niczego na siłę robić.W tej kolejce jeszcze nie obiecuję, ale na 5. kolejkę będę już w Polsce i na pewno obejrzę kilka meczy.
Co do nazwy tematu - staram się zwiększyć ruch w dziale, będę starał się systematycznie wprowadzać nowości aby zachęcić ludzi do wypowiadania i dyskutowania - mam nadzieję, że za nie długo uda przekroczyć się &#39;&#39;magiczną granicę&#39;&#39; drugiej strony [ o jakość jestem spokojny bo mamy w dziale chłopaków co nie piszą po jednym zdaniu ].Będę umieszczał w nazwie tematu hitowy mecz kolejki aby każdy mógł zauważyć, że dzieje się to w danym tygodniu i mam nadzieję zainteresować tym userów, którzy nie byli świadomi takiego widowiska w Ligue 1.Wiadomo, będą to mecze głównie z udziałem OL, OM, PSG czy LOSC.Angielski dział ma swój hit, My też będziemy go mieć - jak na razie w mniejszym formacie, ale step by step ;).

Co do samej kolejki - moim zdaniem można nadal korzystać na indolencji i pasywności Bordo bo jednak nie weszli dobrze w sezon i nie ma w zasadzie się czemu dziwić bo drużyna jest w budowie/przebudowie w każdym bądź razie nie są jeszcze gotowi aby stawiać czoło nawet tym słabszym w lidze.Jakieś DNB na Valenciennes można próbować, nie powinni u siebie przegrać meczu.
Jestem ciekaw meczu w Rennes gdzie Stade podejmie Caen czyli mecz drużyn z północnego zachodu Francji.Trochę marny kurs na Rennes, ale wydają być się faworytem.Na pewno ominę mecze beniaminków bo przyznam, że nie wiem jak się prezentują, najpierw chciałbym zobaczyć grę i możliwości tych ekip aby później móc solidniej poprzeć swoje typy.
Zdecydowanie za słaby kurs na Lorient, może jakiś under tam ? No bet dla mnie również stracie Sochauz z Les Verts, Nicea - Brest bardzo wyrównana para, również pokusze się o takie samo stwierdzenie w meczu OL - Montpellier, od kiedy pamiętam goście dobrze grali na Gerland.Fajny mecz zapowiada się w Tuluzie,ale nie wątpliwie hitem jest starcie w Nord-Pas de Calais gdzie Mistrz podejmie vice Mistrza z Marsylii - na razie obie ekipy zawodzą, jak wiadomo ja liczę na Marsylczyków, ale będzie ciężko o punkty, czyżby czwarty remis w czwartym ligowym meczu ? Jestem ciekaw Waszych opinii o meczach w L1.
Tak więc nie pozostaje mi nic innego jak zaprosić do dyskusji, analiz i pisania swoich przemyśleń.​

enrico 1,4K

enrico

Użytkownik
Evian TG-Dijon 1 @ 2,05 Pinnacle 0:1 ⛔ :? beznadziejny mecz Evian
W starciu dwóch beniaminków znacznego faworyta upatruję w zespole gospodarzy. Muszę przyznać, że w pierwszych trzech kolejkach drużyna Evian spodobała mi się i jeżeli utrzyma taką dyspozycję dalej to spokojnie zajmie miejsce w środku tabeli. Widać, że zespół jest ułożony taktycznie, posiada kilku doświadczonych piłkarzy (Govou, Leroy) i solidnie prezentuje się w defensywie. Zaczęli od remisu na trudnym terenie z Brestem, potem wygrali 1:0 z Niceą, a w ostatniej kolejce zremisowali z Ajaccio 1:1 w meczu wyjazdowym, ale byli stroną przeważającą i spokojnie mogli zwyciężyć.
Rywalem Evian jest Dijon grające dla mnie dość radosny futbol. Zespół ma problemy w defensywie (już 7 straconych bramek). W pierwszej kolejce klęska z Rennes na własnym boisku 1:5, choć mecz miał ciekawy przebieg bo gospodarze bodajże trzy razy obejmowali prowadzenie, ale za każdym razem ze spalonego. Widać, że potencjał ofensywny jest: choćby pod postacią Gregorego Thila znanego m.in. z Boulogne, czy reprezentanta Gwadelupy Brice Joviala strzelca 2 bramek w pierwszych 3 meczach. Jak na razie Dijon uległo wspomnianemu Rennes i mocnej na starcie Tuluzie. Udało się ugrać trzy oczka w potyczce z Lorient, ale gdyby goście byli nieco skuteczniejsi, a ich bramkarz Fabien Audard nie podarował drugiej bramki to mogłoby się skończyć zupełnie inaczej. Dlatego też uważam, że przy tak niepewnej defensywie Dijon nie ma co liczyć na punkty w tym meczu. Jeśli chcą się utrzymać w Ligue 1 muszą popracować nad grą pod własną bramką, bo inaczej będzie ciężko o nawiązanie równorzędnej rywalizacji z rywalami z najwyższej klasy rozgrywkowej.

spinache 96

spinache

Forum VIP
Olympique Lyonnais - Montpellier Hérault SC

Zainteresowalo mnie to spotkanie, ze wzgledu na napiety terminarz gospodarzy sobotniego spotkania. Pilkarze Lyonu maja za soba ciezkie spotkanie z Rubinem Kazan, we wtorkowy wieczor uzyskali cenny remis, ktory pozwolil im na gre w fazie grupowej LM. Wczesniej Lyon gral rownie ciezkie spotkanie z Brestem, ktore rowniez zakonczylo sie wynikiem 1-1. Mecz z Montpellier bedzie to 3 spotkanie w ciagu 7 dni, po przebyciu kilku tysiecy kilometrow przez pilkarzy z Stade de Gerland.

Z drugiej strony pilkarze z Montpellier rozpoczeli sezon od mocnego uderzenia, 3 wygrane w 3 spotkaniach i 1-sze miejsce w Ligue 1. Od poczatku ligi blyszcza Marokanczyk Younes Belhanda, Olivier Giroud i Senegalczyk Suleyman Camara, ktory w ostatnim spotkaniu strzelil 2 bardzo ladne bramki. W tym tygodniu okazalo sie, ze Belhanda pozostanie w klubie, mimo ze wlasnie Lyon zainteresowany byl zatrudieniem wychowanka Montpellier. Najwiekszym zaskoczeniem pierwszych trzech kolejek byla wyjazdowa wygrana Montpellier z mistrzem Francji Lille 0-1.

W poprzednim sezonie pilkarze Lyonu wygrali na wlasnym stadionie z sobotnm przeciwnikiem dosyc szczesliwie bo 3-2, Gourcuff strzelil zwycieska bramke w 90 min spotkania, rok wczesniej to goscie jutrzejszego spotkania wyszli zwyciesko z potyczki. ogolny bilans obu zespolu na Stade Gerland to : 10-4-3 (32:20) jednak nie statystyki beda graly tutaj glowna role. Lyon w lidze poki co spisuje sie srednio, 5 pkt w 3. spotkaniach, do tego ciezki grafik na poczatku sezonu. Mysle, ze jesli goscie zagraja tak dobrze jak w ostatnim wygranym 4-0 spotkaniu to moga spokojnie myslec o sprawieniu niespodzianki.

Mój typ : Montpellier x2 kurs 2.45

M 2,5K

mati89

Forum VIP
Liga francuska nie obfituje w bramki ale myślę że w tej kolejce są mecze w których akurat goli nie powinno zabraknąć ;)
Lille-OM

Obie ekipy zanotowały na początku tego sezonu lekki falstart. W ostatniej kolejce podopiecznym Rudy&#39;ego Garcii udało się w końcu wygrać, natomiast Marsylia czeka cały czas na pierwsze w tym sezonie zwycięstwo. Piłkarze Deschampsa mieli ciężki orzech do zgryzienia z defensywnie ustawioną drużyną St.Etienne. Teraz nie powinno być żadnych autobusów i taktyki „na zero z tyłu”. Gospodarze powinni zaatakować a Marsylia przyciśnięta popełnia błędy w defensywie. OM cztery mecze w tym sezonie i osiem straconych bramek.. Obie drużyny maja również niezłą siłę rażenia: Hazard, Sow, Payet, z drugiej strony Ayew, Remy, Gignac, Valbuena.. W meczu o superpuchar oba teamy się spotkały i skończyło się na 4-5, może w niedziele aż tylu bramek nie będzie ale po jednej z każdej strony jak najbardziej.
Obie strzelą @ 1,70 Unibet ✅
Toulouse-PSG
Jeszcze sporo ropy w katarskich rurociągach przepłynie zanim drużyna zbudowana za petrodolary zacznie wygrywać seriami. Szejkowie nie maja jednak cierpliwości i postawili tydzień temu Kombouare ultimatum dwóch zwycięstw w obu najbliższych meczach w lidze i póki co plan jest wykonany w połowie.. Na własnym stadionie na pewno Tuluza tanio skory nie sprzeda. PSG musi wygrać więc zaatakuje, natomiast Toulouse będzie liczyć na kontry i sądzę ze przy słabej obronie Paryżan stać ich na strzelenie bramki.
1 dnb @ 1,98 Unibet ⛔
Obie strzelą @ 1,85 Unibet ✅
Lyon-Montpellier
Olympique było w środę na malej wycieczce krajoznawczej, piłkarze z Lyonu zobaczyli sobie Tatarstan i przy okazji zakwalifikowali się do fazy grupowej CL. W najbliższej kolejce gospodarze będą chcieli sięgnąć po trzy punkty na własnym obiekcie. Lille tez chciało a skończyło się na 0-1. Co prawda bardzo szczęśliwie ale jednak. Montpellier jak co roku kapitalnie zaczyna sezon, teraz komplet zwycięstw i to z nie byle kim. Na rozkładzie znalazło się Auxerre, Lille, Rennes. Czemu więc nie maja pokusić się o bramkę na Stade de Gerland skoro w poprzednich latach się to udawało? Kurs na pewno zachęca.
Goście strzelą @ 1,70 Unibet ✅
Obie strzelą @ 2,00 Unibet ✅

Otrzymane punkty reputacji: +7
enrico 1,4K

enrico

Użytkownik
Auxerre-Ajaccio 1 @ 1,87 Tobet 4:1 ✅ jestem pełen podziwu dla Ajaccio, znowu jedna akcja i gol ????
Mecz dwóch zespołów bez zwycięstwa na początku rozgrywek. Jak na razie 2 remisy obu klubów, ale dla mnie gospodarze są znacznym faworytem tej potyczki. Przed sezonem typowałem Ajaccio jako kandydata do spadku numer 1 i dalej tak uważam. Pierwszy mecz gładko przegrany z Tuluzą, która już tradycyjnie dobrze zaczyna sezon. Potem remis wyjazdowy z Lyonem, ale trzeba uczciwie powiedzieć, że bardzo szczęśliwy, bo kapitalnie bronił meksykański bramkarz Ochoa. Swoją drogą nie rozumiem dlaczego przeszedł do tak słabego klubu. Jestem pewien, że w przyszłym sezonie będzie grał w którejś z czołowych drużyn europejskich. No i na koniec remis na własnym boisku z Evian, ale tam Ajaccio oddało jeden groźny strzał i broniło się do końca meczu. Nie wygląda to różowo, poziomem ten zespół wyraźnie odstaje od reszty stawki. Ochoa niejeden mecz im wybroni, ale to nie starczy do utrzymania. Dla mnie to będzie takie trochę mocniejsze Arles Avignon z ubiegłego sezonu.
Na dodatek goście zagrają bez swojego trenera. Olivier Pantaloni zasiądzie na trybunach.
Auxerre natomiast tradycyjnie w trakcie letniego okienka transferowego przemeblowuje skład. Odeszli tak ważni piłkarze jak Jeleń, Pedretti, Mignot, Birsa, Riou, czy Sanmaritano. Praktycznie cała podstawowa jedenastka. Niewiele transferów do klubu, ale warto wspomnieć nazwiska Sahara, E.Cisse oraz Jemaa&#39;y. Mimo to po niezłych pojedynkach udało się ugrać remis z Marsylią oraz Bordeaux. Auxerre funkcjonuje w podobny sposób już od wielu lat i jakoś to się udaje. Z Ajaccio czas na pierwszy komplet oczek.
FC Toulouse - Paris Saint Germain 1X @ 1,50 Betsafe ⛔ 1:3
PSG na razie się męczy. Mimo dużych wzmocnień widać, że zespół potrzebuje jeszcze czasu na zgranie. Na dodatek PSG średnio sobie radzi na wyjazdach. Z Rennes zespół wyszedł defensywnie i oddał inicjatywę rywalowi. Sądzę, że podobny scenariusz ujrzymy w niedzielę. Rozpędzona Tuluza postawi trudne warunki i nie da się ograć &quot;paryżanom&quot;. W zespole gości cały czas mi czegoś brakuje. Już w zeszłym sezonie uważałem, że PSG będzie walczyć o mistrzostwo, życie trochę zweryfikowało ich plany. Liczenie na kolejną piękną bramkę Nene to trochę za mało. Inni zawodnicy także muszą wziąć ciężar odpowiedzialności na siebie. Na to potrzeba czasu i dlatego w Tuluzie gospodarzom uda się zdobyć punkty.
Lorient - Nancy 1 @ 1,99 Pinnacle 2:1 ✅
DNB 1,36 @ bet365 ✅
Tutaj już króciutko. Liczę na przełamanie gospodarzy. Dobra drużyna, znana z tego, że świetnie gra na własnym boisku, a tymczasem 8 kolejnych spotkań nie udało im się wygrać u siebie. Przeciwnikiem Nancy, które wystartowało dość słabo (1 punkt). Lorient zaczęło sezon w dobrym stylu pokonując PSG, remisując z Bordeaux i na własne życzenie przegrywając z Dijon. Choćby chęć rehabilitacji za to spotkanie spowoduje, że powinni powalczyć o 3 punkty.

Otrzymane punkty reputacji: +12
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS

LYON - MONTPELLIER
Typ : bts @ 1,95 Tobet✅2:1
OL ma za sobą dwa ciężkie wyjazdy, szczególnie ten do Kazania. Cel tj LM osiągneli. Z Montpellier jednak nie będzie łatwo. Kuleje gra defensywna w OL. Brak Crisa widoczny. Środek defensywy pewnie Lovren wraz z B.Kone. Obaj mnie nie przekonują.
Poptrzyłem na wyniki wyjazdowe Montpellier z zeszłego sezonu z top4 i
Lille - Montpellier 3:1
OM - Montpellier 4:0
Lyon - Montpellier 3:2
PSG - Montpellier 2:2
Co ciekawe w tych 4 meczach strzelili 5 spośród 11 bramek jakie udało się zdobyć na wyjeździe. Więc gra z zespołami, które kreują gre im widać leży. Mogą skontrować mając takiego chociażby Giroud, Utake czy Camare.
U siebie każdemu z top4 strzelili po bramce co przełożyło się na 1:0 z Lille, 1:2 z OM i OL i remis 1:1 z PSG.
Lyon w tym sezonie za każdym razem stracił gola co tylko jakby potwierdza teze o słabej grze w defensywie. Z Rubinem 3:1 i 1:1. z Brest 1:1, z Ajaccio 1:1, z Niceą 3:1.
Skoro Montpellier zdobyło już 8 bramek w trzech meczach to warto wg mnie spróbować tego bts na Stade Gerland. Tą dobrą grę z czołówką potwierdzili już wygrywając z Lille na wyjeździe 1:0. Niby mieli tam szczescie, ale i to jest potrzebne. SKład mają podstawowy, wierze, że będzie ciekawe widowisko tego wieczora.

LYON : Lloris – Réveillère, B.Koné, Lovren, A.Cissokho – Briand (Pjanic), Gonalons, Kallström, Bastos – Lisandro (cap), B.Gomis.
MONTPELLIER : Pionnier – Bocaly, Yanga-Mbiwa (cap), Hilton, Bedimo – Saihi, Estrada – Dernis, Belhanda, Utaka - Giroud

Ciekawie dzisiejszego dnia wygląda również Auxerre, ale te ich skłonności do remisowania ... No i warto dodać, że np w poprzednim sezonie nie potrafili wygrać z żadnym z beniaminków, nawet z Arles u siebie. Niby ich gra wygląda lepiej z meczu na mecz. Dobra postawa Alaina Traore, ale jednak nie decyduje się na ten typ.

groven 2,2K

groven

Forum VIP
Evian Thonon Gaillard FC - Dijon Football Côte D&#39;or | 1 DNB | 1.33 | 0:1 ⛔
FC Lorient - As Nancy Lorraine
| 1 DNB | 1.36 | 2:1 ✅
Na dzisiaj zagram taki duet z ligi francuskiej. Myślę, że gospodarze nie przegrają swoich spotkań, mam tu na myśli zarówno Evian jak i Lorient. Przed rozpoczęciem sezonu Evian dokonał dużych wzmocnień. Oczekuje się teraz od nich zwycięstwa. Na chwilę obecną dobra 6 pozycja w tabeli. Gorzej spisuje się drużyna Dijon, która straciła jak do tej pory najwięcej bramek z całej ligi. Evian na inaugurację rozgrywek na Parc des Sports wygrał z drużyną Nice 1:0. Kibiców bardzo ucieszył ten wynik i liczą na powtórzenie tego rezultatu. Dijon na wyjazdach nie zachwyca. Kiedy występowali jeszcze w Lique 2 w meczach wyjazdowych notowali bilans 7-5-7, czyli bardzo przeciętny. Teraz poprzeczka zostaje jeszcze wyżej postawiona, bo poziom w Lique 1 jest zdecydowanie wyższy. Ostatnio w wywiadzie gwiazdor zespołu Evian - Napastnik Sidney Govou stwierdził, że jest bardzo zadowolony z przeprowadzki do Evian. 32-letni zawodnik uważa, że podpisanie kontraktu z beniaminkiem Ligue 1 nie było dla niego krokiem wstecz w karierze i chwali organizację w klubie z Parc des Sports. Nie zdobył jak dotąd żadnego gola, lecz dzisiaj będzie miał ku temu doskonałą okazję. W drugim meczu zmierzą się zespoły Lorient ze słabo dysponowaną drużyną Nancy. Goście jeszcze bez zwycięstwa w tym sezonie, jadą na ciężki teren do Lorient, gdzie o o punkty jest trudno każdej ekipie. Po sensacyjnej wygranej w 1 kolejce z PSG, drużyna Lorient zdecydowanie zwolniła tempo. Remis z Bordeaux i porażka z Dijon. Widać tendencję spadającą. Ale tym razem rywal zdecydowanie najsłabszy spośród tych drużyn z którymi przyszło im się do tej pory spotkać. Można zagrać lekko 1DNB obydwa mecze i spodziewać się zysku. Bo goście nie powinni niczym zaskoczyć zarówno jedynych jak i drugich.
Sidney Govou pali się do gry i chce poprowadzić Evian do zwycięstwa

patrol22 1,4K

patrol22

Użytkownik
Piłka nożna: Francja 1
Lyon - Montpelier
Over 3.5 gola
3.80
Unibet

Dzisiaj o godzinie 21:00 zostanie rozegrany ostatni dzisiejszy mecz w lidze francuskiej w ramach 4 kolejki spotkań. Zmierzy się w nim Ol. Lyon i Montpelier. Gospodarze sezon zaczęli średnio. Goście to póki co rewelacja.

Ol. Lyon na trzy rozegrane mecze zaliczył jeden raz +3.5 gola. Po za tym drwa razy zremisował. Montpelier natomiast już 2 razy na 3 mecze uzyskiwało wynik over 3.5 gola. Jest więc spora szansa na to, że kibice dzisiaj zobaczą sporo bramek. Ostatni mecz pomiędzy tymi ekipami zakończył się wynikiem 3:2.

Zmierzy się drużyna z aspiracjami w walce o mistrzostwo kraju z rewelacją dotychczasowych trzech spotkań. Mecz zapowiada się bardzo ciekawie. Czy Montpelier straci dzisiaj swoje pierwsze punkty? Przekonamy się około godziny 23:00. Ja stawiam 3:1 dla Ol. Lyon.
⛔
------------
wynik: 2-1

vrazzo 928

vrazzo

Użytkownik
LOSC Lille - Olympique Marseille
OM 3,5 Bet365
Jako fan OM uważam, że wszyscy kibice tego zespołu powinni dziękować każdemu, kto choć trochę przyczynił się do oddania Gabyego Heinze oraz Taye Taiwo. Dlaczego? Gdyby nie ich odejście, nie przyszedłby do zespołu Jeremy Morel. Lorient wyprodukowało w ostatnich latach wielu zawodników, którzy zostali potem gwiazdami mocniejszych ekip. Koscielny, Abriel, Gameiro, Ciani, Jallet to tylko niektórzy z nich, jednakże, z całym uwielbieniem i przekonaniem o nieprawdopodobnych umiejętnościach Gameiro czy Jalleta, powiem szczerze, że żaden z nich nie jest tak olśniewający, jak Morel. Magiczna, bezbłędna, wspaniała gra tego lewego obrońcy, jednak w tabeli OM ma tylko 3 punkty. Pechowe, bo powinno być ich więcej. Dziś jednak wielki mecz, spotkanie z mistrzem kraju na jego boisku. Ostatnio sporo niepokojącego w zespole, zupełnie mi się nie podoba, że na ławce usiadł Diawara, a gra N&#39;kolou, absurdem jest dla mnie wstawianie Azpiego zamiast Fanniego. Do formy wraca jednak Dede Gignac, który potrafi przyciągać gole. W świetnej formie są wciąż Andre Ayew oraz Loic Remy, magicznie gra Valbuena. Lille jednak po poprzednim sezonie nie zamierza zwalniać tempa. Transfer wspaniałego Payeta, ale jednak wcześniej z tej pozycji ubył Gervinho. Kupno bardzo dobrych Pedrettiego i Basy, ale ten pierwszy nie jest liderem, jakim był Cabaye, a drugi, choć popełnia mniej błędów, to nie potrafi dać zespołowi takiego kopa, jakiego potrafił dać Rami. Lille także nie zaczęło sezonu perfekcyjnie, ale lepiej od OM, choć to właśnie Marsylczycy triumfowali w szalonym meczu w Saint-Denis. Teraz OSC walczy z demonami sprzed miesiąca, gdzie przez większość meczu pokazywali świetną piłkę. Czy im się uda? Choć OM jeszcze nie wygrał, to wcale nie osłabia siły tego zespołu. Marsylia jest dla mnie obok Lyonu murowanym faworytem do mistrzostwa Francji, i choć zagrają bez jednego ze swoich gwiazdorów, M&#39;Bii, i tak mają wielki potencjał i mogą radzić sobie z nieco słabszym niż w poprzednim sezonie Lille. Choć przecież nawet w mistrzowskim sezonie zespołu Rudyego Garcii, gracze z Velodrome potrafili ograć ich na wyjeździe. Liczę na powtórkę i, prywatnie, osłodzenie mi dzisiejszej porażki drugiego z moich zespołów, tego ciut ważniejszego.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom