qozi
Forum VIP
Kursy za Tobet :
Może kilka słów ode mnie najpierw.
Jak powszechnie wiadomo jestem we Francji [ już końcówka mojego pobytu ] i mogłoby się wydawać, że jeszcze bardziej jestem z L1, niestety realia są trochę inne bo nie jestem tutaj na wakacjach i niestety mecze [ a raczej moja praca ] wypada wtedy kiedy gra francuska liga - często mam okazję obejrzeć kilkadziesiąt minut meczy w niedzielę, a z meczy sobotnich posiłkuję się skrótami, opiniami, wywiadami, materiałami we francuskiej tv.Wiąże się z tym znikomy procent moich analiz w dziale i tematach bo po prostu nie chcę niczego na siłę robić.W tej kolejce jeszcze nie obiecuję, ale na 5. kolejkę będę już w Polsce i na pewno obejrzę kilka meczy.
Co do nazwy tematu - staram się zwiększyć ruch w dziale, będę starał się systematycznie wprowadzać nowości aby zachęcić ludzi do wypowiadania i dyskutowania - mam nadzieję, że za nie długo uda przekroczyć się ''magiczną granicę'' drugiej strony [ o jakość jestem spokojny bo mamy w dziale chłopaków co nie piszą po jednym zdaniu ].Będę umieszczał w nazwie tematu hitowy mecz kolejki aby każdy mógł zauważyć, że dzieje się to w danym tygodniu i mam nadzieję zainteresować tym userów, którzy nie byli świadomi takiego widowiska w Ligue 1.Wiadomo, będą to mecze głównie z udziałem OL, OM, PSG czy LOSC.Angielski dział ma swój hit, My też będziemy go mieć - jak na razie w mniejszym formacie, ale step by step .
Co do samej kolejki - moim zdaniem można nadal korzystać na indolencji i pasywności Bordo bo jednak nie weszli dobrze w sezon i nie ma w zasadzie się czemu dziwić bo drużyna jest w budowie/przebudowie w każdym bądź razie nie są jeszcze gotowi aby stawiać czoło nawet tym słabszym w lidze.Jakieś DNB na Valenciennes można próbować, nie powinni u siebie przegrać meczu.
Jestem ciekaw meczu w Rennes gdzie Stade podejmie Caen czyli mecz drużyn z północnego zachodu Francji.Trochę marny kurs na Rennes, ale wydają być się faworytem.Na pewno ominę mecze beniaminków bo przyznam, że nie wiem jak się prezentują, najpierw chciałbym zobaczyć grę i możliwości tych ekip aby później móc solidniej poprzeć swoje typy.
Zdecydowanie za słaby kurs na Lorient, może jakiś under tam ? No bet dla mnie również stracie Sochauz z Les Verts, Nicea - Brest bardzo wyrównana para, również pokusze się o takie samo stwierdzenie w meczu OL - Montpellier, od kiedy pamiętam goście dobrze grali na Gerland.Fajny mecz zapowiada się w Tuluzie,ale nie wątpliwie hitem jest starcie w Nord-Pas de Calais gdzie Mistrz podejmie vice Mistrza z Marsylii - na razie obie ekipy zawodzą, jak wiadomo ja liczę na Marsylczyków, ale będzie ciężko o punkty, czyżby czwarty remis w czwartym ligowym meczu ? Jestem ciekaw Waszych opinii o meczach w L1.
Tak więc nie pozostaje mi nic innego jak zaprosić do dyskusji, analiz i pisania swoich przemyśleń.