Saint Etienne - Bordeaux | under2.5 - 1,60 (Bet365)
Po wczorajszej serii fenomenalnych meczów przychodzi dziś kolej na kolejny emocjonujący mecz w
Ligue 1.Ale granie undera nie uzasadniam tym, że wczoraj działo się niewiele, a specyfiką oby dwóch drużny, która nasuwa pierwszą myśl, że nie będzie dużo goli.
Jednak co by nie mówić o ASSE to wymienili całe trio z przodu (tj. sprzedali największe gwiazdy, a Brandao dziś niedostępny) i wygląda to słabo jak na razie, ciężko im się odnaleźć w grze ofensywnej, co przekłada się na wyniki i grę w
LE (z której odpadli) oraz na słabą grę w L1.Liczyłem na więcej, a tutaj okazuje się, że zastępcy Mollo,Aube i Brandao nie mają choćby pół jakości tego co dawało to trio.Cohade nie ma już takiej swobody gry z zawodnikami ofensywnymi, a mnie osobiście na razie nie przekonuje ani Congret na prawej flance (5 mln € kosztował) ani tym bardziej Tabanou (dziś nie zagra) i tym jestem najbardziej zawiedziony bo znam jego możliwości także sporo daleko od formy jest.Zastępcą Brandao jest Saadi, ale dla obrońców rywali on nie jest problemem bo nie potrafi tak jak Brazylijczyk zastawić się, przytrzymać piłkę, wygrać główkę.O Obronie ASSE wiele nie trzeba pisać bo to jest marka sama w sobie, dziś zabraknie Brisona, ale w jego miejsce wskoczy Zouma, a w środku kapitan Perrin-Sall.Wszystko w obwodzie trzymają DMy - Clement, Lemoine - trochę szkoda, że nie ma Guilavogiego, ale jest możliwość, że już nie zagra w ASSE bo Atletico jest nic zainteresowane.
O Bordo.Solidne granie z ich strony, ale też nie grają mega otwartej piłki, bardzo podobnie w defensywie jak Les Verts bo formacja zgrana ze sobą od dawna, bardzo dobry bramkarz, w formacji defensywnej te same buzie - Mariano,Henrique,Sane a ubezpiecza wszystko Nguemo z Plasilem.W formacjach ofensywnych uważam, że mają jeszcze mniejszy potencjał od gospodarzy, a to przede wszystkim, że nie ma dobrego zastępstwa dla Gouffrana, a on już dawno temu odszedł.Podoba mi się Saivet, Obraniak coś z wolnego czy dystansu potrafi uderzyć, zaś nigdy nie mam przekonania do Maurice-Belay'a czy Diabate.
Stąd też gram undera, oby dwie drużyny bardzo mocne w defensywie i na tym bazuje ich gra, a i w grze ofensywnej spore braki jakościowe więc under najlepszym rozwiązaniem.