>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

4. kolejka Ligue 1 [ 31.08 - 01.09.2013 ]

Status
Zamknięty.
qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Marathonbet :

Przełom sierpnia i września to 4. seria spotkań nad Sekwaną, tym razem mecze są rozłożone na termin sobotni i niedzielny.Na początek w Annency Evian podejmie Lyon, który odpadł z walki o LM i musi się zadowolić LE, na Parc des Princes PSG podejmie beniaminka z Guingamp.Ciekawie zapowiadają się mecze z Breatnii gdzie Rennes podejmie Lille oraz Bastii z Tuluzą.W niedziele równie ciekawie bo ASSE zagra u siebie z Bordo, później w Nicei mecz Nice - Montpellier zaś na sam wieczór na Velodorome mecz lidera tabeli czyli OM z bogaczami z Księstwa - zapowiadane jako hit kolejki, oby mecz również dostarczył tylu emocji.

Zapraszam do dyskusji.​

enrico 1,4K

enrico

Użytkownik
Bastia-Toulouse 1 DNB @ 1,78 Marathon✅ 2:1
Nie wiem, czy można powiedzieć, że Bastia zagrała słaby mecz w tym sezonie, mimo że po 3 kolejkach mają tylko 3 punkty. Niezłe spotkanie w Nantes, ale zabrakło skuteczności. Później wygrana z Valenciennes i wreszcie w poprzedniej kolejce wyrównana walka w wyjazdowej potyczce z Bordeaux. Podoba mi się gra tej ekipy, brakuje trochę szczęścia i zimnej krwi pod bramką rywali. Sądzę, że nie zobaczymy trzeciego niezłego przegranego meczu Bastii. Martwi trochę brak Gianni Bruno, ale Frederic Hantz ma w składzie kilku zastępców jak Keseru, Maoulida, czy Ilan.
Toulouse natomiast zaczęła od fatalnego występu z Valenciennes (0:3), później remis z Bordeaux u siebie, mimo że goście grali 2/3 meczu w dziesięciu i remis po sennym meczu w Monako. Nie zagra młody obrońca Akpa Akpro i napastnik Ben Basat. Zobaczymy jak sobie goście poradzą, bo w obu wyjazdowych potyczkach w tym sezonie nie udało się strzelić gola, mało tego, podopieczni Alaina Casanovy oddali zaledwie jeden celny strzał... Słabo wygląda gra w ofensywie, a jak już uda się coś stworzyć to jeszcze trzeba trafić do bramki, a skuteczność również szwankuje.

Otrzymane punkty reputacji: +12
qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Dwa mecze opiszę, a zagram trzy z Francji, ale niskiego kursu na Soszo do dubla nie chce mi się opisywać.

Evian TG - Olympique Lyon | Obie drużyny strzelą - TAK - 1,80 (Bet365)✅

Kolejny mecz Evian, w którym wybieram btsa, a i dziś wydaje mi się, że będzie im łatwiej strzelić aniżeli miało to miejsce w spotkaniu z Rennes.Może to dziwić bo dziś mecz z Lyonem, ale ten Lyon w mojej opinii ma bardzo duże problemy z grą w defensywie i złamać ich formację nie jest wcale tak trudno.Zacznę od tego, że bramkarz Lopes mnie w ogóle nie przekonuje - jest bardzo elektryczny, wypluwa dużo piłek, zdarzają mu się proste błędy.Blok defensywny to również nie jest monolit - czy to gra Umtiti teraz czy grał Fofana czy Bisevac to dopuszczają do sytuacji - Nicea mimo tego, że miała sporo okazji to nic nie strzeliła, Soszo już tak, to samo działo się z Reims.Natomiast te problemy defensywne nadrabiają ofensywą bo jak na razie mają najlepszą w lidze - problemem na dziś jest brak Greniera, który nie zagra z Evian z powodu urazu uda, ale w bardzo dobrej dyspozycji jest Gourcuff, nieźle gra Lacazette, a i Benzia w końcu się chyba odnalazł w L1.O bramkę dla OL raczej jestem spokojny.Również stawiam na to, że gospodarze coś strzelą, pisałem tydzień temu, że u siebie są zawsze groźni i potrafią coś strzelić - czy to skrzydłowy uderzy czy to też po stałym fragmencie jak w meczu z Rennes.Liczę dziś na dobry mecz a i kurs na over jest bardzo wysoki co dla mnie jest bardzo prawdopodobną opcją na popołudnie w Annency, ja kieruję się w stronę btsa i uważam, że oby dwie strony strzelą co najmniej po bramce.

Stade Rennes - Lille | 1X - 1,50 (Bet365)✅

Kurs do dubla.Uważam, że Bretończycy nie przegrają u siebie, a kurs na to zdarzenie jest niezły.Tydzień temu pisałem, że nie ufam Lille i nadal podtrzymuje tę opinię bo po prostu ekipa nie jest taka pewna do dominacji i zwycięstw nad resztami ekip L1, a Rennes nieźle wygląda na razie pod wodzą Montaniera.Dobre wyniki sprawiły, że są wysoko w tabeli, zaczął strzelać Nelson Olivera sprowadzony przed sezonem, ponadto Erding dobrze śmiga na skrzydle, o dziwo Pajot grający ofensywnie równie fajnie.Ciekawe te pomysły francuskiego szkoleniowca i na razie przynoszą skutek.W środku pola trzyma wszystko Makoun, pierwszy raz powołany jest Armand, a to stary wyjadacz boisk francuskich.Jak pisałem, nie ufam Lille mimo, że po słabym meczu pokonali ASSE.Ekipa taka trochę bez zęba, z przodu jeśli niczego nie zrobi Kalou,Martin to nie ma solidnego zagrożenia.Dają się również dominować jak było to widać w meczu z ASSE momentami i nie uważam, że dziś przyjadą jak po swoje.Uważam, że faworytem meczu jest Rennes i nie przegrają tego spotkania bo nie są wcale gorszą drużną od ekipy Girarda.

Do powyższego typu dokładam under3 - 1,325✅ w meczu Sochaux - Ajaccio.

Otrzymane punkty reputacji: +32
janek-bambo 136

janek-bambo

Użytkownik
PSG -1 1,5 sts
2-0✅✅✅
W skrócie....
Wszyscy &quot;patrzą PSG na ręce&quot; bo mają póki co chyba najłatwiejszy terminarz spośród faworytów Ligue 1 , a radzą sobie co najmniej średnio. Niby kurs słaby , niski , ale dla mnie jest wart ryzyka bo paryżanie powinni w końcu odnieść przekonywujące zwycięstwo. Ja się pytam..kiedy jak nie dzisiaj ? Gdzie jak nie na własnych &quot;śmieciach&quot; ? I z kim ? Jak nie z beniaminkiem Ligue 1 dysponującym jedną z najsłabszych kadr spośród wszystkich zespołów w stawce. Od PSG nie oczekuje się zwycięstw , lecz dominacji pod każdym względem , a mają piłkarzy , którzy mogą w pojedynkę rozstrzygać mecze. Czego brakuje ? Zespołowości w mojej opinii , ale dzisiaj obecne PSG powinno zaaplikować gością co najmniej 3 bramki. Czyste konto też by było dodatkowym atutem.

dziki_pluto 45

dziki_pluto

Użytkownik
Ja podobnie przyłączę się do typu powyżej. Tak naprawdę PSG powinno odnieść już jedno przekonywujące zwycięstwo z Ajaccio. Jak było każdy widział i remis 1-1 cudem wyciągnął im bramkarz,tak samo mogło się kończyć 6-1. Z Nantes było trochę szczęścia,ale wynik odpowiedni wywieźli.
Dzisiaj tak naprawdę mogą w końcu w pełni odkręcić kurek z beniaminkiem z Guingamp i PIERWSZY RAZ w tym sezonie wygrać na Pard de Princes.
Dwa razy w tym sezonie PSG już zawaliło kupony,ale tym razem już powinni zagrać na normalnym,swoim poziomie.
Obstawiam wynik 3,4-0.

Otrzymane punkty reputacji: +4
wojtaz248 29

wojtaz248

Użytkownik
Rennes - Lille under 2,5 @1,65 Williamhill leciutko ???? ✅
Lille skutecznością w ataku nie grzeszy, ale obrona prezentuje się bardzo solidnie. Kjaer i Basa tworzą parę obrońców nie do przejścia. Do tego gra bramkarza wygląda pewnie i przekonująco. W ostatnim meczu Lille wygrało z St. Etienne 1-0. Nie tworzyło wielu okazji na bramkę, podobnie jak ich rywale, a zwycięskiego gola zdobył Kalou z rzutu karnego.
Rennes zaliczyło serię trzech overów z rzędu, jednak ich postawa zupełnie mnie nie przekonuje. Strzelenie dwóch bramek miernemu Evian czy drużynie Reims, któerj głównym celem jest utrzymanie to żaden wyczyn. W dodatku porażka 1-2 z Niceą, która znajduje się w dołku, i przegrywała praktycznie wszystko do meczu z Bretończykami świadczy o tym, że Rennes wcale nie jest takie mocne.
Za moim typem przemawia też statystyka. Pięć ostatnich meczów pomiędzy Rennes a Lille skończyło się underem. Liczę, że kluczowa okaże się uważna gra w obronie Lille, która spowoduje, że na Stade de la Route de Lorient zobaczymy góra dwie bramki.

Otrzymane punkty reputacji: +12
elano07 1K

elano07

Użytkownik

St.Etienne - Bordeaux X2 1,7 bet365⛔
St.Etienne jak na razie z dwoma zwycięstwami i jedna porażka w lidze, ale zwycięstwa odniesione z beniaminkami Guingamp i Ajaccio. Dzisaj w drużynie gospodarzy nie zobaczymy Brandao(11g w tamtym sezonie), Brisona(def. 3m), Tabanou(midf. 2m). St.Etienne przegrało w czwartek mecz w El.LE z Esbjerg. Bordeaux wygrał ostatni mecz w tamtej kolejce i wydaje mi się ze obecnie lepiej się prezentuje niż rywal z którym dzisiaj się zmierzy. Jeśli chodzi o nieobecności to brak: Sertica(midf.18) i Belliona. Żaden z nich nie zagrał jeszcze meczu w tym sezonie. W obecnej sytacji wydaje mi się ze Bordeaux powinno osiągnąć chociaż remis.​

maro-17 789

maro-17

Użytkownik
Olympique Marsylia - AS Monaco
Typ: BTS Kurs: 1,91 Buk: William Hill
✅✅✅ (1:2)
Dość wysoki kurs na BTS biorąc pod uwagę szlagier, który zakończy dzisiaj 4 kolejkę Ligue 1. Po części spowodowane jest to tym, że formacje defenswne spisują się bardzo dobrze na początku sezonu w obu zespołach gdyż drużyny straciły po 1 bramce do tej pory. Do tego buki na pewno sugerują się trochę ostatnim 0:0 AS Monaco u siebie z Toulouse.
Ja jednak uważam, że jak to na szlagier przystało będzie to mecz odchodzący od schematów i ujrzymy tu grom bramek, a przynajmniej po jednej z każdej strony.
Zacznę od gości. Mimo, iż w ostatnim meczu nie strzelili gola to znacznie przeważali przez całe spotkanie niestety nie wykorzystując dobrych okazji na bramkę (głównie za sprawą Riviere). Do tego strzał Toulalana w spojenie. W pierwszych dwóch meczach As Monaco strzeliło łącznie 6 goli, ostatnio żadnego więc nie wierzę, że dziś nic nie ukłują. Wszyscy wiemy jaki mają potencjał, Marsylia gra u siebie więc też zagra odważniej niż Toulouse na wyjeździe z Monaco więc o bramkę powinno być dużo łatwiej.
A gospodarze?? Wiadomo lider Ligue 1, komplet zwycięstw odniesiony w dość pewnym stylu (no może prócz ostatniego zwycięstwa z Valenciennes). Do tego wspaniała czwórka z przodu, która naprawdę bardzo mi się podoba a mianowicie: Ayew - Valbuena - Payet - Gignac. Taka ofensywa to gwarancja na gole.
Podsumowując, myślę, że dziś na Stade Velodrome zobaczymy dobry, otwarty spektakl z BTS-em włącznie. Powodzenia !

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Saint Etienne - Bordeaux | under2.5 - 1,60 (Bet365)⛔

Po wczorajszej serii fenomenalnych meczów przychodzi dziś kolej na kolejny emocjonujący mecz w Ligue 1.Ale granie undera nie uzasadniam tym, że wczoraj działo się niewiele, a specyfiką oby dwóch drużny, która nasuwa pierwszą myśl, że nie będzie dużo goli.
Jednak co by nie mówić o ASSE to wymienili całe trio z przodu (tj. sprzedali największe gwiazdy, a Brandao dziś niedostępny) i wygląda to słabo jak na razie, ciężko im się odnaleźć w grze ofensywnej, co przekłada się na wyniki i grę w LE (z której odpadli) oraz na słabą grę w L1.Liczyłem na więcej, a tutaj okazuje się, że zastępcy Mollo,Aube i Brandao nie mają choćby pół jakości tego co dawało to trio.Cohade nie ma już takiej swobody gry z zawodnikami ofensywnymi, a mnie osobiście na razie nie przekonuje ani Congret na prawej flance (5 mln € kosztował) ani tym bardziej Tabanou (dziś nie zagra) i tym jestem najbardziej zawiedziony bo znam jego możliwości także sporo daleko od formy jest.Zastępcą Brandao jest Saadi, ale dla obrońców rywali on nie jest problemem bo nie potrafi tak jak Brazylijczyk zastawić się, przytrzymać piłkę, wygrać główkę.O Obronie ASSE wiele nie trzeba pisać bo to jest marka sama w sobie, dziś zabraknie Brisona, ale w jego miejsce wskoczy Zouma, a w środku kapitan Perrin-Sall.Wszystko w obwodzie trzymają DMy - Clement, Lemoine - trochę szkoda, że nie ma Guilavogiego, ale jest możliwość, że już nie zagra w ASSE bo Atletico jest nic zainteresowane.
O Bordo.Solidne granie z ich strony, ale też nie grają mega otwartej piłki, bardzo podobnie w defensywie jak Les Verts bo formacja zgrana ze sobą od dawna, bardzo dobry bramkarz, w formacji defensywnej te same buzie - Mariano,Henrique,Sane a ubezpiecza wszystko Nguemo z Plasilem.W formacjach ofensywnych uważam, że mają jeszcze mniejszy potencjał od gospodarzy, a to przede wszystkim, że nie ma dobrego zastępstwa dla Gouffrana, a on już dawno temu odszedł.Podoba mi się Saivet, Obraniak coś z wolnego czy dystansu potrafi uderzyć, zaś nigdy nie mam przekonania do Maurice-Belay&#39;a czy Diabate.
Stąd też gram undera, oby dwie drużyny bardzo mocne w defensywie i na tym bazuje ich gra, a i w grze ofensywnej spore braki jakościowe więc under najlepszym rozwiązaniem.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom