KAA Gent vs Zulte Waregam
KAA Gent jest jak narazie rewelacją rozgrywek. Na 3 spotkania, 3 wygrane. Rozgromili na wyjeździe Excelsior Muscorun 4:1, Genk u siebie 5:0 oraz w ostatniej kolejce wygrali na wyjeździe 2:0 z Molenbeekiem. Jak widać strracili tylko jedną bramkę do tej pory. W tym spotkaniu zagrają w pełnym składzie z CHritophem Gregoirem na czele, który zdobył do tej pory 4 gole. W zespole Gentu zagra również Marcin Żewłakow (2 gole). Fani są bardzo podeksycotwani formą swoich ulubieńców i zapewniają, że stadion będzie pełny w jutrzejszym meczu.
Rywalem Gentu jest Waregam. Ten zespół sprawiał w ostatnich latach spore niespodzianki, pokonywali m. in. Standard Liege czy Club Brugge albo potrafili zremisować z Anderlechtem w Brukseli. Tym razem jednak nie grają zbyt dobrze. Zajmują dopiero 13te miejsce z jedną wygraną. Waregam został rozbity w pierwszj kolejce u siebie 1:4, a ogromcą był Standard, w drugiej kolejce przegrali z Cercle Brugge 0:2. W końcu w ostatniej kolejce przałamali złą passe, wygrywając 1:0 z Westerlo u siebie. Ja jednak nie wierze by w spotkaniu z Gentem mogli powalczyć choćby o jeden punkt.
Mój typ na to spotkanie to zdecydowana wygrana Gentu.
Mój typ: 1
Kurs: 1.35 Bwin || 1.40 Expekt
Stake: 9/10