>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

4 kolejka I ligi 17.08-18.08.2013 + 21.08.2013

Status
Zamknięty.
ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP

Unibet

W tej kolejce tylko dwa spotkania zostaną rozegrane zgodnie z planem. Reszta spotkań została przełożona na środek tygodnia, na 21 sierpnia. Wszystko za sprawą uczestnictwa większości drużyn w kolejnej fazie Pucharu Polski, która zostanie rozegrana właśnie w ten weekend.

Zgodnie z planem zagramy w Rybniku, gdzie ROW będzie podejmować Wisłę Płock, rewelację pierwszych kolejek. Goście są po remisie z Miedzią oraz zwycięstwach z Łęczną i Arką. Trener Kaczmarek hamuje optymizm i przyznał, że jego drużyna jeszcze nie raz przegra.

Drużyna z Rybnika do tej pory wszystkie mecze remisowała - Termalica (2:2), Stomil (1:1) oraz GKS Tychy (2:2). W pojedynku beniaminków ciężko przewidzieć faworyta, ale mimo wszystko, ze względu na status gospodarza to ROW jest stawiany w nieco jaśniejszym świetle.

Na drugie spotkanie przenosimy się do Stróż. Tam Kolejarz kiepsko zaczął sezon, bo od 3 porażek. Teraz przyjdzie im mierzyć się ze Stomilem, który wydaje się rywalem zdecydowanie do pokonania. Dla Olsztynian będzie to pierwszy pojedynek na wyjeździe w tym sezonie.

Zapraszam do merytorycznej dyskusji​

americano96 209

americano96

Użytkownik
W sobotę na stadion w Rybniku po 30 latach wraca I liga. Szmat czasu, niektórzy pewnie już przestali wierzyć, że uda się wrócić na zaplecze Ekstraklasy. Tym większa mobilizacja w obozie gospodarzy, aby dobrze zaprezentować się w tym premierowym starciu, w dodatku na odnowionej nawierzchni, która na pewno będzie sprzyjać konstruowaniu kolejnych akcji ofensywnych.
Patrząc na ten mecz biorę w zasadzie pod uwagę tylko jeden typ: obie drużyny strzelą i nie będę tutaj oryginalny, bo stawiałem na to już w poprzedni weekend w spotkaniu ROW-u w Jaworznie z GKS-em Tychy.
Dlaczego konsekwentnie na to stawiam? Z jednej strony mamy drużynę, która stara się grać ofensywny futbol, konstruuje akcje z pomysłem, a nie kopie piłki na oślep z nadzieją, że spadnie ona napastnikowi pod nogi, ale jednocześnie ma jeszcze spore problemy z zabezpieczeniem tyłów, mowa tu o ROW Rybnik. Dodatkowo wspomniany pierwszy mecz u siebie po latach i doping kibiców, powinien wydatnie pomóc w strzelaniu bramek.
W przypadku gości właśnie, również mówimy o beniaminku, który również bardzo dobrze spisuje się w grze ofensywnej, w każdym dotychczasowym spotkaniu strzelał 2 bramki. Poza tym Nafciarze notują serię 22 meczów ligowych bez porażki, a w 2 lidze w zeszłym sezonie w 17 meczach wyjazdowych posiadali bilans 11-4-2. Nawet jeśli w tym spotkaniu będą musieli nastawić się na grę z kontry (a pewnie tak właśnie będzie, bo to ROW lubi prowadzić grę), to pokazali już, że bardzo dobrze sobie z tym radzą choćby w ostatnim starciu z Arką, gdzie obie bramki padły po kontratakach. Po ich stronie jest również doświadczenie zawodników, przykładem niech będzie to jak bezlitośnie wypunktowali gospodarzy w Łęcznej.
Liczę na kolejne interesujące spotkanie, a patrząc na dotychczasowe 3 kolejki i grę obu zespołów, powinno tak właśnie być. W dodatku kurs na Bwin moim zdaniem trochę zawyżony, ja bym dał max. 1,75, więc trzeba to wykorzystać.

ROW Rybnik - Wisła Płock
Obie drużyny strzelą @1,85 Bwin
(&#39;10 Cisse - ROW, &#39;11 Krzywicki - Wisła --- coraz szybciej te bramki wpadają)

fortuna95 445

fortuna95

Użytkownik
MECZ: ROW Rybnik - Wisła Płock
KRAJ/LIGA: Polska / I Liga
TYP: 1
KURS: 2,35
BUK: Betsafe
STAWKA: 3/10
⛔ ⛔ ⛔
ANALIZA:
W dniu jutrzejszym rozegrane zostanie tylko jedno spotkanie w I lidze pomiędzy 12 ROW-em Rybnik a 2 Wisłą Płock. Oba zespoły to beniaminki I Ligi póki co lepiej wiedzie się drużynie z Płocka ale ROW też źle nie zaczął i jutro trzeba przełamać passę 3 remisów z rzędu a tym samy Wisła przegra 1 spotkanie w tym sezonie ???? . ROW będzie musiał sobie radzić bez trenera Wieczorka na ławce trenerskiej który dostał karę od PZPN ale jeśli ROW chce walczyć o spokojne utrzymanie trzeba wygrywać mecze na własnym stadionie. Ekipa gospodarzy zagra po raz pierwszy u siebie w tym sezonie !! i tylko zwycięstwo ucieszy kibiców z Rybnika. Wisła Płock ostatni mecz ligowy przegrała !! 18.08.2012 w Radomiu jeszcze na drugoligowym froncie a każda passa kiedyś się kończy hehe i wypadło na jutrzejszy dzień haha kursy w chwili obecnej lecą w dół i trza łapać teraz żeby nie było za późno :p http://www.oddsportal.com/soccer/poland/division-1-2013-2014/row-rybnik-plock-n7sL2BqF/.
Powodzenia ????

pestka7 7K

pestka7

Forum VIP
e bardzo dobrze sobie z tym radzą choćby w ostatnim starciu z Arką, gdzie obie bramki padły po kontratakach
Padły po kuriozalnych błędach Szromnika.
Po ich stronie jest również doświadczenie zawodników, przykładem niech będzie to jak bezlitośnie wypunktowali gospodarzy w Łęcznej.
To,że są doświadczeni to się zgodzę. Ale w Łęcznej mieli masę szczęścia. Kilka słupków i poprzeczek ratowało Wisłę przed utratą bramki, a ich trafienie można nazwać &quot;golem stadiony świata&quot; w wykonaniu Burego.
ROW bardziej mnie przekonuje dlatego jestem skłonny właśnie pograć w ich kierunku.

americano96 209

americano96

Użytkownik
Padły po kuriozalnych błędach Szromnika.
To,że są doświadczeni to się zgodzę. Ale w Łęcznej mieli masę szczęścia. Kilka słupków i poprzeczek ratowało Wisłę przed utratą bramki, a ich trafienie można nazwać &quot;golem stadiony świata&quot; w wykonaniu Burego.
ROW bardziej mnie przekonuje dlatego jestem skłonny właśnie pograć w ich kierunku.
Pierwsza bramka tak, druga to już akcja 3 na 1, chociaż strzał też szedł prosto w niego, mógł się lepiej spisać. Włosy wyrywałem oglądając ten mecz, bo miałem na kuponie Arkę z podpórką... No ale tak jak napisałeś, jakoś szczęście im sprzyja w tych rozgrywkach. W Łęcznej też było tak jak piszesz, niby cały czas Górnik atakował, a dostali dwa gongi ze strony Wisły i było po meczu (szczególnie jak zobaczyli ten strzał z 60m to im się chyba odechciało).
Także jak najbardziej również gdybym miał obstawić 1X2 to stawiałbym na jedynkę, ale nie jestem tego tak do końca przekonany właśnie przez to, że Wisła zawsze może strzelić znowu coś na farcie, więc pograłem po prostu BTS.
Ale życzę powodzenia, też kibicuje ROW Rybnik, a co do Wisły to każda seria się kiedyś kończy...

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Jak dla Was mecz z Arką to był fart to nie wiem o czym mamy rozmawiać. W Łęcznej szczęścia mieli furę, ale dwa mecze to były zwykłe umiejętności zawodników.
Z Miedzią elegancko to wyciągnęli. Spotkanie z zespołem z Gdyni było jednym z najlepszych spotkań w Płocku w ostatnim czasie. Kartki dla Wisły były pokazywane z kapelusza. Weźcie obejrzyjcie pierwszą kartkę dla Burego żeby to dokładnie ocenić.
Co z tego, że grali z kontry? Pierwsza połowa to była bardzo dobra gra zespołu. Wykorzystali błędy Arki która beznadziejnie się odkrywała i tyle. Nikt nie mówi, że ROW zagra bez błędu, którego Wisła nie wykorzysta. W drugiej połowie praktycznie Wisła tylko się broniła, ale Arka nie rozgrywała praktycznie nic. Dobra gra Góralskiego niwelowała jakiekolwiek zagrożenie w środkowej części boiska. Duża ilość strzałów z dystansu tylko potwierdziła, że goście nie mieli pomysłu na rozgrywanie akcji. Prostopadłych piłek zagrywanych w pole karne jak na lekarstwo.
Skupiłbym się tu na bramkach niż na typowaniu 1x2.

pestka7 7K

pestka7

Forum VIP
Jak dla Was mecz z Arką to był fart to nie wiem o czym mamy rozmawiać.
Nigdzie nie napisałem, że to był fart tylko, że bramki padały po ewidentnych błędach obrony i bramkarza. Chwała Wiśle,że to potrafili wykorzystać.
Co do czerwieni Burego to się całkowicie zgadzam. Kartki z kapelusza a szkoda bo to tylko psuje widowisko.

americano96 209

americano96

Użytkownik
Jedyne dzisiaj spotkanie w I Lidze czyli Kolejarz vs. Stomil, nie zapowiada się nawet w połowie tak atrakcyjnie, jak to wczorajsze w Rybniku. Zespół gospodarzy zaliczył niezły falstart: 3 mecze, 0 pkt, bramki: 1:6. Trener Cecherz już przed poprzednim meczem dostał ultimatum - albo poprawa wyników w ciągu najbliższych 3 meczów, albo się żegnamy. To jutrzejsze może więc przynieść odpowiedź na pytanie o dalsze losy tego szkoleniowca, oczywiście on sam mówi, że liczy na przełamanie i że wszyscy na pewno zagrają na 100%, chociaż jest jeden zasadniczy problem - w Kolejarzu po odejściu Kowalczyka nie ma kto strzelać bramek. Sprowadzono ostatnio co prawda zawodnika IV-ligowego Zdroju Ciechocinek Marcina Majchrzaka (40 bramek w zeszłym sezonie), ale jeśli 28-latek, który całą karierę spędził w jednym klubie tułając się między III, IV ligą, a do niedawna nawet okręgówką, ma być wybawcą Kolejarza, to trzeba przyznać, że ktoś tam ma niezłą fantazję. W każdym razie nawet Rocki, Trochim, Klatt i Kaliciak póki co prochu nie wymyślili, w zamian za to grają piach.
Stomil jak do tej pory wszystkie 3 mecze zagrał u siebie, wszystkie 3 zremisował, jednak zdobył w nich jedynie 2 bramki, z czego ostatnia bezpośrednio z rzutu wolnego. Obronę mają jednak dość solidną skoro stracili tylko po jednej bramce z ofensywnie usposobionymi ROW-em i Dolcanem, a z Arką zachowali nawet czyste konto.
Myślę że i dziś nie zobaczymy zbyt wielu bramek, bo z jednej strony Kolejarz jest na &quot;musiku&quot;, a wiadomo, że czasami jak się bardzo chce, to nic nie wychodzi, z drugiej Stomil też będzie liczył na zdobycz punktową i pewnie postawi na defensywną taktykę i kontrataki. Jako że kursy na under 2,5 oscylują w okolicach 1,60 co jest śmiesznym kursem, pobiorę tym razem trochę bardziej ryzykowną opcję, chociaż patrząc obiektywnie ze sporymi szansami na powodzenie i w dodatku po o wiele lepszym kursie.
Kolejarz Stróże - Stomil Olsztyn
under 1,5 @3,10 Nordicbet

✅
(1:0)

pestka7 7K

pestka7

Forum VIP

W środę dogrywamy resztę spotkań w I lidze. Część zespołów toczyła dziś i wczoraj pojedynki w Pucharze Polski tak więc znając polskie realia nasi kopacze będą skarżyć się na &quot;lekkie zmęczenie&quot;. Najciekawiej zapowiadają się spotkania w Gdyni, Bełchatowie i Ząbkach. Faworytów trudno tu wytypować dlatego może warto pograć na bramki?​
Zapraszam do dyskusji​

szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
Puszcza - Termalica 2,03 Sbobet
Puszcza w tym roku dla mnie spada z ligi, Termalica awansuje :cool:
Goście skupiają się tylko na lidze, przegrali ostro z Lechem w PP u siebie w weekend,
więc trzeba się szybko za ten mecz zrewanżować, a rywal nie jest z górnej półki.
Termalica w każdym ze spotkań miała sporo okazji, wiecznie czarnego kota nie będzie miała,
traciła punkty z ROWem oraz Dolcanem, choć zasługiwała na więcej, dla mnie to jest typ dnia :cool:

americano96 209

americano96

Użytkownik
W meczu Dolcanu z Tychami można spodziewać się bramek z obu stron, zmierzą się bowiem drużyny, które są zdolne do konstruowania szybkich, ciekawych i skutecznych akcji ofensywnych. Przewagę swojego boiska można uznać tym razem za mało istotną, bo kibice w Ząbkach prowadzą protest przeciwko zmianie herbu i barw klubu. Natomiast Tychy pewnie trochę podmęczone po dalekim wyjeździe do Wejherowa na mecz PP. Dolcan w ten weekend nie grał, bo Puchar ma już z głowy, właśnie dzięki Gryfowi, z którym przegrał w lipcu 2:0, więc piłkarze z Ząbek powinni mieć pod tym względem wyraźną przewagę nad Tyszanami.
To, plus ogółem dość dobra forma strzelecka obu zespołów w tym sezonie, pozwala wierzyć w powodzenie tego typu, kurs też całkiem do przyjęcia:
Dolcan Ząbki - GKS Tychy
Obie drużyny strzelą @1,90 NordicBet
⛔
Za drobne można się jeszcze pokusić o zagranie na remis w Bełchatowie, bo oba GKS-y prezentują wg mnie w tym momencie zbliżony poziom, chociaż na pewno daleko im jeszcze do stabilnej formy. W Bełchatowie dalej narzekają na brak skutecznego napastnika, z kolei w Katowicach lekkim mankamentem jest ich skuteczność. Wszystko wskazuje na to, że zobaczymy zacięte spotkanie, raczej z małą ilością bramek. Oba zespoły rozgrywały w ten weekend mecze u siebie w PP, co może się odbić na kondycji zawodników.
GKS Bełchatów - GKS Katowice
Remis @3,30 Bet365
⛔
plus delikatnie DW: 1:1 @7,0 BetVictor ⛔

pestka7 7K

pestka7

Forum VIP
Ja lecę dalej ,konsekwentnie w stronę Arki. Tym razem do Gdyni przyjeżdża Flota, zespół ,który Arce zbytnio nie odpowiada. No właśnie.. Dlaczego wtedy gram w kierunku gospodarzy? A no składa się na to kilka powodów.
- Gdynia to ma być prawdziwa twierdza. Twierdza dzięki której na koniec sezonu będziemy świętować awans. W obecnej rundzie wszystko układa się dobrze: wysoka wygrana z Tychami 3:0 oraz ostatnio po dogrywce z Ruchem Chorzów 3:2.
- W Świnoujściu krucho z kasą. Z klubem pożegnali się kolejno Olszar, Aleksander (obecnie gracz Arki) , Kasprzik,Fryc czy też Niedziela a więc zawodnicy bądź co bądź pierwszego składu.
- Trener Baniak gościł ze swoją drużyną w Gdyni 4 razy. Nigdy nie wygrał.
Argumenty może i takie naciągliwie, ale coś czuje,że seria zwycięstw zostanie podtrzymana. Flota po odejściu Niedzieli i Fryca straciła dużo, jeśli chodzi o grę skrzydłami. W Świnoujściu pozostał młody Wrzesień i sprowadzony z Arki Rafał Grzelak , który nie ukrywajmy najlepsze lata ma już dawno za sobą. Gra Floty opiera się głównie na grze siłowej a bramki jakie zdobywają są zazwyczaj przyczyną dobrze wykonywanych stałych fragmentów gry. Arka to z kolei zespół grający dobrą, techniczną i ofensywną piłkę. Trener Sikora nauczył swoich podopiecznych ataku pozycyjnego, który jest chyba najlepszym w I lidze. Jeżeli Arka nie prześpi pierwszej połowy tak jak miało to miejsce w meczu z Wisłą i Ruchem powinna punkty zatrzymać w Gdyni.
Moje typy:
Arka wygra - 2,25 SportingBet ✅ 3:0
Remis do przerwy - 2,05 ✅ 0:0

Otrzymane punkty reputacji: +6
1 12

19stalowiak79

Użytkownik
Panowie co sie dzieje z Puszczą Niepołomice??Druzyna która w zeszłym sezonie grała bardzo dobrze raptem w tym sezonie gra żle. Może dzisiaj nastąpi przełąmanie???Kursy rosna bo grają z &quot;Niecierzą&quot; którą wiele osób stawia w roli kandydata do awansu-co wg mnie jest błędem bo gdyby mieli awansowac zroblili bo to w tamtym sezonie/ mieli klarowna sytuacje ale miejsca wówczas były zaklepane dla Cracovii i Zawiszy/.
Dzisiaj licze na przełamanie a wiele osób gra na Niecierze a to mogą wykorzystac buki bo robi sie z tego meczu masówka na 2 a wiadomo jak sie takie mecze konczą

B 2,2K

barichello

Użytkownik
Dolcan Tychy
Piłkarze Dolcanu przystąpią do tego spotkania zdecydowanie bardziej świeżsi. Mieli aż 10 dni, by na spokojnie przygotować się na meczu. Z kolei Tychy grały w weekend mecz w ramach Pucharu Polski. Wygrali z Gryfem, pogromcom Dolcanu. To kolejny wyjazd tyszan w krótkim odstępie czasu, na odpoczynek i regenerację nie było zbyt wiele czasu. Na dodatek Dolcan złapał wiatr w żagle i wygrał z pretendentami do awansu Termalicą i Olimpią. Forma, atut własnego boiska, więcej sił, to wszystko przemawia za Dolcanem
Dolcan 1.85

Łęczna Sandecja
Obie drużyny cierpią na nieurodzaj strzelecki. Górnik zaledwie jedna zdobyta bramka i to przez obrońcę. Z Kolei Sandecja 0 zdobytych bramek w lidze. Przy czym po pucharowym spotkaniu w z Flotą jest promyk nadziei, że w końcu coś drgnęło. Piłkarze z Nowego Sącza zaaplikowali aż 4 bramki przyjezdnym ze Świnoujścia. Górnik w ocenie bukmacherów wyrasta na dość zdecydowanego faworyta tego spotkania. Biorąc jednak indolencję strzelecką przez którą Łęczna nie odniosła żadnego zwycięstwa w lidze oraz fakt, że na cztery ostatnie starcia z Sandecją, Górnik nie wygrał żadnego oraz że w żadnym nie zachowali czystego konta nasuwa mi się typ:
Sandecja strzeli 1.37
Ponad to, po głowie chodzi mi jeszcze Arka2.20

Otrzymane punkty reputacji: +6
americano96 209

americano96

Użytkownik
Panowie co sie dzieje z Puszczą Niepołomice??Druzyna która w zeszłym sezonie grała bardzo dobrze raptem w tym sezonie gra żle. Może dzisiaj nastąpi przełąmanie???Kursy rosna bo grają z &quot;Niecierzą&quot; którą wiele osób stawia w roli kandydata do awansu-co wg mnie jest błędem bo gdyby mieli awansowac zroblili bo to w tamtym sezonie/ mieli klarowna sytuacje ale miejsca wówczas były zaklepane dla Cracovii i Zawiszy/.
Dzisiaj licze na przełamanie a wiele osób gra na Niecierze a to mogą wykorzystac buki bo robi sie z tego meczu masówka na 2 a wiadomo jak sie takie mecze konczą
Powód jest bardzo prosty: zupełny brak doświadczenia w grze na tym poziomie rozgrywek u większości zawodników. W II lidze Puszcza już była zadomowiona, grała tam przez 3 sezony i jak na te rozgrywki był to bardzo dobry skład. Różnica między II a I ligą jest jednak spora, przede wszystkim pod tym względem, że na zapleczu Ekstraklasy gra wielu zawodników, którzy z niejednego pieca chleb jedli i to procentuje. A w Puszczy są i tacy zawodnicy w pierwszym składzie, którzy niedawno grali 2-3 ligi niżej.
Wystarczy z resztą zwrócić uwagę na dwa ostatnie mecze ligowe i ich przebieg. Z Chojniczanką Puszcza wyszła na prowadzenie nawet mimo tego, że grali w osłabieniu, ale 5 minut później dali sobie wbić bramkę na 1:1, a ostatecznie nie utrzymali nawet remisu. Z Olimpią Grudziądz strzelają bramkę na 1:1, po czym nie mija nawet minuta a znowu muszą odrabiać straty, potem 3 bramka z kontry i po meczu.
Potencjał w nich widać, ale co z tego skoro często brakuje chłodnego podejścia, poczekania na błąd rywala i wykorzystania go z wyrachowaniem. Pewnie z czasem to się zmieni, bo każdy się uczy na swoich błędach, ale nie jestem przekonany czy to nastąpi już w tej kolejce.
Jeśli już coś miałbym wybrać z oferty na ten mecz to zagrałbym remis do przerwy po @2,25 w bet365.

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Spróbuję uderzyć over Arki z Flotą. Gospodarze mają za sobą mecz Pucharu Polski razem z dogrywką w Pucharze Polski. Wygrali w dodatkowym czasie gry 3:2, ale mecz okupili sporym zmęczeniem. Flota również grała w PP, ale już bez takiego szczęścia jakie miała Arka. Po szalonym meczu przegrali z Sandecją 2:4. To tyle jeśli chodzi o suche fakty.
Arka ma problem z zatrzymywaniem kontr rywali. To jest chyba jej największy problem. Grają bardzo ofensywną piłkę, do tej pory nie widziałem tak grającej drużyny. Oczywiście przyniesie to efekt taki, że strzelą sporo goli, ale swoje również stracą.
Nie ma co mówić o jakichś problemach finansowych Floty, bo występują one od bardzo dawna. Nie jest to bogaty klub. To co jednak ich wyróżnia to fakt, że w ostatnich sezonach są zawsze w czubie tabeli i po prostu jadą innych jak tylko chcą. Gdyby chcieli to z łatwością by awansowali mając jeden z najlepszych bilansów w historii tych rozgrywek.
Arka musi nabrać jeszcze trochę pokory, bo Tychy w pierwszej połowie mogły wyjść na prowadzenie, a wtedy mecz mógł różnie się potoczyć. W Płocku spoczęli na laurach i po czerwonej kartce Burego myśleli, że mecz sam się wygra.
Flota do Gdyni przyjedzie z trochę innym nastawieniem. Swoje strzelą, Arka jak zwykle wyjdzie ofensywnie i dlatego widzę tu over.
Arka - Flota
Over 2,25 1,92 Sbobet ✅ 3:0

Otrzymane punkty reputacji: +7
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom