>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

4. Kolejka Bundesligi 27.08-01.09.2013

Status
Zamknięty.
ted 12,8K

ted

Forum VIP
4. Kolejka Bundesligi

4 kolejkę zaczynamy dziś , mecz awansem Bayernu w ramach piątkowego Superpucharu Europy. Reszta meczy niemniej ciekawa, w tym tygodniu szykuję się bardzo wyrównana kolejka, gdzie naprawdę trudno wskazać faworyta co pokazują kursy. Mimo wszystko zapraszam do pisania analiz i znalezienia ciekawych typów.

Otrzymane punkty reputacji: +10
gorszcz 141

gorszcz

Użytkownik
4. Kolejka Bundesligi Freiburg-Bayern
SC Freiburg- FC Bayern
Typ: Bayern -2 (azjatycki)
Kurs: BET 365 2.25
Analize w większości zapożyczę od kolegi krzosz1987:
Dyscyplina: Piłka Nożna - Niemcy, 1.Bundesliga
Spotkanie: Freiburg – Bayern
Typ: Powyżej 4.5 goli
Kurs: 4.00
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Bayern Monachium obecnego sezonu nie rozpoczął z takim przytupem jakby się tego wszyscy spodziewali. 3:1 z Borussią M&quot;gladbach, 2:0 z Norymbergą i 1:0 z Eintrachtem Frankfurt. Niby zwycięstwa jednak brakuje mi tutaj efektownych 5:0 i wyższych wyników jakie w poprzednim sezonie Bayernowi nierzadko się zdarzały. Czy dziś z Freiburgiem możemy spodziewać się kanonady strzeleckiej?
Ciężko powiedzieć, wszak w piątek mecz o Superpuchar Europy ale dziś jednak nie mniej ważny mecz o punkty w lidze. Ponadto wydaje się, że dziś Bayernowi powinno być nieco łatwiej o bramki niż w dwóch poprzednich spotkaniach, Freiburg w dotychczasowych 3 meczach stracił bowiem 8 goli, więcej straciły już tylko ekipy Schalke i HSV. Ponadto trzeba również brać pod uwagę, że zespół z Freiburga jest w przebudowanie, latem odeszło kilku zawodników, a i sytuacja w drużynie nie jest najlepsza. Kontuzjowani są Vegar Eggen Hedenstad, Vaclav Pilar und Marco Terrazzino, czerwone kartki w ostatnim meczu dostali Francis Coquelin i Admir Mehmedi, a na domiar złego nie wiadomo czy gotowi do gry będą Fallou Diagne i Mike&#39;a Hanke. Po stronie Bayernu takich kłopotów nie ma, wiadomo, że nie zagrają Javi Martinez, Holger Badstuber i Thiago Alcantara. Bawarczycy mają jednak długą i solidną ławkę rezerwową więc na pewno brak tej trójki nie będzie widoczny na boisku.
Dlaczego tak wysoki over? Bayern w ostatnich dwóch meczach wygrywał 1:0 i 2:0. Skromne są to wyniki jak na potencjał tej ekipy. Bayernowi w tych spotkaniach brakowało skuteczności, bo patrząc na statystki stwarzali sobie sytuacji podbramkowych: 25 z Nurnberg i 17 z Frankfurt. Dziś liczę, że skuteczność będzie lepsza, grają bowiem z ekipą, która sporo bramek traci na starcie sezonu, zespołem, który ma swoje kłopoty kadrowe. Myślę, więc, że Bayern jest tutaj wstanie strzelić 4-5 bramek a i gospodarze dotychczas w każdym meczu przynajmniej jedną bramkę na mecz strzelali więc liczę na potrzymanie tej tendencji.
Ja od siebie dodam, że do tej pory 2 z 3 bramkarzy grających przeciwko Bayernowi w tym sezonie bundesligi znalazło sie w 11 kolejki Kickera. Poza tym co chyba jeszcze ważniejsze obie ekipy rozgrywały swoje mecze w sobotę. Dla Bayernu to raczej nic nadzwyczajnego ale dla osłabionego i grającego piach Freiburga może to być temat nie do przeskoczenia. Ot czemu uważam, że tym razem wejdzie. Więcej już chyba nie ma co dodawać prócz tego, że nie wierzę aby gospodarze strzelili choć jedną bramkę. Pozdrawiam ;)

lysy-16140 268

lysy-16140

Użytkownik
Freiburg - Bayern(-2) @2.95 Unibet

Mecz rozegrany awansem 4 kolejki Bundesligi, gdyż jak wiemy w piątek monachijczycy zmierzą się w Superpucharze Europy z Chelsea. A więc do rzeczy. Miałem okazję przyjrzeć się meczom obydwu tych drużyn w sobotnie popołudnie Freiburg grał z Wieśniakami w Hoffenheim. Odnośnie tego meczu to o ile ofensywa Freiburga coś jeszcze mogła zaprezentować ciekawego, co wynikało tylko i wyłącznie z tego, że Wieśniaki od 10 minuty grali w 10, o tyle defensywa jak i środek pola totalnie nieuporządkowany, totalny bezład. Do tego bezmyślna czerwona kartka zawodnika Freiburga w 40 minucie, przez co obie drużyny musiały się sporo nabiegać. Bayern natomiast mierzył się w derbach Bawarii na Alianz Arena z FC Norymbergą. Oczywiście jak można się spodziewać całe spotkanie pod kontrolą monachijczyków (posiadanie piłki 74-26), oprócz jednego błędu obrony, kiedy zostawiła wolnego Ginczka i ten uderzył w poprzeczkę bramki chronionej przez Neuera to by było na tyle. Bayern w pełni kontrolował mecz, rozgrywał piłkę i tylko kwestią czasu było aż posypią się kolejne bramki. Nigdy nie preferowałem gry tak wysokich handicapów na takie drużyny jak Bayern czy inne potęgi światowe, ale do czego zmierzam. Dwa mecze na przestrzeni trzech dni to za dużo jak dla ekipy Freiburga, wliczam w to, że musieli się sporo nabiegać w sobotnim meczu z Hoffenheim, a dziś Bayern zmusi ich do niczego innego jak do biegania po własnej połowie i bronienia się całą drużyną. Na dodatek Bayern jest przygotowany do takiego grania na trzech frontach, a więc puchar, liga i liga mistrzów, do tego szeroka kadra więc w dzisiejszym meczu właśnie, to goście powinni zrobić sobie trening strzelecki przed piątkowym superpucharem i nie dadzą żadnych szans tak nieuporządkowanej drużynie jaką jest Freiburg. Każdy inny wynik będzie dla mnie sporą niespodzianką.

ostrowiec 53

ostrowiec

Użytkownik
SC Freiburg - Bayern Munchen - Freiburg over 0.5 gola (1.76 - Marathonbet)

Siemka ! Na dzień dzisiejszy zaplanowano pierwsze spotkanie w ramach 4 kolejki niemieckiej Bundesligi , w którym to naprzeciwko siebie na Badenova Stadium zmierzą się ekipy S.C. Freiburg i Bayernu Munchen . Zdecydowanymi faworytami w tym spotkaniu są rzecz jasna przyjezdni , i każdy inny wynik jak przekonywujące zwycięstwo Bawarczyków będzie niemałą niespodzianką . Ja jednak w tym spotkaniu postanowiłem skłonić się ku innemu rozwiązaniu , które według mnie jest dużą lokatą . Wydaje mi się że na chwilę obecną zdobycie jednej bramki nie powinno być dla gospodarzy większym problemem .
Piłkarze gospodarzy obecny sezon nie rozpoczęli najlepiej . Po rozegranych trzech kolejach plasują się na dalekiej 14 pozycji w tabeli z dorobkiem zaledwie jednego punktu . Sądzę jednak że z czasem rozkręcania się sezonu Freiburg będzie grał coraz lepszą piłkę i powalczy o coś więcej niż tylko utrzymanie w lidze . W dwóch pierwszych spotkaniach sezonu musieli uznać dwukrotnie wyższość rywali . Najpierw po średnim meczu przegrali w Leverkusen z miejscowym Bayerem 3-1 , następnie u siebie po słabiutkim meczu przegrali z Maisz 1-2 . Te dwa spotkania pokazały że zespół jeszcze nie wszedł w sezon odpowiednio i trochę czasu to zajmie . W sobotę udało im się wreszcie zdobyć pierwszy punkt . Po dosyć dobrym meczu zremisowali z Hoffenhaim 3-3 i według mnie właśnie to spotkanie było tym , na które wszyscy czekali . Wreszcie odblokowała się ofensywa , która w ekipie gospodarzy naprawdę jest na wysokim poziomie . Uważam że już w dzisiejszym meczu zobaczymy inną – miejmy nadzieję skuteczniej grającą drużynę . W meczach z takimi rywalami motywacja w każdym klubie jest dodatkowa . W końcu każdy chce ograć mistrza . Oczywiście daleko jestem od stwierdzenia że gospodarze są wstanie wywalczyć jakiś punkt , jednak uważam ze zdobycie jednej bramki nie powinno być aż tak wielkim problemem .
Z drugiej strony wielki Bayern . Początek sezonu mają taki , jak chyba wszyscy sobie w klubie założyli . Po trzech kolejkach Bawarczycy zdobyli komplet punktów i na chwile obecną plasują się na 3 pozycji . Gra gości jednak nie jest aż tak zachwycająca , jak sobie wszyscy by wyobrażali . Jak dla mnie gra Bayernu jest trochę bezbarwna , i tak na dobrą sprawę mam tylko nadzieję , że nowy trener nie będzie chciał robić z Bayernu drugiej Barcelony bo to nie wyjdzie im na dobre . W pierwszej kolejce bo dosyć dobrym meczu pokonali na własnym boisku Moenchengladbach 3-1 , następnie na wyjeździe zwyciężyli 0-1 z Eintrachtem by w ostatniej kolejce pokonać po mimo wszystko słabym meczu Nurnberg 2-0 . Jak widzimy w dotychczasowych spotkaniach Bawarczycy stracili zaledwie jedną bramkę , jednak ja uważam że w dzisiejszym pojedynku bardzo możliwa jest strata kolejnych goli . Dotychczasowe wyniki są dobre – styl gry nie najlepszy . Wydaje mi się że to idealne opisanie dotychczasowej gry gości . Wiadomo że osiągane wyniki są najważniejsze , jednak można się było spodziewać lepszej gry po mistrzach kraju . Według mnie dzisiejszy pojedynek będzie najcięższym pojedynkiem patrząc na poprzednie mecze .
Teraz kilka słów o nieobecnych . W ekipie gospodarzy z powodu kartek wyleciało dwóch bardzo ważnych graczy . Mowa tutaj o Admirze Mehmedim i Francisu Coquelinie . Do tej dwójki dochodzą jeszcze kontuzjowanie : Vegar Hedenstad , Vaclav Pilar i Marco Terrazzino . Streich ma mały dylemat kogo wystawić w miejsca Mehmediego i Coquelina ponieważ obaj zawodnicy stanowią pewny człon zespołu . Niepewny był także występ Mike Hanke i Fallou Diagne . Według niepotwierdzonych informacji obaj jednak będą już w dzisiejszym pojedynku dostępni do dyspozycji trenera . W ekipie gości również kilku zawodników nie będzie mogło wystąpić w dzisiejszym spotkaniu , jednak Guardiola ma w swoim zespole tylu klasowych zawodników że nie będzie najmniejszym problemem zastąpienie kontuzjowanych graczy . Dzisiaj na 100% nie zagrają Holger Badstuber , Piere-Emile Hojbjerg , Javi Martinem i Thiago Alcantara . Głównie nieobecność Marines i Alcantary może być większym problemem dla gości , jednak nie powinno być większych problemów aby ich zastąpić .
Reasumując uważam że strzelenie jednej bramki nie powinno być większym problemem dla Freiburga . Dobrze w sezon wszedł Freis i Sorg co powinno dać większą stabilność zarówno w ofensywie jak i defensywie . Według mnie kurs bardzo przesadzony i typ ma bardzo duże szanse aby zaksięgować .
Pomogłem ? Kliknij dzięki ! Dla was to nic wielkiego a mnie motywuje do pisania kolejnych analiz !

Otrzymane punkty reputacji: +7
maro-17 789

maro-17

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Bundesliga
Spotkanie: Freiburg - Bayern Monachium
Typ: HT/FT 2/2 ⛔ ( 0:1 / 1:1 ) :;/:
Kurs: 1,75
Bukmacher: Unibet
Analiza:

Bayern ostatnio nie mógł złamać dość długo defensywy Norymbergi w derbach ale ostatecznie wszystko skończyło się dla nich bardzo dobrze. Spowodowane to było w głównej mierze wolniejszym tempem gry niż zawsze a jak tylko wrzucili drugi bieg to wszystko się wyjaśniło.

Wiadome, w piątek Bayern gra jakże arcyważny mecz o Superpuchar Europy z Chelsea i mecz z Freiburgiem po prostu trzeba zagrać i ofc wygrać. Nic więcej. A prowadzenie już do połowy gram właśnie dlatego, że uważam, iż Bayern od razu będzie chciał strzelić 1, 2 bramki i dograć spokojnie mecz do końca będąc już myślami gdzieś przy pojedynku z Chelsea a nie zostawić wygranie meczu na ostatnie 20 minut i co z tym związane jakąś super-eksploatacje w końcówce.

Dalsza sprawa to defensywy. Drużyna z Monachium po 3 kolejkach ma na koncie 1 straconą bramkę zaś Freiburg aż 8. Wiemy co się może stać jak przejedzie po nich rozpędzony walec bawarski. Do tego zaledwie 1 zdobyty punkt nie wróży dobrze gospodarzom tego meczu.

I ostatni argument. Jako, że w piątek ważny mecz może Josep coś tam porotuje składem co powinno być wielkim plusem. Muller, Shaqiri czy Pizarro na pewno są bardzo głodni gry. A może to będzie mecz Goetze?? Przekonamy się. Aaaaa i jeszcze jedno: wypadł Thiago więc jedno miejsce też się zwolniło. Jak to wszystko ustawi Pep?? Zobaczymy. Niemniej jednak liczę na pewne zwycięstwo Bayernu po prowadzeniu już do połowy a kurs w Unibecie na to zdarzenie na pewno zachęca bo jest dużo dużo wyższy niż w innych bukach. Powodzenia !

don-draper 105

don-draper

Użytkownik
Freiburg - Bayern /// Bayern -1,5/// 1,901 /// Pinnacle /// 3/10 ⛔
Nie ma co szaleć z tym spotkaniem - Bayern już w piątek zagra w Pradze o Superpuchar i to spotkanie jest ich priorytetem. Jednak w drodze do Czech będą jeszcze musieli wstąpić do Fryburga i zgarnąć 3 punkty. Zwycięstwa Bawarczyków jestem pewien, ale patrząc na ich wcześniejsze mecze w Bundeslidze nie spodziewałbym się szału. Guardiola cały czas coś kombinuje, przestawia, ale stylu w tym nie widać. Na Freiburg i to wystarczy, gorzej może się skończyć piątkowy mecz z The Blues. Kontuzjowany jest Thiago, ale patrząc na stosunek Guardioli do tego zawodnika, może to i lepiej. Wystarczyło obejrzeć drugą połowę meczu z Norymbergą i to co działo się po zejściu Hiszpana (i Goetzego). Zarówno Guardiola jak i Thiago nie mogą sobie przyswoić faktu, że Niemcy to nie Hiszpania i tutaj katalońska gra może okazać się nieskuteczna. Gołym okiem widać, że większości drużyny takie granie również nie po drodze. Z kolei Freiburg w ostatniej kolejce zdobył pierwszy punkt w lidze z Hoffenheim. Niestety, wykluczeni z gry przez czerwone kartki zostali Coquelin i Mehmedi. Freiburg jest cieniem drużyny z zeszłego sezonu, głównie przez letnią wyprzedaż i pozbycie się całego trzonu drużyny. Powinni się ze spokojem utrzymać. I tyle. Niczego więcej nie powinno się po nich spodziewać. Dzisiaj spodziewam się, ze Bayern koniecznie będzie chciał zagrać na 0 z tyłu, pokonując przeciwnika skromnym 0:1/0:2.
BTW, z weekendowych spotkań ciekawie wygląda Norymberga, Borussia M i Bayer (w ich przypadku po meczu Schalke z PAOKiem będzie wiadomo więcej).

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
@up, skoro typujesz 0-1/0-2 to lepszy jest under 2.5 po 2.54 w Sportingbet. Bayern to nie ta sama drużyna co w zeszłym sezonie. Co prawda nie oglądałem jeszcze żadnego spotkania ale mam wrażenie jakby Guardiola na siłe próbował pokazać że jego filozofia jest super, zamiast kontynuować dzieło Heynckesa. Dlatego z tymi handicapami ja się wstrzymuję, póki zawodnicy jeszcze się zgrywają i poznawają system Guardioli.
under 2.5 ✅ 2.54 3/10

Otrzymane punkty reputacji: +3
sc@ner 164

sc@ner

Użytkownik
Freiburg - Bayern
✅ Poniżej 3,5 gola w meczu | 1.57 Bet365 ✅ 2 bramki
⛔ Dokładny wynik(wiele opcji) 0:1, 0:2 lub 0:3 | 2.60 Bwin ⛔ 1:1Nic lepszego na to spotkanie nie jestem w stanie wymyślić. Bayern przyjeżdża wygrać jak najmniejszym wkładem sił w to spotkanie, bowiem w piątek odbędzie się mecz o Superpuchar z Chelsea, więc powinniśmy zobaczyć na boisku przede wszystkim drugi garnitur, który oczywiście nie ustępuje umiejętnościom pierwszemu. Bez względu na to kto zagra bramek będzie na lekarstwo. Drużyna wciąż nie może się odnaleźć w stylu narzucanym przez Guardiolę. Poza skrzydłami w ofensywie niewiele się dzieje, masa podań w poprzek boiska, mizerna ilość strzałów. Nowi zawodnicy(Goetze i Thiago) jeszcze nie odnajdują się w zespole(patrz: mecz z Norymbergą), po wejściu na murawę Mullera i Kroosa wszystko ruszyło z kopyta i zakończyło się wynikiem 2:0.
Jeśli chodzi o absencje w meczu nie zagra Thiago, który doznał kontuzji w meczu z Norymbergą, Holger Badstuber oraz najprawdopodobniej Javi Martinez.
Z kolei w drużynie Freiburga nie zagrają: Coquelin i Admir Mehmedi(czerwone kartki z Hoffenheim) oraz niepewne są jeszcze występy Fallou Diagne i Mike&#39;a Hanke.
Spodziewam się podobnego przebiegu spotkania jak w dwóch poprzednich meczach Bayernu.

gregorczen 1K

gregorczen

Użytkownik
SC Freiburg - Bayern Munchen (-1.5) @ 1.87 Pinnacle ⛔

Myślę, że handi - 1,5 na to spotkanie jest bardzo dobrym rozwiązaniem. Bayern mimo iż dotychczas nie gromi rywali różnicą kilku bramek - gra bardzo dobrze. Ostatnie spotkanie z Nurnberg całkowicie pod kontrolą bawarskiej drużyny. Freiburg natomiast sezon rozpoczął od dwóch porażek (z Leverkusen i Mainz) a także remisu w ostatnią sobotę z Hoffenheim (pomogła znacznie czerwona karta dla rywala w 9 minucie, po tym jak Coquelin również ujrzał czerwony kartonik i obie drużyny grały w dzięsiątkę gra Freiburg&#39;a opadła). Ciekawi mnie jak gospodarze dzisiejszego spotkania wytrzymają również kondycyjnie, obawiam się, że dwa mecze w tak krótkim okresie czasu mogą stanowić dla nich problem. Tym bardziej, że dzisiaj za piłką będą musieli się troszkę nabiegać bo Bayern długo się przy niej utrzymuje o czym świadczą chociażby statystyki (w spotkaniu z Nurnberg 74% posiadanie piłki, z Frankfurt&#39;em 66%). Podsumowując nie widzi mi się tutaj inny wynik niż zwycięstwo Bayernu róznicą przynajmniej dwóch bramek.

A 13

atak.

Użytkownik
Moenchengladbach pograłem w Milenium po kursie 1,85 ,myśle ,że warto łapać kursy w tych granicach na czystą 1 ,a 1x to już pewniak na 99,9% do soboty pewnie polecą do 1,65(tak myślę). Werder to dno ,jakim cudem od Dortmundu dostali tylko 1:0 to nie wiem... Z przodu nie mają kim zbytnio zagrozić , a Gladbach u siebie to solidna ekipa ,fakt początek niezbyt udany jeśli chodzi o punkty ,ale wyjazdy na teren Bayernu i Bayeru to raczej dla każdej ekipy się źle kończą. Nie ma co szukać tu na sile niespodzianki bo raczej jej tu nie zobaczymy.

Grac45 57,3K

Grac45

Forum VIP
Moenchengladbach pograłem w Milenium po kursie 1,85 ,myśle ,że warto łapać kursy w tych granicach na czystą 1 ,a 1x to już pewniak na 99,9% do soboty pewnie polecą do 1,65(tak myślę). Werder to dno ,jakim cudem od Dortmundu dostali tylko 1:0 to nie wiem... Z przodu nie mają kim zbytnio zagrozić , a Gladbach u siebie to solidna ekipa ,fakt początek niezbyt udany jeśli chodzi o punkty ,ale wyjazdy na teren Bayernu i Bayeru to raczej dla każdej ekipy się źle kończą. Nie ma co szukać tu na sile niespodzianki bo raczej jej tu nie zobaczymy.
Identycznie rok temu myślałem, męczarnie 3/4 meczu zakończone golem na 1-0 i szybka odpowiedzą Werderu który dał wynik 1-1 wtedy pamiętam kurs na Gladbach też był bardzo atrakcyjny a wynosił 2,05.

S 37

szczepanirydlo

Użytkownik
Wstrzymałbym się z tym hurraoptymizmem na Bayern. Wychodzą rezerwą:
Neuer - Dante, van Buyten, Shaqiri, Rafinha, Pizarro, Götze, Müller, Contento, Schweinsteiger, Kroos.
Fakt. Rezerwa może spokojnie ograć Freiburg, ale może też i wpuścić jakąś bramkę. W obronie niepewny van Buyten i słabiutki Contento, a i Rafinha do najlepszych obrońców nie należy.

B 2,2K

barichello

Użytkownik
Wstrzymałbym się z tym hurraoptymizmem na Bayern. Wychodzą rezerwą:

Neuer - Dante, van Buyten, Shaqiri, Rafinha, Pizarro, Götze, Müller, Contento, Schweinsteiger, Kroos.

Fakt. Rezerwa może spokojnie ograć Freiburg, ale może też i wpuścić jakąś bramkę. W obronie niepewny van Buyten i słabiutki Contento, a i Rafinha do najlepszych obrońców nie należy.
jak się czyta, że wychodzą rezerwy, a następnie patrzy na skład to aż się micha cieszy :grin: z takim potencjałem w ofensywie to Bayern jest w stanie strzelić z 3 gole spokojnie, tym bardziej, że defensywa Freiburga nie błyszczy. Czy faktycznie dojdzie do pogromu? nie wiem, ale przy takiej formie gospodarzy, nie sądzę, żeby byli w stanie urwać punkty.

bartek87 2

bartek87

Użytkownik
Hannover 96 - Mainz obie strzelą: TAK @ 1.65 STS ✅

Myślę, że w tym meczu zobaczymy bramki po obu stronach, Hannover drużyna od ostatnich kilku sezonów bardzo silna u siebie, która potrafi strzeląć bramki niestety defensywa nie jest ich najmocniejszą stroną. Drużyna z Moguncji 3 mecze wygrane z rzędu, w których strzelili 7 bramek to przy niezbyt dobrej obronie Hannoveru, nie martwiłbym się o bramkę dla Mainz. Wynik tego meczu wg mnie wytypować ciężko i najlepszą opcją na to spotkanie wydaje się BTS lub jakiś over.
Schalke 04 - Bayer Leverkusen obie strzelą: TAK @ 1.45 STS ⛔

Drugi typ, w którym wydaje mi się, gdzie oba zespoły powinny trafić do siatki. Typ do wytypowania również uważam za bardzo trudny, z jednej strony Schalke drużyna, która jak na razie zawodzi zarówno w lidze, jak i w elimnacjach LM (remis ostatnio z PAOK-iem 1-1 u siebie), można powiedzieć niech dziękują działaczom z UEFA za nałożoną karę na Metalist bo w moim odczuciu, Ukraińcy mieliby łatwą drogę do awansu przy obecnej postawie piłkarzy z Gelsenkirchen. Z drugiej strony Schalke potrafi zaskoczyć w niewiadomym momencie, o czym nie raz już się przekonałem chociaż z uwagi na to, że dzisiaj grają bardzo ważny mecz w Grecji, nie sądzę, aby poradzili sobie z solidną drużyną Aptekarzy, natomiast u siebie są w stanie coś strzelić i nie sądzę, że mecz ten zakończy się dla którejś z drużyn zerowym dorobkiem w bramkach. O drużynie Bayeru nie ma co zbyt więcej pisać, jak na razie grają każdy widzi i myślę, że minimum tą jedną bramkę są w stanie zdobyć.

S 37

szczepanirydlo

Użytkownik
jak się czyta, że wychodzą rezerwy, a następnie patrzy na skład to aż się micha cieszy :grin: z takim potencjałem w ofensywie to Bayern jest w stanie strzelić z 3 gole spokojnie, tym bardziej, że defensywa Freiburga nie błyszczy. Czy faktycznie dojdzie do pogromu? nie wiem, ale przy takiej formie gospodarzy, nie sądzę, żeby byli w stanie urwać punkty.
Ja osobiście chciałem pograć Bayern do zera (jakoś po 2,1 na bwinie widziałem), ale po obejrzeniu zestawienia ich obrony zrezygnowałem z tego pomysłu. Tak naprawdę dzisiaj może paść każdy wynik. Pograłem sobie BTS za drobne żeby się przyjemniej oglądało.

Freiburg - Bayern (BTS @1,95 bwin) ✅

e: na Bayern grający bez Riberiego się nie stawia. ????

ryba_gangsta12 665

ryba_gangsta12

Użytkownik
Freiburg - Bayern
Typ: Bayern wygra i poniżej 3,5 bramki⛔ 1:1
Kurs: 2,10 Bet365​
Odrazu nasuwa mi się tutaj coś takiego. Czysty win Bayernu słaby kurs więc trzeba wysilić się i poszukać coś innego. Kurs na under 3,5 nie zadowala mnie a skoro win gości bardzo pewny to czemu nie pograć zakładu połączonego?
Jak wiadomo Bayern jest myślami przy innym meczu, tym piątkowym. Mimo tego na ten mecz przewidywany jest mocny skład.
Przewidywane składy wg serwisu kicker.de:
SC Freiburg: Baumann - Mujdza, Diagne, Ginter, Sorg - Schuster, Fernandes - Schmid, Kerk - Guedé, Freis
BAYERN: Neuer - Lahm, van Buyten, Dante, Alaba - Schweinsteiger - Robben, T. Müller, T. Kroos, Ribery - Pizarro
Monachijczycy jak w poprzednich meczach zdominują przeciwników. Ogromna przewaga w posiadaniu piłki i ilości wymienionych podań. Piłkarze Freiburga zapewne nastawią się tylko na kontry podobnie jak Norymberga. Gospodarze znani są z dobrej gry taktycznej oraz, że mało tracą bramek na swoim stadionie. Przewiduję, że dzisiejszy mecz będzie bardzo podobny do ostatniego ligowego Bayernu. Do tego dochodzi aspekt piątkowego meczu, więc domyślać się można że dziś będzie minimalny wkład w wygraną.
Do tego dochodzi h2h pomiędzy ekipami.
Jak widać mój typ w ostatnich 5 meczach na stadionie Freiburga padał aż 4 razy! A we wszystkich 10 aż 6 razy.
Według mnie po takim kursie warto grać a nie bawić się w jakieś minusowe handi bo może być 0:1 lub 0:2 aby tylko zdobyć 3 punkty.

S 37

szczepanirydlo

Użytkownik
BAYERN: Neuer - Lahm, van Buyten, Dante, Alaba - Schweinsteiger - Robben, T. Müller, T. Kroos, Ribery - Pizarro
Z tym, że Bayern zagra całkowicie innym składem, który podałem wcześniej. Nie neguję Twojego typu, ale wg mnie Bayern coś w tym meczu wpuści. A jeśli wpuści to raczej wynik będzie over 3,5.

A jak będzie przekonamy się już za chwilę. ????

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
po meczu Freiburg - Bayern
Nie lubię grających minimalistycznie klubów. W poprzednim sezonie Bayern do nich się nie zaliczał. Zazwyczaj każdy mecz grali, a nie się bawili i każdy wygrywali co najmniej 2 bramkami. Niestety po 4 kolejkach z udziałem bawarczyków muszę stwierdzić, że Pep Gaurdiola psuje ten zespół. To co było dzisiaj to jak Schalke z PAOKIEM w I rundzie. Bayern mógł wygrać wysoko, ale z przykrością stwierdzam, że im się po prostu nie chciało i za to zapłacili straconym punktem. Nie wiem czy to przez początek sezonu, ale we wszystkich ligach mistrzowie grają (po za pierwszą kolejką) po prostu żenująco słabo. PSG, które w końcu wygrało ostatni mecz, Man Utd ostatnio 0:0 i Barcelona jak Bayern jednobramkową przewagą.

S 37

szczepanirydlo

Użytkownik
Nie usprawiedliwiam w żaden sposób Bayernu, ale granie tak wysokich handi po tak niskich kursach jest po prostu nieopłacalne. W tamtym sezonie już, kiedy Bayern wygrywał wszystko jak leciało, w przekroju całego sezonu Bayern był przez bukmacherów przeceniany (pisano o tym bodajże na pinnacle). To znaczy, że bardziej opłacało się zagrać handi w stronę przeciwnika niż na Bayern. W tym sezonie, kiedy drużyna nie jest ze sobą zgrana, bo Pep na siłę wciska im tiki-takę i inne widzi-misia (jak Lahm w środku pomocy) tym bardziej powinno się podchodzić do kursów na Bayern z dystansem.
A jeśli chodzi o sam mecz, to ja nie widzę tu żadnego minimalizmu. Gdyby grali z jakąkolwiek lepszą drużyną to by ten mecz przegrali. Sam van Buyten sprezentował Freiburgowi co najmniej trzy kontry swoimi stratami czy nieudanymi wybiciami. Contento na boisku w ogóle nie było. Może z 2 razy go przy piłce widziałem. Tylko i wyłącznie przez to, że Freiburg jest słaby w ofensywie jak barszcz, Bayern tego meczu nie przegrał.
I na koniec już: z czterech defensywnych pomocników w Bayernie w tej chwili nie mają do dyspozycji żadnego... Schweinsteiger, Martinez, Thiago kontuzjowani i Gustavo w Wolfsburgu. Śmiechowo.

maro-17 789

maro-17

Użytkownik
Nie usprawiedliwiam w żaden sposób Bayernu, ale granie tak wysokich handi po tak niskich kursach jest po prostu nieopłacalne. W tamtym sezonie już, kiedy Bayern wygrywał wszystko jak leciało, w przekroju całego sezonu Bayern był przez bukmacherów przeceniany (pisano o tym bodajże na Pinnacle). To znaczy, że bardziej opłacało się zagrać handi w stronę przeciwnika niż na Bayern. W tym sezonie, kiedy drużyna nie jest ze sobą zgrana, bo Pep na siłę wciska im tiki-takę i inne widzi-misia (jak Lahm w środku pomocy) tym bardziej powinno się podchodzić do kursów na Bayern z dystansem.
A jeśli chodzi o sam mecz, to ja nie widzę tu żadnego minimalizmu. Gdyby grali z jakąkolwiek lepszą drużyną to by ten mecz przegrali. Sam van Buyten sprezentował Freiburgowi co najmniej trzy kontry swoimi stratami czy nieudanymi wybiciami. Contento na boisku w ogóle nie było. Może z 2 razy go przy piłce widziałem. Tylko i wyłącznie przez to, że Freiburg jest słaby w ofensywie jak barszcz, Bayern tego meczu nie przegrał.
Z pierwszą częścią jak najbardziej się z Tobą zgadzam.
A jeśli chodzi o drugą to widzisz ja nie stawiałem handicapu tylko ht/ft i też dupa. I trochę widać ten minimalizm. Bo okazji Freiburga nie neguje ale sam Bayern przy 1:0 miał kilka okazji na 2:0 i po meczu praktycznie już a oni się tak srają od kilku spotkań i dzisiaj się przejechali...niestety ja również z nimi ( a w zakładzie bardziej nie pewne było to czy będą prowadzić już do połowy niż to czy wygrają na koniec - jak się okazało było zupełnie odwrotnie).

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom