Dyscyplina:
Piłka Nożna -
Niemcy, 1.
Bundesliga
Spotkanie: Freiburg – Bayern
Typ: Powyżej 4.5 goli
Kurs: 4.00
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Bayern Monachium obecnego sezonu nie rozpoczął z takim przytupem jakby się tego wszyscy spodziewali. 3:1 z Borussią M"gladbach, 2:0 z Norymbergą i 1:0 z Eintrachtem Frankfurt. Niby zwycięstwa jednak brakuje mi tutaj efektownych 5:0 i wyższych wyników jakie w poprzednim sezonie Bayernowi nierzadko się zdarzały. Czy dziś z Freiburgiem możemy spodziewać się kanonady strzeleckiej?
Ciężko powiedzieć, wszak w piątek mecz o Superpuchar Europy ale dziś jednak nie mniej ważny mecz o punkty w lidze. Ponadto wydaje się, że dziś Bayernowi powinno być nieco łatwiej o bramki niż w dwóch poprzednich spotkaniach, Freiburg w dotychczasowych 3 meczach stracił bowiem 8 goli, więcej straciły już tylko ekipy Schalke i HSV. Ponadto trzeba również brać pod uwagę, że zespół z Freiburga jest w przebudowanie, latem odeszło kilku zawodników, a i sytuacja w drużynie nie jest najlepsza. Kontuzjowani są Vegar Eggen Hedenstad, Vaclav Pilar und Marco Terrazzino, czerwone kartki w ostatnim meczu dostali Francis Coquelin i Admir Mehmedi, a na domiar złego nie wiadomo czy gotowi do gry będą Fallou Diagne i Mike'a Hanke. Po stronie Bayernu takich kłopotów nie ma, wiadomo, że nie zagrają Javi Martinez, Holger Badstuber i Thiago Alcantara. Bawarczycy mają jednak długą i solidną ławkę rezerwową więc na pewno brak tej trójki nie będzie widoczny na boisku.
Dlaczego tak wysoki over? Bayern w ostatnich dwóch meczach wygrywał 1:0 i 2:0. Skromne są to wyniki jak na potencjał tej ekipy. Bayernowi w tych spotkaniach brakowało skuteczności, bo patrząc na statystki stwarzali sobie sytuacji podbramkowych: 25 z Nurnberg i 17 z Frankfurt. Dziś liczę, że skuteczność będzie lepsza, grają bowiem z ekipą, która sporo bramek traci na starcie sezonu, zespołem, który ma swoje kłopoty kadrowe. Myślę, więc, że Bayern jest tutaj wstanie strzelić 4-5 bramek a i gospodarze dotychczas w każdym meczu przynajmniej jedną bramkę na mecz strzelali więc liczę na potrzymanie tej tendencji.