>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

4. Grand Prix Rosji [29.04-01.05.2016]

Status
Zamknięty.
abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Grand Prix Rosji

29 kwietnia - Piątek

Trening 1 - 09:00
Trening 2 - 13:00
30 kwietnia - Sobota
Trening 3 - 11:00
Kwalifikacje - 14:00
1 maja - Niedziela
Wyścig - 14:00
Informacje o torze:
Nazwa toru: Sochi International Street Circuit
Pierwsze Grand Prix: 2014
Długość toru: 5.848 km
Liczba okrążeń: 53
Długość wyścigu: 309,75 km
Najszybsze okrążenie (w wyścigu): 1:40.071 (Sebastian Vettel 2015)

Dobór opon poszczególnych kierowców:

Przenosimy się do Rosji w dość nietypowym okresie, bo przyzwyczajeniu byliśmy do oglądania toru w Soczi w październiku. Rosberg znów jest faworytem do wygrania wyścigu, który wygrał wszystkie dotychczasowe wyścigi,czuje się bardzo mocno i wyrasta nam powoli (jeśli Hamilton nie weźmie się w garść) na faworyta do mistrzowskiego tytułu.
W GP Rosjii wybrały w zdecydowanej większości wiele zestawów supermiękkich opon, co nie dziwi gdyż tor w Soczi należy do bardzo łagodnych dla ogumienia, przez co Vettelowi pół roku temu udało się pokonać dystans wyścigu na jednym komplecie pośrednich opon. Czy i w tym roku powtórzy ten wyczyn?
Zapraszam do dyskusji oraz podawania typów!

heros123 1K

heros123

Użytkownik
1. trening:

W pierwszym treningu w Red Bullach była testowana jedna rzecz. Chodziło o ochronną szybę zamontowaną w samochodzie Danilla Kvyata i Daniela Riccardo. Wg mnie ten pomysł jest dużo lepszy niż system &quot;halo&quot;, który był sprawdzany podczas testów w Hiszpanii. Trzeba przyznać, że ten pomysł Red Bulla prezentuje się naprawdę nieźle. Poniżej zdjęcia:

Tak ma to działać:
https://www.youtube.com/watch?v=quOc-eNYH6g

Dla porównania wspomniany system &quot;halo&quot; poniżej:

Zapraszam do dyskusji ????

heros123 1K

heros123

Użytkownik
2. trening:

Widać, że Lewis jest bardzo zmobilizowany, aby przerwać w ten weekend passę Nico. Jutro w kwalifikacjach będzie się działo, a może jeszcze Vettel z Raikkonenem włączą się w walkę o P1.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Wg mnie ten pomysł jest dużo lepszy niż system &quot;halo&quot;, który był sprawdzany podczas testów w Hiszpanii. Trzeba przyznać, że ten pomysł Red Bulla prezentuje się naprawdę nieźle.
Wiadomo, względy bezpieczeństwa, ale jakoś trudno mi sobie bolidy z czymś takim na dłużej wyobrazić... Nie podoba mi się po prostu.

Jutro w kwalifikacjach będzie się działo, a może jeszcze Vettel z Raikkonenem włączą się w walkę o P1.
Raczej nie Seb. Vettel otrzymał karę cofnięcia 5 miejsc na starcie za wymianę skrzyni biegów -&gt; http://www.f1wm.pl/php/news_id-37727.html

GP Rosji - Kwalifikacje sobota 14:00
Fernando Alonso - Romain Grosjean
Typ: Alonso @ 1,60
✅✅14-15
Kimi Raikkonen - Daniel Ricciardo
Typ: Raikkonen @ 1,40
✅✅2-6
AKO @ 2,24 betsafe/betsson

Alonso w swoich dotychczasowych kwalifikacjach ociera się o Q3 za każdym razem. W Chinach zabrakło niewiele.
Na Grosjeana patrzymy jak na rewelację, świetne wyścigi, ale akurat kwalifikacje już tak dobrze mu nie szły. Poza tym widać jakby nawet na treningach, że bolid Haas jakby dostał lekkiej zadyszki. McLaren za to duża poprawa względem poprzedniego sezonu. Wreszcie mniej awaryjni, a i systematycznie w treningach wskakują do top10.
Patrzę na czasy dzisiejsze i tak
1 trening: Alonso szybszy o 0,6 sek od Romaina
2 trening: Alonso szybszy o prawie 0,8 sek od Romaina.

Poza tym wypowiedź Alonso

Fernando Alonso (P12/P10): Wejście chociaż jednym bolidem do Q3 będzie jutro dla nas dobrą wiadomością. Myślę, że jest to możliwe. Wiem, że w przeszłości piątkowe wyniki były dla nas nieco zbyt optymistyczne, jednak bolid prowadził się dziś dobrze. Nie jesteśmy w 100 procentach tam gdzie chcemy, ciągle możemy się nieco poprawić. Zobaczymy czy to wystarczy by wejść jutro do czołowej dziesiątki. Bolid był nieco niezbalansowany w niektórych zakrętach, ale jeśli zwiększymy moc i zmusimy do pracy opony to możemy poprawić naszą pozycję. Mam nadzieję, że damy z siebie wszystko.
Jak dla mnie Hiszpan wyżej.

Raikkonen i Vettel zawiedli w Chinach, ale tam na ostatnim kółku pomiarowym, które decydowało o pole position obaj popełnili błędy. Stąd Ricciardo startował z P2.
Ferrari jednak na weekend do Soczi przyjechało ze zmodyfikowanym silnikiem. Użyli 3 tokenów by polepszyć jednostkę.
Na treningach Kimi dwukrotnie szybszy, a przecież w 1 sesji nawet nie wyjechał na supermiękkich oponach, a i tak był na P4.
Przewaga 0,3 sek z treningów może zostać zachowana. A i tak coś czuję, że jutro Williamsy mogą być większym zagrożeniem dla Red Bulla niż Red Bull dla Ferrari, ot taka &quot;czutka&quot; ;)

-------------------------------

Rosberg ? Hamilton? Raczej na pole position typowałbym Hamiltona, w sumie kurs @2,00 nie wygląda wcale głupio! Pogram to sobie też lekko na pewno. Poza tym może z rana jeszcze któryś z buków wystawi coś ciekawego to rzucę okiem.

A Wy co stawiacie na kwale? ;&gt;

RBR1one 710,9K

RBR1one

ModTeam
Członek Załogi
Zwyciesca kwalifikacji - Hamilton ⛔ to jest ku*wa jakas komedia...
Buk: Expekt
Kurs: 2

Również skłaniam sie w str Lewisa i mysle ze zgarnie tutaj PP. 1 trening dla Rosberga, 2 dla Lewisa. Determinacja i wola zwycięstwa i przelamania pasma niepowodzenia i pecha również po stronie Anglika. Uwazam ze dzisiaj nastapi przelamanie i to Hamilton wygra kwalifikacje. Po za tym on uwielbia ten tor. Stawiam na Lewisa.

abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Q
Pascal Wehrlein - Rio Haryanto @ 2,55⛔⛔ Expekt minimalnie 0.064
Dwóch debiutantów w tym sezonie w zespole Manora. Jak na razie w kwalikacjach lepszy zawodnik z Indonezji 2:1. Rio szybszy od Pascala przez cały weekend w Rosji, jedynie w pierwszym treningu problemy z drążkiem kierowniczym i strata 1h treningu przez co słabszy czas. Pascal ma problemy z przyczepnością.

heros123 1K

heros123

Użytkownik
kwalifikacje - 14:00

Sebastian Vettel - Kimi Raikkonen @ 1,25✅ bet365 2 - 4
Kurs do jakiegoś dubelka. Trochę pechowy jest to weekend dla Niemca ze względu na wczorajsze problemy z samochodem. Na szczęście nie chodziło o silnik, tylko zawiniła elektronika. Seb dostał karę 5 miejsc na starcie za wymianę skrzyni biegów i prawdopodobnie wystartuje jutro z około 8 pozycji. Vettel będzie bił się dzisiaj z Raikkonenem o 3 pozycję, bo wydaje się, że Merole poza zasięgiem. W tym pojedynku stawiam na Seba, bo po 1) lepiej jeździ w ten weekend od Kimiego i jest sporo szybszy, co pokazał już ten dzisiejszy trening, po 2) Kimiemu cały czas coś nie pasuje w bolidzie i ma jakieś drobne problemy, a po 3) Vettel wygrywa w tym sezonie w kwalifikacjach z Kimim 2-1 i dzisiaj powinien to utrzymać.

Kimi Raikkonen - Daniel Ricciardo @ 1,25✅ betsson 4 - 6
O tym typie wspomniał już robson, więc nie ma sensu się powtarzać. Zgadzam się w 100 procentach.

I do dubelka proponuję jeszcze coś takiego:
Max Verstappen - Nico Hulkenberg @ 1,40✅ betsson 9 - 13

Otrzymane punkty reputacji: +12
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
W Expekt jest super para, kurs @1,40. Idealny do dubla, lecz po tych zmianach w tamtym sezonie w tym buku nawet nie da się tego z niczym połączyc... Eh masakra, teraz, żeby pograć jakoś sensownie F1 to się w ogóle nie da.

GP Rosji kwalifikacje sobota 14:00
Valteri Bottas- Nico Hulkenberg
Typ: Bottas @ 1,40 Expekt
✅3-13

Bottas i ogólnie Williams będzie tutaj z Red Bullem walczył o miejsca w drugim rzędzie na polach startowych. Hulk obecny sezon duże rozczarowanie. Treningi w Soczi też kiepskie. Dziś w 3 sesji przecież Bottas był szybszy o ponad 1 sekundę!

Normalnie na taką parę bym dal max @1,10 albo wcale nie wystawiał. Ale to moje zdanie.

Otrzymane punkty reputacji: +3
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Pole position dla Nico Rosberga, nikt mu nie był w stanie zagrozić. No, ale Hamilton nawet w Q3 nie wyjechał na tor, kolejna awaria w jego bolidzie... Straszny sezon dla Lewisa. Dla fanów jednak to też dobra informacja bo jutro będzie mnóstwo walki na torze. Warto też pamiętać o tej karze dla Vettela, który wystartuje z P7.

Tak jak przewidywałem Williamsy super tempo pokazały w dzisiejszej czasówce.

Ustawienie na starcie:
1.Rosberg 2. Bottas
3. Raikkonen 4. Massa
5. Ricciardo 6. Perez
7. Vettel 8. Kwiat
9. Verstappen 10. Hamilton
11. Sainz 12. Button
13. Hulkenberg 14. Alonso
15. Grosjean 16. Gutierrez
17. Magnussen 18. Palmer
19. Nasr 20. Wehrlein
21. Haryanto 22. Ericsson

Zapowiada się więc świetny wyścig. Tor w Soczi jednak nie jest zbyt wymagający dla opon, więc dobrze się w sumie stało dla emocji jutro, że Vettel i Hamilton będą musieli odrabiać na starcie.

Czy Rosberg więc wygra czwarty wyścig z rzędu?
Kto tym razem wypali na starcie a&#39;la torpeda Kwiat ? ????

Jak macie już jakieś typy, propozycje to śmiało, warto je wspólnie przedyskutować. Zapraszam ;)

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Cienko coś z Wami... Taki ciekawy sezon F1, a tylko 4-5 osób się wypowiada. Nikt już nie ogląda F1?

GP Rosji - wyścig niedziela 14:00
Zakończy w TOP6
Typ; Valteri Bottas @ 1,40
✅4msc
Zakończy w TOP10
Typ: Danił Kwiat @ 1,41
⛔15 msc Kwiat kamikadze! ????
AKO @ 1,97 betsafe/betsson

Bottas startuje z pierwszej linii. Williamsy dobrze się spisują na tym torze. Fin potrafi świetnie startować więc nie powinien na starce stracić swoich pozycji, ostatnio miał pecha bo kontakty z rywalami powodowały spore straty czasowe i kary od sędziów.
Ten weekend wreszcie powinien należeć do Williamsa i czuję, że razem z Massą dowiozą sporo punktów. Niepokój w kontekście Bottasa jest taki, że tuż obok niego niemal będzie Kimi Raikkonen, a przed rokiem na torze w Soczi mieliśmy do czynienia z bratobójczą walką Finów, ktora nie skończyła się dobrze... Obaj walcząc o podium zaliczyli kolizję ze sobą co skrzętnie wykorzystał Sergio Perez.

Kwiat na swojej ziemi, w Chinach &quot;wystartował jak torpeda&quot; jak to powiedział Seb Vettel. Podium w Chinach na pewno dodało pewności siebie, mimo iż tor ten charakterystyką za bardzo Red Bullowi nie sprzyja to jednak w punktach Danił powinien się znaleźć. Widzę go na miejscach 6-8 jakoś.

darekaqq 83

darekaqq

Użytkownik
Dla mnie interesujacym typem wydaje sie byc:

Hamilton nie zostanie sklasyfikowany @7,50 ⛔ Bylo blisko awaria chlodnicy od okolo 40 okr.

Jego agresywny styl jazdy oraz frustracja wywolana problemami technicznymi z ktorymi zmaga sie Merdedes dziwnym trafem jedynie w bolidzie Hamiltona moze doprowadzic do kolizji wykluczajacej dalszy udzial mistrza swiata. Jest to zdecydowanie bardziej prawdopodobne gdy Hamilton startuje ze srodka stawki niz PP.

Lekko dla emocji sprobuje.

Inne typy:

D.Riccardo w Top 6 @1,72 ⛔
Rosberg Leader 1 Lap @1,36 ✅

RBR1one 710,9K

RBR1one

ModTeam
Członek Załogi
Panowie co sadzicie o pograniu cos w stronę Vettela w parze z Raikkonenem albo Bottasem. Kursy odpowiednio 1,8 i 1,6?

heros123 1K

heros123

Użytkownik
GP Rosji - wyścig

Nico Hulkenberg - Sergio Perez @ 1,44✅
Dobry typ jak dla mnie. Perez do tej pory miał bardziej udany weekend od Hulka. Kwalifikacje: Perez 7, Hulk 13, a na starcie będzie jeszcze lepiej, bo Vettel ma karę i Perez wystartuje z 6 pola, a Hulk z 13. Po tym co obecnie prezentuje Niemiec, nie widzę tutaj szansy na dogonienie Pereza, wg mnie nie nadrobi tylu pozycji, aby doścignąć zespołowego kolegę, za duża strata po prostu i tyle. Ten typ może popsuć tylko jakaś awaria Pereza lub nie udany pitstop. Kurs do dubla

Sebastian Vettel - Kimi Raikkonen @ 2,10✅
Ja tu widzę value, buki chyba za bardzo stawiają na Niemca. Seb będzie miał 4 pozycje straty do Kimiego na starcie, więc już to będzie małą przewagą Fina. Po takim kursie próbuję.

Jeszcze taki dubel:
Pascal Wehrlein - Rio Haryanto @ 1,40✅
Nico Rosberg - Lewis Hamilton @ 1,16✅
AKO: 1,63✅✅✅

kursy z bet365

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Panowie co sadzicie o pograniu cos w stronę Vettela w parze z Raikkonenem albo Bottasem. Kursy odpowiednio 1,8 i 1,6?
Akurat chwilę wcześniej zszedłem z kompa i nie było jak odpowiedzieć. Dlatego już wczoraj po wyścigu zachęcałem do dyskusji o typach. Nie ma co zwlekać, a tak chwila przed to nie wszyscy przeczytają. A szkoda bo zawsze dyskusja mile widziana. No,ale cokolwiek bym nie powiedział to...

Kviat co za idota... Chyba mamy nowego Maldonado w stawce
Brak słów! Kwiat dwa strzały w tył Vettela, nie wierzyłem po prostu! Raz, że zepsuł wyścig Sebowi, dwa mój kupon, a trzy to ciekawe co mu Seb powiedział po wyścigu!

Od razu mi się przypomniała sytuacja na starcie z Romainem Grosjeanem w GP Belgii. Wtedy po tym incydencie Romek dostał karę i nie pojechał w kolejnym wyścigu. Ciekawe jak teraz sędziowie to potraktują? Niby dostał +10 sekund, ale wyścig i tak miał spisany na straty. A Ty jak myślisz @ranczo0123, będzie jakaś kara jeszcze?

Vettel to jednak Vettel, po przejściu do Ferrari jakby cała otoczka wokół jego osoby jest zupełnie inna. Ta dyskusja z Kwiatem na podium GP Chin gdy pokazał, że ma charakter. Dzisiaj scenka kiedy przejął kierownice skutera i to on prowadził, bardzo mi się to podoba po prostu.

Cóż, typy same w sobie były dobre, ale kto mógł przewidzieć takie zachowanie Daniła...

Klasyfikacja generalna kierowców po dotychczasowych czterech Grand Prix:

1. Rosberg (100);
2. Hamilton (57);
3. Räikkönen (43);
4. Ricciardo (36);
5. Vettel (33);
6. Massa (32);
7. Grosjean (22);
8. Kwiat (21);
9. Bottas (19);
10. Verstappen (13);
11. Alonso (8);
12. Magnussen (6);
13. Hülkenberg (6);
14. Sainz (4);
15. Perez (2);
16. Button (1);
17. Vandoorne (1).

V 1,1K

viren

Użytkownik
Za taki drogowy bandytyzm powinna byc dyskwalifikacja w wyscigu i jeszcze 1-3 wyscigi karencji. Kary postoju czy dodania sekund to kpina

Mam nadzieje ze graliscie chociaz ze Kwiat nie ukonczy na pozycji punktowej, a juz conajmniej top 6

To taka wschodnia mentalnosc chyba, kto zwraca nam uwage jest uwazany za wroga. I dzis sie wyladowal Danil u siebie. To na bank nie bylo przypadkowe, pamietal jak go Vettel publicznie skasowal na poprzednim wyscigu i dzis mu odwinal

Jesli macie gdzies bukmachera, ktory ma opcje &#39;NIE ZAJMIE MIEJSCA PUNKTOWANEGO&#39; to prosze podajcie. Wszyscy jacy sprawdzalem niestety maja tylko opcje ze ukoncza top 6/10 itp. Danil az sie prosil dzisiaj

RBR1one 710,9K

RBR1one

ModTeam
Członek Załogi
@robson moim zdaniem dostanie jakies punkty karne i ostra reprymende i tyle. Jednak to nie byl az tak dramatyczny crash jaki zaliczyl Romain w Belgii kiedy to zostal pozniej zawieszony. Osobiscie Seba bardzo nie lubilem w Redbullu. Strasznie mnie wkurzal dlatego bardzo sie cieszylem z jego kazdego niepowodzenia. Teraz po przejsciu do Ferrari sytuacja zupełnie sie zmienila. Jest moim ulubionym zawodnikem w stawce. Pokazuje charakter a do tego nie jest taki nadety jak reszta kierownicow w stawce. Spojrzcie zreszta na konferencje po kwalifikacjach albo wyscigach. Seb zartuje, dowcipkuje jest wyluzowany i proboje troche pobudzic dyskusje i towarzystwo ktore go otacza. No ale niestety jesli siedzi obok niego dwoch bucow pokroju Rosberg i Hamilton to niestety sie nie da..Tego co oni mowia nie da sie sluchac. &quot;samochod spisywal sie swietnie, mamy bardzo dobre tempo wyscigowe, zespol zrobil kawal dobrej roboty&quot; tak w skrocie wyglada kazda konferencja. Oklepane te same w kolko powtarzane gadki. Do tego wszystko w tonie hmmm jakby to ujac.. politycznym. Mam nadzieję ze w koncu Ferrari będzie mialo okazję nawiązać rowna walke z Mercedesem i pokazac tym buffonom miejsce w szeregu.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom