>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

4. Grand Prix Chin [18-20.04.2014]

Status
Zamknięty.
abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Grand Prix Chin [18-20.04.2014]
18 kwietnia - (piątek)​
1. trening - 4:00
2. trening - 8:00
19 kwietnia - (sobota)
3. trening - 5:00
kwalifikacje - 8:00
20 kwietnia - (niedziela)
wyścig - 9:00

Info o torze:
Pełna nazwa: Sinopec Chinese Grand Prix
Długość okrążenia: 5,451km
Liczba okrążeń: 56
Liczba zakrętów: 16
Dystans: 305,256km

Wyniki 2013r.

PP- Lewis Hamilton
Najszybsze okrążenie - Sebastian Vettel
Zwycięzca - Fernando Alonso
Prognoza pogody:

Nagrody dla zwycięzców:

W tym roku Wielkanoc zespoły F1 będą obchodzić w Chinach. Poprzedni tydzień obfitował w testy, gdzie Mercedes znów zmiótł swoich rywali prezentując najlepsze czasy oraz świetna niezawodność swojego bolidu. Inni tacy jak Ferrari czy Lotus mogą mu tylko pozazdrościć, gdyż borykali się oni ponownie z olbrzymią ilością problemów.
Ktoś odchodzi, żeby przyjść mógł ktoś... mowa tu o od dawna spekulowanym pożegnaniu się Stefano Domenicalego z Ferrari. Zastąpił go Marco Mattiacciego. Czy to początek zmian na lepsze? Być może ale o zeszłoroczny wynik Fernando Alonso będzie bardzo, bardzo ciężko.
Co do wyścigu, Europejskim fanom F1 przyjdzie nastawić budziki na wczesną porę, ale na szczęście już po raz ostatni na kilkanaście wyścigów ;)
Mercedesy powinny znów triumfować i utrzymać przewagę. Kwale, jak widać wyżej zapowiadają się deszczowo a więc coś przeciwko Williamsów trzeba będzie łapać ????

Zapraszam do podawania typów!

Otrzymane punkty reputacji: +36
P 402

plastelina

Użytkownik
unibet
GP China - Race specials
Will Romain Grosjean (FRA/Lotus) be classified in the final race rankings?
Pick: Yes @1.72

przesada z tym 1.72, póki co tylko jeden dnf w pierwszym wyścigu a i tam wymęczył 43 kółka na wymagane 51, przed Chinami Renault za zgodą FIA poprawiło silniki pod względem niezawodności
o ile Groszek nie przywali w coś nie powinno być problemu

abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Jutro czekają nas trudne do typowanie kwalifikacje, gdyż na pewno odbędą się one na mokro. Prawie każdy z zespołów przywiózł na to GP ulepszenia do swojego bolidu, Merc krótki nos, Forcie India przebudowane przednie i tylnie skrzydła oraz podłogę a silniki Renault uległy poprawie szacunkowo o jakieś 20KM, to zawsze coś i wydaje mi się że już widać zbliżenie się na treningach Redbulla do Merców, oba te teamy mają zbliżone tempo wyścigowe zaraz za nimi Ferrari.
Co do PP wydaje mi się, że jutro może być okazja do przełamania hegemoni Mercedesów w czasówce, na mokrym torze, gdyż jak wspomniałem Redbull się zbliżył a i tor nie ma już aż trzech prostych jak ten w Bahrajnie. Hamilton dziś troche narzekał w FP2 na swój bolid mimo że uzyskał najlepszy czas. Zobaczymy po SP1 czy będzie warto zaryzykować na któregoś z Redbulli.
Vallteri Bottas - Kevin Magnussen @2,0⛔⛔ Expekt
Felippe Massa - Kimi Raikonnen @1,85⛔⛔ Expekt Kimi i Mclareny przegrywają nawet z Lotusem Grosjeana, to nie do przyjęcia!

Tutaj gram konsekwentnie przeciwko Williamsom. Bottas rano nie jeździł oddając swój bolid młodszemu koledze w efekcie czego mało czasu na przygotowanie, 25 okrążeń i dopiero 14 czas. Massa również specjalnie nie błyszczy, w zestawieniu z Raikonnem który miał rano problemy ale patrząc na formę Alonso Kimi szybko nadrobi stracony czas i dostroi odpowiednio swój bolid, gdyż tor zna bardzo dobrze. W Fp2 ustąpił Massie o 0,160s.
Wszystkie te fakty tak na prawdę jutro nie będą miały znaczenia, gdyż będzie trochę loterii z powodu deszczu. Więc spójrzmy jak bolidy Williamsa radzą sobie w deszczu... wygląda to dość blado, w Australii na mokro 9i 10 miejsca w Malezji przy dość mocnym już deszczu brak wejścia do Q3, tak bolid Williamsa kiepsko czuje się w deszczu, wspominali o tym nawet kierowcy. Bolid Ferrari oraz Mclaren z którymi zestawiłem Bottasa i Masse znacznie lepiej poczynają sobie na mokro i myślę, że to jedyne rozsądne typy na jutrzejsze poranne kwalifikacje.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
GP Chin - kwalifikacje sobota 8:00
Dani Ricciardo - Fernando Alonso
Typ : Ricciardo @ 2,02 marathon✅✅✅

Alonso niby 1 i 2 czas dziś w treningach, ale coś mi się wydaje, że to zasłona dymna i taki chwyt marketingowy po przyjściu nowego szefa po odejściu Domenicalego. Przecież nie da się az tak poprawić osiągów Ferrari w porównaniu z Bahrajnem gdzie wyglądali fatalnie!! Każdy w wyścigu ich objeżdzał jak chciał i kiedy chciał, to na czerwonych bolidach Scuderii wykonano najwięcej wyprzedzeń. Ricciardo jeździ fenomenalnie! W kwalifikacjach jako jedyny walczył dzielnie z Mercedesami do tej pory zajmując 2,3 i 3 miejsca w kolejnych kwalifikacjach do GP ( w GP Bahrajnu startował z 13msc ale miał karę +10, na torze w walce miał 3 czas)
Ponadto Red Bulle z poprawionym silnikiem Renaulta i z dodatkowym 20KM mocy i poprawkami w pakiecie. Red Bull może już powalczy w ten weekend z Mercedesami, Ferrari jednak tak jak pisałem niezbyt mocne. Kurs wart ryzyka.
GP CHin sobota kwalifikaje 8:00
Nico Hulkenberg - Sergio Perez
Typ : Hulkenberg @ 1,40✅
✅
Romain Grosjean - Pastor Maldonado
Typ: Grosjean @ 1,42 ✅✅
AKO @ 1,98 marathon -pary ogólnodostępne

Hulkenberg dla mnie jest lepszym kierowcą, ostatnio w Bahrajnie Perez miał wyścig i kwalifikacje zaskakująco dobre, brawo za to acz Nico miał błąd w Q3 stąd zajął gorsze miejsce w kwalach. Teraz powinno wrócić do normy wszystko, treningi Nico szybszy i to znacznie i znowu będzie się bił o czołowe lokaty. Ponadto ma spaśc deszcz a mokre kwale w Australii i Malezji już mieliśmy i tam Nico zajmował dwa razy 7 msc kiedy Perez był 16 i 14.
Grosjean jest liderem Lotusa, w wyścigach już blisko punktów bo 11 i 12 msc ostatnio zajął, a Pastor to pay driver, gdyby nie walizka z kasą od jego sponsorów to by go w F1 nie było, marny kierowca z dużym ego, takich cwaniaków nie lubię. A w bolidzie pełno błędów popełnia za kierownica. Dziś przepaść dzieliła jego a Romka w treningach. Romek powalczy o miejsca tak 11-14 myślę, a Pastor o to czy wejdzie w ogóle do Q2.

Otrzymane punkty reputacji: +37
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Kimi i Mclareny przegrywają nawet z Lotusem Grosjeana, to nie do przyjęcia!
Taa Kimi tragedia, Scuderia Ferrari spisuje się fatalnie, tak jak przewidywałem z Alonso w piątek to był chwyt marketingowy i dzisiaj już Ferrari odstawało i to bardzo, zresztą tego samego doświadczyliśmy w Bahrajnie.
Co do McLarenów to po Melbeurne sam sądziłem, że będzie to ich powrót do czołówki, ale kolejne weekendy mijają, a zespół jest na &quot;poziomie&quot; tej konstrukcji sprzed roku niestety...
No, ale za to bardzo mnie cieszy postawa Romana Grosjeana! ???? wreszcie Lotus zaczyna jeździć na przyzwoitym poziomie, oby jutro Romek zapunktował bo już w popzrednich wyścigach był bliski dokonania tego, a teraz ma dużo lepsza pozycje wyjściową przecież. Pastora lepiej przemilczeć, cwaniak z walizką kasy z przerośniętym ego, rozwala albo siebie albo rywali (Gutierrez), nawet do alei nie potrafi wjechać... ????
Najlepiej zresztą podsumowała to reakcja mechanika Lotusa -&gt; https://vine.co/v/M1vIDQ0DQVh hahaha! ????
Za to odbudowuje się Red Bull, świetny jest Ricciardo ! Oby jutro powalczył o wygraną z Hamiltonem, czego mu życzę bo od początku sezonu Daniel jeździ świetnie i pokazuje miejsce w szeregu Vettelowi bo strasznie nie lubię nadętego Niemca.
Co do rywalizacji Red Bulli z Mercedesami to też ciekawe na ile wpływ miał deszcz, że zbliżyli się tak do nich? W każdym razie jutro będzie ciekawie ;)

B 2,2K

barichello

Użytkownik
Grosjean Maldonado
Maldonado przez awarie swojego silnika wyruszy z ostatniej pozycji
Na treningach Grosjean lepszy
1 trening
Grosjean - 12
Maldonado - 16
2 trening
Grosjean - 9
Maldonado- 18
Grosjean rusza z 10 pozycji po kwalach.
Grosjean 1.3

P 402

plastelina

Użytkownik
bwin
GP China - Race
Head-to-Head Perez/Magnussen
Pick: Sergio Perez (MEX/Force India) 1.85

FI śmiga , McLareny męki pańskie na tym torze, zwłaszcza Magnussen

Otrzymane punkty reputacji: +2
mats 9

mats

Użytkownik
GP Chin
Sklasyfikowane bolidy: Powyżej 16.5 ✅ 20 sklas. bolidów
4/10 @1.80 Expekt

Analiza krótka, bo typ oparty na statystykach. Ilość sklasyfikowanych bolidów w GP Chin w poprzednich sezonach:
2011 - 23/24
2012 - 23/24
2013 - 18/22

W tym sezonie co prawda mniej bolidów docierało do mety, ale te wyścigi odbywały się na torach na których w zeszłych latach również więcej kierowców kończyło wyścig przed czasem. Wiele teamów do Chin przybyło z poprawkami do bolidów co również powinno przełożyć się na mniejszą awaryjność. Jeżeli nie będzie szaleństw na starcie powinno wejść. ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom