>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

3z4/progresja/gra sawką/teoria chaosu - mój system

D 0

djmaro

Użytkownik
Witam

Napisze wam pewne założenia, które wyniosłem z gry na Forexie i gier w kasynach, spróbuje je przełożyć na zakłady bukmacherskie.

TEORIA CHAOSU:
Należy zacząć od tego, ze całość zakładów bukmacherskich traktujemy jako grę losową (chaos) ze wskazaniem (prawdopodobieństwem) wystąpienia danego zdarzenia.

Obstawiając (najczęściej) mecze piłki nożnej mamy tylko 33% szans na wygraną gdyż istnieją 3 możliwości (1x2).

Należy wiec zmniejszyć tą różnice grając TYLKO na zakłady typu 50/50% np. &quot;poniżej/powyżej&quot; w piłce nożnej.
Pomijając już kwestie większych stawek mamy 50% szans na trafne wytypowanie.

Nie musimy się znać na meczach, czy kogoś boli palec czy kolano, czy zagra czy tez nie - takie rzeczy nie mają żadnego znaczenia.

STAWKI:
Mamy więc mecz pomiędzy drużyną A i B
Na np. &quot;poniżej&quot; mamy kurs 1,70 na powyżej 1,90 (najczęściej tak jest)
Mówi nam to tyle, ze istnieje wskazanie na jakiś wynik - i nic więcej.

Szukamy 4 meczy, w których obstawiamy mniejszy kurs w przypadku &quot;poniżej/powyżej&quot; (lub innych wydarzeń sportowych o możliwości obstawiania 50/50%) gdzie łączny ich kurs przekroczy 4zł (przy stawce całkowitej na 4 zakłady w wysokości 1zł)

GRA
Mamy wiec 4 wydarzenia, stawką całkowitą 1zl, kurs całkowity np. 4,12zl
Weszło nam 3 z 4 wydarzeń w tym momencie odzyskujemy wkład i gramy tak samo dalej. Jeśli za np. piątym podejściem wejdzie nam całość to jesteśmy ponad 4zl na +.

Manipulacja stawką - progresja inaczej.

Jeśli zakład wejdzie w całości, dalej gramy za 1zł

Jeśli przegramy i mamy -1zł to piszemy sobie na kartce &quot;1&quot;
Jeśli znów przegramy -1zl to piszemy na kartce &quot;1,2&quot;
Jeśli znów przegramy -1zl to piszemy na kartce &quot;1,2,3&quot;

Jeśli WYGRAMY skreślamy z kartki pierwsza cyfrę czyli 1 i następny zakład GRAMY za stawkę równą 2zł !

Jesteśmy do tylu obecnie -3zł i gramy za 2 zł
WYGRANA (weszło 4 z 4) wygrana to 2 x 4 = 8zł (ponieważ 2zł postawiliśmy to obecnie mamy 8-2-3 = +3zł
Skreślamy z kartki kolejna cyfrę czyli 2 i gramy za 3 zł (w tym momencie można zączać grę od 1zł ale niekoniecznie gdyż jesteśmy na +!)

PRZEGRANA ????
Piszemy wiec na kartce 3,4 (stan na koncie 0)
Gramy cały czas za 3 zł
WYGRANA! 3 x 4 = 12zl na +
skreślamy na kartce 3 i zostaje 4 (możemy zresetować system do 0 albo grac dalej za 4zł, jeśli wygracie to wtedy następuje reset do stawki 1zl i zaczynamy od nowa.

W skrócie to tyle ????
Mam nadzieje, ze uda się komuś coś z tego wynieść na + i może wdroży trochę powyższych zapisów do swoich strategii gry.

Pozdrawiam
Marek

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
djmaro &gt;&gt; zakłady na under/over nie wyczerpują wszystkich możliwości w ramach gry na zdarzenia 2 drogowe , bo można tu typować także np. wyniki i ilości setów w meczach tenisowych , wyniki w siatkówce , baseballu , parzyste/nieparzyste ilości bramek ( jako wyniki meczy ) wyniki w koszu czy hokeju łącznie z ew. dogrywkami przy remisach w regularnym czasie itd. czyli zakłady Moneyline , choć tu trzeba uważać , bo istnieją 2 rodzaje tych zakładów: ze zwrotem przy remisie i na rozstrzygnięcie ostateczne po ew. dogrywce.
Pzdr.
edi8

D 0

djmaro

Użytkownik
djmaro &gt;&gt; zakłady na under/over nie wyczerpują wszystkich możliwości w ramach gry na zdarzenia 2 drogowe , bo można tu typować także np. wyniki i ilości setów w meczach tenisowych , wyniki w siatkówce , baseballu , parzyste/nieparzyste ilości bramek ( jako wyniki meczy ) wyniki w koszu czy hokeju łącznie z ew. dogrywkami przy remisach w regularnym czasie itd.
Pzdr.
edi8
Dokladnie, masz racje, mecze pilki noznej to tylko przyklad. Chodzi tylko o to by nie przeginac z iloscia zakladow by osiagnac kurs łączny 4zl. Mozesz obstawic np. 10 (9 z 10) wydarzen po kursie 1,10-1,20 i tez bedziesz mial 4zł ale szansa ich wejscia jest dosc mala mimo wspanialych &quot;pewnych&quot; kursow ????
W nieograniczonej ilosci czasu JEST PEWNE ze druzyna z kursem 1,01 PRZEGRA w koncu w druzyna z kursem 1000zl, tak samo jak np. 1000 małp stukając losowo w klawisze komputera napisze kiedys &quot;Pana Tadeusza&quot;.
Tak patrzylem co mamy danego dnia to sensownych (kursow) w granicach 1,55-1,80 (przy grach zakladach 2 torowych) jest niewiele:/
A juz szczyt marzen to zaklady z duza rozbieznoscia kursów np. 1,70 do 2,70 ???? W tej strategii prawie pewniak wtedy hehe;) 1,70 do 1,90 to standard ????

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
djmaro &gt;&gt;&gt; a co się stało z Twoim pierwszym wpisem , w którym przedstawiłeś zasady swojego pomysłu???
Może moderacja coś wie?
Bo teraz wygląda to tak , jakbym to ja ten wątek założył - skoro zniknął ten wpis autorstwa djmaro .

marcol 1

marcol

Użytkownik
A ja zauważyłem na Gamebookers stawianie under/over, ale 3.5. Tam każdy kurs na under kręci się w okolicach 1.3. Prawdopodobieństwo, że wpadną 4 bramki w meczu jest małe. Wybieramy sobie 3 mecze, po analizach drużyn jak grają na wyjazdach, u siebie i obstawiamy. Kurs ogólny tych 3 meczy to około 2.2 wtedy możemy dać nawet AKO 5 i próbować. Pozdrawiam i życzę powodzenia.

D 0

djmaro

Użytkownik
djmaro &gt;&gt;&gt; a co się stało z Twoim pierwszym wpisem , w którym przedstawiłeś zasady swojego pomysłu???
Może moderacja coś wie?
Bo teraz wygląda to tak , jakbym to ja ten wątek założył - skoro zniknął ten wpis autorstwa djmaro .
Sliczne dzieki za info na priva - niestety nie moge odpowiedziec bo trzeba miec 10 postow ???? ????

Nie wiem czemu moj post zniknol - ale juz sie pojawil ???? chociarz tyle ????

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
djmario &gt;&gt;&gt; czy mogę prosić Cię o kilka uściśleń:
a/ grasz systemem 3z4 , który ma 4 zakłady ( 1-2-3;1-2-4;1-3-4;2-3-4) więc do czego odnosisz kurs 4 , skoro gra zdarzeniami po 1.6 daje przy wejściu 3z4 kurs ok. 4 bo 1.6^3=4.09 a zatem przy wejściu 4/4 mamy wygraną 4x4=16.38
b/ piszesz o &quot;stawce całkowitej 1zł&quot; tak więc dla systemu 3z4 mającego 4 zakłady stawka na 1 zakład to 1/4 tej stawki całkowitej czyli 0,25zł ?
Czy też koszt nadania systemu - mającego 4 zakłady - to 4x1zł=4zł ?
Zatem do czego odnosisz termin &quot;stawka całkowita&quot; grając tym systemem&gt;
Do ceny nadania pojedyńczego zakładu w ramach systemu , czy do łącznego kosztu jego nadania?
c/ przy kursie 4 dla każdego z 4 oddzielnych zakładów systemu 3z4 - trafienie 3z4 zdarzeń oddaje łączny koszt nadania , ale trafienie 4/4 daje wygraną 16zł , bo w systemie 3z4 mamy 4 zakłady....
d/ piszesz:
&quot;gramy za 2 zł
WYGRANA (weszło 4 z 4) wygrana to 2 x 4 = 8zł&quot;
ale przecież gdy wchodzi 4z4 , to są wygrane 4 zakłady z kursami po 4 każdy...
Tak więc aby wygraną było 8zł , to stawką musi być 1/4 2zł czyli 0,50zł ale poprzednio podałeś , że przy &quot;stawce całkowitej 1zł&quot; trafienie 3z4 oddaje przy kursie 4 koszt gry - czyli jednak te 1zł musi być jedynie stawką pojedyńczego zakładu...
Proszę o wyjaśnienia - bo przyznasz , że jednak mamy tu spory chaos ????
Pzdr.
edi8

D 0

djmaro

Użytkownik
djmario &gt;&gt;&gt; czy mogę prosić Cię o kilka uściśleń:

a/ grasz systemem 3z4 , który ma 4 zakłady ( 1-2-3;1-2-4;1-3-4;2-3-4) więc do czego odnosisz kurs 4 , skoro gra zdarzeniami po 1.6 daje przy wejściu 3z4 kurs ok. 4 bo 1.6^3=4.09 a zatem przy wejściu 4/4 mamy wygraną 4x4=16.38

b/ piszesz o &quot;stawce całkowitej 1zł&quot; tak więc dla systemu 3z4 mającego 4 zakłady stawka na 1 zakład to 1/4 tej stawki całkowitej czyli 0,25zł ?
Czy też koszt nadania systemu - mającego 4 zakłady - to 4x1zł=4zł ?

Zatem do czego odnosisz termin &quot;stawka całkowita&quot; grając tym systemem&gt;
Do ceny nadania pojedyńczego zakładu w ramach systemu , czy do łącznego kosztu jego nadania?

c/ przy kursie 4 dla każdego z 4 oddzielnych zakładów systemu 3z4 - trafienie 3z4 zdarzeń oddaje łączny koszt nadania , ale trafienie 4/4 daje wygraną 16zł , bo w systemie 3z4 mamy 4 zakłady....

d/ piszesz:
&quot;gramy za 2 zł
WYGRANA (weszło 4 z 4) wygrana to 2 x 4 = 8zł&quot;
ale przecież gdy wchodzi 4z4 , to są wygrane 4 zakłady z kursami po 4 każdy...
Tak więc aby wygraną było 8zł , to stawką musi być 1/4 2zł czyli 0,50zł ale poprzednio podałeś , że przy &quot;stawce całkowitej 1zł&quot; trafienie 3z4 oddaje przy kursie 4 koszt gry - czyli jednak te 1zł musi być jedynie stawką pojedyńczego zakładu...

Proszę o wyjaśnienia - bo przyznasz , że jednak mamy tu spory chaos ????

Pzdr.
edi8

a) teraz ja nie zalapalem;) Calkowity kurs dla 4 zakladow to ok. 4zl. Calkowita stawka to 1zl, 1/4 stawki na zaklad to 0,25gr. Przy wejsciu 4/4 mamy 4zl ???? 1zl to &quot;stawka calkowita&quot; dla 4 zakladow po 0,25gr na jeden. Aby wyszlo 16zl to stawka na jeden zaklad musiala by wyniec 1zl a laczny koszt nadania bylby 4zl, wtedy 4x4 =16. My zaczyany gre od 0,25gr na zaklad gdzie koszt calkowity to 1zl a mozliwa wygrana to 4zl.

b) koszt calkowity to 1zl, po 0,25gr na zaklad ???? czyli stawka calkowita to łączny koszt nadania.

c) kurs dla kazdego z oddzielnych zakladow w ramach systemu oscyluje w okolicy 1,70 i w sumie dla 4 zakladow daje ok. 4zł. Przy 3 trafieniach masz zwrot wkladu. Pamietaj, ze zaczynasz gre od 1zł na caaaly kupon czyli po 0,25gr na jeden z 4 zakladow.

d) napisales: &quot; to są wygrane 4 zakłady z kursami po 4 każdy...&quot; nie nie ???? Wygrane sa 4 zaklady z kursami po +/- 1.70 kazdy a w SUMIE dajace 4zl kursu.

napisales: &quot;Tak więc aby wygraną było 8zł , to stawką musi być 1/4 2zł czyli 0,50zł &quot; - dokladnie tak.

Jesli masz &quot;stawke&quot; calkowita 2zl (czyli na jeden zaklad 0,50gr). Zalozmy ze kurs dla pojedynczego wydarzenia to 1,42 (daje to laczny kurs 4zl)
Jesli trafisz 3/4 to:
jestes w plecy 3x0,50 gr = -1,50
i wygrales: 4x0.50gr = + 2zł (-50gr wkladu na ten zaklad)

Czyli w sumie jestes na tym zakladzie na 0 ????
ALE gdyby weszly wszystkie 4z4 to przy kursie 2zl masz...duzo kasyo cale 8zl (minus wklad 2zl) zysk na czysto to 6zl ????

Jak masz dalsze pytania wal smialo - w pracy jestem wiec czasu na rozmowy mam nieograniczona ilosc ????

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Coś nie tak....
Przecież system 3z4 to są inaczej 4 oddzielne zakłady:
1-2-3
1-2-4
1-3-4
2-3-4
a zatem ako każdego zakładu tego systemu przy podanych przez Ciebie tych przykładowych kursach po 1.42 to 1.42^3=2.863 ,
tak więc przy wejściu 3z4 meczy mamy wygrany 1z4 zakładów w ramach systemu 3z4 a jeśli wejdą nam 4 mecze , to wygraną stanowi suma uzyskana z wygranych ( stawka x ako ) 4 składowych zakładów systemu 3z4 a jest to w tym przykładzie ( przy stawce zakładu 1zł więc ogólnym koszcie gry 4zł ) 2.863x4=11.453
Natomiast Ty - i tego nie mogę zupełnie zrozumieć - nie mnożysz tych kursów przez siebie dla uzyskania ako a je dodajesz , co jest wbrew elementarnym zasadom skoro grasz przecież systemem 3z4...
Dodawanie tych kursów po 1.42 może mieć miejsce tylko i wyłącznie przy grze systemem 1z4 ( co jest równoznaczne z zawarciem 4 oddzielnych zakładów na single ) i przy stawce 1 bez podatku obrotowego , bo wtedy masz 4 oddzielne mecze po 1.42 i wysokość wygranej stanowi suma tych wygranych i przy trafieniu 3z4 ze stawką 1zł będzie to 1.42x3=4.26

Stąd moje poprzednie pytania - bo skoro grasz systemem 3z4 to nie możesz dodawać kursów składowych zdarzeń a musisz je przez siebie przemnażać.
............
Napisałeś tak:
&quot;c) kurs dla kazdego z oddzielnych zakladow w ramach systemu oscyluje w okolicy 1,70 i w sumie dla 4 zakladow daje ok. 4zł. &quot;
oraz
&quot;Zalozmy ze kurs dla pojedynczego wydarzenia to 1,42 (daje to laczny kurs 4zl) &quot;.
No więc jak to jest , że zarówno kursy po 1.7 i po 1.42 dają Ci zawsze łączny kurs 4 ???
Otóż wcale nie daje to kursu 4 , bo przy 3z4 mamy 1.42x1.42x1.42=2.863 a przy wejściu 4z4 mamy wygraną 2.863x4zakłady=11.453
zaś przy kursach po 1.7 mamy przy 3z4 1.7^3=4.913 a przy 4z4 4.913x 4 zakłady=19.652
P.s: ponadto nie istnieje nic takiego jak kurs 4zł , bo kursy wyraża się w liczbach niemianowanych a zatem mamy np. kurs 4 który grany stawką 1zł daje dopiero wtedy wygraną 4zł....
Pzdr.
edi8

ja28 92

ja28

Użytkownik
Chyba o to chodzi:
a) teraz ja nie zalapalem;) Calkowity kurs dla 4 zakladow to ok. 4zl.
To pomieszanie z poplątaniem, tak jakby Polak rozmawial z Chińczykiem i dlatego tak trudno zrozumieć o co tu chodzi.
Przyjęto w bukmacherce że kurs na dane zdarzenie jest w jednostkach bezwzględnych np. 1,45 czy 2,75 czy 3,55.
Jeżeli jest kilka zdarzeń np.meczy to mozna je obstawić stosując tzw. akumulator w którym kursy sie mnoży, a stawka jest pojedyńcza na cały akumulator.
Nie można sumować kursów na pojedyńcze niezależne zakłady, sumuje sie stawki na te zakłady.
Stąd zdanie Calkowity kurs dla 4 zakladow to ok. 4zl. jest całkowicie niewłaściwe i niezrozumiale.

pozdr

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Nie można sumować kursów na pojedyńcze niezależne zakłady, sumuje sie stawki na te zakłady.

pozdr
Wyjątek stanowi gra ze stawką 1 bez podatku obrotowego , co pozwala wtedy sumować kursy wobec zrównania wysokości wygranej z kursem...gdyż wygrana to:stawka 1 x kurs=kurs

D 0

djmaro

Użytkownik
Chlopaki, napewno obaj macie racje. Wieczorkiem zrobie screeny z tego co robie a wy najwyzej fachowym jezykiem napiszecie co ja robie;)

Bo ja sam sie gubie w nazewnictwie.

EDIT:
Obiecany screen z kuponu na dzis.
img227.imageshack.us
/img227/8441/najutro.jpg

i kupon na jutro:
img227.imageshack.us
/img227/329/jut1.jpg

Nie moge dawac linkow bo nie mam 20 postow ???? Wiec linka wklejcie w dwoch czesciach do przegladarki robiac w ten sposob z niego jeden link.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
djmaro &gt;&gt;&gt; mam taką uwagę do Twojej gry:
Jeżeli dużo częściej trafiasz 3z4 niż 4/4 , to rozważ grę jednak nie systemem 3z4 mającym 4 zakłady i dającym Ci przy trafieniu 3 zdarzeń z kursami po 1.6 +- zwrot kosztu gry , bo koszt gry to 4 jednostki a wygrana to 1.6^3=4.096 a zacznij grać za tę samą kasę 4 j. takie 2 zakłady:
a/ 1-3
b/ 2-4
czyli ze stawką 2j. każdy , ponieważ ten rozpis gwarantuje Ci na 100% zysk już przy trafieniu 3z4 zdarzeń a nie tylko zwrot kasy , bo 1.6x1.6x2j.=5.12j.
Ponadto masz zawsze szansę uzyskania tej wygranej np. te 5.12j. także już przy wejściu 2z4 zdarzeń , gdyż 2z4=6 a tu mamy 2 z tych 6 możliwych do utworzenia zakładów , czyli pokrywamy 33.33% wszystkich możliwych kombinacji i dlatego nasza szansa na wygraną już przy trafieniu 2z6 i przy zawarciu 2 w/w zakładów to 33.33%.
P.s: oczywiście przy wejściu 4/4 korzystniej wyjdzie gra systemem 3z4 bo trafisz wszystkie 4 zakłady systemu 3z4=4 a więc przy kursach po 1.6 wygrasz 4x4.09=16.36 , zaś przy wejściu 4z4 grając na 2 zakłady wygrana to 2j.x2.56x2=10.24 plus te &quot;po drodze &quot; do 4/4 zebrane wygrane za trafione 2z4 ( szansa 33.33% ) i 3z4
( gwarancja 100% ) których nie ma przy grze systemem 3z4 i przy 3z4 dającym tylko zwrot kosztu gry.
Zatem o wyborze systemu musi decydować tu skuteczność w dotychczasowej realnej grze...
Pzdr.
edi8

Do góry Bottom