>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

37 kolejka T-Mobile Ekstraklasy 31.05 - 01.06.2014

pestka7 7K

pestka7

Forum VIP

WilliamHill

Przed nami ostatnia kolejka bieżącego sezonu. Znamy już Mistrza Polski, drużyny które zagrają w LE, a także spadkowiczów. Jak łatwo więc zauważyć ostatnia kolejka będzie zwykłymi spotkaniami o przysłowiową &quot;pietruszkę&quot;. Kto w niej pokaże się z najlepszej strony?

Zapraszam do dyskusji.

Otrzymane punkty reputacji: +1
gnu_gpl 452

gnu_gpl

Użytkownik
Pytanie: czy jeśli Ruch i Górnik będą miały taką samą ilość punktów to kto będzie na 3 miejscu?

fortuna95 445

fortuna95

Użytkownik
groven 2,2K

groven

Forum VIP
Gornik Zabrze - Lechia Gdansk 0:2

Typ: 1
Kurs: 2,25

Koniec przelewek trzeba zabierać się do roboty, ostatnie gwizdki przed nami w tym sezonie. Najciekawiej zapowiadające się spotkanie w grupie mistrzowskiej T-mobile Ekstraklasy. Obie drużyny do pojedynku przystąpią w optymalnych zestawieniach kadrowych. W pełni sił są już Seweryn Gancarczyk i Radosław Sobolewski, którym w ostatniej kolejce sztab szkoleniowy zabrzan dał odpocząć. Gdańszczanie, mimo że utracili szansę na europejskie występy, wciąż mogą zająć czwarte miejsce, które byłoby drugim najwyższym na ligowej mecie w historii klubu. Czy to wystarczający argument na to aby walczyli dzisiaj jak równy z równym z Górnikiem, który ma nóż na gardle? Wydaje mi się, że nie. Górnik jest faworytem, gra u siebie i zrobi wszystko aby zainkasować dzisiaj 3 punkty. Dużo będzie zależało od konfrontacji Ruch-Pogoń. Jeśli Ruch wygra to wynik meczu Górnik-Lechia nie ma znaczenia. Jedno jest pewne, jeżeli Górnik myśli o europejskich pucharach, a z pewnością apetyty są, to trzeba dać z siebie wszystko w tym ostatnim pojedynku. Gdańscy obrońcy uwagę będą musieli zwrócić dzisiaj w szczególności na Mateusza Zacharę, autora 11 goli w tym sezonie (ale tylko jednego w roku 2014). Tylko o jedną bramkę gorszy jest prawdziwy fighter Prejuce Nakoulma, który stanowi motor napędowy ofensywy zabrzan. Lechia z 5 ostatnich spotkań wyjazdowych wygrała tylko 1 raz. To poniekąd pokazuje, że do takich zespołów jak Legia, Ruch czy Pogoń, którzy na wyjazdach spisują się rewelacyjnie sporo im brakuje. Podopieczni trenera Ricardo Moniza już myślami są z pewnością na wakacjach i niech na tym pozostanie.

gnu_gpl 452

gnu_gpl

Użytkownik
Górnik - Lechia X ⛔
Górnik wygrał ostatnie dwa mecze i powiedzmy sobie szczerze: serie trzech wygranych z rzędu w naszej lidze są rzadkością. Dziś liczę na dwie sprawy: po pierwsze przełamanie serii, a po drugie: Górnik gra o utrzymanie 4. miejsca i nic więcej. Ruchu nie przegoni, bo Ruch pewnie zagra na remis, by Górnika wyprzedzić. W takim wypadku nie ma się co spinać - remis i Górnikowi wystarczy. Co do Lechii: nikt nie chce ostatniego meczu przegrać. Przewiduję ogólnie spokojną kolejkę.
Ruch - Pogoń X ✅
Remis Ruchowi wystarczy do utrzymania 3. miejsca. Ten remis wg mnie padnie. Pogoń widać, że odpuściła końcówkę i gra jak na wakacjach. Ruch gra w kratkę. Nie sądzę, by rzucili się do ataku i zaryzykowali stratę bramki. Pewnie będzie nudny mecz i jakieś 0-0.
Dodam, że Pogoń na wyjazdach w 17 meczach remisowała aż 8 razy, a Ruch u siebie 7.

misiu 193

misiu

Użytkownik
Wczoraj fajna kolejka, bo padło dużo bramek. Dzisiaj idę tym samym tropem i stawiam we wszystkich meczach over 1,5. Mecz Legia-Lech miał decydować o mistrzostwie te jednak rozstrzygnęło się wcześniej i jak wszyscy wiadomo trafiło do stolicy, zresztą jak najbardziej zasłużenie. Mam nadzieje na radosny futbol i nawet w over 2,5 moim zdaniem można wejść. Nie pewny jest występ Lovrencsicsa tak to właściwie Lech w pełny składzie, Legia chyba bez Radovica. Mimo tych potencjalnych osłabień bramki myślę, że padną.W Lechu będą grać na Teodorczyka, żeby chłopak powalczył o koronę króla strzelców;) tak jak to wczoraj Paixao robił, że nawet do wolnych podchodził.
Ruch u siebie nie powinien przegrać z Pogonią, która ostatnio spuściła z tonu poza remisem w Poznaniu ich wyniki dupy nie urywają. Liczę na jakieś 1-1 lub 2-1 i tu analogicznie jak wyżej Robak będzie chciał coś ukłuć i myślę , że coś tu wpadnie do bramki Niebieskich.
Mecz Górnika ciężki do wytypowania jak kolega wyżej napisał 3 zwycięstwa z rzędu bądź co bądź przeciętnej drużyny(która mimo wszystko walczy o podium) nie powinno się zdarzyć. Lechia ma potencjał z przodu, więc myślę, że 1-1 lub jakiś wyższy remis jak najbardziej prawdopodobny.
Najbardziej martwię się o mecz Wisły z Zawiszą. Zawisza po zwycięstwie w finale Pucharu Polski nie będzie się spinał, doszły do tego jeszcze liczne kontuzje w zespole. Wisła także w tym sezonie borykała się z licznymi kontuzjami i wspaniały trener Franz :razz: Do overa skłoniło mnie tu dziurawa obrona Wisły i dobra forma Stilica, więc po razie mogą sobie dać.
Nie rozpisywałem się o absencjach i przewidywalnych składach zbyt wiele, bo jak pokazały wczorajsze mecze składy są sporą zagadką(może poza meczem Legii z Lechem).
Oprócz overów postawiłem jeszcze Lech over 1,5 3 UNIBET. Może łakomy na bramki Teodeorczyk już to pokryje ;) .
Typy na overy 1,5 we wszystkich meczach : 2,75 UNIBET

madman01 13,9K

madman01

Użytkownik
Gornik Zabrze - Lechia Gdansk

Koniec przelewek trzeba zabierać się do roboty, ostatnie gwizdki przed nami w tym sezonie. Najciekawiej zapowiadające się spotkanie w grupie mistrzowskiej T-mobile Ekstraklasy. Obie drużyny do pojedynku przystąpią w optymalnych zestawieniach kadrowych. W pełni sił są już Seweryn Gancarczyk i Radosław Sobolewski, którym w ostatniej kolejce sztab szkoleniowy zabrzan dał odpocząć. Gdańszczanie, mimo że utracili szansę na europejskie występy, wciąż mogą zająć czwarte miejsce, które byłoby drugim najwyższym na ligowej mecie w historii klubu. Czy to wystarczający argument na to aby walczyli dzisiaj jak równy z równym z Górnikiem, który ma nóż na gardle? Wydaje mi się, że nie. Górnik jest faworytem, gra u siebie i zrobi wszystko aby zainkasować dzisiaj 3 punkty. Dużo będzie zależało od konfrontacji Ruch-Pogoń. Jeśli Ruch wygra to wynik meczu Górnik-Lechia nie ma znaczenia. Jedno jest pewne, jeżeli Górnik myśli o europejskich pucharach, a z pewnością apetyty są, to trzeba dać z siebie wszystko w tym ostatnim pojedynku. Gdańscy obrońcy uwagę będą musieli zwrócić dzisiaj w szczególności na Mateusza Zacharę, autora 11 goli w tym sezonie (ale tylko jednego w roku 2014). Tylko o jedną bramkę gorszy jest prawdziwy fighter Prejuce Nakoulma, który stanowi motor napędowy ofensywy zabrzan. Lechia z 5 ostatnich spotkań wyjazdowych wygrała tylko 1 raz. To poniekąd pokazuje, że do takich zespołów jak Legia, Ruch czy Pogoń, którzy na wyjazdach spisują się rewelacyjnie sporo im brakuje. Podopieczni trenera Ricardo Moniza już myślami są z pewnością na wakacjach i niech na tym pozostanie.
Górnik i tak nie zagra w pucharach bo nie dostal licencji Groven
http://sport.wp.pl/kat,75916,title,Ruch-w-pucharach-Znamy-wszystkich,wid,16639120,wiadomosc.html

r-o-b-i-n-h-o 1,4K

r-o-b-i-n-h-o

Użytkownik
⚽Górnik vs Lechia-Powyżej 2,5 kurs:1,80
⚽Sadayev strzeli kurs:4,00
⚽Wisła vs Zawisza-Powyżej 2,5 kurs:1,85

Na dziś takie trzy propozycje.Wczoraj dużo goli ale nie ma się co dziwić,bo ostatnia kolejka i większość gra radosną piłkę nie myśląc o obronie.Te cztery zespoły:Górnik,Lechia,Wisła i Zawisza bronią słabiutko i myślę,że dziś zobaczymy trochę goli.Górnik często notował overy,w dodatku z klubem pożegna się kilku graczy,może być dziś trochę eksperymentów.Lechia ma potencjał ale gra słabo.To co Stillic zrobił z Dawidowiczem w ostatnim meczu pokazuje,że w defensywie są strasznie przeciętni.Górnik zagra do przodu tak jak to robił w ostatnich meczach i pewnie swoje strzelą ale też stracą.Gram też bramkę &quot;Diego Costy polskiej ekstraklsy&quot;,a więc Sadayeva.Jest w gazie,z Wisłą bombardował bramkę ale Miśkiewicz wszystko wyciągał.Dziś myślę,że znów będzie miał swoje okazje i przynajmniej jedną zamieni na gola.Co do meczu Wisły z Zawiszą.Wisła w rozsypce,Zawisza Radka dawno na wakacjach,powinniśmy zobaczyć dużo gry do przodu i kilka goli.Wiśle z Czekajem na środku obrony strzelić powinien każdy,bo tak mało zwrotnego obrońcy nie widziałem już dawno.Z przodu mają jednak świetnego Stilica,który znowu może pozamiatać towarzystwo_Osuchy mają z przodu armię z Portugalskich niższych lig,którzy i tak na tle naszej beznadziejnej ligi wyglądają nadspodziewanie dobrze i powinni zmasakrowanej obronie Wisły coś przyłożyć.Powodzenia.
Bukmacher:STS

misiu 193

misiu

Użytkownik
Widzial ktos kartki na ekstraklase procz ziemniakow ? Czerwone chociaz bo nawet tego nie moge znalezc
W Unibet jest czy będzie przyznana czerwona kartka we wszystkich meczach.
Na zawodników w Legia-Lech.
Na +/- nie widziałem, ale może się jeszcze pojawią

K 0

kojot81

Użytkownik
Podopieczni trenera Ricardo Moniza już myślami są z pewnością na wakacjach i niech na tym pozostanie.
Typ: Rezultat meczu Lechia i obie drużyny strzelą
Kurs: 6.00/William

Bardzo średnio rozumiem Twoja wypowiedz drogi kolego,dlaczego myśli maja już przy wakacjach a Gornik NIE!Gdanszczanie graja o 700 tys premii za 4 miejsce,plus dodatak od Lotosu za zajecie 5 miejsca w gore.Duzo więcej maja do ugrania goście niż gospodarze.Pozatym ogladalem mecze wyjazdowe z Ruchem,Zawisza i Pogonia,we wszystkim prezentowali się lepiej goście,problem w Gdanskim zespole stanowi swieca, z Ruchem Sadajev jeszcze się &#39;aklimatyzowal&#39; z Zawisza nie stety go zabrakło i nie było komu do siatki wrzucić.Gornik jakos mnie nie przekonuje,zupelnie inna druzyna niż w pierwszej części rozgrywek.Daje 60%-40% na zwycięstwo Lechii,pozatym wyczuwam rezultat 1;2 i znalazłem dość ciekawa opcje na Hill&#39;u,wiec próbujemy...

perek99 29,6K

perek99

Użytkownik
Wisła Kraków - Zawisza Bydgoszcz
Typ: Wisła Kraków
Kurs: 2,1
Analiza:
Dla mnie super meczyk i pobieram go dosyć pewnie. Ostatnio kolejka grupy mistrzowskiej T-Mobile Ekstraklasy i mecz Wisły Kraków, która podejmuje drużynę z Bydgoszczy.
Biała Gwiazda gra o 400 tyś złotych, bo taka jest róźnica między 5 a 7 miejscem i tylko wygrana daję szansę na najwyższą lokatę, u siebie Wisła gra dobrze, ostatni mecz z Górnikiem to wypadek przy pracy, bo prowadzili 2:1 i ich niszczyli, powinno być 5:1 już. Kontuzji doznał Chrapek i Brożek i gra siadła.
Najważniejsze: dziś Wisła gra z Brożkiem i Chrapkiem od początku, dla Michała duża motywacja, bo prawdopodobnie odchodzi do Włoch i chce się godnie pożegnać. Inna motywacja to fakt, że Wisła jeszcze w tym sezonie nie wygrała z Zawiszą. Goście natomiast po wygraniu PP i awansie do LE grają kompletną plażę. Myślą już o wakacjach pewnie i wielkiego oporu nie powinni stawiać.
Nie ma co dużo pisać, Wisła zdecydowany faworyt , ma cele na ten mecz, skład ofensywny najmocniejszy. Myślałem, że na win Krakowa wystawią kurs 1,5 -1,7 a tu taka miła niespodzianka Gram ich i tyle ????
ps. jak ktoś nie chce wygranej Wisły grać to over 1,5 gola gospodarzy też wygląda ok ????

Grac45 57,3K

Grac45

Forum VIP

Nóż na gardle? Według Ciebie Lechia o puchary nie gra już to sobie od tak oddadzą 3 punkty. Poza tym o jakich pucharach mówisz w Zabrzu? Górnik jest tak zadłużony, że już nie chcieli się narażać komisji i wysyłać Bóg wie jakich dokumentów po prostu sobie temat pucharów odpuścili.
Teraz coś o Lechii. Moniz i jego podopieczni według Ciebie są już na wakacjach, z pewnością ich marzeniem nie jest ich spędzać w Zabrzu a poważnie mówiąc tutaj w tym meczu na stole jest 700 tysięcy dla Gdańszczan za zajęcie 4 miejsca co daje im wygrana z Górnikiem. Gra warta stawki. Sam analizy nie pisałem dzisiaj choć postawiłem patriotycznie na Lechię, ale jak zobaczyłem kolejne Twoje głupoty uwieńczone jakimś dennym obrazkiem przy każdej kolejnej analizie to nie mogłem się już powstrzymać.
EDIT: Pogoda dopisała, więc wakacje można zaliczyć do udanych.

groven 2,2K

groven

Forum VIP
Górnik przegrał. Typ nietrafiony. Ale odpowiadam na wasze argumenty, które wczoraj dostałem.
Jeżeli Górnik zdobędzie brąz, to śląski klub dostanie od Ekstraklasy 900 tysięcy złotych premii. - A są jeszcze umowy ze sponsorami, które przewidują premie za podium. To byłoby w naszej sytuacji (zadłużenie) bardzo wskazane, ale najpierw wygrajmy mecz - dodaje Zbigniew Waśkiewicz. Górnikowi bardzo zależało na tej wygranej. W sumie Górnik może zarobić w weekend ponad milion złotych! Więc gadanie że Górnik miał wczoraj nóż na gardle podtrzymuję.
Jeżeli mówimy już o pieniądzach to 700 tys. premii które miałaby dostać Lechia Gdańsk za wygranie tego meczu wygląda nijak przy milionie złotych Górnika kolego kojot81.
Przedmeczowe wypowiedzi:
Zrobimy wszystko, aby wygrać swój mecz i godnie pożegnać się z kibicami. Jeszcze niedawno nikt nam nie dawał większych szans na osiągnięcie dobrego miejsca, ale teraz pojawiła się taka możliwość - mówi obrońca Rafał Kosznik.
Mamy szansę, by skończyć rozgrywki na wysokim miejscu. Zrobimy więc wszystko, aby zaprezentować się jak najlepiej i wygrać. Zagramy nie tylko dla siebie, ale i dla kibiców, którzy nas wspierali przez cały sezon - mówi trener Robert Warzycha.
Czytając takie wypowiedzi można wnioskować, że Górnikowi zależało na wygranej.
Lechia wygrała, gratulacje
Sam analizy nie pisałem
To napisz najpierw analizę, a potem krytykuj.

Do góry Bottom