Oj naprawdę z Wami kiepsko.... Takie wydarzenia w tej kolejce i zero dyskusji ? ????
Najważniejsze derby Rzymu od lat. Stawką prawdopodobnie tytuł wicemistrza Włoch i bezpośredni awans do Ligi Mistrzów, czyli na szali leży chwała i około 40mln euro! Nieźle! Pierwsze derby w tym sezonie skończyły się wynikiem 2:2, zapamiętane zostaną przede wszystkim przez niezapomniane selfie Tottiego na tle trybuny Curva Sud! Mecz był niesamowity. -
http://forum.bukmacherskie.com/f27/as-roma-ssc-lazio-hit-18-kolejki-niedziela-11-stycznia-godz-15-00-a-117387.html#post5036905
Nawet poniedziałkowy wczesny wieczór, czyli pora rozgrywania meczu średnia, ale to pozostaje w cieniu. Ważne będą wydarzenia na Stadio Olimpico. A tam powinno się dziać.
Lazio kilka dni temu grało swój pierwszy wielki mecz w tym sezonie, przegrało po dogrywce finał
Coppa Italia 1:2. Ale z przebiegu meczu z pewnośćią nie maja się czego wstydzić. Zagrali poprawnie, mieli przewagę w 2 połowie. Starali się jak mogli, ale wiadomo jak mocny jest Juventus w tym sezonie.
Jeżeli chodzi o zawodników to Lazio dziś bez Lucasa Biglii, Edersona, Cany i Radu. Ważna jest tylko absencja Argentyńczyka Biglii. Chociaż jak się popatrzy na funkcjonowanie linii pomocy w meczu z Juventusem to Cataldi i Parolo sprostali wymaganiom i dziś też ich gra będzie kluczowa.
Dużo zależy od Felipe Andersona, ten jednak nie ma takiej formy jak na początku 2015 roku gdzie wszystko czego się dotknął zamieniał w gole lub asysty. Teraz przyszedł u niego dołek formy, ale jest Candreva i to na niego oczy fanów Lazio zwrócone najbardziej.
Roma duży kryzys za sobą, ostatnio lekkie przełamanie i kilka wygranych, z Udinese, z Genoą i Sassuolo. Ale obecna Roma to wielka niewiadoma. Motywacja na ten mecz jednak będzie z pewnością, czasami się bowiem miało wrażenie, że im sie po prostu nie chce chcieć! A to niedopuszcalne dziś, albo to taka po prostu niemoc. Jednak jak się widzi, że zawodnicy nie pokazuja się do gry, że nie chcą otrzymać piłki, zero ruchu to takie wrażenie się odnosiło. Mecz z Udinese i szybko stracony gol spowodował zryw w ich szeregach i dobrze podziałał. Ruszyli i wygrali 2:1, a mogli i wyżej bo Nainggolan trafił w słupek strzałem piętką ładnym, a Holebas huknął w poprzeczkę.
Do składu wraca Florenzi i to in plus bo Florenzi i Nainggolan to dwaj najlepsi piłkarze Romy w tym sezonie wg mnie.
Ciekawe czy Ibarbo będzie potrafił zagrać na wysokim poziomie jak w meczu z Udinese, tam wreszcie się podobał, dryblował, pewny siebie, oby tak dzisiaj. No i Totti, przywódca, czy dziś znowu będzie miał swój mecz ?
Lazio : Marchetti - Basta, De Vrij, Gentiletti, Lulić - Parolo, Cataldi, Mauri - Candreva, Klose, Felipe Anderson
Roma : De Sanctis - Florenzi, Astori, Manolas, Torosidis - De Rossi, Nainggolan, Pjanić - Iturbe, Totti, Ibarbo
Szczerze mówiąc nie mam pojęcia kto wygra, mam swojego faworyta rzecz jasna, ale pieniędzy na nich nie stawiam, już jakiś czas temu pisałem "basta" i słowa dotrzymuję. Forma obu zespołów dużą zagadką. Może warto będzie pójść w stronę goli ? Ostatnie derbowe mecze takie rozstrzygnięcia przynosiły. Ale to bardziej na
live, bo teraz kursy są zbyt zaniżone...
Mecz o 18:00 na C+ Sport! Pamiętajcie!