>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

37 kolejka Serie A [23-25 maj 2015]

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik

Niestety sezon nieubłaganie zmierza do końca. Ale 37 kolejka przynosi nam niesamowite spotkania! Na początek z wysokiego C, Juventus kontra Napoli. Zaraz potem walka o awans do Ligi Europy czyli Genoa - Inter równie ciekawie się zapowiadająca. Zaczęliśmy z wysokiego C, a w poniedziałek czeka nas hit kolejki, który może rozstrzygnąć rywalizacje o wicemistrzostwo, może, ale nie musi. Derby Rzymu! Na wniosek Lazio udało się przełożyć termin derbów na poniedziałek.

Składy, absencje -&gt; http://www.gazzetta.it/Calcio/prob_form/

Zachęcam serdecznie do dyskutowania, bo czeka nas wiele emocji w ten weekend! ;)

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
W mini zapowiedzi tej kolejki napisałem, że mecz Genoa - Inter to batalia o awans do LE. Ale potem otrzymałem wiadomość od użytkownika @EdwardXD z informacją, że Genoa nie otrzymała licencji na grę w Europie na ten moment.
&quot;- drużyny, które zostały wykluczone z rozgrywek/nie otrzymały licencji (potwierdzone): PAS Giánnina (Grecja), FC Twente (Holandia), Genoa CFC 1893 (Włochy), Petrolul Ploiești, Universitatea Craiova i Dinamo Bukareszt (Rumunia), Bursaspor Kulübü (Turcja) &quot;
Źródło : http://www.90minut.pl/news/249/news2494141-Europejskie-puchary-2015-2016-symulacja.html
Według włoskich mediów brak licencji jest spowodowany problemami finansowymi z płaceniem oraz stadionem niespełniającym wymagań UEFA

P 38

pitbulek

Użytkownik
Już dziś biorę pod lupę niedzielne spotkanie Parma - Hellas Verona. Parma gra ostatni mecz domowy w tym sezonie i zapewne ostatni na ładnych pare lat mecz na Stadio Ennio Tardini w Serie A, ma serię 4 meczów bez porażki u siebie ( 3 wygrane min. z Juve i remis), zagrają o honor i zapewne swoistego rodzaju ukłon w stronę wiernych kibiców tego klubu. Sytuacja finansowa i atmosfera wokół Parmy jest delikatnie mówiąc fatalna ale to wiemy wszyscy. Z drugiej strony Hellas - mecz o nic, żadnej stawki ani puchary im nie grożą ani spadek. Wydaje mi się że gospodarze nie powinny tego meczu przegrać stąd proponuje:
Parma lub remis 1.50
Parma DNB 1,83

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Juventus - Napoli
Typ : Juventus DNB @ 2,100 b365
✅✅3:1

Kilka słów o tym ciekawie zapowiadającym się meczu.
O Napoli sporo słów padło już w tym dziale w ostatnim czasie, wystarczy popatrzeć na poprzednie tematy i kolejki. Callejon dno, Higuain się kompromituje, Benitez nie wie jaki skład ma wystawiać, bo ci co w formie to sadzani na ławce.
Dziś też składem zaskoczył, albo może inaczej, wystawił po swojemu...
Niby Mertens i Insigne to plus, ale obok nich Callejon i Higuain właśnie. Hamsik w formie ZNOWU ŁAWKA!!

JUVENTUS (4-3-1-2) - Buffon, Padoin, Barzagli, Ogbonna, Asamoah, Pogba, Marchisio, Sturaro, Pereyra, Morata, Coman

NAPOLI (4-2-3-1) - Andujar; Maggio, Albiol, Britos, Ghoulam; David Lopez, Gargano; Insigne, Callejon, Mertens; Higuain

W poprzednim meczu z Ceseną prym w ofensywie Napoli wiódł Dries Mertens, dwa gole + asysta. Ale defensywa tam się spisywała fatalnie.
Ja wiem, że Napoli walczy o grę w LM jeszcze, ale ostatnie ich mecze, a zwłaszcza gra nie napawa optymizmem. Teraz grają z Juve, niby Juve po Coppa Italia, niby skład mieszany, ale widać w nim sporo mocnych punktów. Przecież Morata, Pereyra, Pogba, Marchisio to podstawowi gracze. Sturaro pod nieobecność Pogby spisywał się również bardzo dobrze. Zresztą popatrzcie na drugą linię Juve i Napoli, różnica klas po prostu! A przecież Pirlo i Vidal zostają w bazie... Gdzie Gargano, z czym do ludzi ? Albo David Lopez ? Haha
Dziwne, że Allegri nie dał Matriego od początku dziś, zasłużył sobie dobrą grą w finale Coppa Italia na pierwszy skład. Ale tez o tyle dobrze, że nie ma tutaj Llorente od początku!
Tevez, Pirlo czy Vidal siedza na ławce więc kto wie czy nie wejdą w miarę potrzeby.
Rozumiem, że Napoli musi bla bla, ale czy jets w stanie ? Po tym co obserwowałem w ich grze, w jaskini lwa jaką jest bez wątpienia Juventus Stadium będzie im bardzo ciężko. A takie kursy na Juve są wręcz kuszące i żal ich nie grać!

Otrzymane punkty reputacji: +13
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Napoli w zasadzie zminimalizowało swoje szanse na awans do eliminacji LM tym występem w Turynie i powiem szczerze, bardzo dobrze! Z taką grą, z takimi zagrywkami Beniteza nie zasługiwali po prostu! Dziś też byli momentami zagubieni. Po raz kolejny się okazało, że Higuain i Callejon są beznadziejni i nie wiem jak Benitez może tego nie widzieć? Ale mi to tam na rękę szczególnie, że taki zacny kurs na Juve udało się złapać ;)
Juventus ich wypunktował po prostu, kapitalna asysta Comana przy bramce Pereyry, piękny gol Sturaro i ogólnie dobra gra całego zespołu. Owszem Gigi Buffon sporo dziś miał do roboty, ale to bramkarz klasy światowej co znowu potwierdził. Pięknie wybronił karnego Insigne, bombę Davida Lopeza z woleja, strzał Hamsika z główki czy na początku sytuacje Mertensa. Aaa i jeszcze co do karnego to brawa dla sędziego Luca Banti, może sobie przybić piątki z Pawłem Gilem, tym od &quot;ręki&quot; z meczu Legia - Jaga!! Na szczęście ta (hmm nie wiem jak to nazwać nawet) ... sędziego nie zaważyła na wyniku meczu.
Po meczu piękna ceremonia wręczenia medali i pucharu za scudetto.

W niedzielę kilka ciekawych meczów. Może rozpocznę dyskusję i Was natchnę w nadziei, że do jutra do 15:00 pojawi się kilka wpisów odnośnie Waszych przemyśleń hm ? ???? Wierzę w Was Panowie!

Chiewo - Atalanta
Typ : Poniżej 2,5 gola @ 1,85 b365
✅✅1:1

Atalanta grała ostatnio bardzo fajnie, ofensywnie i strzelała bramek sporo. Ale jutro bez zawieszonego Mauricio Pinilly więc siła ofensywna spada znacznie, Denis także zawieszony ciągle więc na szpicy ma zagrać Rosetti, chociaż do wczoraj był awizowany Bianchi. Co jak co, ale obaj są dużo słabsi niż Pinilla/Denis. Ponadto patrzę w skład Atalanty to na ławce mają zacząć D&#39;Alessandro i Gomez czyli dwa motory, które napędzały akcję Atalanty w meczach z Lazio i Palermo. Owszem Maxi Moralez tez ma talent i ciąg na bramkę ale to nie to samo jednak.
Chiewo najbardziej underowa ekipa w lidze. derby Werony poniosły ich i 2:2 się skończyło, ale potem już wróciło do normy i przegrali 0;2 z Torino, a mecz nie był zbyt ciekawy.
Zmierzam do tego, że Atalanta bez swoich najlepszych napastników i z Gomezem i D&#39;Alessandro na ławce ( o ile te składy na La Gazetta dello Sport się potwierdzą ) to będzie słabsza moc ofensywna. Dlatego kursy na Undery są ciekawe i godne rozważenia myślę.

Milan - Torino

Mecz wieczorny. Póki co nie mam typów, ale wiem, że niektórzy maja pomysł co do tego meczu co nie @Grac45 ? ;)
Więc tylko wrzucę link do konferencji trenera Inzaghiego -&gt; http://www.acmilan.com.pl/news/Milan-Torino-konferencja-trenera-Inzaghiego-12620

Ponadto dodam odnośnie Milanu, że są informacje o ofercie dla Carlo Ancelottieg, kontrakt na 5 lat i 150 mln euro na transfery. Może on zrobi porządek w tym klubie. Bo poprzedni trenerzy to nieporozumienie, co widać po ostatnich dwóch sezonach.

Zachęcam do dyskusji! ;)

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Oj naprawdę z Wami kiepsko.... Takie wydarzenia w tej kolejce i zero dyskusji ? ????

VS

Najważniejsze derby Rzymu od lat. Stawką prawdopodobnie tytuł wicemistrza Włoch i bezpośredni awans do Ligi Mistrzów, czyli na szali leży chwała i około 40mln euro! Nieźle! Pierwsze derby w tym sezonie skończyły się wynikiem 2:2, zapamiętane zostaną przede wszystkim przez niezapomniane selfie Tottiego na tle trybuny Curva Sud! Mecz był niesamowity. - http://forum.bukmacherskie.com/f27/as-roma-ssc-lazio-hit-18-kolejki-niedziela-11-stycznia-godz-15-00-a-117387.html#post5036905
Nawet poniedziałkowy wczesny wieczór, czyli pora rozgrywania meczu średnia, ale to pozostaje w cieniu. Ważne będą wydarzenia na Stadio Olimpico. A tam powinno się dziać.

Lazio kilka dni temu grało swój pierwszy wielki mecz w tym sezonie, przegrało po dogrywce finał Coppa Italia 1:2. Ale z przebiegu meczu z pewnośćią nie maja się czego wstydzić. Zagrali poprawnie, mieli przewagę w 2 połowie. Starali się jak mogli, ale wiadomo jak mocny jest Juventus w tym sezonie.
Jeżeli chodzi o zawodników to Lazio dziś bez Lucasa Biglii, Edersona, Cany i Radu. Ważna jest tylko absencja Argentyńczyka Biglii. Chociaż jak się popatrzy na funkcjonowanie linii pomocy w meczu z Juventusem to Cataldi i Parolo sprostali wymaganiom i dziś też ich gra będzie kluczowa.
Dużo zależy od Felipe Andersona, ten jednak nie ma takiej formy jak na początku 2015 roku gdzie wszystko czego się dotknął zamieniał w gole lub asysty. Teraz przyszedł u niego dołek formy, ale jest Candreva i to na niego oczy fanów Lazio zwrócone najbardziej.

Roma duży kryzys za sobą, ostatnio lekkie przełamanie i kilka wygranych, z Udinese, z Genoą i Sassuolo. Ale obecna Roma to wielka niewiadoma. Motywacja na ten mecz jednak będzie z pewnością, czasami się bowiem miało wrażenie, że im sie po prostu nie chce chcieć! A to niedopuszcalne dziś, albo to taka po prostu niemoc. Jednak jak się widzi, że zawodnicy nie pokazuja się do gry, że nie chcą otrzymać piłki, zero ruchu to takie wrażenie się odnosiło. Mecz z Udinese i szybko stracony gol spowodował zryw w ich szeregach i dobrze podziałał. Ruszyli i wygrali 2:1, a mogli i wyżej bo Nainggolan trafił w słupek strzałem piętką ładnym, a Holebas huknął w poprzeczkę.
Do składu wraca Florenzi i to in plus bo Florenzi i Nainggolan to dwaj najlepsi piłkarze Romy w tym sezonie wg mnie.
Ciekawe czy Ibarbo będzie potrafił zagrać na wysokim poziomie jak w meczu z Udinese, tam wreszcie się podobał, dryblował, pewny siebie, oby tak dzisiaj. No i Totti, przywódca, czy dziś znowu będzie miał swój mecz ?

Lazio : Marchetti - Basta, De Vrij, Gentiletti, Lulić - Parolo, Cataldi, Mauri - Candreva, Klose, Felipe Anderson

Roma : De Sanctis - Florenzi, Astori, Manolas, Torosidis - De Rossi, Nainggolan, Pjanić - Iturbe, Totti, Ibarbo

Szczerze mówiąc nie mam pojęcia kto wygra, mam swojego faworyta rzecz jasna, ale pieniędzy na nich nie stawiam, już jakiś czas temu pisałem &quot;basta&quot; i słowa dotrzymuję. Forma obu zespołów dużą zagadką. Może warto będzie pójść w stronę goli ? Ostatnie derbowe mecze takie rozstrzygnięcia przynosiły. Ale to bardziej na live, bo teraz kursy są zbyt zaniżone...

Mecz o 18:00 na C+ Sport! Pamiętajcie! ;)

Grac45 57,3K

Grac45

Forum VIP
W takich meczach tradycyjnie decydują inne walory niż w każdym innym meczu i z reguły w tak wyrównanych meczach praktycznie na początku każda z drużyn ma te 50 procent szans nie mniej nie więcej. I z reguły zawsze wybieram opcję gdzie kurs jest wyższy bo mniejszego po prostu się nie opłaca i tak dnb na Romę wygląda naprawdę atrakcyjnie. Z punktu Laziale te derby nie są tak priorytetowe, priorytetem jest zgarnięcie minimum 1 punktu tak ważnego aby w przyszłej kolejce pojechać na wycieczkę do Neapolu a nie drżeć do ostatniego gwizdka czy Napoli przypadkiem nie strzeli i nie zabierze z przed nosa Ligi Mistrzów o którą walczą od września stąd ten punkt na bank przed meczem biorą w ciemno i nie przegranymi derbami świętują ten sezon. Remis wydaje się też dobrym tropem choć wiadomo Roma jako odwieczny wróg zrobi wszystko aby sąsiad miał pod górkę i żeby wykrwawił się w Neapolu w boju o upragnioną pozycje w tabeli. Bez wątpienia to Lazio ma więcej do stracenia w tym meczu i to jest według mnie klucz do dzisiejszego starcia. Już pozostawiając ciężar psychiczny sama gra Lazio w ostatnich wielkich starciach czyt. dwa razy z Juventusem i Interem wszystko w plecy to też wysuwa kilka ciekawych wniosków. Kartki, rożne czy overy nieopłacalne w tej chwili. Tak jak wspomniałem biorę wyższy dnb a jest on na Romę i biorę to z pocałowaniem ręki, swego czasu taki sam typ wziąłem na nich z Juventusem ale tam kurs ledwo przekroczył granicę 2, teraz mimo słabszego rywala kurs wyższy a gra wydaje się być kapkę lepsza od tego co wtedy prezentowali choć wiadomo, że i obecna gra pozostawia wiele do życzenia ale i Lazio poza punkowaniem nad średniakami w moim przekonaniu jakiegoś szału nie robi.
Roma dnb 2,30 ✅
365
Końcówka meczu konkretna i scenariusz dla dnb&#39;a idealny. No to mecz w Neapolu będzie ciekawszy jak finały LE i LM razem wzięte. :grin:

Otrzymane punkty reputacji: +22
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom