>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

37 kolejka Primera Division [11.05.2008r.]

Status
Zamknięty.
lalo 36

lalo

Forum VIP
...
37 kolejka Primera Division

Zaragoza - Real ✅✅✅ 2:2

Real który już 2 kolejki temu zapewnił sobie drugi raz pod rząd Mistrzostwo Hiszpanii w ostatniej kolejce pokonał miażdzącym wynikiem &quot;moją&quot; Barcelonę aż 4:1 i chyba przypieczętował kto w tym sezonie rządzi w Hiszpanii , niestety :] Jutro trener Królewskich z pewnością da pograć zmiennikom między innymi Jurkowi Dudkowi. Zaragoza dość dobrze gra u siebie, a jutro będą mieli kilka powodów do sprężenia się na ten mecz pierwszą z Nich będzie na pewno świadomość że wciąż muszą walczyć o to aby w przyszłym sezonie znów grać w Primiera Division, drugą rzeczą będzie z pewnością sam fakt że grają z takim zespołem jak Real Madryt. W tym sezonie znów formą błyszczy kapitan Królewskich Raul, w dobrej formie jest także Higuain który jest znakomitym jokerem i jeśli wchodzi z ławki strzela bramki, szansę powinien dostać także Saviola. Zaragoza powinna się jutro otworzyć chcąc strzelić bramki Jurkowi, który w końcu powinien stanąć pomiędzy słupkami Królewskich, ale czy będzie On w takiej formie jaką by sobie życzył ? Wątpię i dlatego upartuję jutro Over w tym meczu. Otwarta gra gospodarzy, niepewna gra Jurka , kontrataki Realu powinny nam zagwarantować jutro dość sporo bramek. Jak dla mnie mecz nie ma pewnego faworyta lecz +2,5 powinno wejść i ja właśnie tak stawiam :]
Villareal - Espanyol ✅✅✅ 2:0
Villareal który ostatnio zapewnił sobie drugą pozycję w lidze i grę w Lidze Mistrzów jest w tym sezonie w dobrej formie, grają dość pewnie z przodu a jeszcze lepiej z tylu, na ostatnie 5 meczy 4 wygrali z bilansem 7 strzelonych i 1 straconą. Szczególnie dobrze grają u siebie ???? Espanyol który ma pewny byt ligowy i żadnych szans na puchary z pewnością chciałby żeby ten sezon już się zakończył :] Ostatnie 5 meczy to 3 punkty po 3 remisach. Wprawdzie mecz jest o Nic ale Villareal będzie chciał zagrać dla swoich kibiców i wygrać ten mecz na własnym stadionie i moim zdaniem im się to uda !
Ossasuna - Murcia ⛔⛔⛔ 2:1
Jest to mecz ekip z dolnej części tabeli. Murcia która ma pewny spadek przyjedzie do Ossasuny walczącej o ligowy byt. Bukmacherzy bardzo mocno faworyzują tutaj zespół gospodarzy ale czy słusznie ? Moim zdaniem nie! Obie ekipy są w bardzo kiepskiej formie. Ossasuna ostatni mecz wygrała 5 kolejek temu a tak cały czas przegrywała, Murcia za to na ostatnie 5 meczy trzy kolejki temu zremisowała a tak też wszystko poprzegrywała. Będzie to mecz walki, gospodarze będą się starali robić wszystko aby się utrzymać a szczególnie że grają przed własną publicznością, Murcia będzie grała także dla kibiców którzy w przyszłym sezonie będą Im dopingować w Segunda Division. Jak dla mnie mecz na remis !
Barcelona - Mallorca ✅✅✅ 17 min. T. Henry
Mój zakład na ten mecz to kiedy zostanie strzelony pierwszy gol ? Mój typ to że od 1 do 30 min. Dlaczego ? Nie mam dokładnych statystyk ale śledząc wyniki Barcelony zauważyłem właśnie że albo strzelają szybko bramkę albo ją tracą tak jak chociażby było to w Meczu z Manchesterem czy Realem, nie wiem z czego to wynika, może z słabej koncentracji może z za słabej rozgrzewki i zbyt późno wchodzą w mecz nie wiem chociaż w lidze zazwyczaj to Oni strzelają pierwszy bramkę. Barcelona po ostatniej wpadce z Realem na pewno będzie chciała udowodnić że był to przypadek przy pracy i od razu rzucą się do szaleńczych ataków i powinni dość sazybko strzelić bramkę i kontrolować mecz !​
Zaragoza - Real || Typ : Over 2,5 || Kurs : 1,65 ✅✅✅ 2:2
Villareal - Espanyol
|| Typ : 1 || Kurs : 1,6 ✅✅✅ 2:0
Ossasuna - Murcia || Typ : X || Kurs : 4,45 ⛔⛔⛔ 2:1
Barcelona - Mallorca kiedy pierwszy gol ? || Typ : 1 - 30 min . || Kurs : 1,65 ✅✅✅ 17 min. Henry
Expekt

pozdROWienia ????

kaczmar123 39

kaczmar123

Użytkownik
FC Barcelona - Mallorca

Typ: FC Barcelona
Kurs: 1,6
Bukmacher: Expekt

Analiza:
Jest to ostatni mecz pod wodzą Franka Rijkarda przed własną publicznością. Piłkarze na pewno będą chcieli odzyskać choć w małej części zaufanie swoich kibiców po katastrofalnym meczu z Realem. Na pewno zagrają również dla trenera, który jeszcze tylko przez 2 mecze będzie opiekunem Barcy. Dodatkową motywacją jest z pewnością fakt, że po sezonie przychodzi nowy trener - Josep Guardiola i każdy z obecnych graczy chcących pozostać w tej drużynie jeszcze przynajmniej na jeden sezon będzie musiał się pokazać z jak najlepszej strony. Do składu po absencji za kartki wraca Deco oraz Samuel Eto. Oni również mają coś do udowodnienia swoim kibicom. Myślę, że zawodnicy będą mieli wielką motywację i na pewno strzelą kilka bramek chcąc pożegnać się w godny sposób z kibicami na Camp Nou.

deniak 0

deniak

Użytkownik
Villareal - Espanyol
Typ: 1
Kurs: 1.60 Expekt

Żółta łódź podwodna dokuje dzisiaj an El Madrigal jako drugi zespół Primera Division, malutkie Villareal czeka więc olbrzymia feta. Mecz w zasadzie o pietruszkę, ale nie wyobrażam sobie, by gospodarze zepsuli swoim pupilom wieczór finalizujący najlepszy sezon w historii klubu. W ekipie Espanyolu nastroje raczej morowe, gracze i działacze myślą raczej o rozwiązaniu aktualnych problemów wewnętrznych i znakach zapytania dotyczących następnego sezonu, nie wykluczam więc, że ów mecz potraktują bardziej jako odrobienie 90-minutowej pańszczyzny, niż rzucenie rękawicy wicemistrzowi Hiszpanii. Forma Villareal wciąż wysoka, 4 winy z rzędu, a o tym, że coś niedobrego dzieje się z zawodnikami z Barcelony świadczy choćby bilans ostatnich 5 meczy: 0-3-2.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS

SARAGOSSA- REAL MADRYT
Typ : x2
Kurs : 1,67
bwin ✅✅ WYNIK 2:2 ✅✅

Mistrz Hiszpanii Real Madryt wyjezdza na La Romareda na mecz z Saragossa ktora wciaz jeszcze walczy o utrzymanie w Primera Division. Kurs na Saragosse jest zdecydowanie za maly aby grac przeciwko Realowi. A tak wogóle to dla mnie bardziej prawdopodobny wydaje sie wynik remisowy w tym meczu z lekkim wskazaniem na Real.Wśród Królewskich dzsiaj zapewne w bramce zagra Dudek. Jak podaje &quot;Marca&quot; w obronie ujrzymy Cannavaro, ktory pauzowal w Gran Derby za czerwoną kartke,Marcelo,Sergio Ramosa i Miguela Torresa. W pomocy za przerywanie akcji rywala odpowiedzialny bedzie Mahamadou Diarra. Za akcje ofensywne odpowiadac bedzie trójka Guti,Robinho, Sneijder. A w ataku ujrzymy Ruuda van Nistelrooya i Higuaina.
Tak wiec nie wydaje mi sie zeby był to słaby skład.
W tym meczu napewno nie zagraja z róznych względów Raul,Cassillas,Robben i Pepe.
Schuster na ławce pozostawi takich graczy jak Codina,Heinze,Saviola,Baptista,Balboa,Metzelder,Salgado

Skład Saragossy zapewne bedzie wyglądal tak :
▶ Cesar - Zapater, Sergo, Ayala, Paredes, S. Garcai, Celades, Matuzalem, Aimar, D. Milito, Oliviera

A wiec jak na mecz o pietruszke bardzo dobry sklad. Który bedzie chcial urwac punkty znienawidzonej Saragossie.Za Saragossa przemawia jedynie czynnik motywacyjny, ale moze to byc za malo skoro przez caly sezon grali bardzo slabo to dlaczego mieli by dzisiaj naprzeciw wielkiego rywala pokazac dobry futbol. Real jest w wybornej formie wygrywajac wszystkie 5 ostatnich meczy. Saragossa w tym czasie wygrala zaledwie 2.

H2H :

09/06/2007 Primera Division Zaragoza vs. Real Madrid 2:2
22/03/2006 Primera Division Zaragoza vs. Real Madrid 1:1
28/05/2005 Primera Division Zaragoza vs. Real Madrid 1:3
28/10/2003 Primera Division Zaragoza vs. Real Madrid 0:0
11/11/2001 Primera Division Zaragoza vs. Real Madrid 2:1

Rozumiem ze kurs na Real mógłby byc tak wysoki gdyby zagrali jakimis rezerwami, ale przeciez tacy pilkarze w podstawowej jedenastce będą w stanie przeciwstawic sie gospodarzom;) Liczymy na Jurka, który miejmy nadzieje zachowa czyste konto w dzisiejszym meczu.

zioloziolo 7

zioloziolo

Użytkownik
vs

FC Barcelona vs. RCD Mallorca
typ: 1
kurs: 1.70
buk: expekt
Barca, która w tym sezonie dosięgnęła dna podejmować dzisiaj będzie na własnym stadionie Mallorce. Kataloński klub stracił szansę nawet na zajęcie 2 miejsce w końcowej klasyfikacji Primera Division 2007/2008. Dzisiejszy mecz muszą wygrać bo czują oddech Atletico Madryt, które na dwie kolejki przed końcem sezonu traci do Blaugrany 3 punkty.
Ale to nie 3 punkty są najważniejsze w tym meczu. Dziś bowiem na Camp Nou ostatni mecz na ławce trenerskiej odsiedzi holenderski szkoleniowiec Frank Rijkaard. Ten człowiek robiąc tyle dobrego dla Barcy powinien być godnie pożegnany przez katalońską publiczność nie białymi husteczkami tylko dopingiem, brawami i owacjami na stojąco!
Mister na łamach dziennika Barca skierował taki oto list otwarty:

&quot;Dziękuję wszystkim!
Przez te pięć lat czułem się jak w domu, choć wiedziałem, że to nie mój dom. Miałem u swojego boku wielu ludzi, którzy obdarzyli mnie niezwykłym uczuciem i dawali mi siłę, bym czuł się dobrze.
Chcę podziękować wszystkim tym ludziom, wszystkim którzy pomogli mi i wspierali mnie w trudnych momentach. Jestem wdzięczny także klubowi i jego pracownikom za to co dla mnie zrobili.
Mam nadzieję, że mój następca, któremu przyjdzie żyć w tym wspaniałym domu nazywanym Barceloną, osiągnie sukces dzięki zjednoczonej Barçy.
Na zawsze w moim sercu, gorąco pozdrawiam.
¡Visca el Barça!
¡Visca Catalunya!&quot;.

Mimo iż od dwóch sezonów nie zdobył praktycznie nic, zasługuje na ogromy szacunek. Bo to on zrobił z Barcy potęgę Europejską i sięgnął po Ligę Mistrzów pokonując w finale Arsenal Londyn 2:1 i dwukrotnie wygrał Primera Division. Na zawsze w moim sercu zostanie zwycięstwo z Realem Madryt na Santiago Bernabeu 3:0. Rijkaard w tym liście pięknie pożegnał się ze wszystkimi, którzy go wspierali i byli z nim zawsze na dobre i na złe. Teraz oczekuję pięknego pożegnania po pierwsze piłkarzy a po drugie kibiców. Chciałbym aby dzisiaj na boisku piłkarze zostawili zdrowie, aby grali na 110% własnie dla Franka Rijkaarda aby mu podziękować za to 5 lat spędzone w Katalonii. Po drugie kibice. Dziś Camp Nou powinno być zapełnione do ostatniego miejsca z wielkimi transparentami ze słowami wsparcia i dziękczynienia holederskiemu szkoleniowcowi. Po ostatnim gwizku, brawa i długa owacja na stojąco, tak widzę stadion Camp Nou około godziny 23:30. Po pierwsze brawa dla Franka a po drugie, za piękne zwycięstwo Barcy..

Dziękuje Ci za wszystkie piękne chwile a złe wybaczam! :grin:
Visca El Barca
Visca Rijkaard!

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom