>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

37 kolejka Primera Division 10.05 - 11.05.2014 + mecz zaległy Valladolid-Real

Status
Zamknięty.
ksboss 92

ksboss

Użytkownik
Valladolid - Real Madryt
Real, po rozbiciu Bayernu, zaliczył wpadkę z Valencią. Gdyby nie to, po wygraniu jutrzejszego meczu zostałby liderem Primera Division. Potrójna korona jednak cały czas jest do zdobycia, a w lidze najwięksi rywale zagrają jeszcze mecz między sobą, co tym bardziej nie zostawia Realu bez szans na końcowy triumf. Do składu wracają nieobecni w poprzednim meczu Pepe oraz Modric, których bardzo słabo zastąpili Varane oraz Illaramendi. Gospodarze, jak wiadomo, walczą o utrzymanie. To jednak będzie zdecydowanie za mało na jedną z najlepszych, o ile nie najlepszą, aktualnie drużyn w Europie. Liczę na pewną wygraną, nawet jeśli nie będzie pogromu, Królewscy zachowają bezpieczną dwubramkową przewagę, bo strata punktów w tym meczu, da szansę na mistrzostwo Barcelonie.
Real Madryt -1.5 @ 1.746 Pinnacle ⛔ (1:1)

ciam1414 1,4K

ciam1414

Użytkownik
Hiszpania:
Valladolid - Real Madryt 1 (+3ah) @ 1,26 ✅
Atletico - Malaga 2 (+3) @ 1,26 ✅
Elche - Barcelona 1(+2,5) @ 1,58 ✅
AKO @ 2,5
Stawka:3/10 ✅✅✅
Levante - Valencia 2dnb @ 1,62
Espanyol - Osasuna x2 @ 1,66
Granada - Almeria 1x @ 1,28
AKO @ 3,4 ⛔
Stawka:3/10
Valladolid - Real Madryt
Valladolid walczy o utrzymanie. Sądziłem, że na ten mecz wyjdą nieco rezerwowym składem, aby na kolejny (4 dni później) być wypoczętym. Jednak tak nie jest. Valladolid będzie walczył 3 najbliższe mecze na 100%, nie odpuszczają nic. Wychodząc podstawowym składem mają nadzieję, na zdobycie co najmniej punkty w tym pojedynku. Skład Valladolid w porównaniu do poprzedniego meczu... Wraca Rubio i Bergdich - dwaj podstawowi gracze. Real bez Bale&#39;a. Ronaldo jest zmęczony (słowa trenera), bo gra wszystko po 90 minut i biega bardzo
dużo w każdym meczu. Valladolid u siebie przegrał w tym sezonie 3 razy, wszystko w 2013 roku jeszcze.
Jeśli Real strzeli gola jako pierwszy, Valladolid będzie musiał ruszyć do przodu, bo nie zostaje im nic innego. Chcą tu zdobyć punkt! Gol dla Valladolid powoduje, że Real musi strzelić 5 bramek (4 do zwrotu zakładu).
Atletico - Malaga
Malaga przy transferze Isco do Realu podpisała dodatkową - jeśli Real wygra ligę, dostaną 1 milion euro.
To dobra okazja na zdobycie dodatkowych pieniędzy. Strata punktów przez Atletico powoduje skomplikowanie im sytuacji. Nie tyle co liczę na wygraną Malagi, co na to, że Atletico nie wygra 4 golami. Dotąd tylko z Sociedad dali radę wygrać 4-0 i z Getafe 7-0 i Betisem 5-0, ale to było dawno!
Atleico to defensywna ekipa i oni stawiają raczej na jak najmniejszą ilość puszczonych goli, aniżeli na zdobywanie jak największej. Atletico z Levante straciło 2 gole: samobójczego i z kontry (Atletico było wysoko ustawione; wóz albo przewóz). Miało szansę zdobyć gola, a może nawet dwa, ale trzech bym im nie dał heh. Malaga nie traci dużo goli. Też są ekipą kontrującą, głównie na wyjeździe, co jest problemem dla Atletico co było widać w meczu z Levante.
Elche - Barcelona
Barca gra słabo! Nadal grają tą swoją piłkę, zyskują nawet rekordowe 80% posiadania piłki, ale trudno im się gra w defensywie, co piłka dla rywala to jest groźnie. Tym bardziej na wyjeździe...
------------------
Levante - Valencia
Valencia pokazała pazur z Realem. Real co prawda był lepszą ekipą w cały meczu, stworzył więcej sytuacji, ale Valencia też sobie trochę pograła w tym meczu.
Levante natomiast wygrało z Atletico, ale... Po golu samobójczym, przypadkowym bardzo i po kontrze, kiedy to Atletico poszło do przodu, zaryzykowało. Atletico mogło ze 2 bramki zainkasować, ale nie udało się niesety. Valencia moim zdaniem zagrała z Realem lepiej niż Levante z Atletico. Wcześniej Valencia pokazała się z dobrej strony w meczu z Sevillą, wygrywając 3-1, niestety stracili gola w 94 minucie i odpadli z LE. Valencia przegrała z Atletico 0-1, ale radzili sobie jako-tako... No dość nieźle.
Espanyol - Osasuna
Espanyol odpuszcza sezon już.
Podobno mają niezłe relacje z Osasuną. Espanyolowi na rękę będzie remis, bo będą mieć na 100% utrzymanie wtedy. Osasuna gra nieźle. Ostatnio co prawda przegrali 0-2 z Celtą, ale Vigo jest w formie, głównie
Nolito, Orellana i Charles, są po prostu nie do zatrzymania. Tak nawiasem to czekam na mecz Celta - Real. Mocna ofensywa vs jeszcze mocniejsza ofensywa.
Osa z Realem nie miała szans i została pokanana 0-4. Z Valencią jednak radzili sobie dobrze, remis 1-1 to za mało jak na ich grę, mogły być 3 punkty.
Espanyol bez Davida Lopeza(kluczowego obrońcy i Pizziego (rezerwowego pomocnika/napastnika), wraca Stuani. Osasuna Lolo i Loe, którzy nie grają od dłuższego czasu
Granada - Almeria
Granada jest po prostu lepsza! Almeria zdobyła 6 pkt w dwóch ostatnich meczach. Walczyć walczą, braku ambicji im nie mogę zarzucić, ale umiejętności... Jest to słaba ekipa po prostu!
Raz brakuje akcji, innym razem akcje są, ale brakuje wykończenia, jak to z Betisem było. Setki akcji, ale napastnicy jacyś zamotani...
Granada znów z Brahimim (wraca z zawieszenia), ale bez Recio (podstawowy pomocnik, ale nie kluczowy).
W meczu z Sociedad było widać brak Brahimiego, nie było środka pola wcale, on potrafił cośtam wykombinować, choć głównie gra na lewym ataku. Riki nie załatał dziury tak jak należy. Na szczęście ten zawodnik wraca i całe szczęście.
Almeria bez Suso, wraca natomiast Dubarier (podst. obr) i Trujilo (podst. obrońca).

Otrzymane punkty reputacji: +24
ciam1414 1,4K

ciam1414

Użytkownik
Niedziela:
Celta Vigo - Real Madrid
1 +(1,5) @ 1,7 Stawka: 7/10 ✅
1 bez remisu (DNB) @ 6,25 (unibet) 1/10 ✅
1 @ 11,5 na fortunie 0,5/10
✅ ładny zarobek na tym meczu ????
Real pewnie wystąpi bez Ronaldo, niepewny Bale, Carvajal, Arbeloa, a na 100% nie zagra Jese.
Celta to co gra w ofensywie w ostatnim czasie to po prostu... coś pięknego.
Mają trójkę świetnych napastników: Orellana, Charles i Nolito. We trzech strzelili 10 goli w ostatnich 4 meczach (na 12 goli całej drużyny; jeden samobój) i 8 razy któryś z nich asystował, najczęściej Orellana, bo aż 6 razy Świetnie podawał z Osasuną przy pierwszym golu, przy drugim wrzucał na głowę Nolito. Z Valladolid podawał Nolito na pustą bramkę. Chwilę później podawał Charles&#39;owi prostopadle po ziemi sam na sam. Z Almerią podawał pięknie do Nolito na 1-3, a 4 minuty później sam zdobył gola, zresztą fajnego, bo na 5 metrze okiwał bramkarza
Real ma malutkie szanse na mistrza. Nie mówię, że odpuszczą ten mecz, ale może im zabraknąć jednak motywacji trochę...
Dodatkowo jak Bale i CR nie zagrają to będzie dużo trudniej.
Celta bez zawieszeń, ale pewnie nadal bez kluczowego Rafinhi, choć pokazali, że i bez niego potrafią grać. Nie wiem co jest z podstawowym obrońcą Mallo...
Teraz dostałem info (jeszcze nie potwierdzone), że Di Maria i Pepe mogą nie wystąpić do końca sezonu z powodu kontuzji po meczu z Valladolid.

ciam1414 1,4K

ciam1414

Użytkownik
Getafe - Sevilla 1 @ 1,9 ✅
6/10

Sevilla pewnie postawi wszystko na jedną kartę - na finał LE. Jeśli wygrają mają automatycznie zapenioną grę chyba w LM nawet o ile dobrze pamiętam. Jeśli się mylę to na pewno mają grę w LE już w fazie grupowej, bez kwalifikacji.
Ten mecz 11 maja, a już 14 maja grają finał LE w Turynie.
Będą oba mecze grać pełnym składem? Zdecydowanie wątpliwe.
Moim zdaniem postawią na LE i muszą to wygrać. Jeśli finał przegrają to wraz mają szansę na grupę LE. Jeśli tylko Sociedad straci punkty z Sociedad co jest dość prawdopodobne, wtedy tabela się nie zmienia i Sevilla nadal ma grupę LE za rok. Jeśli natomiast Sevilla przegra, a Sociedad wygra, Sevilla wtedy musi się kwalifikować w 2014/15 do LE.
Getafe walczy o utrzymanie, mają w tej chwili spadek, ale niewiele brakuje, aby z niego wyjść, bo 3 drużyny mają tyle samo pkt. Następny mecz nie będzie łatwy, bo z Vallecano na ich stadionie. W obu meczach trzeba walczyć. 4 punkty powinny dać utrzymanie, ale nie jest to pewne. W obu meczach walka o 6 pkt będzie!!
Niedziela
Betis - Valladolid 2 @ 2,0 ⛔ Sądziłem, że Betis odpuści, ale niestety :/
5/10

Betis bez jakichkolwiek szans na cokolwiek. Od 6 spotkań same porażki. Choć przyznam, że w ofensywie jako tako im idzie. Gorzej w defensywie, a będzie jeszcze gorzej. Nie zagra Perquis i Figueras, którzy w ostatnim meczu tworzyli parę środkowych obrońców.
Valladolid po prostu ten mecz musi wygrać!! Jeśli zremisują, a jeśli jeszcze gorzej - przegrają - spadną. Przy remisie szansa będzie, ale życie sobie skomplikują. Inny wynik niż wygrana Valladolid nie wchodzi w grę!! Powinni wykorzystać dziurawą obronę Betisu i wygrać ten pojedynek.
W porównaniu do meczu z Realem wraca Rubio i Bergdich - dwójka podstawowych graczy.
Nie zagra Manucho zapewne, który leczy kontuzję.
Betis oprócz dwójki obrońców, także bez N&#39;diaye - obrońcy/pomocnika, moim zdaniem kluczowy zawodnik.
Valladolid 4 dni temu mecz, ale na pewno remis z Realem dodał im skrzydeł, tym bardziej, że gola zdobyli w ostatnich minutach i euforia była duża.

Elche - Barcelona 1 (+2ah) @ 1,98 6/10 ✅
Dziwne, że kursy jeszcze rosną. No przynajmniej dla mnie to dziwne. Bo co, Atletico przegrało i Real zremisował i Barca ma się zmobilizować? Oni powinni z Getafe się zmobilizować i strzelić szybko 2-3 gole tak dla spokoju, a nie bawić się w &quot;strzelimy, stracimy, strzelimy, stracimy&quot;.
Barca z Realem zagrało jakoś tak... no nienajgorzej... Z Bilbao było natomiast słąbo! A z Villarealem to wygrana na prawdę fartowna... Masa akcji, ale słabych akcji, potem 2 samobóje w cholerę przypadkowe no i wyszlo 2-1. Z Getafe dobrych akcji nie było też, no przynajmniej nie było ich dużo. Getafe 3-4 akcje i 2 gole... Wystarczy spojrzeć na kto w obronie gra i zdziwinie schodzi z twarzy. Mascherano, Bartra na środku - pomocnik i młodziak, który ledwno z Barcy B wyszedł i musi grać na najwyższym poziomie (bo w LM grywał już), mało doświadczony zawodnik, &quot;lubiący&quot; popełdniać błędy. Po bokach Alves i w miejsce nieobecnego Alby gra Adriano. I Alves i Adriano lubią wyjść sobie pod bramkę przeciwnika. Wymarzona taktyka dla drużyn grających kontrę. Jak Elche ma zagrać z Barcą? Wszyscy grają kontrę, oni też nie będą mieć wyboru.
Blaugrana bez Neymara, Tello (wrócił do treningów, w ostatnim meczu zagrał minutę, także nawet się nie ograł), Puyola, Valdesa, Pique. Xavi nie uczestniczył na ostatnim treningu, ale powodu nie znam, czy coś osobistego, czy kontuzja to nie wiem.
Ławka słabiutka... Fabregas bez formy i Song, reszta młodzież. Raczej nie ma na kogo postawić, kto mógłby zmienić losy spotkania.
Elche jeszcze walczy o utrzymanie. Ewentualnie 2 porażki (z Barcą i Sevillą) mogą spowodować spadek (Taki typ też podawałem, kurs był bodajże 29, że Elche spadnie, zagrane za drobniaki).
Elche na swoim boisku nie przegrała 3 golami od bardza dawna - od 26 maja. Było to jeszcze gdy grali w Segunda Division.
Elche to 2 drużyna pod względem najmniejszej ilości straconych goli na swoim boisku (12 straconych na 18 meczów).
Elche nie notuje specjalnie wysokich stanów posiadania piłki. Na swoim bosiku średnio 51%. Nie murują się więc jak widać, chyba mają dobrze wspierających kibiców, bo na wyjeździe tracą 2x tyle ????
Czekam jeszcze na kursy na rożne, to może być ciekawe ????

Jeśli się podoba, kliknij &quot;dzięki&quot; ;)

gumowyzielak 193

gumowyzielak

Użytkownik
Elche- Barcelona
Rzuty rożne over 10,5 @1.83 Bet365✅✅✅ 76 minuta easy!

Pierwszy raz pisze post w tym dziale, bo generalnie udzielam się w dziale Premier League, ale jak zobaczyłem jaki prezent nam wystawił Bet365 to nie potrafiłem się powstrzymać. Moim zdaniem linia na rzuty rożne powinna być o wiele wyższa w tym meczu. Barcelona, po wpadkach Realu i Atletico ma jeszcze szanse chodz trochę uratować ten sezon, musi wygrać ten mecz, napewno zaatakuje od pierwszych minut, co w wyniku może dać nam sporo cornerów. Drużyna gospodarzy walczy o utrzymanie, też napewno nie położą się na murawie i nie oddadzą meczu. Nie lubie oglądać drużyny Elche( według mnie gra najnudniejszą piłkę w całej Primera Division), ale trzeba im przyznać, że w każdym meczu u siebie zawsze cisną- każdego. Nabijają oni masę rzutów rożnych w każdym meczu. Nie lubię swoich analiz opierać na statystykach ale w tym przypadku warto o nich wspomnieć, drużyna Elche w meczach na swoich stadionach potrafiła nabić odpowiednią ilość rożnych z takimi drużynami jak Atheltic Bilabao(7), Sevilla(8), Atletico Madryt(9), Real Madryt(4). Barcelona praktycznie w każdym meczu te 8 cornerów zdobędzie. Podsumowując, drużyny Elche w tym sezonie nie da się oglądać według mnie, Barcelona też zawodzi w tym sezonie, dlatego na wynik w tym meczu grosza nie postawiłbym, bo może się skończyć naprawdę różnie. Drużyna gospodarzy walczy o utrzymanie, a chyba każdy wie jak najlepiej grać przeciwko Barcelonie( stałe fragmenty gry, kontry, które często kończą się rzutem rożnym), zaś Barcelona ma jeszcze szanse na uratowanie tego tragicznego sezonu, więc na pewno będą cisnąć co skończy się na pewno nie jednym rożnym.
Sam złapałem linie 10.5 rożnych po kursie 1.975 w Bet365, po kilku minutach obniżyli lekko kurs do 1.83, ale według mnie nadal jest to perełka na ten mecz. Polecam zagrać jak najszybciej bo do meczu linia pójdzie w górę.
Pozdrawiam!!!!

maite-radar 25,5K

maite-radar

Użytkownik
11.05.2014; 19:00
Elche - Barcelona
zwrot Messi strzeli jako pierwszy @ 2.87 Bet365
zwrot Messi powyżej 1,5 bramki @ 2.3 Bet365
zwrot Messi powyżej 2,5 bramki @ 5.5 Bet365

Już od początku roku upatruję się na ten mecz i to z powodów nie tyle sportowych, ile statystycznych. Nie chodzi mi bowiem o formę (a raczej jej brak) prezentowaną przez Barcelonę, która mimo wszystko ma jeszcze okazję na mistrza. Do tego meczu przyciągnął mnie jednak jubileusz tego pana, którego nikomu nie trzeba przedstawiać. Mianowicie Leo Messi strzelił już bramkę na stadionie każdego rywala z Primera Division oprócz Elche . Do pełnej satysfakcji brakuje mu już tylko gola w niedzielę, bo na pewno czekać kolejny rok nie chce. A że argentyńczyk to człowiek ambitny, to na jednej bramce nie poprzestanie. Jak świętować, to z pompą. Kurs na jego gola jest śmieszny (1,33, a widziałem jego gola i po 1,25) więc próbujemy szczęścia z większymi kursami. Wiadomo, że Barca w tym sezonie jest cieniem samej siebie sprzed lat, i Tata Martino nie daje rady. Ale jakoś nie wyobrażam sobie by Leo odpuścił ten mecz i nie skończył go hat trickiem. A 5,5 na takie wydarzenie wygląda naprawdę przyzwoicie i jeśli ktoś się waha nad tym zakładem, to ta informacja utwierdzi go w przekonaniu, że 27-latek trafi do siatki parokrotnie.

ciam1414 1,4K

ciam1414

Użytkownik
Celta - Real goście over 5,5 rożnych @ 1,8 6/10 ✅
Real bez Ronaldo i Bale (ten drugi niepewny), Pepe i Di Marii może być trudno strzelić gola. Póki Real nie strzeli gola powinien atakować ile tylko sił. Mimo, że szanse na mistrza są bardzo małe to na pewno nie odpuszczą, bo kto wie co może się wydarzyć w meczu Atletico - Malaga i Elche - Barca...
Elche - Barcelona goście over 6,5 rożnych @ 1,9 7/10 ✅
Po raz kolejny stawiamy na rożne Barcelony, mam nadzieję, że znów wejdzie.
Barca ma wielkie problemy w obronie, głównie na jej środku. Jeśli Elche strzeli szybkiego gola, rożne mogą wejść nawet w pierwszej połowie. Nawet jeśli nie strzelą to Barca będzie atakować, bo mają sporą szansę na mistrza. Muszą coś pokazać, aby przestraszyć Atletico. 0-2, 0-3 by nie wystarczyło (choć wątpię, aby tyle było w meczu), będą grać całe 90 minut i jak to Barca - cały czas do przodu.
Słaba skuteczność, lecz dużo akcji powinny dać efekt - w postaci rożnych.
Espanyol - Osasuna goście over 4,5 rożnych @ 1,72 5/10 ⛔ zabrakło 1 rożnego :/
Osasuna walczy o utrzymanie. Nie interesuje ich inny wynik niż zwycięstwo. Aktualnie są w najgorzej sytuacji ze wszystkich klubów (po oczywiscie poza Betisem). Remisem lub porażka mogą tu zdecydowanie skomplikować sytuację, mimo, że w ostatniej kolejce grają u siebie z Betisem to nie wiem czy 38,39 punktów da utrzymanie.
Osasuna zagrała niezły mecz w ofensywie z Celtą. Sporo atakowała, niestety brakowało szczęścia i szczelnej defensywy.
Z Valencią powinni wygrać, ale wyszło 1-1 &quot;tylko&quot;. Z Valladolid też powinni wygrać.
Podobnie jak Barca - przeważali, ale słaba skuteczność przekładała się raczej na rożne lub sytuacje, w których było blisko rożnego.
Villareal - Rayo gospodarz under 2,5 @ 1,44 7/10 ⛔ beznadziejne Rayo w pierwszej połowie, potem ich wyłączyłem :/
Moim zdaniem warte ryzyka.
Villareal w ostatnim czasien nie tworzy sobie zbyt wielu okazji bramkowych.
Z Sevillą zremisowali 0-0. Max co mogli strzelić to jednego gola.
Z Barcą no może i te dwie bramki mogły wpaść...
Z Malagą nie strzelili nic, max jednego gola mogli trafić.
Z Levante strzelili jednego, w 95 minucie. Atakowali cały mecz, ale te ataki były na prawdę słabe!
Myślę, że z Rayo będzie trudniej niż z Barceloną. Obie grają podobną piłkę, dużo posiadania piłki, ale to Rayo ma moim zdaniem w tej chwili lepszą defensywę, aby tylko im się chciało grać, bo z Bilbao pokazali, że mają w d*** ten mecz heh. Bilbao ma jednak mocniejszą ofensywę niż Villareal, w dodatku Villareal bez Perbeta, ale jest Uche i dos Santos. Sądzę jednak, że Villareal nie strzeli aż 3 goli.
Villareal bez: Dorado d19/0, Pina m34/2, Oliver Torres m15/1, Perbet f26/10
Rayo bez: Ze Castro d18/0, Viera m26/5, Bangoura f27/0
Jeśli się podoba, kliknij &quot;dzięki&quot; ;)

Otrzymane punkty reputacji: +2
adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
11.05.2014; 19:00
Elche - Barcelona
Messi strzeli jako pierwszy @ 2.87 Bet365
Messi powyżej 1,5 bramki @ 2.3 Bet365
Messi powyżej 2,5 bramki @ 5.5 Bet365
Już od początku roku upatruję się na ten mecz i to z powodów nie tyle sportowych, ile statystycznych. Nie chodzi mi bowiem o formę (a raczej jej brak) prezentowaną przez Barcelonę, która mimo wszystko ma jeszcze okazję na mistrza. Do tego meczu przyciągnął mnie jednak jubileusz tego pana, którego nikomu nie trzeba przedstawiać. Mianowicie Leo Messi strzelił już bramkę na stadionie każdego rywala z Primera Division oprócz Elche . Do pełnej satysfakcji brakuje mu już tylko gola w niedzielę, bo na pewno czekać kolejny rok nie chce. A że argentyńczyk to człowiek ambitny, to na jednej bramce nie poprzestanie. Jak świętować, to z pompą. Kurs na jego gola jest śmieszny (1,33, a widziałem jego gola i po 1,25) więc próbujemy szczęścia z większymi kursami. Wiadomo, że Barca w tym sezonie jest cieniem samej siebie sprzed lat, i Tata Martino nie daje rady. Ale jakoś nie wyobrażam sobie by Leo odpuścił ten mecz i nie skończył go hat trickiem. A 5,5 na takie wydarzenie wygląda naprawdę przyzwoicie i jeśli ktoś się waha nad tym zakładem, to ta informacja utwierdzi go w przekonaniu, że 27-latek trafi do siatki parokrotnie.
No tak gdyby nie sytuacja Barcelony, a w zasadzie cud spowodowany przez rywali pozwalający Barcelonie na realne marzenia o mistrzostwie typ byłby fajny, ale pytanie brzmi czy w obecnej sytuacji gdy skreślona przez wszystkich łącznie z samym zespołem Barcelona i jej zawodnicy będę patrzeć na to kto ma strzelić, a nie po prostu dopisać sobie 3pkt. Gonienie rekordów ma raczej miejsce, jak drużyna ma opanowaną tabelę i w sytuacji gdy będzie dogodniejsza sytuacja dla innego zawodnika Messi nie będzie egoistycznie dążył do strzelenia bramki tylko poda. Oczywiście to tak wybitny zawodnik, że i może sam strzelić te bramki.

ciam1414 1,4K

ciam1414

Użytkownik
Ja jeszcze dodam, że Messi nie gra nic, w porównaniu od Messiego choćby sprzed 3-4 miesięcy.
Wiesz, że ostatnie gole Messiego to... z Getafe na pustą bramkę, z Villarealem sam na sam (tam chyba nawet spalony powinien być u Fabregasa, który mu podawał), z Bilbao z wolnego, Real, Granada, Atletico - w tych 3 nie strzelił nic, z Betisem dwa z karnych, z Espanyolem z karnego. 2 gole na 9 meczów z akcji (wszystkich goli; 6). To nie jest Messi!!!
On się tymi karnymi, wolnymi ratuje. Przykre, bo Messi to mój ulubiony piłkarz, lubię go dzięki tej dynamice ???? Tylko jej nie widać ;/
Zgodzę się też z Adamo, obojętnie kto strzeli. W ogóle to może być trudno strzelić Barcelonie ze 2 gole z obecną grą :/ I obie ma Messi strzelić? :/

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Celta-Real
Jeden z zakładów i to główny na ten mecz pograłem już w poniedziałek, bo jak zobaczyłem kurs to byłem pewien, że do meczu spadnie i się nie myliłem. Po 2,00 stał mój ulubiony składak(over+bts), a teraz już mamy 1,83 czyli różnica znaczna. Celta co prawda o nic nie walczy, ale jako, że nie brak tam zawodników związanych z Barceloną to na pewno zagrają na maksa. Luis Enrique, Fontas, Rafinha czy Nolito - ta grupa właśnie jest związana z Blaugraną, a przeciez w przyszłym sezonie Luis Enrique najprawdopodobniej zmieni na stanowisku trenera Tate &quot;Marcina&quot;, a z wypożyczenia wróci Rafinha i być może zostanie już w klubie. Poza tym forma Celty jest naprawdę imponująca i w końcówce ogląda się ich z ogromną przyjemnością, a przynajmniej ja tak mam. Orellana i Nolito niszczą każdą kolejną obronę, a do tego w środku prawdopodobnie zagrają Krohn-Dehli i Alex Lopez, co jeszcze wzmacnia siłę ognia. Nie wiadomo czy zagra Rafinha, chociaż lokalne media awizują go w meczowym zestawieniu. Wraca Charles i mam nadzieję, że zmieni Mario Bermejo na szpicy, bo ta stara niemota w Pampelunie pokazała, co jest warta - cały c*uj.
Real z ku*ewskimi problemami w obronie - brak Pepe, Varane&#39;a i Carvajala. Nie wiadomo czy Arbeloa zagra od początku, a jeśli nie to będzie ogromne kombinowanie i ponoć jest możliwość nawet gry Casemiro na stoperze, chociaż w to nie wierzę. Nacho z Ramosem zapewne w środku, a na bokach dwójka z grupy Marcelo, Coentrao i Arbeloa - w zależności od stanu zdrowia tego ostatniego. Tak czy siak będzie to eksperymentalny skład obrony i problemy będą. W ofensywie bez Ronaldo i Di Marii, ale Benzema, Bale i Isco to wystarczający zestaw by z przodu coś wpadło. Jak dla mnie poza tym składakiem warto pograć na, co najmniej dwa gole ze strony Celty, ale i tutaj kursy poleciały.
Over 2,5 + BTS @ 1,83 Bet365⛔2:0 - Ancelotii parodysta...
Celta over 1,5 @ 3,40✅

Granada-Almeria

Nie rozumiem kompletnie tego kursu na gości, którzy wcale nie są bez szans w tym starciu. Obie ekipy walczą o utrzymanie, więc walka będzie zażarta. Do tego przed meczem trwała przepychanka słowna pomiędzy oboma klubami nt. cen biletów dla gości. W skrócie: w pierwszym meczu tych ekip kibice Granady mogli wejść na sektor gości za 25 euro i teraz w ramach rewanżu też miało tak być dla kibiców Almerii, a tym czasem cena wynosi 45 euro...
Na boisku zabraknie po jednym zawodniku z obu stron i to podstawowym. Tyle, że brak Recio w Granadzie może i będzie odczuwalny, ale na pewno nie tak, jak brak Suso w Almerii. Kretyńska czerwona kartka z Betisem i teraz nie może pomóc swojej ekipie w być może najważniejszym meczu sezonu. Ostatnie dwa mecze jednak potrafili wygrać i chociaż pojawiły się głosy o kupowaniu meczów, to jednak ja bym to olał, bo co jak Atletico przegrywało, to też sprzedało mecz?... Muszą liczyć na to co mają czyli Oscar Diaz, Rodri i Aleix Vidal. Do tego Soriano i Verza w środku i powinno być nie najgorzej. Moim zdaniem szansę na wygraną mają, bo Granada to nie są jakieś tuzy, więc przy takim kursie warto zaatakować Almerie.
Almeria DNB @ 3,00 Bet365✅0:2

Otrzymane punkty reputacji: +2
ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Athletic Bilbao - Real Sociedad
Przy takich osłabieniach gospodarzy warto pograć coś pod Sociedad. Drużyna z San Sebastian na wyjazdach może nie gra wielkich spotkań, ale Athletic jeśli to wygra to tylko minimalnie. Spełnia się w sumie to, czego obawiam się przed nadchodzącym sezonem. Baskowie pakują się do LM mając praktycznie jednego napastnika - Aduriza. Z Realem Sociedad go zabraknie, a na szpicy zagra Toquero, który może jest ambitny i walczy o piłkę do końca, ale to nie wszystko. Napastnika rozlicza się przecież z goli.
Jeśli chodzi o tabelę to jedynie Real Sociedad ma o co walczyć, ale to &quot;coś&quot; jest mocno naciągane. Mogą w dalszym ciągu wyprzedzić Sevillę w tabeli i zagwarantować sobie bezpośredni udział w LE. Z drugiej strony trzeba pamiętać, że są to derby.
Ostatnie Derby Basków, kiedy w roli gospodarza wystąpił Athletic, miały miejsce jeszcze na &quot;starym&quot; San Mames. Wtedy ekipa z Anoeta wygrała 3:1. Chciałbym podobny wynik.
Sociedad +0,5 1,97 Bet365 ✅ 1:1
Real Betis - Valladolid
Betis żegna się już z ligą. Za rok pewnie wrócą więc warto porozdawać trochę punktów biednym - może kiedyś oddadzą ;) Gospodarze nie dość, że zagrają mocno osłabieni to i tak nie mają większej motywacji do gry w piłkę. Niektórzy odejdą do innych klubów, bo utrzymanie części z kluczowych zawodników jest po prostu nierealne.
Valladolid na wyjazdach gra dramat, ale liczę, że akurat z TYM Betisem się przełamią. Po Realu będą podbudowani i wystarczy tylko przełożyć dobrą grę z własnego stadionu na wyjazdy. Betis gra beznadziejnie w obronie więc nie będzie problemów ze stwarzaniem sobie okazji. Wystarczy tylko trafiać w światło bramki.
Kurs może nie powala, ale ostatnie kolejki zawsze takie są.
Valladolid 2,00 Bet365 ⛔ 4:3
Do tego psim swędem czuję:
Betis HT/Valladolid FT 25,00 Betsson ⛔ 1:1
Dwa sezony temu Santander też był na dnie. Szansę na utrzymanie miała Osasuna, która musiała wygrać spotkanie. Kursy dramatycznie spadły, a tu cyk. Santander do przerwy z niczego prowadził 1:0. Po przerwie gospodarze stanęli dosłownie w miejscu, a za odrabianie strat wzięła się Osasuna. Dlatego chcę spróbować.
Celta Vigo - Real Madryt
Celta gra ciekawą piłkę. Kto wie, czy nie prowadzi ich obecnie nowy trener Barcelony. Tak mówią. Real na pewno nie będzie miał łatwo. Z Valladolid grali bez dwóch swoich silników czyli bez Bale&#39;a i Ronaldo, który zszedł z kontuzją.
Gospodarze w ostatnich meczach prezentują wyborną formę strzelecką więc szykuje nam się ciekawe widowisko. Mam nadzieję, że Celta tylko się nie zamuruje, chociaż z remisu pewnie też byliby zadowoleni.
Celta nie tak dawno grała fajne zawody w Pucharze Króla z Realem Madryt, chociaż nie ma głębszego sensu przypominać tych spotkań, bo szkielet zespołu był zupełnie inny.
Teraz mamy sporo ex-barcelonistów, ale chcę tylko pokazać, że tu wszystko jest możliwe, a Real zwycięstwa nie ma co dopisywać.
Obie strzelą 1,68 Unibet ⛔ 2:0
Granada - Almeria
W tym starciu warto pokusić się o over rożnych. Obie ekipy lubią stałe fragmenty gry i regularnie zdobywają po nich bramki. Nikt nie może być pewny utrzymania więc bramka z każdej strony napędzi nam spotkanie jeszcze bardziej.
Almeria co prawda w ostatnich dwóch meczach skasowała 6 punktów, ale te mecze wyglądały cholernie dziwnie. Nie chcę jednak w to brnąć bez sensu. Granada tym razem może odpalić pomimo, że w trzech ostatnich spotkaniach ugrali tylko punkt. Zastanawiałem się czy nie da overu Almerii, ale wybieram jednak over na obie drużyny.
Over 10,5 (rzuty rożne) 1,80 Bet365 ⛔ 7
Over 14 (rzuty rożne) 5,00 Bet365 ⛔ 7

Elche - Barcelona
Barca będzie miała cholernie trudny orzech do zgryzienia. Na tym terenie nikt nie wygrał gładko. Jedynie Atletico &quot;pogoniło&quot; gospodarzy 2:0 i to tyle. Oni potrafią się bronić, potrafią czekać na kontry, a pamiętajmy, że dalej walczą o utrzymanie.
Nie wiem jak można grać jakieś bramki Messiego po dziwnych kursach, czy nawet handicapy. Już lepiej dołożyć te Atletico niż obgryzać palce przy Barcelonie.
Duma Katalonii od kilku spotkań gra słabo, a pewnie i tak zaraz ktoś na mnie najedzie. Dla mnie Mistrzem będzie Atletico, a jutro punkty gubi Barcelona. Będzie 0:0 albo koniec świata.
Elche +2 (Azjan) 1,82 Bet365 ✅ 0:0
DW 0:0 31,52 Oddsring ✅ 0:0

Otrzymane punkty reputacji: +77
karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Elche - Barcelona
Elche +2 ✅✅
1,825
Bet365​

oraz:​

Elche +2,5 ✅✅
1,525
Bet365​

Krótka piłka. Barcelona walczy o mistrzostwo i jeśli wygrają dwa kolejne mecze z Elche i Atletico, będą Mistrzem. Zależą tylko od siebie i jest to na pewno spore zaskoczenie nawet dla nich samych bo przecież był moment, gdzie wydawało się, że wypadli z wyścigu o La Liga. Dlaczego więc typ skierowany w kierunku Elche? Bo Barcelona od dłuższego czasu poszukuje formy lub może nazwę to po imieniu i napiszę po prostu, że styl gry Barcelony stał się przewidywalny i łatwy do rozszyfrowania. Te same schematy, te same rozwiązania i sporo piłkarzy, którzy są w nie najwyższej dyspozycji. Fakt, jest motywacja bo nagle dzięki wpadkom Realu i Atletico, Blaugrana ma wszystko we własnych rękach, ale to może nie wystarczyć, by rozbić solidne Elche. Elche, które wciąż nie ma jeszcze zapewnionego utrzymania i na pewno nie oddadzą tego meczu bez walki. O tym, jak ciężko gra się na Estadio Manuel Martines Valero przekonały się już w tym sezonie takie ekipy, jak: Sociedad, Sevilla, czy Bilbao, które nie zdołały wygrać na tym stadionie. Real wygrał 2:1 przy sporych kontrowersjach i był to jeden z najcięższych wyjazdowych meczów Madrytu. Elche nie przegrało u siebie od bodajże 6 spotkań, a w całej Primera Division stracili na swoim terenie więcej bramek jedynie od Atletico. Na pewno jest to zespół, który gra toporną piłkę, i ciężką do oglądania. Nie strzelają też dużo goli i pod tym względem są na szarym końcu ligi, ale na własnych śmieciach są niewygodnym rywalem i Barca będzie miała tam w moim odczuciu trudną przeprawę.

Celta Vigo - Real Madryt
Celta +1 ✅✅
2,20
Bet365​

oraz:​

Celta +1,5 ✅✅
1,67
Bet365​

Tu już sporo napisał kapszti, ale ja idę w kierunku Celty. Ostatni wyniki robią wrażenie i mimo, że Celta nie walczy już o nic to gra na pewno miłą dla oka piłkę, a co jeszcze ważniejsze, skuteczną. Kilku zawodników Barcelony + plus trener, który mówiąc krótko nie darzy sympatią Realu to gwarancja tego, że będą gryźć trawę z tym zespołem. W obliczu problemów gości z zestawieniem obrony i kilku znaczących osłabień przed gospodarzami otwiera się szansa nie tylko strzelenia minimum jednego gola, ale też powalczenie nawet o zwycięstwo w tym spotkaniu. Ciężko przewidzieć, jak będzie wyglądała defensywa Realu, ale na pewno będzie to zestawienie eksperymentalne z Nacho, być może wracającym po długiej kontuzji Arbeloą czy Coentrao na prawej stronie boiska. Brak Pepe, Carvajala, Di Marii, Cristiano to na pewno spore osłabienia Realu, a po cichu mówi się nawet o odpoczynku dla Modrica i Bale&#39;a, choć akurat tych dwóch ostatnich zawodników pewnie zagra. Real przegrał już ligę bo nie ma co się łudzić w jakiś niesamowity zbieg korzystnych wydarzeń dla Królewskich i mentalnie są już oni przy finale LM i to powinno być teraz dla nich priorytetem. Kolejna ciężka przeprawa faworyta i możliwa strata punktów.

Dwa wyższe kursy kursy gram singlami, a dwa niższe łączę w dubelka i zobaczymy co z tego wyniknie.

Powodzenia!

Otrzymane punkty reputacji: +26
doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Celta Vigo - Real Madryt
Mocno skomplikowali sobie życie w lidze Królewscy w ostatnich tygodniach mogli spokojnie pukać do bram mistrzostwa niestety zabrakło koncentracji i dobrej gry z Valencia i Valladoidem w tej sytuacji zajmują trzecie miejsce ze stratą 4pkt. do Atletico niestety można powiedzieć dziś zagrają bez Cristiano Ronaldo którego zdrowia nie chce ryzykować Carlo Ancelotti, Do składu powrócić mogą Sami Kheidira który jest w wstępnej kadrze na mistrzostwa w Brazylii oraz Arbeloa. Po za wspomnianym Cristiano nie zobaczymy jeszcze Pepe, Raphael Varane, Dani Carvajal, Jese Rodriguez i Angel di Maria, Do składu powróci Bale jednak nie wiadomo na jak długo. W bramce zobaczymy Iker Casillasa który wystąpił już z Valladoidem by być w formie przed finałem ligi mistrzów, Celta właściwie gra już o nic natomiast jeśli Królewscy nie wywiozą dziś 3pkt. mogą spokojnie pożegnać się z tytułem :!:.
Zwycięstwo Realu Madryt @@ 1.40
1:0 hANDICAP @@ 2.00
Bale strzeli i Real Wygra @@ 1.80
Benzema Strzeli 2 lub więcej goli @@ 3.00 / Strzeli gola @@ 1.50

groven 2,2K

groven

Forum VIP

To jeszcze ja dodam kilka pomysłów od siebie na dzisiejsze spotkania.
Granada Cf - Ud Almeria
Typ: BTS
Kurs: 1.60

Tu liczę na otwarte spotkanie. Obydwa zespoły maja o co walczyć. Almeria ze strzelaniem goli nie ma probkemów. Dużo też traci, a więc Granada pomimo słabszej dyspozycji przynajmniej 1 raz powinna ukąsić gości. Dochodzi atut własnego boiska i kibiców, którzy licznie przyjdą na ten mecz dopingować swój zespół. Myślę że 2:2, 1:3, 2:3 nie zaskoczy mnie.
Cf Getafe-Fc Sevilla
Typ: 2 DNB
Kurs: 2.88

Statystyki Getafe jeżeli chodzi o strzelone bramki są mało optymistyczne i nie zmienia to fakt że dzisiaj będą gryźć trawę.. W 5 ostatnich meczach zaledwie 3 gole.. Dzisiaj przyjeżdża do nich mocna Sevilla i nagle urządzą sobie strzelanie i pokonają 5 siłę Primera Division? Jakoś wątpię w to.. Dla porównania Sevilla strzeliła 11 bramek w 5 ostatnich meczach! Gram na gości a kurs mnie zadowala ???? Nie wiem o co chodzi z tym zaniżonym kursem na Getafe.. Muszą wygrać? Gó..no prawda! Do utrzymania w lidze wystarczy im remis (przy korzystnych wynikach innych zespołów). No i tym tropem powinni się udać. Odkrywając się bez sensu i atakując chaotycznie Sevillę, pozostawiając dziury z tyłu mogą zostać skarceni przez gości. A grając na &quot;zero z tyłu&quot;, stawiając autobus we własnej bramce i zdobywając cenny 1 punkt, może decydować o pozostaniu w lidze. Na miejscu trenera gospodarzy właśnie tak zagrałbym. Lepsze 0:0 niż porażka. Nie zdziwię się jak będzie under w tym spotkaniu. Jeżeli Sociedad dzisiaj wygra z Bilbao a jest to całkiem możliwe, to może pozbawić Sevillę miejsca w rundzie grupowej (liga europejska). A Sevilla z pewnością nie chciałaby tego. Tak więc jest o co grać i pójdę w ich stronę. Z remisu tak na prawdę będą zadowoleni jedni i drudzy.

ciam1414 1,4K

ciam1414

Użytkownik
Groven, o to chodzi z tym kursem, że Sevilla za 3 dni ma finał Ligi Europejskiej i zapewne wyjdą &quot;ciekawym&quot; składem.
Wygranie LE zapewnia grę w następnym roku... chyba nawet w LM, jakieś przepisy weszły, albo przeczytałem bez zrozumienia ???? Jeśli nie to wygrana w LE daje w następnym roku rozpoczęcie od fazy grupowej, tak?

Co do Almerii, oni na farcie jadą od dłuższego czasu ;/ Jak dla mnie to jest najsłabsza drużyna Primera, no ale gola potrafią zainkasować, bo ofensywnie wychodzą, a już na pewno jak pierwsi stracą gola.
Powodzenia ????

janek-bambo 136

janek-bambo

Użytkownik
Przepisy o LM wejdą w życie od przyszłego sezonu , na chwilą obecną tylko LE
Co do meczu Celty z Realem to Barcelona liczy na pomoc Celty i ich trenera , a ten zapewne odpowiednio zmotywuje swoich graczy

Otrzymane punkty reputacji: +1
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Nie ma Benzemy wśród powołanych na mecz z Celtą. Są za to Raul de Tomas, Burgui i Willian Jose z rezerw.
Potem usunę.

death89 84

death89

Użytkownik
Atletico Madryt - Malaga
Wygrana gospodarzy + Poniżej 3,5 @2.55 (Betsson) (1:1)
Świetny kurs na takie zdarzenie! Atletico musi wygrać, ale nie ma jakiegoś mega wielkiego parcia, aby to zrobić różnicą trzech czy czterech bramek. Scenariusz tego meczu widzę tak: Atletico zdobywa jedną bramkę, ewentualnie drugą i kontroluje przebieg reszty spotkania. Nie sądzę, aby grali na 200%, żeby nie ryzykować zawieszenia za kartki na przyszłotygodniowy mecz z Barceloną, albo kontuzji na finał LM.
W zespole gospodarzy nie zobaczymy zapewne Diego Costy, który nabawił się lekkiego urazu. Na ostatniej sesji treningowej przed meczem na szpicy ustawiony był David Villa. Różnica poziomu gry obu panów jest widoczna gołym okiem, jakościowo i ilościowo Brazylijczyk z hiszpańskim paszportem biję na głowę rywala do gry w ataku. Nie wystąpi też Diego Godin zawieszony za kartki, oraz Cristian Rodriguez, który wciąż nie powrócił do sił, by grać.
O co walczy Malaga? Niby matematycznie jeszcze nie mają zapewnionego utrzymania, ale nie sądzę, aby nagle wszystkie zespoły, które są niżej zaczęły masowo punktować. Zagrają dziś &quot;na luzie&quot;, w klimacie piknikowym.
Ostatni argument przemawiający za moim typem, to czysta statystyka: w 12 meczach domowych w tym sezonie wygrywało Atletico, a liczba bramek była niższa niż 3.5.
edit: to co Villa dziś wyrabiał zmusza do myślenia, czy nie zależy mu na mistrzostwie dla Barcelony..

lukas1958 412

lukas1958

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Hiszpania, Primera Division
Godzina:
17:00
Spotkanie:
Athletic Bilbao - Real Sociedad
Typ:
Rezultat meczu i obie drużyny strzelą Athletic Bilbao 1:1 ⛔ nie wiele zabrakło :kwasny4565:
Kurs: 3,20
Bukmacher:
WilliamHill
Analiza:

Zapraszam na spotkanie trzydziestej siódmej kolejki hiszpańskiej Primera Division, pomiędzy Athletic Bilbao a Realem Sociedad. Derby Kraju Basków to niewątpliwie cichy hit tej kolejki Primera Division. Choć piłkarze Athletiku zapewnili już sobie czwarte miejsce i prawo gry w eliminacjach Ligi Mistrzów to ich najbliżsi przeciwnicy nie mają co liczyć na ulgowe potraktowanie. Piłkarze z Bilbao mają sporo do udowodnienia rywalom z Sociedad, z którymi przegrali trzy ostatnie mecze, w tym także jedną potyczkę na własnym obiekcie. Patrząc na aktualną formę obu ekip, a także statystyki ich meczów na San Mames, nie sposób nie wskazać na faworytów gospodarzy. Podopieczni Ernesto Valverde pokonali ostatnio u siebie Malagę 3:0 i Sevillę 3:1, a gdyby nie wyjazdowa porażka z Barceloną to w niedzielę wybiegaliby na boisko z serią czterech zwycięstw z rzędu. Z taką formą będą mieli teraz sporą szansę, by zdobyć punkty w kolejnym meczu z Sociedad na własnym obiekcie, już piętnastym z osiemnastu do tej pory rozegranych. Szanse gości wydają się tym mniejsze, że ich dyspozycja daleka jest od idealnej. Wymęczony triumf nad Betisem 1:0 i remis z Granadą 1:1 pokazują, że w ekipie trenera Arrasate nie wszystko funkcjonuje jak należy. Stąd też mój typ na gospodarzy. Mecz rozpocznie się o godzinie 17:00.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom