Gimnástico de Tarragona - Atletico Madrid
Jak dla mnie jedno z lepszych do obstawienia spotkań. Spotykają się dwie drużyny, z których jedna Athletico ucieka wciąż różnica 1 oczka Villareal'owi zaś gospodarze tak czy innaczej opuszczą w tym sezonie Primera Division. Dlatego warto postawić na gości, zagrzani do boju możliwością zdobycia łatwych 3 punktów w tym akurat spotkaniu napewno nie pozwolą sobie na porażkę. Tymbardziej, że depczący im po piętach Villareal spotyka się w tej kolejce z ciągle walcząca Valencią i napewno nie będzie miał łatwego orzecha do zgryzienia. Jedyne co mnie martwi to historia spotkań pomiędzy tymi drużynami. Goście pokonali w ostatnich spotkaniach tylko raz swojego przeciwnika i to może okazać się jakąś klątwą historyczną. Ewentualnie zmobilizować ich może wysoko przegrane spotkanie z Barceloną, więc zapowiada się ciekawe widowisko.
Mój typ: 2 po kursie 1,85/expekt
[center:225c6d9a30]***********************[/center:225c6d9a30]
Sevilla - Zaragoza
to również dość ciekawe spotkanie ze względu na poukładaną kolejność w tabeli. Sevilla gra jeszcze o mistrzostwo. Zaś goście nie mają nic do zyskania (w przypadku wygrania i tak zostają na tej samej pozycji), ani też nie stracą swojego miejsca nawet gdy Athletico wygra spotkanie z rywalem. Tak więc myślę że wiele przemawia właściwie za Sevillą, która w razie upadku Barcelony i Realu w obecnej kolejce wyjdzie na pozycję nr I w lidze. Tak więc waleczna postawa obud rużyn może zakończyć się bądź wygraniem Sevilli bądź też remisem, ale obstawałbym przy tym pierwszym. Co prawda obie drużyny w ostatnich kolejkach depczą sobie w statystykach po piętach, ale jeśli chodzi o grę na własnym boisku to gospodarze są zdecydowanym faworytem. Poza tym Real Z. fatalnie grał przez ostatnie spotkania w meczach wyjazdowych.
Mój typ: 1 po kursie 1,6/expekt