Widze dział Ligue1 ubożeje niestety, bardzo mało wpisów się pojawia... A przecież w czołówce taki ścisk że powinno równiez i w tym dziale tętnic życie a tu na odwrót...
Postaram się może to zmienic. Mecze coprawda za niedługo ale za to jakie mecze!
VS
OLYMPIQUE LYON - AUXERRE
Typ : Poniżej 2,5gola @ 1,65 Bet365 2:1
Sympatycy Jelenia bedą na ten mecz patrzec baczniej. Przed Polakiem olbrzymia szansa występu w
Champions League w przyszłym sezonie. W dalszym ciągu mają także szanse na mistrza, ale trudno sobie wyobrazic by OM straciło lidera w 3 kolejkach do końca. W bezpośrednim meczu padł remis 0:0, a sytuacji jak na lekarstwo. W ogóle Auxerre słynie przeceiż z bardzo dobrej defensywy. Lyon w ostatnim czasie w ataku skutecznością także nie grzeszył. W starciach z Bayernem w ogóle zawiódł mnie swoim sposobem gry bo nie zaprezentował niemal nic. Na Allianz Arena schowany na własnej połowie, w rewanżu pare okazji mieli ale oczekiwałem zdecydowanie więcej po nich. W lidze walczą o prawo gry w
LM na następny sezon. Gdyby dzisiaj wygrali to można tą wygraną traktowac w kategorii za 6pkt. Jednak o to łatwo nie będzie moim zdaniem. AJA posiada bardzo dobrą defensywe. Stracili najmniej bramek w całej stawce. Jeleń ostatnio nie strzela już tylu bramek chociaż w takichj meczach jak ten może się przełamac bo on lubi wyzwania. Przed rokiem na Stade Gerland strzelił przecież gola. Teraz w ataku wspomagac go ma Contout. Braknie Rumuna Niculae, który jest bardzo waznym ogniwem w ataku. 4 gole i 8 asyst to jego dorobek. Myślę że to będzie zachowawcze spotkanie z małą ilością bramek bo Lyon ostatnio nie zachwyca. Z Montpellier wygrali skromnie 1:0 po golu Michaela Bastosa. W dodatku dobra dyspozycja Hugo LLorisa. Myślę że typ ma duże szanse na wejście w dniu dzisiejszym
LYON :
Lloris - Réveillère, Cris (cap), Boumsong, Cissokho - Toulalan, Makoun, Pjanic - Bastos, B.Gomis, Lisandro
AUXERRE :
Sorin - Hengbart, A.Coulibaly, Grichting, Berthod - Oliech, Pedretti (cap), Dudka, Birsa - Contout, Jelen -----------------
Nie pzrewiduje dzisiaj także wpadki
Olympique Marseille które w razie porażki Auxerre może już sobie nawet przypieczętowac tytuł mistzrowski. Fajnie gdyby tego dokonali na Velodrome bo przecież w następnej kolejce udają się na mecz z Lille i tam może byc ciężko. A do ostatniej kolejki nie ma co czekac kiedy zagrają ze słabym Grenoble. Rennes ostatnio zawodzi,a inaczej ujmując nie wygrywa od 5 meczów. Passa OM jest bardzo dobra, zatrzymali się w piątek w Auxerre remisem 0:0, ale wcześniej zgodna i piękna seria wygranych. Deschamps nie ma do dyspozycji jedynie Juliena Rodrigueza, a więc żadnych braków nie ma w składzie
bo ten obrońca w tym sezonie nie wystapił ani sekundy. Rennes bez ważnego ogniwa Carlosa Bocanegry.
MARSYLIA :
Mandanda - Bonnart, So.Diawara, Mbia, Heinze - Lucho, E.Cissé, Kaboré - Valbuena, Niang (cap), Brandao
RENNES :
Douchez - Fanni, Mangane, Hansson (cap), Danzé - Ya.M'Vila, Lemoine (ou Doumbia), J.Leroy - Kembo-Ekoko (ou Is.Bangoura), Briand, S.Marveaux
Typ : OM @ 1,36 Bet3653:1
-------------------
Z innych meczów to ciekawie wygląda też propozycja na
OSC Lille. W zespole Toulousy jak podaje
France Football nie zagra Gignac.
http://www.francefootball.fr/FF/breves2010/20100505_155944_gignac-out-contre-lille.html
Kursy rzędu 1,90 myślę że do zaakceptowania a na gre Lille chce się patrzec w ostatnim czasie. Graja przyjemnie i skutecznie. Dobre stałe fragmenty gry Cabaye. Szybkośc i niezłe rozprowadzanie akcji Gervinho. Przebojowośc Hazarda na bokach.
Tak więc możńa też rozważyc typ na
Lille @1,90.0:2
Zachęcam do dyskusji !