>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

34. kolejka T-Mobile Ekstraklasy (22.05 - 25.05.2015)

R 4,1K

robson1416

Forum VIP

bet365

Jeszcze nie ucichły komentarze po wczorajszych spotkaniach, a tu już trzeba pomyśleć o typach na następną ;).

Szlagier kolejki w Gdańsku, gdzie Lechia podejmie Lecha. Nie które kursy wystawione przez bet365 bardzo mnie zastanawiają, zwłaszcza 1.66 na Śląsk ;).

ZAPRASZAM DO DYSKUSJI!!

M 340

macvas

Użytkownik
Fakt, tak gorąco jak po ostatniej kolejce w T-ME nie było dawno.
Zwolennicy i przeciwnicy reformy odnajdą w zakończonej wczoraj kolejce gro argumentów na poparcie swojego stanowiska. Ja osobiście mam nadzieję, że trener Probierz nie przesadzi z Whisky, nie popadnie w marazm i wróci do tego co mu wychodzi w życiu najlepiej.. ale skończmy już z dniem wczorajszym.. za niedługo znane będą wszystkie jego reperkusje.

Piątkowe spotkania to zmagania grupy spadkowej. Tego dnia w roli głównej wystąpią aż trzy ekipy desperacko walczące o przetrwanie (Zawisza, Korona, Górnik Ł.).

34. kolejkę rozpoczniemy w Bydgoszczy, gdzie Zawisza powalczy z Górnikiem Łęczna o pozycję dającą utrzymanie - Górnik o umocnienie się na tej pozycji. Obie ekipy mają wspólny mianownik: złoiły Koronę a mimo to nie prezentują równej i przekonywującej formy. Szczególnie gra Zawiszy posypała się z chwilą gdy ze składu zaczęli wypadać kluczowi dla ofensywy piłkarze. W Krakowie ich środek pola w zasadzie nie istniał. Ponadto zespół zatracił atuty (świeżość, dynamika, pomysłowość w ofensywie), którymi zaskakiwał Nas przez dużą część rundy rewanżowej - kiedy jako czerwona latarnia skrupulatnie nadganiał &quot;peleton&quot;. Mam podejrzenia, że podopieczni Rumaka zagalopowali się przed decydującym etapem batalii o pozostanie w T-ME i teraz odczuwają tego skutki, przez co bardzo ciężko będzie im się odbudować - choćby jutro, w starciu z rywalem będącym w podobnej sytuacji ligowej. Poddaję pod wątpliwość dyspozycję Zawiszy - wbrew temu co zapowiadają na jutro jej piłkarze.
Co innego Łęczna, która zagrała dobre wyjazdowe zawody i była zespołem lepszym w Kielcach. Trzeba otwarcie zaznaczyć, że ten mecz ustawiła szybka bramka, a jednak w poczynaniach Łęcznian dostrzegłem duży zapał do konstruowania gry - coś czego nie było ostatnio w ekipie Zawiszy. W Bydgoszczy przyjezdni startują jednak z czystą kartą i będą musieli pokazać na murawie, że są w stanie postawić się zawsze groźnemu na własnych śmieciach Zawiszy. Na szczęście Grzegorz Bonin, Veljko Nikitović a zwłaszcza Fedor Cernych wyglądają ostatnio naprawdę dobrze. Coś mi mówi, że Łęczna jutro &quot;zmęczy Zawiszę&quot; i sprawi kolejnego wyjazdowego psikusa, czym ostatecznie oddali od siebie widmo spadku.

Zawisza Bydgoszcz - Górnik Łęczna⛔
typ: 2 @ 3,30 Betclic

Zmęczenie i ubytki personalne Zawiszy skrzętnie wykorzystała Cracovia, która po ostatniej wygranej (3:1) urasta do miana potentata tej grupy - nie powinno to jednak Nas dziwić, gdyż kilka ostatnich sezonów krakowianie z ul. Kałuży balansują na pograniczu dolnych rejonów tabeli i walka o utrzymanie to dla nich nic nowego. Doświadczenie procentuje.
W starciu z Koroną będą rozdawać karty i wydaje mi się, że jeszcze potrzebują trochę punktów, aby na finiszu czuć się zrelaksowanym i udać na krótkie urlopy.
Faworyt jest zatem jeden, a Korona będzie uciekać spod topora w ostatnich dwóch kolejkach. Oczywiście &quot;scyzoryki&quot; nie oddadzą meczu bez walki, ale ich ligowe wyjazdy wyglądają niemal zawsze tak samo - co wychylą się zza własnej połowy to zostają wypunktowani. Wyjazdowy bilans 4-3-9 oraz trzy kolejne porażki w grupie spadkowej teoretycznie pozwalają wypatrywać przełamania - choćby w postaci remisu. Niemniej jednak gra Korony to kilka zrywów ukrytych gdzieś w 90minutach bezradnego wyczekiwania na to co zagra rywal. A że Cracovia na własnym boisku potrafi zagrać..

Cracovia Kraków - Korona Kielce⛔
typ: 1 @1,85 Betclic

yebaka 1,4K

yebaka

Użytkownik
vs.

ZAWISZA BYDGOSZCZ - GÓRNIK ŁĘCZNA
ZAWISZA @ 2.20 WH ⛔

Zawisza jest w podbramkowej sytuacji bo jesli dziś nie zdoła pokonać Łęcznej jej sytuacja w lidze coraz bardziej sie skomplikuje . Ostatni mecz z Cracovia to porażka 1:3 , ale nie ma co dziwić , bo w Krakowie mają wszystko tylko tego nie potrafili wykorzystać i dlatego biją się teraz w grupie spadkowej . Wg. mnie jest to jeden z najmocniejszych zespołow w tej grupie i porażka właśnie z Cracovia ujmy nie przynosi Bydgoszczanom . Oba zespoły odnoszą lepsze zdobycze punktowe na własnych stadionach , więc w dzisiejszym meczu Zawisza ma pare % na plus w moim odczuciu . W tym sezonie będzie to ich trzeci mecz , w sierpniu ubiegłego roku Łęczna u siebie ograła Zawisze 5:2 , w meczu rewanżowym w lutym tego roku padł bezbramkowy remis . Na ostatnich 10 meczy Zawiza zagrała u siebie 4 x z czego odnieśli 3 zwycięstwa , ostatnie cenne nad Koroną , Przegrali z Cracovia , która gra wreszcie swoje , wygrali z Pogonią i Lechem . Łęczna swoje ostanie 10 meczy 5 meczy na wyjeździe , w tym dwa ostatnie zwycięstwa nad Koroną oraz Piastem &lt;-- szacun z podniesienia się z 0:2 na 3:2 , takiego szczęścia w każdym meczu mieć nie będą . Fajnym faktem jest dziś sędziowanie P. Złotka ;) Coś chciałbym napisać na jego temat , ale ,że jest z moich stron i czasem go widuję więc zaprzestane na tym . Dużo osob pewnie będzie grało w strone Łęcznej , ale ja zaryzykuje i gram na gospodarzy . Ciekawym faktem jest również to , że ceny biletów wahają się od 150-200 zł na ten mecz ! Jest to walka prezes - kibice , kibice - prezes , są również jakieś rabaty dla tych co byli na meczu w lutym , troche dziwna sytuacja tam panuje , ale piłkarze gospodarzy czują sportową złość i dziś w pełni zagrają na 100 % .
Przewidywane składy:
Zawisza: Sandomierski - Wójcicki, Marić, Micael, Ziajka, Drygas, Majewskij, Alvarinho, Pawłowski, Mica, Barisić.
Górnik: Prusak - Bielak, Szmatiuk, Bozić, Sasin, Nikitović, Pruchnik, Bonin, Nowak, Cernych, Hasani.

Otrzymane punkty reputacji: +3
pyrus122 1,8K

pyrus122

Użytkownik
Cracovia - Korona Kielce
Cracovia @ 1.8
Powyżej 2.5 @ 1.96

Cracovia w wyśmienitej formie, drużyna bardzo fajnie prezentuje się pod wodzą Jacka Zielińskiego, za jego &quot;kadencji&quot; nie zostali jeszcze pokonani.
Dziś podejmują słabą Koroną Kielce, która przyjedzie do Krakowa bez podstawowych zawodników: Carlos, Golański, Dejmek, Marković. Tak więc dziś Koroniarzy czeka bardzo ciężki bój.
Cracovia dziś w pełnym składzie i nie sądzę aby oddali jakieś punkty. Jest to do tej pory najlepsza drużyna drugiej 8-semki i myślę że tak zostanie do końca sezonu.
Jesienią odbyły się dwa spotkania pomiędzy tymi drużynami, dwukrotnie lepsza okazała się Cracovia wygrywając 2:1 w Krakowie i 2:1 w Kielcach.

devillo 10,3K

devillo

Użytkownik
spotkanie: Cracovia - Korona Kielce
typ: 2 ⛔ 1:1
kurs: 5,00
bukmacher: Expekt
analiza:
W tym meczu mówię zdecydowanie nie dla grania na Cracovię. Zrobili już swoje - 7 punktów przewagi nad strefą spadkową i prawie pewne utrzymanie. Gdyby pomyśleli nieco szybciej nad zwolnieniem Pana Trenera Podolińskiego graliby w grupie mistrzowskiej. Korona lekko skrzywdzona przez gwizdanie miękkich fauli na korzyść rywali u siebie uległa chorzowskiemu Ruchowi 0:2 i od tej pory przestali grać. Pan Trener Ryszard Tarasiewicz musiał w obu meczach zasiadać karnie na trybunach zamiast na ławce rezerwowych. Dzisiaj wraca do strefy i na pewno jego piłkarze dostaną zastrzyk energii. Kielczanie od początku rundy wiosennej grali bardzo dobrze na wyjazdach. W pierwszych pięciu meczach 2 wygrane i 3 remisy, dopiero później przyszła przegrana z Wisła 0:2, a następnie z Zawiszą 1:3. Kurs na gospodarzy jest strasznie nieopłacalny. Dla mnie to mecz bez faworyta, a jeżeli już to trzeba próbować na gości, na których mamy 5,0. Cracovia nawet gdy wygrywała 3:1 tak jak ostatni z Zawiszą w ogóle mi nie zaimponowała, pierwsza połowa to flaki z olejem, w drugiej 3 okazje i 3 bramki. Jedyna rzecz, którą mogą się pochwalić to skuteczność, ale ona kiedyś zawiedzie i wtedy nie widzę dla Pasów szans. Z Łęczną 3:0, ale mecz także był wyrównany, natomiast forma wyszła z Bełchatowem, gdzie stracili bramkę w ostatnich minutach na 1:1. Korona w tym meczu musi, bowiem przy zwycięstwie Zawiszy lecą do strefy spadkowej, a Cracovia jak zechce to powalczy, jak nie to i tak nikt im głowy nie urwie i tak w następnym sezonie zobaczymy Ekstraklasę na stadionie przy ulicy Kałuży.

sportingbet_pl 216

sportingbet_pl

Użytkownik
Zawisza - Górnik Łęczna
- Kolejne emocje w walce o utrzymanie przed nami. Zawisza będzie podejmował Górnika Łęczna. Czy zespół gości ponownie zaskoczy i wygra :?:
- Zawisza w ostatnim meczu z Cracovią nie grał źle. Wynik jednak mówi co innego. Pasy wygrały 3:1 i są bliżej utrzymania. Tym samym zespół z Bydgoszczy musi dzisiaj szukać trzech oczek. W Krakowie mieli swoje szanse, a i nawet sporo ich było. Niestety dla nich to jednak Cracovia wykorzystała wszystkie swoje i Zawisza przegrał.
- Zespół z Łęcznej natomiast zagrał rewelacyjnie w konfrontacji z Koroną i na wyjeździe pokonali 3:1 Kielczan. Zatem dzisiaj morale będą na dość wysokim poziomie i ponownie będą szukać trzech punktów.
- Zawisza zagrał ostatnio dość eksperymentalnym składem. Dzisiaj już szkoleniowiec gospodarzy nie powinien szukać innych wariantów, a postawić na najlepszy skład z Alvarinho na czele.
- Górnik w tym sezonie jest lepszy od Zawiszy, ale dzisiaj być może dojdzie do rewanżu i wyrównania bilansu.
Cracovia to obecnie bardzo silny zespół. Zatem rezerwowy Zawisza nie podołał zadaniu. Dzisiaj rywal z innej półki. Górnik pokonał co prawda Koronę, ale Kielczanie to bardzo chaotyczna i słaba drużyna. Stąd nasze typy:
Zawisza powyżej 1.5 bramki, 2.10 Sportingbet ⛔ 1
Powyżej 0.5 gola do przerwy, 1.363 Sportingbet ✅ 1

Mistrzowska Promocja w Sportingbet: 2 bonusy przy pierwszej wpłacie! 100PLN + 200PLN

thejet 2K

thejet

Użytkownik
23/05/2015 15:30 CET
Slask Wroclaw - Gornik Zabrze over 2.5
1.80 (Pinnacle)
5/10
Obie drużyny mają szanse na puchary. Z drugiej strony grają tylko dla &quot;funu&quot;. Trener Pawłowski zapowiadał, że w grupie mistrzowskiej zamierza grać ofensywniej. Skutki tego mieliśmy w spotkaniu z Lechem Poznań. Górnik najsłabsza defensywa spośród tych z grupy mistrzowskiej. Śląsk znowu powinien wyjść z ofensywnym nastawianiem, które ma być efektowne dla kibiców. Górnik będzie jechał kontrami i coś może ustrzelić.
23/05/2015 18:00 CET
Pogon Szczecin - Legia Warszawa over 2.5
1.85 (Pinnacle)
5/10
Pogoń nie ma nic do stracenia, bo sezon się dla nich skończył i dzisiaj zagrają bez jakiejkolwiek presji. Legia pod ścianą i musi ten mecz wygrać, aby liczyć na zdobycie mistrzostwa. W Pogoni od kilku tygodniu w doskonałej dyspozycji jest Zwoliński. Do wysokiej formy wraca Akahoshi i dzięki temu Pogoń ma w końcu rozgrywającego na wysokim poziomie w tym sezonie. Berg przemyślał trochę sprawy i ostatnio korzysta więcej z Orland Sa. Pogoń ma problemy defensywne i Legia może to wykorzystać. Dla mnie otwarty/ofensywny mecz, w którym będą strzelać gole.
23/05/2015 20:30 CET
Jagiellonia Bialystok - Wisla Krakow over 2.5
1.90 (Pinnacle)
5/10
Już to powtarzam po raz kolejny, ale Wisła gra bardziej ofensywnie za Moskala. Jagiellonia wkurzona po ostatnim spotkaniu i dzisiaj powinni na dużej złości i motywacji z ogromną chęcią wygranej. W całym sezonie w meczach Jagi więcej goli było w spotkaniach domowy, Wisły w wyjazdowych. Kolejny otwarty mecz, gdzie jest duża szansa na bramki.

Otrzymane punkty reputacji: +5
wojttekkk 7,3K

wojttekkk

Użytkownik
Jagiellonia Białystok - Wisła Kraków
Jagiellonia @2.50 William Hill ✅
Jagiellonia over 1.5 gola w meczu @2.23 Betsson
✅
Jaga podrażniona ostatnią przegraną 1:0 z Legią po kontrowersyjnym rzucie karnym podyktowanym w 99 min. meczu dzisiaj na pewno nie odpuści meczu, tym bardziej, że nadal zajmują 3 miejsce w tabeli, które premiuje Play Offami do LE. Gospodarze u siebie radzą sobie dobrze, na 16 meczy przegrali tylko 4, tyle samo zremisowali oraz 8 wygrali, strzelając w tych meczach 26 bramek, a stracili ich 19. Po drugiej stronie boiska Wisła, która też straciła punkty w ostatniej kolejce, jednak było to na własne życzenie i mecz zakończył się remisem 2:2. Biała Gwiazda w meczach wyjazdowych w tym sezonie nie radzi sobie źle, jednak nie wygrali takowego meczu od 21 stycznia - 5 remisów oraz 3 porażki, natomiast statystycznie w tabeli ligowej nie wygląda to najgorzej - 21 punktów po 16 meczach, gdzie 5 razy schodzili pokonani z boiska, tyle samo razy jako zwycięzcy oraz 6 razy dzielili punkty, strzelili sporo bramek w tych meczach bo 29, jednak też ich sporo stracili - 23.
Wypowiedź Moskala przed meczem z Jagiellonią:
Tak, mam znaki zapytania, tym bardziej, że dwa dni temu graliśmy z Pogonią, za nami także podróż i z pewnością myślimy o zestawieniu optymalnej jedenastki. Zastanawiamy się nad tym, co dla nas będzie najkorzystniejsze. Myślę, że na pewno jakieś zmiany będą.
Odnośnie składu Jagiellonii Michał Probierz wypowiedział się tak:
Wszyscy są zdrowi i gotowi na mecz z Wisłą.
Wg mnie dzisiaj Jagiellonia okaże się lepszym zespołem od Wisły i będzie kontynuować passę nie przegranych meczy na własnym boisku, która ma miejsce od 14 marca tego roku.

Szczerze mówiąc wyłączyłem mecz w 85 minucie, bo już nie wierzyłem w Jagę, do 23:45 nie sprawdzałem livesports, wszedłem na forum, dodałem &quot;:minus&quot; przy typach, a tu nagle patrzę mam więcej reputacji.. Patrzę o co chodzi, a to jednak za ten typ dostałem, wchodzę na livesports i Jaga 2:1 wygrała meczyk.. Na buka też nie wchodziłem bo jakoś nie miałem humoru, a jednak jest zysk. ???? Jestem bardzo mile zaskoczony. ????

Otrzymane punkty reputacji: +9
TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Mecz Wisły z Jagą dla mnie No Bet ze wskazaniem na jakiś over bramkowy i rożny.Mecz na pewno będzie ciekawy lecz nie czarujmy jak to wkurzona Jaga uniesie się dzisiaj ponad swe umiejętności bo tym to tylko ułatwia taktykę dla Wisły która jak chce się załapać na puchary musi jakieś punkty dziś zdobyć.
Wisła też w poprzedniej kolejce stracił punkty przed gwizdkiem 4 min po objęciu prowadzenia i to 2 nie jeden.

hajduk 124

hajduk

Forum VIP
Śląsk Wrocław - Górnik Zabrze
over 2.5 ~ 1.80

W pamięci mam ostatnie spotkanie, gdzie było 3:3 i otwarte spotkanie, teraz powinno być podobnie, obie drużyny nie mają nic do stracenia, czy to gospodarze czy goście będą chcieli wygrać, gdyż remis za wiele im nie daje. Górnik ostatnio 2 spotkania underowo, także jak na Górnik zbyt długo ;) Minusem tego typu jest brak ofensywnych zawodników w drużynie Górnika - Gergela (pauza za kartki) oraz Jeża (kontuzja).
Pogoń Szczecin - Legia Warszawa
1x ~ 2.30

Wrażenia co do Pogoni po meczu z Wisłą pozytywne, widać że po serii 3 porażek znowu coś ruszyło, Zwoliński znowu o sobie dał znać tym razem w postaci asysty. Jeżeli podobnie zagrają, myślę że przynajmniej remis do ogarnięcia. Legia mnie nie przekonuje po podziale punktów, męczą się, niby okazje są, ale czy 100% to nie do końca. Nie siedzę blisko tej drużyny, ale ewidentnie czegoś brakuje, aby kroczyć od zwycięstwa do zwycięstwa ku MP. U Portowców zabraknie Rogalskiego i Robaka, którego nie zobaczymy już do końca rundy, natomiast w drużynie gości wraca Brzyski po pauzie za kartki. Liczę na zespołowość gospodarzy + formę Łukasza Zwolińskiego.
Jagiellonia Białystok - Wisła Kraków
x2 @ ~ 1.50
BTS ~ 1.60

Trudne spotkanie dla obu ekip, wygrany zespół znacznie przybliży się do europejskich pucharów. Jaga oczywiście sportowa złość po ostatnim spotkaniu w Warszawie. Z jednej str może to im wyjść na dobre, z drugiej jeżeli dalej emocje wezmą górę + sędzia na początku da ponownie znać o sobie, może dojść do indywidualnych błędów w obronie. Jaga pełny skład. Wisła jest nieprzewidywalna, traci punkty we frajerski sposób, ale potrafi również odebrać punkty faworytom i walczyć jak równy z równym z czołówką. Po ostatnim spotkaniu w Białymstoku Wisła ma coś do udowodnienia. Boję się ponownie, że zagrają jedną połowę słabo, drugą dobrze. Właściwie to spotkanie, to typowy no bet, ale mimo to liczę na indywidualne błędy Jagi + dobrą dyspozycję ofensywną Wisły. Biała Gwiazda bez Dudki i Donalda.

1morro 26

1morro

Użytkownik
Dyscyplina:**- POLSKA: T-Mobile Ekstraklasa
Godzina: 20:30
Spotkanie: Jagiellonia Białystok - Wisła Kraków
Typ: 1 (-1 )
Kurs: 5.0
Bukmacher:*William Hill
WOJTTEKKK ty draniu uprzedziłeś mi typ. Swoją drogą sądzę że na tym można dziś nieźle zarobić.
Ja chciałbym jednak pójść krok dalej i postawić na to że pszczoły zjedzą smoka różnicą co najmniej dwóch bramek. Argumenty za:
1- w drużynie z Białegostoku nikt nie pauzuje spodziewamy się składu takiego samego jak na mecz z Legią. (nie liczę Wasiluka, Barana i Mystkowskiego – nie stanowią wzmocnienia w Jadze)
2- Ogromna motywacja i determinacja całego żółto-czerwonego zespołu.
3- W Wiśle pauzuje za kartki Dudka i ciągle kontuzjowany jest Sarka.
4- Spotkanie poprowadzi Tomasz Frankowski z Warszawy, szczęśliwy sędzia dla Jagi wszystkie spotkania przez niego prowadzone Jaga wygrała (pewnie też obstawia chłopak i jest fanem Polonii )).
5- Jagiellonia świętuje 95-lecie założenia klubu i mecz z krakusami będzie tego święta głównym wydażeniem.
6- 17.000 kibiców na stadionie.
Jedyny mankament jaki widzę w tym typie to to że aż sześciu graczy Jagi może zostać wykluczonych z następnego spotkania po obejrzeniu dzisiaj żółtego kartonika i są to: Dzalamidze, Tymiński, Mackiewicz, Modelski, grzyb i Frankowski. Nie sądzę jednak że będą odstawiać nogę, w przypadku absencji Probierz będzie się martwił po meczu.
edit:
Ale Jaga gra lipe
Wisła nie zawiodła pozdrawiam Wojttkkka
juz nie obstawiam naszej extra_klasy ;)

Otrzymane punkty reputacji: +2
peekaboo 0

peekaboo

Użytkownik
Najcięższe mecze Lechii z pretendentami do mistrzostwa przed nimi. Dzisiaj zagrają z Lechem, a w 36 kolejce z Legią, jeszcze wyjazd do Wrocławia i Białegostoku. Jak powiedział trener Lechii Jerzy Brzęczek &quot;Drogi do tego tytułu wiodą przez Gdańsk&quot; i ma rację, bo przychylny dla gdańszczan terminarz pozwala gościć obie najmocniejsze drużyny w PL na PGE Arenie.

Obecnie gra Lechii może się podobać, nie jest to już zlepek piłkarzy, którzy mieli coś w Polsce zdziałać większego jak spokojne usytuowanie w połowie tabeli. Mogę przyznać, że ostatnie transfery znacznie podniosły jakość gry i na Lechię idzie popatrzeć. No i do tego pozytywna zmiana trenera.
Trener Brzęczek ma jednak problem obecnie z lewą obroną. Kontuzjowany jest Wawrzyniak, Bougaidis narzeka na uraz, a Lekovic musi pauzować, bo dostał czerwoną kartkę w ostatnim meczu z Górnikiem. Kolorowo więc nie jest. Gdzieś wyczytałem, że Vranjes ma stanąć na tej pozycji, nosz większej głupoty dawno nie przeczytałem. Owszem jest to gracz uniwersalny, ale jego miejsce jest w środku pola przy kreowaniu akcji zespołu. Może Możdżeń stanie? Ciężko powiedzieć. Warto dodać, że nikt w tym roku nie wygrał na PGE.

Lechia u siebie: 8-4-4, bramki 20:16

Lech. Lech to Lech, potrafi rozjechać każdego i równie dobrze z każdym zaliczyć wtopę, z której wszyscy się śmieją. Wygrał z Legią, by potem przegrać z Jagiellonią 1-3, gdzie Kownacki strzela jedyną bramkę na 1-0 z kilometrowego spalonego. Potem rozjeżdża Śląsk 3-0 grając niezłą piłkę.

Lech na wyjeździe: 5-8-3, 20:17

Mecz o najwyższą stawkę, Lech bije się z Legią o mistrzostwo, Lechia walczy o miejsce premiujące grę w europejskich pucharach. Nie będzie odstawiania nogi. Niezdobyty Gdańsk, raczej remisowy Lech na wyjeździe pozwala wysnuć wniosek, że możne paść tutaj wynik studzący zapędy obu zespołów. Chociaż wiadomo, że to nasza liga, mogą różne kwiatki wystąpić ????

Lechia - Lech
18:00, 24.05.2015
Typ: Remis
Kurs: 3,42 (pinnacle)

W przypadku wygranej Lechii odskakuje zadyszanej Wiśle na 4 pkt, która w następnej kolejce będzie kopała się z Legią.

Nie wystąpią:
Lechia: Lekovic, Wawrzyniak, Bougaidis
Lech: Lovrencsics

brodaty-zolw 82,6K

brodaty-zolw

Forum VIP
Lechia Gdańsk vs. Lech Poznań ✅✅✅✅✅
Typ: BTTS
Kurs: 1.70 sportingbet
Hit kolejki, który będzie kończył 34 serię zmagań w T-Mobile Ekstraklasie. Lech po tym jak w poprzedniej kolejce &quot;dodano&quot; Legii 3 pkt a w tej wymęczyli oni swoją wygraną w Szczecinie spadł na 2 pozycję w lidze. Dziś jednak ma szansę na odzyskanie prowadzenia jednak potrzebne jest zwycięstwo w spotkaniu z Lechią Gdańsk. O to będzie strasznie ciężko choć H2H wskazuje na to, że faworytem jest drużyna gości, która w ostatnich 10 spotkaniach z dzisiejszym przeciwnikiem wygrywała 8-krotnie i tylko 2 razy przegrała. Co do naszego BTTS&#39;u to taki wynik padał w 3 ostatnich konfrontacjach tych zespołów na stadionie w Gdańsku (1:2 , 2:1 , 1:4). Lechia w swoich ostatnich 5 spotkaniach na własnym boisku strzelała przynajmniej 1 gola w każdym meczu zaś Lech w każdym z ostatnich 5 spotkań na wyjeździe także strzelał przynajmniej 1 gola. Wszystkie znaki na niebie wskazują na to, że obie drużyny będą dążyły do strzelenia gola i wygrania tego spotkania. Zespół z Gdańska w przypadku straty punktów będzie tracił już do pierwszej trójki 2 punkty zaś Lech gdy nie wygra tego spotkania spadnie na druga pozycję w lidze. Obie drużyny wiedzą o co walczą a do tego ofensywny futbol, który preferują w ostatnim czasie także wskazuję mi to abym szedł w stronę BTTS&#39;u.
Piast Gliwice vs. Podbeskidzie ✅✅✅✅✅
Typ: 1 DNB
Kurs: 1.70 sportingbet
Tutaj analizy nie będzie jednak po prostu dziwi mnie strasznie tak wysoki kurs na gospodarzy. Po tym jaką ostatnio prezentują formę nie widzę opcji na to aby mieli przegrać to spotkanie na własnym boisku z drużyną Podbeskidzia, która jakieś megadobrej formy nie prezentuje. Do tego gospodarze wygrywając dzisiejsze spotkanie praktycznie zapewniają sobie utrzymanie w lidze. A na własnym stadionie są bardzo silni. Do tego nie można zapomnieć o formie Wilczka, który jest naprawdę niesamowity!

Otrzymane punkty reputacji: +6
wojttekkk 7,3K

wojttekkk

Użytkownik
Piast Gliwice - Podbeskidzie B-B
Piast over 1.5 gola @2.14 Fortuna ✅
Wg mnie bardzo realny typ, tym bardziej patrząc na ich ostatnie dokonania strzeleckie. Dziwi mnie to, że za under 1.5 gola Piasta Fortuna płaci około 1.70. Stosunkowo niedawno oba zespoły spotkały się także w ligowym spotkaniu na boisku w Gliwicach - miesiąc temu bez 2 dni, gdzie padł wynik 3:0 dla miejscowej drużyny. Dzisiaj wydaje mi się, że Piast ma dużo więcej argumentów do wygrania tego meczu, ale jak to nasza polska Ekstraklasa - jest bardzo nieprzewidywalna i bardziej widzę tutaj te minimum dwa gole dla gospodarzy. Na Stadionie Miejskim w Gliwicach podopieczni Latala podczas 17 meczy strzelili aż 34 gole, co jest naprawdę dobrym wynikiem, a stracili ich 22. Drużyna gości w meczach wyjazdowych jest najwyżej klasyfikowana z całej grupy spadkowej, jednak tracą też tych goli trochę - rozegrali 16 meczy w delegacji, w których stracili 26 goli. Dzisiaj zaufam formie strzeleckiej gospodarzy i stawiam na ich minimum dwa gole w meczu.

Otrzymane punkty reputacji: +9
szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
Ruch Chorzów - GKS Bełchatów 1,85 może być WH ⛔

Dla gości to już chyba ostatnia szansa, ale dla mnie są trupem.
Niebiescy w dużo lepszej formie, ostatnie dobra gra w obronie, nawet Legia nie strzeliła im bramki
w Chorzowie mimo wielu okazji, to świadczy o tym w jakiej dyspozycji jest Putnocky.
Poza tym Zieńczuk, Starzyński prezentują się dobrze w ostatnich spotkaniach, wraca Kuświk.
Goście na wyjazdach grają bardzo słabo i jedynym ich atutem będzie motywacja.
Linia -0,5 jest wg dobra, więc ją zagram. Reszta lajw.

Można zagrać gole Kuświka i Starzyńskiego.

http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna/523664/ku-szczesciu-ku-przepasci-zapowiedz-meczu-ruch-chorzow-pge-gks-belchatow

jak kto chce poczytać więcej tu jest zapowiedź.

fanatyk1916 442

fanatyk1916

Użytkownik
Od razu powiem że tego meczu nie stawiałem.
Ale śmierdzi handlem na odległość.
Wystarczy zobaczyć co zrobił obrońca Ruchu przy trzecim golu dla GKS-u
Biegnąc za Piechem zaczął zwalniać po czym lekko skręcił w bok gdzie nikogo nie było a Piech sobie tak o po prostu strzelił ????
Janosiki z Chorzowa ????

Do góry Bottom