VS
SSC Napoli - AC Milan
Typ : Napoli @ 1,53 b3653:0
Powiem tak, PETARDA KOLEJKI!
O Sytuacji w Milanie pisałem tak przed wczorajszym meczem z Genoą ->
http://forum.bukmacherskie.com/f27/33-kolejka-serie-a-28-30-kwietnia-121094.html#post5331757
Potem obejrzałem sobie ten mecz w całości i to co tam się działo skłania tylko i wyłącznie do jednego wniosku. Napoli ich rozjedzie!
Milan zagrał takie dno, że masakra. Tzn sorry 10 piłkarzy w polu zagrało dno, bo akurat Diego Lopez pokazał klasę światową w tym meczu. Wybronił tyle strzałów i to takich, że masakra. Z pewnością podwójna interwencja najpierw przy strzale Iago Falque, a potem przy dobitce Lestienne będzie uznana interwencją kolejki. Kto nie widział, polecam.
No i jeszcze z tego meczu w pozytywnym świetle może Milan uznać golazo Mexesa, jak Mexes strzela gola to wiadomo, że musi być coś okazałego, bomba że ulala!
Tylko, że to by było na tyle. Reszta jest milczeniem, piłkarze snuli się po boisku. Genoa wjeżdzała w ich "defensywę" jak w masło! Bertolacci co się zabawił z Ramim przy akcji bramkowej haha. Niang co ich na karuzelę zaprszał, Iago Falque również, bawili się i cieszyli grą. Przecież zaczął się mecz a tam 10min Milan nie wyszedł z własnej połowy chyba! Wynik 1:3 to był najniższy wymiar kary, jakby się skończyło hm 1:7 nikt by nie mógł mieć pretensji.
W czasie meczu przeszła mi przez głowę myśl, że to koniec Inzaghiego i już po kilku minutach od początku meczu miałem w głowie, że zagram Napoli w niedzielnym meczu, ale oglądałem spokojnie wszystko. Zwolnienie Inzaghiego w sumie chyba nie wiele zmieni bo tam w zespole nie ma zawodnika, który walczy po prostu. A jak dzisiaj czytam to Pippo do zwolnienia, ale czekamy jeszcze na oficjalne stanowisko Berlusconiego, aczkolwiek włoskie media na czele z La Gazetta dello Sport już podaje, że do końca sezonu Milan ma prowadzić... Christian Brocchi z Primavery. Czyli sorry, ale kolejny jak Seedorf i Pippo. Nawet ankieta była czy wierzą w Brocchiego i blisko 80% kliknęła "NIE".
Tam trzeba prawdziwego trenera w tym klubie.
Ostatnio BASTA było w kierunku Romy z mojej strony, ale ta się przełamała i wygrała, gratuluje
@aleksander21 Miałeś czuja!
No, ale jeszcze najważniejsze info w kontekście meczu Napoli - Milan. Cała sytuacja i blamaż w Udinese, blamaż z Genoą to jedno, a drugie to kolejne problemy kadrowe na mecz w Neapolu.
Zawieszeni po meczu z Genoą są Jeremy Menez, Philippe Mexes, Ignazio Abate! Do tego nie wiadomo co ze zdrowiem Suso, ciągle kontuzjowani są Alex i Paletta. Owszem Menez wczoraj grał słabiutko, ale przecież to on dawał w wielu meczach nadzieję Milanowi i strzelał ważne gole.
Honda wczoraj to przeszedł obok meczu, a jeszcze jak go Pippo zmieniał to schodził i miał czelność bić sobie brawo haha. Nie wiem za co, chyba, że to coś ironicznego było ?
Nawet jak Suso wyzdrowieje to co on biedny zrobi w tym meczu ? Zwolennikiem talentu Destro nigdy nie byłem bo to napastnik a'la Inzaghi tylko dwie klasy niżej czyli lis pola karnego, a takich to ja nie lubię jakoś. Zresztą nie będę każdego opisywał bo nie ma sensu.
Defensywa w tym meczu to będzie kolejny raz śmiech, ale czy da się gorzej zagrać niż wczoraj ? Hm chyba się da, bo na przeciwko będą jeszcze lepsi gracze niż Niang, Bertolacci czy Iago Falque. Będzie Higuain, Insigne, Mertens, Hamsik, Gabbiadini i Napoli walczące o Ligę Mistrzów.
Wiem, że Napoli jeszcze dziś gra swój mecz z Empoli i możliwe jakieś urazy, zawieszenia, ale no i tak maja szeroką kadrę to skład na niedzielę wystawią i tak lepszy niż Milan. Poza tym Napoli gra, a Milan dno.
Inne opcje do rozważenia :
Obie strzelą ? NIE @ 1,90 b365
Napoli handi -1,5 @ 2,61 marathon