>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

34 kolejka Ligue 1 [15-17 kwietnia 2016]

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik

Promocja w Betclick! Darmowy zakład do 200 zł!!! Sprawdź teraz klikając w ten link!

PSG mistrzem, wiadomo, ale w Ligue1 jest niezwykle ciekawie nadal. Walka o Ligę Mistrzów, walka o puchary trwa w najlepsze. W tej kolejce dwa niezwykle ciekawie zapowiadające się mecze. Już w piątek hit kolejki Olympique Lyon vs OGC Nicea. Raz, że powrót Puela do Lyonu, a dwa to po prostu oba zespoły walczą o wicemistrzostwo. Ben Arfa koncertowo w poprzedniej kolejce poprowadził Niceę do tryumfu z Rennes zdobywając hattricka, jak spisze się w meczu z zespołem, z którego wychodził w wielki świat?
Ponadto w niedzielę Monaco vs Marsylia, wiadomo jaką sytuację ma Marsylia, ale czy Monaco zdoła to wykorzystać?
@DIDIER DROGBA oglądałeś może mecz Lille - Monaco i jesteś w stanie coś o tym powiedzieć? Z góry dziękuję.

Zapraszam do podawania swoich propozycji i spostrzeżeń! ;)

nole 6,1K

nole

Forum VIP
Nie znam się na lidze francuskiej,ale czy Reims to nie pewniak?
Reims to nie jest pewniak.
Owszem sytuacja w tabeli powoduje, że będą mieli ogromne ciśnienie na wygranie tego meczu, ale zalecam ostrożność w podejściu &quot; pewniak &quot;.
@ Robson Oglądałem mecz Lille z Monaco. Generalnie to Lille powinno ten mecz wygrać jeszcze wyżej. Monaco w tym meczu zwyczajnie nie istniało, a Lille zagrało bardzo szybką piłkę. Potem dwie czerwone kartki, a potem piękne kontry Lille i bramka pocieszenia Monaco. Ogólnie świetny mecz w wykonaniu gospodarzy.

meenzer1980 705

meenzer1980

Użytkownik
15.04.2016 godz. 20.30
Lyon - Nice

Bardzo ciekawe spotkanie w piątek wieczorem, dwie ekipy ewidentnie w wysokiej formie, mocno zmotywowane, sytuacja w tabeli bardzo skomplikowana, do konca sezonu juz tylko 5 kolejek, kazdy punkt na wage złota a to spotkanie jest z typu tych za &quot;sześć&quot; punktów.
Kurs na Lyon moim zdaniem za niski, warto poszukać coś innego... spodziewam się dużo otwartej gry i dużo bramek, obydwie ekipy nastawione ofensywnie...
Lyon - Nice BTS @ 1,80 b 3 6 5 ✅
Lyon - Nice over 2,50 @ 1,72 Ónibet ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +1
nole 6,1K

nole

Forum VIP
Ja na tą kolejkę zagram łączone AKO.
Wybrałem spotkania, które według mnie będą interesujące z uwagi na sytuację punktową w tabeli.
Lyon - Nice /over 1,5 gola ✅
Troyes - Reims / Reims over 0,5 gola ✅
Monaco - Marsylia / Monaco over 0,5 gola ✅
Ajaccio - Lille / Ajaccio over 0,5 gola ✅
AKO @ 2,30 sts ✅
Pierwszy mecz wygląda bardzo interesująco pod kątem sportowym. Lyon jest zdecydowanie na fali wznoszącej. Wspinają się w góre tabeli od dłuższego czasu, a efekty widać. 2 miejsce oraz perspektywa gry w LM. Jeszcze jakiś czas temu ta ekipa wyglądała podobnie jak Marsylia. W przeciwieństwie do OM obudzili się w odpowiednim momencie i w moim odczuciu zdobędą wicemistrzostwo kraju. Nice również trzyma dość wysoki poziom...no i ma fantastycznego Ben Harfe. Lyon jednak wygrał ostatnio u siebie aż 7 z 8 spotkań. Myślę, że typ na BTS-a jaki podaje meenzer może być mimo wszystko dość ryzykowny. Nie wiem, czy Nice da radę strzelić gola Lyonowi, który wykorzystał potknięcie Monaco z Lille i zrobi wszystko, by utrzymać to 2 miejsce. Myślę, że czysto piłkarsko na ten moment Lyon jest ekipą lepszą od Nice. Wybieram min dwa gole w meczu, bo uważam, że może to pokryć spokojnie sam Lyon, a gol dla Nice dla mnie jednak nie jest oczywisty.
Reims walczy o życie. To życie w Ligue 1 straciło już bezpowrotnie w tym sezonie Troyes. Moim zdaniem drużyna, która nie gra już kompletnie o nic nie ma wystarczającej motywacji na poważną grę. Taka maksymalna motywacja przyświeca Reims, które ma tylko 2 pkt przewagi nad strefą spadkową. Według mnie zdecydowanie stać ekipę Reims na gola, bo jak chcą zostać w Ligue 1 to zwyczajnie muszą w takich meczach gola strzelić.
Ten typ jest w jakimś stopniu połączony z golem Ajaccio. To właśnie Ajaccio traci 2 pkt w tabeli do Reims. Myślę, że gracze gospodarzy w meczu z Lille będą świetnie wiedzieli, że Reims może im odskoczyć wygrywając z Troyes na 5 pkt, a te będzie bardzo trudno już odrobić. Grają z Lille, które zagrało świetny mecz z Monaco i ogólnie jest w bardzo dobrej formie ( wygrane ostatnie 5 meczy ! ) Według mnie gol dla Ajaccio jest konieczny absolutnie, aby zostać w grze. Do tego dochodzi fakt, że GFC nie strzelił gola w 3 ostatnich spotkaniach. Wierzę, że się przełamią i trafią z Lille.
Do AKO dokładam jeszcze gola dla Monaco. Nie uważam, aby wymagał on specjalnej analizy. W ostatnim meczu mega wtopa z Lille i przegrana 4:1, a mogło być nawet 6:1.
Utrata 2 miejsca w tabeli na rzecz Lyonu. Grają u siebie przeciwko &quot;największemu rozczarowaniu &quot; Ligue 1. Monaco u siebie strzela... w otatnich 20 meczach nie strzelili tylko Anderlechtowi i PSG. Według mnie gola strzelą i traktuję to jako oczywistość

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS

Olympique Lyon - OGC Nice
Typ: Obie strzelą? TAK @ 1,75 b3 65
✅✅1:1​

Najciekawszy mecz tej serii gier jak dla mnie, walka o 2 miejsce w bezpośrednim pojedynku. Także rywalizacja na linii Lacazette vs Ben Arfa, czy można chcieć czegoś więcej po meczu w Ligue1?! Owszem Lyon faworytem, ale nie można lekceważyć gości. Nicea ostatnio też gra doprawdy dobre mecze, a ten przeciwko Rennes był wręcz wybitny. Stał na wysokim poziomie, a główną rolę odegrał Hatem Ben Arfa rzecz jasna. Jego hattrick i jeden niesamowity gol, ulala! Nicea to jednak nie tylko Ben Arfa, też świetnie ostatnio gra Germain, a Plea i Koziello to również atuty w ofensywie.
Nicea zdobyła kilka goli ostatnio, w Paryżu także na wyjeździe Ben Arfa oczywiście pięknym strzałem z dystansu.

Lyon jak w poprzednim sezonie w drugiej części prezentuje się wybitnie. Wtedy ścigali się z Paryżem nawet o tytuł. Teraz jedynie walka o 2 miejsce.
Lyon w formie, ale też Lacazette w formie, tak jak Ben Arfa, dlatego pojedynek obu będzie niesamowity. Lacazette ma wokół siebie Ghezzala i Corneta, którzy także są w gazie i na boczny tor obecnie zepchnięty został Valbuena. Choć ja tam bym stawiał na Mathieu kosztem Dardera, który mnie kompletnie swoją grą w Lyonie nie przekonuje, co oglądam mecz OL, a kilka ich w tym sezonie widziałem to Hiszpan spisuje się przeciętnie. Już w Montpellier do kadry meczowej wrócił Nabil Fekir, wszedł na ostatnie kilkanaście min i mógł zdobyć gola, ale chciał się zbyt mocno zabawić i jego lobowanie minęło też bramkę gospodarzy, szkoda.
Lyon z takim potencjałem coś strzeli, można być pewnym.

Nicea prócz atutów w postaci Ben Arfy czy Germaina może także spodziewać się jakiejś nieporadności defensywy OL, Yanga-Mbiwa popełnia te błędy nadal i jest niepewny momentami.

Lyon u siebie na tym nowym stadionie ma niesamowity bilans. 6 zwycięstw i 1 remis z bilansem 21:5. Ale też starcie obu zespołów to &quot;gwarancja goli bo 17 z 66 spotkań kończyły się w tym sezonie jednym golem lub bezbramkowym remisem&quot;

Lyon : Lopes – Jallet, Yanga-Mbiwa, Umtiti, Bedimo – Gonalons (cap), Ferri, Darder, Ghezzal, Lacazette, Cornet

Nice : Cardinale – R.Pereira, Baysse, Le Marchand, Pied – N.Mendy (cap), Koziello, Seri, Ben Arfa – Germain, Plea

Co tu dużo mówić, spodziewam się ognia po tym meczu, a skoro ogień to i dobrze jakby padały gole, wszelkie argumenty i atuty są za tym, że te gole dziś zobaczymy i na to liczę ;)

VS

Paris SG - Caen
Typ: Paris SG @ 1,40 uni.bet
✅✅6:0​

Warto też kilka słów o tym meczu napisać. Paryż odpadł, ale czy główna wina w tym nie leży po stronie Lolą Blanc? Moim zdaniem wiele win powinien wziąć na siebie. Dwa główne powody to:

1. Nie wydaje mi się, że dobrym pomysłem było na dwumecz z Manchesterem City przywracanie do składu Serge Auriera. Nie może być tak, że gość, który znieważył Cię przed wszystkimi, wyzwał nagle wskakuje do składu na najważniejsze mecze sezonu. Jak się potem okazało na boisku ów Aurier był najsłabszym z elementów PSG.

2. Taktyka na rewanż na Etihad... Kto znajdzie jakikolwiek rozsądny argument za tym, żeby nagle w meczu o wszystko zmieniać sprawdzoną taktykę w coś czego nigdy nie próbowali, czyli w 3-5-2? Nie znajduję takiego argumentu, a nawet powód zawieszenia Matuidiego i kontuzja Verattiego mnie do tego nie przekonują. Przecież można było wystawić taki skład : Trapp -van der Wiel, Marquinhos, Thiago Silva, Maxwell - Thiago Motta, Rabiot, Di Maria - Lucas, Ibrahimović, Cavani

Przecież Di Maria w Realu właśnie u Carlo latał na tej pozycji w środku pola i miał już z tym związane doświadczenie. A Lucas od początku meczu dałby wiele wiatru i byłby odpowiedzią na De Bruyne.

Sam mecz z Caen napewno bez Thiago Motty, który doznał kontuzji przeciwko City. Jego pauza szacowana na około tydzień z powodu naciągniecia mięśnia uda.

Sam mecz z Caen, poczekam jeszcze na to jaka kadra meczowa będzie. Ale nie spodziewam się roszad jak w meczu z Guingamp. Raczej zagrają najlepsi, a wtedy pytanie, czy Caen ma jakieś szanse? Czy PSG psychicznie będzie chciało coś udowodnić? Tylko komu i co? Bo straconej szansy raczej nie odzyskają, a wkurzenie Zlatana po meczu w Manchesterze było ogromne.

Warto jednak pamiętać, że za tydzień Paryż czeka mecz z Lille w finale Pucharu Ligi Francuskiej, no ale to całe 7 dni więc spoko.
Kurs @1,40 uważam za solidny i co jak co, ale PSG powinno wygrać.

AS Monaco - Ol. Marsylia

Tutaj poczekam do niedzieli, może też ktoś z Was jakieś opinie o tym meczu wyrazi, ale póki co jestem skłonny grać na Monaco. @DIDIER DROGBA, co Ty na to?

Rennes -Guingamp

Tutaj dla mnie też wygrana gospodarzy, ale czekam jeszcze z opiniami, może ktoś z Was coś dopisze, poda argumenty, może kontrargumenty itp.

Zachęcam do dyskusji ;)

Otrzymane punkty reputacji: +15
bet-lover 133

bet-lover

Użytkownik
Lyon - Nice
H. Ben Arfa to score
3.40 Bet365 ⛔
Gospodarze od czasu kiedy przenieśli się na nowy stadion jakby odżyli, a w szczególności właśnie w meczach u siebie - sporo strzelają, zazwyczaj tą jedną tracą, ale ogólnie to poza remisem z Marsylią to wszystkie mecze wygrali. Do tego powoli do składu będzie wracał Fekir, który dzisiaj prawdopodobnie wejdzie z ławki. Dawno nie widziałem meczu Lyonu, ale myślę, że Yanga Mbiwa to nadal jest taka bomba tykająca w środku obrony gospodarzy i liczę, że będący w wyśmienitej formie Hatem to wykorzysta - 5 bramek w ostatnich 3 meczach mówi samo za siebie. Można powiedzieć, że mecz o tzw. &quot;6 punktów&quot;, do tego dochodzi rywalizacja o 2. miejsce w tabeli króla strzelców na linii Ben Arfa - Lacazette, gdzie obaj mają po 16 trafień na swoim koncie. W kursie widzę dość spore value, a mecz zapowiada się na dość otwarty.
Edit. Widzę, że praktycznie ściągnąłem analizę od Robsona, mimo, że jej nie czytałem przed napisaniem posta. Przypadek? ^^
Edit. #2 Podskoczyło do 3.75 w trakcie stawiania, to mi się podoba. ????

T 8,9K

trema11

Użytkownik
Lorient-Toulouse
Typ: 2.kurs 2.48 RUNBET.

Toulouse walczy o utrzymanie,ostatnie 2 mecze wyjazdowe z Lorient to wygrane,myślę że dzisiaj bedzie 3 mecz z rzędu wygrany.kursik jest ok.trzeba atakować.

I tak juz na luzno to nie wydaje mi się żeby PSG rozbiło dzisiaj CEAN,dodatnie handi na 2 powinno wejść. plus 2 gole na 2,kurs 1.9. powo.

T 8,9K

trema11

Użytkownik
Lorient-Toulouse 2.kurs 2.48 RUNBET. Toulouse walczy o utrzymanie,ostatnie 2 mecze wyjazdowe z Lorient to wygrane,myślę że dzisiaj bedzie 3 mecz z rzędu wygrany.kursik jest ok.trzeba atakować. i tak juz na luzno to nie wydaje mi się żeby PSG rozbiło dzisiaj CEAN,dodatnie handi na 2 powinno wejść. plus 2 gole na 2,kurs 1.9.powo.
@Nole : Piszmy proszę w sposób przejrzysty. Zobacz jak wygląda powyższy post Robsona, a jak Twój.
Dodatkowo dlaczego uważasz, że PSG nie rozbije dziś Caen ? Dopisz coś na ten temat...to co podałeś to nie jest analiza, tylko suchy typ.
sorki za pisownie,pisze tak bo nie umiem jeszcze pisać tak jak inni,tzn.tłusty druk,wyżej-niżej itp.nie każdy jest geniuszem komputerowym.a co do meczu PSG uważam że po ciżkim meczu w LM,mając mistrzostwo w kieszeni,nie będą gryzli trawy.analizy piszą niektórzy piękne tylko potem typ nie wchodzi,lepszy suchy typ byle był trafny.może z czasem załapie jak to się powinno pisać.po 50 -tce to juz nie takie proste.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
analizy piszą niektórzy piękne tylko potem typ nie wchodzi,lepszy suchy typ byle był trafny.może z czasem załapie jak to się powinno pisać.po 50 -tce to juz nie takie proste.
Wiadomo, że masz rację pod tym względem. Liczy się typ zawsze, ale analiza ma też na celu zachęcić czytającego do owego typu.
Ważne, że masz chęci i chcesz coś dać od siebie więc miło widzieć nowe osoby w dziale Ligue1. Zachęcamy do dalszego udzielania się. Każda opinia mile widziana ;)

Kadra PSG na dzisiejszy mecz: Trapp, Sirigu – Aurier, Kimpembé, Kurzawa, Marquinhos, Maxwell, Rimane, Van der Wiel – D’Almeida, Di Maria, Matuidi, Ongenda, Stambouli – Cavani, Ibrahimovic, Lucas, Taufflieb

Nie zagrają kontuzjowani: David Luiz (pied), Thiago Motta (ischio-jambiers), Pastore (mollet), Verratti (pubalgie)
A także decyzją trenera nie zobaczymy: Douchez, Doucouré, Rabiot, Thiago Silva

Przewidywane składy:
Paris SG : Trapp – Aurier, Marquinhos, Kimpembe, Kurzawa - Ongenda, Stambouli, Matuidi (c) - Lucas, Ibrahimovic, Cavani.
Caen : Vercoutre - Appiah, Yahia, Adéoti, Bessat - Seube – Ntibazonkiza, Delaplace, Féret (c), Bazile - Rodelin

-----------------------

Wczorajszy mecz Ol.Lyon - Nicea zawiódł poziomem, ale na szczęście typ wszedł. Nicea nie dobiła rywala, a Lyon nieporadny cały mecz, słabo Ghezzal grał, ogólnie cały Lyon nie powalał. Dopiero w ostatnim kwadransie przycisnęli.
No i sam mecz specyficzny przez te zamieszanie ze śmieciami na murawie, śmieszne to dość było ????

-------------------

Rennes - Guingamp
Typ: Rennes @ 1,92 BetClic
⛔0:3

Jak dla mnie warto pograć Rennes. Mecz z Niceą im nie wyszedl, ale tam się ciężko gra każdemu, tym bardziej, że Nicea rozpędzona i Ben Arfa był nie do zatrzymania.
Dziś u siebie przeciwko Guingamp, to musi być ich mecz, walka o 2 miejsce wciąż trwa. Dembele, Gourcuff, Grosicki, Boga, Sio to piekielna siła rażenia. Nikt ważny nie pauzuje w Rennes.

Kadra Rennes na mecz: Costil, Sorin – S.Armand, M’Bengue, P.Mendes, Mexer, Diagne, Zeffane, Baal, Danzé, S.Moreira – B.André, Y.Sylla, G.Fernandes, Gourcuff – Grosicki, Sio, Boga, P.Henrique, O.Dembélé

Pozdrawiam i powodzenia wszystkim typującym oraz zachęcam do dalszej dyskusji o meczach, dziś i jutro przecież większość starć w tej kolejce rozegrana zostanie.

Otrzymane punkty reputacji: +3
T 8,9K

trema11

Użytkownik
Troyes-Reims
typ-1x
kurs-2.20
Runbet

Troyes leci,Reims walczy o utrzymanie więc niby sprawa jest prosta,kurs na 2 spada,obecnie 1.70.
no niby wszystko jest ok. ale ja z kolei myślę że to zbyt piękne.
Troyes od 2003 roku grał 8 razy u siebie z Reims i nigdy nie przegrał,poza tym kursy lecą,buki daja nam WYRAŻNIE sygnał żeby grać na 2,ale ile to juz razy tak było ze ktoś tam musi,komuś tam nie zależy że o nic już nie walczą a potem wynik jest jaki jest i każdy zachodzi w glowę jak to możliwe,o co tu chodzi?
podam przkład.
Wczoraj dobry typer niejaki RAMZESA podał typ z ligi katarskiej
Al- Khartiyath-Umm-Salal 1
kurs spadał z 3 aż do 1,50
analiza była taka jak pisałem wcześniaj,MUSI wygrać bo spadnie.itp sprawdzilem tabele i coś mi tam śmierdziało.nie zagrałem tego typu,choć często korzystam z typów Ramzesa
wynik 2-3,i utrzymali się.uważam że to było ustawione i ktos na tym zarobił kupe kasy. rozpisalem sie ale to tekie tam moje przemyślenia,żeby ci co grają pamiętali że nie wszystko to złoto co sie swieci.
aha, dzięki Robson United za pomoc a nie krytyke że pisać nie umiem.
Nikt geniuszem się nie rodzi.

lax 1,2K

lax

Użytkownik
sorki za pisownie,pisze tak bo nie umiem jeszcze pisać tak jak inni,tzn.tłusty druk,wyżej-niżej itp.nie każdy jest geniuszem komputerowym.a co do meczu PSG uważam że po ciżkim meczu w LM,mając mistrzostwo w kieszeni,nie będą gryzli trawy.analizy piszą niektórzy piękne tylko potem typ nie wchodzi,lepszy suchy typ byle był trafny.może z czasem załapie jak to się powinno pisać.po 50 -tce to juz nie takie proste.
Mały OT wam tu zrobię, ale powiem że z perspektywy czytającego to analiza ma jednak kolosalne znaczenie. Nie śledzę wcale piłki nożnej, a praktycznie zawsze jak nie ma kosza to podbieram coś od was. Jak się poczyta analizy to wtedy wiem że ktoś ma pojęcie co robi, a suchy typ to to samo co bym sam coś wybrał na chybił trafił. Dobre argumenty potrafią przekonać mnie, jak i pewnie wielu innych którzy tylko czytają, do postawienia kasy. Tak jak wczoraj analiza Robsona, z którym zagrałem BTSa i opłaciło się. Za co oczywiście podbijam reputę.
Z mojej strony jak czasem coś piszę to też staram się do tego przyłożyć, bo mam świadomość że ktoś może się zasugerować.
Tyle w temacie, do usunięcia później. Pozdro ????

nole 6,1K

nole

Forum VIP
Mały OT wam tu zrobię, ale powiem że z perspektywy czytającego to analiza ma jednak kolosalne znaczenie. Nie śledzę wcale piłki nożnej, a praktycznie zawsze jak nie ma kosza to podbieram coś od was. Jak się poczyta analizy to wtedy wiem że ktoś ma pojęcie co robi, a suchy typ to to samo co bym sam coś wybrał na chybił trafił. Dobre argumenty potrafią przekonać mnie, jak i pewnie wielu innych którzy tylko czytają, do postawienia kasy. Tak jak wczoraj analiza Robsona, z którym zagrałem BTSa i opłaciło się. Za co oczywiście podbijam reputę.
Z mojej strony jak czasem coś piszę to też staram się do tego przyłożyć, bo mam świadomość że ktoś może się zasugerować.
Tyle w temacie, do usunięcia później. Pozdro ????
Sprawa dodania analizy jest oczywista i nie ma powodu nawet próbować tego kwestionować. Są działy na forum, gdzie można prowadzić własny temat i tam podawać suche typy. W działach tematycznych chodzi o możliwość wyciągnięcia maximum wiadomości dotyczących danego spotkania. Każdy sam sobie wtedy układa w głowie, czy warto to zagrać, czy może nie warto...

Robson to dobry policjant, ja to ten zły. Możemy tak przyjąć ????
Zachęcam trema11 do pisania analiz w tym dziale i trafionych typów.
Proszę jednak, aby odbywało się to według ustalonych wcześniej zasad, co również wpływa dość mocno na przejrzystość całego tematu.

T 8,9K

trema11

Użytkownik
Troyes-Reims
typ-1x
kurs-2.20
Runbet

Troyes leci,Reims walczy o utrzymanie więc niby sprawa jest prosta,kurs na 2 spada,obecnie 1.70.
no niby wszystko jest ok. ale ja z kolei myślę że to zbyt piękne.
Troyes od 2003 roku grał 8 razy u siebie z Reims i nigdy nie przegrał,poza tym kursy lecą,buki daja nam WYRAŻNIE sygnał żeby grać na 2,ale ile to juz razy tak było ze ktoś tam musi,komuś tam nie zależy że o nic już nie walczą a potem wynik jest jaki jest i każdy zachodzi w glowę jak to możliwe,o co tu chodzi?
podam przkład.
Wczoraj dobry typer niejaki RAMZESA podał typ z ligi katarskiej
Al- Khartiyath-Umm-Salal 1
kurs spadał z 3 aż do 1,50
analiza była taka jak pisałem wcześniaj,MUSI wygrać bo spadnie.itp sprawdzilem tabele i coś mi tam śmierdziało.nie zagrałem tego typu,choć często korzystam z typów Ramzesa
wynik 2-3,i utrzymali się.uważam że to było ustawione i ktos na tym zarobił kupe kasy. rozpisalem sie ale to tekie tam moje przemyślenia,żeby ci co grają pamiętali że nie wszystko to złoto co sie swieci.
aha, dzięki Robson United za pomoc a nie krytyke że pisać nie umiem.
Nikt geniuszem się nie rodzi.
???? Nos mnie nie zawiódł. Toulouse też było blisko:-(

Do góry Bottom