VS
Olympique Lyon - OGC Nice
Typ: Obie strzelą? TAK @ 1,75 b3 651:1
Najciekawszy mecz tej serii gier jak dla mnie, walka o 2 miejsce w bezpośrednim pojedynku. Także rywalizacja na linii Lacazette vs Ben Arfa, czy można chcieć czegoś więcej po meczu w Ligue1?! Owszem Lyon faworytem, ale nie można lekceważyć gości. Nicea ostatnio też gra doprawdy dobre mecze, a ten przeciwko Rennes był wręcz wybitny. Stał na wysokim poziomie, a główną rolę odegrał Hatem Ben Arfa rzecz jasna. Jego hattrick i jeden niesamowity gol, ulala! Nicea to jednak nie tylko Ben Arfa, też świetnie ostatnio gra Germain, a Plea i Koziello to również atuty w ofensywie.
Nicea zdobyła kilka goli ostatnio, w Paryżu także na wyjeździe Ben Arfa oczywiście pięknym strzałem z dystansu.
Lyon jak w poprzednim sezonie w drugiej części prezentuje się wybitnie. Wtedy ścigali się z Paryżem nawet o tytuł. Teraz jedynie walka o 2 miejsce.
Lyon w formie, ale też Lacazette w formie, tak jak Ben Arfa, dlatego pojedynek obu będzie niesamowity. Lacazette ma wokół siebie Ghezzala i Corneta, którzy także są w gazie i na boczny tor obecnie zepchnięty został Valbuena. Choć ja tam bym stawiał na Mathieu kosztem Dardera, który mnie kompletnie swoją grą w Lyonie nie przekonuje, co oglądam mecz OL, a kilka ich w tym sezonie widziałem to Hiszpan spisuje się przeciętnie. Już w Montpellier do kadry meczowej wrócił Nabil Fekir, wszedł na ostatnie kilkanaście min i mógł zdobyć gola, ale chciał się zbyt mocno zabawić i jego lobowanie minęło też bramkę gospodarzy, szkoda.
Lyon z takim potencjałem coś strzeli, można być pewnym.
Nicea prócz atutów w postaci Ben Arfy czy Germaina może także spodziewać się jakiejś nieporadności defensywy OL, Yanga-Mbiwa popełnia te błędy nadal i jest niepewny momentami.
Lyon u siebie na tym nowym stadionie ma niesamowity bilans. 6 zwycięstw i 1 remis z bilansem 21:5. Ale też starcie obu zespołów to
"gwarancja goli bo 17 z 66 spotkań kończyły się w tym sezonie jednym golem lub bezbramkowym remisem"
Lyon : Lopes – Jallet, Yanga-Mbiwa, Umtiti, Bedimo – Gonalons (cap), Ferri, Darder, Ghezzal, Lacazette, Cornet
Nice : Cardinale – R.Pereira, Baysse,
Le Marchand, Pied – N.Mendy (cap), Koziello, Seri, Ben Arfa – Germain, Plea
Co tu dużo mówić, spodziewam się ognia po tym meczu, a skoro ogień to i dobrze jakby padały gole, wszelkie argumenty i atuty są za tym, że te gole dziś zobaczymy i na to liczę
VS
Paris SG - Caen
Typ: Paris SG @ 1,40 uni.bet6:0
Warto też kilka słów o tym meczu napisać. Paryż odpadł, ale czy główna wina w tym nie leży po stronie Lolą Blanc? Moim zdaniem wiele win powinien wziąć na siebie. Dwa główne powody to:
1. Nie wydaje mi się, że dobrym pomysłem było na dwumecz z Manchesterem City przywracanie do składu Serge Auriera. Nie może być tak, że gość, który znieważył Cię przed wszystkimi, wyzwał nagle wskakuje do składu na najważniejsze mecze sezonu. Jak się potem okazało na boisku ów Aurier był najsłabszym z elementów PSG.
2. Taktyka na rewanż na Etihad... Kto znajdzie jakikolwiek rozsądny argument za tym, żeby nagle w meczu o wszystko zmieniać sprawdzoną taktykę w coś czego nigdy nie próbowali, czyli w 3-5-2? Nie znajduję takiego argumentu, a nawet powód zawieszenia Matuidiego i kontuzja Verattiego mnie do tego nie przekonują. Przecież można było wystawić taki skład : Trapp -van der Wiel, Marquinhos, Thiago Silva, Maxwell - Thiago Motta, Rabiot, Di Maria - Lucas, Ibrahimović, Cavani
Przecież Di Maria w Realu właśnie u Carlo latał na tej pozycji w środku pola i miał już z tym związane doświadczenie. A Lucas od początku meczu dałby wiele wiatru i byłby odpowiedzią na De Bruyne.
Sam mecz z Caen napewno bez Thiago Motty, który doznał kontuzji przeciwko City. Jego pauza szacowana na około tydzień z powodu naciągniecia mięśnia uda.
Sam mecz z Caen, poczekam jeszcze na to jaka kadra meczowa będzie. Ale nie spodziewam się roszad jak w meczu z Guingamp. Raczej zagrają najlepsi, a wtedy pytanie, czy Caen ma jakieś szanse? Czy PSG psychicznie będzie chciało coś udowodnić? Tylko komu i co? Bo straconej szansy raczej nie odzyskają, a wkurzenie Zlatana po meczu w Manchesterze było ogromne.
Warto jednak pamiętać, że za tydzień Paryż czeka mecz z Lille w finale Pucharu Ligi Francuskiej, no ale to całe 7 dni więc spoko.
Kurs @1,40 uważam za solidny i co jak co, ale PSG powinno wygrać.
AS Monaco - Ol. Marsylia
Tutaj poczekam do niedzieli, może też ktoś z Was jakieś opinie o tym meczu wyrazi, ale póki co jestem skłonny grać na Monaco.
@DIDIER DROGBA, co Ty na to?
Rennes -Guingamp
Tutaj dla mnie też wygrana gospodarzy, ale czekam jeszcze z opiniami, może ktoś z Was coś dopisze, poda argumenty, może kontrargumenty itp.
Zachęcam do dyskusji