>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

34. Kolejka Bundesligi 14.05.11 OSTATNIA

Status
Zamknięty.
ted 12,8K

ted

Forum VIP

Miejsca pucharowe już zaklepane, została walka o utrzymanie między Frankfurtem, Wilkami i Borussia M. Najtrudniejsze zadanie wydaję się mieć Eintracht, któremu przyjdzie się zmierzyć z fetującym nowym mistrzem Niemiec ale on jak i pozostali rywale tych drużyn grają o nic. Będzie ciekawie

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Ostatnia runda i na dobrą sprawę , żegnamy się na długi okres z Bundesligą.
Na wstępie chciałbym podziękować Qoziemu za dobrą robotę w dziale mimo gorszych momentów, które na pewno nam dadzą dużo do myślenie i w następnym sezonie pozwolą ich uniknąć . Mam nadzieję w przyszłym sezonie na jakąś konkretną współpracę $$$ ???? $$$
Również +++ dla dariusa , który systematycznie ogarniał ligę razem z nami ;)
Jeśli chodzi o typowanie tej ligi nie było źle w tym sezonie , który można nazwać &quot;wstępnym&quot;. Po całkowitym podsumowaniu cały sezon w okolicach na zero ale nie ma się czym przejmować bo dużo wniosków zostało wyciągniętych i w przyszłym sezonie buki pójdą z torbami ;) Tyle ode mnie i do zobaczenia w przyszłym sezonie !

-----------------------------------------------------------
Żeby nie było off topa moim zdaniem typowanie w tej rundzie lepiej odpuścić tutaj może dosłownie zdarzyć się wszystko. Wolfsburg z nożem na gardle nie potrafi sobie najwyraźniej poradzić , nie wygrali u siebie z Lautern to tym bardziej nie wygrają z Hoffe moim zdaniem i mam nadzieję , że spadną do drugiej BL.
Eintracht bez formy więc stawianie tutaj też czegoś odpada.
Jedyne co mi się widzi to Gladbach z Hamburgiem , który gra piach. Gladbach z Reusem jest w stanie osiągnąć dobry wynik ale czy poradzą sobie z presją ? Tego nie wiem już raz zawiedli w takiej sytuacji jednak HSV nie potrafi się odnaleźć i tu szukał bym szansy u gości.​

Otrzymane punkty reputacji: +1
marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
A co sądzicie na temat Bayernu? Warto zagrać większą stawke na tak niski kurs? Ostatnio Bayern jedzie ostro każdego, nawet mają szansę na 2 miejsce jeśli Leverkusen zawiedzie. Myśle że ostatni mecz w sezonie, u siebie zakończą nawet kilkubramkowym prowadzeniem.

Bayern - Stuttgart 1
@1.3 9/10
Bayern - Stuttgart(+1) 1
@1.85 6/10

H 3

hugoboss24

Użytkownik
borusia-eintracht
panowie co myslicie o postawieniu za wieksze pieniadze eintracht z podporka x2,borusia juz o nic nie gra a eintracht o utrzymanie pozdrawiam

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
panowie co myslicie o postawieniu za wieksze pieniadze eintracht z podporka x2,borusia juz o nic nie gra a eintracht o utrzymanie pozdrawiam
Eintracht nie do grania moim zdaniem. W pierwszej części sezonu mozna było na nich grać tym bardziej , że lepiej spisywali się na wyjazdach. Dortmund u siebie byli w stanie ograć 1-0 ale to kilkanaście kolejek temu kiedy była forma i Gekas strzelał jak na zawołanie. W drugiej części sezonu coś w tej ekipie się stało dziwnego Skibbe nie potrafił ogarnąć tej ekipy jak przyszedł kryzys , który trwa aż do teraz mimo zmian w sztabie szkoleniowym. BVB już myślami w wielkiej ceremonii na której to będą świętować MAJSTRA i wypadałoby zakończyć ostatnie spotkanka zwycięstwem. Ciężko tutaj grać za jakieś konkretne pieniądze. Dla mnie goście nie do grania od kilkunastu spotkań nic nie grają to w 1 spotkaniu nagłe przebudzenie ? nie wierzę w nich , tam nie ma kto wziąć ciężaru gry na siebie i zachęcić chłopaków do boju.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
ale borusia gra o nic a eintracht o utrzymanie
Tak , masz rację grają o utrzymanie ale jakby to takie proste było to wszystkie zespoły grające o utrzymanie powinny wygrywać a tak nie jest. Próbujesz na siłę zagrać na Eintracht. Spójrz chociażby na Wolfsburg w ostatniej kolejce ... Na gości nie ma żadnych argumentów ale znajdą się magicy co jakieś wynajdą. Samo walczenie o utrzymanie nie przemawia ale pewnie się mylę...

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Hamburger SV - Borussia M&#39;gladbach​

Ostania kolejka to zawsze walka o utrzymanie, broniąca się przed spadkiem Borussia M&#39;gladbach podejmuje w wyjazdowym meczu HSV Hamburg. Faworyta tego spotkania trudno wskazać, ale na pewno w lepszej sytuacji jest ekipa z Hamburga, przede wszystkim gospodarze na Imtech-Arena będą mieli masę własnych kibiców, którzy będą oczekiwać rehabilitacji za średni sezon i brak awansu do europejskich pucharów. Borussia za to niespokojna o przyszłość musi to spotkanie wygrać, w ostatnich spotkaniach piłkarze pokazali, że zależy im na pozostaniu w najwyższej klasie rozgrywkowej, o czym świadczą ostanie cztery zwycięstwa w poprzednich pięciu meczach. HSV ostatnio bez formy, ostanie zwycięstwo 19 marca, a runda wiosenna przeplatana remisami i przegranymi. Sytuacja w tabeli pozostawia sprawę jasno M&#39;gladbach zajmując miejsce w strefie barażowej musi nie tylko liczyć na siebie ale i na niekorzystny wynik VfL Wolfsburg, żeby z baraży uciec + trzeba nadal być na wyższej pozycji niż tracący tylko jeden punkt Eintracht Frankfurt, który również minimalnie o jedną bramkę ma lepszy bilans. Historia pokazuje, że mecze pomiędzy tymi drużynami zawsze były zacięte i wyrównane, jednoznacznego faworyta raczej nigdy nie było. W obecnej sytuacji nie pozostaje mi nic innego jak wskazać na Borussie, która na chwilę obecną jest w lepszej dyspozycji; Reus i Pinto wydają się być w formie, a HSV nie potrafi się odnaleźć, brak przede wszystkim pewności i zdecydowania, o czym świadczą ostatnio seryjnie remisowane spotkania. Składy okrojone, przede wszytkom HSV ma poważne problemy kadrowe: Lista piłkarzy którzy nie zagrają według kickera: Mickel, Besic , Sowah, Stepanek, H. Behrens, Castelen, Groß, Jansen, Jarolim, Choupo-Moting, Petric, Torun; gdzie ci piłkarze których nazwiska podkreśliłem to są powazniejsze osłabienia, M&#39;gladbach też ma kilku piłkarzy którzy z jakiegoś powodu nie mogą zagrać, ale są to zawodnicy nie istotni i formalnie goście grają w optymalnym składzie.

Hamburg-M gladbach (spotkanie bez remisu) Typ:2 Kurs:1,63
Hamburg-M gladbach Typ:2 Kurs:2,15

ipococito13 107

ipococito13

Użytkownik
FSV MAINZ 05 - FC Sankt Pauli

St. Pauli po pierwszej rundzie było można ich razem z Mainz nazwać rewelacją ligi, hmmm a co z tej rewelacji zostało...? A więc zostało ostatnie miejsce w lidze, spadek już zapewniony i fatalna forma. St. Pauli po 33 kolejkach (dziś jest ostatnia) ma na koncie 29 punktów(8-5-20 bilans) i do bezpiecznej strefy traci 6 punktów. Ale jak zobaczyłem jaką formę prezentują dzisiejsi goście to się przestraszyłem. Od 11 meczów nie mogą wygrać w tym 10 porażek i 1 remis. Ostatnia wygrana to 16.02.2010 w derbach z Hamburgiem. FSV Mainz ma jeszcze o co grać i to jest kolejny plus, bo tracą 2 punkty do 4 Hannoveru a Hannover w tej kolejce podejmuje Nurnberg i to jest mecz czwartej z siódmą drużyną. Mainz ostatnio jest w dobrej formie, od 4 meczów nie przegrała (3-1-0), a ostatni mecz w lidze to wygrana 1-3 na wyjeździe z Schalke, a ostatni mecz St. Pauli w lidze to upokorzenie ich przez Bayern 8-1 i to na stadionie w dzielnicy St. Pauli w Hamburgu. Nie widzę innego wyniku niż pewne wygrane Mainz w dzisiejszym meczu, bo przy dobrych wiatrach mogą sobie zagwarantować bezpośredni awans do fazy grupowej LE.

Typ:1
Kurs:1.38

Unibet
Typ: (-1.5) 1
Kurs:2.09

Cenbet
Hendi nie było ale i tak cieszy wygrana FSV Mainz (obstawione było rozliczone na ✅)​

vrazzo 928

vrazzo

Użytkownik
Kaiserslautern - Werder
Kaiserslautern DNB 1,53 Bet365 ✅
Przed i w trakcie drugiej rundy można było rozpatrywać tylko jako marzenie to, żeby Gladbach, Wolfsburg, Stuttgart, Werder, Schalke nie były na którymś z dwóch ostatnich miejsc, a St. Pauli spadło. A jednak powinno się udać i te 5 mocnych, nie pasujących poziomem do 2. Bundesligi, ale słabo grających w pierwszej rundzie zespołów prawdopodobnie da radę, choć niepewny jest jeszcze los Wolfsburga i chyba przede wszystkim Gladbach. Nie ma co się bawić dziś w jakieś większe obstawianie, ale jedna pozycja jest warta zagrania. Werder przez cały sezon miał wielkie kłopoty kadrowe, jednak takiej sytuacji, jak dziś, chyba jeszcze nie było. Zresztą, żaden inny znany mi klub nie miał takich kłopotów z kontuzjami w tym sezonie, no może ewentualnie Aston Villa. Dziś nie zagrają, z graczy, którzy występują częściej lub rzadziej w pierwszej 11, uwaga, Boenisch, Mertesacker, Naldo, Prodl, Silvestre, Borowski, Jensen, Kroos, Pizarro, Hunt, Wagner, także np. Husejinovic, który w tym sezonie był zmuszony kilka razy zagrać. To boli tym bardziej, że przecież Prodl, Kroos, Wagner nie są graczami pierwszej jedenastki, a ciągle musieli łatać dziury, powstałe w wyniku kontuzji, choć oczywiście Wagner znakomitą grą się wybił i jest może nawet jedną z gwiazd zespołu. Kto więc dziś zagra? W obronie z najsilniejszej 11 tylko Fritz, dziury na środku załatają boczni obrońcy, i to niekoniecznie z pierwszego składu, czyli Pasanen - ten który ma do niego nieco bliżej i młody Dominic Schmidt, którego na stoperze nigdy nie widziałem. Po lewej stronie Wesley, który już grywał w obronie, choć niekoniecznie na tym skrzydle. W pomocy są wprawdzie Frings i Marin, także Bargfrede, ale obok nich, w dodatku nie na swojej pozycji, ofensywnej pomocy, a za Marinem, będzie musiał zagrać młody Trinks. W ataku Arnautovic i Avdic, bardziej znany zdecydowanie ten pierwszy, ale Arnautovic to dla mnie bezapelacyjnie najsłabszy piłkarz Bremeńczyków w tym sezonie, wielkie rozczarowanie, wyglądający na boisku jak nieporadne dziecko. Avdic coś tam próbuje, walczy, ale to jeszcze nie zawodnik tej klasy, by wybić się, jak Wagner. Na wzgórzu każdemu gra się trudno, o determinacji i atmosferze w Lautern świadczy to, że Lakić, który przechodzi po sezonie do Wolfsburga, strzelił Wilkom niedawno bramkę, która być może sprawi, że spadną z Bundesligi, choć na pewno chciałby występować w barwach VFL w pierwszej lidze. Lautern właściwie tylko bez Dicka i Moravka, pod koniec sezonu w świetnej formie i myślę, że Tiffert i Lakić mogą poprowadzić ich do wygranej na jednym, podkreślam, z najtrudniejszych dla gości terenów w lidze.
// down, Ilicevic właśnie niedopatrzenie, za dużo nazwisk już powymieniałem ;) No fakt, grają bez tego gracza z wielkiej trójki Lautern, ale Ivo i tak w tej rundzie nie gra aż tak regularnie, jak w pierwszej, ma sporo problemów, a zespołowi i tak idzie, więc nie wpływa to na typ.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Lautern właściwie tylko bez Dicka i Moravka, pod koniec sezonu w świetnej formie i myślę, że Tiffert i Lakić mogą poprowadzić ich do wygranej na jednym, podkreślam, z najtrudniejszych dla gości terenów w lidze.
Również bez Ivo Ilicevica a to kluczowa postać ;). W bremie faktycznie dramat jeśli chodzi o dzisiejszy skład i można się skusić na Lautern tym bardziej ,że na koniec rozgrywek wypadałoby się przyzwoicie pożegnać. Teren arcy trudny dla każdego kto jedzie tam grać. Z takim osłabieniami Werder będzie miał problem ale myślę , że ich już to nie interesuję bo sezon skończony. Ja bym tutaj szukał jakiegoś wysokiego kursy na HANDI.
Lautern AH -1 @ 3,00
Lautern AH -2 @ 7,20

legia 122

legia

Użytkownik
Hoffenheim - Wolfsburg - Azjan 0;- 0,5 ( dla nowicjuszy- zwrot połowy stawki przy remisie) kurs 1,86 w Pinku a więc nie wiele mniejszy niż na czystą 2.
Końcówki lig to okres prosperity i największych żniw dla grających, sporo drużyn nie gra już wtedy o nic, sporo walczy o Mistrzostwo, Puchary czy utrzymanie. tajemnicą poliszynela jest że nie wszystkie mecz na tym etapie rozgrywek są czyste. Tak czy owak drużyny potrzebujące punktów jak ryba wody wygrywają nader często. Z trójki drużyn walczących o życie Wolfsburg ma najlepszą pozycję wyjściową. Moim zdaniem sięgną dzisiaj po 3 punkty. Wolfsburg , Moenchengladbach, Frankfurt bukmacherzy największe szanse na zgarnięcie 3 oczek dają właśnie drużynie z Wolfsburga. Sądzę że nie mylą się w ocenie sytuacji.
Dzisiaj wszyscy jesteśmy Wilkami ????

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Co do Wolfsburga to oni są bardziej nieprzewidywalni niż się wszystkim wydaje, powiem szczerze nie zdziwił bym się jak przegrają. Bukmacherzy dają im największe szanse bo to bogaty klub, domniemywam, że gdyby Freiburg grał tak jak VFL to przez buki już byłby skreślony. W ostatnich meczach może i grali dobrze ( 2 z 3 wygrali), ale ostatni kiedy, byli murowanym faworytem, grając na własnym boisku przegrali... Nie życzę im źle ale mam nadzieję, że zagrają w barażach bo im się to należy i jednocześnie dzięki barażom powinni zostać bo mimo wszytko coś wnoszą do BL. Ale dla mnie mecz nie warty inwestycji nawet jak mają over 70% szans, że wygrają.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom